Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 562 416
  • 3 676

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta jos unohdetaan hetkeksi mv-peli, niin en näe mitään syytä miksi runkosarjan voittaja HIFK ei ottaisi neljää voittoa runkosarjan nelosesta Jypistä. Näitä tilastoja pitäisi lukea pää kylmänä joukkueessakin - ei niin, että oltaisiin rotsi auki, vaan niin, että ei vapista jonkun fucking runkosarjanelosen edessä.

Juurikin näin! On tietyt syyt, miksi HIFK voitti runkosarjan ja miksi Jyp oli neljäs. Näin tämän pitäisi mennäkin isossa kuvassa. Maalivahtipelissä ihan huikea ero lauantaiseen - jo ekassa erässä näki jätkien elekielestä, että nyt on HIFK:ssa taas isäntä maalinsuulla! Samalla paine mv-pelistä siirtyi kyllä puhtaasti Jypille. Toinen ratkaiseva muutos oli Nykoppin paluu neloseen. Ketju oli ihan erilaisessa liikkeessä kuin ennen ja Liivik & MMÅ nostivat omaa tasoaan. Kaikessa hiljaisuudessa Salmi oli muuten ihan ookoo - ei yrittänyt liikaa ja oli riittävän kova. Ja nyt varmasti selvisi jokaiselle, että mikkihiirikiekolla ei pleijareissa juhlita ja mitään ongelmia ei HIFK:lla ollut vastata Jypin fyysisyyteen. Ei, vaikka Grilli ja Aulie puuttuivat.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten olis takki auki keskiviikkona Jyppikylään, siellä lienee alistunut vastustaja.

Eiku.....
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Kahdessa ensimmäisessä matsissa JYP siirtynyt johtoon ensimmäisen kympin aikana ja tänään tuskin pääsivät IFK alueelle siinä ajassa, eli joku pikkuinen taktinen viilaus Pudin sanoin on ilmeisen onnistunut. Hieno esitys ja kaksi vielä.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kyllä kelpaa Antin onnitella itseään ja joukkuettaan. Asennepuolella huima parannus ja tahto voittaa kaksinkamppailut oli ihan eri tasolla kuin edellisessä pelissä. Puustiselta oikea-aikainen nousu vastuunkantajaksi. Kapteeni nyt oli aivan omissa sfääreissään , taso ei saa sitten selkeästi romahtaa seuraavaan peliin. Rask raatoi upeasti ja Luttinenkin, jonka nihkeään liikkumiseen olin jo turhautunut, sai onnistumisia. Ja Tomas Z. toivottavasti sai kuparisestaan aina vaan kovemman tsempin jatkoon.

Hussolta rauhallinen, vakaa esitys. Ei epäilystäkään siitä, kuka on jengin ykkösmolari. Puolustus pärjäsi yllättävän hyvin huomioonottaen kahden runkopakin poissaolon. Vierasvoitto olis kiva kaapia. Onneksi jyväskylän mv-rintama horjuu, luulisi HIFK:n tähtihyökkääjien rokottavan jatkossakin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Rask, Generous ja Järvinen pelasivat mainiot pelit. Erityismaininta Raskin liikkuvalle maskille Puustisen maalissa ja Järvisen suht julmalle kölimöykylle, kun Boyce ei väistänyt Hudea.

Zaborsky, Taimi ja Åsten saivat aika paljon sikaa monelta JYP-pelaajalta, varsinkin Taimi haettiin "kummasti" aina nahinoihin. Zaboakin yritettiin kajauttaa isolla pommilla kiekottomana ainakin kolmesti. Tavallaan Taimi ja Zabo ovat ykköspelaajia, ja jos tuo meno jatkuu ryynikyläläisiltä, niin joku "salmi" voisi olla uhrattavissa noutoa varten, sillä pleijariasetelma pakottaa muistuttamaan. JYPhän pelasi tänään itsetarkoituksellisen fyysisesti, millä yritettiin paitsi väsyttää, myös horjuttaa henkisesti, mutta se satoi kotijoukkueen laariin.

Jos tuollainen väsynyt painiminen, koputtelu ja jälkihuutelu jatkuu, HIFK menee jatkoon 4-1.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Tänään 4.ketju teki sitä mitä tarvitaan. Ärsytti, aiheutti torikokouksia, taklasi , repi ja raastoi. Hyvää peliä ja muutenkin jengi oli hyvällä jalalla ja tunteella pelissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä joukkue on kyllä näpäyttänyt kerta toisensa jälkeen epäilijöille. Ensiksi runkosarjassa voittamalla sen, eihän IFK:n pitänyt tuolla pelitavalla mitään runkosarjaa voittaa vaan taistella Playoff-paikasta!? Sitten pelsut kun nappasivat pari voittoa niin taas oli epäilykset ilmassa kuinka tämä joukkue tuolla pelityylillä ei tule pärjäämään ja johtavat pelaajat eivät ole johtavia jne. no siitä kuitenkin lopulta jatkoon. Vastaan tulee JYP jota vastaan ei ole mitään palaa, jälleen mennään siihen pelikirjaan ja kuinka vaikeaa teki jo pelsuja vastaan. Sitten tuo game 2 Jyväskylässä ja 5-2 turpaan surkean esityksen jälkeen sarja on menetetty ja JYP tulee menemään jatkoon tästä leikitellen, mutta mitä vielä? 7-1 taululle pari päivää myöhemmin stadissa ja täysin siis aivan täysin mankelissa vieraat! Ramun maali pyörii seuraavat viikot urheiluruudussa jne. on tämä vain hieno joukkue.

Nyt tämän dominoivan esityksen jälkeen on mielenkiintoista nähdä miten IFK käsittelee tämän. JYP ei onnistunut käsittelemään omaa voittoaan oikealla tavalla ja se oli tänään luokaton (mitään IFK:lta poisottamatta) ja puolestaan IFK käsitteli tuon lauantaisen hävettävän tappion hienosti, mutta nyt osat vaihtuvat. Tätä voittoa voi ja pitää juhlia, mutta sarja on vielä pahasti kesken ja JYP on äärettömän kova joukkue.

Tästä joukkueesta voi silti olla jo melkoisen tyytyväinen meni se sitten jatkoon tästä parista finaaleihin tai sitten ei, mutta silti. Hienoja elämyksiä läpi kauden on tarjonnut ja Järvisen suoritus Boycea vastaan tämän ajettua Husson päälle sanotaan nyt näin, että olin aika mehuissani siitä!
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
JYP on mielestäni ymmärtänyt väärin tuon kovuuden ja keskittyy vain liian paljon hakemaan taklauksia, pelaten samalle itseään ulos pelistä usein. Joukkueelle ja kannattajille on syntynyt outo ajatus siitä mitä on oikea kovuus, se on periksi antamatonta taistelua ja taklauksia harkitusti oikeassa paikassa. HIFK:n pitää vain jaksaa olla kärsivällinen ja ei ainakaan lähteä tyhmiin noutoyrityksiin. Taklataan silloin, kun on hyvä paikka siihen ja kun ei ole, niin pelataan kärsiväälisesti sovitulla systeemillä. Meillä on kuitenkin selvästi taitavampi joukkue hyökkäyspäässä ja luotettava siihen, että teemme sen maalin vastustajaa enemmän.

Boycen tahallinen ajo Hussoon oli hävettävä ja noita en toivoisi näkeväni jatkossa. Järviseltä hienosti hoidettu tilanne. Husso toi selvästi varmuutta omien peliin ja toivotaan nuoren kaverin olevan fyysisesti kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Auauau-auuuu mamma-mammam-MAA!

Huikea ottelu ja aivan mahtava kuitti koko joukkueelta siihen varsin alistuneeseen fiilikseen, joka tälläkin palstalla oli lauantain jälkeen ja jolla allekirjoittanutkin vähän oli. Enemmän pelotti, että noniin tänään otetaan 1-4 tukkaan, Jyväskylästä uudestaan ja sitten onkin sarja 1-3 JYP:lle. Tätä se alkkisfaijan kanssa on, kun historia ei anna tarpeeksi luottoa tulevan suhteen, niin pienenkin alamäen kohdalla sitä miettii, että "noniin nyt se taas alkaa, liian hyvältä se näyttikin."
Ei oikeastaan osaa pelistä kirjoittaa mitään erikoista. Niin huikeaa viihdettä se oli ja onnistumisia tuli isolla rintamalla, kuten Zabon gorilla pois selästä.
Pistettiin JYP:n molemmat maalivahdit pesusieniksi, vaikka eivät nyt varsinaisesti niin pahasti edes imuroineet.

Husso tuli takaisin taloon ja laittoi jauhut suuhun maalaisille, jotka tuntuivat lähinnä naureskelevan sille, kun IFK:n puoli oli peloissaan Husson "vammoista".
"-Tänään on se suuri ja mahtava Husso maalissa. Eihän me voida voittaa".
Eivätkä voittaneet, vaikka irvaillen asian ottivatkin esiin ennen ottelua.

Nyt sitten takki taas kiinni ja kohti keskiviikkoa. Ai, että!!!
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heitin IFK:n suhteen kirveen kaivoon jo kesken Pelicans-sarjan ja uudelleen toissapäivänä, koska harvemmin finaalipaikasta taistelevien joukkueiden peli heittelee ihan noin paljon iltojen välillä. Pelsuja vastaan homma ei muuttunut ihan tällä tavalla heittämällä, vaan siinä se peli tuntui paranevan vähitellen sille tasolle, että sarja voitettiin. Nyt tasonmuutos oli niin suuri ja nopea, ettei oikein tiedä mitä odottaisi keskiviikolta. Varmaan parempi, ettei odota mitään ja toivoo vain parasta. Tai lähinnä sitä, että työmoraali pysyy yhtä korkealla tasolla tulevissakin peleissä.

Generous oli ihan liekeissä tänään. Pari painavaa pommia ekaan erään ja näyttävä maali. Ei huono ilta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Niinhieno oli joukkueen esitys ja tunnelma hallissa tänään että nyt on jo selvää ettei tämän päivän puolella kotiin ehdi "palautumaan". Juntteja dunkkuun oikeen urakalla!!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vahva sama. Ja on tämä tosiaan jännää, että kun oma joukkue pelaa vuosien tauon jälkeen välierissä ja sarja on 1-1, niin täällä ollaan paskajäykkänä pelosta ja muutenkin kuin kaikki olisi aivan päin vittua. Jos oltaisiin välierissä tappiolla 0-3, niin silloin voisi jo kaivella partateriä ateriaksi. Nyt ollaan tilanteessa 1-1, kukaan ei olettanutkaan sarjan katkeavan 4-0 ja tänään on uusi peli. ?Miksi olen itsekin niin pessimistinen tämän alkkarifaijan kanssa....?

Olisiko tämän illan esitys jokin, edes häivähtävän pieni syy ajatella tai uskoa edes joskus optimistisesti?

Ulkona paistaa aurinko ja nailonköysi on K-Raudasta myyty loppuun. Tommi Läntisen itsemurhahumppia ei saa enää LP-levyinä (tästä en ole aivan varma?). On huhtikuinen raikas kevät ja HIFK on välierissä ja silleen.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Olipas aikamoista tykistystä tänään. Nautinnollista katsottavaa! Salmikin oli tänään oikeasti mitat täyttävä pakki ja GeneMatti ihan liekeissä! Tää oli nyt sitä Hifk:n tän kauden kiekkoa parhaimmillaan. Etäisyydet olivat kunnossa ja työmoraali oli oikeasti sitä luokkaa, että viisikkona ehdittiin puolustamaan keskialuetta & omaa maalinedustaa, eikä kahden ekan pelin kaltaista perässä juoksemista tarvinnut katsoa pätkääkään.

Husso ei pettänyt! Yhtään helppoa ei mennyt vaan kaveri koppasi tarvittavat kudit juuri niin kuin voittavan veskarin kuuluukin tehdä. Meilllä on myös todella laaja arsenaali ratkaisijoita (7 eri maalintekijää) ja tästä syystä uskoa riittää tähän joukkueeseen.

Ramun "vuoden maali" oli kyllä osastoa "mitä tässä just nyt tapahtu". Tän kevään ilmaveivi!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Olipahan huikeaa tykitystä tämä peli. Vastaavaa ilotulitusta pleijareissa ei ole IFK tainnut ihan hetkeen esittää mikäli 2011 mestaruuskautta ei lasketa, jolloin Lukko taisi kaatua kutakuinkin yhtä suurella maalierolla (?).

+++++ Ramstedtin huikean maalin myötä tuli sellainen olo, ettei IFK voi enää hävitä tätä ottelua. Tämän jälkeen joukkueelta onnistuikin kaikki. Vähän samalla tavalla kuin MG:n ilmaveivi silloin taannoin. Nöyryytyksen myötä taisi myös katketa paitsi Tarkin, myös koko JYP:n selkäranka.
++++ Kadoksissa ollut playoffs-ilme; nyt löytyi taisteluasennetta, fyysisyyttä ja kuitenkin siten, että kiekollinen ote pysyi hallussa.
+++ Husson paluu. Mikä ihmeen nivusvamma??
++ Yksilöiden onnistumiset; Husso, Ramstedt, Rask, Puustinen ja Generous etunenässä. Ja tietenkin hienoa, että Zaborskyn olkapäiltä saatiin karistettua se kuuluisa gorilla pois. Erityismaininta Genelle, joka pelasi aivan huikean pelin! Haki jatkuvasti isoja taklauksia ja kolasikin JYP-pelaajan useaan otteeseen avojäällä pystyyn. Lisäksi varmaa puolustuspelaamista ja siinä sivussa 1+1 pisteet.
+ Nykoppin paluun myötä koko nelosketju nousi aivan uusiin sfääreihin. Myös Liivikiltä ja Åstenilta hieno peli! Kun pelikellossa oli aikaa pari sekuntia, oma joukkue johti 7-1 ja näin Muulin luistelevan kohti kiekkoa hallussa pitävää Yonkmania, niin tiesin, ettei jätä taklaamatta. Aika moni muu pelaaja olisi tuossa tilanteessa jättänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin nyt HIFK sitten ensin nosti peruspelaamisen tasoaan ensimmäiseen erään ja Ramstedtin maalin jälkeen HIFK paineli tällä kaudella monta kertaa nähdyssä flow-tilassa murskalukemiin. HIFK on äärimmäisen paha joukkue pideltäväksi silloin, kun se pääsee pelissä johtoasemaan. Moni joukkue alkaa silloin vetämään jotain traktoripuolustusta sulkemalla keskialuetta, mutta HIFK saa silloin siivet ja alkaa iskemään nopeilla vastaiskuilla tuhojaan, kun vastustaja on pakotettu ottamaan riskejä. HIFK:n materiaalin ja pelitapa on kuin tehty tuohon. No se tästä pelistä.

Nyt HIFK:n pitäisi saada tuohon pelaamiseen mukaan se tasaisuus. Törmästä on pakko kehua siitä, että pystyy pienin muokkauksin pelien välillä tekemään korjauksia, esim. keskialueen pelaamiseen. Ei ole sitä yhtä sapluunaa, jolla mennään ja katsotaan mihin se riittää. Nyt pitää saada hyvä esitys myös Jyväskylään, että saadaan tuo vuoristorata pois pelaamisesta. HIFK:lla olisi keskiviikkona oikeasti iskun paikka, koska molemmista JYP:n veskareista tehtiin reikäjuustoa ja onnistumisia saatiin laajalta rintamalta. Nyt ei saisi jäädä poteroon odottamaan, että mitä se JYP nyt keksii vaan lähteä vieraissakin itse viemään peliä. JYP pystyy kotonaan todella vahvaan esitykseen, jos päästetään hurmostilaan, kuten viimeksi. JYP ja yleisökin alkaa turhautumaan, jos HIFK pystyy olemaan se aloitteellisempi. Yksi vierasvoitto Jyväskylästä, niin menee JYP:llä todella vaikeaksi. Ihan sama tosin miten se tulee.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tähän peliin pitää suhtautua kuten hyvään toiseen erään. Vielä on edessä se kolmas erä ja sen jälkeen jatkoaika.

Ennustin ennen sarjan alkua 4-3 IFKlle. En sitä ole vielä muuttamassa. Olemme parempi jengi, mutta Jypillä on niin kova tuo pleijarirutiini, että se tasoittaa hieman peliä.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan ilta Nordiksella. Nyt vain samanlainen nollaus kuin Jyväskylän teurastuksen jälkeen ja eteenpäin. Eilen sama homma kuin game 2:ssa, peli oli ohi 3-0 tilanteessa ja loppu oli kosmetiikkaa. Jengi pelasi eilen paljon vakaammin, kun maalivahtiin oli luottoa. Husso oli varma. Jyväskylässä taas Iso tappelu edessä. Hieno sarja.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK alkoi vasta eilen pelata playoffeja ja jälki oli sen mukaista. Upeaa peliä ja tunnetta riitti. Junttien kolaamisesta aina plussaa. Husson paluun merkitys lienee myös iso. Joukkue luotti maalivahtiin ja Hudelta nähtiinkin pari todella tärkeää torjuntaa. Ramun kauden maali, Zabon gorillan tippuminen, Järvisen suorittama piekseminen ja nelosketjun piristynyt ilme olivat parasta antia.
Taipalus, Teppo ja Salmi ovat kyllä ihan hukassa koko ajan. Muutenkin en ymmärrä miksi väkisin pitää peluuttaa seitsemää puolustajaa kun se seitsemäs puolustaja on tasoltaan Salmi jolla näissä peleissä on liikaa ongelmia.
Tätä en kyllä ymmärrä. Teppo ja Salmi pelasivat molemmat erinomaisen ja lähes virheettömän pelin. Teppo on tällä hetkellä Auvitun ja Järvisen jälkeen tärkein puolustaja, koska suoritustaso on niin vakaa. Salmi hoiti vähäiset minuutit kunnialla. Taipalukselta pari hassia, mutta vastapainoksi paljon hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Generoukselta hyviä niittejä ja hieno maali, joten en valita, mutta kyllä Matt on pakeista se, kenellä on eniten vaikeuksia pysyä kovassa playoffvauhdissa mukana.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teppo ja Salmi pelasivat molemmat erinomaisen ja lähes virheettömän pelin. Teppo on tällä hetkellä Auvitun ja Järvisen jälkeen tärkein puolustaja, koska suoritustaso on niin vakaa. Salmi hoiti vähäiset minuutit kunnialla.

Ainakin omaan silmään pisti, että Salmi pelasi AV:lla erittäin aggressiivisesti ja haki pari hyvää taklaustakin. AV oli muutenkin erittäin paljon parempaa ja aktiivisempaa kuin aikaisemmin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Salmejuuso oli hyvä eilen. Niin oli kaikki muutkin. Late kierrettiin kerran pahasti. Muuten sekin oli hyvä.
Roope oli vähän vaisu. Ei haitannu eilen. Jengiltä pyytelin sitä kulmahammasta esiin ja kovaa taistelua. Sitä sain.
KIITOS IFK!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt ollaan siinä tilanteessa, minkä heitin kommenttina, kun joku sanoi, että "HIFK:lta puuttuu kovia maalintekijöitä". Ihmettelin syvästi tuota näkemystä, sillä HIFK teki runkosarjassa eniten maaleja ja lisäksi HIFK:n riveistä löytyy kauden toiseksi paras maalintekijä. Kauden paras maalintekijä onkin jo kesälomalla, joten juuri nyt punaisissa pelaa Liigan potentiaalein maalintekijä. On pelkästään positiivista, että maalinteko ei silti ole yhden-kahden pelaajan varassa, vaan vastuu jakautuu laajalle. Juuri nyt HIFK taitaa olla tehnyt playoffeissakin eniten maaleja, vaikka se Liigan potentiaaleihin maalitykki on tehnytkin vain yhden häkin. Aika cool! Kun tätä kommentoin edellisen kerran, sanoin että maalintekeminen ei tule olemaan HIFK:lle ongelma, ei nyt keväälläkään. Maalinpäästäminen on se juttu. Kun maalinpäästäminen saadaan (Husson pysyessä pelikuntoisena) kuosiin, tämän jengin menestys ei todellakaan tule jäämään kiinni maalintekijöiden puutteesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös