Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 593 391
  • 4 204

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jäi eilinen matsi itseltäni näkemättä ja todennäköisesti myös tänään. Teistä valtaosa varmasti matsin näki, niin kysymykseni kuuluukin kuinka aktiivisesti sentterit hakivat itselleen tilan hyökkäyksiinlähdöissä ja antoivat pakeille tukea PAHP:ssa? Niissä näkemissäni HIFK:n peleissä, joissa pelaamisen taso HIFK:lla on ollut luokatonta on tuo pelin osa-alue falskannut ja sekoittanut hyökkäämisen rytmin. Nyt kun voittoja on viimeaikoina tullut plakkariin niin ilmeisesti kehitystä on tuolla rintamalla tapahtunut? Mikäli näin on, ajoittuu se samaan aikaan Törmäsen treenivastuun siirtämisen kanssa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei meidän pelin rakenne ole parantunut. Ja etenkin ensimmäisessä erässä emme saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä omasta päästä juurikaan, ainoastaan kiekonriistoista se onnistui. Pakki ajaa "träppiä" vastaan, lyö puolesta kentästä kiekon vastustajan päätyyn tai vaihtoehtoisesti usein paikallaan olevan laitahyökkääjän kautta päätyyn. Kun ajoitukset eivät toimi, niin nämä heitot olivat vastustajalle helppoja. Senttereiden kautta ei sieltä juurikaan kontrolloituja hyökkäyksiä löytynyt, enemmän niitä näen nuorten salibandypeleissä.

Muutos tapahtui kolmannessa erässä, kun HIFK ilmeisesti hiukan nosti karvaustaan ja Kärpät syystä tai toisesta alkoi hiukan jäädyttämään peliä ja varmistamaan johtoaan. Kun katsoi joukkueiden hyökkäyksiin lähtöjä, niin niissä oli valtava ero kahdessa ensimmäisessä erässä, Kärpät tuli usein leveänä rintamana, parilla lyhyellä syötöllä (Leskinen toi myös omalla luisteluvoimallaan) ja ehtivät tarvittaessa myös niihin päätykiekkoihin HIFK:n päädyssä, kun HIFK taas tuli lähinnä kuin varpuslauma ja lähes aina olimme tilanteista myöhässä, kiire ehtiä takaisin puolustamaan.

Vaikka voitimme ja toivon tietysti voittoja jatkossakin, niin pelimme rakenne on edelleen heikko, käsittämättömän heikko. Varmasti kotiottelussa olemme paremmin pelissä mukana, mutta parempaa joukkuetta, kuin Kärpät on tällä hetkellä, on todella vaikea haastaa jatkossa. Onhan toimivaa träppiä vaikea murtaa, mutta kun joudutaan heittämään päätyyn kiekkoja, niin ei voi olla niin vaikea saada sinne oikeilla ajoituksilla kovaa painetta pakeille. Nyt se oli mahdotonta, kun laitahyökkääjä oli usein seisovin jaloin siniviivalla siinä vaiheessa, kun se avaus sinne heitettiin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo ylläoleva teksti on juuri se syy, että miksi en missään nimessä halua nähdä Törmästä penkin takana ensi kaudella. En usko, että Törmäsen kanssa mikään muuttuu ensi kaudella isossa kuvassa. En vain syty tuollaiseen epäkiekkoon millään. Pudotuspelit ovat oma juttunsa ja silloin on oikeasti syttyy joka voitosta, mutta jos tuollaista sekoilua pitäis katsoa 60 peliä taas, niin repisin peliverkkarini, jos joutuisin joka pelin katsomaan paikan päällä. Tämän kauden hyvät pelit on ihan oikeasti yhden käden sormin laskettavissa ja niissäkin se pelin rakenne on ollut niin ja näin. Oikeastaan yhtään täysin hallussa olevaa 60 minuuttista ei ole tullut koko kautena. Esim. tuo 6-0 Ässät voitossakin HIFK pelasi ensimmäisen erän ihan samalla tavalla, kuin koko kauden HIFK:n pelaaminen vaatii aina sen tietyn hurmostilan onnistuakseen. Silloin ollaan johtotilanteessa ja saadaan prässin/kiekonriistojen kautta paikkoja ja välillä pitkiäkin kulmamyllyjä.

Törmänen on yrittänyt sopeutua liigakekkoon ja pelata niin, kuin kaikki muutkin, eli hitailla lähdöillä. Kysymys kuuluu, että miksi Stögö alkoi peluuttaa sellaista kiekkoa, joka ei tule häneltä selkärangasta. Oltaisi vedetty Air Hockeyllä hurlumheitä mielummin. Sellaista Sveitsikiekkoa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä totaalista Air Hockeytä vedettiin Stögön ensimmäinen kausi ja tuloksena oli 7.sija, joten hölmöhän Törmänen olisi ollut jos ei olisi pelitapaansa päivittänyt seuraavalle kaudelle, enemmän Liigan yleiseen suuntaan. Viime kaudella pelattiin helmikuusta eteenpäin pääosin todella laadukasta lätkää, peleistä näki jo ensimmäisessä erässä että tämäkin peli tullaan voittamaan, tätä tunnetta ei tällä kaudella ole juurikaan ollut.

Kuvaavaa on tällä hetkellä se, että Hintzin 1.kenttä on ainoa ketju joka pystyy nopeilla käännöillä ja henkilökohtaisilla riistoilla luomaan jatkuvasti hyviä maalipaikkoja, Hintzin ykkönen vei Pyörälän ykköstä eilen aika selvästi. Jos IFK joutuu lähtemään ihan alhaalta asti hyökkäämään, todennäköisyydet suoraan maalipaikkaan ovat todella pienet. Riistojen kautta tai vastustajan maalipaikan jälkeisestä käännöstä syntyi eilenkin kaikki 4 maalia, ei siis pitkistä pyörityksistä, ei normaalista hyökkäykseenlähdöstä, vaan vastaiskusta. Eroselle propsit noista kahdesta maalista joista toisen syötti ja toisen teki jatkoajalla, hienosti tuki hyökkäystä toisessa aallossa. Eronen oli muutenkin eilen selvästi O'Connoria parempi myös omalla alueella. Eiköhän O'Connor tänään petraa myös, se miksi Kangasalusta tai Stögö peluuttaa näitä kahta kiekollista pakkia samassa parissa, on itselleni hieman mysteeri.

Tänään pitää ottaa pelillinen ote haltuun heti ensimmäisestä erästä, eilisen kaltaista 30min perässä luistelua ei voi sallia, ja pakkohan Kärppienkin on jossain vaiheessa alkaa viimeistelemään paremmin, nyt taitaa Kärpät olla vahvassa henkisessä niskalenkissä IFK:n toimesta. Odotan IFK:lta kovaa alkua ja jälleen avausmaalia, nyt se ote pitää säilyä paremmin myös toiseen erään asti. Kärpät kaivaa varmasti jonkinlaisen desperate-moden päälle ja alussa onnistuessaan Kärpät voi saada pelin myös Nordiksella hallintaansa.
 

Stigu

Jäsen
Apassin kanssa 100%:sti samoilla linjoilla. IFK on nyt pelannut 180 peliä + pleijaripelit= yli 200 peliä Stögön alaisuudessa, ja eilen nähtiin tuon kolmen vuoden projektin lopputulos. Tai siis neljän vuoden projektin välitulos, ihan miten vaan. Tuo on kyllä Liigan TOP1 budjetilla jo melkoinen saavutus. Herää kysymys, muuttuuko peli, kun alla on 240 Liigapeliä saman valmentajan alaisuudessa.

Jos miettii IFK:n nykyistä peli-identiteettiä, niin eihän sitä ole. Yksi oman peli-identiteetin komponentti voisi olla tuo korkealta karvaus, mutta sitä nähdään jengiltä ainoastaan aika ajoin. Puolustuspeli on periaatteessa myöskin OK, eniten puutteita IFK:lla on kiekollisessa pelissä koko kentän alueella. Sekin kertoo jotakin, että ketjujen kokoonpanot elävät tässä vaiheessa kautta. Räikein esimerkki Stögön pakan sekavuudesta on, että Malinen joutui pelaamaan kahden puutarhatontun välissä aina eiliseen matsiin asti, jolloin Stögö (ilmeisesti Klaude Kopterin kyydissä) oivalsi, että eihän tuollainen ketju voi toimia.

Pelitaktisessa mielessä sijoittaisin IFK:n jonnekin Sportin ja juurikin Kärppien tasolle. IFK pystyy kompensoimaan tuota taktista vajavaisuuttaan kovalla pelaajamateriaalilla, mutta eihän pelkästään pelaajamateriaalilla kuuhun mennä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Räikein esimerkki Stögön pakan sekavuudesta on, että Malinen joutui pelaamaan kahden puutarhatontun välissä aina eiliseen matsiin asti, jolloin Stögö (ilmeisesti Klaude Kopterin kyydissä) oivalsi, että eihän tuollainen ketju voi toimia.

Malinen oli tasan siellä missä ansaitsi paikkansa, eli ei 4.kenttää ylempää, ja Elkins - JMA parivaljakkoa oli melkeinpä pakollista kokeilla yhdessä, ei toiminut tällä kertaa ja Stögöltä hyvää reagointia muokata 3.erässä kenttiä. Malinen on ollut hyökkäyspäähän IFK:ssa todella vaisu, kulmissa jopa Leinoa huonompi, puolustusvelvoitteet on hoitanut hyvin siinä missä Leinokin. Muuten olen tekstistäsi ihan samaa mieltä, Törmäsen projektia on katseltu nyt aika pitkään, ja kehitystä ei ole tapahtunut nimeksikään asti. Tälle kaudelle kehitys otti takapakkia ja reilusti. Ramu sanoi Nelosen studiossa että ehkä Stögön joukkueille on ominaista saavuttaa sellainen ylempi huippu kuin muilla on, mutta helpommin se homma menee myös vihkoon kuin tasaisemmilla joukkueilla (ei sanasta sanaan näin), ja siinä Ramu oli ihan oikeassa.

Pelitaktisessa mielessä Kärpät oli eilen jopa IFK:ta edellä, rimat ja Kärppien heikko viimeistely, sekä IFK:n kuumat pelaajat pelastivat illan. Tänään tarvitaan pelillisesti parempaa otetta alusta asti, muuten Kärpät ottaa kyllä sen voiton meiltä ja sen jälkeen takaisin Ouluun. Eiköhän IFK tämän pelin hoida.
 

F#21

Jäsen
Räikein esimerkki Stögön pakan sekavuudesta on, että Malinen joutui pelaamaan kahden puutarhatontun välissä aina eiliseen matsiin asti, jolloin Stögö (ilmeisesti Klaude Kopterin kyydissä) oivalsi, että eihän tuollainen ketju voi toimia.
Siis mitä helvettiä. Malinen pelasi ennen eilistä peliä kaksi aiempaa matsia Lennun ja Åstenin kanssa. Tätä aiemmin hän oli pelannut lähes kaikki pelit Aaltosen kanssa.
Tuo Lennun, Malisen ja Åstenin ketju pelasivat hyvät pelit Ässiä ja Jyppiä vastaan, joten oli ihan odotettavissa sen aloittavan myös Kärppiä vastaan. Nyt vain Elkinsin keskenkuntoisuus pakotti ketjumuutoksiin kesken pelin. Tämä oli hyvää reagointia Törmäseltä ja kumppaneilta.

edit. En kuitenkaan väitä vastaan HIFK:n pelitaktisista asioista, niitä kuin ei tunnu olevan. Pelaamme 3-divarissa samannäköistä lätkää.
 

Stigu

Jäsen
Siis mitä helvettiä. Malinen pelasi ennen eilistä peliä kaksi aiempaa matsia Lennun ja Åstenin kanssa. Tätä aiemmin hän oli pelannut lähes kaikki pelit Aaltosen kanssa.
Joo sori, ilmaisin itseäni vähän huonosti. Siis pelasi tosiaankin vain pari matsia nelosessa.

Tuosta nelosketjusta muutenkin: Mielestäni sen pitäisi olla yhtä arvokas kuin kolmen muun ketjun, varsinkin kun IFK:lla olisi materiaalin puolesta tähän mahdollisuus. Stögö on kolme kautta rakentanut sitä joksikin sekasikiöksi, jonka ainoa tarkoitus (ainakin koonpanon persuteella) lienee antaa hengähdysaikaa muille ketjuille. Pelaako nelosketju energisesti ja kovaa? Ei. Tekeekö se pisteitä? Ei. Pysyykö sen pää pinnalla edes plusmiinuksen suhteen? Ei. Perkele, reservissä on sellaisia rakennuspalikoita kuin Kantola, Tamminen ja Tuomisto, joita haluaisin nähdä tuolla nelosessa.

Plussaa veilä tästä kaudesta: Superplussa Finleyn löytämiselle ja jatkopahville, pikkuplussat Kaskelle ja Salmelalle, sekä tietty Heiskaselle. Nuo olivatkin ne ainoat valonpilkahdukset kaudella 2017-2018.

Jaahas, sauna alkaa kohta. Pitäiskö ottaa ViewMaster tai silmälappuvideot mukaan?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä näkee miten ohkaisella HIFK:n selkäranka on. Yksi kauden parhaista pelin aloituksista ja kauden parasta YV:tä, mutta ei ansaittua maalia. HIFK oli todella aktiivinen ja hyvä. Yksi maali omiin ja alkoi Stadin kevät heti piiputtamaan. Tämä voi kääntyä tämä sarja vielä miljoonaan kertaan.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Ne erikoistilanteet olisi ollut hyvä saada jonkinlaiseen kuosiin kauden aikana. Nyt pleijareissa tuttu kaava - 4 ylivoimaa , ei maalia. Sen sijaan kerran alivoimalla ja heti kolisi.

Ja joo, kyllähän yyveellä sentään pyöritystä saadaan aikaiseksi, kun pahimmillaan kauden aikana ei saatu edes laukauksia tehtyä.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Aika perinteinen kuvio. Kun et alkurynnistyksen aikana saa maalia, peli kääntyy. Ja varsinkin, kun Kärpät saivat vielä maalin tehtyä. Nyt on vain jaksettava uskoa, ja tapettava satavarmasti pian koittava alivoima pois.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peli näyttää toisaalta ihan kohtalaiselta ja ilonaiheitakin on, mutta kyllä ottaa kupoliin muutamat jutut. Raskilta hyvä erä ja sitten totaalinen idioottijäähy summerin soidessa. Tyhmää jäähyähän se yritti aiemmin jo, mutta tuomari ei halunnut tällöin antaa. Ikonen aivan paska, ei mene tarpeeksi maalin eteen ja taas kerran aiemmin manaamani tilanne jossa Aaltonen polkee hyvällä vauhdilla vapaana hyökkäyssuuntaan ja Jasse tarjoaa sellaisen syötön että minäkin pystyisin parempaan. Ei se mitään, jos näin olisi joskus, mutta kun tuo kuvio on toistunut viime matseissa helposti kymmenen kertaa. Seuraavaan peliin MMÅ tilalle jos on ehjänä, ja jos ei ole niin Partanen. Salmela jatkaa totutun kujalla.

Positiivista suorittamista sitten ainakin jälleen Hintziltä, Kaskelta, Luttiselta, Johanssonilta ja Leinoltakin. Lennu sählää ja on kiekollisesti melko onneton, mutta nyt alkaa näkyä jotain viitteitä siitä leijonan lailla taistelevasta ja taklaavasta Petrellistä, jota on lähes koko kausi pidetty häkissä. Ai niin, ylivoima oli meidän mittarilla hyvää! Kyllä tuolla menolla vielä kolisee kun jatketaan samaan malliin tai parannetaan. Erityisesti koskee ykkösketjua. Aaltosen ja Johanssonin pitäisi saada touhuunsa liikettä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella paha takaisku tuo Kärppien maali. IFK:lla höyry päällä ja pelin selvä hallinta. YV:llä paikkoja reilusti ja sitten tulee kylmä suihku. Nyt katsotaan mihin tämä jengi pystyy seuraavan 40min. aikana. Kärppien maalin jälkeen peli tasoittui selvästi, mutta kyllä IFK silti oli hallitsevampi osapuoli.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Kyllä sitä vaan katsoo joidenkin kanssa niin eri pelejä..Suosittelen katsomaan joskus vähän muuallekkin kuin valotaululle. Melkein kauden paras erä, palkinto jäi uupumaan.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kyllä sitä vaan katsoo joidenkin kanssa niin eri pelejä..Suosittelen katsomaan joskus vähän muuallekkin kuin valotaululle. Melkein kauden paras erä, palkinto jäi uupumaan.

Samaa mieltä. IFK pelasi pääosin hyvin. Se ei urheilussa 20min otannalla useinkaan valotaululla näy.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Erityisesti koskee ykkösketjua. Aaltosen ja Johanssonin pitäisi saada touhuunsa liikettä.
En ymmärrä oikein miksi pelaajat ovat nykyisillä paikoiillaan ylivoimassa.
Aaltonen on siellä liian syvällä kaarella, josta onetimer on käytännössä turha yritys ja Eronen sitten seisoo helvetin kaukana keskellä viivaa eli ne syötöt täytyy ottaa haltuun ja taas alkaa leipominen. Heti kun vähän paikat vaihtui niin kas kummaa oli Aaltosella onetimer keskeltä.
Nyt siellä sitten Johansson tarjoilee ja O'Connor vetelee lämäreitä pienestä kulmasta. Nämä siis niitä tapauksia kun haetaan vetoja, eikä keskelle. Mielestäni voisi kokeilla Aaltosta O'Connorin paikalla ja Johansson voisi tarjota maalintakaa kiekkoa johon Aaltonen polkee vastaan ja lämää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kärpillä oli yksi paikka ja siitä maali. HIFK:n selkäranka taisi napsahdella. 4 minuuttia päästiin pyörittämään ylivoimaa ja siitä olisi pitänyt tehdä ainakin yksi byyri kauden tärkeimpään peliin. Oon absoluuttisen varma, että HIFK:n ainoa sarjankatkaisumahdollisuus on nimenomaan tänään. Pelkäänpä, että Kärpät pystyy puolustamaan noinkin niukkaa johtoa aika hyvin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä sitä vaan katsoo joidenkin kanssa niin eri pelejä..Suosittelen katsomaan joskus vähän muuallekkin kuin valotaululle. Melkein kauden paras erä, palkinto jäi uupumaan.

Alkupuoliskohan oli aivan loistavaa kiekkoa IFK:lta. Harmillisesti sitten Kärpät pääsi maalin myötä mukaan, ja kuten itse sanoin ilonaiheita oli mutta muutamat asiat ottaa suuresti kupoliin, koska niissä annetaan aivan suotta vastustajalle sellaista tasoitusta mitä ei olisi varaa antaa.
 
Suosikkijoukkue
Joe Finley
Millä tavalla?
IFK vei kyllä peliä pääosin sekä loi paljon maalivapikkoja ja maalivahtien torjunnatkin 15-3 Rynnäkselle. Ei tässä ole mitään samaa alkukauden kotipeleihin, joissa hiihdeltiin ja puhalleltiin.
Ehkä korkeintaan tuloksen valossa on jotain samaa.
Alkukaudesta muistan montakin kotipeliä, jossa se maalinteko oli niin helvetin vaikeaa. Erityisesti jäi mieleen peli missä mm. Elkins paino ohi tyhjistä ja kaveri rankasi.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika perinteinen kuvio. Kun et alkurynnistyksen aikana saa maalia, peli kääntyy. Ja varsinkin, kun Kärpät saivat vielä maalin tehtyä. Nyt on vain jaksettava uskoa, ja tapettava satavarmasti pian koittava alivoima pois.
Eipäs ole AV:ta teillä, koska tuomarit päätti viheltää Kärpille jäähyn (liikaa pelaajia kentällä) kun pelaajat lähti aitiosta kohti pukukoppia erän jälkeen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jumalauta, Gene-Matti alusti ihan samaan tyyliin kuin Stadi-Matti! Hienoa.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Eipäs ole AV:ta teillä, koska tuomarit päätti viheltää Kärpille jäähyn (liikaa pelaajia kentällä) kun pelaajat lähti aitiosta kohti pukukoppia erän jälkeen.

Ei vielä, mutta katso vaan.

Tasoitus hyvän paineen päätteeksi, juuri tätä tarvittiin.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ekaa erää en nähnyt. Toisessa ei ainakaan mitään hätää. Aika vähissä Kärppien paikat. Ihan hyvää pelaamista tähän väliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös