Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 91 717
  • 418
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kerro minulle miten se eilinen peli vaikuttaa fyysisesti?

Jokainen pelaaja (paitsi maalivahti) olivat kentällä eilen max 20min. Otetaan vaikka vertailukohdaksi tämän päivän aamujää, jossa pelaajat luistelivat 45 minuuttia! Tämän kaavan mukaan pelaajien pitäisi olla "hapoilla" pelkästään nuista aamujäistä kahen matsin verran. Ei ei ja ei.
Ihanko tosissaan vertaat aamuhöntsiä play-off peliin rasitukseltaan? Aamujäät kesti joo 45 min, mutta peli kesti 2,5 tuntia. Alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt mukaan lukien varmaan jotain nelisen tuntia. Ja pelissä luistellaan ja kamppaillaan täysillä aina kun kentällä ollaan. Aamuhöntsät on nimensä mukaisesti aamuhöntsät. Kunhan vähän verrytellään ja availlaan tukkoisia paikkoja. Aamujäillä ei yksikään pelaaja vedä sata lasissa sekuntiakaan. Eikä siellä tosiaankaan kokoajan luistella jos jää kestää 45 min. Siellä seisoskellaan, odotellaan vuoroa, keskustellaan, keräillään kiekkoja jne.

Päivänselvä asia on, että "tuplapelissä" ensimmäisen pelin rasitukset vaikuttavat vielä jälkimmäisessä pelissä. Etenkin kun nyt oli tosiaan eka matsi play-off peli, jota ei ollut varaa hävitä vaan päinvastoin piti voittaa usean maalin erolla.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otetaas nyt sellainen ultrapositiivinen ja selittävä ote tällä kertaa. Eli alkukauden jälkeen Ivan Huml on noussut tähtipelaajan tasolle. Muistin tuon Ikosen pelanneen jo 5 kautta, mikä onkin totta. Silti hän täyttää vasta 21 eli on aikaa hakea tasaisuutta vielä muutama vuosi! Totta puhuakseni meillä on asiat liiankin hyvin! Tämän hetken näkymien perusteella tämä kausi päättyy mestaruuteen!

Tämä peliesitysten heittely ei selity pelkällä fysikaalla se on aivan totta, myös se on totta, että peräkkäisten päivien pelit kuluttavat energiavaroja. Olen tullut siihen tulokseen, että Kärpät tietoisesti säästelee henkistä energiaa ja tämä näkyy peliesityksissä. Jos tuo henkinen energia käytetään loppuun jo syksyllä ei joukkue voi parantaa enää keväällä. Sillä että nyt "kärsitään" ailahtelevista peliesityksistä rakennetaan kuntohuippua keväälle. Jos koko ajan annat raippaa niin se ei tehoa enää silloin, kun sitä oikeasti tarvittaisiin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tämä peliesitysten heittely ei selity pelkällä fysikaalla se on aivan totta, myös se on totta, että peräkkäisten päivien pelit kuluttavat energiavaroja. Olen tullut siihen tulokseen, että Kärpät tietoisesti säästelee henkistä energiaa ja tämä näkyy peliesityksissä. Jos tuo henkinen energia käytetään loppuun jo syksyllä ei joukkue voi parantaa enää keväällä. Sillä että nyt "kärsitään" ailahtelevista peliesityksistä rakennetaan kuntohuippua keväälle. Jos koko ajan annat raippaa niin se ei tehoa enää silloin, kun sitä oikeasti tarvittaisiin.
Samaa olen miettinyt. Lähinnä tuon CHL:llän suhteen. Kärpät on kesken tämän syksyn joutunut latautumaan aivan täysillä myös CHL-peleihin. Se hieman syö aina etenkin henkisiä voimavaroja kun palataan taas pelaamaan perus runkosarjapeliä. Etenkin eilen tämä näkyi. Joukkueella on tässä erittäin kova haaste. Uskon, että Kärpät pelaa CHL:llä finaaliin saakka, joten tämä voi hieman viedä panoksia liigasta myös ensivuoden alusta.
 

Zinetula

Jäsen
Onhan pelejä ollut ja etenkin peräkkäisinä päivinä ne vaikuttavat jonkin verran suorituskykyyn. Henkinen kuorma ja matkustelun rasitukset ovat myös osa kokonaisuutta ja nyt tuo henkinen kuorma painoi varmaan kaikista rasituksista eniten. Matkusteluahan ei ole ollut reiluun viikkoon kuin Oulun sisäisesti. Tiistai oli kuten mainittua pudotuspeli ja henkisesti suht raskas, monille pelaajille ensimmäisiä sellaisia Kärpissä. Kärpillä oli kaikki vain hävittävää ja Bluesilla voitettavaa. Tällaisen jälkeen on psykologisesti katsoen inhimillistä, että jonkinlainen ulospuhallus tapahtuu ainakin monissa yksittäisissä pelaajissa. Etenkin kun vastassa oli "vain" Sport, mihin viittaavat aiemmatkin esitykset mm. Sportia, Kookoo:ta, Hpk:ta, Ässiä ja muita ei ihan kärkipään jengejä vastaan, mille Kärpät ovat menettäneet täysiä pistepotteja tällä kaudella!

Kuten sanottua, vastustaja pääsee aina Kärppiä vastaan henkisestä kulmasta katsoen optimaalisesta tilanteesta eli altavastaajaana. Harvoin näkee Kärppiä vastaan vastustajan toimesta huonoja valmistautumisia peliin ja jokainen joukkue on kuitenkin Liigassa sellainen, että voi voittaa kenet tahansa hyvänä päivänään. Ts. ilman työhaalareita ei mikään joukkue tahdo pärjätä, sillä neppailu toimii usein myös ylivoimilla eikä siinä ole myöskään silloin oikeaa tekemisen meininkiä. Eli luotan myös siihen, että kärkiseurat sytyttää Kärpätkin illasta toiseen ja tämä on nähty tälläkin kaudella moneen kertaan, viimeksi lauantaina Hifkiä vastaan. Myös selkä seinää vasten -asetelma on toiminut Prahaa ja Bluesia vastaan eli joukkueelta on löytynyt tiukassa paikassa selkärankaa. Lasse näytti jälleen eilen oikeaa suuntaa joukkueelle kuten tehot 1+1 osoittaa, oli myös kiekon syöntiä mm. jatkoajan alivoimalla ja joukkueen otteet kokonaisuutena riittivät kahteen pisteeseen. Sekin on jo hyvä tuollaiseen tilanteeseen peilattuna.
 

Zinetula

Jäsen
Vielä eilisestä pelistä sen verran, että täytyy kerta toisensa jälkeen ihailla Marjamäen analyyttisiä lausuntoja, mitkä kertovat faktat kuitenkaan provosoitumatta toimittajien kysymyksiin juuri milloinkaan. Eilenkin Late antoi ansaitut kehut Sportille, mikä omasta mielestänikin pelasi toisen erän todella hyvää hokia. Silti tuon erän perusteella moni saattoi vetää koko kuvan pelistä. Late huomautti, että Kärpät voitti eka erän selvät maalipaikat 7-2 ja torjuntojakin oli toden totta Järvisellä tuplat Rajaniemeen verrattuna. Kärpät olikin siinä mielessä valmiimpi peliin johtuen ehkä paremmasta pelituntumasta (Sportin edellinen peli lähes viikko sitten). Taisi olla kuitenkin sitä henkistä väsymystä tai keskittymiskyvyn puutetta, kun ei pystytty hyödyntämään paikkoja. Oli mm. Pirneksen rankkari, mitä ei käytetty. Yv:tä oli kolme kertaa, joista yksi meni pussiin eli se ei ihan huonosti.

Jäi mieleen eka erästä, että Sport joutui käyttämään paljon mailaa. Siitä kertoo 3 jäähyä huitomisesta/estämisestä. Mielestäni ainakin tuplat olisi voinut puhaltaa, oli niin selviä kamppeja, huitomisia ja estämisiä, mutta ehkä tuomarit eivät hirvinneet puhaltaa ihan jokaisesta. Siinä mielessä ihmetytti Jullen toisen erän alun jäähy. Olihan siinä vähän kiinnipitämistä, mutta oli puolin ja toisin. Bertrandt yritti läpiajoa, minkä Julle polki tarvittavasti kiinni ja rinnalle. Sitten oli semmosta normivääntöä ja käsikynkkää, kuitenkin Julle tuli ainakin yhtä kovalla vauhdilla tilanteeseen. Toki ei jäähy täysin väärin ollut, mutta ei todellakaan linjan mukainen, koska monta Sporttijäähyä oli eka erän lopulla jäänyt puhaltamatta. No Sport käytti jäähyn heti hyväkseen mennen johtoon ja saaden valtavan buustin otteisiinsa. Pitkä vaihtomatka lisäsi Kärppien ahdinkoa ja jatkuva omissa pyöriminen vei terää pelistä kun Sport pääsi koko ajan vaihtamaan. Kolmas erä oli sitten suht tarkkaa ja tasaista peliä molemmin puolin ja lopulta Kärpät käänsi pelin itselleen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En viitsi edes lähteä noihin jokaiseen vastaamaan. Sen vain tiedän, että työni puolesta saan eri halleilla viettää paljon aikaa seuraten pelaajia ja peliä ylipäätänsä. Työhöni liittyy myös paljón pelaajien ja pelin analysointia. Jokainen jääkiekkoa seuraava ihminen katsoo touhua aina jostain vinkkelistä. Itse pyrin pysymään mahdollisimman rehellisenä pelille, oli kyseessä Kärpät tai Imatran Ketterä. Oma mielipiteeni on, että fyysinen rasite ei ole syy Kärppien alisuorittamiselle tällä kaudella.

Ja kyllä, omaan myös itse pitkän joukkuepeli taustan.
Harmi, ettet viitsi lähteä vastaamaan. Jääkiekon parissa työskentelevänä sinulla olisi varmasti ollut keskusteluun enemmänkin annettavaa. Kerrot nyt, ettei fyysinen rasite ole syy Kärppien alisuorittamiseen tällä kaudella.(Ei kai Kärpät kovin pahasti alisuorita?) Olen samaa mieltä siitä, etteivät syyt tulosten takana yleisellä tasolla ole fyysisestä rasituksesta johtuvia, koska pitkässä juoksussa (tällä hetkellä 30 liigaottelua) rasitus joukkueiden välillä menee aikalailla tasan. Me kävimmekin keskustelua yksittäisestä Kärpät-Sport ottelusta. Yleinen konsensus lienee se, että Kärppien heikohkoon esitykseen Sportia vastaan vaikutti sekä asenne että fysiikka. Sinä olit vahvasti sitä mieltä, ettei fysiikkapuolella ollut mitään häikkää, vaan palautuminen Blues-pelistä oli 100 prosenttinen. Tuo väite ei vain yksinkertaisesti pidä paikkansa.

Keskustelin asiasta tänään erittäin paljon fysiikkavalmennuksesta tietävän ystäväni kanssa. Hän on liikuntatieteellisestä tiedekunnasta valmistunut maisterismies ja hän on tehnyt vuosia yhteistyötä muun muassa sellaisten herrojen kanssa kuin Harri Hakkarainen ja Janne Vikeväinen. Kyllä hän piti mahdottomana ajatusta siitä, että Blues-pelin rasituksesta olisi saatu joukkue 100 prosenttisesti palautettua. Toki oikeanlaisella palautustoimenpiteillä, pitkäjänteisellä suunnitelulla ja erityisosaamisella palautumista pystytään nopeuttamaan. Optimaalinen Sport-peliin valmistautuminen ei kuitenkaan missään nimessä fyysisen rasituksen suhteen ollut raastavan Blues-pelin vuoksi.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Harmi, ettet viitsi lähteä vastaamaan. Jääkiekon parissa työskentelevänä sinulla olisi varmasti ollut keskusteluun enemmänkin annettavaa. Kerrot nyt, ettei fyysinen rasite ole syy Kärppien alisuorittamiseen tällä kaudella.

En lähde näihin sen kummemmin vastaamaan täällä palstalla, koska ei se muuttaisi kummankaan mielipidettä asiasta mihinkään. Se vain liekittäsi "kinaamista", joka ei mielestäni tänne Jatkoaikaan kuulu. Itse tuon tänne vain omat näkemykseni esille. Joskus ne ovat väärässä ja toisinaan vähän vähemmän väärässä. Voidaan "privaatteina viesteinä" vaihtaa McTorso ajatuksia, jos haluat jatkaa aiheesta.

Kyllä hän piti mahdottomana ajatusta siitä, että Blues-pelin rasituksesta olisi saatu joukkue 100 prosenttisesti palautettua.

Tähän on pakko tarttua, koska on selvästi tapahtunut väärinkäsitys. En missään nimessä tarkoittanut viesteissäni, että jokainen pelaaja olisi fyysisesti palautunut 100% kuntoon tuohon Sport-matsiin. Tarkoitin, tuolla 100% sitä, että jokaiselle pelaajalle annettiin mahdollisuus palautua yli päätään tuosta kuormituksesta niin hyvin kuin se olisi ikinä mahdollista. Fysiologisesta näkökulmasta oikealla ravinnolla, riittävällä yöunilla ja oikeaoppisella fysiikkapalautuksilla tuossa ajassa ehtii silti lähes "maksimikuntoon". Fysiologisesta näkökulmasta myös "vanhemmat" pelaajat palautuvat nuoria "hitaammin" etc. Joka tapauksessa joukkueen olisi pitänyt (ainakin teoreettisesti) palautua sellaiseen kuntoon, että Sportia vastaan olisi jalka riittänyt vielä kahteen viimeiseenkin erään. Ja voin lyödä vetoa, että jokainen nyky kärppäpelaaja tietää mistä hyvä palautuminen koostuu ja muodostuu.

Enemmän nuo pelit peräkkäisinä päivinä vaikuttavat psyykkeeseen kuin fysiikkan, se on oma mielipiteeni / kokemukseni.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En lähde näihin sen kummemmin vastaamaan täällä palstalla, koska ei se muuttaisi kummankaan mielipidettä asiasta mihinkään. Se vain liekittäsi "kinaamista", joka ei mielestäni tänne Jatkoaikaan kuulu. Itse tuon tänne vain omat näkemykseni esille. Joskus ne ovat väärässä ja toisinaan vähän vähemmän väärässä. Voidaan "privaatteina viesteinä" vaihtaa McTorso ajatuksia, jos haluat jatkaa aiheesta.
Tarkoitukseni ei ole ollut kinaaminen, vaan mielipiteenvaihtaminen. Toki silloin, kun keskustelijoilla on kovin eriävät mielipiteet, voi kinaamisen ja keskustelun välinen raja olla kovin häilyvä. Tarkoitukseni on ollut tuoda esille omaa mielipidettäni ja saada sinulta lisäargumentteja mielestäni kovin erikoiseen väittämääsi. Näin minun olisi helpompi ymmärtää näkemystäsi. Olen pahoillani siitä, että olen osaltani ollut saattamassa keskustelua siihen suuntaan, että se tuntuu sinusta kinaamiselta. Eiköhän asiasta ole jo sen verran poristu, etten koe tarvetta yksityisviesteitse sinua lähestyä.


Tähän on pakko tarttua, koska on selvästi tapahtunut väärinkäsitys. En missään nimessä tarkoittanut viesteissäni, että jokainen pelaaja olisi fyysisesti palautunut 100% kuntoon tuohon Sport-matsiin. Tarkoitin, tuolla 100% sitä, että jokaiselle pelaajalle annettiin mahdollisuus palautua yli päätään tuosta kuormituksesta niin hyvin kuin se olisi ikinä mahdollista. Fysiologisesta näkökulmasta oikealla ravinnolla, riittävällä yöunilla ja oikeaoppisella fysiikkapalautuksilla tuossa ajassa ehtii silti lähes "maksimikuntoon". Fysiologisesta näkökulmasta myös "vanhemmat" pelaajat palautuvat nuoria "hitaammin" etc. Joka tapauksessa joukkueen olisi pitänyt (ainakin teoreettisesti) palautua sellaiseen kuntoon, että Sportia vastaan olisi jalka riittänyt vielä kahteen viimeiseenkin erään. Ja voin lyödä vetoa, että jokainen nyky kärppäpelaaja tietää mistä hyvä palautuminen koostuu ja muodostuu.
Väittämäsi oli seuraavanlainen:"Eilinen peli ei vaikutattanut jalkaan tänään yhtään mitenkään, turha mennää sen taakse." Voinet ymmärtää, että tuosta väittämästä saa helposti sen kuvan, ettei edellisen illan peli vaikuttanut millään tavalla Kärppien fyysiseen suorituskykyyn. Tätä väittämää lähdin kumoamaan, koska se on mielestäni epätosi. Siihen, mitä nyt kirjoitat, voin paremmin yhtyä.

Enemmän nuo pelit peräkkäisinä päivinä vaikuttavat psyykkeeseen kuin fysiikkan, se on oma mielipiteeni / kokemukseni.
Näin varmasti monesti on. Eilen ongelmat olivat varmasti molemmilla osa-alueilla ja voin yhtyä siihen, että Sport-peliä edeltävät rasitukset ovat olleet sen verran alhaisia lukuunottamatta edellisillan Blues-kamppailua, että psyyke on ollut vahvasti mukana suoritukseen vaikuttavana tekijänä, kuten aina. Lauantaina KalPaa vastaan peliä edeltävä fyysinen rasitus on jo niin suuri, ettet varmaan sinäkään pysty sitä olankohautuksella kuittaamaan. Tuolloin pelataan neljäs peli viiteen päivään.
 

Zinetula

Jäsen
@McTorso kyllä, neljäs peli viiteen päivään, mutta jos vielä karummin ilmaistaan, niin taitaa olla Kalpa-peli neljäs peli tavallaan neljän vuorokauden sisällä. Eli täysiä vuorokausia pelien välillä vain keskiviikko, torstai ja perjantai. Tiistain Blues-kamppailu alkoi 18.30 eli tiistaita tulee mukaan 5 ja puoli tuntia + päälle lauantaita n. 19 ja puoli tuntia kun peli päättyy. Eli noin osapuilleen tunnin yli 4 vrk ja neljä kovaa kamppailua. Siinä sitä on kuormaa kerrakseen!
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Bluesille täysin ansaittu voitto. Kun et itse tee, niin kaveri tekee kyllä. Mestisjoukkueelta Gijonin ihme. Turhauttaa varmasti pelaajia sekä faneja. Ei auta, eteenpäin.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Vetää hiljaiseksi nämä kaksi viimeisintä peliä liigassa. On tuo joukkueen esitys surkeaa tällä hetkellä. Kriisi-Bluesilta pataan.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Täytyy kyllä antaa Marjamäelle tunnustus siitä miten huonosti jääkiekkojoukkueen voi saada pelaamaan. Kun katsoo näitä Sporttien ja Bluesien kokoonpanoja ja vertaa niitä Kärppien nimilistaan, niin on aivan huikeaa miten vaikeaa pelaaminen voi olla. Olisi jännä nähdä pystyisinkö Marjamäki häviämään Kanadan maajoukkueella vaikkapa Slovenialle. Siinä olisi ehkä vielä yhden pykälän kovempi suoritus. Mies seisoo penkin takana kuin tikku sonnassa ja huokuu välinpitämättömyyttä ja avuttomuutta. Miehellä on tasan yksi pelitapa ja kun vastustajat ovat sen oppineet, niin Kärpät on täysin aseeton. Minkäänlaiseen taistelutahdon luomiseen mies ei pysty. Aravirran ajan saunaseura taitaa taas olla pystyssä, eikä keneltäkään enää vaadita hikoilua kentällä. Aivan JÄRKYTTÄVÄÄ muniin puhaltelua tuo Kärppien peli. Jos jotain radikaalia ei ala välittömästi tapahtua, niin Suikkanen voi hypätä ruoriin jo nyt. Ei tuota joukkuetta ainakaan huonommin saa kukaan pelaamaan.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ei näiden ohipelien jälkeen oikein pitkäksi aikaa jaksa jäädä harmituksessa rypemään. Vähän liikaakiin näitä tulee, mutta ei onneksi tärkeimpiin peleihin vielä ole tullut kertaakaan. Runkosarjan voittotaisteluun nämä alisuoritukset tuovat lisähaastetta, mutta eiköhän se siitä joulun jälkeen rupea luistin taas paremmin liikkumaan. Ja onneksi tappioita tulee muillekin kärkijoukkueille. Jonkinlainen henkinen ulospuhallus tässä taas on CHL-välieräpaikan nappaamisen jälkeen tullut fyysisen väsymyksen lisäksi, mutta ei tämä huono ajankohta ole, jos pitää heikompi vaihe tähän väliin ottaa.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Ei näiden ohipelien jälkeen oikein pitkäksi aikaa jaksa jäädä harmituksessa rypemään. Vähän liikaakiin näitä tulee, mutta ei onneksi tärkeimpiin peleihin vielä ole tullut kertaakaan. Runkosarjan voittotaisteluun nämä alisuoritukset tuovat lisähaastetta, mutta eiköhän se siitä joulun jälkeen rupea luistin taas paremmin liikkumaan. Ja onneksi tappioita tulee muillekin kärkijoukkueille. Jonkinlainen henkinen ulospuhallus tässä taas on CHL-välieräpaikan nappaamisen jälkeen tullut fyysisen väsymyksen lisäksi, mutta ei tämä huono ajankohta ole, jos pitää heikompi vaihe tähän väliin ottaa.
Aikalailla samat ajatukset, katellaan joulun jälkeen.
 

Zinetula

Jäsen
Edelleen nämä ovat näitä pelejä, mihin koko joukkue ei niin syty. Esim. molempiin Lukkomatseihin on syttynyt, molemmista voitot. Kotipelit Tapparaa ja Hifkiä vastaan ihan suvereenia esitystä. Samoin selkärankaa on ollut nousta jo tukalasta paikoista Prahaa ja Bluesia vastaan. Ollaan sarjataulukossa Hifkin perässä toisena ja CHL:ssä neljän sakissa. Juna puksuttaa ihan aikataulussa, ei se viime kaudellakaan ollut mitenkään valmista. Yksi pakki vielä tullee mukaan, onko se sitten Pitkänen tai joku muu. Myös Pyörälän suunnan näyttö näkyy arjen tekemisessä kun on sen aika. Ei hätää ja turha verenpainetta kohotella, myös muille tulee tappioita marra-joulukuussa. Keväällä pelit ratkaistaan..
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En epäile etteikö keväällä saataisi peliä paremmin raiteille, mutta hieman ihmettelen kuinka huono rutiini joukkueella on. Peli romahtaa heti kun valmistautuminen ja vire on 90%.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämmöisissä peleissä joissa kokeneet pelaajat vaan höntsäilee olisi kiva nähdä jokunen Kärppä-junnu vetämässä ihan tosissaan siellä kentällä. Olihan siellä tosin se joukkueen nuorin kaveri näyttämässä eli Puljujärvi mutta hänen pelinsä on ollut jo pitkän aikaa yhtä säheltämistä: helppoja kiekonmenetyksiä, yksinkuljettelemisia ja yleistä pelin ulkopuolella pyörimistä. Toivottavasti hän parantaa kisoihin mennessä kun pääsee pelaamaan junnuja vastaan...tosin olihan niitä junnuja nytkin vastapuolella...

Puolivaloilla mentiin eli syöttöjä ei saatu kohdilleen, kiekon vastaanottamiset sinnepäin ja kiekkoa yritettiin saada maalivahdin logosta läpi ja sen lisäksi lisäksi tuomarit olivat harvinaisen perseestä. Olisi vituttanut jos olisin ollut katsomassa tuollaista höntsäilyä!
 

Odessa_park

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Bluesia vastaan kaaduttiin kyllä täysin surkeaan viimeistelyyn. Siinä oli mm. Aholla ainakin viisi paikkaa, joista laittaa peli pakettiin. Engstrand oli toki liekeissä, mutta olisihan sinne yksi tai kaksi pitänyt noista paikoista upottaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Bluesia vastaan kaaduttiin kyllä täysin surkeaan viimeistelyyn. Siinä oli mm. Aholla ainakin viisi paikkaa, joista laittaa peli pakettiin. Engstrand oli toki liekeissä, mutta olisihan sinne yksi tai kaksi pitänyt noista paikoista upottaa.

Samaa tulin kirjoittamaan, että Aholla oli pelissä vähintään puolentusinaa paikkaa joista tämän syksyn viimeistelytehokkuudella olisi voinut pari häkkiä iskeä. Suuin osa paikoista oli vielä ensimmäisessä erässä. Siihen 1. erään pari maalia, niin olisipa ollut erilainen peli. On tuntunut koko kauden, että kärpät tulee hyvin peleihin ja hallitaan ensimmäisiä eriä, mutta maaleja ei tehdä tai sitten tehdään saman verran kuin vastustaja ja toiseen erään tulee ihan eri joukkue joka pelin aloitti. Kolmannessa erässä aletaan sitten taas pelaamaan, kun on pakko.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno nousu tänään. En kuitenkaan humaltuisi näistä Kärppien esityksistä siten, että Kärpät voittaa kun on kova paikka. Vieras- ja kotipelaamisessa on aika iso ero. Kärpät on kotona helvetin kova, josta tämänpäiväinenkin kertoo. Siinä vaiheessa kun Kärpät alkaa esittään vieraissa samanlaisia nousuja ja dominointeja kuin kotona, olen vakuuttunut tästä kaudesta. Vieraissa ollaan oltu aika kusessa. Niin liigassa kuin chl-peleissä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taso heittelee ja heittelee paljon. Late eilen hyvin asian ilmaisi. Joukkueessa on tällä kaudella kahdeksan pelaajaa tehnyt tällä kaudella liigadebyytin. Lisäksi meillä on monta viime kaudella vielä pienessä roolissa ollutta omaa kasvattia nyt jo aika isoissa saappaissa. Tuohon kun lisää kauden maalivahtirumban, niin onkos tuo ihme, ettei rutiinitaso ole edelliskausien luokkaa.

Kevättä kohden tässä suhteessa mennään eteenpäin. Mennäänkö tarpeeksi, onkin sitten aivan eri asia. Joukkue kykenee parhaimmillaan dominoimaan tässä liigassa kaikkia vastaan. Mutta sehän ei riitä, jos tasaisuus ei parane. Katellaan. Jospa tämä tästä suttaantuu. Eipä muutkaan vakuuta. Sarjassa ei ole selkeää ykkössuosikkia tällä hetkellä. Eli saumat on, vaikka mennäänkin aaltoliikettä.
 

Miikkael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings
Puljujärvi näyttää olevan melko kipsissä tällä hetkellä. Mikään ei oikein onnistu vaan lähinnä yritykset päätyy kiekonmenetykseen tai vedot menee seinille. Perjantain Blues-pelissä muutama voimasana pääsi suusta, kun yritys epäonnistui ja vastustaja käänsi vastahyökkäykseen. Kulminoitui jatkoajalla koukkaamisjäähyyn, kun ensin menetti kiekon hyökkäyssinisellä ja sen jälkeen joutui koukkimaan vastustajalta vauhdin pois.

Toivon todella, että Pulju saisi onnistumisia nuorten kisoissa ja sitä kautta uutta virtaa sekä itseluottamusta kevään peleihin.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Olisko syytä käyttää Puljua hakemassa hiukan vauhtia A:sta ellei tee jotain ihan maagista nuorten kisoissa? Kaverista on tällä herkellä enemmän haittaa kuin hyötyä joukkueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös