Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 561 863
  • 3 676

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara on meille selkeästi pahin vastustaja Saipan ohella.

Eli jos Tappara jää neljänneksi ja me voitetaan runkkari niin tällä hetkellä näyttää siltä, että semeissä kohdataan.

Paikkoja oli, mutta meille tuli vain liikaa yksilötason virheitä ja Hudellakin oli heikko päivä.

Tappara oli tänään vain parempi ja jos kohdataan pleijareissa niin Stögön pitää keksiä eri lääkkeet. Esim. passiivinen sumppu.

Kahteen ekaan varaukseton kyllä. Paikkojakin oli, yksi byyri toisessa erässä olisi voinut tehdä matsista toisenlaisen. Karhunen vei Hussoa mutta esim. herrat Zaborsky, Rask jne veti tänään logoon ja patjoihin kiitettävästi. Rask pelas muuten kyllä hyvän matsin, mutta mutta...
- Tappara oli fyysisempi oikealla tavalla, jumankauta IFK:n pitäisi hoitaa toi osasto himassa AINA!
- niin kuin Suikkanen sanoi IFK:n ns. takaa-ajoa ei oikeasti Laineen byyrin jälkeen oikeasti ollut, ei löytynyt johtavaa pelaajaa, jota tälläkin palstalla ollaan aikaisemmin epäilty. Tämä on minusta aika huolestettuttavaa. No, yksi pelihän tämä vain oli.

Lajusen kenttä näytti varsinkin ekan erä toisella puoliskolla miten se hoiteli IFK:n passiivisen sumpun.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heikosti otteluun valmistautunut joukkue, pelinopeuden puute ja vaisu kaksinkamppailupelaaminen johtivat siihen, että kolme pistettä lähtivät tänään vastustajan matkaan. Tarjolla oli play off-henkistä lätkää, mutta HIFK ei missään vaiheessa innostunut pelaamaan tasollaan. Näytti siltä, että vauhti oli jäänyt eilisen vierasmatkan jälkeen bussiin ja osa pelaajista näytti olemukseltaan huomattavan väsyneiltä.

Puolustuspelaaminen oli sekavaa ja virheiden sävyttämää. Vastustaja pääsi aivan liian helposti keskialueen yli ja käytti paikkansa mallikkasti. Hyökkäyksiin lähdöt eivät olleet kontrolloituja ja liian usein omalta siniseltä nostettiin roikkuja vastustajan siniselle ilman että olisi saatu annettua painetta. Ja missä olivat taklaukset, se ihmetyttää.

Välillä tulee heikkoja esityksiä ja niistä on otettava opiksi. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että kevään matseissa pitää pelata tarkasti ja omaa pelisuunnitelmaa pitää pystyä muuttamaan ottelun kuluessa. Yksioikoisella puskemisella ei voiteta play off-sarjoja,

Lauantaina seuraavan kerran - toivottavasti heti alusta asti aktiivisesti ja tarkasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK:n ns. takaa-ajoa ei oikeasti Laineen byyrin jälkeen oikeasti ollut, ei löytynyt johtavaa pelaajaa, jota tälläkin palstalla ollaan aikaisemmin epäilty. Tämä on minusta aika huolestettuttavaa.

Meitä huolestuttaa sama asia siis. Tosiaan oikeastaan koko matsin aikana ei yksikään IFK:n pelaaja noussut silleen esille niin kuin johtamaan ja näyttämään suuntaa. Ja tuota takaa-ajoa ei saatu sitten ollenkaan käyntiin, siinä kyllä iso lampaanperse myös tuomareille siitä Åstenin tilanteesta, mutta kuitenkin vajaaksi jäi takaa-ajo ja pahasti, kukaan ei silloinkaan noussut esille. Ramstedt? Zaborsky? Joku?

Zaborsky niin paljon kuin miehestä diggaankin niin nyt pitää alkaa osua paremmin tolppien väliin, aivan liikaa hutii paikoista ohi. Playoffeissa ei ole varaa tuhlailla näin paljoa.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki se on hyvä itsellä huudella näin jälkeenpäin, mutta olisihan Lankisen voinut tänään laittaa maalille. Husso kuitenkin pelasi eilen ja vasta oli kuitenkin maajoukkueen mukana Ruotsissa. Tänään kiekot kyllä putoilivat, mutta en todellakaan ole syyttämässä Hussoa häviöstä. Nyt kuitenkin, kun mennään runkosarjan loppua kohden niin olisi hyvä saada molemmille pelejä alle, ettei toinen maalivahti sitten olisi ihan puhki, kun pudotuspelit alkaa. Toki molemmat ovat nuoria ja jaksavat varmasti pelata, mutta kerta meillä on kaksi hyvää maalivahtia niin voisi kyllä näissä peräkkäisissä peleissä antaa molemmille vastuuta. Päästäisiin sitten pudotuspeleihin kahdella niin henkisesti kuin fyysisestikkin vahvalla maalivahdilla.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Toivoisin Bafforosson ottavan vähän iisiä tämän jatkuvan negailun suhteen. Yksi peli on yksi peli. Tapparakin oli eilen surkea, kun taas tänään hyvä. Taso vaihtelee kovin paljon.
Tämä on vain minun mielipiteeni ja olen aiemmin ollut samoilla linjoilla. Katso historiaa, en puhu yhdestä pelistä. Kyse on pelisysteemistä ja kokonaisuudesta ja miten näen sen. Enkä negaile, katson vain monen vuoden kokemuksen realismilla. 97/98 olin varma mestaruudesta jo marraskuussa 97. Nyt en ole!
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
No no ethän sä voi tuomarina vittu tuommoisesta tilanteesta heittää 2+2 ja toiselle 2 et sitten millään että Muulin syyttäminen tuosta on kyllä väärin. Tapparan kärki voitti meidän kärjen tänään, Husso pomputteli läpi matsin, Grillfors mokasi pahasti viivalla ja päästi Laineen läpi jne. Taipalus on kyllä meidän huonoin puolustaja jonka paikan toivon mukaan Teppo vie. Ja fyysisyyttä olisi kyllä tarvittu enemmän ja paljon! Lamberg kehiin viemään pelihaluja nyt siellä on Kuuselalla ja Laineella aivan liian kivaa.

Ranskalaisin viivoin siis:

- Taipalus vittuun
- Lisää fyysisyyttä
- Lamberg kehiin
- Ramun ja Zabon on aivan pakko nostaa tasoaan
Olen kanssasi monessa samaa mieltä, mutta jopa jälkeenpäin katsottuna olen samaa mieltä: 2 selkään poikittaisella, sen jälkeen nahistelu ja siitä molemmille 2. Grillforsin moka ei ollut vain hänen: Ramu jakaa odottamattomia ja uskomattomia syöttöjä, joka on sekä hänen hienous että heikkous. Kaikki eivät aina niitä oivalla/osaa odottaa/osaa vastaanottaa.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Ajatukset illan pelistä:
-Husso hävisi Karhuselle selvästi
-IFK näytti väsyneeltä, näkyi eteenkin maalipaikoissa, liikkeessä, puolustamisessa ja jopa syötön haltuun ottamisessa.
-Tappara voitti jokaisen kaksinkamppailun
-Tapparan pygmitkin heittelivät IFK "fyysisiä pelaajia" seinille, Missä olivat Liivik, Generous, Aulie, Järvinen, Åsten jne
-Harmittaa että nyt oli hyvä mahdollisuus treenata Play-Off-pelaamista, mutta IFK ei halunnut osallistua. Turha peli.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korostetaan nyt sitä, että tämä oli vain yksi peli. Vedettiin kaksi kovaa peliä ja niistä voitot, mutta kolmatta ei voitettu. Tulee huonoja ja hyviä pelejä. HIFK:n viime aikojen esitykset ovat olleet hyviä ja tämänkin voisi sen tilastotappion piikkiin laittaa. Toisaalta tilastot kertoo Tapparan vieneen keskinäiset 3-1, vaikkakin yhden rankkareilla. Lisäksi itse laskin tälle pelille painoarvoa juuri sen takia, että Tappara on ollut meille paha vastustaja viime kaudella, viime kauden pudotuspeleissä ja tällä kaudella. Halusin nähdä miten HIFK selvittää Tapparan trap-pelaamisen tärkeässä paikassa, koska sillä tavalla HIFK:ta vastaan pudotuspeleissä tullaan pelaamaan ehkä muutamankin potenttiaalisen joukkueen toimesta.

Tappara pisti viisi pelaajaa erittäin pienin välein keskialueelle. Koko viisikko mahtui aina esim. punaviivan ja siniviivan väliin ja kiekollinen pelaaja sai painetta joka suunnalta. HIFK:n pelaajalta selvästi alkoi menemään hermot, kun mailaa tuli edestä ja takaa ja kiekollinen pelaaja ei saanut keskialueella hetkenkään rauhaa. HIFK:han tykkää pelata sellaisia pelejä, jossa se pääsee iskemään vastaan nopeilla hyökkäyksillä. Esim. JYP-vieraspelin tokassa erässä HIFK:lle aukesi solkenaan paikkoja, kun JYP-puolestaan iski päätänsä HIFK:n puolustukseen. Lopputulos oli se, että HIFK ampui ottelussa aivan käsittämättömän määrän pitkiä kiekkoja ja joutui heittelemään jotain rystylättyjä päätyyn, joihin ei päästy oikealla rytmillä prässäämään, kun nekin pitää päästä tekemään hyvällä ajoituksella. Kiekon kanssa HIFK ei päässyt keskialueen yli montaakaan kertaa koko pelin aikana. Tappara ikään kuin riisui HIFK:n täysin aseista, eikä päästänyt sitä pelaamaan sellaista peliä, kuin se olisi halunnut, vaikka HIFK sa unelma alun otteluun. Lisäksi Tappara sai HIFK:n päätyyn pidempiä painostusjaksoja, kuin mitä HIFK sai Tapparan päätyyn. HIFK:n paine oli käytännössä sellaista selkä pelille päin ja kulmissa rimpuilua, kun taas Tappara käytti kiekkoa pakeilla ja palautteli riskittömästi. Näin HIFK ei päässyt edes kiekonriistoihin.

Joku voi nyt pistää yksilöiden yms. piikkiin tämän peli. Tottahan se on, että esim. Husso oli tänään epävarma. Yksi kauden heikoimmista peleistä. Silti olisin eniten huolissani HIFK:n maalipaikkojen määrästä. Niitä ei todellakaan luotu tarpeeksi. Tappara loi maalipaikkoja enemmän ja se loi niitä nimenomaan sen takia, että sen viisikko oli niin tiivis, että HIFK:n puskiessa päätään seinään se pääsi iskemään vastaan. Minä näen tämän nimenomaan joukkueen voittona. En yksilöiden.

HIFk on nyt 26 vieraspelistä kasannut 53 pistettä ja 26 kotipelistä 53 pistettä. HIFK pelaa lisäksi mielestäni vieraissa kotona paremmin, kuin kotona. Mielestäni yksi syy on se, että vieraspeleissä HIFK pääsee enemmän pelaamaan sitä haluamaansa peliä, kun yleensä kotijoukkue kotiyleisön edessä haluaa paineistaa HIFK:ta. Tästä on seurauksena se, että HIFK pääsee käyttämään paremmin vahvuuksiaan. Kotipeleissä taas vierajoukkue tulee enemmän tappamaan sitä HIFK:n peliä ja tukkimaan keskialuetta ja tästä Tappara oli tänään ääriesimerkki. HIFK taas haluaisi kotipeleissään hallita ottelua, kuten tänään. Vieraissa HIFK:lle riittää pisteet.

Siinä mielessä hyvä, että Tappara järjesti HIFK:lle opetustilaisuuden runkosarjan loppuun, koska nyt on vielä aikaa keskittyä siihen, että mitä pitää muuttaa/parantaa. Sen vaan sanon, että mikäli Tappara kohdataan ja pelin virtaus menee tuohon suuntaan mitä se tänään oli, niin ei tulla menemään jatkoon. Joku voi ynnäillä niitä HIFK:n harvoja maalipaikkoja, että kun tuosta tai tuosta oltaisiin tehty, niin... HIFK hakkasi päätään Tapparan keskialueeseen ja Tappara loi HIFK:ta enemmän maalipaikkoja yksinkertaisesti odottamalla HIFK:n virheitä.
 

444

Jäsen
Sellainen peli tänään. Aivan täydellinen huti. Törmänen voisi pitää seuraavaksi oppitunnin pelikurista; niin helvetin kuriton lauma rusettiluistelijoita tänään kentällä, että ihan pahaa tekee. Kaksi erää yritetään hämmentää vastustajan jämäpakkia hippasille kolmen vai neljän eri tyypin toimesta tässä onnistumatta. Kolmanteen erään sitten jätetään se kaikki hämmentäminenkin pois ja lopputulos on aivan ansaitusti tuollainen. Valitettavasti kärkiottelua ei voiteta pelaamalla 5/60 minuuttia.
Kuten sanottu, tuomarityöskentely on säälittävän ja surkuhupaisan välimaastossa, mutta eniten vituttaa se, että siihen ei edes kaaduttu. Linja oli sama alusta loppuun ja siihen olisi voitu reagoida, mutta kun ei kiinnostanut. Yritetään mieluummin hämmentää Kankaanperää. Surullista, perin surullista.
Yritetään nyt kuitenkin sinnitellä vielä kahdeksan peliä runkosarjaa läpi.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Olen kanssasi monessa samaa mieltä, mutta jopa jälkeenpäin katsottuna olen samaa mieltä: 2 selkään poikittaisella, sen jälkeen nahistelu ja siitä molemmille 2. .

Illan tuomarilinjaan nähden täysin väärä tuomio, jossain toisessa ottelussa toki oikea. Vastaavia ja kovempiakin poikittaisia nähtiin läpi ottelun.

Munatonta tuomarointia muutenkin, muutama varman päälle vihelletty salomonin tuomio, yksi pelin viivyttäminen ja sitten tuo Åsteniin tilanne.
Huipennuksena ekan erän hylätty maali, jossa tuomari ensin näyttää todella selvästi korkeaa mailaa + maalia ei hyväksytä. Mutta sen jälkeen katsotaan varmuuden vuoksi 5 minuuttia videoita täysin turhaan. Ainoa oikea tuomio olisi ollut tuomarille jäähy pelin viivyttämisestä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Toki se on hyvä itsellä huudella näin jälkeenpäin, mutta olisihan Lankisen voinut tänään laittaa maalille.
Ihan sama kumpi oli maalissa. IFK oli vastaantulija kaikissa Tappara kohtaamisissa runkosarjassa. Tappara on selkeesti kovempi jengi. Suurimmat erot on yykkös-senttereissä sekä puolustuksessa. Tapparan puolustajat tukee hyökkäyksiä ihan eri malliin kuin Hifkin. Vaikkei Tapparalla olekaan yhtään Taimen veroista pakkia. Toivottavasti Kärpät kohtaa Tapparan välierissä.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Ihan sama kumpi oli maalissa. IFK oli vastaantulija kaikissa Tappara kohtaamisissa runkosarjassa. Tappara on selkeesti kovempi jengi. Suurimmat erot on yykkös-senttereissä sekä puolustuksessa. Tapparan puolustajat tukee hyökkäyksiä ihan eri malliin kuin Hifkin. Vaikkei Tapparalla olekaan yhtään Taimen veroista pakkia. Toivottavasti Kärpät kohtaa Tapparan välierissä.
Olen jo aikaisemminkin kommentoinut että ehdottomasti Tapparalle olisi hyvä saada välierissä HIFK vastaan. Tapparan pelitapa vain tuntuu olevan myrkkyä HIFK:lle. Aivan kuin JyPin peli Tapparalle. Nytkin olisi mennyt kaikki runkosarjan matsit Tapparalle, mutta yhdessä pelissä Tappara sössi täydellisesti ylivoimansa ja tuomari päätti HIFK alivoimalla syöttää ratkaisevan maalin.
Nyt näyttää taas siltä, että tuo välieräpari toteutuisi. Kärpät on taas HIFK kannassa ja Tappara samoin JYP kantapäillä.
Elämme jännittäviä aikoja.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan sama kumpi oli maalissa. IFK oli vastaantulija kaikissa Tappara kohtaamisissa runkosarjassa. Tappara on selkeesti kovempi jengi. Suurimmat erot on yykkös-senttereissä sekä puolustuksessa. Tapparan puolustajat tukee hyökkäyksiä ihan eri malliin kuin Hifkin. Vaikkei Tapparalla olekaan yhtään Taimen veroista pakkia. Toivottavasti Kärpät kohtaa Tapparan välierissä.

Kyllä, tämän yksittäisen pelin kannalta oli ihan sama kumpi siellä maalilla kiekkoja torju, dunkkuun olisi tullut Lankisellakin. Mutta lähinnä mun pointti oli se, että oltaisiin tulevaisuutta ajatellen tänään peluutettu Lankista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tänään ei ollu kyllä mitään aihiota voittaa kiekkopeliä. Harmi että juuri tässä pelissä tuli sitten vastaan se joukkue (ja meille ohipeli), joka on ollut vähän mörkö meille. Noh, kyllä Tappara on sen verran kova jengi, että hyvänäkin pelipäivänä on tiukkaa, eli en sitä tarkoita tietenkään.

Yksi asia on mistä pitää mussuttaa... Vittu että oli huonot tuomarit tänään. Jättivät nopeesti laskettuna sellaset 6-8 aivan päivänselvää jäähyä viheltämättä. Tänään sai tehdä mitä vaan näköjään...
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun ette otteluketjuun juuri kirjoita, niin otan riskin ja istun vieraaseen pöytään. On siitä kuitenkin voittopuolisesti hyviä kokemuksia tosielämästä.

Kankaanperä ei ole tusinapakki, luulisi HIFK-fanien tietävän sen parhaiten. Ei tietty enää mikään puolen tunnin kärkipakkikaan, mutta varma suorittaja mitä pidemmälle kausi etenee ja maalineduskahinoissa pistämätön. Nähtiin tänäänkin.

Åsten-Peltola meni tuomareilta oikein, sen verran kovan poikkarin Muuli antoi ennen pystypainia. Mutta hyvä on Åsten roolissaan, edelleen mielessä viime kevään pleijarit vaikka kohta vuosi jo mennyt. Saa aina kaverin ja tuo 2+2 oli lähinnä työtapaturma.

Matsi kaikkineen oli tasainen, paljon tasaisempi kuin 1-4 kertoo. Isoin ero oli maalivahtipelissä, jonka Karhunen tämän kauden tavoistaan poiketen vei 100-0. Olisihan se helppoa jos saataisiin joka ilta tällainen maalivahtietu, mutta tämän kauden Tapparalle tämä on ollut harvinaista herkkua. Tästä syystä on turha tehdä isoja arvioita siitä miten käy jos kohdataan pudotuspeleissä. Karhunen ei ole ollut näin hyvä tällä kaudella, tämä oli poikkeuksellinen esitys (joskin jo toinen samanmoinen Nordenskiöldinkadulla). Jos näitä alkaa tippua enemmän, Tappara voi mennä päätyyn asti, mutta se on iso jos. Jos taas jatketaan tämän kauden peruskaavalla, tulee kivinen tie ja isoja vaikeuksia heti kun vastaan asettuu joku porukasta HIFK, Kärpät, JYP ja Lukko. Tämä ilta osoitti oikeastaan vain sen, kuinka hyvä joukkue Tappara olisi jos maalissa pelaisi joka ilta Juha Metsola.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Paras kommentti tuomareista oli vieruskaverilla: "Unplug that f***ing GoPro and replug your brain".

Matsin alku oli hyvä, tunnelma hallissa jopa hieno mutta peliesitysten valossa se tunnelmakin sitten lässähti.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi peli muiden joukossa. Ei sen kummempaa. Liike oli kehnoa ja kamppailupeli löperöä. Mestoja oli ihan riittävästi, mutta ei natsannut.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ei ollut Husson päivä, pelaajat eivät osuneet putkien väliin (oliko toka erässä 17 vetoa / Karhusella 7 torjuntaa / HIFK:lle 0 maalia) ja omassa päässä äijät hukkuivat... Nukutaan ja mennään eteenpäin!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara pisti viisi pelaajaa erittäin pienin välein keskialueelle. Koko viisikko mahtui aina esim. punaviivan ja siniviivan väliin ja kiekollinen pelaaja sai painetta joka suunnalta. HIFK:n pelaajalta selvästi alkoi menemään hermot, kun mailaa tuli edestä ja takaa ja kiekollinen pelaaja ei saanut keskialueella hetkenkään rauhaa. HIFK:han tykkää pelata sellaisia pelejä, jossa se pääsee iskemään vastaan nopeilla hyökkäyksillä. Esim. JYP-vieraspelin tokassa erässä HIFK:lle aukesi solkenaan paikkoja, kun JYP-puolestaan iski päätänsä HIFK:n puolustukseen.

Joku voi nyt pistää yksilöiden yms. piikkiin tämän peli. Tottahan se on, että esim. Husso oli tänään epävarma. Yksi kauden heikoimmista peleistä. Silti olisin eniten huolissani HIFK:n maalipaikkojen määrästä. Niitä ei todellakaan luotu tarpeeksi. Tappara loi maalipaikkoja enemmän ja se loi niitä nimenomaan sen takia, että sen viisikko oli niin tiivis, että HIFK:n puskiessa päätään seinään se pääsi iskemään vastaan. Minä näen tämän nimenomaan joukkueen voittona. En yksilöiden.

HIFk on nyt 26 vieraspelistä kasannut 53 pistettä ja 26 kotipelistä 53 pistettä. HIFK pelaa lisäksi mielestäni vieraissa kotona paremmin, kuin kotona. Mielestäni yksi syy on se, että vieraspeleissä HIFK pääsee enemmän pelaamaan sitä haluamaansa peliä, kun yleensä kotijoukkue kotiyleisön edessä haluaa paineistaa HIFK:ta. Tästä on seurauksena se, että HIFK pääsee käyttämään paremmin vahvuuksiaan. Kotipeleissä taas vierajoukkue tulee enemmän tappamaan sitä HIFK:n peliä ja tukkimaan keskialuetta ja tästä Tappara oli tänään ääriesimerkki. HIFK taas haluaisi kotipeleissään hallita ottelua, kuten tänään. Vieraissa HIFK:lle riittää pisteet.

Ekana tuosta träpistä, mun silmään näytti että Tappara veti esimerkiksi Kärpistä poiketen 2-3 träppiä eikä 0-5 träppiä, eli heillä oli 3 hyökkääjää linjassa keskialueen tuntumassa ja 2 pakkia odotti omalla sinisellä. Tuo 2-3 taktiikka mielestäni syö sen IFK:n harppuunan joka yrittää rikkoa sitä träppiä, pakit ovat alempana jolloin se laituri voi ihan rauhassa pyöriä siinä sinisellä. 0-5 träpissä taas se harppuuna pystyy yleensä vetämään pakin pois siitä linjasta, jolloin se rintama tiiveys hieman rakoilee.

Toisena miten lasket nuo maalipaikat, eli toteutuneen laukauksen mukaan kuten esimerkiksi jotku laskee laukaisukartasta, vai ihan pelissä tilanteesta riippuen? Sama kumpaa katsoo niin ei me tänään maalipaikkojen määrässä tänään ainakaan hävitty. Tappara teki hemmetin hyvällä prosentilla paikoistaan. Esimerkkinä, IFK:lla pelkästään Zaborskylla ja Elkinsillä yksinlävit, lisäksi Zaborskylla 3v2 Ramun syötöstä paikka aivan 1.sektorilta, Raskilla kaksi paikkaa aivan maalinedestä Ramun järjestämänä jne. Olihan Tapparallakin omat paikkansa, mutta en näe että ainakaan hävittiin maalipaikkoja, melko tasan tai jopa vietiin ne. Toki on vähän turhaa todeta että kun siitä tai tuosta olisi tehty niin..mutta onhan sekin totta että peli ei ole ikinä tasainen jatkumo, vaan ote ja tilanteet vaihtelee monesti maalien mukaan. Tappara ansaitsi voittonsa ei siinä mitään.

Tuosta IFK:n koti- ja vieraspelien tilanteesta olen aivan samoilla linjoilla. IFK tuntuu pelaavan jopa paremmin kärkeä vastaan nimenomaan vieraissa, jossa vastustaja ottaa enemmän kiekollista aloitetta. IFK:lle ei ainakaan Tapparaa vastaan sovi se että joudutaan itse tekemään jatkuvasti niitä hyökkäykseenlähtöjä träppiä vastaan, ja vielä karvaamaan se kiekko sieltä syvältä. Toki se karvaus toimi tänäänkin ajoittain, kuitenkin vastustaja käänsi träpillä vastahyökkäyksissä paremmat paikat kuin meidän karvaus. Toinen tärkeä asia on missä se kiekko voitetaan omalla alueella, Tappara voitti sitä paljon viivan tuntumassa jolloin se hyökkäykseenlähtö on paljon helpompaa, ja hyökkäys on usein 3vs3 tai jopa 3vs2. Ja nuohan johtuu paljolti kaksinkamppailu voitoista, jotka hävittiin tänään paljolti siinä viivan lähellä. Jos Tappara kohdataan vielä keväällä, siinä on Stögöllä mietittävää että kannattaako meidän ottaa tuota kiekollisen pelin aloitetta noinkaan vahvasti edes kotona. Tappara pyrkii vieraissa vain sumpun jälkeen iskemään vastaan ja kärkkyy meidän virheitä, kiekon kanssa Tappara taas hidastaa peliä joka ei myöskään nykyisin sovi IFK:lle kuin korkeintaan johtoasemassa.

Vähän naiivia todeta (ei liity lainaamaani käyttäjään) että tämä oli vaan yksi peli muiden joukossa. Tänään olisi ollut tärkeää ottaa pelillistä hallintaa Tapparasta, se ei onnistunut joten näen että jos Tappara keväällä kohdataan, me lähdettäisiin sarjaan altavastaajana. Silti ei ole syytä vaipua epätoivoon, aivan voitettavissa Tappara on ollut lähes jokaisessa pelissä näinä kahtena vuotena. Tapparalla on yliote ja meillä taas paljon hampaankolossa mahdollista jatkoa ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kankaanperä ei ole tusinapakki, luulisi HIFK-fanien tietävän sen parhaiten. Ei tietty enää mikään puolen tunnin kärkipakkikaan, mutta varma suorittaja mitä pidemmälle kausi etenee ja maalineduskahinoissa pistämätön. Nähtiin tänäänkin.

En tosiaan usko että IFKn leiristä kukaan pitää (okei voi olla että tässä ketjussa ylemäpänä joku totesi, en ole lukenut kaikkia viestejä) Kankea tusinapakkina. Jokainen ottaisi miehen takaisin edelleenkin. Hieno mies ja kyllähän se ketuttaa ettei ole punainen paita päällä.

IFKlla oli jotenkin noissa kahinoisa käsijarru päällä tuntui että pelättiin jäähyjä (toivottavasti vain jäähyjä eikä vastustajan pelaajia), eikä uskallettu tehdä oikein mitään. No Generous kävi kyllä tokan erän lopulla kyselemässä Kankaanperältä kuulumisia katkolla ihan selkeästi mutta Kanki taisi vastata ettei nyt ehdi pidempää jutustella kun on johto puolustettavana.
 

Stigu

Jäsen
Halusin nähdä miten HIFK selvittää Tapparan trap-pelaamisen tärkeässä paikassa, koska sillä tavalla HIFK:ta vastaan pudotuspeleissä tullaan pelaamaan ehkä muutamankin potenttiaalisen joukkueen toimesta.
Tästä samaa mieltä. Tiivis träppi on ollut Stögön pelille myrkkyä jo viime kaudesta lähtien.

Diggaan kyllä tuosta Stögön pelistä, joka on parhaimmillaan liikkuvaa ja nopeaa flow-meininkiä, jossa roolit vaihtuvat ja esim. Matt Generous saattaa olla yhtäkkiä ylimpänä miehenä hyökkäyspäässä. Peli perustuu mielestäni siihen, ettei vastustaja ehdi misssään vaiheessa ryhmittyä kunnolla organisoiduksi viisikoksi. Eilenkin IFK oli hyvin pelissä mukana, kun kiekko ja miehet liikkuivat höyryävänä kymenä kentällä. Siinä vaiheessa kun vastustaja pystyy jäädyttämään ja hidastamaan peliä, on IFK vaikeuksissa. Tästä esimerkkinä, en muista IFK:lta hirveän monta hidasta lähtöä tällä kaudella, joka olisi päättynyt maalipaikkaan. Tiivistä träppiä vastaan pakki joko luistelee punaviivalle ja vetää pitkän päätyyn tai sitten kiekko sössitään vastustajalle jo keskialueella. IFK ei ikäänkuin osaa pelata "normaalia", passivisempaa peliä.

Hyökkäyspäässä Stögön pelin isoin ongelma on viisikon pitäminen kasassa. Parhaimmillaan/pahimmillaan IFK:lla on kolme pelaajaa kiekon kimpussa, jolloin vastaisukujen riski kasvaa. Lisäksi tuo pelitapa on varmasti melko kuluttava. Mutta kyllähän tuota peliä on parhaimmillaan nautinto katsella. Yohann Auvitu on esimerkki pelaajasta, joka sopii täydellisesti Stögön pelisysteemiin.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Suurimmat syyt eiliseen tappioon olivat IFK:n tehottomuus maalipaikoissa, niitä oli riittävästi, Hude hävisi oman kaksinkamppailunsa, Tapparan ykkönen vei IFK:n vastaavaa puhtaasti.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Suurimmat syyt eiliseen tappioon olivat IFK:n tehottomuus maalipaikoissa, niitä oli riittävästi, Hude hävisi oman kaksinkamppailunsa, Tapparan ykkönen vei IFK:n vastaavaa puhtaasti.

Kyllä, ja myöskin aika väsynyt peli-ilme varsinkin 3.erässä. Ei oikeen ollut jalkoja toteuttaa pelitapaa ja katsoin että keskialueellakin aikamoisia välejä mihin pystyi syöttöä laittamaan. Ei ole Törmäsen pelifilosofiaa se, että seistään keskiviivalla kiekottomana.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onks täällä jo revitty verkkarit? Ei näköjään. Mä en ole huolissani eilisen perusteella muusta kuin siitä säilyttääkö Husso hyvän vireensä pleijareissa. Eilenhän oli Tamille hyvä ilta, hän sai onanoida omalle ikuiskommentilleen: "Jos toisen joukkueen maalivahti on huonompi kuin toisen, ensinmainittu häviää pelin riippumatta kenttätapahtumista". Husso hävisi aivan pystyyn Karhuselle. Oikein pahaa teki katsomossa (ja samaan aikaan ihailin nuorta taitoa) kun näki Laineen lähtevän läpiajoon ja tiesi, että oddsit maalille ovat 99,9999999999%. Samassa matsissa Karhunen otti Elkinsin ja Zabon läpiajot ja pari avopaikkaa. Joista Ramun pelaama Raskille oli taidetta - yksi hienoimmista syötöistä maalin takasivustasta mitä olen nähnyt. Niin kauan kuin HIFK pystyy tekemään maalipaikkoja, kenttäpelissä on jotain mikä toimii ja eilen ei jääty maalipaikoissa Tapparalle yhtään. Niinpä Tapparana keskialueen sumppu ei ollut ollenkaan niin paha kuin mitä lopputuloksesta voidaan päätellä. Veskarit toisinpäin ja peli olisi päättynyt 4-1.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Saatiin ikääänkuin liian helpolla se eka maali. Maalin jälkeen olisi pitänyt painaa hirveellä höökillä vaan luulo pois, kahdella päälle ja ajettu kiinni tapparaan heidän oman maalin takana. Niin tehtiin ekassa vaihdossa.
Hifk jäi jotenkin hämilleen kun, Tappara pelasikin erittäin yksinkertaista hokia, laittoi kiekkoa maalilla ja miestä maskiin. Ei opittu kahdella ekalla kerralla ottamaan sitä vetoa pois, niin kolmannella sitten uppos, lähes identtisiä tilanteita nuo kaikki kolme pomppua.
Zaborsky tuhlailee kyllä liikaa paikkoja tällä hetkellä. Laskin herralle 4 ykkössektorin maali paikkaa. Elkins pelaa muuten ihan ok, mutta maaliin ei tunnu osuvan sitten millään. Muutenkin viimeistely koko jengillä ihan eri tasolla kun Nykäsiä vastaan. Hudehudehude... Uskon ja toivon että kyseessä oli työtapaturma ja jo seuraavassa pelissä Ville on oma itsensä.
Ikosjasse ois voinu viskata sen kiekon siitä ilmasta vaikka keskialueelle mutta, kokeiliki kotiuttaa koko fanipäätyä taktisella näpyllä. Leinon kaksinlamppailu pelaaminen ei vielä riitä näitä kärki joukkueita vastaan, katollaan kokoajan kulmissa ja väännöissä.

Kokonaisuutena jäi orastava paskan maku suuhun! Noista Jyp peleistä takki aukes ja nyt se on ainakin täällä ylintä nepparia myoden kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös