Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 144 045
  • 868

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllä nyt ois tilausta parille uudelle pelimiehelle, jollei nykyrosterista ton enempää saa irti ja siltä näyttää, että ei saa....

Näinhän se taitaa olla. Viime kaudella saattoi sentään elätellä (turhaa) toivoa että Tavi tai Mankinen ottavat roolia kun heillä oli onnistuneita kausia takana, nyt kakkosketjuun toiveajatellut Strömberg ja Järveläinen ovat osoittaneet ettei sitä tasonnostoa edelleenkään taida olla tulossa. Vähän kyllä ihmetyttää SaiPan passiivisuus pelaajamarkkinoilla, Nokelaisen tipahtamisesta on kohta jo kuukauden päivät, ennen joulua on vielä pitkälle toistakymmentä peliä eikä korvaajasta ole tietoakaan. Markkinat tyhjät ja odotetaan jotain KHL-pudokkaita? Lisäksi meiltä on kokonaan puuttunut kakkosketju harjoituskauden jälkeen, kolmikosta Jokinen/Strömberg/Järveläinen mahtuu hyvänä päivänä kakkoseen korkeintaan yksi. Järvinen on periaatteessa pätevä kakkossentteri, mutta elää tai kuolee ketjukavereidensa mukana. Joku tutkapari hänelle pitäisi löytyä, tässä tilanteessa ei olisi mitään hävittävää vaikka siellä alettaisiin kierrättää Leivoja ja Virkkusia.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lokakuun alun voittoputken jälkeen pelatuissa yhdeksässä ottelussa SaiPa on kartuttanut pistepussiaan 8 pisteellä. Tässä ottelut, linkit johtavat SaiPan nettisivun ottelupöytäkirjoihin.

Ke 14.10.2015 Sport - SaiPa 4 — 2
Pe 16.10.2015 Ässät - SaiPa 3 — 2 (JA) *
La 17.10.2015 Ilves - SaiPa 2 — 3 ***
To 22.10.2015 SaiPa - TPS 1 — 4
La 24.10.2015 SaiPa – HPK 3 — 4 (VL) *
Ti 27.10.2015 SaiPa - Tappara 0 — 7
Pe 30.10.2015 Pelicans - SaiPa 1 — 5 ***
La 31.10.2015 SaiPa - Sport 2 — 4
Pe 13.11.2015 SaiPa - Lukko 0 — 1

Havaintoja:
* Kaksi ottelu voitettu suoraan.
* Kaksi ottelua hävitty jatkoilla tai voittolaukauksilla.
* Kolme suoraan hävittyä ottelua ratkennut lopullisesti pelin viime minuuteilla, SaiPan pelatessa ilman maalivahtia.
* Kaksi ottelua (TPS:ää ja Tapparaa vastaan) hävitty reilusti, molemmissa SaiPa laukoi paljon enemmän kohti maalia (huonolla menestyksellä) ja Jani Niemisen maalivahtipeli oli heikohkoa.

Minulla ei ole valistuneita näkemyksiä siitä ketä pitäisi ulostaa joukkueesta, mutta kyllähän tässä tarvittaisiin hyökkäyspäähän vahvistusta. Tasaisten otteluiden kääntäminen voitoksi on ensisijaisesti kokeneiden runkopelaajien vastuulla, ja Nokelaisen paikalle pitäisi jostain kaivaa mitat täyttävä sentteri loppukaudeksi. Tällaista vahvistusta odotellessa voisi heittää Janne Kettusen ykkösketjun sentteriksi.

Eilen pelattiin C-juniorien SM-alkusarjan ottelu SaiPa-KooKoo, joka päättyi voittolaukausten jälkeen vieraille lukemin 3-4. Turpaan tuli pikku-Sputnikeille, mutta (ainakin ottelupöytäkirjasta päätellen) Liiga-joukkueen pelaajatkin voisivat ottaa esimerkkiä C-junnujen taistelusta. SaiPa nousi kolmannen erän lopussa kahden maalin takaa tasoihin ilman maalivahti pelaten.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelliseen viestiin viitaten, niin kyllä 8 pistettä on auttamattoman vähän 9 pelistä. Minulla löytyy edelleenkin uskoa siihen, että täältä vielä noustaan, mutta kyllähän tuo peli-ilme on ollut aika aneeminen ennen taukoa kuten hieman myös viime pelissä. Juuri esillä ollut hyökkäyspelaaminen on todella vaisua. Tällä hetkellä pelaaminen on aika tylsää suorittamista. Ratkaisijoita ei tahdo löytyä eikä edes niitä jotka laittaisivat täysillä itsensä likoon ilta toisensa jälkeen. Missä on tunne? Missä on kunnon taistelut irtokiekoista vastustajan maalin edessä? Missä on taklaukset? Se irtonainen ja vapautunut pelaaminen mitä oli alkukaudesta...sen haluan takaisin. Ei tämä voi olla yhdestä miehestä kiinni.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä se valitettavasti voi olla ja luultavasti tässä tapauksessa on.

Olen hiukan eri mieltä. Varmasti sillä on merkitystä, että Nokelaisen kaltainen pelimies on sivussa, mutta tässä joukkueessa on potentiaalia selvästi parempiin esityksiin kuin mitä on nähty. Tällä hetkellä vaan alisuorittajia on aivan liikaa Varsinkin hyökkäyspäässä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tämä voi olla yhdestä miehestä kiinni.
Mutta kyllähän se oli kuitenkin aika hyvä lähtökohta, että Nokelaisen ketju saldosi tasakentällisin keskimäärin +1 peliä kohden. Nyt tavallaan tilalle oleva ketju taitaa ottaa -1 peliä kohden(tai ainakaan ei löydy omaa osuuttaan yleensä voittavaa ketjua),niin äkkiä se alkaa näkymään isossa kuvassakin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ei tätä voi pelkästään Nokelaisen loukkaantumisella kuitata. Kauden alkaessa SaiPan hyökkäyspäässä tulosvastuulliset sentterit olivat Järvinen ja Nokelainen, sekä tarvittaessa McIntyre. Toki Koholta, Hämäläiseltä ja muilta odotettiin myös tehoja, mutta heillä tärkein vastuu oli oman pään puhtaana pitäminen.

Listaamissani yhdeksässä pelissä Matti Järviselle on kirjattu tehopisteitä kahdessa ottelussa ja David McIntyrelle kolmessa ottelussa.

EDIT: Petteri Nokelainen on +10 saldollaan edelleen Liigan tehotilastossa jaetulla kolmannella sijalla. Petterin loukkaantuminen on siis varmasti heikentänyt SaiPan peliesityksiä ja pisteitä on sen takia jäänyt saamatta, mutta samaan aikaan muut runkopelaajat ovat flopanneet pahasti.
 
Viimeksi muokattu:

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tätä voi pelkästään Nokelaisen loukkaantumisella kuitata. Kauden alkaessa SaiPan hyökkäyspäässä tulosvastuulliset sentterit olivat Järvinen ja Nokelainen, sekä tarvittaessa McIntyre. Toki Koholta, Hämäläiseltä ja muilta odotettiin myös tehoja, mutta heillä tärkein vastuu oli oman pään puhtaana pitäminen.

Listaamissani yhdeksässä pelissä Matti Järviselle on kirjattu tehopisteitä kahdessa ottelussa ja David McIntyrelle kolmessa ottelussa.

EDIT: Petteri Nokelainen on +10 saldollaan edelleen Liigan tehotilastossa jaetulla kolmannella sijalla. Petterin loukkaantuminen on siis varmasti heikentänyt SaiPan peliesityksiä ja pisteitä on sen takia jäänyt saamatta, mutta samaan aikaan muut runkopelaajat ovat flopanneet pahasti.

Kokonaisuudessaan olen aivan samaa mieltä. Juuri tämä on itsellänikin näkemys tilanteesta. Kyllä SaiPan pitää pystyä selkeästi parempiin esityksiin tällä porukalla.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Vähän jäi ristiriitanen jälkimaku. Juuri kun peli saatiin kulkemaan edes välttävästi (ei kai myö Oulussa nyt niin vastaantulijoita oltu?) ja muutenkin alettiin lähentyä taukoa edeltänyttä leveliä, Tirkkonen co. lyö varmuudestaan kuulun Niemisen tolppien väliin. Nillitystä, tiedän, mutta lukemat olisi voineet olla hieman erinäköiset Markkasen ollessa maalipuiden välissä. Ehdin suutuksissani jo myöntää itselleni viikonlopun mittaisen aikalisän Kisapuiston lähimaaston suhteen, mutta perumaan saattaa joutua. Niin lähelle tänään päästiin. Oi jospa Åstenin urut olisivat menneet nurin edes sen minuutin verran aiemmin, niin olisi pojille saatu konkreettista palkintoa pisteiden muodossa. Niiden valossa kun on viime aikoina ollut varsin synkkää, eikös edelliset ole aina helpolta Isku Areenalta?

Nyt on maalipurkki auki, toivon mukaan ei ehdi kuivahtaa umpeen perjantaihin mennessä. Viikonlopulta voi jo odottaa ihan realistisesti pisteitä.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jaahas...mitähän sitä sanois...itelläkin hieman ristiriitainen fiilis. Toki lähinnä vituttaa, koska lopputulemana oli taas nolla pistettä. Homma on kyllä täysin romahtanut sen kolmen nollapelin putken jälkeen. Sen jälkeen on saldona 2 voittoa ja 9 tappiota, pisteitä 8. Tällä hetkellä neljän tappion putkessa ja kotitappioita on viisi peräkkäin. Ei vittu. On nuo hirveitä tilastoja!

Tänään oli positiivista ekan kympin liike ja yritys, kolme tehtyä maalia ja ehkä tuosta lopun kiristä ja tunnetason nousustakin voi antaa plussaa. Josko se vaikka kantaisi seuraaviin matseihin....

Kolmesta maalista huolimatta tuo hyökkäyspeli on kyllä aikamoista kuraa. Kolmas maali oli Hifkin ja Lankisen lahja pari muuta maalia teki pakit. Hyökkääjät tekee kaikkea muuta, paitsi niitä maaleja....Katselin tuossa vähän noita tilastoja näiltä neljältä tappiomatsilta:

McIntryre 0+0
Rau 0+1
Jokinen 0+0

Siinä tämän hetken YKKÖSKENTÄN jäätävät tehot neljään matsiin
....

Ja jos poimitaan muutama muu pelaaja vielä, niin Koho ja Stömberg kolmeen matsiin 0+0. Nää nyt toki vain muutaman pelin otannalla, mutta silti.

Ainut positiivinen onnistuja on ollut Leivo saldolla 2+2 neljään matsiin.

Että jos vielä siellä toimistolla halutaan jotain katsella ja odotella, niin voisi sitten kertoa suoraan, että katseet on käännetty jo ensi kauteen. Hallilla alkaa jengi vähentyä vuorenvarmasti näillä otteilla, on jo hieman vähentynytkin. Enpä ole itsekään käynyt muutamaan matsiin hallilla ja voin sanoa, että onneksi. Ei aina kukaan voita, mutta viisi kotitappiota putkeen ja paskat esitykset illasta toiseen eivät ole kovin iso motivaattori kantamaan rahoja hallille. Meinasin jättää myös tulevat pari matsia väliin, mutta sitten sain jonkin käsittämättömän inspiraation ostaa liput Pelsu matsiin sunnuntaille. Lähinnä siksi, että enpä ole koskaan sunnuntaina ollut matsia katsomassa ja sen verran monta peliä on nyt jäänyt väliin, että kai sitä hallillekin välillä joutaa.

Nyt on sitten kyllä viimeiset hetket kelkan kääntämiseen sen suhteen, että pysytään vielä jotenkin sijojen 5-8 junassa ja sille, että porukka vielä vaivautuu hallille tulemaan. 5-6p näistä kotimatseista, niin ollan vielä hengissä, jos noikin ryssitään, niin kiitos ja hei hei....
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Mitään ei jäänyt jälleen käteen, mutta omiin silmiini näytti SaiPa jopa olevan jonkin verran edellä vastustajaa tänäänkin. Viimeistely oli totutun heikkoa ja Selinin kaudet näistä parista viime pelistä tulee mieleen. En täysin ymmärrä tätä negatiivisuutta kun näissä kahdessa pelissä on yritetty ja luistinkin on liikkunut paljon paremmin. Eniten harmittaa Jokinen, tyyppi pääsee jäähyltä, SaiPalla 3 vs 1 hyökkäys ja ratkaisu on veto suoraan maalivahdin napaan. Ehkä se on pikkuhiljaa uskottava ettei ammattimiehetkään oikeasti osaa aina vetää johonkin yläkulmaan helposta paikasta. Voisiko ensikerralla kokeilla vaikka vetää patjoihin jos siitä vaikka tulisi rebound?! Toivottavasti lähtee hakemaan uusia tuulia ensikaudella muualta tai ainakin hommataan sen verran jätkiä ettei tarvitse tätä katsoa neloskentän ulkopuolelta rotaatiosta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se peli enää ihan sellaista hidasta tervassa tarpomista ole, mitä se oli tuossa aiemmin ennen taukoa. On siellä vauhtia kintereissä, että en nyt ihan näe siinä kiikastavan. Käsiä sitten ei olekaan ja hyvätkin maalitilanteet ryssitään aika isolla prosentilla ja sehän näkyy. Tehot on hiipuneet hurjasti. Alkukaudestahan SaiPa oli tehokkain joukkue ja se riitti, vaikka omissakin kolisi turhan usein.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennen taukoa otteet olivat tahmeita ja tulokset heikkoja. Tästä johtuen tuo maalintekokin vähän junnaa tällä hetkellä, koska tahmean ajan aikana kärsinyt itseluottamus palailee pätkittäin. Turha tässä nyt vielä on huolestua, vaikka toki olisi joskus kiva voittaakkin ja etenkin kotona, kun nyt taitaa olla jo 5 putkeen kotona kuokkaan.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Yrityksen puutteesta ei jengiä voi syyttää. Vastustajina ovat olleet liigan pahimmasta päästä Lukko, HIFK ja Kärpät. Itseluottamus on auttamatta ollut pohjamudissa, eikä tuo otteluohjelma ole kauheasti siihen auttanut. Itseluottamus on usein se voima joka kääntää 1-2 maalin tappiot jatkoille/voitoksi.

Seuraavaksi pelataan jatkon kannalta kaksi äärimmäisen tärkeää ottelua Ilvestä ja Pelicansia vastaan. Taisteluilmeen jatkuessa voisi tulla maaleja ja pisteitä, joka voi taas ruokkia itseluottamusta jopa urakallakin, ja tsempillä voisi homma kääntyä taas parempaan suuntaan (toisin kuin tuo edellinen pelsutappio).
 

ahal

Jäsen
Helpotuksen huokaus! Kolmeen pisteen voitto pitkästä aikaa. Tuskaista oli molempien peli, hienouksia ei juuri nähty, mutta kummallisia maaleja kuitenkin. No kaikki lasketaan. Laaksosella ja kumppaneilla ei ihan terävin iltansa, muutama selvä rike läpi sormien, mutta eivät kuitenkaan ratkaisseet matsia. Illan pelin perusteella joukkueet ovat oikeilla paikoillaan. Päävastustajia jatkossakin toisilleen ja kisaavat säälipaikasta.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt kun suurin hyvänolontunne alkaa olla useimmilta pois puserosta heitetään pika-analyysi, miten voittokantaan palattiin. Kahdella säkäpompulla oltiin päästy ottelussa kuskin paikalle ja silti ennen viimeistä vitosta Ilveksellä mahdollisuus kääntää ottelu ylivoimalla. Venäläisen haaston(positiivistä) ja Ilves-puolustuksen nukkumisen kautta kolmeen pisteeseen kiinni. Leivo ei saanut ratkaistua tyhjiin ja pienestä oli kiinni, ettei Ilves tullut jälleen tasoihin viime sekunneilla. Jokainen voi omassa päässä pyöritellä, miten usein tuollaisella esityksellä täydet pisteet kairataan. Kolme pistettä tuli ja ehdottomasti tarvittiin, mutta muuten en hirveästi henkseleitä eilisen perusteella paukuttelisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onhan SaiPan peli ollut jo paljon parempaa tuon tauon jälkeen. Tai lähinnä se parannus mielestäni tulee siitä, että jätkät on ruvenneet luistelemaan paljon kovemmin joka tietysti näkyy heti muutoksena pelin hallinnassa. Kiekollinen pelihän on ollut ihan sitä samaa epävarmaa hosellusta.

Kyllä se oma taso sieltä vielä tulee. Nyt vaan pelsuista sunnuntaina voitto ja itseluottamusta lisää puseroon, niin rupeaa se kiekollinen pelikin löytymään.

Keväällä tämä joukkue tulee keräämään kaunista hedelmää näistä vaikeuksista toivuttuaan. Tammikuussa SaiPa on taas liigan TOP3 joukkueita ainakin kuntopuntarissa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Semmoinen huomio muuten, että Markkanen on harmittavasti ruvennut päästämään tuommoisia helppoja enemmän sisään. Silloin ensimmäisellä paluukaudella nuo olivat ihan älyttömän harvinaisia. Ei niitä tullut kuin muutama kaudessa. Nyt tuntuu että joka pelissä laskee sen yhden helpon sisään.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Vitullisella söhellyksellä kolme pistettä kotiin. Kyllä maistuu. Kyllähän tuossa olisi ollut paikka ottaa Markkanen vaihtoon, mutta Hattuun ei ole vissiin senkään vertaa luottoa.
Pakitkin pelaa itsensä ulos luvattoman usein...
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipahan sunnuntaipäivän viihdettä kerrassaan... Ei puuttunut muuta kuin että Pelicans olisi matsin lopussa tasoittanut alivoimalla.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Sellainen peli...tulipahan pienen tauon jälkeen käytyä paikan päällä katsomassa matsia ja ainakin voi sanoa, että viihdettä sai koko rahalla...
Tärkein, eli voitto tuli, mutta olihan tuo puolustaminen ja molaripeli ihan hirveää...Markkasen torjunta prosentti taisi olla 70 kahden erän jälkeen, eikä hirveästi parantunut kolmannessakaan. Nieminen ei ole onnistunut oikein missään pelissä ja Markkaselle menee nyt joka pelissä 1-2 helppoa. Onneksi hyökkäys oli tänään vireessä. Huh huh.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tämän kierroksen jälkeen SaiPalla on Liigan paras ylivoima ja Liigan paskin alivoima:

Ylivoimat Liigan sivulta kopioituna:
1. SaiPa 22,34 %

2. TPS 21,69 %
3. Lukko 20,93 %
4. JYP 20,69 %
5. Pelicans 19,80 %
6. KooKoo 19,70 %
7. Ässät 19,05 %
8. Tappara 18,67 %
9. HIFK 17,39 %
10. Kärpät 17,24 %
11. HPK 15,00 %
12. Ilves 14,56 %
13. KalPa 13,46 %
14. Sport 12,50 %
15. Blues 8,54 %

Alivoimat Liigan sivulta kopioituna:
1. Lukko 89,29 %
2. KalPa 88,51 %
3. Ässät 87,06 %
4. Kärpät 86,42 %
5. Ilves 86,00 %
6. JYP 84,00 %
7. Tappara 83,33 %
8. TPS 83,16 %
9. HIFK 82,43 %
10. Pelicans 80,70 %
11. Blues 79,52 %
12. Sport 77,92 %
13. HPK 77,46 %
14. KooKoo 76,00 %
15. SaiPa 75,56 %
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Sanotaan muutama sana pelistäkin. Itse tykkäsin ns. pelin takia tän päivän ottelusta, maaleja ja tilanteita. Huolta aiheuttaa joukkueen kyky käsitellä isoa johtoa tai ennakkosuosikin asemaa. Ei tästä kyllä voittoa omaan silmään ois ansaittu, mutta pääasia että tuli. Liikaa on maalinteko vastustajan maalivahdin vireen varassa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Liikaa on maalinteko vastustajan maalivahdin vireen varassa.

Samaa voi sanoa kyllä Pelicans -leirissäkin. Jussi oli erittäin epävarma (taas), normaalien hallittujen torjuntojen sijaan kiekot tipahtelivat torjunnoista minne sattuu. Ja pitihän se lahja tässäkin pelissä tarjoilla... se on nyt kolme peliä putkeen yksi lahja vastustajalle SaiPan maalinsuulta. Onneksi vastustajan päädyssäkin tärisi tänään.

Eipä ollut tylsä peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös