Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 604 521
  • 4 265

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei ole onnistunut, todella epävarmaa pelaamista lähes joka tilanteessa. Mies on aivan yliarvostettu, pelkään että hänelle maksetaan yli 150k tästäkin kaudesta. Varakkaalla on vaikea saada syöttöjä eteenpäin omille, todella usein tyytyy pudottamaan toiselle pakille kun ylöspäin ei aukea ja ne kerrat kun koittaa pelata eteenpäin niin kiekko lähtee lepakkona lavasta ja sitä on todella vaikea ottaa vastaan.
Tämän lisäksi hakee usein vastapommeja sinisen kohda, ne ovat näyttäviä silloin kun ne osuvat, mutta kun osumatarkkuus on noin 1/7 niin siitä ehtii muodostumaan 6 vaarallista tilannetta omiin kun toinen pakki on pelannut itsensä ulos.

Jees, jostain syystä Varakas onnistuu pidemmissä avaussyötöissä paremmin, mutta tosiaan kun pitäisi antaa se pomminvarma pakki-pakki tai hyvä eteenpäin vievä lyhyempi syöttö, niin ne syötöt on usein tosi heikkolaatuisia (tai sitten sitä syöttöä ei edes tule).

Onko tuo Varakkaan peluuttaminen ratkaisuhetkillä jotain Selinin protestia pakkitilanteesta, vai eikö se vaan tajua. Ei siellä liikaa variaatioita nyt ole laittaa, mutta ihan sama... kuka tahansa muu kuin Varakas sinne loppuhetkiksi. Raivostuttavaa!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Oliko nämä tasoitukset Varakkaan syy vai miksi tämä yksilöidään pelkästään Varakkaaseen kun kentällä oli 5 muutakin? Siitä olen samaa mieltä, että ei ole kyllä taso Varakkaalla ollut kummoinen. Varakas ei pysty toteuttamaan nykylätkän pelitavallisia asioita. Sitten on vielä hidastunut sen verran ettei taklauksetkaan osu kohteisiin. Hyötyarvo todella pieni.

Engren tekee pari pahaa virhettä. Omasta mielestä olisi pitänyt 3-3 tasoitus torjua, en tiedä lukiko tilannetta väärin tai jotain. Muuten peli oli ihan sitä samaa paskaa mitä tiistainakin. Petrell näytti jatkoilla pelaajalat joka haluaa tehdä väkisin maalin. Se ei Lennu ole kiellettyä varsinaisella peliajallakaan.

Atu Selin ottelun jälkeen: "Onneksi ei työnnetty päätä pensaaseen". Omasta mielestä se tyonnettiin aika syvälle peräsuoleen viimeisen 2 minuutin aikana.
 

444

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta, onko Varakas missään vaiheessa kautta onnistunut? Itse olen ainakin ollut huomaavinani että Jukureita vastaan pelatessaan aika haluttoman oloinen lapanen joka matsissa.
Kyllä se Sportia vastaan onnistui tehdessään tasoituksen huomaamattaan nelisen minuuttia ennen loppua. Ehkä Selin sen vuoksi peluutti häntä nytkin loppuhetkillä. Tähän voi lisätä perään vapaavalintaisen hymiön.

Ville ”Vitun” Varakas on meidän oma Porseland. Paitai että Porse on parhaimmillaan oikeasti hyvä. Mutta molempia yhdistää se, että kun ei kulje, niin lähes myötähäpeä iskee sitä toilailua katsellessa. On lähes poikkeuksetta väärin sijoittunut kentällä ja lukee pelin virtausta väärin. Sen kerran kun on oikeassa paikassa, niin sählää jotain ihan omiaan tai esim. kompastuu omiin jalkoihinsa.
Viime visiitillään sentään tarjoili hasardien kompensaationa ihan hyvän määrän pisteitä, mutta sen jälkeen niitä ei olekaan enää tullut missään sarjassa. Hyvä haku Tompalta kaikin puolin.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Atu Selin ottelun jälkeen: "Onneksi ei työnnetty päätä pensaaseen". Omasta mielestä se tyonnettiin aika syvälle peräsuoleen viimeisen 2 minuutin aikana.

Erittäin tyhmä kommentti Seliniltä. Okei hyvä että saatiin 2 pojoa lopulta. Valmennuksen homma olisi nyt löytää syitä ja ruoskia toi nippu semmoiselle tasolle, että näitä perseilyjä ei enää tule. Varsinkaan, kun otteet ovat äärimmäisen vastuuttomia, halutonta ja tuntuu kuin ei vain kiinnostaisi. Jos tästä ei ole mitään seuraamusta niin tämä tulee jatkumaan hamaan tappiin asti. Voisi kysyä suoraan Seliniltä, että koetko eiliset otteet sen tasoisina että pelillinen taso tyydyttää sinua. Meillä on nippu loukkaantuneita ja se on selvä, mutta vaikka tuolla kentällä olisi paljonkin nimettömämpi nippu niin olennaisinta olisi saada tuo porukkaa laittamaan tuonne jäälle kaikkensa koko 60 min. Viimeisissä peleissä tästä ei ole ollut merkkiäkään ilmassa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@Ishmael katsoin muuten eilen että jos pitäisi joku jukuripelaaja valita kenestä tulee tekemisen puolesta eniten Varakas mieleen, niin kyllä se taitaisi olla zambonikuski ja kulttipelaaja Keni "Hirvikivääri" Karalahti. Ei välttämättä mairittelevin mahdollinen vertailu Varakkaan suuntaan, liksaa saa kuitenkin todennäköisesti yli 10x Kenistä ja muutenkin pitäisi ehkä hieman parempaan suorittamiseen kyetä noilla meriiteillä vaikka jalka alkaisikin painaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tuo Varakkaan peluuttaminen ratkaisuhetkillä jotain Selinin protestia pakkitilanteesta, vai eikö se vaan tajua. Ei siellä liikaa variaatioita nyt ole laittaa, mutta ihan sama... kuka tahansa muu kuin Varakas sinne loppuhetkiksi. Raivostuttavaa!
Tätä tulee välillä pakostakin mietittyä, kun kentällä häärää pelaajia, joiden peliesitykset oikeuttaisi korkeintaan katsomopaikkaan, että onko kyseessä valmentajan protesti seurajohdolle. Varakas ei ole päässyt koko kaudella peliin sisälle ja kentällä on nähty lähinnä "low reward"-tason suorittamista. Jotenkin HIFK ja Ville Varakas on yhdistelmä, joka vain ei toimi.

Haataja ilmeisesti halusi viikonlopun vapaaksi, kun sen verran laiskasti yritti väistää tuomaria. Ylipäätään joukkueen peli-ilmeestä ja dynamiikasta paistaa kilometrien päähän se, että moni pelaaja tietää HIFK-uran päättyvän (ainakin toistaiseksi) kuluvaan kauteen, jolloin pelaaminen on sellaista puoliväkinäistä suorittamista, eikä enää hirveästi nappaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varakkaan viimeisen erän huonoksi pelaamiseksi voidaan laskea myös tilanne, jossa Jukureilla oli pitkä paine ja HIFK sai kiekon itselleen. Joku näistä kokemattomimmista pakeista otti pari potkua ylös ja oikeaoppisesti pelasikin kiekon alaspäin, jolloin saatiin aikaa vaihtaa, mutta kuitenkin pidettyä kiekkokontrolli omalla joukkueella. Vaihdosta ensimmäisenä kentällä ehtinyt Varakas alkoi kuitenkin puskea kohti vastustajan sinistä siinä vaiheessa, kun Thorellit ja muut olivat vasta tulossa kentälle ja joutuikin sitten vain roiskimaan kiekon päätyyn ja vielä ilman painetta. Huonosti pelattu yksittäinen tilanne.

Varakas on yksi näistä pelaajista, joiden palkkataso/peliesitykset eivät tällä hetkellä kohtaa kyllä lainkaan. Nybondas on tehnyt hyviä hankintojakin tähän joukkueeseen, mutta kyllä liian moni ukko tuossa on rasite tälle joukkueelle juuri kun mietitään pelaajan palkkaa suhteessa hyötyyn. Siksi HIFK:n joukkue loppujen lopuksi on aika keskinkertainen. Kyllä varmaan Salmelainen kiroaa mielessään etenkin varakkaan ja Malisen diilejä. Onneksi sentään Partasen ja Ahtolan sopparit loppuvat.

Vastaavasti Thorellin eilistä esitystä on edelleen pakko kehua. Aina vaarallinen ja luova kiekon kanssa. Ero esim. Maliseen tulee siinä, että on ahne kiekon kanssa koko ajan. Malinen on sellainen väläyttelijä. Thorell voisi tehdä paljon enemmänkin tulosta, mutta ei ole oikein koko kauden aikana löytänyt sellaista tutkaparia/toimivaa ketjua tuohon.
 

444

Jäsen
Silläkin uhalla, että menee yksittäisen pelaajan virheiden korostamiseksi, niin otan esille vielä tilanteen kolmannesta erästä. IFK:lla ollut kevyt pyöritys päälle, joka kuitenkin loppui kiekon menetykseen. Oliko sitten syötönkatko vai mikä, mutta kiekko oli hetkellisesti ei kenenkään hallussa, Varakas viivassa, yksikään IFK:n pelaajista ei ollut siihen menossa. Tuossa tilanteessa kokenut puolustaja tekee nanosekunnissa päätöksen lähteäkö pinchaamaan vai pelaako seiftiä alaspäin. Varakas sen sijaan jäi suolapatsaana viivalle ja odotti, että jukuripelaaja nappaa kiekon. Sen jälkeen olikin yllättäen kolme potkua perässä, kun ohitse mentiin joka puolelta. Juuri sellainen välimallin ratkaisu, joka ei voi päättyä muuten kuin virheeseen.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko nämä tasoitukset Varakkaan syy vai miksi tämä yksilöidään pelkästään Varakkaaseen kun kentällä oli 5 muutakin? Siitä olen samaa mieltä, että ei ole kyllä taso Varakkaalla ollut kummoinen. Varakas ei pysty toteuttamaan nykylätkän pelitavallisia asioita. Sitten on vielä hidastunut sen verran ettei taklauksetkaan osu kohteisiin. Hyötyarvo todella pieni.

Suoraan Varakkaalle tasoitusta vaikea laittaa, mutta kaksi aloitusta omasta päästä: IFK:n Tyrväinen kauhoo molemmat 100-0, ekassa Varakas lähtee oikeaoppisesti maalin takaa ja paiskaa lopulta pitkän kiekon. Toisessa Varakas tekee saman, paitsi että yrittää selvästi avata peliä roiskaisun sijaan, ja lopulta häviää laidassa kiekon Jukureille. Entä kuka siellä tasoituksessa on Engrenin edessä tehden kiitettävän maskin juuri kun Piitulainen laukoo? Ville Varakashan se. Kelailin tuota uusintaa, ja tulkitsin ettei Engrenillä ole mitään käryä milloin Piitulaisen laukaus lähtee. Pitää paketin tiiviinä, ja yrittää liukua Piitulaisen luistelun mukana. Jos Atte olisi nähnyt tuon, niin räpylä olisi varmaan liikahtanut edes jossain vaiheessa. Ehkä se Engren oli vähän väärin sijoittunut ja torjuttavissa tuokin kuti varmaan oli, sitä en kiistä.

Silti nuo on vaan tilanteita jossa IFK:lla pitäisi olla jäällä se ''Lasse Kukkonen'' jonka kädet ei tärise, ja joka roikuttaa kiekon varmasti keskialueelle, ja pelaa kellosta 10-20 sekuntia pois ilman että vastustajan pitäisi edes päästä maalipaikalle. Mua myös häiritsee tuo monien valmentajien valinta peluutuksessa. Heitetään ne puukätisimmät pakit viimeiseen aloitukseen, ja ikäänkuin naulataan sillä valinnalla se, että todennäköisesti puolustustaisteluksi se menee. No niin usein käykin, mutta se kiekollinen pakki on hyödyksi, jos halutaan aloituksen jälkeen tehdä muutakin kuin roiskia kiekkoa päättömästi ja toivoa ettei vastustaja tee maalia.

E: Lisätään loppuun vielä mielipide jota en uskonut ikinä kirjoittavani. Juuso Salmi on parempi pakki kuin Ville Varakas. Pudottaisin Varakkaan hierarkiassa jopa Salmen ja Tepon taakse. Tepon taakse toki helppo pudottaa, koska Teppo on pelannut paluun jälkeen selvästi uransa parasta kiekkoa.
 

scholl

Jäsen
E: Lisätään loppuun vielä mielipide jota en uskonut ikinä kirjoittavani. Juuso Salmi on parempi pakki kuin Ville Varakas. Pudottaisin Varakkaan hierarkiassa jopa Salmen ja Tepon taakse. Tepon taakse toki helppo pudottaa, koska Teppo on pelannut paluun jälkeen selvästi uransa parasta kiekkoa.

Mä antaisin kokonaan kenkää tai ostaisin ulos loppusopimuksen. Minusta se ei ole oikein, että joukkueessa hiihtää mukana joku, joka ei ansaitse pelipaikkaansa. Salmelaisen pitäisi reagoida ja osoittaa jollain tavalla, että on uusi sheriffi talossa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
E: Lisätään loppuun vielä mielipide jota en uskonut ikinä kirjoittavani. Juuso Salmi on parempi pakki kuin Ville Varakas. Pudottaisin Varakkaan hierarkiassa jopa Salmen ja Tepon taakse. Tepon taakse toki helppo pudottaa, koska Teppo on pelannut paluun jälkeen selvästi uransa parasta kiekkoa.

Hyvään tekstiin hyvä lisäys! Näinhän se on ollut jo tovin. Varakas on pelaaja, josta pitäisi päästä jotenkin eroon ja äkkiä. En vaan tiedä miten se onnistuu, kun Selinilläkin näyttää olevan joku ihmeellinen fetissi peluuttaa tätä hazardia niin paljon.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No onhan tuo nyt ollut kamalaa shittiä jo pidempään.

Lennu näytti eilen jatkoajalla siltä miltä johtajan pitäisi näyttää aina kun jengillä on vaikeaa, ei vain riitä jos näyttää tuolta silloin tällöin. Nää on niitä hetkiä kun johtavien pelaajien pitää nousta esiin. Haatajalla varmaan ollut huikka päällä jo pidempään kun ei erotu kentältä eikä näköjään myöskään itse erota edes tuomaria kentältä. Hassuttelut sikseen, mutta mun mielestä Hade oikeesti näyttää naamasta siltä että brenkku edelleen maistuisi reilusti. Tämä siis täysin oma mielikuvani ja mitään faktaa asiasta ei ole.

Totta on ettei tolla pakistolla pystytä mitenkään pelaamaan näyttävästi. Siksi haetaan näitä pitkä päätyyn ja perään ratkaisuja jatkuvasti.

Lisäksi vastustajat ovat pelanneet todella passiivisesti 0-5 trappia jolloin ei oikeasti ilman todella hyviä jalalla nostojapäästä mihinkään. Ei nämä koohottajat päätykiekon voitettuaan osaa rakentaa maalipaikkoja kun siniviivalta ei tule pakeilta mitään apuja poislukien Kaski ja ehkä harvoin Teppo. Karmealla tavalla näkyy kädettömyys kun kaikki pelintekemiseen pystyvät ovat saikulla. Hyökkääminen vaatii kuitenkin nykyään aina koko viisikon tukea.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Joku näistä kokemattomimmista pakeista otti pari potkua ylös ja oikeaoppisesti pelasikin kiekon alaspäin, jolloin saatiin aikaa vaihtaa, mutta kuitenkin pidettyä kiekkokontrolli omalla joukkueella. Vaihdosta ensimmäisenä kentällä ehtinyt Varakas alkoi kuitenkin puskea kohti vastustajan sinistä siinä vaiheessa, kun Thorellit ja muut olivat vasta tulossa kentälle ja joutuikin sitten vain roiskimaan kiekon päätyyn ja vielä ilman painetta. Huonosti pelattu yksittäinen tilanne.
Huomasin ihan saman tilanteen, ja huusin ihan ääneen, että "mitä vittua sä teet, kun jo saatiin vaihdettua kiekolla".
Melkoinen pelinluku Varakkaalta, jälleen kerran.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tänään on sitten taas yksi niistä matseista, jotka vaan pitää voittaa, jos mielii kivuta sarjataulukossa. Viime kaudella nää kyseiset matsit hävittiin joka kerta ja kipuamisen sijaan pudottiin aina pari pykälää, kun "keskikasti" oli yhtä tasainen kuin tälläkin kaudella.
 

444

Jäsen
En pysty katsomaan peliä, niin en tiedä mitä siellä tapahtuu. Mutta ottiko Selin tosiaan aikalisän ajassa 1:52? Lienee jonkin sortin ennätys sekin. Toisaalta onhan vastassa sarjajumbo, niin ei pitäisi yllättää.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
Montahan pakiston virhettä tulee jo pelkästään ekaan erään? Käsittämätön määrä kaikennäköstä sekoilua.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
En pysty katsomaan peliä, niin en tiedä mitä siellä tapahtuu. Mutta ottiko Selin tosiaan aikalisän ajassa 1:52? Lienee jonkin sortin ennätys sekin. Toisaalta onhan vastassa sarjajumbo, niin ei pitäisi yllättää.

Otti. Eikä mitään edes oikeastaan tapahtunut. Apaut ekasta tianteesta maali ja siihen sitten aikalisä.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Otti. Eikä mitään edes oikeastaan tapahtunut. Apaut ekasta tianteesta maali ja siihen sitten aikalisä.

Jep, sanoi aikalisällä että vittu nyt tasoitus seuraavassa vaihdossa perkele, tai kävelette Stadiin. Noh, Lennu tuikkasi Viton syötöstä tasoituksen.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Terveisiä Kuparisaaren hallista. Petrell oli jengin paras ekassa erässä. Maalin lisäksi kaksi kertaa luisteli täysiä alas pelastaen pahan tilanteen. Antoi myös kaksi mojovaa laitapusua.
 

scholl

Jäsen
Otti. Eikä mitään edes oikeastaan tapahtunut. Apaut ekasta tianteesta maali ja siihen sitten aikalisä.

ehkä hän ei muistanut, onko pelattu 1.52 vai onko jäljellä 1.52. Kellon käyminen eri suuntaan on sen verran uudempi juttu. että joskus menee sekaisin. Ei tuu selkäytimestä sanoisi lätkäjätkä..
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
ehkä hän ei muistanut, onko pelattu 1.52 vai onko jäljellä 1.52. Kellon käyminen eri suuntaan on sen verran uudempi juttu. että joskus menee sekaisin. Ei tuu selkäytimestä sanoisi lätkäjätkä..

Niin tai ehkä tässä on oppi-isänä toiminu veli,jääkiekkoleijona ja muoti-ikoni Juhani Tamminen joka otti turun tovereissa useesti muuten vaan aikalisän heti matsin alkuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös