Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 624 963
  • 8 707

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minun silmään taas joukkue yliyrittää, jolloin välillä katoaa se punainen lanka. En näe siis vaatimustasossa mitään ongelmaa. Jotenkin pitäisi malttaa olla tylympi.

Yliyrittää? En halua mitenkään sun mielipiteitä väheksyä, koska sulla on siihen oikeus. Tuon eilisenkin pelin perusteella tuosta pelistä oli yrittäminen kaukana. Eilen kukaan ei edes yrittänyt. Ylivoimat oli mainio esimerkki siitä, kun ei pelaajia kiinnostanut yrittää viedä edes kiekkoa alueelle.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Verrattuna kahteen edelliseen kauteen tämän kauden Kärpät on kahdessa asiassa todella huolestuttavan paljon huonompi. Ja ne asiat ovat:
A) Selkäranka katkeaa liian helposti. Yksi virhe, omissa soi ja sen jälkeen ollaan jo hävitty peli. Jos peli rullaa hyvin ja omissa ei soi virheiden vuoksi, niin pystytään haastaan ja voittamaan mikä joukkue tahansa tasaväkisellä esityksellä.
B) Takaa-ajo asemassa pelaaminen, voi liittyä ainakin osittain myös edelliseen. Joka tapauksessa parin kolmenkin maalin takaa voi vielä tulla tasoihin, mutta Kärpät ei siihen pysty. Varsinkin esimerkiksi toissakaudella Kärpät tuli melko usein tasoihin ja ohi, vaikka vastustaja kolmanteen erään lähdettäessä vastustaja johti vielä maalilla tai parilla. Ei annettu periksi, vaan maali kerrallaan tultiin rinnalle ja ohi. Tällä kaudella vastaaviin suorituksiin ei olla kyetty.
 

Sokerimunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yliyrittää? En halua mitenkään sun mielipiteitä väheksyä, koska sulla on siihen oikeus. Tuon eilisenkin pelin perusteella tuosta pelistä oli yrittäminen kaukana. Eilen kukaan ei edes yrittänyt. Ylivoimat oli mainio esimerkki siitä, kun ei pelaajia kiinnostanut yrittää viedä edes kiekkoa alueelle.

Kyllähän Mannerilla vaatimustaso on, eli se, että kaikki yrittävät parhaansa ja jos ei onnistu, niin ensi kerralla sitten paremmin. Rajaton luottamus on tosi kaunis ajatus, mutta ei se kuulu huippu-urheiluun, ja minä en voi ymmärtää miksei kukaan toimistolla ole tehnyt sitä selväksi. Kuten todettua, Jalosen aikakaudella hetkenkään löysäilyä ei olisi katsottu läpi sormien. Samoin Marjamäki passitti tähdetkin katsomoon, jos ei kiinnostanut pelata. Liekö tuosta Marjamäen auktoriteettisesta aikakaudesta jäänyt niin pahat johtajuustraumat Mikolle, että nyt pitää tehdä kaikki päinvastoin? :D

Ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin vaatimustasossa ja yrittämisessä. Kyllähän kaiken taustalla on pelitapa, jota pelaajat eivät joko ymmärrä, osaa hyödyntää tai joka ei vain ole millään tapaa toimiva. Eikö se Mikko ennen joulua treeneissä karjunut pelaajille, että miksette ymmärrä ja jos ymmärsitte, miksette tee kuten sanon. Tältä Kärppien peli näyttää ja kuulostaa: sekavalta, päämäärättömältä sotkulta, jota Manner koettaa paikata huutamalla käsittämättömän pikkutarkkoja ohjeita vaihtoaitiosta.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
En tiedä kuuluisiko tähän ketjuun vai Mamban omiin, mutta kaksi senttiäni:

Mikko Manner ei ole huono jääkiekkovalmentaja, siihen en usko. Sen sijaan tämän kauden ongelmat johtavat mielestäni juurensa syksyn 2019 tapahtumista.

Ensinnäkin, 4 vuotta päävalmentajana (ja sitä ennen 4 apuvalmentajana) on pitkä pätkä, jossa riskinä on naaman kuluminen. Toki esim Kojo vietti samat neljä vuotta, voittaen vielä viimeisenäkin kautena mestaruuden. Eli suoraan tuotakaan ei voi syyttää toiminnan tason laskemisesta.

Mikä sitten mättää? Nähdäkseni yksi potentiaalinen ongelma on se, miten Mamban viimeinen jatkosopimus tiedotettiin ja hoidettiin. Seura viestitti aikaisin, että haluaa pitää Mannerin ja että on asettanut tälle aikaikkunan, jolloin odottivat tämän tekevän päätöksen. Eli toisin sanoen Kärpät kertoi avoimesti, että Manner on tervetullut jatkamaan Oulussa, jos tämä ei parempaa tekemistä keksi. Tämän jälkeen aikaikkunaa vielä jatkettiin, kunnes tiedotettiin että osapuolet ovat sopineet vuoden jatkosta.

Tämä on osaltaan omiaan nakertamaan pelaajiston ja valmentajan välistä suhdetta, vaikka ei varmastikaan tietoisesti. Jos seura ja valmentaja yhdellä äänellä toteavat että valmentaja pysyy jos ei löydä mielekkäämpää tekemistä, on asetelma nurinkurinen. Tässä oli mielestäni vedenjakaja, minkä jälkeen tulokset ovat olleet nähtävillä. Oli selvää, että Mannerin tähtäin on muualla ja suurin palo Kärppiä kohtaan jo himmennyt, ja kun takana on jo 7 vuotta organisaatiossa on kasassa tilanne, jossa nyt ollaan.

Arvostan Mambaa valmentajana, mutta kaikki näkevät että tällä hetkellä tilanne ei ole raikas.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tältä Kärppien peli näyttää ja kuulostaa: sekavalta, päämäärättömältä sotkulta, jota Manner koettaa paikata huutamalla käsittämättömän pikkutarkkoja ohjeita vaihtoaitiosta.
Tuo Mannerin älytön ja pilkuntarkka huutaminen, mitä on harrastanut koko Kärpät-aikansa on kyllä todella kummallinen juttu. Jatkuvalla syötöllä pitää huutaa pelaajille miten pelaat, mitä tehdä, älä tee noin etc. Yrittää ikään kuin pelata peliä pelaajien puolesta. Ihan kuin Manner pelaisi koko ajan jotain shakkia ja yrittää liikutella pelaajia miten itse haluaa, joka tilanteessa. Eikö Manner ymmärrä sitä, että ei joka tilannetta voi valmentaa pilkuntarkasti, eikä myöskään niin, että pelaajat toimivat ikään kuin jonain tekoälynä, kun Manner yrittää mastermindina ohjata ja kontrolloida kaikkea tekemistä?

Aika hassu myös, kuinka Mannerin ensimmäisillä kausilla kertoi, kuinka Kärpissä harjoitetaan niin paljon erilaisia, oliko se nyt, "kaaostreenejä?" tai ylipäätään sellaisia pelitilannetreenejä, missä ei olla valmiiksi annettu mitään tiettyä ratkaisumallia tai vastausta pelaajille, miten kussakin harjoitteessa pitää toimia, vaan pelaajien pitää itse päättää miten ne tilanteet tulisi ratkaista ja pelata oikein, jotta saa sen "pelin tuntuman", koska ei siellä pelissäkään ole kukaan kertomassa miten ne tilanteet tulisi ratkaista tai pelata, vaan siellä kentällä mennään vaistoilla. Mutta tästä huolimatta, niin silti Manner on koko ajan äänessä ja pelaamassa tuota omaa shakkipeliään ja yrittää ohjailla pelaajien mieliä ja jokaista liikettä kaukalossa, vaikka ollaan harjoiteltu koko ajan täysin päinvastaisia asioita ja pelaamaan vaistoilla.

Ihme ja kumma, kun Manner on nyt kuitenkin saanut ottaa pari vuotta oppia maajoukkueessa herralta nimeltä Jukka Jalonen. Se mitä Jalosen komentamasta vaihtoaitiosta kuuluu on...täysi hiljaisuus. Ei huudeta jatkuvalla syötöllä ohjeita pelaajille miten tulisi pelata tai mitä ei tulisi tehdä tai mitään muutakaan pelaajia häiritsevää. Ollaan iskostettu jo se kaikki pelaajien päihin treeneissä ja pelinalus palavereissa ja annetaan pelaajien ratkoa ne tilanteet siellä kentällä ja luotetaan ihan aidosti heihin. Koska tuo Mannerin tapa huutaa ja ohjeistaa pelaajia jatkuvasti, niin sehän vain kielii siitä, että ei se Manner oikeasti luota pelaajiinsa, kun pitää jatkuvasti huutaa, vaikka sille maalin takana olevalle pakille, että "Pidä, pidä, pidä!", koska ei luoteta siihen, että se pelaaja osaisi ilmeisesti itse lukea peliä parhaansa mukaan ja tietää milloin kannattaa lähteä avaamaan tai pysähtyä etc.

Mihin ikinä Manner mieliikään seuraavaksi, niin uudistua pitää. Enää seuraavassa työpaikassa se ei toimi, että huutaa ja ohjeistaa pelaajia koko pelin ajan. Ohjeita voi aina silloin tällöin, sopivassa välissä, huudella tai kertoa pelaajille kesken pelin, mutta ei tuota Mannerin joka sekunnin tapaista käskytystä harrasta varmastikaan kukaan muu valmentaja maailmassa. Jos johonkin rapakon taakse Manner mielii tai yhtään mihinkään isompaan pestiin, muuhun maahan/kulttuuriin, niin tuo tapa ei tule toimimaan.
 

Micol

Jäsen
Minun silmään taas joukkue yliyrittää, jolloin välillä katoaa se punainen lanka. En näe siis vaatimustasossa mitään ongelmaa. Jotenkin pitäisi malttaa olla tylympi.
No offense, mutta sulla alkaa olla kyllä nyt oikeasti pallo hukassa kuin Mamballa konsanaan näiden viimeaikaisten näkemyksiesi kanssa. Mitään yliyrittämistä ei ole todellakaan tapahtunut, vaan päinvastoin - liian löysää ja suorastaan lamaantunutta on joukkueen tekeminen tällä hetkellä. "En näe siis vaatimustasossa mitään ongelmaa. Jotenkin pitäisi malttaa olla tylympi." Eiköhän sitä silloin oltaisi juurikin myös tylympiä pelaamisessa, eikä annettaisi tuumaakaan periksi kellekään, jos vaatimustaso olisi Kärpissä tällä hetkellä aidosti kunnossa...

Enkä kyllä oikein käsitä, että mikä jäätävä vimma sulla oikein on puolustella työssään tällä kaudella epäonnistunutta Manneria nyt joka käänteessä ja koittaa keksiä täysin väkinäistä posia, jos sellaista ei vain ole oikeasti yksinkertaisesti tällä hetkellä nähtävissä? Onko se niin, että kun on yhden (yltiöpositiivisen) linjan kerran valinnut, niin siitä ei voi poiketa enää missään tilanteessa, eikä olosuhteissa? Aika harvassa taitaa olla enää ne kirjoittajat, jotka antavat Mannerille edelleen rajattoman luottamuksen...
 
Viimeksi muokattu:
Avasin jatkoajan nyt ekaa kertaa tälle päivää. Ei ollut otsikkona että Manner ois saanu kenkää.

Ei ole seurajohdolla yksinkertaisesti kiveksiä laittaa Mikkoa pihalle.

Kuulin taannoin Ahonkin suusta että ”urheilullisuus edellä mennään”.

No paskanmarjat menette! Vain nimellä selässä on väliä ja urheilullisuudella on pyyhitty persettä.

Manner on sotkenut hyvät joukkuekemiat mitkä alkoivat olla uomissaan Laten alla ja roolit aikalailla kohdillaan.

Nyt siitä ei ole jäljellä yhtään mitään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Sekava on se, mikä mielestäni kuvaa tällä hetkellä Oulun Kärppiä. Muutamia hajahuomioita ilman suurempaa ymmärrystä pelitavoista.
Mika Pyörälä on seura legenda, jonka paikka on sementoitu ykköskenttään. Pyörälä ei ole onnistunut. 10 tehtyä maalia tuloskentän laiturille vielä ylivoima ajalla on liian vähän. Olenko sokea, mutta mielestäni kemia ja yhteistyö Kunykin kanssa ei vain toimi. Jääräpäisesti Pyörälää peluutetaan ykköskentässä, koska...
Cody Kynyk. Tuolla huhu sivuilla juoruillaan Kunykin tulleen Kärppiin hyvän sopimuksen takia. Nyt mies haikailee takaisin HPK:n
Mitä ihmettä, voiko pelaaja olla täysillä mukana, jos ajatukset jo tulevassa kaudessa. V####o sitä täällä olo. Siinäpä ammattilainen.
18-vuotias juniori kannattelee ykköskenttää.
Jokisen Jussi. Väläyttelee silloin tällöin, muutama naminami syöttö ja maali. Valtava kunnioitus molempia pelaajia kohtaan , mutta aikansa kutakin.
Ymmärrän kyllä molempia pelaajia. Itsellä oli myös työelämästä lähteminen vaikeaa. Työyhteisö(pukukoppi) oli niin iso pala elämää. Oli raju muutos jättää se taakseen. Näin se menee veteraani pelaajillakin. Kyse on kuitenkin heidän kohdalla huippu urheilusta.
Mallia voisi ottaa vaikka Mikko Koivusta. Osasi lopettaa, koska ei kokenut olevansa enää hyödyllinen joukkueelle.

Keskittyminen on useissa peleissä ollut syvältä usealla pelaajalla. Ajatukset ovat muualla, ei olla ajatuksella mukana.
Miksi ?? Heshka kertoi haastattelussa viihtyvänsä Oulussa. Samalla kertoi miettivänsä jatkoa. Lapsille olisi haettava koulupaikkaa joko Oulusta tai Kanadasta. Entäs Byström. Jos ajatukset tällaisena Korona aikana on, saako agentti sopimusta tulevalle kaudelle, niin ei se keskittyminen peleihin ole parasta mahdollista. Ei ammattimaista, mutta ymmärrettävää.
Eikä taida olla ainoita sopimuksettomia pelaajia.

Maalivahtien outo peluuttaminen. Kuulun siihen koulukuntaan , että voittavaa molaria ei vaihdeta. Nyt Rybar on hyvien pelien jälkeen pantu vilttiin. Miksi.

Aatu Rätyä roiketaan mukana, koska lupaava ja lahjakas. Ilmeisesti seurajohto pelkää uutta case Granlundia. Lupaava poika , mutta onko paikka vielä pelaavassa kokoonpanossa. Mutta , kun on pakko saada peliaikaa..koska....

Kaikkein pahin vika mielestäni on tämä ihmeellinen Suomi-kiekko. Kaikki pelaa.
Se on johtanut ketjujen ja kokoonpanojen sekamelskaan. Pelaajia heitelleen vilttiin ja ketju kokoonpanot vaihtuu otteluittain.
Miten tuollaisella peluutuksella edes syntyy mitään harmoniaa.
Tämä höpöttäminen kierrätyksestä sotkee koko pakan. Miehet ovat hyvä kuntoisia ammattilaisia. Ei tarvitse muuta kuin pelata.
Peleihin lennetään tai mennään korttia läiskien Bussilla. Yövytään hyvätasoisissa hotelleissa ja lompsitaan aamupala pöytään.
Jos tuntuu , että pelaaja ei jaksa, niin sitten viiden ottelun vilttiin, katsotaan sitten miten jaksaa oli selässä mikä nimi tahansa.
Syytävä sormi osoittaa vaihtopenkin taakse. Tämä joukkue ei ole enää valmennusjohdon näpeissä.
Mikko Manneria symppaan ja arvostan saavutuksia , joita Mamban johdolla saatu.
Kuitenkin , koska edelleen pelataan tuloksesta ja kyse ammattilaisurheilusta, niin........ Ilmeisesti seurajohto katsoo , että Mamballa mennään loppukausi.
Eli kyllä tässä on päätetty , että annetaan kapteenin upota laivan mukana.

Vielä ei lihava leidi ole laulanut , mutta pahalta näyttää.

Kyllä tämän kauden jälkeen on myönnettävä. Virkkunen on epäonnistunut, Aho on epäonnistunut. Manner on epäonnistunut.
Pelaajat ovat epäonnistuneet. Kärpät on epäonnistunut.
On iso peiliin katsomisen paikka.
Kahta tällaista kautta ei vain voi tulla.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
No offense, mutta sulla alkaa olla kyllä nyt oikeasti pallo hukassa kuin Mamballa konsanaan näiden viimeaikaisten näkemyksiesi kanssa. Mitään yliyrittämistä ei ole todellakaan tapahtunut, vaan päinvastoin - liian löysää ja suorastaan lamaantunutta on joukkueen tekeminen tällä hetkellä. "En näe siis vaatimustasossa mitään ongelmaa. Jotenkin pitäisi malttaa olla tylympi." Eiköhän sitä silloin oltaisi juurikin myös tylympiä pelaamisessa, eikä annettaisi tuumaakaan periksi kellekään, jos vaatimustaso olisi Kärpissä tällä hetkellä aidosti kunnossa...

Enkä kyllä oikein käsitä, että mikä jäätävä vimma sulla oikein on puolustella työssään tällä kaudella epäonnistunutta Manneria nyt joka käänteessä ja koittaa keksiä täysin väkinäistä posia, jos sellaista ei vain ole oikeasti yksinkertaisesti tällä hetkellä nähtävissä? Onko se niin, että kun on yhden (yltiöpositiivisen) linjan kerran valinnut, niin siitä ei voi poiketa enää missään tilanteessa, eikä olosuhteissa? Aika harvassa taitaa olla enää ne kirjoittajat, jotka antavat Mannerille edelleen rajattoman luottamuksen...

Kiitos huomiosta, väitän edelleen katsovani peliä enkä elä niin tunteella miten nuorempana tein. Minun silmään Kärpät yliyrittää, eikä malta tietyissä tilanteissa olla tylympi. Joukkue ei ole omaan silmään laiska, jos olisi, niin kritisoisin joukkuetta vahvemmin.

En valitse linjaani, ja osaan myöntää olevani väärässä. Mielestäni tämä massahysteria täällä on ylimitoitettua. Enkä väitä, etteikö pelissä olisi nyt ongelmia, olen nekin omalta näkökannaltani useaan otteeseen tuonut esiin-

Tällä palstalla olen vähemmistö, tiedostan kyllä sen. Mutulla luulen, että olen myös vanhempaa kaliiperia tällä palstalla, joka nähnyt joukkueelta aitoja sukelluksiakin, ja konkurssin. Pelissä on tällä hetkellä parannettavaa, ja joukkuen kasaaminen ei ole onnistunut niin hyvin kuin aiempina vuosina. Silti, näen tuossa edelleen myös ideaa ja potentiaalia, ja liigan ollessa niin tasainen kuin se tällä kaudella on, luotan että ongelmakohtia parantaessa Kärpät taistelee keväällä mitaleista.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Uusi ilta, uusi peli, lets mennään.

Btw, tämä Turun pissankeltainen jää hämmentää joka kerta yhtä paljon.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Ei huolta. Mulla on pitkävedossa Tepsin voitto isolla rahalla kiinni. Vähintään tasuri siis luvassa.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Pelaako runko-Ronki joka toista vaihtoa, kun tuntuu että koko ajan kentällä?
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Kohtuullisen vauhdikasta ja ihan viihdyttävää peliä tähän asti. TPS on kyllä jotenkin raikas ja hyvin liikkuva joukkue.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Liikettä ainakin on eilistä enemmän. Muutenkin tekemisessä on ainakin ottelun alussa ollut vähän ryhtiä. Ei tuosta joukkueesta kyllä tiedä yhtään mitä illalla tulee tapahtumaan. Hämmentävän ailahtelevia otteita. Kertonee varmaan, että iso osa ongelmista on henkisellä puolella.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kohtuullisen vauhdikasta ja ihan viihdyttävää peliä tähän asti. TPS on kyllä jotenkin raikas ja hyvin liikkuva joukkue.

Uskallanko avata television?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Ronki näyttää ettei ainakaan kokoaikaa istu pelisilmänsä päällä.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Tepsillä ei ole ollut kiekkoa kontrollissa varmaan viiteen minuuttiin. Tulos on toistaiseksi laiha ja toisessa erässä otetaan perinteisesti kaksi omiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös