Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 157 418
  • 1 054

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mä en antaisi puhtaita papereita kuin ykkösketjulle ja sillekin pienellä varauksella. Zaps otti toki hyviä koppeja, mutta olihan se toinen maali aika imaisu, vaikkei toki Rinteen hörpylle pärjää ollenkaan. Ahonen väläytteli pariin kertaan, mutta aika höntyilyä oli hänenkin pelinsä. Erityismaininta sille Ojamäen blokkaamalle vedolle, jossa tämä Ässien kaveri heittäytyi aivan liian aikaisin, mutta silti vaan laukoi suoraan syliin. Toni Koiviston vaisuuttakaan ei voi aina selittää pelkästään paskoilla ketjukavereilla. Kyllä Toni on itsekin osa tuota tällä hetkellä joukkueen paskinta kolmikkoa.

Tarkoitinkin hiukan pidempää otantaa kuin tää yksi peli.
 
Niin. Mikä yhdistää Koskea, Koivistoista ja Suurosta? Kaikki ovat Nestori Lähdettä ja tämän hetken Riskaa parempia pelaajia, kaikilla on sopimus Lukkoon ensi kaudeksi ja kaikki purevat tuppea tai ovat KeuPassa.

Kaikkien peluutus myös palvelisi eniten Lukon tulevaisuutta, mutta Dufvan ja Jukurien tulevaisuus on jo ajat sitten mennyt näköjään prioriteettilistan kärkeen...
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Oli virhe vaihtaa Zapo pois. Peli olisi tosin silloin päättynyt 3-2, joten sama kai tuo.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Rupee kuulkaa olemaan vitsit aika vähissä.

Sama taas vuoden päästä. "Eikö tota saatanan Vuorta saa helvettiin ja joku valmentaja tilalle". Näin se menee ja tulee menemään aina ja ikuisesti meillä elinkautisilla Lukkokannattajilla. Sitä toista mestaruutta ei kukaan tänne tänään kirjoittava ehdi näkemään. Puhdistus pitäisi aloittaa huipulta ja puhdistuksen jälkeen uuden hallituksen päättää oikeasti, mitä halutaan ja kuka tekee mitäkin ja koska. Näin ei tule koskaan käymään, vaan aina väistyvän tilalle löytyy jonkun kaveri, poika, serkku taikka muu sukulainen.
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
Avataan oma sanainen arkku. Lukon touhuja aktiivisesti jo vuosia seuranneena uskon, että menestys on isossa kuvassa aika paljon muustakin kiinni kuin Jaatisen jäähyistä, Lahden puukäsi- laitureista tai Riston ensi vuoden Mikkelin pestistä kiinni. Eikös nämä kaikki ole seurausta koko seuran johdon (management) huonosta tilasta. Ensinnäkin kun meille vihdoin ja viimein hankitaan voittava valmentaja jolla on vahva näkemys koko seuran tulevaisuudesta (vrt. Duffa alussa), niin tämä samainen valmentaja kietoo koko seurajohdon pikkusormensa ympärille. Oletteko muten huomanneet kuinka kaikkien puheessa korostetaan aina Duffan roolia, esim. "Rajala" pelaajakiinnitys palavereissä? Itse asiassa ajatus ilman Duffaa Lukon valmentajana on outo, koko organisaatio vaikuttaa tukeutuvan häneen. Lukon organisaatio ikäänkuin palkkasi itselleen tuen, jota tarvitsivat (Mokkahan oli ennen tälläinen, joka päätti viimekädestä kaikesta), nyt vaikuttaa että tätä paikkaa pitää Duffa. Tästä johtuen ei oikein Duffaa voi myöskään kenkiä pois, tämä johtaisi siihen että Rajalan olisi tultava itse kameroiden eteen. Ja tämähän ei Raumalla käy.

Toiseksi: Kun ajatellaan SM-liiga organisaatioita voidaan ne ehkä jakaa kolmeen ryhmään: mestariehdokkaat/ylemmät ja alemmat kandidaait/häntäpää. -Mestariehdokkaat- Organisaatio tasolla Kärpät edustaa tätä ryhmää parhaiten. Kun on tarve organisaatio reagoi esimerkiksi viime vuonna tai tämän vuoden maalivahti-rumba. Myös Hifk on tänä vuonna esittänyt sen että se taistelee SM-liigan voitosta, myös Tappara on reakoinut (vrt. maalivahti), eli osoittanut kiinnostuksensa mestaruuteen. -Ylempien kandidaattien- keskuudessa puolestaan mestaruutta toivotaan, ehkä se tulee tai ei. Omasta mielestä ehkä Kalpa kuvaa tätä joukkoa parhaiten. Hommat tehdään asiallisesti ja ilman rahallista tapiota. Joukkue kehittyy ja "opitaan uutta". -Alemmat kandidaatit- Tätä ryhmää kuvastaa ehkä Ässät parhaiten. Mahdollisuus mestaruuteen on, mutta todennäköisyys on pieni. Odotetaan uutta boomia, esim yleisön muodossa/ uuden sytytäjän muodossa. Ei suuria menestys paineita. Laitetaan liikaa toivoa junioreihin/kehäaakkeihin. -Häntäpää- Pienimmät budjetit, "jos nyt sääleihin pääsis" -asenne. Nyt kun aletaan ajattelemaan Lukon organisaatioita niin mihin sen sijoittaisi? Ei ainakaan kuulu "mestariehdokkaisiin" Jos Lukko kuuluisi tuohon kategoriaan oikeasti ei meidän tarvitsisi kysyä Antti Jaatisen jäähyistä, hän ei oikeasti pelaa mestarijoukkueen kokoonpanossa. Jaatinen puolestaan kuuluu "toivotaan toivotaan" joukkueeseen. Nämä joukkueet ovat noita alemman kandidaatin joukkueita, joissa toivotaan ihmetekoja rivipelaajilta, jotta joukkue menestyisi. Montako ihmetekoa muuten Lukon pelaajat ovat tehneet? Zapolski on tehnyt, kuten myö Gagnon & Vahalahti, mutta kuka muu? Lukon organisaatio ajelehtii siis mielestäni jossain "mestariehdokkaiden", puhutaan mestaruudesta, ja alempien kandidaatien välillä, toivotaan ja toivotaan että kukaan ei loukkaantuisi tai kaikki pelaisivat unelmapelin.


Kolmanneksi. Tässä tilanteessa mestaruusjoukkueen organisaatio olisi jo herännyt. Duffa ei enää valmentaisi joukkuetta. Eikä olisi muuten valmentanut Ässät-pelissä. Ajatelkaapa Kärppiä, jos he olisivat tuolla materiaalilla sijalla jossa Lukko on nyt? Olisiko tämä mahdollista vai olisiko Marjamäki jo potkittu pois joulun jälkeen kun ei saa "joukkuetta pelaamaan". Niin ja ajatusleikissä verratkaapa Hifkin ja Lukon joukkuetta, ei tuo Hifkin kokoonpano nyt niin paljon parempi ole kuin Lukon. Miksi siis kukaan ei reagoi?

Itse uskon, että Duffa on ominut koko edustusjoukkueen toiminnat itselleen niin tiukasti, että hänen poispotkiminen on käytännössä mahdotonta. Tämä johtuu osittain siitä että koko Lukon organisaatio on ihan tuuliajolla. Jos Rajala ja kumppanit potkivat Duffan pois joutuvat he omilla naamoillaan vastaamaan Lukon kyntämisestä. Toisaalta tälläiseltä organisaatiolta ei voida oletaakaan selkärankaisuutta, sillä selkäranka jonka he ulostaisivat olisikin heidän omansa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Oletteko muten huomanneet kuinka kaikkien puheessa korostetaan aina Duffan roolia, esim. "Rajala" pelaajakiinnitys palavereissä? Itse asiassa ajatus ilman Duffaa Lukon valmentajana on outo, koko organisaatio vaikuttaa tukeutuvan häneen. Lukon organisaatio ikäänkuin palkkasi itselleen tuen, jota tarvitsivat (Mokkahan oli ennen tälläinen, joka päätti viimekädestä kaikesta), nyt vaikuttaa että tätä paikkaa pitää Duffa.

No nimenomaan tätä minä olen täällä viestittänyt, mutta sekin on joiden nimimerkkien osalta tulkittu Dufvan puolustamiseksi. Vertaan Lukon tilannetta nykyiseen JYPiin, jossa meritoitumaton valmentaja Marko Virtanen luotsaa melko nimetöntä joukkoa tällä hetkellä niin, että se on HIFK:n ja Tapparan ohella ainoa uskottava haastaja Kärpille. Miksi meritoitumaton Marko Virtanen sitten pärjää JYPissä? Koska JYP on terve organisaatio, jossa ymmärretään jääkiekosta.

Dufva pärjäsi JYPissä aivan kuten Lukossa tiettyyn pisteeseen asti, jolloin seurassa tehtiin ratkaisu ja Dufva väistyi silloisen kakkosvalmentajan otettua päävalmentajan paikan. Terveessä ja jääkiekosta ymmärtävässä organisaatiossa nähtiin, että Jyrki Aho on paras mies johtamaan joukkuetta, ja niin oli. Marko Virtasen valintaa kritisoitiin, koska hänellä ei ollut oikeastaan mitään näyttöä pärjätä tehtävässään. Mutta niin vain JYP on hänen aikanaan voittanut CHL:n ja on tällä hetkellä runkosarjan kärkiporukassa.

Monet täällä muistelevat innolla, millaista Lukon peli oli Juha Vuoren lyhyellä päävalmentajajaksolla, mutta Lukon organisaatio on ensi kaudella edelleen sama kuin tällä kaudella ja siksi minun on vaikea nähdä, että uusi päävalmentaja olisi ratkaisu siihen, että Raumalla juhlitaan lähitulevaisuudessa mestaruutta. Vuoren takia toivon hänen onnistuvan alussa mahdollsiimman hyvin kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että tällöin uusi valmentaja saa parhaan mahdollisen (Lukon mittapuulla) työrauhan ja toinen taas se, että Vuori saa mahdollisesti tulevaisuudessa töitä toisesta liigaseurasta siinä vaiheessa, kun hänkin on todettu syylliseksi siihen, ettei Lukko voittakaan mestaruutta. Toivon todella, että jälkimmäinen ei käy toteen.

Syy, miksi Kärpät taistelee Marjamäen aikana kolmannesta perättäisestä mestaruudesta, ei ole Marjamäen ylivoimaisuus valmentaja, vaan se että Oulun Kärpät on terve organisaatio, jossa hyvästä valmentajasta saadaan kaikki irti. Lukossa taas epäterve organisaatio pyrki hankkimaan Suikkasen ja hankki lopulta Dufvan, koska palkkaamalla meritoitunut valmentaja kuvittelee organisaatio, että asiat etenevät aivan kuten valmentajien edellisissä seuroissa, joissa menestystä tuli. *Ei kai kukaan odota, että entisissä parisuhteissa onnellinen ollut nainen on onnellinen myös uudessa suhteessa ilman, että kumppani hoitaa oman osuutensa.

*kaljoissa mutta vakavalla mielellä kirjoitettu
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
Monet täällä muistelevat innolla, millaista Lukon peli oli Juha Vuoren lyhyellä päävalmentajajaksolla, mutta Lukon organisaatio on ensi kaudella edelleen sama kuin tällä kaudella ja siksi minun on vaikea nähdä, että uusi päävalmentaja olisi ratkaisu siihen, että Raumalla juhlitaan lähitulevaisuudessa mestaruutta. Vuoren takia toivon hänen onnistuvan alussa mahdollsiimman hyvin kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että tällöin uusi valmentaja saa parhaan mahdollisen (Lukon mittapuulla) työrauhan ja toinen taas se, että Vuori saa mahdollisesti tulevaisuudessa töitä toisesta liigaseurasta siinä vaiheessa, kun hänkin on todettu syylliseksi siihen, ettei Lukko voittakaan mestaruutta. Toivon todella, että jälkimmäinen ei käy toteen.

Mä nostaisin vielä esiin organisaation kyvyn oppia. Kuten ehkä aikaisemmasta kirjoituksesta huomasi, mielestäni Duffa on tuonut huimasti lisää ammatitaitoa Rauman Lukon toimintaan. Kysymys kuuluukin miten tämä näkyy Lukon toiminnassa? Vaikuttaako siltä että Rajala ja "tipi" tietävät nyt mitä mestaruuteen tarvitaan? Onko Lukon organisaatio oikeasti ottanut oppiinsa mitään Duffalta?

Esimerkiksi. Duffa vie Raumalta huomattavan määrän mediankäsittelytaitoa. Tällä hetkellä "uimalakki" imee esiintymisellään huomion koko joukkueesta ja taustaorganisaatiosta itseensä. Uskoisin tämän olevan Duffan tietoista strategiaa, jolla paineita otetaan pelaajilta pois. Miten tulee tapahtumaan ensi vuonna? Ari Vuori ei tule olemaan yhtä suvereeni median kanssa kuin Duffa. Onko taustaorganisaatio oppinut Duffan medianhallinasta jotain, miten käsitellään tällaiset tilanteet? Tuleeko "lipsautuksia" pelajista tai muuta ikävää?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mä nostaisin vielä esiin organisaation kyvyn oppia. Kuten ehkä aikaisemmasta kirjoituksesta huomasi, mielestäni Duffa on tuonut huimasti lisää ammatitaitoa Rauman Lukon toimintaan. Kysymys kuuluukin miten tämä näkyy Lukon toiminnassa? Vaikuttaako siltä että Rajala ja "tipi" tietävät nyt mitä mestaruuteen tarvitaan? Onko Lukon organisaatio oikeasti ottanut oppiinsa mitään Duffalta?

Dufvahan olisi huhujen mukaan halunnut jatkaan Lukon organisaatiossa muissa tehtävissä, mutta ilmeisesti Laiho ja kumppanit kokevat Dufvan liian suureksi uhkaksi saada puuhastelijat näyttämään puuhastelijoilta.

Tämä on väärä ketju tälle keskustelulle, mutta mainitse silti, että voi kun näkisin Erkka Westerlundin jonain päivänä Lukon urheilujohtajana. Siinä on organisaation vaatima raumalainen, joka ymmärtää jääkiekosta.
 

senilix

Jäsen
Jortikka äsken kommentoidessaan Ruotsi-Suomi peliä sanoi, että tunnetila on tärkeä. Sopii Lukkoon, sillä tunnetilaa siinä mielessä kuin Jortikka tarkoitti, ei esimerkiksi eilen juuri Lukolla näkynyt. Ässillä taas....
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Juurikin tuo tunne on puuttunut kokokauden hyökkäyspelin kanssa, joukkue vaikuttaa kun kentällä olisi joukko virkamiehiä jotka vaan tulee töihin.

Olisin odottanut että joukkuetta herätellään ja edes yritetään herätellä vaikka reippailla kokoonpano muutoksilla muutoin kun kesken peliin kolmeen ketjuun siirtymisellä. Pelin sisällä kunnon paini BB toimesta voisi herättää ja palauttaa tunteen ja taisteluhengen. Joukkue kyllä aistii että lähtevän RD motivaatio ei ole 100% sen huomaa kaikki sivustakin, kommenteista ja tekemisistä. Jotenkin on tuntunut siltä että joukkue ei ole sitoutunut vaan turhautunut pelitapaan joka ei varmasti miellytä kiekollisia hyökkääjiä.

Seuraavaksi kotona tulee vastaan pyyhkeen kehään heittänyt HPK, miten onnistutaan kotona ns pakkovoitto ottamaan kun joukkueen tila ei ole hyvä ja yleensä se näkyy myös joukkuehengessä vaikka ulospäin muuta vakuutetaankin. HPK voinee pelata paineitta ja meillä on paineet, katsotaan...
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Juurikin tuo tunne on puuttunut kokokauden hyökkäyspelin kanssa, joukkue vaikuttaa kun kentällä olisi joukko virkamiehiä jotka vaan tulee töihin.
Kilpailun puuttuminen lisää hyvän olon tunnetta. Liian monella on joukkueessa vakiopaikka, vaikka peliesitykset eivät sitä mitenkään tue.

Erikoinen tilanne, kun rakennetaan yhteistyösopimus Mestis-seuran kanssa, mutta sitten pelaajaliikennettä ei kuitenkaan ole kuin ihan muutamia kauden aikana.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos Riston on pakko peluuttaa Jaatista, niin eikö sitä voisi laittaa jonkun muun kanssa pariksi kuin Brookbankin? Ovat kuitenkin Lukon kaksi hitainta pakkia ja kumpikaan ei kiekolla osaa juuri mitään. Tai noh, Brookbank osaa kyllä antaa sen helpon syötön, kunhan on tarjontaa.

Ja onko Roni Sevänen sitten niin paska, että ei ole kannattanut Liigassa kokeilla?

Mielenkiintoista tosiaan tällä viikolla nähäd, että onko Lukolla palaa HPK:n ja Ilveksen kanssa. Nämä kun ovat kuulemma niitä helppoja pelejä joidenkin mielestä. 9/9 pistettä pitäisi kairata, mutta ei menneen viikon otteilla tule kyllä kuin 0-4 pistettä.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole tuhansienkaan jääkiekko-otteluiden otannalla nähnyt noin saatanan HALUTONTA joukkuetta joka kaukalossa tänään taas neppailee.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
On keisari saanut joukkueen sellaiseen lentoon, että voisivat samantien vaikka lentää vittuun täältä.

Näin kamalaa paskaa ei ole täällä nähty edes Toivolan surkeimmissa peleissä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ekassa erässä Perhosella 4 torjuntaa ja näistä vain Lahden laukaus ns. sektorista. Ei tosiaan hyvältä näytä, mutta vielä voi kääntyä.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun täytyy näköjään tulla haukkumaan Lukon esitykset, niin jospa se toisessa erässä lähtis. Ei uskoisi pelin perusteella, että vastakkain ovat materiaaliltaan niin kovin eri tasoiset joukkueet. HPK:n voittokerroin on vieläkin 3.00, vaikka se johtaa maalilla eikä sillä sen suurempaa hätää ollut. Kertoo siitä, että Lukko alisuorittaa helvetin rajusti.

Jos Lukko tätä peliä ei voita, ei seurajohdolla voi olla muuta mahdollisuutta kuin vapauttaa Risto Dufva valmentajavastuusta.
 

Jope 55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Philadelphia
Loppuviimein hoki on hyvinkin simppeliä. Paljon puhutaan valmistautumisista,pelikirjoista,työnteon määrästä... Jos itte suorittais samalla asenteella päivänkään omassa työssään niin pomolla olis kyllä asiaa. Jos ei ammattiurheilijalta löydy asennetta tämän enempää 2 & 3 erään niin mitkään merkit ei näytä siltä et pojookaan oltaas ny saamassa
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Noiden on pakko pelata Dufvaa ulos. Ei muuten voi tolla porukalla vetää noin vihkoon.


Vähän siltä näyttää. Jotain todella hämärää tässä jokatapauksessa on. Itse kuvittelin että tänään tullaan sellaisella raivolla kehiin, että Duffallakin alkaa taas hiukset kasvaa. Paskan vitut, edelleen samaa kaameaa paskaa. Joko tämän koko shitin takana on pelaajien salaliittoteoria, tai joukkueella on vuoren kokoinen kipsi valettu ylle. Nyt jumalauta!
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Tätä se on. Pelipäivä...usko, että tästä se lähtee. Viime pelikin oli niin nöyryyttävä. Nyt tänään jätkät taistelee. Kiekko tippuu ja viiden minuutin jälkeen todellisuus iskee. Kyllä vituttaa.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Jos Lukko tätä peliä ei voita, ei seurajohdolla voi olla muuta mahdollisuutta kuin vapauttaa Risto Dufva valmentajavastuusta.

En halua Dufvaa nyt puolustella sen enempää, niin kuraa tuo peli on. Kuitenkin mitä luulet kun puolet joukkueesta on sellaisia joille Vuori ei ole nähnyt käyttöä, miten se parantaisi asennetta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös