Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 604 410
  • 4 265

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Atu: Avainpelaajat peluutettu ihan puhki. Heiskanen erityisesti ja silloin tulee tyhmiä jäähyjä. Samoin Tyrväinen, Thorell, Carlsson ja osittain Rask. Myöskin Petrell, jolla potkua omasta mielestä riittää, mutta ratkaisi tänään uskomalla väsyneenä menevänsä kolmen äijän läpi. Game over. Taitaa tulla kesäloma huomenna. Äijät on hyvin taistellut, yli odotusten, mutta nyt iskee väsymys. Ja helpompi on luovuttaa, kun tietää että levännyt Tappara olisi taas liian suuri muuri läpäistäväksi. Olisi pitänyt ottaa enemmän niitä nuoria mukaan näihin peleihin (ainakin ensi kautta silmällä pitäen). He olisivat jaksaneet paikata avainpelaajia. Liian kapealla ollaan menty. Mutta hyvin on taisteltu.

Täysin samat fiilikset. Joukkue oli lopussa ihan piipussa ja Selin peluuttanut Heiskasen täysin puhki, joten pahoin pelkään, että huominen tulee liian aikaisin. Tekisi mieli sanoa Nothing is over, mutta nyt näyttää erittäin pahalta.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä pahalta näyttää, näädillä putki kulkee 80min liukkaasti ja me ei ensimmäisestä erästä lähtien päästä omista pois. En tiedä miten vuorokaudessa tuosta palaudutaan, mutta mä tykkään uskoa ihmeisiin.

Nothing is over!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylipeluutuksesta puhuttaessa on hyvä muistaa yksi pikkuseikka. Kärppien peliajat pudotuspeleissä tänä vuonna top 3:

1. Heshka 25:26
2. Hakanpää 22:45
3. Koivisto 22:16

HIFK:

1. Heiskanen 26:43
2. Tyrväinen 22:03
3. Eronen 20:12

Heiskanen on ainoa jonka osalta voidaan puhua ylipeluutuksesta. Tuon ikäinen kaveri ei vielä jaksa noin hirveää kuormaa etenkin kun on "päässyt" pelaamaan kaikki mahdolliset arvokisat.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mitä tolle Petrellin kiekkovarmuudelle on tapahtunut? Se että on hieman tukkosta hyökkäyssuuntaan, ei ole tavatonta, mutta kriittisillä hetkillä käsittämätön määrä keskialueen kiekonmenetyksiä tai huonoja päätyheittoja noin kokeneeksi mieheksi. Pistäis silmään että olis jotenkin raihnaisen oloinen. Väkinäistä. Fysiikka pettää, tavalla tai toisella? Onhan se jonkun tällin ottanut tässäkin sarjassa.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo henk. koht. virhe olisi ymmärrettävämpi jos se olisi yksittäinen, mutta Petrell on pelannut ainakin koko sarjan, ehkä myös JYP-sarjan tuota älytöntä Partasmaista kuljetusliikepeliään. Vahvasti heittää kapuloita koko ketjun rattaisiin kun pitää yksin yrittää koko ajan kaikkea mihin ei riitä kyvyt. Pyörähdyskikkaa siellä täällä ja jatkuvaa kuskausta. Nyt herätys ja maalin eteen ottamaan iskuja! Suoraviivaistamisen paikka ko. herralla ja raskaasti.

Jatkoajat nyt turpaan 4/5 näissä pleijareissa. Että voi olla fanille vittumaista.

Tuo on muuten totta. Lennu luistelee, taklaa ja tsemppaa iha perkuleesti mutta järki touhusta puuttuu. Pelaaminen ei ole kollektiivista ja Lennu on väsyttänyt itsensä tolla ihan täysin. Lisäksi kuljettaa kiekon yleensä kulmaan jossa muutama suunnan muutos. Maalille ei mene Lennu eikä kiekko.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo on muuten totta. Lennu luistelee, taklaa ja tsemppaa iha perkuleesti mutta järki touhusta puuttuu. Pelaaminen ei ole kollektiivista ja Lennu on väsyttänyt itsensä tolla ihan täysin. Lisäksi kuljettaa kiekon yleensä kulmaan jossa muutama suunnan muutos. Maalille ei mene Lennu eikä kiekko.

Yrityksen puutteesta en minäkään Lennua soimaa. Pikemminkin ongelma voi olla päinvastainen. Fokus on hävinnyt johonkin tunteeseen että pitää itse ratkaista ja ottaa joukkue reppuselkään. Ei tarvitse, kun pitää pelata omilla vahvuuksilla eli luopua kiekosta ajoissa, jakaa painavia taklauksia ja mennä maalineteen painimaan maskia tehden ja irtokiekkoja maaliin iskien. Harhautus vs. laukaus -tilanteessa yleensä kannattaa laukaista. Joo kivaltahan se näyttää kun joskus kerran kymmenestä se seläntakaapyörähdyskikka onnistuu ja vastustaja on kahvilla, mutta nyt alkaa hieman nyppiä ne yhdeksän epäonnistumista joissa kiekko luovutetaan vastustajalle täysin turhaan ja vaarallisissakin paikoissa. Pitää tajuta että myös vastus kovenee kevään edetessä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En mä Lennua tästä syyttäisi. Kun 19 minuuttia pyöritään putkeen omissa 60 minuuttisen jälkeen, niin silloin on vain ajankysymys kun jollekin sattuu virhe. Nyt se tapahtui Lennulle.

No olihan toi nyt täysin Lennun maali + O'Connor jätti varmistuksen tekemättä. Joo, Kärpät vei jatkoerää siitä ei ole epäselvyyttä, mutta yksi tilanne kaiken muuttaa voi ja ei tuossa tilanteessa yksinkertaisesti vain saa tehdä tuommoista virhettä! Lennu pelaa muutenkin surkealla tasolla, kärkiketjun kaverilta odottaisi jotain muuta kuin pelkkää minä minä minä -tyyppistä puskemista eteenpäin vaihdosta toiseen ala Partanen. Missä on ne kovat taklaukset edes? Tällä hetkellä Lennu on enemmän haitaksi kun pilaa koko ketjun pelin.

Ihme on jos huomenna ei Åstenia korvata jollain toisella pelaajalla, ei pysy yhtään mukana pelissä. Heiskasen minuutteja pitäisi saada vähäisemmäksi kuorma on liian kova ja tänään tuli sitten heikko peli.

Jengi taistelee joo äärirajoilla siitä ehdottomasti kiitosta joukkueen suuntaan, mutta kyllähän tässä käy selväksi muutama asia mikä pitää ensi kaudella olla toisin jos HIFK haluaa jotain voittaakin. Yksi on se, että Lennu on nelosketjun energiapelaaja eikä muuta.

E: Mutta se mihin HIFK tämän sarjan häviää (jos nyt siis häviää) on ylivoima, tänään 5-3 YV ja 1,5 min sitä niin se on yksinkertaisesti vain aivan pakko käyttää hyödyksi, tuohon paikkaan ei saa epäonnistua jos haluaa voittaa. No, luokaton ylivoima ja takkiin tuli.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pulssi varmaan 200, hirveä huuto ja pelko päällä jatkuvasti katsoessa, kun ihan pelkkää selviytymistä toi IFK:n pelaaminen tällä hetkellä.

Olipahan jatkoaika... ei paljoa omista ylös päästy.

Oli jatkoajallakin mielestäni mestat. Noi jäähyt oli pahoja, vei energiaa ihan saatanasti. Lennu ja Julle on AV ajoissa kärjessä.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Vitutus on kova, mutta ei toi 3-2 Kärpille mikään vääryys ole. Selin on saanut IFK:n pelaamaan aika lailla taitojensa äärirajoilla.


Samoja ajatuksia. Täysin oikea joukkue voitti toki tänään.

Runkosarjan voittaja on pistetty ihan lujille ja tässäkin pelissä oli hetkensä, juurikin 5v3 ylivoimalla olisi homman voinut pistää pakettiin.

Jatkoerä oli kyllä aivan karmeaa katsottavaa. Kiekossa ei edes haluttu pysyä vaan oltiin aivan totaalisen kipsissä. Eniten pisti silmiin Kanki joka tykkäsi luovuttaa kiekon jatkuvasti vastustajalle, ei toki ollut ainoa. Mies on pelannut hienosti muuten, mutta nyt tuli kokeneelle miehelle lukuisia hasardeja. Mirolla rupeaa myös kyllä peliaika näkymään. Vähän uskalsin haaveilla jatkoerässä että kumpa kestäisivät siihen asti, että Miro pääsee kympiltään irti, mutta ei tällä erää.

Kevin antoi taas sen kuuluisan mahdollisuuden voittaa, mutta oikeastaan ei oltu tänään edes lähellä. Pää ylös vaan, huomenna venymistä joka saatanan ukolta ja lauantaina takaisin Ouluun. Tämä joukkue ei ole ihan helposti tällä kaudella luovuttanut, se on nähty lukuisia kertoja. Olen jopa ihan ylpeä tästä jengistä, jos se taipuu ja sille löytyy voittaja niin se tapahtuu kyllä saappaat jalassa.

IFK!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten meillä voi pelata puolustaja nimeltä O`Connor?
Samaa olen kysellyt ja ihmetellyt suuresti sitä, että nettivalmennettu urheilujohtajamme meni sorvaamaan tälle jatkosopimuksen. Ehkä näkee O’Connorissa jotain mystistä potentiaalia, mutta aika hyvin sen joku kiteytti, että ROC on hyvä kiekollinen pakki johonkin Jukureihin tai vastaavaan divarijengiin, mutta HIFKlla pitäisi olla standardit korkeammalla.

Malinen sanoi haastattelussa jotain siihen suuntaan, että back-to-back -pelit on HIFKn etu, kun joukkue on harjoitellut kovaa ja kunto on timangia. Siltähän tuo tosiaan näyttää, eiksnii?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Huomenna taklataan kaikkea liikuvaa, paitsi mainoskatkon tyttöjä, mustavalkoraitaisia ja punapaitaisia! Lämärit on kielletty! Tarkkoja rannelaukauksia vain. Ja jokaisessa kentällisessä yksi asettuu vastustajan maalille hakattavaksi (ja tarvittaessa hakaamaan takaisin) ja maskimieheksi. Omista kiekko varmasti omalle tai sitten ulos puolustusalueelta. Silloin vastustaja ei niin helposti tee maaleja! Ei se niin vaikeaa ole.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Peli olisi ehdottomasti pitänyt ratkoa yv:llä, mutta ei saatu oikein edes vaarallisia paikkoja aikaan. Ja tosiaan jatkoajalla alkoi näkyä kuormitus pelaajilla. Mikäli tosiaan Heiskanen tuosta väsyneen pelaajan hassistaan saa (ihan mahdollisesti) kakkua, niin pitää kyllä Erosen ja O'Connorin pelata elämänsä peli huomenna. Noh, niin kauan pelataan kuin on matseja jäljellä. Go IFK!
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Pelkään pahoin, että huomenna kaksi väsynyttä jengiä nyhjää taas sen reilu 60 min ja estopeli, roikkuminen, skriinit, mailahäirintä ja muu paska on pääosassa.

Vielä tän voi hoitaa mutta en o varma kumpi vituttais enemmän: taistelemalla Kärpille kaatuminen vai ruma turpaanotto finaaleissa vaihteeksi siltä, jonka nimeä en tähän edes kirjoita.

No, huomenna hallille ja huudetaan ääni käheäksi, meni miten meni!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Yrityksen puutteesta en minäkään Lennua soimaa. Pikemminkin ongelma voi olla päinvastainen. Fokus on hävinnyt johonkin tunteeseen että pitää itse ratkaista ja ottaa joukkue reppuselkään. Ei tarvitse, kun pitää pelata omilla vahvuuksilla eli luopua kiekosta ajoissa, jakaa painavia taklauksia ja mennä maalineteen painimaan maskia tehden ja irtokiekkoja maaliin iskien .
Juuri näin. Nyt Lennu yrittää jotain mihin ei taidot riitä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jos joku edes kertoisi miksi kannattaisi ampua rannareita eikä lämäreitä. Jälkimmäinen ei koskaan voi olla yhtä tarkka. Siksi meidän laukaukset osuu suoraan päin ensimmäistä vastustajaa, maalivahdin rintaan tai mennevät ohi.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tappio ei tajuttomasti kirpaise, sillä hyvä taistelu joukkueelta vieraskentällä ja etenkin alivoimilla, mutta kolme asiaa kaipaavat parannusta:

1. Hävettävää, että ylivoimaa ei ole saatu koko kaudella kuntoon. Oliko missään ylivoimassa, etenkään 5-3:ssa yhtään maskimiestä maalilla? Pyörittiin koko ajan kehällä ja sieltä yritettiin jotain ihmepassia (etenkin Sopanen) siniviivalle tai keskelle kaikissa ylivoimissa. C-junnutkin saavat nuo kuviot peitettyä, puhumattakaan Kärpistä. Ensi kaudella täytyy ylivoima saada kuntoon, vaikka sitten Kuhta junnuista luomaan siihen kuvioita, jos Selin ja Pikkarainen erityisesti hyökkääjien peluuttajana eivät siihen kykene koko kaudella. Jos ei tänään ja koko playoffsien aikana kulkenut ylivoima, niin miksi se kulkisi huomennakaan? Sen verran voisi parantaa, että edes se maskimies saataisiin yv:llä maalin eteen.Ylipäätään ensi kaudeksi on saatava vähintään 2-3 tehokasta maalintekijää lisää laidoille ja 2-3 juonikasta pelinrakentajaa keskelle sekä kaksi kovaluista ja isokokoista maskimiestä, jotka eivät siirry maalilta pois kuin Catepillarilla.

2. Suurta hämmästystä herätti se, että HIFK:n kärkikarvaajat ajoivat itsensä jatkuvasti ulos pitkin matsia. Oliko se HIFK:n pelaajien tyhmyyttä vai Kärppien hyvyyttä, en tiedä, mutta esimerkiksi Rask luisteli niska kyyryssä jatkuvasti kärkikarvaajana 3-4 metriä pakin/hyökkääjän takana tai ties missä, sillä ennakoi tilanteet täysin väärin ja jäi lähes aina jälkeen puolustusvelvoitteista. Ja niin tekivät oikeastaan kaikki kärkikarvaajat. Harvoin hurjasta luistelusta oli mitään hyötyä, sillä Kärpät sai sen ansiosta muutamalla pakin hyvällä siirrolla jatkuvasti nopeita ylös etenkin oikeaan laitaan ja sieltä heti maalillle. HIFK:n työmäärä karvauspelissä oli valtava, mutta harvoin siitä oli yhtään mitään iloa hyökkäyspäässä tai vielä vähemmän puolustuspäässä.

3. Oman pään pelissä oltiin lähes jatkuvasti pulassa liukkaiden kärppäläisten kanssa, vaikka toki sieltä päästiin muutaman kerran maukkaasti ylös ja omaa maalia varjeltiin viimeiseen saakka. Sitä vain ihmettelen, että miten pirskatissa jokainen HIFK:n pelaaja oli esimerkiksi Junnilaa omassa päässä aina pari metriä jäljessä? Ei se kuitenkaan niin liukas pelaaja voi olla. Toki HIFK osaa puolustaa tiukasssa boxissa, mutta oli suurin piirtein 1. kohtaan liittyen valovuoden kiekon riiston jälkeen omista lähdöissä Kärppiä jäljessä, etenkin sen jälkeen kun Heiskanen poistettiin kentältä. Paljon on siis kehittämistä ensi kaudeksi tällä osa-alueella, sillä playoffseissa jos missään korostuvat oman pään lähdöt ja Kärpiltä ne sujuivat kuin tanssi lähes koko ajan pitkinä tai lyhyinä lähtöinä. Tämä ongelma on ensisijassa Selinin vastuulla pakkien peluuttajana, mutta herää pieni epäilys tässä vaiheessa sarjaa, että onko Selinillä kykyä sitä koskaan muuttaa vaikka pakkimateriaali kokonaisuutena ensi kaudeksi paranisi merkittävästi. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Eli vastakkain olivat nyt Oulussa entistä selkeämmin HIFK:n nykymuotoinen oman pään tarkka taistelulätkä satunnaisine hyökkäyksineen ja erinomainen maalivahti, mutta pelaavampi eli luistelevampi, peliä nopeammin kääntävä ja tietyllä tavalla myös taitavampi Kärpät vei peliä suurimman osan ajasta. Ensi kaudeksi odotan, että HIFK:n pelitapa menee Kärppien/Kalpan suuntaan säilyttäen tiukan oman pään varjelemisen sekä tietysti ripauksen brändilätkää.

Huomenna on vaikea peli HIFK:lle, sillä nyt oli hyvä ryöstön paikka, mutta sen sijaan peli onkin jo huomenna katkolla Kärpille. Saa nähdä millainen peli huomisesta tulee, mutta luultavasti aika samanlainen kuin tänään; Kärpät on enemmän kiekolla ja HIFK pelaa samalla tavalla, kenties kovaa alkurynnistystä lukuunottamatta. Selinin/Pikkaraisen on saatava yhdessä yössä edes hitunen parannusta vähintään 1. ja 2. kohtiin, muuten voi tulla noutaja jo huomenna.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Eikä meillä ole passipoliisia vastustajan maalin edessä. Liian pehmoja pelaajia siihen hommaan. Ei kukaan nykyjengistä uskalla seistä siellä. Aikoinaan oli mm. Archie Jokinen.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
En mä osaa enää tunnin jälkeen olla kovin paskana. Ihan ylärajoilla on vedetty koko kevät, ja nytkin kaikki kyllä jäi kaukaloon. Ja parempi voitti. Huomenna uusi mahdollisuus. Ei se hyvältä näytä, sillä IFK on kotona ollut mielestäni paljon enemmän jäljessä kuin Oulussa, mutta eihän se mahdotonta ole.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan paskapuhetta että oikea joukkue voitti. Jatkoajalla joku pomppu ratkaisee ja nyt se pomppu tuli Lennun ja ROC:n riplailujen seurauksena Kärpille. Toki näädät vei jatkoerässä mutta oli meilläkin paikat ratkaista.

Aivan jäätävää tekemistä, että 4/5 jatkoeristä hävitty.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On toi ylivoimapeli kyllä outoa siinäkin mielessä, kun maalin eteen ei pistetä juuri mitään hässäkkää. Maskin tekeminen on joko vähän sinnepäin tai se puuttuu kokonaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
YV’llä maalin eteen ukkoa, kiekkoa viivaan ja Eronen / Heiskanen heittää lättyä maalille => mikä whittu tuossa on niin vaikeeta??
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoajan uutisesta poimittu hyvä uutinen:

"Otteluvalvoja kertoi pelin jälkeen, ettei ole viemässä asiaa eteenpäin." ja tämä siis siitä Heiskasen 2+10 jäähystä. Eli Hessulle ei pelikieltoa tulossa (ellei Kärpät nyt tutkintapyyntöä tee)
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Ihan paskapuhetta että oikea joukkue voitti. Jatkoajalla joku pomppu ratkaisee ja nyt se pomppu tuli Lennun ja ROC:n riplailujen seurauksena Kärpille. Toki näädät vei jatkoerässä mutta oli meilläkin paikat ratkaista.

Aivan jäätävää tekemistä, että 4/5 jatkoeristä hävitty.

Pompun todennäköisyyttä kovasti kasvattaa se, että hallitset peliä koko jatkoerän, hankit pari ylivoimaa ja olet ylipäätään paremmalla jalalla liikenteessä. Tuo jatkoaikatilasto ei kerro sen kummempaa kuin että IFK on pelien edetessä usein altavastaaja, mikä on aika tyypillistä äärirajoilla pelaavalle duunariporukalle. Varmaan moni lukee sen henkiseksi heikkoudeksi, Selinin syyksi ja ties miksi voodooksi, mutta en osta. Päinvastoin, henkistä kovuutta on kyllä osoitettu pitkin matkaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tämä jatkoajalla häviäminen on ihan kamalaa. Siis niin helvetin tyhjä olo iskee sen jälkeen.
Vastapainona on sitten se mahdollisuus, että josko se voitto sieltä tulisi, mutta jatkoaikojen voittoprosentti 20% tänä keväänä saa fiiliksen jatkoajasta jo lähinnä pelokkaaksi, ettei vain taas tulisi se paska fiilis.

Taas kerran helvetin hyvää taistelua, alivoimat tapettiin, mutta ei. Käteen ei jäänyt yhtään mitään.

Huomenna sitten sarja tasoihin. Eihän tässä muu auta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös