Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 595 497
  • 4 204

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asetin näiden Jukurit-Kookoo-Saipa matsien pistetavoitteeksi minimum 5, mieluummin 6. Tuli 7 pinnaa.

Perkjele, ei auttanut näköjään nousemaan sarjataulukossa yhtään ylöspäin. Edelleen sijalla yhdeksän. Huomenna jos kairataan kotona voitto, niin noustaan sitten jo sijalle 5.

Toisaalta ei tuo kyllä hirveästi lohduta, koska peli on edelleen sekaisin kuin seinäkello.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkoitin niitä tilanteita, joissa yksi pelaaja antoi painetta HIFK:n pakille muutamia kertoja aika typerissä tilanteissa ja tämä helpotti heti IFK:n avauspelaamista. Eivät varmaan sitä hirveän järjestelmällisesti tehneet, mutta neljän pelaajan trap on huomattavasti helpompi ohittaa, kuin viiden.

Ok. Itse odotin että SaiPa pelaisi kotona aktiivisemmin ja se sopisi tietenkin IFK:lle, mutta hyvinkin passiivisia olivat melkein kolme erää, yksi pelaaja oli tosiaan lähinnä keskialueella irti siitä keskialueen linjasta, ja sekin yksinäinen pelaaja lähinnä ohjasi IFK:n kiekollista heittämään kiekon päätyyn. Tuohon SaiPan passiiviseen odotteluun nähden IFK jaksoi hyvin lähteä omista rauhassa viidellä, ja piti kiekkokontrollin esim. vaihtojen aikana hyvinkin kärsivällisesti, suunta oli tuon kontrollin ja noiden hyökkäyksiinlähtöjen suhteen oikea, mutta todella paljon on siitä eteenpäin toteutuksessa parannettavaa.

Tämä ihan pelkästään siitä, että ihmettelin mitä salmejuuso painaa kentälle, kun Saipa otti aikalisän ja MV:n pois. Olisin itse ehkä jonkun muun pakin kentälle laittanut, mutta Salmi kiitti ja raastoi pitkin omaa päätä ja lopulta palkittiin, kun hyvällä haastolla toimitti kiekon Ikosen lapaan. Oli arvokas suoritus ottelun lopputuloksen kannalta siinä mielessä, että IFK on sulanut noissa lopuissa. Muutenhan se oli Salmelta ns. normipeli.

Samaa ihastelin itse, hienosti Salmi taisteli kiekon maalinläheisyydessä itselleen, nosti paineistuksesta huolimatta väkevästi jalalla keskialueelle asti, ja antoi Ikosen lyödä tyhjiin, hieno suoritus muutenkin hyvin pelanneelta Salmelta. Salmi on todellakin näyttänyt ansaitsevansa jatkosopimuksen. Johansson ja JMA olivat todellakin heikkoja, näissä tasaisissa peleissä noiden paljon pelaavien johtavien pelaajien tulisi tehdä tehoja, 0+0 ja vielä tuollaisella pelillä on huono suoritus. Elkinsin kentältä ja neloselta oli jo ihan hyvää peliä.

Todella tärkeät 3 pistettä on hyvä aloitus härkäviikolta, epäilen vahvasti että vähintään toiselle HPK:sta ja Pelicansista hävitään. Eihän tuo peli vieläkään häikäissyt, ja tason pitäisi taas nousta huomenna kun vastustajan taso oletettavasti nousee. Aikaa on tosiaan yli puoli runkosarjaa parantaa tuota peliä, nyt tarvitaan pisteitä, ja vaikeiden aikojen jälkeen niitä onnistumisia koko joukkueelle. Positiivinen vire syntyy vain onnistumisien kautta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toisaalta ei tuo kyllä hirveästi lohduta, koska peli on edelleen sekaisin kuin seinäkello.

Niin ja kausikin on kohta jo puolivälissä, ei ole paljoa aikaa pistää peliä kuntoon? Tärkeintä on pysyä mukana taistelussa sijasta 6. ja ylöspäin, kyllä se joukkue siinä matkalla hitsautuu yhteen tai jos ei hitsaudu niin sitten aikaiset kesälomat.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Pisteet on minulle edelleen tärkeämpiä tässä vaiheessa, kuin helvetin hyvä peli. Ei näitä pelejä keväällä enää muisteta, mutta pisteet jää.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Paljolti viime syksyistä vieraspeliä muistutti tämä. Tehtiin vain välttämätön, kolme pistettä, pienellä energialla ja silti vastustaja jäi kohtuu aseettomaksi. Voitte kivittää jos siltä tuntuu mutta hyvä peli, muutenkin kuin bojot.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ensimmäisen erän näin eilen, ei tainnut olla IFK:lla yhtään maalipaikkaa. Saipalla niitä oli pari mitkä IFK:n puolustus lahjoitti täysin. Högström näytti heti pelimieheltä, hemmetti kun ei voi pysyä loppukautta täällä. Positiivista oli huomata, että Ikonen alkaa saamaan juonesta kiinni ainakin avauserän perusteella.

Kumminkin nolla maalipaikkaa erässä on luokatonta suorittamista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Et sinä kovin tarkkaan peliä ole katsonut. Tai mistä minä tiedän, minkä lasket maalipaikaksi? Minun mielestäni IFK:lla oli kaksi maalipaikkaa, Aaltosella ja Hintzillä.

Joo olet oikeassa Hintzillä oli maalipaikka ja kilautti rimaan. Aaltosen maalipaikkaa en muista ellet sitten tarkoita sitä missä pääsi vähän kokeilee lämäriään, mutta logoon kolahti? Joka tapauksessa jos siellä olikin nyt paikka tai pari niin ei se muuta sitä, että liian vähän päästään paikoille. Erosella oli muuten yksi hyvä paikka unohtui se.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eilinen peli muistutti jo aika paljon viime kauden pelaamista vieraskentiltä ja mielestäni tässä vaiheessa kautta vain pisteillä on merkitystä. Onhan tuo tylsää katsottavaa, kun hyökkäyspäässä ei mitään tapahdu ja nyt joukkue ei pääse iskemään edes vastahyökkäyksiä... Työtä on paljon jäljellä, mutta hyvä tästä vielä tulee.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Miten tuo ylivoima voi olla noin helvetin vaikeeta. Luulisi ammattimiesten edes osaavan kuljettaa se kiekko sinne alueelle mutta ei. Älkää jumalauta edes yrittäkö saada ylivoimia kun on tuollaista oksennusta tuo lopputulos. Juhiskin luulee olevansa joku Ovechkin tuolla ja hakee jotain unelmalämäriä koko ajan, kun todellisuudessa jokainen kuti napsahtaa ohi tai keskelle logoa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Minkä vitun takia Tomi Tuomisto on ylivoimalla? Samaan aikaan Elkins ei saa yhtään ylivoimaminuutteja! Stögökin voisi tajuta pikkuhiljaa, että ylivoimat olisi helpompi saada käyntiin silloin, kun siellä olisi sentteri joka voittaisi aloituksia.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Oliko siellä Lunkka maalissa? Omaan silmään kiekkoa laitettiin nopeampaan liikkeelle. Ennen kiekollinen hautoi pelivälinettä ihan liian kauan. Kaskessa hyvää, että laittaa viivasta kiekon heti maalia kohti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hieno juttu, kolme pistettä maistuu aina. Myllyniemeltä aika karmaiseva alku, mutta hyvin kokosi itsensä tuon jälkeen ja pelaaminen näytti ihan hyvältä. Kiekot tarttuivat ja oli rennon näköistä pelaamista. Myös muu joukkue alkoi heräilemään toisen erän lopulla ja viimeisessä erässä IFK teki ekan kympin aikana mitä halusi. Tästä palkintona myös johtomaali. Tästä on hyvä jatkaa loppuviikon tuplapeleihin.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Mielestäni ihan kelpo peli, ottaen huomioon eilisen pelin alla. Kiekossa pysyttiin ihan hyvin, omassa päässä ei oikeastaan oltu missään vaiheessa hädässä ja hyökkäyksiin lähdöt oli edelleen hieman organisoidumpia. Tahtotila ainakin oli voitossa ja voitto kairattiin, vaikka ei se nyt vieläkään vakuuttanut. Mielestäni esim Eronen, Ikonen nostanut tekemistään hieman viime aikoina, sekä Lennu alkanut taklaamaan, mikä lämmittää mieltä aina.
Edellisessä pelissä nähty puolustajille tiputtaminen nurkkaväännöistä plussaa, vielä kun saataisiin sieltä viivalta hyviä ratkaisuja.

Perinteiset plussat ja miinukset

+Finley
+Eronen, Kaski, Generous osittain
+Johansson alkaa heräilemään, vaikka on edelleen hieman pelin ulkopuolella usein eikä ole löytänyt vielä ketjukavereitaan
+Tuomisto, ei ehkä ykkössentteri varsinaisesti, mutta hyvää peliä ja järkeviä ratkaisuja

-JMA, poislukien voittomaali. YV:llä voisi kokeilla hieman jotain muutakin kuin kerran 6 pelissä osuvaa onetimeria
-Pudi, ei oikein ehdi mihinkään, eikä oikeastaan paikalle eksyttyään saa mitään aikaiseksi. Kadonnutta itseluottamusta?
-Heiskasen loukkaantuminen
-Rankkarit, ei voi olla niin vaikeaa.
-Teppo. Huokaus. Viime kaudella järjestäen parempia ratkaisuja hyökkäyspäässä ja nyt melko jäässä ajoittain omissa. Toivottavasti löytyy se peli-ilo ja luottamus omaan tekemiseen, mikä viime kaudella.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Aika hyvä nousu katastrofialun jälkeen! Myllyniemi aloitti maineensa veroisesti, mutta oli lopulta kuitenkin voittava mv :) Ja ennen kaikkea HIFK voitti, vaikka meni kaksi omiin. Tämä on kehitystä.

Kehitystä tarvitaankin, sillä sadan parhaan pistemiehen joukossa on KAKSI HIFK:n miestä (Aaltonen 42. ja Elkins 57.). Heiskanen tehokkaimpana pakkinamme on liigan 29. Kohta on pelattu puolet runkosarjaa ja 99% jengistä on tasaisen vauhdin taulukolla jäämässä alle 10 tehtyä maalia. No onneksi nää hommat ei ole sidoksissa tuollaisiin säännönmukaisuuksiin, vaan oletettavampaa on odottaa, että maalinteko alkaa toimia edes keskinkertaisella tasolla, siis paremmin kuin tähänastinen taaperrus.

Taitaa mennä kunnia pääosin maalivahdeillemme siitä, että joukkue jahtaa kaikesta huolimatta tiukasti nelossijaa, johon vain 1 pongo eroa.

PS. Taipalus 0+9 olisi HIFK:n tehokkain puolustaja... (on kyllä samalla melkoinen miinusmagneetti eli on jatkanut viime kaudelta tuttuja koomailujaan myös idässä)
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Isot pisteet tänään. Unelma neljännestä sijasta on taas hengissä.
Teppo ja kiekko ei kyllä sovi samaan kaukaloon. Tänäänkin nähtiin hyviä mylläköitä vastustajan alueella, jotka pysähtyivät aina siihen kun Teppo ja kiekko kohtasivat.
Parissa viime pelissä ollaan nähty pieniä kehitysaskelia, baby steps, mutta vastustaja on ne myös mahdollistanut. Tauko Tapparan, TPSin tai Kalpan kohtaamisista tuli hyvään rakoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nouseva trendi oli IFK:lla pelissä tänään ja se riitti voittoon. Elkins oli tänään kyllä huikealla pelipäällä vaihdosta yksi lähtien, tätä lisää. Myllyniemi saa ottaa ensimmäisen maalin täysin piikkiinsä, toiselle osumalle ei sitten voinut mitään vaan siinä IFK:n nelikko pelasi käsittämättömän huonosti tilanteen. Tänään itseasiassa näkyi merkkejä jo paremmasta ja raikkaammasta tekemisestä ja plussaa voisi jakaa jopa enemmän kuin kerrankaan aikaisemmin. Negatiivista oli pelin alku ja sitten jos joitain pelaajia pitää nostaa esiin niin Teppo ja Luttinen. Arttu ei tunnu kyllä ehtivän tällä hetkellä mihinkään tilanteeseen riittävän ajoissa. Vähän samaa vikaahan on Lennun pelissä joka tänään kuitenkin onnistui välillä väläyttelemään. Kuten eilisen matsin jälkeen sanoin niin Ikonen alkaa päästä ytimeen ja tänään taas parempaa tekemistä.

Niin joo, ikävä homma on tuo Nordiksen jää joka on Aaltosen mukaan todella surkea ja tuostahan on saanut viime vuosina kuulla. Saisi se Garden pikkuhiljaa rupea valmistumaan!
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimasta on keskusteltu jo paljon mutta jotain uutta siihen olisi keksittävä - jättäisin Johanssonin pois ylivoimasta koska ei löydä syötöillään riittävän monipuolisesti laukauksen kykenevää pelaajaa. Aaltonen laukoo mutta turhan usein heikosta paikasta ja vastustaja arvaa nuo laukaukset turhan helposti.

Pisteet tuli mutta pelinopeutta ja laadukasta hyökkäyspelaamista on parannettava.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimaisesti miellyttävin tapahtuma tänään oli Myllyniemen spontaani tuuletus voiton jälkeen. Ainakin yhtä pelaajaa kiinnostaa.

Vähän nauratti tuo tuuletus. Toivon kyllä ettei kaverille anneta enempää pelejä, meinaan Kerho oli tänään sen verran heikko että tuolla olisi selvinyt juuri kuka vaan maalissa. Joku pikkasenkin paremmassa vireessä ollut joukkue olisi hakenut tänään pisteet Nordikselta maalivahdin takia. Mihin perustan näkemykseni? No ihan vaan siihen, että Jere liikkui maalinsuulla todella huonosti. Jaloistaan helvetin hidas ja sivuttaisliike aivan karmaisevaa katsottavaa.

Mutta ei siinä mitään, voitto on kuitenkin aina voitto. Toivottavasti Lankinen pelaa kuitenkin vklopun pelit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän nauratti tuo tuuletus. .
Ei mennyt veskarillakaan putkeen peli. Alussa aivan pihalla, mutta loppua kohden paransi, vaikka ajoittain sylki pahasti kiekot eteensä. Sai ne hyvällä prossalla lopulta kuitenkin hanskaansa. Tunne kuitenkin sitä luokkaa, että minulta 3 tähteä. Edarimeininkiä kenttäpelaajilta vähemmän ja tunnepelaamista seuraa ja sen kannattajia kohtaan enemmän niin hyvä tulee.
Varsinkin #50.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös