Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 605 028
  • 4 265

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eronenkin taisi tippua pois ja on, sanon sen tässä, menetys tuossa pakistossa. On tästä agentista mitä mieltä tahansa, niin ei ole tuon porukan paskin omaan päähän ja on kuitenkin se kiekollinen liideri edes jollain tasolla.

Pakko myöntää, että Eronen on pelannut nämä kaksi liigapeliä hyvin. Jos pitää tuon tason (enkä tarkoita, että tarvitsisi iskeä maalia/matsi tai edes pistettä/matsi, mutta jos puolustaminen on tuolla tasolla) olen tyytyväinen hänen pelaamiseensa. Pelasti parikin tilannetta henkilökohtaisella panoksellaan, mutta jatkossa tullee taas niitä heikkoja ratkaisuja puolustuspäässä. Toivottavasti mahdollisimman vähän.

Ylivoimassa on se positiivista, että kahteen peliin kaksi maalia. Kolmaskin oli sekunnista varmaan kiinni, kun juuri pääsi jäähyltä eli käytännössä se kolme maalia kahteen peliin ja paria paskaa YV:tä pois lukien näytti jopa vaaralliselta.
Tämäkin osa-alueen, jos saa edes auttavasti kuntoon verrattuna viime kauteen, niin sillä on iso osa pistesaaliissa.

Ylivoima tosiaan näyttää paikoitellen mallikkaalta. Mutta sido siinä sitten Hade ja ei Malinen-O'Connor kaksistaan kiekkoa reppuun toimita. Raskilta hyvä syöttö viivaan Eroselle, joka pääsi laukomaan vastakiekkoon. Ihan hyvä että lauotaan enemmän viivasta kuin aiemmin, sitä ei juuri viime kaudella edes yritetty - ja kun yritettiin niin oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että kiekko pysähtyi vastustajan blokkaajiin. Kyllä ylivoimaan silti tarvitaan se pelintekijä, ei tuo pidemmän päälle riitä.

Jos yksittäisistä pelaajista jotain mainitsee, niin Thorell väläyttelee kyllä. Nopeutta riittää ja kiekollistakin taitoa, mutta on aika heikko kaveri. Vähän kun tuuppasee, niin kiekko häviää laidan luona jne, eli tarvitsee tilaa (ylivoima esim.) ollakseen elementissään. Toivottavasti saa avausmaalin mahdollisimman pian. Carlssonista ihan hyvät fiilikset kaiken muun osalta, paitsi sen että on ns. ykkössentteri.

Thorell tekee maaleja, jos hänelle tarjotaan riittävän paljon ja riittävän hyviä paikkoja. Carlsson ei tule tässä onnistumaan, se ykkössentteri tarvitaan rakentamaan Thorellille paikkoja. Carlsson on hyvä, jos pelaa eri roolissa kuin mihin nyt on pakotettu. Carlsson olisi esim. loistava kakkoskentän vasen laituri, muttei missään nimessä riittävä ykkössentteri. Kaikki tämä on kuitenkin sanottu jo satoja kertoja ja jo toukokuussa.

Nyt se pää pois perseestä! Teillä ihan kaikki mitä menestyvältä joukkueelta tarvitaan, vituttaa lukea tota itkuvirttä. 20 kierroksen jälkeen voitte vaatia potkuja kaikille organisaation äijille, ennen sitä antakaa Selinille aikaa ja mahdollisuus. Jotenkin tuntuu että elätte vastoinkäymisistä

Ei ole. Puuttuu pelintekijät, johtajat ja varmat oman pään puolustajat. IFK:lla on varmaan kaikki mitä Pelicans-fani voisi ikinä kehdata vaatia, mutta se ei riitä menestykseen. Vituttaa lukea Ässät- ja Pelicans-faneilta että IFK:lla on avaimet menestykseen koska joukkue on parempi kuin Ässät tai Pelicans ikinä voisivat olla. Ei Torontokaan ole mikään menestyvä joukkue, vaikka onkin parempi kuin Buffalo tai Arizona. Toronton kuitenkin pitäisi voida sitä olla, sillä iso ja lätkää rakastava talousalue ja resurssit antaisivat kaikki edellytykset menestykseen. Kuten IFK:llakin. Ässillä ja Pelicansilla ei ole, ei koskaan ole ollut eikä koskaan tule olemaan mitään edes sen kaltaista, ja heille menestystä on päästä sijoille 5-6 tai voittaa puolivälieräsarja. Ei meille, ei nyt eikä koskaan.

Potkuja on vaadittu huonojen kokoonpanojen kasaajalle vaikka kuinka kauan, eikä tällekään kaudelle ole kasattu riittävän laadukasta joukkuetta. Puutteet on nähty toukokuussa kaikkialla muualla paitsi toimistolla. Emme elä vastoinkäymisistä, mutta ne vastoinkäymiset jatkuvat vuodesta toiseen (lukuunottamatta kahta suonenvetoa Nybondaksen aikakaudella) ja aiheuttavat katkeruutta ja suuttumusta. Emme tietenkään halua tällaista tilannetta, jokainen meistä haluaisi hyvin kasatun joukkueen ja menestystä. Menestys ei nyt vain ei ole näin huonosti kasatulla joukkueella mahdollista, ja menestystä ei todellakaan ole mitkään sijat 5-6, eikä nyt oikeastaan edes sijat 3-4.

fakta on, että [Selin] on KJ:n jälkeen ensimmäinen valmentaja joka ymmärtää mitä pelissä pitää tapahtua voittaakseen.

@Ismael : Eilen pakistosta puuttui kolmannessa erässä kolme avauskokoonpanon pakkia ja kärkipäästä niin kyllä se väkisin näkyisi millä jengillä tahansa. Ja kuka se oikea kapteeni sitten olis muu kin Lennu tuosta jengistä? Ei minun mielstä kukaan.

Selin ei ole koskaan voittanut mitään, joten en ymmärrä miten voit väittää ylläolevaa. Törmäsellä ei ollut eväitä Tapolan kahvaraa vastaan, mutta kyllä hän ymmärsi mitä pitää tapahtua jotta voitetaan esim. runkosarja ja JYP-välieräsarja.

Ismaelin pointtihan oli juurikin se, että tuosta jengistä Lennun pitäisikin olla se kapteeni, mutta että hän ei ole riittävän hyvä kapteeni. Hänen omin sanoin, "Puuttuu oikea kapteeni. Lennu ei ole liideri, mutta ei tuolla parempaakaan ole, ja se on aika surullista.". Boldaus oma.

Mielestäni IFK:n alakerran suurin heikkous ei ole kiekollisesti pätevän pakin puute, vaan puolustajien puute, joiden vahvuudet ovat puolustamisessa. Tämä on mielestäni näkynyt hyvin sekä pre-seasonilla että nyt kahdessa runkosarjamatsissa; IFK:n maalille on aivan liian mukava ajaa eikä maalinedustan puhtaanapitäjiä löydy. Merkittävä ongelma on myös roolituksien puute; nyt näille kiekollisille puolustajille ei ole ollut heittää tasapainottavaa elementtiä pariksi, joka on konkretisoitunut melkoisella hasardialttiudella ja sillä ettei myöskään siitä kiekollisesta osaamisesta saada parasta irti kun pitäisi välillä yrittää puolustaakin. Case Taimi parin kauden takaa on malliesimerkki tästä. Peli toimi kuin unelma ja pisteitä sateli liukuhihnalta kun pakkiparina oli puolustussuunnan ekspertti Järvinen. Siinä vaiheessa kun Järvinen siirtyi muualle, jäi jäljelle lukematon määrä hasardeja eikä enää edes niitä tehopisteitäkään.

Toki tilannetta on tällä kaudella alleviivannut, ettei Laakson pelikunnon varaan voi laskea mitään ja että Finley on toipilaana vielä lokakuun puolelle asti. Jos pelkästään kiekollisista taidoista puhutaan, niin Eronen, Heiskanen, Kaski, O'Connor, Salmela ja tietyin varauksin myös Varakas edustavat pelaajatyyppiä, joiden suurimmat vahvuudet ovat nimenomaan kiekollisessa pelissä. Tuostahan saisi kasattua johonkin otteluun kolme pelkästään kiekollisista puolustajista koostuvaa pakkiparia!

Hyökkäyskaluston hyvyydestä olen myös eri mieltä. Hyviä kahden suunnan pelaajia toki löytyy, maalintekijöitäkin jopa, mutta luovuus sekä yksilötaito loistavat poissaolollaan. Esimerkiksi kaikki sentterit ovat pelaajatyyppiä, jotka toimivat parhaiten puolustussuuntaan tasapainottavana elementtinä silloin kun laidoilta löytyy riittävästi käsiä. Nyt niitä käsiä ei vaan ole tarjota. Lisäksi hyökkäysmateriaali kärsii leveyden puutteesta ja kyllähän paljon kertoo, että pelikäsitykseltään täysin yksiulotteista Henri Tammista, joka ei koskaan ole onnistunut säväyttämään edes Mestiksessä, joudutaan sovittelemaan suoraan pelaavaan kokoonpanoon vaikka kaikki pelaajat olisivat terveinä.

En silti suostu heittämään kirveästä kaivoon tämän kauden osalta. Parillakin täsmähankinnalla, puhuttakoon sitten vaikka koodinimistä "Jalasvaara" ja "Sopanen", tuo nippu muuttuisi kertaheitolla huomattavasti kilpailukykyisemmäksi.

Eronen - "Jalasvaara"
Heiskanen - Laakso
Finley - O'Connor
Varakas - Salmela

Thorell - Carlsson - Rask
Partanen - Tyrväinen - Sopanen
Ahtola - Malinen - Haataja
Åsten - Nykopp - Petrell

Pakistoon olisi toki tämän jälkeen vähän turhan paljon tunkua, mutta Laakson kohdalla pitää edelleen huomioida, ettei hänen pelikuntonsa varaan voi paljon laskea. Kaikki ottelut mitä pystyy kauden aikana pelaamaan on ainoastaan plussaa.

Tämä viesti on alusta loppuun täyttä totta, tärkeimpinä pointteina puolustuksen roolituksen puute ja hyökkäyksen yksiulotteisuus. Allekirjoitan kaiken muun paitsi sen, etteikö kirves olisi jo kaivossa. Tai no joo, jos tuonne saisi muutaman timanttisen täsmähankinnan (esim. juuri Sopanen ja "Jalasvaara", mieluiten myös se ykkössentteri), niin kai sen kirveen voisi käydä nostamassa ylös. Hankintojen toteutuessa JA kaiken muun loksahtaessa paikoilleen joku 3-4. sija voisi olla mahdollista. Todennäköisyys finaaleissa pelaamiselle on kyllä silti - edellä olevienkin loksahtaessa paikoilleen - kutakuinkin lim P(x) -> 0.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ilman mitään ymmärrystä HIFK kumminkin sattui pelaamana finaaleissa ja vitospeli oli tasan ennen tuomareiden kardinaalimunausta ja myös sarja vielä tasan. Tämä kaikki ilman ymmärrystä miten Liigassa menestytään? Ja sitten taas Selin, mies joka on valmentanut ikuisuuden Liigassa ja ei ole voittanut yhtään mitään! Näiden kahden ottelun (plus neljän CHL-pelin) jälkeen ei ole mitään muuta nähtävissä kuin huono joukkue.

Toki, jos tyytyy tähän niin sittenhän tyytyy. Itseä ei vain tämmöinen HIFK sytytä pätkääkään. Ja haluan loppuun korostaa, että syy on joukkueen kokoajan, ei Selinin jota nyt on tässä Törmäseen verrattu ja itse pidän Törmästä parempana koutsina.

Viittaan siihen, että suostui lähtemään kauteen vajaalla kapasiteetillä verrattuna toissa kauteen. On tietysti mahdollista, että Nybari löi kortit pöytään ja sanoi, näillä on pärjättävä. Jos asia olisi näin, en ymmärrä miksi Stögö olisi tehnyt jatkon IFK:n kanssa jo syksyllä. Kesän aikana tuli sellainen ajatus, että molemmat niin Stögö kuin Nybis aliarvioivat liigan vaatimustason. Valitsin silti huonosti sanani, Törmänen on voittanut liigassa jotain kun Selin taas ei ja olisin miellään nähnyt Stögön vielä jatkokauden IFK:ssa, mutta se tie käytiin loppuun. En tiedä onko Selin oikea vaihtoehto korvaajaksi vaan oliko vaan paras vapaana olevista. Aika näyttää.

Selin on kyllä saanut aina maksimit irti keksinkertaisesta materiaalista joten on mielenkiintoista miten se onnistuu IFK:ssa. Jos edellisen pelin 40 minuuttia saada kestämään 60 minuuttia ja toistuvasti niin itse kyllä pidän huomattavasti enemmän kuin viime kauden IFK:sta. Tiedä sitten kuinka moneen voittoon se riittää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän se eilinen sulaminen vitutti ihan sikana. Mutta jos hyvää hakee, niin on kyllä työteliäs jengi, jossa ei selkiä suoristella. Haatajan ja Raskin kaltaiset pelaajat pitää vastustajan kiireisenä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä olisikin pahin mahdollinen tulos. Ihan hyvin pisteitä, sijat 6-9 jokin tuolta väliltä ja kaikki on taas valtakunnassa hyvin.

Tarkoitin ''hyvin pisteitä'' kohdalla paikkaa kuuden joukossa, jopa kotietu on mahdollinen, jos vältetään pahimmat sudenkuopat ja saadaan peli riittävän nopeasti voittavaksi. Välillä olisi ihan hyvä käydä tutustumassa muihinkin Liiga joukkueisiin, siellä on pahimmilla kilpailijoillakin kysymysmerkkejä rosterissa, uutta valmennusta penkin takana jne. Kaikesta meidän osion negatiivisuudesta ja paskanjauhannasta huolimatta meidän rosteri on kokonaisuutena TOP4-osastoa Liigassa, ja penkin takana on ennakkoon varmempi tapaus kuin vaikka Kärpillä tai TPS:llä.

Ja ei, HIFK ei todellakaan tänään/kään vienyt peliä, vierailla oli enemmän hyviä paikkoja kuin mitä HIFK:lla, tuon puukäsilauman pitäisi luoda paljon enemmän paikkoja jos se mielisi taistella edes jotenkin Liigan kärkinippuja vastaan.

En tiedä miten lasket maalipaikat tai miten määrittelet pelin hallinnan, mutta IFK loi aivan riittävästi paikkoja voittaakseen pelin, hallitsi kiekkoa ja pelin virtausta, ja sai siten piilotettua meidän pakiston heikkoudet kahden erän ajaksi, sekä loi paljon pidempiä pyörityksiä kahden erän ajan kuin JYP. Jos nuo toteutuu myös jatkossa, ja saadaan kolmannen erän ulospuhallus pois, niin tuolla jengillä saadaan kyllä riittävästi pisteitä jatkossa. Jotain toista vastusta vastaan eilisellä kolmannellakin erällä olisi tullut 3 pojoa, nyt vastassa oli kenties koko Liigan sitkein ja parhaiten prässäävä joukkue, jonka myllytystä ei saatu poikki vaikka kuinka yritettiin.

6000 silmäparia kauden avauksessa kertoo mielestäni hyvää kieltä siitä, että tämä ei tyydytä valtaosaa vaikka jotkut jotenkin onnistuvat jotain hyvää tuossa näkemään. HMV.

Yleisömäärä oli kyllä alhainen lauantain matsiksi sekä avausotteluksi. Vaikka IFK:n rosteri on kieltämättä aika tasaista massaa, niin eilinen peli oli viihde-arvoltaan hyvä. IFK taklasi paljon, peli oli vauhdikasta (kiitos myös vastustajan), ja kyllä IFK laittoi myös hyvin itseään likoon. Hyvin pitkälti sitä mitä tuolta joukkueelta sopii odottaakkin. 6000 silmäparia on yleisömääränä kyllä nimenomaan lähempänä valtaosaa, joten en ihan ymmärrä mitä tuolla valtaosalla tarkoitat. Se että sinä et IFK:n pelissä tai joukkueessa näe mitään hyvää, on eri asia kuin se mikä miellyttää valtaosaa.

Minäkään en kannata Nybondasta tai hallitusta, mutta kannatan tuon joukkueen valmennusta ja pelaajia, ja olen valmis antamaan joukkueelle mahdollisuuden. Joukkueen valmiiksi dumaamisessa en näe mitään järkeä, aina löytyy niitä kannattajia jotka sen tekee, ja jos homma ei toimi niin voidaan ratsastaa paikalle ''mitä mä sanoin..'', ja jos joukkue sattuu menestymään kuten vaikka Stögön toisella kaudella, niin liitytään kaikessa hiljaisuudessa muiden mukaan kannattamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olet oikeassa, mutta eikö vaivainen 6000 ihmistä kotiavauksessa lauantaina jyppiä vastaan kerro jo hieman, että tämä joukkue ei ihmisiä kiinnosta?
Itse en vetäisi avauspelin yleisömäärästä sen kummempia johtopäätöksiä. Kauden avausten yleisömäärä on kaudesta riippuen vaihdellut suuresti, eikä tästä kovin montaa vuotta ole, kun kotiavauksissa oli helposti alle 6000 katsojaa, ellei sitten vastassa ollut Jokerit. Pelin kanssa meni kuitenkin päällekäin Suomen koripallopeli ja muutenkin kotikisojen ansiosta on urheilun satunnaiskuluttajille ollut viime aikoina ollut paljon herkkupaloja tarjolla, joten varmasti rokotti irtolipun ostajia se. Tämä siis vaan erillisenä kommenttina, eikä poista sitä tosiasiaa, että alkaneen kauden joukkue on keskinkertainen duunariryhmä lukuunottamatta muutamia valopilkkuja. Toisinto kauden 2012-13 joukkueesta, sillä poikkeuksella, että nyt penkin takana ei ole harjoittelija.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Itse en vetäisi avauspelin yleisömäärästä sen kummempia johtopäätöksiä. Kauden avausten yleisömäärä on kaudesta riippuen vaihdellut suuresti, eikä tästä kovin montaa vuotta ole, kun kotiavauksissa oli helposti alle 6000 katsojaa, ellei sitten vastassa ollut Jokerit. Pelin kanssa meni kuitenkin päällekäin Suomen koripallopeli ja muutenkin kotikisojen ansiosta on urheilun satunnaiskuluttajille ollut viime aikoina ollut paljon herkkupaloja tarjolla, joten varmasti rokotti irtolipun ostajia se.

Kaivelin mielenkiinnosta kotiavaiksien yleisömääriä 10 edellisen kauden osalta (jostain syystä vuoden 2013 Blues-matsin lukema tuntuu olevan hyvin piilotettu). Viime lauantain yleisömäärä oli pienin sitten vuoden 2009, joskaan ero esim. vuoteen 2014 ei ole mitenkään dramaattinen huomioiden Susijengin matsi hypeineen jne..

La 9.9.2017 17:00 HIFK - JYP 3 — 4 JA 6165
La 17.9.2016 17:00 HIFK - JYP 2 — 1 7512
La 12.9.2015 17:00 HIFK - Lukko 3 — 2 VL 6679
To 11.9.2014 18:30 HIFK - Blues 3 — 2 6413
Pe 13.9.2013 18:30 HIFK - Blues 2 — 3 ?
To 13.9.2012 18:30 HIFK - Jokerit 7 — 3 8200
La 17.9.2011 16:00 HIFK - Blues 6 — 3 8200
To 16.9.2010 18:30 HIFK - Jokerit 5 — 3 8200
La 12.9.2009 17:00 HIFK - HPK 2 — 1 5737
To 11.9.2008 18:30 HIFK - Jokerit 5 — 3 8200
Ti 11.9.2007 18:30 HIFK - HPK 3 — 2 5422

Täytyy sanoa että en muistanut että alle 6000:n kotiavauksia löytyy noinkin lähimenneisyydestä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
ja jos joukkue sattuu menestymään kuten vaikka Stögön toisella kaudella, niin liitytään kaikessa hiljaisuudessa muiden mukaan kannattamaan.

Silloin täällä vallitsi aika hyvä olo ennen kauden alkua, joukkue näytti hyvältä ja valmiilta kauteen ja olikin sitä myös. Ei voida puhua "sattumasta" ja fiilikset oli ihan eri tasolla ennen kauden alkua kuin nyt. Kiitos HIFK:n resurssien suhteessa kilpailijoihin tuommoiset suonenvetokaudet ovat mahdollisia ja niitä välillä tuleekin, mutta Nybondaksen aikana menestyväksi organisaatioksi ei tulla ikinä nousemaan ja tämä joukkue on tosiaan surkuhupaisa, ja vielä jokin juhlakausi kuulemma kyseessä.

Mutta vähän sama täällä tuntuu vallitsevan kuin HIFK:n hallituksessa, tyydytään niin vähään ja jos positiivista Liigan kalleimman jengin kohdalla on "hyvin itsensä likoon laittaminen" niin en edes tiedä mitä sanoa. Yksi piste kuudesta kun suuri ja paha Jyp vähän näytti miten sitä kiekkoa pelataan, tai no eihän heidän tarvinnut edes pelata kuin vähän sinne päin...
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Mutta vähän sama täällä tuntuu vallitsevan kuin HIFK:n hallituksessa, tyydytään niin vähään ja jos positiivista Liigan kalleimman jengin kohdalla on "hyvin itsensä likoon laittaminen" niin en edes tiedä mitä sanoa. Yksi piste kuudesta kun suuri ja paha Jyp vähän näytti miten sitä kiekkoa pelataan, tai no eihän heidän tarvinnut edes pelata kuin vähän sinne päin...

Mä ainakin haluan nähdä juuri tuota itsensä liikonlaittamista.
Löin kuitenkin JYPin puolesta vetoa kauden avauksessa johtuen jo ihan pelkästään siitä että siellä valmentajalla alkoi 5. kausi joukkueen peräsimessä kun meillä penkin takana on mies selin ensimmäistä kauttaan.
Mutta lauantaina kotona näin paljon hyviä juttuja, esim. ensimmäisessä erässä laidat rytisivät enemmän kuin viime kaudella, lisäksi toisessa vietiin pelillisesti. Sitten erän loppuun ikävä takaisku josta vieraat saivat uskoa ja veivätkin sitten kolmannen. Mutta kaksi erää oli jo hyvää kiekkoa, jota on kiva katsella. Mulla on vielä luottoa tähän hommaan, en uskonutkaan että se ihan heti kauden alusta lähtee rullaamaan.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tämä joukkue on tosiaan surkuhupaisa, ja vielä jokin juhlakausi kuulemma kyseessä.
Tartutaan nyt tähän pikkuisen. Joukkue on resursseihin nähden ehdottomasti heikko. Liigassa joukkue on kuitenkin paperilla varmasti top 4 joukkue, joten sen pitäminen surkuhupaisana on melkoista kärjistystä. Se on toki surkuhupaisaa, että Tappara on 500k€ pienemmällä budjetilla kyennyt rakentamaan lähes ylivoimaisen joukkueen meihin nähden. Myös juhlakauden logot sun muut tuntuu melkoisen surkuhupaisilta, kun joukkueessa sitä juhlakautta ei huomaa millään tavalla. Kuitenkin joukkueen haukkuminen surkuhupaisaksi on minusta epäreilua pelaajia kohtaan, sillä tuolla joukkueella odotusarvon pitäisi olla sijoituksissa 3-6. Tämänkaltainen joukkueen haukkuminen on varmaankin juuri sitä, mistä pari nimimerkkiä mainitsi tuolla vitutus -ketjussa.

Ja tämä ei todellakaan ole Nybarin puolustelua ja hänen suoritustaankin voidaan minun puolestani kutsua surkuhupaisaksi, mutta ei joukkuetta.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tämä joukkue on tosiaan surkuhupaisa, ja vielä jokin juhlakausi kuulemma kyseessä.
En tiedä tarkoitatko nyt että HIFK on surkuhupaisa vai että tämän kauden joukkue on surkuhupaisa. Vai kenties sitä että JYP-peleissä jalkeilla ollut joukkue oli surkuhupaisa.

Tosiasiassa HIFK:lla oli JYP-peleistä 4 pakkia sivussa. Ja nuo kaikki ovat oletetusti kahdeksan kärkipakin joukossa. En usko että millään joukkueella liigassa leveys kestää tuota. Siihen nähden HIFK veteli ihan hyvin. Eri asia on se kenelle tuli isona yllätyksenä että siellä on nyt noin paljon poissaoloja on (Heiskasen ja Finleyn poissaolot olivat tiedossa jo etukäteen ja Laakson loukkaantuminen ei nyt mikään iso yllätys ole. Pakisto on aivan mahdollista saada hyvään kuntoon nykymiehillä, jos vaan kaikki natsaa, kunhan kaikki saadaan mukaan. Ja jos ei saada kuntoon niin ei sinne isoja muutoksia tarvita. Mutta pahimmassa tapauksessa tällä neljän pakin vajauksella mennään vielä pitkään ja se tulee näkymään sarjataulukossa. Sanoin jo kesällä että isolla riskillä mennään, kaiken natsatessa kohdilleen puolustus on riittävä, mutta kaiken mennessä päin persettä tilanne on mikä on.

Hyökkäyksessä tilanne on melko lailla sama, pienillä muutoksilla tilanne olisi hyvä. Ei sinne tarvita kuin 1-2 kiekollista pelaajaa. Tällä hetkellä materiaali ei vaan riitä ja odotan sitä hetkeä kun sieltä Tyrväinen ottaa niin pahasti turpaan ettei pysty pelaamaan ja Carlsson vielä loukkaantuu päälle. Silloin ollaan jo pohjilla.

Mutta ei tuo joukkue nyt mitenkään surkuhupaisa ole. Nybari on.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Ottamatta kantaa nyt juuri tuohon puolustukseen, kun sen riskit tiedetty jo ennen kautta, niin eihän minkään@matti&teppo joukkueen hyökkääjistö kestä kahden sentterin tippumista! Naurettavaa jossitella, sillä mitä tapahtuu jos joku tipahtaa pois!
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ottamatta kantaa nyt juuri tuohon puolustukseen, kun sen riskit tiedetty jo ennen kautta, niin eihän minkään@matti&teppo joukkueen hyökkääjistö kestä kahden sentterin tippumista! Naurettavaa jossitella, sillä mitä tapahtuu jos joku tipahtaa pois!
Olet kyllä oikeassa. Sanotaan nyt sitten näin:

Tällä hetkellä materiaali ei vaan riitä.
 

Stigu

Jäsen
Itse suhtaudun tähän kauteen täysin viihteen kannalta. Urheilullista menestystä (= mestaruus) on turha odottaa, mutta normaaleilla valmennusmetodeilla ja vajavaisella joukkueenkokoamisella, joka (Luojan kiitos) yhdistetään Liigan isoimpaan budjettiin voidaan saavuttaa ihan viihdyttävä kausi. Kaksi matsia takana, ja sanoisin että ensimmäinen oli viihdearvoltaan kutonen, mutta kyllähän tuo Helsingin ottelu oli jo kasipuolen luokkaa.

Jos Ruudun takaa, kotisohvalta nähdyn IFK-matsin aikana tekee mieli virkata lapasia/sorvata kanoottia/soittaa yläkoulun kemian opettajalle ja kysellä kuulumisia/tehdä puolankielisiä ristikoita/opetella ksylofoinin soittoa/runkata/tutustua origamien tekoon/ruveta kastsomaan hidastettuna uusintoja Huutokauppakeisarista ja/tai Myyntimies Jetrhrosta alle 10 kertaa, niin kyseessä on IFK-fanille harvinainen viihdepläjäys. Ja lauantainen matsi täytti nuo kriteerit. Muistelisin Stögön aikana kokeneeni moisen orgastisen kokemuksen about 3-5 kertaa kauden aikana. Nähdyn persuteella uskallan odottaa tämän kauden IFK:lta ainakin viihdyttävämpää kokemusta kuin Stögön aikakaudella.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta vähän sama täällä tuntuu vallitsevan kuin HIFK:n hallituksessa, tyydytään niin vähään ja jos positiivista Liigan kalleimman jengin kohdalla on "hyvin itsensä likoon laittaminen" niin en edes tiedä mitä sanoa.

Hyvin itsensä likoon laittaminen ei ole vain positiivista, vaan itseisarvo jokaiselle joukkueella joka meinaa hakea mitä tahansa menestystä. Muutenkaan en ihan ymmärrä, että mikä tuossa oli pointtina, ei se minusta ainakaan negatiivista ole että joukkue näytti viikonloppuna hyvää työteliäisyyttä ja jopa uhrautumista joukkueen eteen. Muutenkin, mielummin katselen tuollaista joukkuetta ja lätkää kuin tähtinippua joka puhaltelee muniin illasta toiseen. Totta kai minäkin toivon että olisi työteliäs nippu joka olisi höystetty useammalla tähtipelaajalla, mutta sellaisia ei toistaiseksi Engrenin lisäksi ole, thats it. Eteenpäin.

Tämänkaltainen joukkueen haukkuminen on varmaankin juuri sitä, mistä pari nimimerkkiä mainitsi tuolla vitutus -ketjussa.

Juurikin näin. Välillä tuntuu että joillakin on realismi kadonnut rosterien suhteen jo ajat sitten. Eihän tämä joukkue ole sitä tasoa mitä n. 3 millillä pitäisi kasata, mutta ei tuo rosteri ole läheskään niin huono kuin täällä osiossa jotkut ovat jauhaneet. Tässä osiossa on jo useampaan kertaan käyty läpi minkälainen tuon rosterin pitäisi olla, mutta kun siirryttään itse voimasuhteisiin, niin eihän tässä Liigassa ole kuin tasan yksi joukkue jolla on merkittävästi parempi rosteri kuin meillä. Kuinka moni vaihtaisi vaikka meidän pakiston tai maalivahdit mestarisuosikki nro kakkosen eli JYP:n kanssa päittäin?

Parillakin täsmähankinnalla, puhuttakoon sitten vaikka koodinimistä "Jalasvaara" ja "Sopanen", tuo nippu muuttuisi kertaheitolla huomattavasti kilpailukykyisemmäksi.

Koko viesti #250 sisälsi paljon asiaa, ja tässä oli hyvä tiivistys. Lisään vielä että IFK on yleensä kesken kauden tehnyt edes jonkinlaisia hankintoja, niin varmaan myös tällä kaudella. Onko pelaajabudjetissa tilaa vielä ihan kärkipelaajiin, vaikea sanoa. E: Lisäys.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tarkoitin ''hyvin pisteitä'' kohdalla paikkaa kuuden joukossa, jopa kotietu on mahdollinen, jos vältetään pahimmat sudenkuopat ja saadaan peli riittävän nopeasti voittavaksi. Välillä olisi ihan hyvä käydä tutustumassa muihinkin Liiga joukkueisiin, siellä on pahimmilla kilpailijoillakin kysymysmerkkejä rosterissa, uutta valmennusta penkin takana jne. Kaikesta meidän osion negatiivisuudesta ja paskanjauhannasta huolimatta meidän rosteri on kokonaisuutena TOP4-osastoa Liigassa, ja penkin takana on ennakkoon varmempi tapaus kuin vaikka Kärpillä tai TPS:llä.

Jos paskanjauhannalla tarkoitat, ettäkö kritiikkimme ei pitäisi paikkaansa, olet melko hukassa. Ketkä ovat mielestäsi "pahimmat kilpailijat"? Ei pahimpien kilpailijoiden pitäisi yhtenäkään vuonna olla mitään HPK/Kalpa/Ässät/Pelicans-osastoa (eikä minua edes huvita tutustua niihin joukkueisiin syvällisemmin), vaan ihan vuodesta toiseen IFK:n pitäisi olla top2-joukkue. Se tarkoittaa, että tänä vuonna pitäisi olla kirkkaasti vertailtavissa Tapparaan, JYPiin ja TPS:ään. Ei olla, ei läheskään. Ne joiden pitäisi olla pahimmat kilpailijat, ovat valovuosia edellä.

Kotietu ei ole mahdollista tällä joukkueella.

En tiedä miten lasket maalipaikat tai miten määrittelet pelin hallinnan, mutta IFK loi aivan riittävästi paikkoja voittaakseen pelin, hallitsi kiekkoa ja pelin virtausta, ja sai siten piilotettua meidän pakiston heikkoudet kahden erän ajaksi, sekä loi paljon pidempiä pyörityksiä kahden erän ajan kuin JYP. Jos nuo toteutuu myös jatkossa, ja saadaan kolmannen erän ulospuhallus pois, niin tuolla jengillä saadaan kyllä riittävästi pisteitä jatkossa.

Olihan JYPillä kuitenkin enemmän vaarallisia paikkoja, vain ilmiömäinen Engren piti IFK:ta pelissä mukana.

Ja niin, mikä on riittävästi pisteitä? Ei minulle ainakaan riitä sijoitukset 3-6 (runkosarjassa joku 3. sija vielä menee, mutta pronssipeli on aina pettymys), eikä varsinkaan tämä Nybarin sarja (kun poistetaan ne ainoat kaksi onnistunutta kautta): 9., 6., 6., 8., 10., 7., 4.

Pisteitä lienee riittävästi vain jos oltaisiin runkosarjan top3:ssa, eli noin 105-115p. Ei tule tapahtumaan tällä jengillä, veikkaan että jäädään alle 95 pisteen ilman vahvistuksia (ehkä niilläkin, koska taitaa olla liian myöhäistä paikata virheitä).

6000 silmäparia on yleisömääränä kyllä nimenomaan lähempänä valtaosaa, joten en ihan ymmärrä mitä tuolla valtaosalla tarkoitat. Se että sinä et IFK:n pelissä tai joukkueessa näe mitään hyvää, on eri asia kuin se mikä miellyttää valtaosaa.

Eihän 6000 ole yhtään mitään. Valtaosalla varmaan tarkoitettiin koko fanipohjan valtaosaa. Jos otetaan vertailuarvoksi esim. IFK Helsinki facebook-ryhmän jäsenmäärä joka on noin 100k, ja muistetaan että fanipohjasta suurella osalla ei ole edes telefaxia, saatika ATK-laitetta, on se todellinen fanipohja ehkä luokkaa 150k. Tämä tarkoittaisi, että hallille on päättänyt jättää saapumatta, ei suinkaan 2200 silmäparia vaan 144 000 (quite the Revelation!). Nämä eivät selkeästi ole nähneet joukkueessa tarpeeksi hyvää. Lähtökohtaisesti joukkueen pitäisi aina olla vuodesta toiseen niin hyvin kasattu, että 8200:aa silmäparia kiinnostaa nähdä jokainen matsi. Näin ei ole, yksinkertaisesti koska tuote ei ole kunnossa. Siksi myös tunnelma on huono, kuten toisessa ketjussa mietitään. Koska myydään huonoa tuotetta markkinoimalla paskasta konvehtia vanhoilla, toisten aikaansaamilla saavutuksilla.

Minäkään en kannata Nybondasta tai hallitusta, mutta kannatan tuon joukkueen valmennusta ja pelaajia, ja olen valmis antamaan joukkueelle mahdollisuuden.

Joo. Officea kritisoidaan loppuun asti, joukkuetta kannatetaan loppuun asti, vai miten se meni? Mutta vaikka tuota joukkuetta kannattaa, niin kai nyt sinisilmäisemmätkin näkevät, ettei se tule riittämään.

Joukkueen valmiiksi dumaamisessa en näe mitään järkeä, aina löytyy niitä kannattajia jotka sen tekee, ja jos homma ei toimi niin voidaan ratsastaa paikalle ''mitä mä sanoin..'', ja jos joukkue sattuu menestymään kuten vaikka Stögön toisella kaudella, niin liitytään kaikessa hiljaisuudessa muiden mukaan kannattamaan.

Kyllä aika hyvin on osunut ihan kaudesta toiseen nämä meidän "paskanjauhajien" arviot jo keväällä ja kesällä. Ennen kausia 2010-11 sekä 2015-16 olivat kirjoittajat täällä luottavaisia ja näkivät riittävän hyvin kasatun, tasapainoisen jengin. Kaikki viettivät leppoisan kesän, olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja lähtivät kauteen intoa ja luottamusta uhkuen. Kaikkina muina kausina on ollut kritisoitavaa ja joka ikinen kerta se kritiikki on ollut perusteltua ja kriitikot oikeassa.

Silloinkin, kun kesällä 2012 fanit kehtasivat kyseenalaistaa Nybarin kasaaman jengin menestysmahdollisuuksia. Haastattelussa 30.7.2012 kysyttiin "Mitä sanot niille IFK-faneille jotka miettii, että onkohan tämä sittenkään oikea ratkaisu?" ja Nybondagehan vastasi, että "Terveisiä heille vaan, että IFK menee eteenpäin, että.. Karavaani kulkee, koirat haukkuu!". Jep, Karavaani kulki suohon ja vaikka Nybari kuinka vakuutti että on kasannut kilpakykyisen joukkueen, niin jotenkin se päätyi sijalle 8.

Viime kaudelle oli "kovat piipussa", mutta sehän taisikin olla jotain mieltä turruttavaa, jota siellä officella polteltiin.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kuinka moni vaihtaisi vaikka meidän pakiston tai maalivahdit mestarisuosikki nro kakkosen eli JYP:n kanssa päittäin?

No en vaihtaisi, mutta ei noissa pakistoissa erityisen suurta eroa ole. Maalivahdit (siis Lankinen-Engren) ovat toki timanttia, tätä tuskin kukaan kiistää. Sen sijaan vaihtaisin esim. TPS:n tai Tapparan kanssa pakistoa any day.

Täytyy myös muistaa, että jos IFK:lla ja vastustajalla on tasapäiset kokoonpanot, IFK häviää huomattavasti enemmän kuin voittaa. On vaikka mitä taustatekijöitä jotka tähän vaikuttaa (liigan/Kummolan/Hjalliksen/jne salaliitto, tuomareiden puolueellisuus, stadilaisantipatiat, kieliviha, isot ja kirkkaat valot, Apollo-efekti), mutta fakta on se, että IFK tarvitsee ylivertaisen joukkueen menestyäkseen.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos paskanjauhannalla tarkoitat, ettäkö kritiikkimme ei pitäisi paikkaansa, olet melko hukassa. Ketkä ovat mielestäsi "pahimmat kilpailijat"? Ei pahimpien kilpailijoiden pitäisi yhtenäkään vuonna olla mitään HPK/Kalpa/Ässät/Pelicans-osastoa (eikä minua edes huvita tutustua niihin joukkueisiin syvällisemmin), vaan ihan vuodesta toiseen IFK:n pitäisi olla top2-joukkue.

Paskanjauhannalla en tarkoittanut rosteriin esitettyä kritiikkiä joka on ollut pääosin asiallista, vaan rosterin silkkaa ali-arviointia suhtautettuna Liigan voimasuhteisiin. Tänä vuonna voimasuhteita tutkaillessa pahimmat kilpailijamme ovat mielestäni mm. HPK, Kärpät sekä TPS. Tuo lista jatkuu pidempään, koska tänä vuonna voimasuhteista on vaikea arvioida JYP:n ja Tapparan lisäksi ns. varmoja TOP6 menijöitä. Totta kai IFK:n pitäisi kilpailla 1.korin joukkueiden kanssa joka vuosi, ei siitä ole kyse, vaan siitä että kenen kanssa IFK kilpailee tällä nyt toteutuneella joukkueella.

Se tarkoittaa, että tänä vuonna pitäisi olla kirkkaasti vertailtavissa Tapparaan, JYPiin ja TPS:ään. Ei olla, ei läheskään. Ne joiden pitäisi olla pahimmat kilpailijat, ovat valovuosia edellä.

Kotietu ei ole mahdollista tällä joukkueella.

Tappara ja JYP ovat omassa kastissaan jo runkosarjasta alkaen, mutta miten saat TPS:n vertailussa valovuosia edelle? Kotietu on mahdollista tällä IFK:n joukkueella, mutta vaatisi kieltämättä monien palasten yhteen loksahtamista.

Olihan JYPillä kuitenkin enemmän vaarallisia paikkoja, vain ilmiömäinen Engren piti IFK:ta pelissä mukana.

En laskenut tarkalleen 1-2.sektorin paikkoja, voi olla että JYP:llä oli niitä enemmmän, mutta ne maalipaikat ei ole pelin ainoa mittari. Maalipaikat on aina seurausta jostain. Jos IFK pelaa jatkossakin kotona 1-2.erän kaltaista kiekkoa, jossa pelataan organisoidusti kiekolla ja hallitaan pelin virtausta, niin luotan siihen että IFK tulee myös jatkossa luomaan hyvät määrät paikkoja. Sehän ei luonnollisesti riitä voittoon jos puolustuspää vuotaa nähdyllä tavalla, eli puolustuspelissä IFK:lla riittää reilusti parannettavaa.

Täytyy kuitenkin todeta että noista JYP:n vaarallisista paikoista varsin iso osa oli IFK:n omien pakkien tumpelointeja, varsinkin kolmannessa erässä näkyi kilometrien päähän että IFK:lta puuttuu TOP7-pakistosta 5 pakkia. Salmet, Tepot ja Varakkaat taistelivat urhoollisesti, mutta saappaat kasvoivat aivan liian isoiksi siinä vaiheessa kun pelin hallinta kääntyi. Selinin kiekkokontrolliin nojautuva pelitapa näytti kahden erän ajan sen, miten pakiston pelillisiä heikkouksia voidaan lakaista tietty määrä maton alle. Onhan tuo pakiston tilanne heti alkukaudesta aivan naurettavan huono, noista riskeistä kirjoitettiin jo täälläkin ennen kauden alkua, mutta en olisi itsekkään uskonut että avausviikonlopun kotimatsin 3.erässä pelaamassa on enää kaksi TOP7-pakkia. Jos tuosta vielä Eronen tippui pidemmäksi aikaa pois niin terve ja vittu heipä hei.

Ja niin, mikä on riittävästi pisteitä? Ei minulle ainakaan riitä sijoitukset 3-6 (runkosarjassa joku 3. sija vielä menee, mutta pronssipeli on aina pettymys), eikä varsinkaan tämä Nybarin sarja (kun poistetaan ne ainoat kaksi onnistunutta kautta): 9., 6., 6., 8., 10., 7., 4.

Tällä joukkueella se riittävästi pisteitä voisi olla vaikka sen verran että päästään sinne TOP6:teen. Atun projekti on vasta alkanut, Stögön haamuja leijailee edelleen ympärillä, ja rosterissa on tasaisuuden lisäksi riskinsä, joten siksi pidän Liigan voimasuhteiden osalta TOP6-pääsyä tällä joukkueella jo ihan hyvänä suorituksena. Taas kerran, minäkin vaadin että IFK on joka vuosi siellä kärkikahinoissa, mutta minä en analysoi enää toistaiseksi sitä mitä IFK:n tulisi näillä resursseilla olla, vaan mitä IFK tulee mielestäni todennäköisesti tällä kaudella ja tällä joukkueella olemaan. Toivon että Nybondas pidetään edes tästä ketjusta poissa, johan tässä on koko kesä ja syksy hänestä puhuttu, eikä sellainen mies ansaitse näin paljoa huomiota.

Mutta vaikka tuota joukkuetta kannattaa, niin kai nyt sinisilmäisemmätkin näkevät, ettei se tule riittämään.

Jos riittämisellä tarkoitat sijoja 1-3 runkosarjassa niin olen samaa mieltä, tuskin IFK tulee kolmen kärjessä olemaan, vaikkei sekään aivan mahdotonta ole. Pidän kuitenkin realistisempana sijoja 4-6, eikä se todellakaan mikään maailman kahdeksas ihme olisi vaikka säälipoffeihin päädyttäisiin.

Ensimmäisenä IFK:n pitäisi saada tuo peli voittavaksi, ei sellaiseksi joka nojaa jatkuviin yksilösuorituksiin kuten Stögön aikana, vaan sellaiseksi jossa joukkue jauhaa voittavaa pelitapaa, ja jossa yksilöt saa pelitavasta riittävän tuen. Joukkueen ja joukkuehengen voimaa ei sovi myöskään aliarvioida, kotona JYP:iä vastaan olin aistivinani hyviä merkkejä IFK:n työn määrästä, jos joukkue onnistuisi jollain ihmeen kaupalla välttämään ne edariuden perisynnit, niin tuolla joukkueella olisi mahdollista olla Liigan veemäisimpiä vastustajia joka ilta.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä aika hyvin on osunut ihan kaudesta toiseen nämä meidän "paskanjauhajien" arviot jo keväällä ja kesällä. Ennen kausia 2010-11 sekä 2015-16 olivat kirjoittajat täällä luottavaisia ja näkivät riittävän hyvin kasatun, tasapainoisen jengin. Kaikki viettivät leppoisan kesän, olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja lähtivät kauteen intoa ja luottamusta uhkuen. Kaikkina muina kausina on ollut kritisoitavaa ja joka ikinen kerta se kritiikki on ollut perusteltua ja kriitikot oikeassa.
Tähän voi taas ihan suoraan sanoa, että höpö höpö. Tällä palstalla ei ole vielä tähän mennessä sellaista kesää nähty, että IFK-kannattajat olisivat joukkueeseen tyytyväisiä. Ei yhden yhtä kesää. Tuolloinkin edellinen kausi oli päättynyt taas yhteen uuteen pettymykseen puolivälierissä HPK:ta vastaan, ainoa kovan profiilin hankinta oli Peltonen, kiekolliseksi puolustajaksi hankittu Kousa haukuttiin jo harjoituspelien aikana aivan surkeaksi nobodyksi jne jne. Vai oli tämä taas niitä tilanteita, kun puhutaan aluksi palstan yleisestä mielipiteestä, mutta oikeasti puhutkin vain omasta mielipiteestäsi?
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
En vaihtaisi ehkä puolustusta välttämättä Jypin kanssa, mutta vaihtaisin koko joukkueen ihan mielelläni TPS:n, JYP:n, Tapparan ja miltei HPK:n ja Kärppienkin kanssa. Ei IFK:lla ole esim yhtään pelaajaa, jonka menettäminen kirpaisisi tällä hetkellä. (pl. Heiskasen siirto toiseen liiga seuraan)
Fanit aina luulee, että heidän junnut ovat lupaavampia kuin muiden joukkueiden ja että nyt meillä jätkät pelaa uransa parhaat kaudet. Harvoin niin kuitenkaan käy. Joskus voi käydä, mutta se vaatii yleensä pitkäjänteistä rakennusta, jolloin pelaajia on kasvamassa joukkueeseen ja he ottavat isomman roolin kun ovat siihen valmiita.
Nyt toivon IFK:lle voittoja joka pelissä, niin kuin aina. Toivottavasti niitä tulee paljon. Onneksi Ruudusta näkee pelit halvalla, kun ei tuo joukkue nyt mitään hurjaa kiimaa aiheuta. Ainahan kaikki on mahdollista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool

Olette mun mielestä molemmat oikeassa IFK;n suhteen, vaikka katsottekin eri kulmista näitä.

Tullaanko edes näkemään sellaista päivää, jossa ennakkoon kaikki olisi hyvin ja joukkue kaikkien toiveiden mukaisesti täytetty. Unelmien ai-ef-kei (ehkä Gardenissa sitten, hehheh). Johtuen TOP1 resursseista ja yleisestä IFK:laisuudesta, kriittisyys on ja tulee olemaan jatkuvasti kovaa niin täällä kun muuallakin IFK-fanien keskuudessa. Jopa silloin kun on tehty hyviä hankintoja (tapaus Elkins), niin "päätös" on fanikunnassa tehty jo :)

Sitten taas se toinen puoli. Penan ja Nyban aikana tää homma on ollut enemmän ja vähemmän yhtä valuvikaa, kun joukkueen kasaamisen taito yhdistettynä nöyrään ahkeruuteen tekemisessä on loistanut poissaolollaan. Pitäisi olla sellanen UTJ, joka kääntää kaikki kivet, ja IFK kaikkinensa sellanen seura, että todellakaan ei pitäisi maksaa mitään ekstraa kirkkaista valoista, vaan ihan päinvastoin!
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olette mun mielestä molemmat oikeassa IFK;n suhteen, vaikka katsottekin eri kulmista näitä.
Ei oma tarkoituksenikaan ole yrittää väittää, että IFK-valtakunnassa kaikki olisi hyvin, mutta täällä palstalla se kaikki oikea ja aiheesta kritisointi vaan hukkuu sen kaikesta aivan turhanpäiväisestä valittamisen sekaan. Siihen kun lisätään vuosien vieriessä muuttuvat ja muistissa kaunistuvat faktat, niin se vaan vie entistä enemmän pohjaa siltä aiheelliselta kritisoinnilta. Katsantakantoja on totta kai aina yhtä monta kuin on kirjoittajaakin, mutta monilla vaan tuntuu se aika kultaavat muistoja ihan liikaa. Vaikka kyllähän sen tavallaan ymmärtää, että kun sitä menestystä ei kovin usein tule, niin sitten niitä harvoja menestyskertoja yliromantisoidaan vuosien jälkeen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei oma tarkoituksenikaan ole yrittää väittää, että IFK-valtakunnassa kaikki olisi hyvin, mutta täällä palstalla se kaikki oikea ja aiheesta kritisointi vaan hukkuu sen kaikesta aivan turhanpäiväisestä valittamisen sekaan. Siihen kun lisätään vuosien vieriessä muuttuvat ja muistissa kaunistuvat faktat, niin se vaan vie entistä enemmän pohjaa siltä aiheelliselta kritisoinnilta. Katsantakantoja on totta kai aina yhtä monta kuin on kirjoittajaakin, mutta monilla vaan tuntuu se aika kultaavat muistoja ihan liikaa. Vaikka kyllähän sen tavallaan ymmärtää, että kun sitä menestystä ei kovin usein tule, niin sitten niitä harvoja menestyskertoja yliromantisoidaan vuosien jälkeen.

Kyllä kyllä, IFK:n menestys on niillä harvoilla menestyskausillakin ollut pienestä kiinni, kuten urheilussa menestys usein on. Onneksi sentään on kausia, joita lämmöllä muistelee. Ja muutama niistä jopa ihan 2000-luvulla :)

Jos nyt vielä muutaman sanan tästä, niin itsellä on ainakin vähän sellanen probleema, että kun tappionsieto-kyky on niin heikko, tai onko sitä edes :D ja vaatimustaso IFK:n suhteen hyvin korkealla, niin unohtuu liian usein kaikki se muu hieno IFK-kulttuuri mikä on aina ollut mukana. Joskus pitää vähän väkisinkin palauttaa mieleen, että onhan tässä nyt muustakin kyse kun vaan vikojen etsimisestä tai menestyksestä.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tällä palstalla ei ole vielä tähän mennessä sellaista kesää nähty, että IFK-kannattajat olisivat joukkueeseen tyytyväisiä. Ei yhden yhtä kesää.

Väitän kyllä, että jos kauteen olisi lähdetty tämän kaltaisella joukkuella, olisivat valittajat harvassa. Muutoksia ei joukkueessa hirveän paljon ole ja hintalappu pitäisi olla mahdollinen.

Maalivahdit

(Nuori kehittyvä lahjakkuus, nyysitty maakunnasta)
Atte Engren
(Kevin Lankinen)

Hyökkääjät

Erik Thorell - Teemu Ramstedt - Tuomo Ruutu
Jerry Ahtola - Patrik Carlsson - Joonas Rask
Juha Jääskä - Juhani Tyrväinen - Juha-Pekka Haataja
Micke-Max Ästen - Thomas Nykopp - Lennart Petrell
Mika Partanen + haja-aikoja saavat junnut

Puolustajat

Miro Heiskanen - Janne Jalasvaara
Teemu Laakso - Joe Finley
Teemu Eronen - 8 Ville Varakas
Saku Salmela - 43 Miihkali Teppo
Elias Ulander
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Väitän kyllä, että jos kauteen olisi lähdetty tämän kaltaisella joukkuella, olisivat valittajat harvassa. Muutoksia ei joukkueessa hirveän paljon ole ja hintalappu pitäisi olla mahdollinen.

Maalivahdit

(Nuori kehittyvä lahjakkuus, nyysitty maakunnasta)
Atte Engren
(Kevin Lankinen)

Hyökkääjät

Erik Thorell - Teemu Ramstedt - Tuomo Ruutu
Jerry Ahtola - Patrik Carlsson - Joonas Rask
Juha Jääskä - Juhani Tyrväinen - Juha-Pekka Haataja
Micke-Max Ästen - Thomas Nykopp - Lennart Petrell
Mika Partanen + haja-aikoja saavat junnut

Puolustajat

Miro Heiskanen - Janne Jalasvaara
Teemu Laakso - Joe Finley
Teemu Eronen - 8 Ville Varakas
Saku Salmela - 43 Miihkali Teppo
Elias Ulander

Niinpä.. tuo kokoonpano pitäisi olla tällä kaudella ihan normi juttu. Mutta kun ei vaan ole. Ja katseet kohdistuu..
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ei IFK:lla ole esim yhtään pelaajaa, jonka menettäminen kirpaisisi tällä hetkellä. (pl. Heiskasen siirto toiseen liiga seuraan)

Joe Finley? Huikein puolustaja seurassa sitten Halkidiksen.

Haataja? Tyrväinen? Engren?

Sä et varmaan montaa peliä meinaa tsiigata tällä kaudella jos joka ikinen pelaaja on täysin yhdentekevä mut jotain Tuppuraista kelpais kyllä katsella...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös