Peliesitykset kaudella 2017–2018 – rockia vai hanurin soittoa?

  • 171 517
  • 865

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Puolustus oli eilen illalla se, mikä petti pahimmin, Maalahti kolme jäähyä ja jokainen aivan helvetin tyhmä, tuliko vielä jokaisen aikana maali omiin?
Vaakanainen on täysi hasardi, eikä kukaan eilen pelastanut, Savilahti, Taipalus ja Sneck vain peesasi mukana. Carson ei vakuuttanut, mutta siinä oli varmaan syynä pelaamattomuus, lisänä tyhmä jäähy lopussa ja siitä aiheutunut Sportin tasoitusosuma.
Tanus -Goodwin -Nättinen ketju ei toiminut, Tanuksella oli eilen suoraselkäpäivä, Nättisellä yksinkuljetusliike ja Goodwin hääräsi omiaan.
"Vanhojen pappojen" ketju pelasi hyvän pelin, samoin Oksanen -Kunyk -Hamilton, viime mainitulle hiukan vauhtia ja muutama peli lisää, niin hyvä tulee.
Nikko -Salminen -Radke on hiukan raskasjalkainen ketju, mutta jokusen maalipaikan sekin sai aikaan.
Mutta, puolustus, puolustus, yksi hankinta mielestäni ainakin tarvitaan ja pahimpia epäonnistujia poppareille, Vaakanainen ja Taipalus ensimmäisinä.
 
Suosikkijoukkue
Saipa, HIFK
Saipan tämän hetkisestä puolustustilanteesta (= Saipan suurin heikkous):
Vaatisi selvän vahvistuksen: "Isokokoinen ja hyvin luisteleva rightin pakki Sam Lofquist - where are you ?!"
Vaakanainen: epästabiili, virheherkkä vaikkakin +6, suosittelisin tällä hetkellä vähemmän peliaikaa tai jopa rotaatioon "huilaamaan/nollaamaan".
Carson: perusvarma kunhan palaa omalle tasolle loukkaantumisen jälkeen.
Lappalainen: positiivinen yllättäjä, tällä hetkellä ehkä Saipan paras pakki?
Maalahti: hyvä kiekollinen "pörrääjäpakki", jäähyherkkä?.
Taipalus: trendi lievästi positiivinen huonon alkukauden jälkeen, hyvä liike.
Savilahti-Nagander: perusvarmaa työskentelyä, äijämäinen maalin edessä, hyvä ulottuvuus, isokokoinen, viereen oltava hyvin liikkuva pakkikaveri.
Sneck: ei loista muttei myöskään suuria epämunauksia, täytepakki.
Kojo: vaikeaa kommentoida kun vain vähän jääaikaa, täytepakki.
Koponen, Maarnela: ei näyttöjä, riittääkö koko/voima/äijämäisyys oman maalin edessä ?
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni SaiPan puolustus petti koska Sport osasi karvata ylhäältä ja oikein. Tomekille propsit. Samat ukot on pärjänneet muita vastaan joten katse enemmän Lehterän kuin Tuomenoksaan.

Toki Vaakanainen saa katsella peiliin ja Carson sairastuvalle, mutta ei ne muut _yksilö_tasolla pelanneet alle oman norminsa.
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Koponen, Maarnela: ei näyttöjä, riittääkö koko/voima/äijämäisyys oman maalin edessä ?

Boldasin tuon mihin kommentoin. Olen nähnyt Koposen vetävän Mestiksessä ja jo siellä meinaa vääntövoima loppua etenkin oman maalin edessä. Paljon pitää tapahtua, että Joensuun pojasta Liiga-pakki tulee, vaikka sinänsä työkalut sitä varten löytyvätkin. Maarnelakin on siellä Ketterässä pyörinyt, ilman suuria mainetekoja. Mutta tuo Koposen köykäisyys paistaa pahasti silmään jo alemmalla sarjatasolla. Sopimus loppuu tähän kevääseen, joten vaikea nähdä että suuria harppauksia tapahtuisi jatkosopimusta varten.

Vaakanaisella ei ollut eilen paras pelinsä, mutta tuossa iässä aika harva poika vetää tasaisesti läpi kauden ja notkahduksia tulee. Ei todellakaan mihinkään poppareille, ensi peliin uutta matoa koukkuun. Urho pelasi eilen 23:30 ja kenelle niitä minuutteja sitten jakaisi tuosta pakistosta? Sneck pelasi reilut kahdeksan minuuttia ja oli Sportin prässissä vaikeuksissa. Laadukasta reserviä ei ole.
 

ahal

Jäsen
Vilkaisin hieman noita sputnikkien kvartaaleita pisteiden valossa. Kolme neljännestä on siis takana päin.

1. 23 p - 4 suoraa voittoa, 5 suoraa tappiota, 6 kertaa jatkoille
2. 25 p - 7 suoraa voittoa, 5 suoraa tappiota, 3 kertaa jatkoille
3. 20 p - 3 suoraa voittoa, 5 suoraa tappiota, 7 kertaa jatkoille

Yleistäen voidaan havaita, että noin joka kolmas matsi voitetaan, samoin hävitään ja kuin myös mennään jatkoille. Eilen oli 10 sekunnin päässä 3 pisteen voitto, mikä olisi tasannut lukuja entisestään. Neljä kertaa on oltu 3 matsin voittoputkessa (ml. jatkoajat), mutta suoria tappioita ei ole tullut peräkkäin kahta enempää, mikä on tietysti positiivista. Muistaa myös täytyy, että välillä ukkoja oli sivussakin toista kentällistä.

Itse ainakin yllätyin näistä luvuista, vaikka joukkueen esitys on saanut sapiskaa tämän tästä. Tunteita on koeteltu laidasta laitaan, mutta sputnik vaan liitää kohti kevättä. Mahalaskua ei vielä ole näköpiirissä. Sitkeää sakkia tuo Tertsin porukka, jotain ainakin tehdään oikein. Jos tuo toisen kvartaalin ihme seitsemine voittoineen pystyttäisiin toistamaan, runkosarja olisi sujunut todella hyvin. Kaikki päävastustajat tulevat vielä kertaalleen eteen, Kerho kahdestikin, joten isoja pinnoja on jaossa.

Nyt vaan toivomaan, että porukka pysyy ehjänä ja taisteluvalmiina. Ellei isoa yllätystä osu kohdalle, näillä mentäneen loppuun asti. Huutokauppaa saatetaan kuitenkin käydä, jos joku seura päättää luopua parhaistaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ymmärrän, että tuoreessa muistissa on edelleen Tirkkosen aikakauden poffiputki ja sitä kautta nälkää ja suuria vaateita kannustusväellä on. Viime kausi oli joka tapauksessa todellinen mahalasku, missä meni suunnilleen kaikki mahdollinen pieleen ja ei sekään voi täysin olla näkymättä ja ennen kaikkea se pitää muistaa ja verrata nykyhetkeä siihen.

Näin ollen vaikka paikka kuuden joukossa olisikin unelmaa (eikä toki mahdotonta), niin olen itse sen verta nöyrä, että säälipleijaripaikka olisi aika upea saavutus tässä kohtaa ja jos runkkari siihen sijoittumiseen päättyy, niin olen kaikin puolin tyytyväinen, uskon (paitsi ehkä jos jäädään tasapisteissä tai yhdestä pisteestä ulos kuuden joukosta vikalla kierroksella). Sieltä sitten katsoo, että riittääkö rahkeet jatkoon. Nuo sääliparit tulee olemaan tällä kaudella varmaan aivan erityisen tasaväkisiä, joten vaikea ennustella mitään.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edellisen kanssa samaa mieltä. SaiPa on palauttanut uskottavuuden tämän kauden aikana. Nyt jännitetään sijoja 5-11. Viime kaudella ei tarvinnut edes jännittää kun se jumbopaikka näytti varmalta.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Toivottavasti on puhtia huomiselle, tai muuten alkaa hiljalleen valua löysät housuun. Ei nimittäin vastukset ainakaan helpota jatkossa. Tappioputki on saatava poikki.
 

ahal

Jäsen
Kaks erää ihan ok-peliä, mutta harmi kun eka meni aluksi ihmetellessä. Pisteet olivat toki kaukana, mutta ehkä jotain positiivista on mukaan otettavissa, kuten taisteluilme, muutamat nopeat ja pitkähköt syöttöketjut ja maalitilanteiden luonti. Kiekkoa toimitettiin kiitettävästi Vehviläisen eteen, mutta jatkajaa ei löytynyt, tai hän ei osunut. Kiitos kärppäpuolustuksen. Westerholm selvisi maalilla ihan hyvin. Heshkan viivaveto olisi ehkä ollut otettavissa kameran mukaan, mutta kenties edessä oli sopivasti liikettä.

Toivottavasti jotain jäi Tampereellekin vietäväksi, muuta kuin varusteet.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Joo...Ei tää nyt oikeen hyvältä näytä. Kyllä oli pahat mokat ryssiä ne Kookoo ja Sport matsit. Huomenna neljäs tappio putkeen, niin kuuden sakin voi alkaa pikkuhiljaa unohtamaan ja alkaa paine kasvaa senkin suhteen, että pysytään edes kympin sakissa...mikä kyllä olisi jo kelpo suoritus.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eka erä oli täysi ohierä. Sen jälkeen kaksi erää miehekästä taistelua. Sitkeästi nuo kyllä taistelivat loppuun asti. Ei vaan riittänyt kun kova puolustus oli vastassa. Harmittaa vaan kun ekassa erässä nuo maalit tuli huolimattomista virheistä. Junttilan maali meni vähän helpohkosti Tuohimaalle. Positiivista oli että Westerholm pääsi maaliin ja teki sitten muutaman hyvän pelastuksenkin. Mutta tänään olisi tarvittu kyllä parempaa maalivahtipeliä Tuohimaalta. En toki Tuohimaata näistä kaikista maaleista syytä, 2/3 niistä meni puolustuksen virheiden piikkiin mutta se Kärppien ensimmäinen maali olisi kyllä ollut torjuttavissa. Nyt pitäisi kyllä nopeasti löytyä sitä taisteluasennetta ja sisukkuutta huomiselle kuten tänään mitä oli kahdessa viimeisessä erässä.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Tuollainen se ero on kaudesta toiseen kärkipään joukkueella ja keskikastin puskijoilla. SaiPalla ei ole edes promillen mahdollisuutta voittaa Kärppiä.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuloksellisesti kolmen viimeisen pelin otanta on, että hanuri haisee ja soi. Kuinka kauan vielä jatkuukaan. Toki joukkoon on mahtunut myös hyviä eriä ja suorituksia. Kyllä nyt on varaa skarpata oikein isosti.
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Se on juurikin näin!

Väärin siteerattu! Noksun originaalihan menee "No se on just näin!"

Ammutko ensin päähäsi vai koulussa!?

Ilmeisesti koska en ole Keskialueen trap, niin tästä en ymmärrä edes puolikuuta nousevaa.

Herra Jaakko kirjoitti:
...Kyllä nyt on varaa skarpata oikein isosti.

Understatement of the year.
Mutta tämän enempää ei Meidän Poikien viimeaikaisia esityksiä uskalla kirota, koska silloin vaarana on, että AaTee rynnistää rinta rottingilla paikalle vaatimaan paskamyrskyn nostamista. Ihan vaan tasapuolisuuden vuoksi.

Tyydyn siten vain toteamaan sen kiistattoman subjektiivisen faktan, että "Kärppien Keisari" on tosi vittujätkä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuollainen se ero on kaudesta toiseen kärkipään joukkueella ja keskikastin puskijoilla. SaiPalla ei ole edes promillen mahdollisuutta voittaa Kärppiä.
Ja siltikin Kärpät on voitettu tällä kaudella.

Onhan Kärpät hyvä joukkue ja jos he saavat hyvän alun peliin sekä viimeistelee alun paikoista loistavasti, niin vaikeaa tulee. Ei SaiPa minusta kuitenkaan huono eilen ollut ja pienet mahdollisuudet oli vielä tulla peliin uudestaankin. Ei hättäillä, kunhan Tertsi hioo ketjut hieman parempaa kuosiin, ni tiukoille ne joutuu isommatkin.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Ilmeisesti koska en ole Keskialueen trap, niin tästä en ymmärrä edes puolikuuta nousevaa.

Pettyneen humalaisen pieleen mennyt onneton vertauskuva, ei mitään tekemistä yllämainitun nimimerkin kanssa joka oli kommentissaan täysin oikeassa.

Westerholmin voisi tänään laittaa suoraan aloittavaksi maalivahdiksi ja antaa Tuohimaan levätä. Ensimmäinen erä tulee olemaan vedenjakaja, tänään on vielä mahdollisuus niitata homma siten että keväällä pelit jatkuvat. Mutta olihan tosiaan Kärpät eilen suvereenisen ylivoimainen, ei siellä Junnoja ja muita haikailla.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pahiten petti kaikkien tähtien tähti Saipan ykkönen Kunykin johdolla -2 ja samoin vahvistuksien vahvistus ex Tapparan vitosketjun laitahyökkääjä Hamilton -2....
Mikä vika on Hamiltonissa? Kahdensuunnan hyökkääjä, joka pelasi viime kauden 20 maalin/40 pisteen tahtia ja oli ihan yhtä tehokas kauden alussa kuin lopussakin. Ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta ei kaukanakaan siitä. Ehtii hyvin vireeseen ennen runkosarjan loppua.

Mikä vika on Kunykissa? Jos kaverin tehotilasto on joukkueen paras, mikä pointti on nostaa aina esiin, kun kaveri saa miinuksia.

Mutta oikeassa sinä tietysti olet, heidän tilalleen tarvittaisiin pari Salmista ja Virkkusta. Saataisiin otettua iso steppi joukkueen parantamiseksi.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Syy on hyvin yksinkertainen ja selvä. A) Tämän palstan useimpien nimimerkkien perusteella Saipan ykkössentteri on todellinen kultakimpale ja sama koskee tätä uusinta vahvistusta. Tosiasiassa jääkiekon pitäisi olla maalintekopeli ja eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa. Nämä herrat ei ole eikä tule olemaan tässä tapauksessa mittansa arvoisia ULKOMAALAISHANKINTOJA jos maalit+syötöt tilastossa ei kykene edes liigassa 70 parhaan joukkoon. Täysin turha taasen verrata Esim Radkeen, tai no jossain määrin Goowiniin kun heitä ei varmaan edes ole siihen rooliin hankittu. Odotus arvo Kunykin kohdalla ei siis kohtaa. Vai pitäisikö vaan työntää pää pensaaseen ja tuudittautua ajatukseen että ompa pojat kaveri mailavirtuoosi. Epäonnistunut hankinta epätoivoiselta tuomenoksalta.
Sieltähän paljastuu nimimerkin takaa viimesen päälle´virmanen´. Ainut mikä merkkaa on pistepörssin lukema edes pelattujen pelien määrällä ei ole merkitystä. Ei varmaan kannattane vääntää tästä sen enempää. Mutta onhan Kunyk yksi iso tekijä siihen, ettei SaiPa ole samaa paskaa tällä kaudella kuin viime kaudella. Mutta Tupajumihan taisi olla myös sitä mieltä, ettei Santasen niskaan voinut pistää viime kauden konttamisesta juuri mitään, pelaajat vaan oli niin paskoja.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Westerholmin voisi tänään laittaa suoraan aloittavaksi maalivahdiksi ja antaa Tuohimaan levätä. Ensimmäinen erä tulee olemaan vedenjakaja, tänään on vielä mahdollisuus niitata homma siten että keväällä pelit jatkuvat. Mutta olihan tosiaan Kärpät eilen suvereenisen ylivoimainen, ei siellä Junnoja ja muita haikailla.

Lehterä sanoi lehdistötilaisuudessa jo ilmoittaneen Fransille että pelaa tänään. Sai huilitauon, ihan hyvä niin.

Sinänsä Westerholm oli positiivinen ilmestys eilen. Ei pomputeltu kiekkoja kuten ensiesiintymisessään tapparaa vastaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Strömbergin tilanne etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn.

"SaiPa-Kärpät-ottelussa SaiPan hyökkääjä Kim Strömbergille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne etenee Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn."
- Liigan somet
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Understatement of the year.
Mutta tämän enempää ei Meidän Poikien viimeaikaisia esityksiä uskalla kirota, koska silloin vaarana on, että AaTee rynnistää rinta rottingilla paikalle vaatimaan paskamyrskyn nostamista. Ihan vaan tasapuolisuuden vuoksi.

Tyydyn siten vain toteamaan sen kiistattoman subjektiivisen faktan, että "Kärppien Keisari" on tosi vittujätkä.

Ei juma..... huutonaurua. Nyt pitää kyllä kiittää, vuoden parhaat naurut sain. En liity asiaan mitenkään, kirjoittanut mitään, niin uskomatonta miten se saadaan silti vielä minun niskaan kaadettua ja vielä vittuilut päälle.

Minusta positiivinen signaali menestymiseen tällä kaudella kun eivät tuon enempää jääneet ehdottomalle kärjelle. Hyvä siitä vielä tulee, kunhan nyt CHkin vielä pääsee vauhtiin.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ajattelisit mitä kirjoitat. Olet sit sitä mieltä että tänne kannattaa raahat kaverita jotka ei kykene auttamaan joukkuetta syöttöjen ja maalien muodossa, kunhan vaan on muutoin hyviä jätkiä. Pelaajabudjetti on tällaisella pienellä joukkueella rajallinen ja siten uikkarihankinnat on oltava sen mukaisia ettei niitä tarvitse säälistä perässä vetää. Ihmettelen todella joidenkin ajattelutapaa...
En nyt tiedä mitä et hahmota, mutta Hamiltonilla on näyttöjä, että pystyy tekemään 40 pistettä/60 peliä liigassa ja Kynuk noin 35 pisteen tahdissa/60 peliä. Se, että noista lukemista otetaan steppejä vaikka 50 pisteen kavereiksi on kiinni löytyykö toimivia ketjuja ja miten joukkue pelaa pitkässä juoksussa. Nämä kyllä auttavat SaiPaa panoksellaan, vaikka et sitä näkisikään.

Onko noi urheilutoimenjohtajat jotenkin keskimääräistä tyhmempiä, kun eivät kaikki tuo pelkästään 50-60 pisteen ulkkareita tähän liigaan? Jos se olisi niin helppoa, että otetaan vaan tarpeeksi hyvä.
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Olet sit sitä mieltä että tänne kannattaa raahat kaverita jotka ei kykene auttamaan joukkuetta syöttöjen ja maalien muodossa, kunhan vaan on muutoin hyviä jätkiä. Montakos pistettä tämä sinun märkäuni on joulun jälkeen tehtaillut?

Kuten Jubomir tuossa totesikin, niin Kunyk on sellaisessa 35 pisteen vauhdissa, mikä on nyky-Liigan ykkössentterille aivan hyvä saldo, kun ottaa huomioon sentteripelin puolustusvaatimukset. Niistä puheen ollen Kunyk hoitaa oman pään vähintäänkin kelvollisesti, tehotilastonkin osoittaessa lukemaa +8 - kevyesti SaiPan paras. Olisiko sellainen Redenbachin tyylinen ykkössentteri hyvä, joka ottelua kohden järjestelee sen yhden vastustajan päähän, mutta myös pari omiin joillain hyökkäyssinisen bulgarialaisilla ja muilla löysäilyillä?

Viime kaudella SM-Liigassa muuten seitsemän sentteriä pystyi tuohon 35 pisteeseen tai yli. Ja Kunyk teki Sportia vastaan 0+2, joten tämä viikkohan on mennyt piste/peli-tahdissa, eli paranemaan päin hyökkäyssuuntaankin. Lisäksi muistaakseni KalPaa vastaan viime viikolla teki voittomaalin.

Tuntuu, että täällä joillain on vähän karanneet vaatimukset pelaajistosta. Toki joku McIntyre nosti riman niin korkealle, että jos sellaista sentteriä odottelee joka kausi SaiPan nuttuun niin joo, joutuu pettymään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös