Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 563 244
  • 3 676

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onpahan ollut "kovat" sisääntulot peleihin. G1 ja G2 ollut JYPille 2-0 reilun 10min kohdalla. Perjantaina vielä noustiin, mutta eilen nähtiinkin sitten niin vaisu IFK myös loppupelissä, että pikkusen hävettää rehellisesti sanottuna.

Liian vapaasti pääsee IFK:n maalin lähettyville ampumaan hyvistä paikoista. Ja Lankinen tuo epävarmaa olotilaa siellä, eikä pelaajat pelaa samalla tavalla kun Husson aikana, jolloin tekeminen on vapautuneempaa ja pakit uskaltaa mm. pintsata pienellä riskilläkin kun paikka siihen on.

Pettymys ollut tuo Lankinen. Päästää suoria vetoja sisään ilman maskia. Kulmat ja länget auki liikaa?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pettymys ollut tuo Lankinen. Päästää suoria vetoja sisään ilman maskia. Kulmat ja länget auki liikaa?
Sen mitä olen kuullut Lankisen lähipiiristä, niin itseluottamuksen kanssa on ollut todella suuria ongelmia etenkin alkukaudella. Kyllähän tuo pelaaminen vähän taas siltä näyttää, että se luotto omaan toimintaan ei ole kunnossa ja monen torjunnan jälkeen on epävarmuutta, että jäiköhän se kiekko nyt sinne suojuksiin.

Toisaalta edelleen puhutaan parikymppisestä maalivahdista. Kyllähän se ihan valtakunnallisestikin yleensä sanotaan, että Liigan paras ja samalla paskin pelipaikka on olla IFK:n maalivahti riippuen aivan miten peli kulkee. Ne paineet on aivan järkyttävät ja sitten kun vielä tuletkin sisään selvänä kakkosmolkkena välierään, jossa seura on taas pitkästä aikaa ja punainen kiima on kova, niin heikompaakin alkaa jo hirvittämään. Mutta taas toisaalta ammattilaisurheilijat kyseessä ja näissä paikoissa ne kovat jätkät testataan.
Perjantaina ensimmäinen maali oli sellainen, että ehkä pitäisi ottaa kiinni, mutta muuten pelasi ihan hyvän pelin. Eilen oli sitten oikeastaan koko pelin todella epävarma ja pari-kolme maalia sellaista, jotka vain pitää ottaa menestyvän joukkueen molarin kiinni. Koko jengi kyykkäsi eikä tarjonnut apuja, niin soppa on valmis. Olihan JYP:llä paljon enemmän maalipaikkoja, jotka Lankinen torjui verrattuna Tarkkiin eli ei todellakaan Lankiseen koko matsia kaaduttu. Silti siinä ne erot tulee näin tasaisissa ottelupareissa, että sinä iltana kun jengi ei ole parhaalla pelituulella, niin molari ottaa ne pari-kolme torjuntaa oikeilla paikoilla ja taululla pysyy ne 2-1 lukemat, joista sitten voi vielä tuurilla tai tasonnostolla jengi nousta vielä taistelemaan voitosta kesken pelin.
Mutta ihan samalla lailla, jos kun osa syyttää pelkkää Lankista, niin voi samalla syyttää meidän kallista sniperiä herra Zaborskya. Ei osu sitten mistään ja edes normaalilla viimeistelyprosentilla peleissä voisi olla aivan eri numerot. Joka vitun kerta patjoihin, ohi, yli, tolppaan ihan minne vain paitsi maaliin, vaikka se olisi puolillaan auki.

Toivon todella, että Husson istuminen penkillä on jotain Törmäsen kieroa kikkailua tai sitten, että Villellä on jotain pientä vammaa, jonka annetaan muutaman extrapäivän palautua. JYP:lläkin oli kakkosmolkke perjantaina ja kyllähän Lankinen pesi Vehviläisen siinä ottelussa. Voittavaa maalivahtia turha vaihtaa, etenkin kun pelasi ihan hyvin ekan maalin jälkeen ja samalla annetaan Hussolle pari päivää extraa palautua, jos siis jotain pientä vammaa on.

Maanantaina ollaan pirusti viisaampia missä mennään maalivahtien kanssa. Rukoilkaamme kaikki.

Oliko Husso muuten lämmittelemässä ennen matsia näissä aiemmissa matseissa? Jos se siellä alkulämmöissä torjui kiekkoja, niin vaikea uskoa mihinkään isoihin "nivusvammoihin".
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Järkyttävä ohipeli, ei voi muuta sanoa. Ei ollut Keken paras päivä, mutta eipä tullut hirveästi jeesiä jengiltäkään. Mä uskon vilpittömästi, että Keke riittää vaikka päätyyn asti mutta se vaatii kenttäpelaajilta pikkasen enemmän työmoraalia kuin viime pelissä. On kyllä luonteeltaan merkillinen joukkue, että tässä vaiheessa kautta voi vielä esiintyä eilisen kaltaista hiihtelyä. Taitoa ja luovuutta on vaan niin paljon, että sellainen pieni taiteilijan sielu taitaa asua HIFK:ssa vm. 2016. Ei Stögö eikä Arttu taida olla luonteeltaan sellaisia johtajia, jotka pelkällä tuijotuksella saisi tuon jengin painamaan peräsuoli pitkällä.

Eilen hävittiin enemmän omaan huonouteen kuin vastustajan hyvyyteen. Se, että oma hyvä tekeminen riittää jatkoon tästä sarjasta, on erittäin positiivista jatkoa ajatellen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Husso pelannee piikin voimalla maanantaina. Ja onhan se sinänsä ikävää pointata huono maalivahtipeli, mutta kun se nyt on vaan faktaa, että on lähtökohtaisesti vittumaista pelata, kun peli on aika alussa 2-0 vastustajalle. Maalivahdin tontti on paskamainen ja siinä ei tule kyllä mitään ikätasoituksia suuntaan eikä toiseen. Jos veskari on hyvä, on ihan sama onko hän 18- vai 42-vuotias. Samoin jos veskari on huono. Vikaa voidaan etsiä joukkueen kokoajista, jos on luotettu kaveriin, jonka ongelmaksi tiedetään epävarmuus ja huono paineensietokyky.

Mä en näe tilannetta ollenkaan sellaisena, että kun oma mv on huono, kenttäpelaajat kokevat että "vittuako tässä yrittämään". Tämä on ammattilaissarja kuitenkin. Ennemmin se näkyy mailanpuristamisena ja vastuun siirtelynä maalipaikoissa, kun koko ajan on tiedossa, että nyt tarvitaan muuten maaleja. Hyvällä veskarilla varustettu joukkue pelaa rennosti ja silloin se maalintekokin yleensä onnistuu. Mystinen juttu, mutta pitää paikkansa.

Lohduttavaahan on se, että kun Lukko on poissa, vastustajallakaan ei ole huippuveskareita. Paitsi Tapparan Karhunen ja Tapparaahan ei tarvitse tämän menon jatkuessa kohdatakaan. Jypissä Vehviläinen on myöskin epävarma nuori veskari ja ei se Tarkkikaan ole vielä ihmeitä esittänyt. HIFK on vaan ollut niin lapanen maalipaikoissa. Kaikesta huolimatta Lankinen on ollut kiistatta huono ja sarjasta tulee ongelmallinen, mikäli Husso ei sitten pystykään pelaamaan. Kuten Stigu toteaa, matsit saa voittaa myös 5-4 tai 6-5, ei siinä mitään, mutta yleensä tällaiset tulokset ovat mahdollisia vain runkosarjassa. HIFK:llahan on olemassa vielä Heljanko? Jos nyt siis kaivetaan kaikki mahdollisuudet. Kaikkiaan olen sitä mieltä, että junnupelaaja 2-mv:na on aina tietynlainen riski ja ehkä siihen paikkaan sopisi paremmin vakaa sotaratsu. Mutta palaan siihen, mitä alussa sanoin - jos veskarille koppi tarttuu, olkoon saatana vaikka 13-vuotias. Olihan Jani Nieminenkin nuori joutuessaan pleijareissa maalinsuulle.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Tässä taisi käydä niin, että edarit ajelivat avoautolla takki auki, hiukset hulmuten ja rokki soiden Jyväskylään. Taukopaikalla tankattiin veekasit, popsittiin kebabia ja heitettiin totorivit sisään. Samalla arvuuteltiin tulevaa finaalivastustajaa. Perillä tulikin yllätys, kun vastustaja olikin valmistautunut peliin ja pelasi tosissaan. Perjantainen toisen erän näytös ei riittänytkään katkaisemaan JYPin selkärankaa.

Maanantain kokoonpanoon puuttumatta maalintekijöiden pitää tehdä maaleja, puolustajien puolustaa, maalivahtien torjua, raatajien raataa, taklaajien taklata, hämmentäjien hämmentää. Ja sen lisäksi koko joukkueen hyökätä ja puolustaa joukkueena finaalipaikan arvoisesti. Muuten tämä on nopeasti ohi ja siirrymme pronssikaudelle. Kaikilla joukkueilla on tässä vaiheessa kautta loukkaantumisia, flunssaa, pientä kremppaa ja muuta. Niillä mennään, jotka saadaan kokoonpanoon ja niiden pitää myös jättää kaikki kentälle. Piste.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huden ollessa paskana vielä huomennakin, niin kylmästi iskisin Heljangon häkkiin. Junnulla ei ole mitään paineita ja voi kylmästi pelata itsensä kesän tavoitelluimmaksi poikamieheksi Stadissa. Voin jo tuntea kylmät fibat pitkin selkärankaa, kun jokainen huomenna napattu koppi räjäyttää Nordiksen yleisön suosionosoituksiin, josta seuraa helvetinmoinen jumalamoodi ja jengi saa päälleen flown hyökkäyspelaamisen. Matsin lopussa standingovation ja media funtsii kuka on tämä ihmepentu. Rakas Kiekkojumala, anna tämän kuulua tämän kevään tarinaan.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihme itkua veskareista täällä. Ekassa pelissä Vehviläinen ei saanut mitään kiinni ja eipä Tarkkikaan eilen aivan vakuuttanut jypilläkään. Ymmärrän kyllä pettymyksen, että onhan se katastrofi kun tuntemattomat maalaisjuntit pystyvät Suomen kuninkaita edes pikkaisen horjuttamaan, mutta että kaikki kaadetaan maalivahdin syliin, joka on pelannut vähintään yhtä hyvin kuin vastustajan molarit. En ymmärrä....

Käsittääkseni aika harva, jos kukaan ei ollut kaatamassa koko paskaa Lankisen syliin, muu jengi kyllä sai osansa ja aivan aiheesta. Veskarin merkitys sattuu nyt olemaan perhanan suuri. Veskarina pelaaminen on kuitenkin tietääkseni vapaaehtoista, ainakin Suomessa. Pohjois-Koreassa voi olla toisin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Veskarin merkitys sattuu nyt olemaan perhanan suuri. Veskarina pelaaminen on kuitenkin tietääkseni vapaaehtoista, ainakin Suomessa. Pohjois-Koreassa voi olla toisin.

Vähän off topicia, mutta eihän se ihan vapaaehtoista ole. Ainakin omassa lapsuudessa aina välillä määrättiin joku maaliin, kun ei ollut kentällä hyötyä. Isot pojat saivat sitten pelata rauhassa.

Ei tätä nyt pelkästään Lankisen niskaan olla kaatamassa, kun kaikki olivat aivan sekaisin. Jos se Zabon gorilla poistuisi jonnekin tarhaan, niin se voisi olla aika iso tekijä koko sarjan kääntämisessä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lankinen pelasi kuitenkin viime keväänä erittäin hyvin, tiedä sitten mistä johtuu tämän kauden epävarmuus? Henkimaailman juttujahan nämä veskareiden pelaamiset ovat aika pitkälti ja jos ei kaikki ole balanssissa, niin pomppuja ja helpohkoja maaleja tulee.

Toivottavasti Lankinen löytäisi viime kevään tatsin, niin homma helpottuisi, jos siis Husso ei ole kondiksessa.

Mutta on kenttäpelaajienkin tekemisessä paljon parannettavaa, koska kevään peleissä pystyy laskemaan kahden käden sormilla ne erät, kun joukkue on pelannut play offeissa vaadittavalla tasolla. Eilisen kaltaisella pelillä tulee aivan varmasti noutaja, kotiedusta huolimatta.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Ei hifkillä kuitenkaan Vehviläistä maalissa ole. Vehviläinen ei ekassa pelissä saanut edes itseään kiinni.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lankinen pelasi kuitenkin viime keväänä erittäin hyvin, tiedä sitten mistä johtuu tämän kauden epävarmuus?

Samoin Lankinen pelasi ihan ok:sti runkosarjassa tällä kaudella. Tämähän on faktaa. En löydä tähän huonoon tasoon juuri nyt muuta selitystä kuin huonon paineensietokyvyn. Ja se on todella huono homma veskarille. Tällä profiililla Lankinen on edelleenkin varmaan ihan kelpo 2-mv runkosarjaan. Siis kaveri, joka pelaa vakaasti noin 2,0 GAA:lla runkosarjassa sen 15-25 peliä - mutta riittääkö tällainen perusasetelma ensinnäkään Lankiselle itselleen ja toisekseen HIFK:n tasoiselle organisaatiolle? Miksi HIFK:n pitäisi tyytyä maalivahtiin, joka ei kestä paineita? Tämä on karua. Ja kyllä se veskarin tontti on ihan vapaaehtoisesti valittu.
 

Bromse

Jäsen
Viime kaudella Lankinen tosin pelasi pleijarit hyvin, joten varmasti sitä paineensietokykyä myös löytyy. Kokemusta ja ehkä tiettyä rutiinia ei, sitä saa pelaamalla. Kekestä varmasti kaavaillaan tuleviksi kausiksi IFK:n ykkösmaalivahtia, joten niitä pelejä on hyvä saada alle, mutta ei tietenkään menestyksen kustannuksella. Jotenkin voisin kuvitella että miehelle osui vaan todella huonoon aikaan off-vaihde päälle. Jos on vaan mahdollista ja millään muotoa järkevää (jos huhut loukkaantumisesta osoittautuu oikeaksi), niin kyllä itsekin toivon Huden palaavan tolppien väliin loppu kevääksi. Mielenkiinnolla odotan huomisen pelin mv-valintaa, se varmasti kertoo paljon Husson tilanteesta.

Toki ison ryhtiliikkeen saa tehdä myös kenttäpelaajat, jos tästä sarjasta aiotaan vielä punaisten marssi tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Samoin Lankinen pelasi ihan ok:sti runkosarjassa tällä kaudella. Tämähän on faktaa. En löydä tähän huonoon tasoon juuri nyt muuta selitystä kuin huonon paineensietokyvyn. Ja se on todella huono homma veskarille. Tällä profiililla Lankinen on edelleenkin varmaan ihan kelpo 2-mv runkosarjaan. Siis kaveri, joka pelaa vakaasti noin 2,0 GAA:lla runkosarjassa sen 15-25 peliä - mutta riittääkö tällainen perusasetelma ensinnäkään Lankiselle itselleen ja toisekseen HIFK:n tasoiselle organisaatiolle? Miksi HIFK:n pitäisi tyytyä maalivahtiin, joka ei kestä paineita? Tämä on karua. Ja kyllä se veskarin tontti on ihan vapaaehtoisesti valittu.

Niin, Lankinen pelasi nimenomaan runkosarjan loppuosan erittäin hyvin, kun muukin jengi suoritti hyvällä tasolla. Viime keväänä Lankinen pelasti omalla pelillään joukkueen sääleistä jatkoon. Veikkaan, että Husson tilanne on osaksi myös sekoittanut Lankisen keskittymistä. Vaikka tässä kohtaa hänen pitäisi oikeasti näyttää, että on valmis ottamaan vaikka ykkösveskarin paikan. Tähän lisätään vielä muiden pelaajien sluibailut, nin soppa on valmis.

Huomenna odotan näkeväni ihan eri joukkueen kentällä, oli tolppien välissä kuka tahansa. Nyt viimeistään pitää löytyä se taisteluilme, joka nähtiin viime keväänä siipirikkoiselta joukkueelta.

Herätkää nyt perkele pelaamaan!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Suomi on toisaalta tulvillaan veskareita, jotka pystyvät pelaamaan hyvin silloin kun oma joukkue muutenkin pelaa hyvin. Harvassa ovat ne sankarit, jotka vetävät kuten Hovinen kolmannessa HIFK-Pelsut -matsissa, jolloin maalivahti pelasi omilleen voiton. Se HIFK:n toisen erän lopun rumputuli kyseisessä matsissa oli ehkäpä paras yksittäinen pleijariväläys, mitä HIFK on pystynyt esittämään. Paradoksaalista, että se tuli tappiomatsissa. Laukauksia tuli koko ajan. Vituttaa erityisen paljon toi Nykoppin poissaolo. Nelonen kaipaa häntä, se on nähty moneen kertaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kai kukaan voi kiistää, että Kevin Lankinen pelasi eilen huonon ja epävarman pelin? Sellaisen, jolla yksikään pleijarijengi ikinä koskaan ei voi voittaa. Paapominen ja selittely on aivan turhaa. Faktat tulee hyväksyä.

Kukaan ei varmaan voine kiistää sitäkään, että K Lankinen on lahjakas mokke, joka on osoittanut myös voivansa voittaa. Nyt tsemppiä. Huomenna on uusi peli, uudet kujeet ja on taas uusi aurinkoinen näytön päivä.

Eteenpäin saatana.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Samoin Lankinen pelasi ihan ok:sti runkosarjassa tällä kaudella. Tämähän on faktaa. En löydä tähän huonoon tasoon juuri nyt muuta selitystä kuin huonon paineensietokyvyn. Ja se on todella huono homma veskarille. Tällä profiililla Lankinen on edelleenkin varmaan ihan kelpo 2-mv runkosarjaan. Siis kaveri, joka pelaa vakaasti noin 2,0 GAA:lla runkosarjassa sen 15-25 peliä - mutta riittääkö tällainen perusasetelma ensinnäkään Lankiselle itselleen ja toisekseen HIFK:n tasoiselle organisaatiolle? Miksi HIFK:n pitäisi tyytyä maalivahtiin, joka ei kestä paineita? Tämä on karua. Ja kyllä se veskarin tontti on ihan vapaaehtoisesti valittu.

Arvon JHag; siteerattu on juuri niin kuin itse ajattelen. Lankinen voi kenties olla hyvä kakkosveska jossain Saimaalla tai Hämeenlinnassa, mutta taso ei vain riitä IFK:ssa. Playoffsissa tämän hetkinen GAA 3,50 ei vaan riitä ottaen huomioon, että Längell vol2 on antanut keskimäärin ensimmäisessä erässä vastustajalle eteen 2,50 maalia. Mikäli Husso lähtee toisiin maisemiin, on edessä ykkösmaalivahdin etsiminen. Längell vol2 ei siihen kelpaa.
 

444

Jäsen
Ei kai kukaan voi kiistää, että Kevin Lankinen pelasi eilen huonon ja epävarman pelin? Sellaisen, jolla yksikään pleijarijengi ikinä koskaan ei voi voittaa. Paapominen ja selittely on aivan turhaa. Faktat tulee hyväksyä.

Kukaan ei varmaan voine kiistää sitäkään, että K Lankinen on lahjakas mokke, joka on osoittanut myös voivansa voittaa. Nyt tsemppiä. Huomenna on uusi peli, uudet kujeet ja on taas uusi aurinkoinen näytön päivä.

Eteenpäin saatana.
Kukaan ei ole nähdäkseni myöskään kiistänyt. Lankinen ei missään nimessä esittänyt voittavaa kiekkoa eikä tarjonnut jengilleen mahdollisuutta.
Sen sijaan olen ollut havaitsevinani sellaista sorinaa, että muunkaan jengin otteet eivät olleet voittavaa jääkiekkoa. Jos pelaamisen taso on tuollaista hiihtelyä näissä otteluissa, joiden luulisi olevan jokaisen pelaajan unelma, niin korvien välissä on paljon korjattavaa. Turha siitä on maalivahtia pelkästään syyttää, että 20 pelaajaa unohtaa, miten jääkiekkoa pelataan. Olisiko eilinen peli voitettu Hussolla? Tuskin.

Mutta huomenna mennään taas! Jätetään tuo lauantainen ripuli taakse ja keskitytään tulevaan.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parin pelin perusteella tietysti ei pitäisi tuomioita jakaa, mutta olihan Lankinen eilen käsittämättömän epävarma. Kiekot pomppii ja kaatuillaan selälleen kun ei olla varmoja onko se tarttunut. Veskarin kehon kieli on kuitenkin mielestäni todella merkittävää ja ollessaan hyvä rauhoittaa omia pelaajia ja vastaavasti syö vastustajan hyökkääjien itseluottamusta. Sillä on kuitenkin eroa katsellaanko hyvän hyökkäyskuvion jälken kun Husso jäässä käymättä leikittelee kiekolla vai onko sielä Lankinen tekemässä lumienkeleitä tietämättä, missä kiekko on. Tämä vaikuttaa ihan kaikkiin: hyökkääjiin, puolustajiin ja katsojien verenpaineeseen. Itsellenikin omissa pelissä se pahin on se, kun maalivahti nappaa eleettömästi sen hyvän vedon, siitä tulee jotekin aseeton olo.

Toinen jännä juttu on se, että Lankinen on torjunut ihan hyvin heti kun peli on ratkennut tai ottanut pari omiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Olisiko eilinen peli voitettu Hussolla?

Spekulointi on turhaa, mutta ei kiellettyä. Lauantaina Jypiä vastaan vieraissa tehtiin 2 maalia. Ottelu olisi siis ollut voitettavissa suoraan, mikäli oma mv olisi päästänyt 0 tai 1 maalia. Jatkoajalle olisi päästy, mikäli mv olisi päästänyt 2 maalia. Olisiko tämä ollut kohtuuton vaatimus? Ei todellakaan, vaan ennemmin oletusarvo. Hyvältä pleijariveskarilta vaaditaan käytännössä GAA alle kahden. Husson GAA playoffeissa tähän mennessä on 1,44. Tämä lukema kertoo ihan kiistatta sen, että Husson normitasolla ottelu olisi ollut voitettavissa, kun itse tehtiin kaksi maalia.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Spekulointi on turhaa, mutta ei kiellettyä. Lauantaina Jypiä vastaan vieraissa tehtiin 2 maalia. Ottelu olisi siis ollut voitettavissa suoraan, mikäli oma mv olisi päästänyt 0 tai 1 maalia. Jatkoajalle olisi päästy, mikäli mv olisi päästänyt 2 maalia. Olisiko tämä ollut kohtuuton vaatimus? Ei todellakaan, vaan ennemmin oletusarvo. Hyvältä pleijariveskarilta vaaditaan käytännössä GAA alle kahden. Husson GAA playoffeissa tähän mennessä on 1,44. Tämä lukema kertoo ihan kiistatta sen, että Husson normitasolla ottelu olisi ollut voitettavissa, kun itse tehtiin kaksi maalia.
Periaatteessa kaikki matsit on sellaisia, jotka jälkeenpäin ajatellen olisi voinut voittaa, jos joku asia olisi ollutkin toisella tavalla...jossittelu on todellakin sallittua (ah, niin siitiä!) niin kuin ylempänä @JHag totesi, joten tässä vähän lisää: Lauantain matsissa koko Hifk oli niin kuutamolla, että Husso olisi todennäköisesti hävinnyt pelin ja menettänyt samalla itseluottamuksensa tässä sarjassa. Mikäli Husso on kondiksessa, niin hyvä homma, että mies ei ollut lauantaina nöyryytettävänä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä lukema kertoo ihan kiistatta sen, että Husson normitasolla ottelu olisi ollut voitettavissa, kun itse tehtiin kaksi maalia.
Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jos maalilla olisi ollut normitasolla pelannut Husso, IFK ei olisi välttämättä päässyt tekemään niitä kahta maalia.

Anyway, on selvää, että välierissä ei voi ottaa 4 voittoa, jos maalivahtipelissä annetaan vastustajalle huomattava tasoitus.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Spekulointi on ihan hyödytöntä, mutta tosiaankin aika hauskaa. Se on kuitenkin totta, että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja esim. Leino olisi voinut tehdä maalinkin sillä alun vanhanaikaisella. Mutta se on selvää, että huonompaa mv-peliä esittävä joukkue harvemmin pystyy playoffottelun voittamaan. Runkosarjassa näin voi tapahtua, sinne kuuluvat nämä 7-5 -tyyppiset lopputulokset. Spekuloinnin turhuudesta huolimatta hyvä VT - sitä en kuitenkaan ymmärrä kuinka hyvin pelannut Husso olisi ollut jonkunlainen este HIFK:n maalinteolle?
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Spekuloinnin turhuudesta huolimatta hyvä VT - sitä en kuitenkaan ymmärrä kuinka hyvin pelannut Husso olisi ollut jonkunlainen este HIFK:n maalinteolle?

JHag hyvä, kaaosteoria on mielenkiintoinen aihepiiri. Jos lähestulkoon mitä tahansa olisi tapahtunut erilailla ennen peliä, kuten että minä olisin lähtenyt vierasmatkalle tai Pentti olisi hallille tullessaan kuullutkin kun Pekka huusi hänen nimeään, pysähtyen ja siten vaikuttaen ihmismassojen liikkeisiin parin sekunnin ajan, koko matsikin olisi luultavasti pelattu aivan eri tavalla. Puhumattakaan siitä, jos niinkin suuri muutos alkuehtoihin/olosuhteisiin kuin pelaavan maalivahdin vaihto olisi tapahtunut. Ei ole sanottua, että IFK olisi hävinnyt, muttei myöskään, että IFK olisi tehnyt maalin maalia. Yksikään tilanne kentällä, yksikään ajatus, liikerata tai interaktio ei olisi mennyt samalla tavalla.

Wikipediasta copypastettua:

Chaos theory is the field of study in mathematics that studies the behavior and condition of dynamical systems that are highly sensitive to initial conditions—a response popularly referred to as the butterfly effect.[1] Small differences in initial conditions (such as those due to rounding errors in numerical computation) yield widely diverging outcomes for such dynamical systems, rendering long-term prediction impossible in general.[2] This happens even though these systems are deterministic, meaning that their future behavior is fully determined by their initial conditions, with no random elements involved.[3] In other words, the deterministic nature of these systems does not make them predictable.[4][5] This behavior is known as deterministic chaos, or simply chaos. The theory was summarized by Edward Lorenz as:[6]

Chaos: When the present determines the future, but the approximate present does not approximately determine the future.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lemieaux: Olen perehtynyt kaaosteoriaan ja se on mielettömän hieno maailma! Itse asiassahan jossain toisessa säikeessä Husso pelasi hyvin ja HIFK johtaa sarjaa 2-0. Jossain toisessa säikeessä Maapallo on jo pamahtanut taivaantuuliin. Kaikki nuo säikeet ovat olemassa samanaikaisesti ja rinnakkain. Tämä liittyy paralleeleihin universumeihin. Nevertheless, tässä todellisuudessa, missä nyt kommunikoimme, sarja on tasan 1-1. Ja tosiaan, jossain muussa todellisuudessa Leino teki 0-1 -maalin siitä vanhanaikaisesta, Jypin selkäranka katkesi ja HIFK voitti Lankisen loistopelillä 5-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös