Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 623 982
  • 8 707

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
"– Meillä on riittävän hyvä joukkue voittaa kenet tahansa. "

Siltähän tämä on tällä kaudella näyttänyt.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Olisi voinut toimittaja kysyä sitten, että miksi esimerkiksi Lindsteniä ei tuettu? Oli koirankopissa kaksi vuotta, vaikka hankittiin kärkipelaajaksi. Mamba puhuu nyt itseänsä pussiin.

Just näin. Ikostakin viltitettiin tarpeen tullen. Ja pois potkittiin lopulta. Kyllä Mamban kommentit herättävät enemmän kysymyksiä kun antavat vastauksia.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Lyhyesti sanottuna: Jos kerran on Kärppiin hankittu, niin uskotaan loppuun asti. Näin on tehty jo kolmen vuoden ajan ja tästä periaatteesta ei saatana tingitä.
Ai vähän niin kuin Lindstenin kanssa? Lindsten painoi 3.-4.ketjun minuuteilla reilu 0,5 pistettä per peli ja toi hyökkäyspään tehojen lisäksi myös paljon muutakin monipuolisuudellaan. Loistava av-pelaaja, karvaaja ja kiekonriistäjä. Oli Mannerin koirankopissa kaksi kautta, eikä saanut edes rehellistä näytönpaikkaa. Pleijareissa toki pääsi pelaamaan kärkiketjuissa ja pelasikin hyvin, mistä olisi voinut päätellä, että aloittaa seuraavan kautensa kärkiketjuissa, mutta koirankoppi kutsui jälleen. Paljon, paljon parempi ja kokonaisvaltaisempi pelaaja, kuin Mustonen, mutta Lindsteniä ei sitten ikinä tuettu tai annettu edes aitoa mahdollisuutta näyttää. Kärppiä ei hylätä, vaan kannustetaan viimeiseen asti, mutta kyllä alkaa pää pehmetä aika lailla, näitä Mannerin juttuja kuunnellessa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisi voinut toimittaja kysyä sitten, että miksi esimerkiksi Lindsteniä ei tuettu? Oli koirankopissa kaksi vuotta, vaikka hankittiin kärkipelaajaksi. Mamba puhuu nyt itseänsä pussiin.
Ai vähän niin kuin Lindstenin kanssa? Lindsten painoi 3.ketjun minuuteilla reilu 0,5 pistettä per peli ja toi hyökkäyspään tehojen lisäksi myös paljon muutakin monipuolisuudellaan. Loistava av-pelaaja, karvaaja ja kiekonriistäjä. Oli Mannerin koirankopissa kaksi kautta, eikä daanut edes rehellistä näytönpaikkaa. Pleijareissa toki pääsi pelaamaan kärkiketjuissa ja pelasikin hyvin, mistä olisi voinut päätellä, että aloittaa seuraavn kautensa kärkiketjuissa, mutta koirankoppi kutsui jälleen.
Joo ja Lindsten itse asiassa oli niiden 2019 finaalien paras maalintekijä Kärpissä. Olisi oikeasti voinut jopa stuntata Pyörälää siinä Kuparin ja Heponiemen kanssa mutta Mambanen päätti sitten parin pelin jälkeen että eäääh vitut ja en edes muista ketä kaikkia siinä pelasi.

Mamballa on muutama sokea piste, yksi on se että veskaria ei vaihdeta koskaan ja aikalisää ei oteta. Toinen on Taneli Ronkainen ja kolmas sitten Aleksi Mustonen. Ja onhan niitä muitakin, mutta tässä nyt kolme sellaista selkeimmin esiin nousevaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Tuli mielenkiintoinen tilasto ulkomuistista mieleen iltalenkillä. Korjatkaa, mikäli väärin muistelen, mutta Kärpät on 2010-luvulla pudonnut sääleistä melko heikon kauden jälkeen sekä 2013 että 2017. Nuo molemmat kaudet ovat olleet tietynlaisia kulminaatiopisteitä, joiden jälkeen Kärpät on pystynyt uusiutumaan pelillisesti heikon jakson jälkeen. Myös valmennus ja valmennuskulttuuri on muuttunut noiden kausien jälkeen.

Vähän näin ilmassa samoja merkkejä kuin noilla mainituilla sääliplayoffseihin päättyneillä kausilla. Jotenkin en ole vain yhtään luottavainen siihen, että Lauri Mikkola näyttöjensä perusteella pystyisi toistamaan nuo 2014 ja 2018 alkaneet pelilliset nousukaudet. Yhdyn palstaveljien mielipiteeseen, että nyt organisaatio tarvitsisi ulkopuolista herättelyä, ettei 2010-luvun alun pelillinen lama ja pöhötyskausi vain toistuisi.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo ja Lindsten itse asiassa oli niiden 2019 finaalien paras maalintekijä Kärpissä. Olisi oikeasti voinut jopa stuntata Pyörälää siinä Kuparin ja Heponiemen kanssa mutta Mambanen päätti sitten parin pelin jälkeen että eäääh vitut ja en edes muista ketä kaikkia siinä pelasi.
Karvinen pelasi ekat kolme peliä Kuparin ja Heponiemen kanssa ja loput neljä ottelua kolmantena lenkkinä oli Leskinen. Yhdessä matsissa Heponiemi oli Lasun ykkösketjussa laidalla. Lindsten pelasi ykkösketjussa Lasun ja Koblizekin kanssa viimeiset neljä peliä. Kaksi ekaa meni nelosketjussa ja sitten kolmas peli kolmosessa.

Se oli aivan hirveää aikaa, kun vielä finaaleissa arvottiin koko ajan ketjukoostumuksia. Hyi vattu.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Joku tuossa touhussa nyt mättää, ja en osaa sanoa mikä. Eilinen herätti jo kovastikin toiveita paremmasta, mutta tänään näki jo ensimmäisestä vaihdosta että mikään ei onnistu. Aloitukset hävitään, syötöt ei mene omille, kiekot hukkuu jalkoihin ja maalia ei saa mistään. Ei tuosta pelkkää Mustosta voi syyttää, vaan tällä hetkellä Kärpissä jokainen pelaaja on tuomittu epäonnistumaan. Minun valmennustaidot ei riitä selittämään mikä tuommoisen lukon aiheuttaa.
Rutiinitaso ja rosteri ei ole niin kovaa luokkaa nyt. Oikeassa olet että huomaa välittömästi kun ei olla ns. ytimessä ja silloin myös haisee tappio todella vahvasti.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuli mielenkiintoinen tilasto ulkomuistista mieleen iltalenkillä. Korjatkaa, mikäli väärin muistelen, mutta Kärpät on 2010-luvulla pudonnut sääleistä melko heikon kauden jälkeen sekä 2013 että 2017.
Näiden lisäksi sama kohtalo oli myös keväällä 2011.

Oikeassa olet kyllä tuon pöhöttyneisyyden suhteen - varsinkin koko seuran suhteen. Toimisto ja organisaatio on liikaa tyydyttäytynyt tasaiseen pelilliseen menestykseen ja Junnon perintöön. Ottelutapahtumaa ei kehitetä, seuran brändiä ei juurikaan mietitä, myynnin keinoja ei tunnuta kehittävän, fanituotteet ovat ihan hirveitä jne. Muut seurat ovat panostaneet tyhjän hallin näyttävyyteenkin Kärppiä enemmän.

Hieman OT:ksi meni, mutta isossa kuvassa nämä asiat huolettavat yksittäisen kauden peliesityksiä huomattavasti enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on luottamusasia. Minä luotan häneen niin kauan kuin minä olen päävalmentaja, Manner aloittaa.

– Me emme ole montaa pelaajaa tänne loppuviimein hankkineet. Meidän pitää tukea pelaajaa, kun hankimme hänet tiettyyn rooliin Oulun Kärppiin. Kaikkein eniten heitä pitää tukea juuri silloin, kun heillä on kaikkein vaikeinta. Se kuuluu meidän arvoihimme, Manner painottaa ja jatkaa:

– Ihmisiä olisi helppo siirtää sivuun, kun menee huonosti. Se olisi liian yksinkertaista valmentajalle, jonka tehtävä on saada pelaajasta enemmän irti. Aleksi Mustonen on loistava pelaaja, joka tulee pomminvarmasti auttamaan vielä Oulun Kärppiä.

– Tämä toimintatapa on lukittu linjaus, joka on ollut minun johdollani koko kolme vuotta. Ehkä tulokset eivät ole olleet sitten riittävän hyviä, kun siellä on se yksi hopea.

Manner tekee selväksi, että valitut arvot ja linjaukset ovat Kärpissä pyhiä ja koskemattomia, joista ei lipsuta oli tilanne kuinka tukala tahansa.

– Odotan tukea myös kannattajilta vaikeina hetkinä. Siitä seuran identiteetti pitkässä juoksussa rakentuu ja siitä Kärpät tunnetaan, Manner muistuttaa ja lupaa:

– Meillä on riittävän hyvä joukkue voittaa kenet tahansa.
Jumalauta että tuo Manner on pässi äijä! Eihän se nyt oikeasti voi tuota mieltä olla? Varmaan helvetin mukava jollain Koskenkorvalla olla tällä hetkellä Kärpissä. Huippu-urheilun luonteeseen kun kuuluu se, että paremmat syö huonommat edestään pois ja raivaavat itselleen sen pelipaikan. Juuri sitä esimerkiksi Koskenkorva on tehnyt. Ollut joka kerta parempi kuin Mustonen, kentälle päästessään. Kaikissa muissa liigajengeissä valmentaja reagoisi ennemmin tai myöhemmin, mutta ei näköjään Mamba.

Mitenkähän Mamba tuon asian myy Kossulle? Sori nyt vaan Jesse, mutta mä LUOTAN Mustoseen. Se pelaa päin vittua, mutta mä luotan siihen. Sinuun mä en luota. En siltikään, vaikka pelaat paremmin. Siksi sä et pelaa. Lähe menee. Muse on meijän äijä. Sinä et.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Manner sanoi "kamppailupelaaminen" .. se oli tuossa Kärppien voitokkaassakin matsissa vähän hakoteillä. Mielestäni Lukko vei sielläkin nämä rehdit kulmapainit. Voiman puutetta? Iholle pääsivät kiinni mutta sit kuitenkin kulmissa kuitenkin Lukko väänsi kiekon itelleen. Pelitavan muutoksella tuosta ei kyllä selviä! :) ..
 
Viimeksi muokattu:

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Tämä toimintatapa on lukittu linjaus, joka on ollut minun johdollani koko kolme vuotta. Ehkä tulokset eivät ole olleet sitten riittävän hyviä, kun siellä on se yksi hopea.

Manner tekee selväksi, että valitut arvot ja linjaukset ovat Kärpissä pyhiä ja koskemattomia, joista ei lipsuta oli tilanne kuinka tukala tahansa.

– Odotan tukea myös kannattajilta vaikeina hetkinä. Siitä seuran identiteetti pitkässä juoksussa rakentuu ja siitä Kärpät tunnetaan, Manner muistuttaa ja lupaa:

Jasper Lindsten huutaa hep. Ilmeisesti Jasper ei ollut ihan niin mukavaa saunaseuraa, että hänelle oltaisiin voitu antaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Mukava huomata kuitenkin kaikilla olevan kivaa ja hävityn pelin jälkeen prioriteettilistalla on epäonnistuneen saunakaverin puolustaminen. Mistä lähtien Oulun Kärpät on alkanut olemaan päiväkoti, jossa tärkeintä on kivat kokemukset ja hassut kaverit? Kunhan Mamba olet saanut Mustosen unille niin lue tämä seuraava pätkä ajatuksella. Kärpät tunnetaan kestomenestyjänä, joka pystyy tekemään kovia ja myös vaikeita ratkaisuja. Seurana, jonka prioriteetit ovat aina olleet voittamisessa hinnalla millä hyvänsä. Uskon puhuvani kaikkien kannattajien puolesta, kun sanon ettei ketään kiinnostaa tälläisten esitysten jälkeen pätkääkään onko kopissa kivaa. Silloin kun peli kulkee niin pelaajat ja valmennusjohto voivat vaikka läpsiä toisiaan pepuille mutta niin kauan kuin peli on täyttä ulostetta niin oletan teillä olevan tärkeämpääkin tekemistä.

Ymmärrän kuitenkin sen tosiasian, että seurojen taloudelliset näkymät eivät kovin häävit ole tällä hetkellä ja siksipä Mustosen(sekä Mamban) ulostaminen ei ole kovin realistista. Mustonen ei todellakaan ole halpa pelaaja, eikä näillä näytöillä herraa huolittaisi edes Kyröskosken Pärskeeseen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jasper Lindsten huutaa hep. Ilmeisesti Jasper ei ollut ihan niin mukavaa saunaseuraa, että hänelle oltaisiin voitu antaa loputtomasti mahdollisuuksia.
Tai sitten Lindsten halusi itse siirtoa, kuten antoi Satakunnan Kansan maksumuurin takana olevassa artikkelissa viime vuonna ymmärtää:

Satakunnan Kansa kirjoitti:
Kultamitalikamppailut vaihtuivat omasta halusta alemman keskikastin taisteluihin.

– Kyllä minä vähän sitäkin mietin, että voin menettää siirrossa mestaruuden. Toisaalta olen niin nuori kaveri vielä, että mahdollisuuksia voi tulla myöhemmin, Lindsten, 25, miettii.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se Sei aivan hirveää aikaa, kun vielä finaaleissa arvottiin koko ajan ketjukoostumuksia. Hyi vattu.
Lahjoitettu mestaruus. Kerholta toki ei mitään pois.

Mannerkin loppujen lopuksi myönsi tämän sosiaalipeluutuksen. Pelaajien tukemisen suhteen mies yksinkertaisesti valehtelee, ja tämän huomaavat kaikki vaikkapa tapaus Lindstenin kohdalla.

Huippu-urheilussa on tietty sijansa rajattomalle luottamukselle, mutta liika on liikaa. Kari Jalonen itkee itsensä uneen lukiessaan Kärppien nykyisen päävalmentajan uunoiluja.
 

JPL

Jäsen
Manner ei ole kyllä kartalla alkuunkaan nyt. Ei huippu-urheiluun kuulu jatkuvien epäonnistumisten tukeminen. Kun kumarrat toiselle (annat luottoa ja peliaikaa), niin pyllistät toiselle. Ne peliajat ansaitaan näytöillä kentällä - ei sillä, mihin ”rooliin pelaaja on hankittu”.

Nyt meni luotto tähän touhuun.

Pelaajia pitää tukea ja puolustaa tietenkin. Mutta peliaika tulee sen kautta, mitä teet kentällä!
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Ettei vaan Mamba laskeskele itelleen potkuja, jotta pääsee puhaltaan ennen seuraavaa pestiä. Ite jos tekee uhoamansa johtopäätöksen niin jää loppukauden massit saamatta, mutta jos mono heilahtaa niin se on palkallista vapaata
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kieltämättä kyllä huvittavaa, kuinka Manner viime viikolla murahti ettei almuja jaella, mutta vain viikko tämän jälkeen kertoo, kuinka täysfloppi pelaa hänen joukkueessa niin kauan kun hän on päävalmentajana. Tässä tuleekin Mannerin heikkous mielestäni vastaan, kun nuorille pelaajille lyödään raippaa, mutta konkareilla kuten vaikka Jokinen ja Mustonen on koko kauden kestävä kausikortti kentälle. Miehen auktoriteetti ei yksinkertaisesti riitä laittamaan ison palkkapussin pelaajia katsomoon, vaan se luonnehdittu 'happy family' on vahvasti läsnä.

Pakko ihmetellä, kuinka alle vuorokaudessa kaukaloon asteli täysin erilainen Kärpät mitä keskiviikkona. Ne samat alkukauden ongelmat olivat siellä läsnä eilen. Repaleinen viisikko, puskeva hyökkäys ja karmeat etäisyydet. Ei kontrolloituja hyökkäyksiin lähtöjä sekä se yksi kärkimies punaisella tumput suorina odottamassa syöttöä. Mamba? Ei näin.

Viime viikolla sekä keskiviikkona Kärpät otti viisikkopelissä askeleen eteenpäin, mutta eilen kyllä kaksi askelta takapakkia. Seurataan mielenkiinnolla tulevia pelejä.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Osa-alueet missä Lukko oli selkeästi edellä : tilannenopeus maalintekopaikoissa ja laukaisutarkkuus. Malliesimerkki Kukkosen maali. Syöttö millintarkka ahdistettuna ja laukaus suoraan syötostä salamannopea ja tarkka. Voi vain ihailla. Kärppien harjoituksissa ilmeisesti ei ole harjoiteltu juurikaan laukauksia onetimerina ja muutenkin. Tussuja ne ovat olleet tai epätarkkoja. Taso vaihtelee liikaa. Tenkrattia ikävä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Manner ottaa melko jyrkän asenteen tuohon luottamukseen. Eihän luottamusta ole pelkästään se, että antaa loputtomasti peliaikaa. Luottamusta on auttaa vaikeuksien hetkellä. Sehän voi olla vaikka antaa treeniaikaa päästä takaisin vauhtiin. Nythän Aleksi puskee samaa seinää vasten koko ajan ja taso tuntuu laskevan vain alaspäin. Jos näin jatketaan niin Mannerin "pomminvarma" onnistuja ei tule onnistumaan. Joku muutos pitää tapahtua, että Mustosen ajatusmalli/pelihuumori/mikäikinä muuttuu.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisaalta on hyvä muistaa, että Manner on tehnyt näin jokaisella kaudella. Tietyille pelaajille on jo ennen kautta sanottu, että te olette tämän joukkueen tuloksentekijät ja teihin luotetaan. Tämä tapa on tuonut aiemmilla kausilla menestystä, joten on luontevaa, että sillä jatketaan.

Nyt Mustonen ei ole pystynyt ottamaan sitä roolia niin tilanne muuttuu hankalaksi.
 

Anyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, 616, kuoleman piiskatanssi...
Jospa sillä Mamballa on joku fetissi näitä pikku-ukkoja kohtaan, ja saa jotain ihku kiksejä kun rusettipörräävät kentällä... (Muse, Kobli, Kristo..), joten ei voi verrata Jesperiin.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Osa-alueet missä Lukko oli selkeästi edellä : tilannenopeus maalintekopaikoissa ja laukaisutarkkuus. Malliesimerkki Kukkosen maali. Syöttö millintarkka ahdistettuna ja laukaus suoraan syötostä salamannopea ja tarkka. Voi vain ihailla. Kärppien harjoituksissa ilmeisesti ei ole harjoiteltu juurikaan laukauksia onetimerina ja muutenkin. Tussuja ne ovat olleet tai epätarkkoja. Taso vaihtelee liikaa. Tenkrattia ikävä.
Silloin tällöin heidän harjoituksiaan seuranneena ihmettelin jo elokuussa ja ihmettelen edelleen kun pelidrilleissäkin tehdään aivan helvetin harvoin edes maali. Laukausten laatu ja viimeistely ylipäätään aivan sitä itseään myös siellä.
 

Itäpuu

Jäsen
Osa-alueet missä Lukko oli selkeästi edellä : tilannenopeus maalintekopaikoissa ja laukaisutarkkuus. Malliesimerkki Kukkosen maali. Syöttö millintarkka ahdistettuna ja laukaus suoraan syötostä salamannopea ja tarkka. Voi vain ihailla. Kärppien harjoituksissa ilmeisesti ei ole harjoiteltu juurikaan laukauksia onetimerina ja muutenkin. Tussuja ne ovat olleet tai epätarkkoja. Taso vaihtelee liikaa. Tenkrattia ikävä.
Kyllä. Muita asioita, joissa Lukko vei sata-nolla, olivat tilannekovuus sekä nöyryys. Aivan kuin Kärpät ei olisi tajunneet, että ei se vaan luovuta ensimmäisen peippauksen jälkeen. Ne tulee ja tulee ja sitten tulee seuraava eikä sekään perkele luovuta. Lukon viisikon etäisyydet tukevat tuota raastamista niin hyvin, että se ei kuluta sen enempää energiaa. Ärsyttävän hyvin Lukko pelasi, ja siihen nähden Kärpiltä aika hyvä esitys. Aika hyvällä ei toki pääse vielä kunnon maalipaikoille Lukon tasoista joukkuetta vastaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin sää vedät.
Kiitos!
Kun Kärpät ottaa pataan niin sun mielestä peli on tasainen. Kun Kärpät voittaa niin sun mielestä Kärpät on ylivoimainen.
Kolme kohtaamista. Kaksi niistä oli tasaisia kaikilla mittareilla. Yhdessä Kärpät oli selvästi parempi kaikilla mittareilla. Tasaiset pelit hävittiin ja se jota dominoitiin voitettiin. Jostain se kertoo, hyvästä ja pahasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös