Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 593 896
  • 4 204

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolet kaudesta surffailtu ja hyökkäyspeli on täysin paskaa eli kateissa. Ylivoimapelistä ei kannata edes puhua. On todella vaikea nähdä, että tällä touhulla mentäisiin pitkälle kevääseen, mutta tottakai sitä pitää yrittää jaksaa uskoa omiin.

Puolustus ja maalivahtipeliin ei kaaduta, mutta niillä ei myöskään maalintekopelissä voiteta. Melkoiset käärmekeitot saa Törmänen kehittää joulutauolla, että saadaan täysin sulkeutuneet maalihanat auki ja hyökkäyspeliin jotain järkeä.
Keväällä peli kuitenkin muuttuu maalintekopelistä maalinestopeliksi suurimmalta osin. Jos saadaan hyökkäyspeli ja ylivoima paremmalle tasolle, niin tuolla maalivahti- ja puolustuspelillä tuolla jengillä on mahdollisuudet ihan mihin vain. Ja puolet runkosarjasta on kuitenkin vielä jäljellä - se on ihan enemmän kuin riittävästi aikaa, jos hommat vaan loksahtaa kohdilleen.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Ei sitten tänä syyskautena tullut nähtyä Nordiksella yhtään kunnollista matsia. Tietysti joissakin otteluissa on ollut hyviäkin hetkiä, mutta enimmäkseen kamalaa kuraa. Eilenkin pakka oli aivan sekaisin. Ottelut ovat kuin puuduttavaa jalkapalloa, joissa ei tapahdu yhtään mitään. Lopputuloskin on aina ollut jalkapallonumeroissa. Katsomo ammottaa tyhjyyttään ja kukaan ei kannusta tätä tylsää joukkuetta, joka ei selvästi pelaa ylpeänä kilpilogolle ja anna kaikkea kentälle. Tuntuu siltä, että esim. Ville Peltosen ajat ovat kaukaista menneisyyttä. Good old days...

Sitten vielä eilinen mahtava avauskokoonpano, jossa 3 Jokeria ja 3 ruotsalaista. En voi mitenkään luokitella itseäni kummankaan kannattajaksi.
 

mikzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten vielä eilinen mahtava avauskokoonpano, jossa 3 Jokeria ja 3 ruotsalaista. En voi mitenkään luokitella itseäni kummankaan kannattajaksi.

Narrit ymmärrän, mutta mitä vikaa ruotsalaisissa on? 2/3 eli Grilli ja Högström ihan liigan eliittiä pakeista ja jos tällasia kavereita tänne saadaan niin lisää vaan.

Jotain Skoda cup alistuksia on turha miettiä, kun seurajoukkueista on kyse.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eilinen peli oli varmaan paskin jääkiekko matsi missä minä olen ollut mukana. Kentällä ei tapahtunut yhtään mitään ja lopulta sitä alkoikin vain odottaa, että peli loppuisi. Järkyttävää paskaa IFK tarjoaa kotona yleisölleen eikä tarvitse ihmetellä, että miksi yleisömäärät ovat laskussa. Ei tarvinnut muuten eilen jonottaa ylihintaisia tuotteita juurikaan...
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Eihän noihin matseihin meinaa jaksaa keskittyä ollenkaan. On kyllä tylsintä IFK:ta vähään aikaan. Mutta jos tällä masterpläänillä sitten keväällä voitetaan, niin olkoon menneeksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuossa vielä helvetisti on potentiaalia parempaan, kun mietitään että ollaan neljäntenä sarjataulukossa ja "Kaikki on ollut paskaa".
Ylivoimaa ei voi edes kutsua ylivoimaksi, alivoimakin on ollut Liigan paskinta, joskin näen että on alkanut viime aikoina parantumaan, tehottomuus vaivaa jne.

Nämä on näitä jos ja jos-juttuja, mutta tuosta kun pari asiaa loksahtaa, niin kas kas alkaa ne 1-1 nyhväykset kääntymään 3-1 voitoiksi jne.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voihan sen mestaruuden voittaa 0-0 pelilläkin. Pieniä lisähaasteita tulee siitä ettei pleijareissa ammuta rankkareita mutta kyllä se vastustaja lopulta väsyy. Ellei muuten niin nukahtaa, kuten katsojatkin.

Totta, pitäisikö kaivaa finaalien maalimäärät parilta viime vuosikymmeneltä. Sehän näyttäisi työnteoltakin, kun keskittyneesti ynnäilisi lukuja.

Onkohan mitään ketsuppipulloteoriaa olemassa, jos on, niin yksi sellainen ja sitten joku seitsemän täyden potin putki tehden 44 maalia joista 19 yv:lla.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei taklauksia, ei mitään fyysisyyttä. Helppoa on vastustajalla tulla nordikselle käymään. Eikö taklaamalla voi voittaa? Mielestäni ei voi voittaa, jollei taklaa. Vastustajat tulevat meidän kotiin ja ajavat vaikka selkään jos on paikkaa, me taas hakataan mailoille kulmissa. Pari kertaa meiltä tuli taklaus, joista välittömästi seurasi meidän kiekonriesto vastustajan puolustusalueella.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin perinteinen HIFK:han se siinä mielessä eilen oli, että ne tilanteet kun vastustajan maalille saatiin painetta olivat todella vähissä. Ihan muutama sellainen tilanne tuli missä oli enemmän kuin yksi pelaaja menossa irtokiekkoon ja aina tuli paha tilanne. Esim. se lopun Elkinsin maalipaikka/tolppa.

Vastustajathan ovat selvästi opetelleet pelaamaan Törmäsen HIFK:ta vastaan. Olihan HIFK:lla viime kevään pudotuspeleissäkin välillä vaikeuksia luoda maalipaikkoja 0-0 tilanteessa tai tappiotilanteessa. Pitää muistaa, että se hurlumhei alkoi vasta, kun HIFK pääsi johtoasemaan, koska silloin vastustaja ei enää voinut pelata tietyllä tavalla ja tämän takia HIFK pääsi käyttämään parasta asettaan, eli hyökkäämään myös nopeasti vastaan. Nythän HIFK ei pääse tätä etenkään kotilhallissaan käyttämään oikeastaan lainkaan, koska... 1. Vastustaja pelaa passiivista keskialueen trapia HIFK:ta vastaan. 2. Kun HIFK pääsee hyökkäysalueen kulmapeliin, niin vastustaja pitää 5 pelaajaa kiekon ja maalin välissä, eikä lähde juoksemaan. HIFK on parantanut viime viikoina tuota vastustajan trapin purkua. Se on omasta mielestäni kiistatta parempaa, kuin vielä esim. 3 viikkoa sitten. Tämän ansiosta HIFK saa myös näitä pitkiä hyökkäyksiä aikaisempaa enemmän, mutta se ei osaa muuttaa sitä maalipaikoiksi viime kauden tehokkuudella, koska siitä puuttuu ne murtautumismallit. Lisäksi iso ero viime kauteen oli, että YV alkoi toimimaan jo tässä vaiheessa kautta. Nyt ei saada sieltä apuja, niin vastustaja pystyy pelaamaan 5 pelaajaa kiekon alla vaikka koko pelin, koska se ei joudu avaamaan omaa pelaamistaan. Ylivoima vain pitää saada toimimaan ja niitä ylivoimia pitää pystyä aiheuttamaan enemmän. Nythän HIFK pyörittää peliä niin vaarattomasti, että ei vastustaja joudu rikkomaan. Pitää pystyä ajamaan röyhkeämmin maalille. Eilen niitä tilanteita tuli ihan muutama, että mentiin röyhkeästi maalille ja aina tuli hässäkkää. Se avausmaali pitää tehdä ihan miten rumalla tavalla vaan.

Pelihän on saatanan tylsää. Siitä ei pääse mihinkään. Viisikkopeli on kuitenkin parantunut viime viikoina. Lisäksi joukkueen tämän hetken suurin heikkous on se, jonka pitäisi olla suurin vahvuus, eli ylivoima ja maalinteko. Itse tavallaan tästä ammennan uskoni siihen, että tästä tulee vielä jotain. Ylivoima alkaa jossain vaiheessa tuottamaan ja aletaan myös realosoimaan noita pitkiä hyökkäyksiä. Vastustaja joutuu sen kautta aktivoimaan pelaamistaan ja saadaan myös vastaiskujen kautta tilanteita, jolloin etenkin Aaltonen, Johansson ja Rask pääsevät käyttämään enemmän vahvuuksiaan.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Voisko joukkueenjohto nyt ottaa asian esiin pelaajien kanssa että LOPETTAKAA SE VITUN RUNKKAAMINEN SIELLÄ KENTÄLLÄ PELIEN YHTEYDESSÄ! Vitun alakouluikäiset urpot! Hieno syy ottaa pelikielto.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Voisko joukkueenjohto nyt ottaa asian esiin pelaajien kanssa että LOPETTAKAA SE VITUN RUNKKAAMINEN SIELLÄ KENTÄLLÄ PELIEN YHTEYDESSÄ! Vitun alakouluikäiset urpot! Hieno syy ottaa pelikielto.

Juuri näin. Voiko enää turhempaa pelikieltoa itselleen hankkia ja hävettää näin varttuneempana fanina katsoa moista pelleilyä.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Ei taklauksia, ei mitään fyysisyyttä. Helppoa on vastustajalla tulla nordikselle käymään. Eikö taklaamalla voi voittaa? Mielestäni ei voi voittaa, jollei taklaa. Vastustajat tulevat meidän kotiin ja ajavat vaikka selkään jos on paikkaa, me taas hakataan mailoille kulmissa. Pari kertaa meiltä tuli taklaus, joista välittömästi seurasi meidän kiekonriesto vastustajan puolustusalueella.

Eilisessä pelissä tapahtui yksi törkeimmistä kilvenhäpäisyistä tämän seuran koko historiassa:

Peli on 0-0 ja IFK on pelannut himassa huonosti koko syksyn. Katsomossa yleisö istuu turhautuneena, mutta on silti saapunut paikalle kannustamaan omaa rakasta seuraansa. Jossain kohtaa tämä tukeminen vielä palkitaan.. Kiekko lipuu vastustajan kulmaan ja vastustajan pakki menee sitä kulmasta hakemaan. Takaa tulee IFK:n kapteeni täyttä höyryä kohti samaa kulmaa, pleksin toisella puolella IFK:n fanit nostavat päätään toiveekkaana. Vastustajan pakki on selkä kenttään päin, mutta miehekkäästi kääntää kylkensä takaa tulevan höyryjunan suuntaan. Yleisö mylvii "AJA, AJA, AJA!!!"

..IFK:n kapteeni jättää taklaamatta ja kaartaa tilanteesta pois. Kotikatsomon innokas mylvintä muuttuu epäuskoiseksi hiljaisuudeksi. Fyysisiltä vaurioilta vältyttiin, mutta särkyneiltä sydämiltä ei.



Itse en ole menettänyt toivoani tämän kauden suhteen, mutta toi sattui.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Runkosarja on kohta puolessa välissä, joten voitaneen perehtyä sarjataulukkoon vähän tarkemmin. HIFK on nyt siis sijalla 4 ja joukkueella on pelejä takanaan 28.

HIFK on tehnyt 59 maalia ja päästänyt 54, eli +5. Näistä on tasakentällisin tehty 49 ja päästetty 31, eli +18. Erikoistilanteiden osalta saldo on 10 tehtyä ja 23 päästettyä, eli -13. Erikoistilanteiden osalta saldo on todella heikko mutta muuten joukkue on ollut ihan tikissä. Tasakentällisin HIFK:lle on muuten tehty vähiten maaleja.

Alla on listattu HIFK:n oletettavasti pahimpien kilpakumppanien vastaavat saldot. Tässä on nyt otettu huomioon ainoastaan, mutta niillähän toisaalta ottelut ratkaistaan:

tehdyt maalit, pääst maalit, maaliero
Tappara 86 62 24
KalPa 80 56 24
TPS 79 53 26
HIFK 59 54 5

tasak tehdyt, tasak pääst, tasak maaliero
Tappara 54 43 11
KalPa 52 38 14
TPS 60 36 24
HIFK 49 31 18

erik tehdyt, erik pääst, erik maaliero
Tappara 32 19 13
KalPa 28 18 10
TPS 19 17 2
HIFK 10 23 -13

Listauksista näkee, että TPS on ollut maalieron perusteella paras joukkue (+26), seuraavana KalPa ja Tappara (molemmilla +24) ja huonoimpana noista HIFK (+5). Ero on iso.

Myös tasakentällisin on TPS ollut maalieron perusteella paras joukkue (+24), seuraavana on kuitenkin HIFK (+18), sitten KalPa (+14) ja huonoimpana noista Tappara (+11).

Mutta erikostilanteet kääntävätkin sitten kelkan täysin. Tehokkain on Tappara (+13), seuraavana KalPa (+10), sitten TPS (+2) ja huonoin noista neljästä on HIFK (-13). HIFK:n -13 on muuten koko sarjan huonoin.

Vanhan toistoa, mutta HIFK:n on saatava erikoistilanteet kuntoon. Mutta jos jotain positiivista hakee niin onneksi aikaa on. Lisäksi positiivista on myös se, että peruspeli tasakentällisin on maalien valossa uomissaan. Ja mikä hienointa (ja samalla myös outoa, onhan kyseessä HIFK) omiin menee todella vähän, tasakentällisin päästettyjä maaleja on vain 31 kun otteluita on takana 28.

Vanha viisaus nimittäin on: puolustamalla voitetaan mestaruudet, esim. viime keväänä Tappara puolusti HIFK:n kumoon. Katsotaan miten keväällä käy, merkit ovat kyllä tavallaan hyvät. Mutta jos erikoistilanteita ei saada kuntoon voidaan menestyshaaveet heittää romukoppaan.
Täältäkö tilastot kaivoit? Täähän on aivan loistava lisäys liigan sivustolle. Saipa sitä kauan odotellakin. Aika mielenkiintoista dataa tällä jo pystyy kaivelemaan peleistä!

Analytiikka | Liiga

Kiitos tekijöille!!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@ElmerMoody muistan tuon tilanteen erittäin hyvin ja olihan siinä semmoinen jopa surullinen fiilis, tätäkö on IFK tänä päivänä? Haluan kumminkin pienen siis ihan pienen puolustuksen antaa kapteenillemme, että hänellä oli oikeasti jo semmoinen tyyliin minuutin vaihto takana. Toki tiedän Arttu, että kun luet tämän niin tiedät nyt myös ettei tämä riitä ensi kerralla syyksi jättää tuommoisessa tilanteessa taklaamatta.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
@ElmerMoody muistan tuon tilanteen erittäin hyvin ja olihan siinä semmoinen jopa surullinen fiilis, tätäkö on IFK tänä päivänä? Haluan kumminkin pienen siis ihan pienen puolustuksen antaa kapteenillemme, että hänellä oli oikeasti jo semmoinen tyyliin minuutin vaihto takana. Toki tiedän Arttu, että kun luet tämän niin tiedät nyt myös ettei tämä riitä ensi kerralla syyksi jättää tuommoisessa tilanteessa taklaamatta.

Nojoo, en tajunnut että pitkä vaihto takana, joten ehkä tuon törkeinikinämissään -osuuden voi unohtaa. Mulla ei ole mitään Arttua vastaan, päinvastoin. Tunnettu junnuista saakka. Tuossa olisi vaan ollut kapteenilla mahdollisuus luoda katsomoon ja omalle jengille uskoa ajelemalla vihulainen levyiksi omien fanien edessä ja sitä kautta nostaa matsin tunnelmaa paremmaksi. Harmitti kun valitsi toisin..
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä, useesti oli tuollaisia. Paikkoja. Ärsyttää että ei edes oteta jäähyjä. Missä väkivaltaisuudet kun puolustetaan omaa maalia? Jotenkin härskiä että tapellaan liigajoukkueista varmaan reilusti eniten, mutta jopa väittäisin että taklataan vähiten. Vääränlaista kovuutta.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kyllä, useesti oli tuollaisia. Paikkoja. Ärsyttää että ei edes oteta jäähyjä. Missä väkivaltaisuudet kun puolustetaan omaa maalia? Jotenkin härskiä että tapellaan liigajoukkueista varmaan reilusti eniten, mutta jopa väittäisin että taklataan vähiten. Vääränlaista kovuutta.
Päätä jo kumpaa haluat. Väkivaltaisuuksia? Taklauksia? Maalinedustan painimisista ei juurikaan boksia tule. Taklaukset kyllä puuttuu pääosin. Johtuen mielestäni siitä, ettei pelin virtaus siihen anna mahdollisuutta. Taklaus itsessään ei auta nykylätkässä yhtään mitään, jollei se edistä peliä. Päinvastoin. Joey-F on Grillin ohella ainoita koko jengissä, joka taklaa niin, että saadaan hyöty joukkueelle. Siihen tarvitaan öögää, ettei vedä itseään ulos tilanteista.
 

Lehmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuossa vielä helvetisti on potentiaalia parempaan, kun mietitään että ollaan neljäntenä sarjataulukossa ja "Kaikki on ollut paskaa".

Sepä se. Pientä valoa kajastaa jo tunnelin päässä ja kyllähän tässä keikutaan sarjataulukon kärkikahinoissa. Sympatiat Jyväskylään ja etenkin Ouluun, jossa kaikki on ihan oikeasti ollut paskaa ja toivonrippeetkin hiljalleen murenevat. Kyllä meillä ihan hyvin kuitenkin menee ja uskoa on tulevaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä tässä täytyy vaan uskoa huomattavasti parempaan kiekkokevääseen IFK:n osalta. Ei se harmaata kiekkosyksyä mihinkään muuta, mutta sanotaanko nyt vaikka näin, että olemme ansainneet sen paremman kevään jo ihan vaan siksi, että ollaan sinne hallille aina vaan raahauduttu (heikoista kotiesityksistä huolimatta).
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kukas tuolla pelaa numerolla 32? Viimeksi olen nähnyt tuollaisen kolmekakkosen HIFKssa mestaruuskaudella.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Ei taida kaverilla olla omaa ketjua, joten kirjoitetaan tähän: Salme Juuso pystynyt nostamaan huikealla tavalla tasoa tälle keudelle! Enpä olis uskonu, että tällasta joutuu joskus kirjoittamaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko sanoa, että taidoiltaan hyvin rajallinen Juuso Salmi on kyllä ollut jo pitkän aikaa erittäin käyttökelpoinen pelaaja alivoimalla. Voittaa kiekkoja ja osaa purkaa alueelta. Vielä kun kiekolliseen pelaamiseen tulisi aavistus laatua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös