Peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 140 965
  • 888

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä on jo menty useampi peli niin, että on enemmän hyvää kuin huonoa. Tänään nousujohteinen vire sai sitten jatkoa. Hyvin valmennettu Joukkue vaikuttaa koko ajan yhtenäisemmältä, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Matka kuitenkin jatkuu ja seuraava mittari odottaa loppiaisena Riikassa. Siitä kaksi päivää ja 8.1 Spartakin vieraana. Kuten aikataulusta huomaa, nyt saa toki nauttia, mutta ei ole aikaa laakereilla levätä.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä on jo menty useampi peli niin, että on enemmän hyvää kuin huonoa. Tänään nousujohteinen vire sai sitten jatkoa. Hyvin valmennettu Joukkue vaikuttaa koko ajan yhtenäisemmältä, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Matka kuitenkin jatkuu ja seuraava mittari odottaa loppiaisena Riikassa. Siitä kaksi päivää ja 8.1 Spartakin vieraana. Kuten aikataulusta huomaa, nyt saa toki nauttia, mutta ei ole aikaa laakereilla levätä.
Juurikin näin. Eikä mene aikaakaan, kun SKA kohdataan uudelleen, tuolloin Pietarissa. Pelipäivä 16.1. on syytä merkitä kalenteriin jo isolla.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juurikin näin. Eikä mene aikaakaan, kun SKA kohdataan uudelleen, tuolloin Pietarissa. Pelipäivä 16.1. on syytä merkitä kalenteriin jo isolla.
16.1 merkitty kalenteriin ja eilinen ryöpytys antaa siihen peliin mielenkiintoiset lähtöasetelmat. Katselin tuossa samalla tammikuun ohjelmaa kokonaisuudessaan ja kyllä sieltä pitäisi pisteitä tasaiseen tahtiin ropista jatkossakin. Toki Niemeäkin on pakko välillä peluuttaa ja niissä peleissä ei ropise. Vitunmoinen harmi, ettei meillä ole kunnollista backuppia. Itse näen muuten edelleen maalivahtipelin suurimpana kysymysmerkkinä, mitä tulee pudotuspeleihin. Ja paska Niemi vaan lisää Kalninksen paineita onnistua kevään peleissä ja se yhtälö ei ole paras mahdollinen yhtälö.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäiset yhdeksän ottelua tuotti saldon 3 voittoa ja 6 tappiota. Voitot tulivat umpisurkeista Riiasta, Severstalista ja (kauden alussa umpisurkeasta) Lokomotivista. Joukkoon mahtui 5-0 tappio Valko-Venäjältä ja sulaminen Torpedoa vastaan. Marjamäki oli vihattu, halveksittu ja hyljeksitty valmentaja. Iso osa toivoi potkuja. Jokerit oli KHL:n pohjasakkaa.

Eräänlainen ryhtiliike tapahtui kotipelissä Avtoa vastaan, kun Jokerit voitti tuon 4-2 hyvällä esityksellä. Sitä seurasi viisi seuraavaa voitettua ottelua. Jokerit oli nyt yhtäkkiä kuuden ottelun voittoputkessa. Putkessa mukana voitot mm Dynamoa ja Ufaa vastaan. Vieläkään peli ei luvannut paljoa, eikä sarjasijoitus. Joukkueesta puuttui edelleen se henki, palo ja sydämellä pelaaminen. Kauden saldo 18. pelatun ottelun jälkeen oli 9 voittoa ja 9 tappiota. Pettymys. Taistelu playoffpaikasta kävi jo monen mielessä. Tätä seurasi tappiot Kazania, Torpedoa ja Spartakia vastaan. Nyt kauden saldo näytti lukemaa 9 - 12. Surkeaa. Marjamäelle potkut! kuului lähes joka toisessa lauseessa.

21 pelattua ottelua ja 12 tappiota ei varmasti ollut kenenkään mielessä, kun joukkueen hankintoja julkaistiin. Tuli KHL-legenda Kontiolaa, tuli Stanley Cupin torjunutta Antti Niemeä, oli MM-kisojen sankareita ja muita nimekkäitä pelaajia. "Kaikkien aikojen nimilista" sanoi joku. Pelaajatkin myönsivät, että tämä toi paineita pelaamiseen. Joukkueessa oli tuohon aikaan hyvin paljon vapaamatkustajia, palkkasotureita ja kivoja tyyppejä, joilla on ihan kivaa pelata isolla liksalla isoissa valoissa, mutta ei ole kiva laittaa sydäntä ja kroppaa peliin. Marjamäki ei saanut sanomaansa perille, viisikot rakoilivat, avauspelaaminen ja puolustuspelaaminen oli surkealla tasolla. Yksi toisensa jälkeen joukkueet pääsivät huipputonteille kokeilemaan maalintekoa. Vastuunkantajaksi hankittu Antti Niemi ei saanut edes silmiään kiinni ja Janis Kalnins oli ainut maalivahti joukkueessa. Tuosta alkukaudesta vain muutama pelaaja saa puhtaat paperit, Kalnins, Regin, O'Neill, Lehtonen ja Grant. Noilla pelkästään on hyvin vaikea voittaa.

Tuli Moskova. CSKA - Jokerit. Jokerit lähtee suurena altavastaajana ja täysin sekaisin olevana joukkueena sarjan suurinta suosikkia vastaan. Mäenalanen, Joensuu, Norman. Kalnins 29 torjuntaa ja nollapeli. Jokerit voittaa sarjan suurimman suosikin puhtaasti, suvereenisti 0-3 vierashallissa. Toivo heräsi. Jokerit näytti vihdoin, kauden 22. pelissään, että tästä joukkueesta on pelaamaan ja voittamaan tässä sarjassa.

Tuota seurasi vielä muutaman pelin sisällä haparoivia otteita, mm 4-1 tappio Amuria vastaan, mutta tuosta kaukoidän kiertueesta en antaisi joukkueelle raippaa. Todella haastavat peliajat ja matkustusrasitukset kaikkinensa.

Kotimatkalla käytiin laittamassa Traktoria kuokkaan, jonka jälkeen loppu on niin sanottua historiaa. Tuon kotimatkan stopin jälkeen Jokerit on ollut koko sarjan paras joukkue. Alkukauden vaikeudet ja hengettömyys on muisto vain. Traktor peli mukaanlukien, 16 peliä, 4 tappiota ja vain KERRAN kokonaan pisteittä 16 ottelun aikana. Aivan järjetön suoritus. Jokainen äijä painaa sydämellä. Marjamäki on ottanut opikseen ja saanut joukkueen toteuttamaan uudistunutta tapaansa.

Tuli perjantai 3.1.2020. Jokerit vs SKA. Euroopan suurin seura ja todellinen myrkky Jokereille. Mitä tekee Jokerit? Laittaa SKA:n TÄYSIN aseettomaksi. Latoo toisessa erässä VIISI maalia ja voittaa pelin 6-0. Siis Pietarin SKA:ta vastaan. Samalla Pietarin SKA kärsii historiansa suurinumeroisimman tappionsa. Helsingin Jokerit aiheuttajana. Sama joukkue, joka hävisi kauden alussa 21 ottelusta 12 ja oli pudotuspeliviivan alapuolellakin.

Siinä missä viime kausina Jokerit on ollut syksyllä KHL:n paras joukkue, nyt pelaajat ja Marjamäki on vihdoin saanut käännettyä laivan siihen suuntaan, että nyt ollaan KHL:n paras joukkue ja parannetaan koko ajan mitä pidemmälle kausi menee.

CSKA ja SKA on ottanut viime peleissä Jokereilta kuokkaan yhteismaalein 9-0! Nyt kautta on pelattu Jokereiden osalta 42 ottelua ja saldo näyttää 25 voittoa ja 17 (7 jatkoilla) tappiota. Huomattavaa on, että Jokereilla varsinaisella peliajalla kolmanneksi vähiten tappioita koko sarjassa. SKA:lla yksi enemmän. Jokerit on pelannut kaksi ottelua SKA:ta vähemmän ja on 4 pistettä perässä tuota konfrenssin kakkossijaa. Täysin otettavissa oleva paikka.

Erityismaininta Kurrin hankkimalle Skeletorille. AIVAN MAAGINEN PELAAJA!

Tänä vuonna mennään pitkälle!
 
Mennään melkoisella aallonharjalla. Huikeaa tulosta tekee Jokerit nyt vasten kaikkia odotuksia, joita olisi voinut aiemmat kaudet KHL:ssä huomioiden tehdä. Aivan fantastista, että työilme säilyy lähes vastustajasta riippumatta (en muista kuin yhden löysän näköisen pelin kokonaisuudessaan sen marraskuisen habarovskin jälkeen).

Marjamäen Jokerit on ansainnut olla kuumin joukkua koko KHL:ssä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Suunta on oikea ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Jokerit todellakin veti venäläisten tapaan munaravia kesän ja syksyn peliesitysten kustannuksella, eikä puheet muuttuneesta harjoittelusta olleet ainoastaan jargonia. Liike paranee ja yksilöt alkavat nousemaan esiin. Nyt tuo nousujohteisuus pitää vaan pystyä pitämään yllä seuraavat 4kk, niin saumoja on pleijareissakin.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt tuo nousujohteisuus pitää vaan pystyä pitämään yllä seuraavat 4kk, niin saumoja on pleijareissakin.
Tässähän tämä tämän hetken ilonpilaaja piilee.

Se on toki selvää, että kaikkia jäljellä olevia pelejä ei voiteta, mutta myöskään mitään kolmen tai useamman peräkkäisen huonon pelin stinttejä en soisi enää tulevan. Enkä kyllä usko, että niitä tuleekaan. Joukkueen tekeminen on niin hyvää tällä hetkellä ja kun vielä huomioidaan se, että tämä hyvä tekeminen on ollut nousujohteista ja kaudesta jo 2/3 takana, niin ei tässä ehdi jengille mitään leipääntymistä enää tulla. Pudotuspelit ovat sitten kuitenkin täysin oma maailmansa ja sieltä voi tulla lähtö hyvälläkin pelillä, kun marginaalit kuitenkin aika pienet. Eikä yhtään loukkia enää avainpelaajille tai oikeastaan muillekaan, kaikkia tarvitaan ja yhdessä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitkälle mennään niin kauan ku Jänis pysyy ehjänä. Eiköhän sen joku Torpedon hampaaton kanukki jyrää ja 4-0 pleijareista ulos. Toivon olevani väärässä mutta pessimistinä ei pety.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Olihan eilen esitys jengiltä. Tolleen se peli pitää tappaa heti alussa. Ei jätetä mitää sattuman varaan. Vaan näytetään kumpi painaa taitavammalla rosterilla, käytetään se materiaaliero.

Ottelun kaks hattutemppua lämmittää mieltä tosi paljon.. Tehtiin vähän Jokeri historiaa myös.
Tällä tavalla kun jatkaa, niin joukkue tekee rumaa jälkeä vastustajista.
Hienoa jätkät!!!!
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeiset kolme ottelua maalierolla 17-1. Ei muuta. Jatkakaa.

Edit. Niinjoo, ja ollaan sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue per peli.

Hyvin on Marjamäki saanut homman käännettyä. Mielenkiinnolla kohti pudotuspelejä, jossa perinteisesti Jokereiden tehtyjen keskiarvo (mutulla) on laskenut ja kääntäen päästettyjen noussut. Mutta tästä Marjamäellä tiimeineen lienee selkeä käsitys viime vuoden(kin) osalta, että kaikki muuttuu pudotuspeleissä. Toivottavasti sama rentous ja yhtenäisyys säilyisi sinne asti.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kuten eilisessä otteluketjussa tuli mainittua, on mukava nähdä peli tässä kuosissa tähän aikaan kaudesta. Aiemmin tammikuu on ollut niitä hankalimpia jaksoja. Toivotaan että lento jatkuu nyt mielellään huhtikuulle asti. Samoin vaikeista alkukauden otteista tietyt pelaajat noussut loistavasti esiin kuten Lepistö. Sairastuvalta saisi pyöröovesta joku tulla välillä uloskin. Huomenna taas pisteiden valossa tärkeä peli missä meillä etua sen verran että Spartakilla btb-peli. Taistele Jokerit!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy kyllä ihailla huomisen vastuksen kurinalaisuutta. Spartak voitti juuri SKA:n suht koht kliinisellä esityksellä. Teki maalit, antoi SKA:n pitää kiekkoa ja laukoa, mutta Spartak blokkasi ja puolusti erinomaisesti. Joten huomenna on taas testi edessä ja töitä on tehtävä tuon puolustuksen nujertamisessa.
 
Täytyy kyllä ihailla huomisen vastuksen kurinalaisuutta. Spartak voitti juuri SKA:n suht koht kliinisellä esityksellä. Teki maalit, antoi SKA:n pitää kiekkoa ja laukoa, mutta Spartak blokkasi ja puolusti erinomaisesti. Joten huomenna on taas testi edessä ja töitä on tehtävä tuon puolustuksen nujertamisessa.

Eipä se SKA nyt mikään testi kellekkä ole. Jokerit hakkaa 0-3 huomenna avauserään ja antaa Spartakin pitää kiekkoa loppupelin. #hymiö
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suunta on oikea ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Jokerit todellakin veti venäläisten tapaan munaravia kesän ja syksyn peliesitysten kustannuksella, eikä puheet muuttuneesta harjoittelusta olleet ainoastaan jargonia. Liike paranee ja yksilöt alkavat nousemaan esiin. Nyt tuo nousujohteisuus pitää vaan pystyä pitämään yllä seuraavat 4kk, niin saumoja on pleijareissakin.

Oliko tälläistä puhetta harjoittelusta jossain? Mä en niin muista sitä selityksenä silloin kuin kaikki oli päin persettä about syyskuussa. No, kaikesta huolimatta onpahan menoa juuri nyt ja ei voi kuin jälleen kerran tyytyväisenä todeta olleensa väärässä. Ehkä se Marja on saanut jotain aikaan tai vähintäänkin huolimatta hänestä joukkue on päättänyt yhdessä ottaa kaiken irti koneesta juurikin oikealla nousujohteisella trendillä. Hyvin erilainen tunne kuin aikaisempina kausina, tosin vähän hiippailee pelko perseeseen siitä että mitä yhteistä tällä ja kaudella 2015-2016 on Jokereiden osalta, jolloin myös Jokereiden runkosarjasuoritus oli lopulta loistava SKA:n hakiessa vielä perussarjassa kondista.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Ehkä se Marja on saanut jotain aikaan tai vähintäänkin huolimatta hänestä joukkue on päättänyt yhdessä ottaa kaiken irti koneesta juurikin oikealla nousujohteisella trendillä.
Juuri eilen kapteeni totesi erätauko haastattelussa Latvian pojan kysyessä miksi Jokereilla on työrukkaset roikkumassa katossa, että se oli valmentajien tapa muistuttaa jatkuvasta työnteon merkityksestä. Alkukaudesta mentiin vissiin vielä höntsä fiiliksissä ja nuo rukkaset on pelaajien toiveesta vieläkin muistuttamassa yhteisestä työnteon merkityksestä!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pari kautta sitten kun Jokerien päävalmentaja oli Jukka Jalonen, Petteri Sihvonen haastatteli Jalosta. En muista minne, mutta netistä tuon silloin löysi äänitteenä. Jalonen ja Sihvonen kävivät paljon mainioita asioita läpi, mutta yksi pelillinen asia ei mennyt oikein. Ja se oli pakkien peluutus KHL:ssä. Jalonen totesi ja Sihvonen komppasi, että KHL:ssä pakkien tehtävä hyökkäyssuuntaan on luokkaa avaussyötön antaminen. Jalonen palasi tähän näkemykseensä vielä syksyllä 2019 Viasatin studiossa siten, että hän toi esille kuin puolustusvoittonen KHL on ja tämä asettaa puolustajien pelaamiselle useita vaatimuksia.

Tullessaan Jokereihin viime kaudella Marjamäki halusi pakeilta hyökkäävämpää pelaamista. Tätä ihasteltiin viime kauden alussa, mutta isoissa peleissä se ei onnistunutkaan. Tai sen jälkeen, kun venäläisjoukkueiden kesäloman aiheuttama väsyjakso päättyi joskus loka-marraskuussa. Marjamäki piti kuitenkin pelillisen näkemyksensä, ja kasautti Jokereihin yhdessä Kurrin ja Vuorisen kanssa erittäin kiekollisen ja luisteluvoimaisen pakiston. Kun raskaan sarjan mörssäri Lauridsen loukkaantui, korvaaja oli noin 20 senttiä ja 25 kiloa pienempi Skelnicka, joka pystyy luistelemaan ja käsittelemään kiekkoa Jokerien kolmikon Marjamäki-Kurri-Vuorinen asettaman vaatimustason sisällä.

Mitä tästä on seurannut? Jokerien pakiston on KHL:ssä TOP-3 tasoa. Jos joku sanoe, että Jokerien puolustus on luisteluvoimaltaan ja taitotasoltaan KHL:n TOP-1, en ainakaan paljon laita vastaan. Kun Marjamäen Jokereille haluama hyökkäävämpi pelitapa tuotti maalien lisäksi huonoa peliä ja tappioita ilman merkittävämpää loistoa syksyn ensimmäisten otteluiden jälkeen, nyt Jokereilla on KHL:n kaikkien mielenkiintoisin joukkue. Ei vain siksi, että on hyviä pelaajia. Vaan myös siksi, että Marjamäki näyttäisi onnistuneen toisella kaudellaan yhdistämään puolustuksen kiekollisen osaamisen hyökkäyspelaamiseen ja vähitellen puolustuspelaamiseen.

Suurin kiitos puolustuspelaamisesta menee Kalninsin loisteliaille otteille. Mutta niin se vaan on, että hyvä joukkue - ja varsinkin Jokerien pelaajabudjetilla - tarvitsee aina voittavan maalivahdin. Nyt kun Jokereilla sellainen on, Marjamäen kasaama joukkue pääsee tekemään tulosta. Ja peli on myös parantunut koko ajan. Pitkästä aikaa on mukava seurata, kuinka hyvin Jokerit pelaa joukkueena ja yksilöinä.

Tästä erityiskiitos Marjamälle, Vuorista, Kurria ja muita unohtamatta. Samalla Jokerit on monissa perusasioissa sekä lähentynyt ns. meidän pelin ydinasioita, että vienyt puolustajien monipuolisempaa pelaamista eteenpäin KHL:ssä.
 
Suurin kiitos puolustuspelaamisesta menee Kalninsin loisteliaille otteille. Mutta niin se vaan on, että hyvä joukkue - ja varsinkin Jokerien pelaajabudjetilla - tarvitsee aina voittavan maalivahdin. Nyt kun Jokereilla sellainen on, Marjamäen kasaama joukkue pääsee tekemään tulosta. Ja peli on myös parantunut koko ajan. Pitkästä aikaa on mukava seurata, kuinka hyvin Jokerit pelaa joukkueena ja yksilöinä.

Näinhän se on. Asiat menee aina suhteessa toisiinsa. Syksyllä kaikki näytti todella karmivalta, mutta nyt luoja yksin tietää mihin tuolla jengillä on saumat. SKA-voitto sen osoitti. Jos Jokerit olisi voittanut vain 3-0, niin sitä pidettäisiin hienona voittona. Kun Jokerit onnistuikin voittamaan 6-0, niin SKA:n on pakko olla sysipaska. Meneekö se näin? Ei mene.

Jos vertaa nyt SKA:ta esim. Dinamo matsiin Riiassa, niin ei SKA:ta vastaan Jokerit tehnyt ainuttakaan maalia siten, miten Riiassa. Siellä Jokerit pääsi avopaikoille ja rankasi. SKA ei päästänyt, Jokerit teki maalinsa kuten ne tullaan tekemään myös pudotuspeleissä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Painaisin hivenen jarrua. Kuten Marjamäkikin totesi, 6-0 ei ole koko totuus. Toinen asia, SKA oli huono. Eikä vähiten taktisesti. Kolmas asia yksittäinen peli. Mitään jälleen kerran Jokereilta pois ottamatta. Oli upea voitto ja murskaava toinen erä. Kaikki onnistui. Silti, marginaali 30 pelin otannalla tuossa top6 joukkueiden välillä on hyvin pieni suuntaansa. Ei Jokerit tuota tilastoa dominoi.

Voitto Riikasta oli myös hieno, mutta vastassa oli keskitason liigajoukkue random maalivahdilla.

Mitä tulee maalivahtipeliin niin Kalnins löytyy sijalta 6.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos vertaa nyt SKA:ta esim. Dinamo matsiin Riiassa, niin ei SKA:ta vastaan Jokerit tehnyt ainuttakaan maalia siten, miten Riiassa. Siellä Jokerit pääsi avopaikoille ja rankasi. SKA ei päästänyt, Jokerit teki maalinsa kuten ne tullaan tekemään myös pudotuspeleissä.

Niin tullaan tekemään ja lisäksi Jokerit pystyy hyökkäysalueen pelinopeudessa hyödyntämään osaa pakeista 5vs5 tinkimättä vielä kovin paljon puolustamisesta.

Painaisin hivenen jarrua. Kuten Marjamäkikin totesi, 6-0 ei ole koko totuus.

Juuri näin. Mitään syytä keulimiseen ei ole. Itse kirjoitin pelin toimimisestakin, en tuloksista. Kun verrataan viime kauden tammikuun Marjamäen Jokerien pelaamista tämän kauden Jokereihin, ero on pelillisesti suuri. Minusta kyse on Reginin paremmasta iskusta ja monista yksittäisistä tekijöistä. Mutta on myös kyse siitä, että Jokerien puolustus on hyvä Marjamäen pelitapaan.

Playoffeissa voi olla, että fyysisyyttä tarvittaisiin omalla maalilla. Näin ajattelin itsekin hetki sitten. Mutta kun katsoo, miten hyvin paine voidaan purkaa taitavalla pakistolla, takki on kääntymässä.
 
Playoffeissa voi olla, että fyysisyyttä tarvittaisiin omalla maalilla. Näin ajattelin itsekin hetki sitten. Mutta kun katsoo, miten hyvin paine voidaan purkaa taitavalla pakistolla, takki on kääntymässä.

Joo, eihän täällä kukaan keuli. Kyllä realiteetit varmasti jokaisella tiedossa on. Mutta mikäli tässä nyt katsotaan, miten Jokerit purkaa paineen, hallitsee keskialuetta, kykenee pysymään kiekossa ja pääsee jopa kulmista välillä ulos, kun kiekko on päädyn kautta alueelle viety, niin hyvältähän se vaikuttaa.

Ja mikäli Jokerit kykenee tuomaan tämän temmon pudotuspeleihin, niin ei siinä kauheasti puolustaa tarvi. Ja ne hetket, kun tarvii on Jokereiden vain kestettävä. Siinä on juuri se, että näitä hetkiä varten olisi hyvä olla neljä Lauridsenia ja pari Petteri Wirtasta, mutta se söisi sitten itse peliltä ja Jokerit olisi pelkästään puolustuskannalla.

Ja oli siellä vastassa minkä tasoinen SKA hyvänsä, niin 6-0 niiden hakkaaminen suvereenilla esityksellä... Ei sitä voi väheksyä. Leijumaan ei toki kannata kenenkään ruveta, mutta se oli näyttö siitä, mitä voi olla tulevaisuudessakin luvassa. Ja yleensä vaaditaan muutama näyttö jostain, jotta jotain voi odottaa.

Pudotuspeleissä se voi hyvin olla niin, että Jokereiden vastustajat miettii kaksi ekaa kierrosta, miten nämä kaadetaan eikä toisinpäin. Tällä pelaamisella Jokereiden ei tarvitse edes miettiä peluutuksellisia juttuja.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Cobol hyvältä on kiekottelu näyttänyt Jokereilla omassa päässä. Paineen alta on päästy paremmin pois. Tulee mieleen Erkan kausi 2012 kun pudotettiin jullit ja vastaan tuli Jyp. Louhivaarahytönentuppurainen. Jokerit perusti paljon oman pään peliä korostuneesti kiekotteluun. Paineen alta piti päästä pelaamalla pois. Traktori ajoi silloin yli. Jotain samaa näen jos vastaan tulisi TsSka. Toki vuodet, joukkueet, valmennukset eivät ole veljiä.

Tästä päästään siihen että näen tuon "kiekolla/jalalla paineen alta pois"-pelitavan vielä sen verran ohuena,että pidän erittäin isona sulkana Marjan hattuun mikäli tällä pelitavalla kaataa Skan tai Tsskan 2.rundilla. Epäilen, aika isosti, että Jokerit joutuu muuttamaan pelaamistaan vielä moneen kertaan. Ja tässä se valmennus mitataan sitten oikeasti. Mun takki ei vielä siis ole kääntynyt jalalla puolustamisen suhteen. Käännän sen kyllä mieluusti mikäli Jokerivalmennus antaa aihetta.

Mitä tulee temmon pitämiseen niin siinä en näe Jokereille mitään isoa etua. Vaan päin vastoin. Miksi? Ikärakenne ottelusarjassa.

Mitä tulee pudotuspeleihin niin kuvasit @Lapajäähän juuri valmennuksen valmistautumisen vuoden takaiseen ottelusarjaan. "Ei meidän mitään tarvi muuttaa". Tarvitsee. Asenne on se mistä aloitetaan. Valmius reagoida nopeastikin pelin sisällä on toinen asia. Nöyryys on kolmas. Jos kiekko pitää heittää lasiin, niin sitten se heitetään lasiin eikä pakoteta peliä lavasta lapaan. Tämä on toivon mukaan Marjan oppi viime keväästä. Henkisesti olisi paljon, paljon parempi lähteä mieluummin pienenä underdogina kuin suosikkina.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerien puolustajat voisivat playoffeissa olla esim:

Lehtonen-Grant
Loov-Lepistö
Kivistö-Sklenicka

Eronen (Räsänen)

Jos Marjamäen pelisysteemi toimii, paineen alta päästään helpommin pois kuten @massaonvoimaa kirjoittaa. Vaikka jalkanopeus ei kaikilla paras ominaisuus, se on kuitenkin yhdessä kädellisen osaamisen kanssa selkeässä pelitavassa riittävä.

Suurin kysymysmerkki on, kykeneekö tai haluaako puolustus blokata vetoja, mailoja ja pitää vihollisen äijät merkattuna ja toimia sen mukaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suurin kysymysmerkki on, kykeneekö tai haluaako puolustus blokata vetoja, mailoja ja pitää vihollisen äijät merkattuna ja toimia sen mukaan.

Tämä. Ja tässä tullaan koko viisikkoon. Myös hyökkääjiin. Vaatii hiukka eri asennetta ja kulmahammasta esim.Niemi,Moses&Konna kolmikolta omissa. Ei riitä, että vetoa blokataan maila toisessa kädessä 3 metriä irti vastustajasta suorin jaloin. Tämä on itselle se isoin kysymys kun tuo joukkue ei ole asenteeltaan kuitenkaan mikään "duunari luonnostaan". Enkä tarkoita että pitäisi ollakaan, mutta jos vastaan tulee esim. Spartak heti ekalla kierroksella niin ei tarvitse miettiä kahta kertaa syövätkö kumia ja millä asenteella tai millä vauhdilla takakarvataan ja ydintä puolustetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös