Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 560 296
  • 3 676

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kyllähän tänään näki alusta asti ettei asenne ollut täysin kunnossa, syötöt oli heikkoja ja Pelicans pysyi jopa hitaalla jalalla mukana. 1-3 Pelicansin maalin jälkeen tapahtui totaalinen muutos, viimeiset 3-4min meni täysin Pelicansin päässä. Siinä oli ainakin 2 tolppaa erän loppuun ja useampi huippupaikka josta vedettiin patjaan, syliin tai suoraan Hovisen räpylään. Kaikki kunnia Hoviselle hyvästä pelistä, mutta eihän se ottanut yhtään super torjuntaa siellä, Hovinen ohitettiin tänään 5-6 kertaa, 2 maalia ja 3-4 kertaa tolppaan ilman että Hovinen oli enää edes mukana. Kyllä noilla paikoilla pitää tehdä enemmän maaleja, toisessa erässä ei saatu palkintoa ja 3.erässä ei saatu enää parasta irti.

Jos haluatte vetää helpoimman kautta ja syyttää meidän maalivahtia, kattokaa ennemmin mitä puolustus teki ennen noita 5vs5 maaleja. Toista maalia ennen Auvitu lähtee pakin paikalta nousuun täysin tarpeettomasti ilman että yksikään hyökkääjä paikkaa, lopputuloksena Potulny kävelee vapaasti vasemmalta sisään ja lataa Husson räpylän kautta kiekon häkkiin, tämä oli ainoa selkeämpi maali Husson piikkiin. Kolmas maali, koko viisikko nukkuu eikä yksikään anna Pelicans hyökkääjälle laidassa painetta, syöttö viisikon läpi ja Latvala onetimeristä kiekko varmasti häkkiin. Neljännessä maalissa paska-Late lähtee jalalla nostamaan kiekkoa, menettää kiekon ilman että se menee edes hyökkääjälle asti, seuraavaksi Late antaa turhan ylipaineen sinisellä, Pelicans kiittää ja Rekonen kävelee 1vs1 sisään, laukoo Tepon jaloista kiekon B-pisteen sisäkaarelta häkkiin.

Ei ollut Hussolla paras päivä tänään kuten ei muullakaan joukkueella, silti mielestäni turha odottaa Hussosta pelastavaa enkeliä jos on Hussoa nämä viime kaudet seurannut, Husso ei meille tule yksin voittamaan pelejä se on ihan varma. Markkaset ja Juuse Sarokset ovat eri kaliiberia, onneksi myöskään vastustajalla ei näitä pelastajia juurikaan tänä keväänä löydy. Toki tänään Hussoltakaan ei olisi vaadittu ihmeitä torjuakseen 1-2 maalia, silti tarkoituksena se, ettei Husso yleensä nosta tasoaan jos muu joukkue vetää vähän puolivaloilla. Hyvä puoli on se, ettei Hussolla ole myöskään tapana pettää heikkona lenkkinä vaikka muu joukkue suorittaisi hyvin.

Tämän pelin opetus IFK:lle olkoon se, että jos vedät ensin puolivaloilla 35min, niin ei se peli välttämättä aina käänny vaikka kuinka yrittää loppua kohden. Seuraavaan peliin 100% lataus alusta asti ja Pelicans voitetaan aivan varmasti, ei tämän sarjan pelilliset voimasuhteet ole muuttuneet juuri mitenkään Pelicansin osalta. AV:ta he muuttivat hieman joka toimi tänään, ja Hovinen oli tänään parempi kuin sarjan aikaisemmat maalivahdit. Nuo kaksi viimeksi mainittua asiaa eivät tule kääntämään tätä sarjaa niin kauan kun IFK hoitaa oman osansa. E: Laittaisin Husson myös torstaina kehiin, ansaitsee uuden mahdollisuuden siinä missä muukin joukkue (poislukien Taipalus ja Partanen).
Hei!
Ottelun vasta nauhoitettuna nähneenä, en voi kuin olla samaa mieltä noista maaleista. Lisäksi Husso, vaikka jonkun olisi poiminutkin oli aika pitkään työttömänä, jolloin on vaikea olla täysin hereillä. Ei ollut Villen vika että hävittiin. Suurimmat syyt olivat: Valmennukselta joukkueen valmistaminen peliin. Ei voi lähteä poffipeleihin täysillä ekassa erässä ja sitten joutua ekan erän lopulla vetää henkeä yhden erän verran. Vasta toisen erän lopulla herättiin uudestaan vaikka laukaukset olivat tokassa enemmän kuin pussileuoilla yhteensä. Lisäksi napit taisivat jäädä, varsinkin ekassa erässä, pukukoppiin. Paidat oli aika auki. Valmentajien tehtävä on huolehtia pukeutumisesta ja käytöksestä, myös mahdollisissa virallisissa mestaruusjuhlissa (vrt. eräs mv-valmentaja koneesta astuessaan). Olen aika pitkään ollut sitä mieltä, että maalinteko vs. laukaukset on tuskainen suhde, sillä laukovia käsiä on liian vähän. Nytkin hierottiin maalipaikkoja pitkään, mutta laukaukset lähtivät liian myöhään tai väärään osoitteeseen. Taisi olla 65 vs. 25. Osumatarkkuus meillä 3% heillä lähes 14 %.
Tuo ei varmasti toistu joka pelissä, jonka johdosta uskon voittoon Pelicansista. Mutta sitten vaaditaan paljon enemmän, kun menee tarkemmaksi puolustaminen. Toki puolustus meillä onkin suht. hyvässä jamassa, mutta osaameko pelata poffia? Itselläni on viime viikot fiilis noussut, nyt laski taas. Tänään hyviä olivat Ikonen, Rask, Nykopp, hetkittäin Luttinen, Elkins. Ramu ja Zabo alle 80 %. Muut samaa luokkaa. Pakeista vaikea sanoa. Ehkä JJ, Grillfors, Auvitu. Muilla aika puurtamista. Taipalus oli heikko. Next game: Puustinen, Tamminen, (ehkä jopa Saarelainen sisään - saadaan laukojia), samaten Generous.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Paljon jäi jossiteltavaa tästä pelistä...

Tänään oli todella huonon tuurin lisäksi myös sellanen väkisinmakaamisen meininki maalipaikoissa, ja yleensä sillon ei mene juuri mistään.

Husso hävisi tylysti pelin Hoviselle. Ei mitään super-kämmyjä, muttei sitten taas niitä geimseivereitä(kään). Jälkiviisaana olisi lähdetty Lankinen edellä tänään, mutta vaihdapa nyt poffeissa 0:n torjunut veskari seuraavaan peliin. Älyvapaata sekin!

Kyllä antoi dumarit tänään Pelsun roikkua hihassa vähän liikaa. Toki ottivat räikeimmät pois, mutta viheltämättä jäi sellaset 5-7 aivan päivänselvää jäähyä.

Ei mitään hätää, mutta vituttaa. Miten edes voi Lahti tolla prosentilla upottaa paikoista... melkosta!
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä jotkut osaavat väittää, ettei joukkueiden välillä ole tasoeroa, vaikka HIFK loi "paskallakin" pelillä 3 kertaa enemmän maalipaikkoja kuin Pelicans. Tänään kävi huono tuuri, mikä oli kylläkin täysin ansaittua kun joukkue tuli otteluun selvästi surkeasti valmistuneena. Tuollainen toiminta olisi täysin anteeksiantamatonta jossain oikeasti tasaisessa ottelusarjassa/-parissa. Kaikesta huolimatta HIFK jatkaa Lahteenkin selvänä suosikkina ja poistuu kaukalosta voittajana about 7 kertaa kymmenestä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Yli- tai alilatausta, mutta enpä muista nähneeni hetkeen kuinka iso osa syötöistä lähtee sen 0,01sek myöhässä ja laukauksia varten pitää aina vähän riplata sitä kiekkoa... Noh, Lahessa jatkuu!
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Smeed post: 6394650 kirjoitti:
Mun on pakko nostaa esiin Liivik. Varsinkin nyt pleijareissa kaveri on näyttänyt siltä, että se vaan pelailee tuolla muiden mukana. Välillä saa kosketuksen kiekkoon kulmassa, mutta menettää heti seuraavassa kontaktissa sen. Ei mitään käyttöä tällä hetkellä.
Aivan sama huomio täältä. Omasta mielestäni Märkä voisi olla se pelaaja joka siirtyy Pudin tieltä pois. Tosin Åstenkin oli eilen vaisuhko ja puri tuppea vikan erän.
Nypsi ihan pirteä.
Taipalus varmaan tekee tilaa Anteliaalle.
Kuka sano, et Hintz on "poika" miesten peleissä. Käy optikolla. Ainoo missä sillä on reilusti parannettavaa on aloitukset. Muuten on pelissä täysin sisällä ja luo paikkoja sekä itselleen että muille. Partanen ja Liivik on ollu heikoimmat lenkit tähän asti.
 
Aivan sama huomio täältä. Omasta mielestäni Märkä voisi olla se pelaaja joka siirtyy Pudin tieltä pois. Tosin Åstenkin oli eilen vaisuhko ja puri tuppea vikan erän.
Nypsi ihan pirteä.
Taipalus varmaan tekee tilaa Anteliaalle.

Vaikka Liivik on ollut huono, kyllä Partasen peli tällä hetkellä taas sitä huonointa Partasta. Koko peli pysähtyy jatkuvasti siihen, kun Parru saa kiekon ja kiertelee ja kaartelee siihen asti, että menettää. Liivikillä on kuitenkin muita ominaisuuksia ja on parempi palanen alempiin ketjuihin. En voi käsittää, kuinka ailahtelevasti Partanen edelleen pelaa, viime kaudella oli ilmiliekeissä CHL-peleissä ja katosi täysin kuvasta, nyt meni alkukaudesta pidempään, mutta nyt on kentällä vain tiellä.

Taipalus voisi siirtyä kyllä Generousin tieltä. On parantanut kokonaisvaltaista peliään, mutta kiekollisena täysi nolla nykyään. Oli eilen ottelun loppuhetkillä jahtaamassa kavennusmaalia, kun pelattiin ilman veskaria ja sieltähän se bravuurikin tuli. Alimpana miehenä löysä veto suoraan päin vastustajan heittäytyvää pelaajaa. Tällä kertaa kiekko pomppi toki suotuisasti, eikä omissa soinut, mutta täysin nollatason ratkaisu jälleen kerran.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Tämä oli ihan hyvä muistutus joukkueelle, että pelkkä työpaikalle ilmestyminen poffeissa ei riitä. 4 voittoa tarvitaan joka sarjassa.
Voimasuhteet on ihan samat kuin ennen eilistä peliä. HIFK on ainoa suosikki otteluparista jatkoon kuten aikaisemminkin.
Ja olihan tiistaina jäänyt myös onni matkasta.
 

Sanchez

Jäsen
En alkaisi painamaan paniikkinappulaa vaikka eilen tappio tulikin. Hussolta meni muutama helppo, ja meillä ei sitten taas mikään mennyt sisään. Tolpat kolisi, ja Hovisella muutama uskomaton seivi.

Nykoppilta aivan loistava sisääntulo. Hommasi vastustajille kolme jäähyä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hovinen vei kyllä tämän veskojen kohtaamisen. Pelasi unelmapelin ja peitti maalia paljon paremmin kuin Juvonen. Hussolle meni ehkä yksi helppo mutta mitä veikkaatte lähteekö Törmänen kokeilemaan Lankista?
Lankisen peluuttamista voisi puoltaa sekin että toiselle maalivahdille pitää saada joku peli alle jos käy tulevissa peleissä Hussolle jotain tai vaikkapa nuhakuume. Näkisin että joku peli pitää saada alle Kevinillekin.

Nykopp todellakin tuli vahvasti mukaan, oli parhaita hyökkääjiä ja nimenomaan playoff-hyökkääjä parhaasta päästä ja ajaa aina maalille.

Taipalukselle lampaan perse näin tulevan pääsiäisen kunniaksi, ottaisin tällä hetkellä tuohon vaikkapa Salmen tilalle, ei ainakaan höntyilisi ylöspäin Laten tavoin. Maalipaikkoihin nähden ihan ok peli, puolustus sekoili yleisestikin useampaan kertaan ja sitä ryhdistämällä uskon että torstaina peli klaarataan.

_
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ainoa joka ei pitänyt Partasen eilistä peliä huonona? Parru menetti minun muistini mukaan tasan kerran kiekon kuskaamalla. Muutoin hän loi monta maalipaikkaa ja vaarallista tilannetta viekkaudellaan.

Eikä Taipaluskaan mielestäni huonosti pelannut. Ylipäänsä tuntuu siltä, että eilistä peliä on katsottu aivan liian kriittisesti siihen nähden miten kenttätapahtumat menivät. HIFK:lla oli n. 40 vetoa vastustajan maalia kohti sekä iso kasa tolppalaukauksia ja muuten selviä maalipaikkoja. Nyt ei vain jostain syystä uponnut. Puuttui se viimeinen terävyys ja ratkaisun mentaliteetti. Tuohon kun lisätään Husson heikko peli, niin tulos on mitä on.

Ei meillä ole mitään hätää, kunhan pistetään ne takin kaksi ensimmäistä nappia kiinni ja isketään maalit paikoista sekä tilkitään oma maalinsuu. Suosittelen kaikkia ottamaan happea. Ei meillä mitään katastrofia ole käsissä. Vähän hienosäätöä vain.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Taipalus ei minustakaan nyt ole mitenkään älyttömän huonosti pelannut mutta Late on kiekollinen pakki jolla on tällä hetkellä kiekollinen itseluottamus aika nollissa, eli kun tulee ratkaisun paikka (laukaus tai syöttö) niin valitsee aina väärän vaihtoehdon. Taipalus ei pysty tällä hetkellä pelaamaan omaa rooliaan joten on parempi, ettei hän pelaa mitään roolia vaan antaa mielummin Tepon ja Genen pelata omiaan, jotka tällä hetkellä täyttävät ihan hyvin. Taimi&Auvitu hoitakoon sen kiekollisen pakin tontin.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Olenko ainoa joka ei pitänyt Partasen eilistä peliä huonona? Parru menetti minun muistini mukaan tasan kerran kiekon kuskaamalla. Muutoin hän loi monta maalipaikkaa ja vaarallista tilannetta viekkaudellaan.

Seurasin Parrua myös ja oli siinä enemmän kuin yksi menetys. Järjettömiä ratkaisuja ja luulisi Törmäsen kertovan että lainaa kiekkoa aikaisemmin.
Kyllä siellä hakattiin päätä Hoviseen ja esim. Zabo tuhlasi urakalla paikkoja. Kyllä tuon tason jätkän pitäisi vain laittaa kiekkoa pussiin.
 

Stigu

Jäsen
Joo, en mäkään yhden pelin perusteella olisi vaihtamassa ukkoja pelaavassa kokoonpanossa. Ennemminkin pitäisi katsoa sitä isoa kuvaa, miten pelaaja suoriutuu ja mitä lisäarvoa hän tuo joukkueeseen. Ja kyllähän tuossa jengissä 99% suoriutuu nimenomaan isossa kuvassa hyvin.Tai siis on suoriutunut näissä kolmessa ottelussa. Ei tossa jengissä ole yhtään pelaajaa, joka pelaisi joka ilta hyvin, onneksi siellä on noita melko vakaita vakiosuorittajia kuten Grilli ja Elkins.

Mun mielestä on esim. nyanssi, peluutetaanko Taipalusta vai Geneä. Myöskään en lähtisi vaihtamaan Hussoa pois, ja tämä siitä syystä, että jos Lankinen pelaisi ja epäonnistuisi Lahdessa, olisi tilanne 2-2 ja meillä olisi iso veskariongelma GAME 5:een lähdettäessä. Partanen jatkakoon ilman muuta, miten joku voi edes harkita hänen ulostamistaan? Itse pistäisin Puustisen neloseen tuomaan käsiä siihenkin ketjuun. Kuten ennakoin jo ennen pleijareita, on nelonen tällä hetkellä meidän heikoin lenkki. Ainoat hyökkääjät, jotka ovat miinuksella kolmen matsin jälkeen löytyvät nelosesta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En alkaisi painamaan paniikkinappulaa vaikka eilen tappio tulikin. Hussolta meni muutama helppo, ja meillä ei sitten taas mikään mennyt sisään. Tolpat kolisi, ja Hovisella muutama uskomaton seivi.

Välillä tuntuu, että täällä ihmiset näistä viesteistä lukee sen kohdan mitä haluaa. Ei kai täällä yksikään kirjoittaja mitään paniikkinappulaa ole painanut. Itse kävin eilen ja käyn vieläkin vähän lämpöisenä vain ja ainoastaan siitä, että tuohon yhteen peliin tultiin heikolla valmistautumisella. Tätä ei saisi ikinä tapahtua pudotuspeleissä. Törmänen oli asiasta ihan samaa mieltä. Kyllähän sen ihan oikeasti näki ensimmäisestä vaihdosta asti, että nyt on tultu ottamaan se varma voitto kotiyleisön edessä ja ihan sitä duunia ei oltu valmiita tekemään mitä tehtiin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja tämä on se asia, joka itseäni vituttaa aivan suunnattomasti. Jos hävitään kaikki antaneena, niin ei voi mitään, mutta jos hävitään kun ei ole kaikki tiskissä, niin se on asia, joka saa allekirjoittaneen raivon partaalle. HIFK luuli, että voitto tulee itsestään, kun vain saavutaan paikalle.

Sen keskittymisen vajauden näki liikkeessä, fyysisyydessä, syöttöjen laadussa ja siinä, että tehtiin huonoja peliratkaisuja. Lopulta tämä sitten alkoi näkymään myös maalipaikkojen tuhlailussa. Statsitiikka kertoo, että ihan HIFK:n peli. Ei sitä voi kiistää ja voi taas kerran jossitella niillä maalipaikoilla, mutta ihan selvästi pelistä näki sen, että ei ollut samanlainen keskittyminen ja asenne itse pelaamiseen. HIFK olisi voinut voittaa tuon yhden yksittäisen pelin eilen, ellei maalivahtien välinen tasoero olisi ollut noin iso, mutta toisaalta ehkä on hyvä, että se ohipeli tuli nyt tässä sarjassa ja tästä lähtien joukkue ymmärtää, että 95% suorituksella se tulos hyvin todennäköisesti jää vajaaksi.

Itse katselin jo ennen ja jälkeen HIFK:n avausmaalia, että ei ole 100-lasissa nyt ja pelkäsin koko ajan, että Pelicans tähän rakoon iskee. Tuohan oli erittäin tyypillinen HIFK:n runkosarjakotipelin tappiopelin kaava, jolla tuo peli meni. Mennään johtoon alussa, vastustaja iskee maalit lähes ainoista paikoista jopa vähän puolihuolimattomasti ja sitten menee vaikeaksi. Se ero oli, että HIFK kyllä loi ison tukun maalipaikkoja. Itsekin kyllä ajattelin sen 1-0 maalin jälkeen, että ok, jospa tämä sitten puolivaloillakin viedään, kun vs on mitä on, mutta käyttivät saumansa 100 prosenttisesti.

Se on kuitenkin varmaa, että Pelicans saa tästä bensaa kytevään liekkiinsä ja kotipelissään nähdään monta astetta nälkäisempi vastustaja. Mihin se sitten riittää? Mutta HIFK sitä saa mitä tilaa.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Taipalus on koko kauden ollut IFK-puolustuksen heikoin lenkki, varsinkin hyökkäyspäässä. En ole tilastoniilo, mutta väitän että yhdeksän kertaa kymmenestä IFK:n hyökkäys katkeaa ja kiekko päätyy vastustajalle silloin, kun Lauri saa kiekon siniviivalla. Eilinen ei muuttanut tätä tilastoa.

Laurille osui hyvä jakso runkosarjan loppuun. Pahoja virheitä ei juuri tullut. Nyt se jakso on ohi. Peliä tekevä puolustaja joka ei tee pisteitä eikä edistä kiekollista peliä, menee paniikkiin kiekon kanssa, pompottelee viivalla ja lähettää aina kiekon täysillä ränniin, ei ole peliä tekevä pakki laisinkaan. Lauri on katsottu kortti, ja toivon että miehen IFK-ura päättyy tähän kauteen, tuli menestystä tai ei.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse kävin eilen ja käyn vieläkin vähän lämpöisenä vain ja ainoastaan siitä, että tuohon yhteen peliin tultiin heikolla valmistautumisella. Tätä ei saisi ikinä tapahtua pudotuspeleissä.

Juuri näin, jokainen näki, että tähän matsiin tultiin hieman heikolla asenteella ja heikosti latautuneena. Mikä näkyi kaksinkamppailuiden häviämisinä, heikkoina syöttöinä ja muuten heikkoina ratkaisuina. Tappio johtui tästä, eikä suinkaan yksittäisten pelaajien virheistä. Joka tapauksessa täysin anteeksiantamatonta, ja toivottavasti vastaavaa ei enää tänä keväänä tapahdu. Nyt herättiin pelaamaan liian myöhään.

Joka tapauksessa huomenna Generous Taipaluksen tilalle, Puustinen Luttisen paikalle ja Arttu neloseen syrjäyttäen Liivikin tai Nykoppin. Åstenille voidaan antaa huili muistutuksena kolmannesta maalista ja tilalle Tamminen tai Masa (veikataan Luttinen-Nykopp-Tamminen). Husso jatkaa luonnollisesti maalilla.

Yllättäen matsin jälkeen tulivat jälkiviisastelijat kritisoimaan pientä rotaatiota. Näitä kommentteja on aika helppo sanoa matsin jälkeen. IFK peluuttaa tasaisesti laajaa materiaalia ja tämä tulee ehdottomasti auttamaan jengiä kevään aikana. Toki voi kyseenalaistaa miksi rikkoa toimiva yv laittamalla Puustinen sivuun, mutta eiköhän siellä ole jotain taustalla miksi oli parempi antaa huilivuoro.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, unohtakaa Lambergit, Tuomistot ja Tammiset. Ei mitään käyttöä pudotuspeleissä, jos muut terveitä. Generous kuuluu mielestäni kokoonpanoon, Taipalus ja teppo vuorotelkoot. Hyökkäyksessä Puustinen sisään ja rotaatio tuonne lihaosastolle, jos tarvetta. Nyt lähdettiin väärästä suunnasta kierrättämään, jos nyt siis Puustinen edes rotaation takia pois oli, itse epäilen, että ei. Mutta ei kannata yhden tappion takia ruveta liikaa stiga- ukkoilemaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on muuten hauskaa joukkueurheilussa ylipäätänsäkin, että meni pelitilanteet miten meni, niin yleensä se joukkue voittaa, joka haluaa enemmän sitä voittoa ja joka on valmis sen eteen tekemään enemmän duunia. Hyvä esimerkki oli 2011 ensimmäinen Lukko-sarjan peli. Muistan itsekin kun hallille tuli, niin oli narrit-voiton jälkeen ihan maha täynnä, että ei syttynyt siihen peliin oikein lainkaan. Sanoin kavereille vieressä, kun jatkoaika alkoi, että HIFK häviää tämän pelin, että tämä peli meni. En tarkoittanut sitä sillä, että sarja hävitään, vaan se yksi peli. Kaverit sanoi, että älä nyt. Se pelihän oli ihan tasaista vääntöä, mutta Lukko oli nälkäisempi ja voitti sen pelin. Ei ollut HIFK:kaan palautnut päivän levolla narrit sarjasta henkisesti. Sen jälkeen sarjassa oli vain yksi joukkue. Eilen taas ei meinanut syttyä tuohon peliin itsekään sen enempää, kuin yksittäiseen runkosarjapeliin. Ei yhtään kutitellut vatsan pohjassa heti aamusta ja ei näköjään kutitellut HIFK:n pelaajillakaan. Nyt on ihan eri fiilis seuraavaan Lahden peliin ja se tietää HIFK:nkin kannalta hyvää.

Pätkääkään ei siis olla huolissaan. Sitten huolestun, kun joukkue pistää kaiken tiskiin ja ei silti riitä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mitään hätää, mutta vituttaa. Miten edes voi Lahti tolla prosentilla upottaa paikoista... melkosta!
Nykyisin, kun kaikki play-off -sarjat pelataan paras seitsemästä systeemillä, ei yksittäiset ottelut tai edes ottelusarjat hirveän kauaa jaksa veetuttaa. Syy on siinä, että ellei nyt mitään käsittämätöntä ykkösveskari+ykköspakki+ykkössentteri -loukkaantumissumaa osu kohdalle, niin yksikään joukkue ei mene jatkoon pelkästään hyvän tuurin ja/tai yksittäisen pelaajan jumalmoodin ansiosta. Jos siis runkosarjan melko selvällä erolla voittanut HIFK sössisi play-offit yhdeksänneksi sijoittunutta Pelicansia vastaan, niin so be it - enempää ei ansaita ja piste.

Eilisessä pelissä oikeastaan pahinta oli melko aikaisessa vaiheessa saatu helppo johtomaali, joka vei fokuksen pois nöyrästä tekemisestä. Siinä vaiheessa korjausliikkeen tekeminen on myöhäistä, kun onkin yhtäkkiä maalin takaa-ajoasemassa ja on pakko tehdä kaksi maalia voittaakseen pelin. Pelicansissa kuitenkin Erkinjuntin, Sopasen, Latvalan ja Hovisen tapaisia laadukkaita liigapelaajia, jotka kyllä kairaa voiton kotiin, jos sitä vähänkään tarjotaan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ihan kuin Nykoppin peliohjaimesta olisi puuttunut syöttönappi kokonaan eilen. Aivan liikaa yksin (ihmeiden) yrittämistä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan kuin Nykoppin peliohjaimesta olisi puuttunut syöttönappi kokonaan eilen. Aivan liikaa yksin (ihmeiden) yrittämistä.

Sinänsä ymmärrän tämän, kun miettii niitä ketjukavereita. Täällä on Liivikiä kritisoitu, ja teen sen nyt itsekin. Nimenomaan hyökkäyspäässä hänestä tai Åstenista ei näytä olevan mitään hyötyä. Erityisesti Liivikiltä karkaili eilen kiekko ihan miten sattuu.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan kuin Nykoppin peliohjaimesta olisi puuttunut syöttönappi kokonaan eilen. Aivan liikaa yksin (ihmeiden) yrittämistä.
Sama huoku Partasestakin, todella usein tulee hyökkäysalueelle sisään jollain kikkakuviolla millä pitää viedä pakki kahville ennen kuin voi syöttää. Miksiköhän.
Ei ainakaan voi syyttää Leinoa tai Hintziä, mielestäni Partanen hakee liikaa vaikeita kuvioita kun hänen vahvuutensa on viimeistely. Hinz ja Leino hoitakoot sen kiekon nypläämisen siellä hyökkäysalueella.

_
 

Päähaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä kiinnittikö kukaan huomiota, mutta yllättävää steppailua esitti myös Rask ykkösessä. Riuhtoi toki hyvin irti ja teki tilaa, mutta samalla pomppi ja hyöri niin, että kiekon kontrollointi oli jokseenkin hukassa.

Mutta kyllä, stiplailu oli noin 95-prosenttisen varmaa. Kunhan Palomäki ei nyt vaan saa tuulta purjeisiin ennen torstaita - jokseenkin kyllästynyt kuulemaan näitä Pelsujen "kiekollisen pelin kehittäminen huippuluokkaa" ym. Näkihän sen nyt jokainen kumman alueella pyörittiin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nykopp aiheutti Pelicansille kolme jäähyä tällä kuskaamisella, koska hän pyrki kiekon kanssa maalille. Partanen taas pyörii vain kulmissa, jos sinne asti on kiekon kanssa päässyt... todennäköisesti ei, koska kiekko on jo menetetty aikaisemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös