Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 563 404
  • 3 676

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Siipirikkoinen Tappara jolta puuttui vain Haapala ja Kanki. Mites meillä? Ja millä perusteella ylivoimainen, ainakaan verrattuna Tapparaan?

Und Ilomäki eli kolmasosa kahdesta kärkikentästä puuttui. Tuo ylivoimainen pelaajamateriaali höpinä taitaa perustua vain siihen, että toisen pelaajabudjetti on ilmoitettu 700k€ suuremmaksi kuin toisen kauden alussa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...ali-valuu-viemarista-alas-ei-se-voi-olla-nain (Linkki vie urheilulehden sivulle HIFK:a koskevaan videoon)

Ilmeisesti olen katsonut eri pelejä kuin nämä kaksi sankaria, sillä niin kujalla nämä herrat tuntuvat olevan ifk:n tämän hetken tilanteesta. Onhan ifk:n peli kehittynyt selkeästi alkukaudesta, eikä eilenkään oltu herrojen ylistämää Tapparaa pelillisesti yhtään jäljessä.

Huh, nyt tulee kyllä sellaista tuubaa ettei tosikaan. Huvittavaa korostaa "siipirikkoista" Tapparaa kun huomioi, että IFK:lta on ollut pitkin kautta sivussa parin kentällisen verran ukkoja eivätkä koostumukset ole missään välissä päässeet stabiloitumaan. Eilenkin sivussa oli loukkaantumisten takia kaksi elintärkeää sentteriä (Elkins & Nykopp), Auvitu (+Tuomisto ja Lamberg) ja lisäksi pelikieltoa kärsivä Åsten. Eilen hävittiin kyllä hieman löysähköön maalineduspelaamiseen ja siihen, ettei Husso ollut aivan parhaimmillaan, mutta ei todellakaan mihinkään Tapparan pelitavalliseen ylivertaisuuteen.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kenes tuottama tää paksujen poikien sketsi-pläjäys on?? On timantin teräviä kavereita; "HAHP:ssa IFK on taitavien yksilöiden varssa", mites muuten hyökkäsalueella pystyy paikkoja luomaan, jollei ole taitavia yksilöitä???
 

Stigu

Jäsen
Mä olen kyllä UL:n kanssa pitkälti samoilla linjoilla. Ja näen heidän analyysinsä koskevan viimeisiä IFK:n pelejä, ei pelkästään eilistä peliä.

Ongelmat ovat mielestäni seuraavat:

1. Pelitapa ylipäänsä.
Stögö ei pysty hyödyntämään kahta etua : 1) hänellä on käytössään Liigan isoimman pelaajabudjetin jengi ja 2) jengin vaihtuvuus viime kaudesta on minimaalista. IFK ei ole pelitavallisesti vienyt yhtäkään täyttä ottelua tällä kaudella. Eilen oltiin melkein 2 erää kuskin paikalla, mutta lopussa puhti loppui. Vastaavasti esim. Kookoo ja Ässät veivät pelitavallisesti IFK:ta.

IFK mielestäni tosiaankin nojaa enemmän yksilöihin kuin pelitapaan. Ainut tällä kaudella toiminut ketju on ollut Trio Coreyläät, eli kyllä tuossa pelitavassa joku mättää kun Liigan kaksi kalleimpiin kuuluvaa tähteäkin ovat melko yössä.

2. Peltavan yksityiskohdat
IFK:lla toimii kaikkein parhaiten hyökkäysalueen puolustuspeli, eli karvaus. Eilen IFK:n träppi oli varsinkin ensimmäisessä erässä rautaa ja sitä varioitiin loistavasti. Ongelmana on pitää tuo sama träppi päällä koko 60 minuuttia.

IFK:n ongelmat ovat kiekollisessa pelissä itse asiassa jokaisella kenttäalueella: hyökkäyksiinlähdöissä, vastustajan siniviivan ylityksessä ja hyökkäysalueen pelissä. Puolustusalueella IFK on paineistettuna melko helposti pulassa. Ainoaa kehitystä kiekollisessa pelissä on on mielestäni tapahtunut siniviivan ylityksessä, mutta aivan liian usein kiekko edelleenkin roiskaistaan päätyyn. Hyökkäysalueella IFK nojaa yksilöihin, ei pelitapaan ,ja tämä näkyy myös surkeassa ylivoimassa. Korostan edelleen, että IFK on nyt saanut harjoitella ylivoimaakin yli puolitoista vuotta melkein samalla jengillä. Taidetaan olla sijalla 10 YV-tehokkuudessa jos oikein muistan.

Sum sum summarum: jengissä on kyllä potentiaalia,sarjataulukossakin ollaan hienosti kolmantena ja viime matseissa on nähty Tut&Töt-meinikiä + Ässät-matsi oli yksi tämän vuosikymmenen viihdyttävin matsi, mutta huoli Stögön suhteen on silti aika iso: Hänen pitäisi jotenkin pystyä kehittämään tuota IFK:n peliä ettei joulun jälkeen käy samoin kuin viime kaudella. Silti peukut hänelle ja jengille, että viime matseissa on nähty edes häivähdyksiä Tutinasta&Tötinästä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Törmänen vois katsella nauhalta viime yön matsin Columbus vs Nashville. Columbus voitti ottelun 4-0 vaikka pelasivat käytännössä yli puolet matsista vain 4 puolustajalla johtuen loukkaantumisista kesken pelin. Tarkoitan sitä, että jos pakkien otteet eivät miellytä niin filaan vaan ja annetaan niiden pelata joilla peli kulkee.
 

Stigu

Jäsen
Törmänen vois katsella nauhalta viime yön matsin Columbus vs Nashville. Columbus voitti ottelun 4-0 vaikka pelasivat käytännössä yli puolet matsista vain 4 puolustajalla johtuen loukkaantumisista kesken pelin. Tarkoitan sitä, että jos pakkien otteet eivät miellytä niin filaan vaan ja annetaan niiden pelata joilla peli kulkee.
No löytyyhän meidän Liigasta yksi suoraselkäinen Poliisi, herrasmies ja rehti lätkäjätkä, äijien äijä, strippaava Stihl-mies, joka esim. eilen passitti yhden hyökkäysketjun pukukoppiin kesken matsin, kun peli ei kulkenut. Ehkä joku päivä Sir Petu nähdään vielä IFK:nkin peräsimessä. Snif.

Tämän illan Kalpa-pelistä, tämä taitaa olla Tappara-matsin käänteinen toisinto:Kun Kalpalle ei ekassa erässä maalit maistuneet, näyttää IFK menevän menojaan.

Ramstedtin pelistä hyvä esimerkki kun oli yksin kiekon kanssa vastustajan alueella, ja olisi röyhkeydellä päässyt vastakkain maalivahdin kanssa nokikkain, niin mitä tekeekään Palle: kurvailee maalin taakse ja tekee perus toivotaan-toivotaan syötön maalin eteen. Mä olen sitä mieltä, että Stögön pitäisi nyt saada Ramulle asnne kuntoon. Kaverilla on selvästi lahjoja, mutta primadonnamaisuus ja hienoin-lättysyöttö-ikinä-missään-asenneleimaa hänen otteitaan. Tuolla asenteella Ramu on pelkästään taakka jengille.

Partasen taas voidaan katsoa lyöneen itsensä läpi Liigassa. Sama jätkä kuin viime kaudella, mutta asenne ja itseluottamus kunnossa, ja tuloksena mahdollinen kultakypärä ensi pelissä. Parru on yksi suosikkipelaajiani El Kingin jälkeen.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Tämänpäiväisessä esityksessä ei juuri moitittavaa tähän mennessä. Tosin Saarelainen ei kuulu vielä Liigaan, ihan hukassa on kaveri.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taimi on kyllä yhtä hukassa omissa kuin Taipalus. Vaikka Kalpan maalissa suurin sähellys tapahtui kulmassa, niin olihan Taimen puolustaminen Kerästä vastaan naurettavan näköistä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK oli kaksi erää oikeastaan ärsyttävän kliininen. Kalpa sai pyöriä siellä mistä ei maaleja tehdä ja HIFK iski omista paikoistaan. Kerrankin HIFK pääsi iskemään tuohon Kalpan kiekotteluun 0-3 maalin muodossa, kun Kalpa lähy AV:lla kiekottelemaan ja hukkasi kiekon. Eihän HIFK.n pelaaminen mikään nautinto katsoa kahdessa ensimmäisessäkään erässä ollut, mutta kotipeleihin (Tappara) voisi otta oppia miten tylysti pelaamalla pidetään vastustaja ulkona maalipaikoista. Tähän sitten lisättäisiin se kotipeleihin tyypillinen agressiivisempi pelaaminen, niin olisi hyvä paketti. Kolmanteen erään sitten HIFK alkoi taas pelaamaan liian passiivisesti ja tyypillisesti otettiin vastustaja sitten vähnä Husson avustuksellakin mukaan.

Partanen alkaa olemaan kohta joukkueen MVP Elkinsin kanssa. Ramstedtilta ja Zaborskyltä odottaisin edelleen isoa tason nostoa. Taipaluksesta näkee, että itseluottamus on luokkaa 0. Alkaa jo vähän käymään sääliksi.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Viiden matsin rutistuksesta ensimmäinen hoidettu eli 3/15 kasassa. Kahden erän jälkeen näytti vähän liiankin hyvältä, mutta tulihan sieltä sitten pari kavennusta ja vielä sellaisia maaleja, joita en halua nähdä enää koskaan.
Tärkeintä kuitenkin kolme pistettä paikasta, josta niitä valitettavan harvoin haetaan.
Partanen on kyllä matsista toiseen helvetin hyvä eikä Elkinsin arvoa jengille voi rahassa mitata.
Tästä Raumalle hakemaan voittoa ja pelaamalla kuten tänään pari ekaa erää, voi odottaa voittoa. Toki vastus on astetta kovempi.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hauskaa miten UL yrittää tehdä meistä suurin piirtein kriisijoukkuetta...

24 peliä, 46 pinnaa ja peli on ajoittain parasta sitten kevään -11.

Ja ollaan Marraskuussa. Hyvällä tiellä ollaan sanoo ULn valmentajavelhot mitä vaan.
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Kun KalPa teki 2-3, olin satavarma että huonosti tämä päättyy. Mutta eihan sen jälkeen ollut oikeestaan mitään hätää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaksi erää katsoin ja olipas hyvä vierasmatsi IFK:lta, todella iloinen yllätys tämä voitto.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
IFK menee ihan paniikkiin aina kun vastustaja saa painetta ja pääsee maalin päähän... Se kyllä hiukan huolestuttaa, mutta josko tämä nyt tästä, kun saatiin voitto aina vaikeasta Niiralan montusta. Itseöuottamuksesta ja pelisapluunasta se on pitkälti kiinni.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Hauskaa miten UL yrittää tehdä meistä suurin piirtein kriisijoukkuetta...

24 peliä, 46 pinnaa ja peli on ajoittain parasta sitten kevään -11.

Ja ollaan Marraskuussa. Hyvällä tiellä ollaan sanoo ULn valmentajavelhot mitä vaan.

Itse olen tätä seurannut jo pitkään. Tällä Palomäellä on kauas nähtävä IFK angsti päällä ja saman tien kun jengi ottaa harha askeleen niin nämä "jäämiehet" hyökkää kiinni. Etsikääpä näiltä jampoilta joku positiivinen juttu IFK:n pelaamisesta. Tuo Palomäen IFK viha haisi jo Ylen aikoina. Sentään Sihvosen aikana annettiin posia silloin kun siihen aihetta oli. Oma verenpaine ei kestä noita jäämiehiä sitten pätkääkään.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitto kalakukoista Savossa, hieno juttu. Olihan siellä lopussa hätä päällä ja taas epäonnistunut kolmannen erän jarruvaihe, mutta 3p on silti 3p. Tee enemmän kuin vastustaja jne. Ei tässä härkäviikossa kannata liikaa tuijottaa yksityiskohtia vielä. Plus nyt se rotaatio, leveys syvyydessä tullaan todella testaamaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tänään voi olla aika aggressiivinen Dufva-army vastassa, kun heillä 4 matsin tappioputki alla. Mutta lainataas legendaarisia Söderholmin sanoja ennen erästä vieraspeliä: "ratsastetaan se kaverin eka kymppi mukana hyvällä menestyksellä ja sit aletaan tekemään tulosta" :)

Olisiko tänään Nykopp vihdoin kehissä? Ja toivottavasti Raskin kohdalla haluttiin viime viikolla vaan ottaa rauhallisempi startti takasin (ja siksi Kuopiossa ei ollut mukana), sillä pitkähkö saikku oli alla kuitenkin.
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HS:n jutun mukaan ei..

"Hyökkääjä Rask huilaa alkuviikon. Keskushyökkääjä Thomas Nykopp, puolustaja Yohann Auvitu ja laitahyökkääjä Tomi Tuomisto ovat muiden syiden takia poissa kokoonpanosta."
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tänään voi olla aika aggressiivinen Dufva-army vastassa, kun heillä 4 matsin tappioputki alla. Mutta lainataas legendaarisia Söderholmin sanoja ennen erästä vieraspeliä: "ratsastetaan se kaverin eka kymppi mukana hyvällä menestyksellä ja sit aletaan tekemään tulosta" :)

Tosin Lukolla ongelmana on ollut viime aikoina nimenomaan se, että jalka on painanut ja puhti loppunut viimeistään kolmannessa erässä. Tähän ei ole etenkään auttanut se, että joukkueella on ollut kova otteluruuhka ja se, että Dufva peluuttaa aika raskaasti kolmea ketjua, nelosen saadessa tuskin ollenkaan peliaikaa. Lisäksi Lukolla oli vielä sunnuntaina peli niin heillä on ollut yksi päivä vähemmän huiliaikaa. Lukko on kuitenkin vaarallinen joukkue, jolla on hyvä materiaali ja joka on hyvä erikoistilanteissa, joten helppoa peliä HIFK:lle tuskin tulee tulemaan tänään.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HS:n jutun mukaan ei..

"Hyökkääjä Rask huilaa alkuviikon. Keskushyökkääjä Thomas Nykopp, puolustaja Yohann Auvitu ja laitahyökkääjä Tomi Tuomisto ovat muiden syiden takia poissa kokoonpanosta."
Aika lavea käsite tuo ''muiden syiden''... On taas niin perin kryptistä tämä loukkaantumisista tiedottaminen...

- Miksi Rask huilaa alkuviikon?
- Mitä ''muilla syillä'' tarkoitetaan?
- Missä luuraa Matti Lamberg?
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika lavea käsite tuo ''muiden syiden''... On taas niin perin kryptistä tämä loukkaantumisista tiedottaminen...

- Miksi Rask huilaa alkuviikon?
- Mitä ''muilla syillä'' tarkoitetaan?
- Missä luuraa Matti Lamberg?

On.

Raskin suhteen ei mitään draamaa, ihan puhtaana varotoimenpiteenä huilaa pari seuraavaa peliä. Lambergin Stögö unohti mainita, koska tietää, että kaveri tuskin pelaa enään tällä kaudella. Nypsilla on sitkeä flunssa, Yohan on järkyttynyt kotimaansa tapahtumista ja Tuomisto on kertausharjoituksissa. Ehkä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mitenköhän veskaripeluutus menee tällä viikolla? Lankinen saa varmaankin ainakin yhden pelin, ehkä kaksi. Veikkaan, että Lankinen pelaa ainakin Vaasassa. Toiveissa mulla olisi Husso-Lankinen-Husso-Husso mutta jos viikonlopun tuplakärkipeli on liikaa Hudelle niin ehkä Lankista voisi peluuttaa Perjantaina, varsinkin jos Kärpät joutuu peluuttamaan jotain divariveskaria niin ehkä IFK:lla on varaa peluuttaa Lankista siinä pelissä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sellainen 1.erä. Tuntui kuin siellä olisi ollut Rauman Lukko - Kiekko-Vantaa vastakkain. Tosin KiVa olisi ollut valmistautuneempi ja pystynyt ehkä haastamaan Lukkoa pelillisesti.

Samalla hienoa, että Husso palasi omalle tasolleen. Ilman Hudea ja Grillin paria pelastusta oltaisiin hävitty ensimmäinen erä 4-1.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös