Peliesitykset kaudella 2017–2018 – rockia vai hanurin soittoa?

  • 170 560
  • 865

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
  • Nyt kun eilen tuli hieno kolmen pisteen taisteluvoitto, tekee mieli ottaa esille ainakin yksi hyvä asia SaiPan pelistä siis Frans Tuohimaan lisäksi. SaiPan toinen maali oli todella kertakaikkista rockia, sanoisin että jotain AC/DC:n ja Kissin väliltä. Niin hieno se oli. Todellista kaunista lyhytsyöttöpeliä: Nättinen siirtää Nikolle, joka siirtää Goodwinille, joka siirtää kiekon maaliin. Minulle se oli taidetta. Siinä tehtiin juuri oikeat valinnat oikealla hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Voisitko mainita pari esimerkkiä ketkä sinun mielestäsi täyttäisi ykköskorin ulkomaalaisvahvistuksen kriteerit? Tämän tai aiempien kausien liigasta.
Samalla Tupaukko voisi antaa muutaman esimerkin Kunykia paremmista ulkomaalaisista hyökkääjistä tämän kauden Liigassa. Niitä varmaan löytyy äkkiä toista kymmentä, sillä ei kai muiden hankinnat voi olla yhtä surkeita, kuin meidän pahasti epäonnistuneenTuomenoksan hankinnat?
 

ahal

Jäsen
Samalla Tupaukko voisi antaa muutaman esimerkin Kunykia paremmista ulkomaalaisista hyökkääjistä tämän kauden Liigassa. Niitä varmaan löytyy äkkiä toista kymmentä, sillä ei kai muiden hankinnat voi olla yhtä surkeita, kuin meidän pahasti epäonnistuneenTuomenoksan hankinnat?
En ole ko. nimimerkki, mutten voinut vastustaa kiusausta listata parhaat ulkkarit pistepörssin mukaan (TOP-10) tällä päivämäärällä (28.1):

- C. Bertrand, E. Thorell, J. Newton, P. Björkstrand, E. Perrin, Z. Budish, M. Matushkin, A. Laganiere, C. Kunyk, S. Heshka. Samassa pistemäärässä (24) ovat myös B. Sebok ja M. Maione.

Kärppien Bertrand on ihan omilla luvuillaan (43), mutta ketjukavereiksi ovatkin valikoituneet Junttila (50) ja Ruohomaa (43). Ketjun arvo lähennellee jo miljoonaa, jos kauppaa käytäisiin. Thorell on tekaissut 36 paunaa, mutta Newtonin (32) jälkeen alkaa olla tasaista.

Lukuja voi pyöritellä miten tahansa, mutta on syytä muistaa, että esim. Bertrand pelasi viime kaudella Ässissä 21 pisteen arvoisesti (60 matsia). Sportissa syntyi aiemmin 47 ja 38 pistettä, joten hyvä pelaaja on kyseessä, mutta yhtä toimivaa kombinaatiota kuin nyt ei hänen ympärillään ole hetkeen ollut. Toki Lukon A-junnuissa syntyi myös hyvää tulosta.

Eli pisteiden teko on kiinni paljon myös siitä, missä joukkueessa ja kenen kanssa saat pelata ja miten kemiat, kätisyydet yms. toimivat. 10-listassa on varmasti liigan kärkiäijiä mukana, mutta myös ulkopuolella (esim. L. Sulak). Pelkkiin pisteisiin tuijottaminen on aika kapea arviointiperuste. (Minkä nyt useimmat palstaveljet toki tietävät :).
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hamilton on hyvä esimerkki juuri siitä, että rivimies Tapparassa voi olla vahvistus SaiPassa. Ja muistetaan esim. miten kävi herroille Spang, Davis ja Glenn. Kaikki hyviä SaiPassa, mutta ei sujunut Kärpissä ihan tilinauhan mukaisesti.
 

Ferris

Jäsen
Samalla Tupaukko voisi antaa muutaman esimerkin Kunykia paremmista ulkomaalaisista hyökkääjistä tämän kauden Liigassa. Niitä varmaan löytyy äkkiä toista kymmentä, sillä ei kai muiden hankinnat voi olla yhtä surkeita, kuin meidän pahasti epäonnistuneenTuomenoksan hankinnat?

En oo Tupaukko, mutta mielenkiinnosta katselin tilastot läpi:

2. Bertrand, Charles Kärpät OH 47 27+16=43
14. Thorell, Erik HIFK VH 47 11+25=36
24. Bjorkstrand, Patrick KooKoo KH 44 12+18=30
25. Perrin, Eric TPS KH 38 17 12 29
27. Budish, Zach Jukurit OH 44 13+16=29
39. Laganière, Antoine Ässät KH 44 12+14=26
49. Kunyk, Cody SaiPa KH 39 10+14=24

Laganiereä lukuunottamatta muut enemmän pisteitä tehneet ulkkarit pelaavat vähintään toista kauttaan Liigassa.

Otetaan tohon sitten vaikka rinnalle vielä ulkkareiden voittomaalit:

Kunyk 6 (samalla liigan kärki)
Bertrand 5
Perrin 5
Budish 4
Vandevelde 4
Hillding 3

Thorell 2
Björkstrand 1
Laganiere 2

Oho, kukas siellä kärjessä olikaan? Eli vaikka Kunyk on top7-ulkkareista tehnyt vähiten maaleja, niin silti hällä on kasassa eniten voittomaaleja. Joku vois tästä sanoa, että hällä on kyky tulla esiin silloin kun ratkaisijoita tarvitaan...

Voittomaalilaukauskisan voittomaalejahan ei noihin lasketa mukaan, mutta katselinpa nekin tuossa läpi ja sieltä saa lisätä Kunykille 2 voittomaalia vielä lisää. Ja kun vauhtiin pääsiin niin katoinpa piruuttaan SaiPan pelien voittomaalit vielä läpi, ihan vaan siinä mielessä että oisko Kunyk voinut saada jotain vahinkosyöttöjä niihin. Ja piru vie, löytyihän sieltä viiteen voittomaaliin merkintä ensimmäisestä syötöstä.

Eli koottuna:

- pisteissä koko liigan 7. paras ulkomaalaishyökkääjä
- eniten voittomaaleja liigassa (4 varsinaisella peliajalla, 2 jatkoajalla)
- voittomaali VL-kisassa kahdesti
- 1. syötön antaja viiteen SaiPan voittomaaliin

- SaiPan 25 voitosta Kunykilla on ollut siis suora panos 13 voittomaaliin joko maalintekijänä tai 1. syöttäjänä. Videoilta en enää lähtenyt kahlaamaan läpi, että kuinka monessa (voitto)maalissa on ollut suoranaisesti vaikuttamassa esim. maskimiehenä. Veikkaan ettei nekään jää ihan yksittäiseen tapaukseen.

Edit: Korjattu Perrin mukaan, vissiin niin jo suomalainen mun silmissä etten ollu huomannut... Ja ahal ehti näköjään jo ensin sillä aikaa kun ynnäilin tilastoja.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sieltähän löytyi aika painavaa faktaa Kunykin hyvyydestä. Tuus ny Tupaukko vielä kerran selittää, mutku ei niitä pisteitä vaan synny tarpeeksi, pistetään vaan pihalle...

Tästä voisi sanoa, että niitä pelejä katsomalla näkee paljon enemmän kuin pelkkää pistepörssiä lukemalla.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi vittu:D Kunyk tekee muutenkin järkeviä ratkaisuja ja peliä edistäviä asioita kuin pelkkiä pisteitä tekemällä.

SaiPan tärkein pelaaja Tuohimaan ohella.
 

ahal

Jäsen
Ferriksen listasta voi vielä poimia havainnon, että äijä on neljänneksi paras ulkkarisentteri pisteillä mitattuna. (Mutta vain pisteillä mitattuna.)
 

Ferris

Jäsen
Ferriksen listasta voi vielä poimia havainnon, että äijä on neljänneksi paras ulkkarisentteri pisteillä mitattuna. (Mutta vain pisteillä mitattuna.)

Mulla on sellainen mielikuva, että KH-merkityistä Laganiere ja Björkstrand taitaavat olla pelanneet enemmän laidalla kuin senttereinä. Eli käytännössä liigan 2. paras ulkkarisentteri ja vain 5 pinnaa Perriniä jäljessä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja sitten kun todetaan se fakta, ettei Perrin sido luistimiaan alla 200k palkalla niin voidaan todeta Kunykin olevan melko kova hankinta.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Muutenkin monella joukkueella nuo kärkihankinnat, ulkomaalaiset tai suomalaiset, on jotenkin seurauskollisia paluumuuttajia, ainakin TPS ja JYP on päässyt nauttimaan näistä. Sitten on noita kun kiertäävät hakemassa aina isoimman tilin jostain uudesta joukkueesta. SaiPalla ei oikeen ole kumpaankaan todellista mahdollisuutta. Joskus tuli McTavish ja Nokelainen takaisin..niin ja Markkanen. Kyllä SaiPa on taas hyvät haut tehnyt, jos miettii aivan uusia pelaajia Liigaan. Kunyk ollut loistava. Veikkaan, että voi tehdä melkein samanlaista jälkeä ensi kaudella kuin McIntyre, jos täällä ja SaiPassa tai muussa keskikastin joukkueessa pelaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kunyk toivottavasti on meidän mies ensi kaudellakin. Ei muuta sanottavaa tähän kohtaan.
 

Paakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perhana kun muut palstalaiset kaivoivat tilastoja , kun nimenomaan Tupaukon perustelut kiinnostaa, tai esimerkit niistä kelvollisista ulkkareista?

Lisätään vielä Kunykin aloitusprosentti 54,5% + edelliset voittomaalit ja syötöt niihin niin ihmetellä täytyy että ei kelpaa. Tietenkään ei jokainen peli tai vaihto kulje, mutta ei se kulje kokoajan kellään. Palkkojahan ei faktana tiedetä, mutta uskon et hintalaatusuhde on Kunykin tapauksessa kyllä kohdallaan. Jatko olisi kyllä hieno juttu!
 

Ferris

Jäsen
Varmaan teille jääkiekon viisaammille asiantuntijoille kaikki oli vain pieni notkahdus. Katsotaan kauden loppuun asti kuinka homma pelittää ja sitten palaan ko hepun suhteen asiaan. Silloin minulla on myös selkärankaa tunnustaa olleeni väärässä. Muistutan myös että sitä sitten tulee mitä tilaa, jospa olenkin ollut oikeassa :)

Heitäppä nyt näin etukäteen jo sitten vähän tarkennusta, että millä pisteillä/saavutuksilla Kunyk täyttää sinun kirjoissasi roolinsa ykkössentterinä. Ihan vaan, että on sitten helpompi vängätä kauden jälkeen, että toteutuiko vai ei. :)
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minun analyysi perustuu 26.12 pelin jälkeiseen aikaan. Siitä tähän päivään ensiksi hävisi "henkilökohaisten" syiden takia minne lie, eikä pelannut Tappara pelissä ollenkaan. Tertsi haastattelussa vastasi ettei tiedä milloin seuraavan kerran pelaa??? Eikä Jussi V.n vastaus ollut yhään sen kummoisempi... No pelaa miten pelaa ja hyvä että pelaa.... Siinä välissä oli 7 peliä, ei pistettäkään tähän päivään. Varmaan teille jääkiekon viisaammille asiantuntijoille kaikki oli vain pieni notkahdus. Katsotaan kauden loppuun asti kuinka homma pelittää ja sitten palaan ko hepun suhteen asiaan. Silloin minulla on myös selkärankaa tunnustaa olleeni väärässä. Muistutan myös että sitä sitten tulee mitä tilaa, jospa olenkin ollut oikeassa :) Senkin uskallan sanoa että verrataan mihin tahansa tuossa sarjataulukossa tällä hetkellä ylempänä oleviin joukkueisiin, oli KÄRKISENTTERI sitten vaikka suomalainen tai vaikka kiinasta, niin ei tämä mikään ihmemies ole ainakaan tällä hetkellä... Ei kyllä ole koko joukkueen olemuskaan, vaikka sarjataulukko toisin osoittaa... Eikä kukaan tuosta rosterista ole missään sellaisessa asemassa sädekehä päänpäällään, ettei häntä saisi arvostella. Hänet on rahalla, isolla tai pienellä hankittu ja syö lovea seuran palkkapudjetista, että tuloksen on oltava sen mukainen...
Erittäin hyvin valittu tuo analyysin aloituspäivä. Esimerkiksi juuri 26.päivän voittomaalia ei siis kelpuuteta tähän analyysin. Tosin sitten henkilökohtaisen syyn takia ollutta poissaoloa ei myöskään voi tähän analyysiin käyttää, koska se oli 19.päivä. Tosin noiden henkilökohtaisten syiden kyseenalaistaminen/spekulointi on muutenkin vähän niin ja näin, asiatonta.
Ja mitä tulee noihin sarjataulukossa ylempänä olevien joukkueiden kärkisenttereihin, niin ei Kunyk ole mikään ihmemies. Siellä tosin on kärkisenttereinä esimerkiksi Filppulaa, Immosta ja Ramstedtiä, joiden palkka on varmaan tuplat Kunykiin verrattuna ja esimerkiksi Ramstedt ei varmaan ole kahden Kunykin arvoinen. Toki siellä sitten on vastapainoksi Kärppien Ruohomaata joka on varmasti pisteisiin nähden edullinen. Mutta Ruohomaan hyvä hinta/laatu-suhde ei tee Kunykista huonoa jääkiekkoilijaa.
Ja tietenkin kaikkia pelaajia saa arvostella, mutta sun argumentit ovat olleet mun mielestä vähän kehnon puoleisia.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Senkin uskallan sanoa että verrataan mihin tahansa tuossa sarjataulukossa tällä hetkellä ylempänä oleviin joukkueisiin, oli KÄRKISENTTERI sitten vaikka suomalainen tai vaikka kiinasta, niin ei tämä mikään ihmemies ole ainakaan tällä hetkellä... Ei kyllä ole koko joukkueen olemuskaan, vaikka sarjataulukko toisin osoittaa... Eikä kukaan tuosta rosterista ole missään sellaisessa asemassa sädekehä päänpäällään, ettei häntä saisi arvostella. Hänet on rahalla, isolla tai pienellä hankittu ja syö lovea seuran palkkapudjetista, että tuloksen on oltava sen mukainen...
En tiedä osaatko lukea vai kirjoittaa vaan pelkästään. Jos osaat lukea, niin lueppa vielä tuo Ferriksen kooste ja mieti, mikä on Kunykin vaikutus SaiPan pistesaaliiseen.

Koko joukkueen olemus onkin sitten toinen keskustelu ja sitä pitääkin virittää kohti runkosarjan loppua. Mutta siinä ollaan hakoteillä, että parannus lähtisi siitä pelaajasta, joka noita voittoja on meille eniten ratkonut. Vaisumpia jaksoja tulee parhaillekin, super-Eelikin on tainnut olla ilman KHL-maalia marraskuulta, vaikka ei se ihan paska se kuti ole nykyäänkään. Pitäs varmaan potkia pihalle Jokereista...
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
SaiPa teki sen mitä pitikin, tosin ensimmäiset 30 minuuttia. Nyt odotetaan huomista, päästäänkö motista ulos "kunnialla" kuten 18-divisioona, vai joudutaanko pettymyksen tielle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös