Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 604 430
  • 4 265

Majaniemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JäpsL & Simo Laiho
Mukava nähdä että Jullella sekä Vilillä peli kulkee, vaikka jätkien lähtö mastokaupungista hesaan kirpaisi pahasti.

Onko tietoa kävikö Jullelle pahemminkin saatuaan mailan naamaansa? Tv-kuvan perusteella paineli suoraan koppiin eikä pelannut enää.
 

Punanuttu_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tyrväinenhän on helvetin hyvä hankinta. Ihan selkeästi HIFK:n paras keskushyökkääjä. Ongelma vaan on se, että hänen pitäsi IFK:ssa olla kakkossentteri. HIFK:n ongelma onkin se, että Carlssoniin ja Maliseen on käytetty 525k euroa ja molemmat ovat hyviä kolmossenttereitä. Tämä ongelma näkyy kyllä ikävällä tavalla siinä ,että joukkueesta puuttuu kyllä luovuutta isolla kädellä. Nyt Thorell pyörittää ykkös YV:tä playmakerin paikalta, vaikka on selvästi luonteeltaan maalintekijä. Siihen rooliin ei oikein ketään löydy ja kyllä tämä näkyy 5 vs 5 pelissäkin siinä, että HIFK:lla on vaikeuksia löytää yhtään ketjua, josta tiukan paikan tullen ratkaisijoita löytyy. Kun tuosta 525k:sta olisi käytetty vaikka 350-400k ykkössentteriin, niin silti olisi pitänyt jäädä vielä se 125-175k varsin hyvän tason kolmossetteriin, joita muut joukkueet kyllä tuntuvat tuolla rahalla löytävän.

Toinen ongelma on HIFK:lla on kyllä selvästi pakiston tulivoiman puuten. Todella löperöjä ratkaisuja tulee viivasta, kun sieltä ei riittävää laatua laajalta tasolta löydy. HIFK pystyy aika paljon pelaamaan viivalle ihan hyviä vetopaikkoja, mutta ratkaisut ovat ponnettomia. Kaski on laukonut nyt 58 kertaa ja tuloksena 0+0. Ei edes yhtä rebound maalia. Salmi 35 vetoa 0+1, Salmela 26 vetoa 0+1, Varakas 25 vetoa 0+1, Finley 19 vetoa 0+0, Teppo 13 vetoa 0+0, Laakso 10 vetoa 0+0. Helppo sanoa, että kiekollisen pelin suhteen ollaan kolmen kärkipakin varassa, eli Heiskanen, Eronen, O´Connor. Finley terveenä hoitaisi tonttinsa, mutta kahta laadukasta peruspuolustajaa huutaa. Laakso ja Varakas uran parhailla tasoillaan täyttäisivät nuo tontit, mutta nyt ollaan kaukana niistä päivistä.

Pakiston ongelmat olivat ilmeisiä jo ennen kauden alkua. Ei tarvinnut olla mikään nero tai edes tehdä kummoista riskianalyysiä nähdäkseen, että ei tule riittämään. Noilla tilastoilla nyt ei ehkä ole niin paljoa merkitystä, koska HIFK ei ole tainnut paljoa pelannut kiekkoa pakkien kautta maalille. Oman mutun mukaan noi vedot ei ole lähtenyt mitenkään erityisen laadukkailta paikoilta. Toisaalta ehkä se johtuu nimenomaan heikosta tulivoimasta.. Pakeille ei pelata paikkoja, koska tulosta ei kuitenkaan tulisi?

Palkkojen osalta ongelma puolestaan taitaa olla se, ettei tuohon 350k-400k väliin osu ihmeemmin pelaajia. Suomen palkkataso on tuota matalampi ja ulkomaiden taas snadisti korkeampi (viimeistään nettopalkkojen osalta). Seuraava ei perustu faktatietoon, mutta oman käsityksen mukaan esim. SHL:ssä Ruotsin Jukureilla ja KooKoolla on miltei meidän tasoiset pelaajabudjetit. Nykyään nämä saattavat olla jo tasan SHL:n uuden TV-sopimuksen myötä. Muun muassa Nuhis vetää siellä Allsvenskan-tasoisessa Röglessä ja vaikka ura onkin melkoisessa syöksykierteessä, niin Nuhis on varmaankin valinnut rahakkaimman sopimuksen. Ainakin on helppoa kuvitella näin.
 

scholl

Jäsen
mutta oman käsityksen mukaan esim. SHL:ssä Ruotsin Jukureilla ja KooKoolla on miltei meidän tasoiset pelaajabudjetit. Nykyään nämä saattavat olla jo tasan SHL:n uuden TV-sopimuksen myötä. Muun muassa Nuhis vetää siellä Allsvenskan-tasoisessa Röglessä ja vaikka ura onkin melkoisessa syöksykierteessä, niin Nuhis on varmaankin valinnut rahakkaimman sopimuksen. Ainakin on helppoa kuvitella näin.

Moralla on siellä liigan pienin pelaajabudjetti 24mkr, mutta seuraavaksi pienin onkin jo sitten jossain 35mkr tienoilla eli meitä suurempi.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Eilisessä pelissä pisti silmään selkeä pelitavallinen muutos alkukauteen verrattuna. Nyt ei tultu päädyn kautta kuin ehkäpä 4 kertaa koko pelissä. Pääsääntöisesti sinisen yli tultiin syöttämällä, selkeä muutos. Mielenkiintoista nähdä oli tämä vain KalPaa vastaan tehty muutos vai jatketaanko tuolla.
Todettakaan että noiden neljän päätykiekon jälkeen saatiin ainakin kaksi kertaa maalipaikka, eli ei nekään mitenkään huonosti eilen toimineet.

Uskon, että se liittyy viisikkopelaamisen parantumiseen. Eilen trappi yritettiin ensisijaisesti sahata halki syöttelemällä ja onnistuttiin siinä hyvin. Sitten kun syöttölinjat menee tukkoon niin on varmasti ohjeistettu laittamaan kiekkoa syvään hyökkäyspäähän. Itse ainakin huomaan, että syöttölijoja löytyy koko ajan mitä ei kyllä Stögön aikana näkynyt.
 

Punanuttu_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Moralla on siellä liigan pienin pelaajabudjetti 24mkr, mutta seuraavaksi pienin onkin jo sitten jossain 35mkr tienoilla eli meitä suurempi.

Jos sulta löytyy jotain linkkejä näihin tietoihin niin olisin erittäin kiitollinen. Oma tietämys meinaa koostuu vähän joka puolelta kasaan karsittuihin tiedonjyväsiin, joista osa on jo monta vuotta vanhojakin. Anteeksi off-topicista.
 

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

444

Jäsen
Aika hurja on tasoero sarjan 10:nnen ja 11:nnen välillä, taulukossa alemman sekä vierasjoukkueen hyväksi. Vaan eiköhän Selin taas kerro, että pelaajat eivät edes yritä.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Toivottavasti Selin on jo tehnyt päätöksen maalivahdin vaihtamisesta mutta haluaa säilyttää vanhan sotaratsun kunnian ja toteuttaa vaihdon vasta erätauolla. Viimeinen peli Nikeltä, toivottavasti. Sääli sinänsä.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Liigan huonoin av ja huonoin maalivahti, vaikea on voittaa silloin. Lievä ylämäki kenttäpelaajilla jos voittoon vaaditaan viisi-kuusi tehtyä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kaikki kunnia hienosta urasta Nikelle vaikka se muualla kuin Stadissa olikin. Nyt on aika todeta, että tack och adjö. Ei vaan riitä taso enää Liigaan. Engren maalissa peli olisi 0-0.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika surullistahan tuota pelaamista on katsoa. Taas periaatteessa HIFK:lla ajoittain ihan vahvaakin pelaamista. Keskialue ylitettiin ihan hyvin kiekon kanssa ja etenkin Petrell/nelosketju pelaavat suoraviivaisemmin päädyn kautta. Ykkössektorin maalipaikoille ei oikein kuitenkaan päästä, mutta mielestäni tässäkin erässä oli riittävästi kakkoskorin maalipaikkoja nyt ainakin yhden maalin tekemiseen. Laukausten laatu on kyllä surkealla tasolla. Pelaaminen siis periaatteessa ajoittain OK tasolla, mutta sellainen viimeinen juonikkuus siitä puuttuu. Niin sanottua näennäistä ja ennustettavaa hallintaa, joka näkyy mm. siinä, että vastustaja ei joudu ottamaan puolustusalueen jäähyjä. Bäckströmin 4 vedosta 2 sisään sitten kipsasi jengin ihan täysin ja lopussa juostiin niin pahasti perässä, että 0-3,4 ei olisi ollut vääryys. Aika ohkaisella on se itseluottamus tällä hetkellä. Tässä ollaan niin sanotusti siinä rajalla, että mihin suuntaan tämä kausi tästä alkaa lähtemään ja nyt näyttää taso vakiintuvan näille säälisijoille.

Åsten ottaa kyllä ihan helvetisti näitä typeriä jäähyjä. Ottaisi edes kovasta pelamaisesta, mutta kampituksia ja korkeaa mailaa.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkäs teet, Engreniä ei voi peluuttaa puhki mutta toisaalta pitäisi siellä silti olla joku muu kuin Bäckström. Kauhean näköistä liikkumista. Vähän sama homma kuin Pepe Lehtosella eli pari kautta ihan liikaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän IFK oli niskan päällä tuohon HPK:n maaliin asti. Itse katsoin peliä noin vartin viiveellä ja stream pätkäisi. Alkoi taas siitä kun IFK:n ylivoimaa oli viisi sekuntia jäljellä ja nopeasti perään Åsten otti jäähyn. Sen jälkeen kelasinkin suoraan pari minuuttia eteenpäin arvellen, että kohta on 0-2 ja tottakai siellähän se...

Kyllä tämä taas vaikeaksi menee eikä maalivahti sitä touhua näytä auttavan yhtään. Ei vain enää Nikellä riitä.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tossa joukkueessa sentään muutama onnistuja, Tyrväinen etunenässä. Jengin paras pelaaja. Haataja myös ja kai Erosenkin voi viime kauden jälkeen tohon laskea. Sitten Heiskanen & Engren tietty.

EDIT: Nykopp unohtui tosta. Onhan noita onnistujia yllättävän paljonkin.
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Bäckströmin on aika jättää hommat muille.

Sentään saatiin hirveän sähellyksen jälkeen kavennettua 1-2. Tyrväinen on ehdottomasti kova. Ehkä tänään säästellään energiaa huomiseen taistoon, siksi näyttää vähän köykäiseltä väliajoin. Ainakin näin voisi toivoa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tossa joukkueessa sentään muutama onnistuja, Tyrväinen etunenässä. Jengin paras pelaaja. Haataja myös ja kai Erosenkin voi viime kauden jälkeen tohon laskea. Sitten Heiskanen & Engren tietty.

EDIT: Nykopp unohtui tosta. Onhan noita onnistujia yllättävän paljonkin.

Nykoppin kohdalla alkaa näkymään se, että rooli on yksinkertaisesti liian iso. Pitäisi olla kolmossentteri. Etenkin YV:llä ei taidot riitä. Nykopp on parhaimmillaan ennemminkin hyvä energiasentteri, joka tuo leveyttä joukkueeseen.

Petrell pelannut hyvän pelin. Varmaan 5-6 hyvää taklausta ja simppeliä pelaamista. Onko vihdoinkin ymmärtänyt roolinsa?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli tämä hävitään, niin kyllä taas menee listalle niihin tämän kauden peleihin, jotka hävitään kenttätapahtumien vastaisesti. Näitä pelejä on itse asiassa aika paljon jo tällä kaudella. Taas hukattu ihan karmeita tontteja ja omiin menee helposti.

Sellainen huomio, että nelosketju ei pysty tällä hetkellä pelaamaan lainkaan jääkiekkoa muistuttavaa peliä. Ei se sinänsä ihme ole, kun pakki vetää sentterinä, yksi ei edes Mestiksessä olisi avainpelaaja ja Åsten on ihan pihalla muuten vaan. Nyt jos yhtään on pelisilmää Selinillä, niin Tamminen filaan, Ahtola sentteriksi ja Salmela laitaan. Tamminen on varmaan 95% hukannut kiekon sen saatuaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, kylhän kaikki tilastot puoltais kotijohtoa, paitsi se maalisarake. Nikelle 2 helppoa(toisessa käsittämättömän hidas liikkuminen), mutta toisaalta, 1 maali vain itse tehty. Vähän liian tutuksi tulleet nämä. Jokos se Lankinen kohta palaa?
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
MIRO HEISKANEN! Tasoittaa pelin. Tää jäbä... Tää jäbä.

Nyt alotettiin erä mainiosti. Mitä me tehtäskään ilman tätä kultakimpaletta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös