Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 562 465
  • 3 676

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauantaina ei sijainnista ja vastustajasta päätellen ole taaskaan tarjolla pisteen pistettä. Yllättäkää mut!

Tuon pelin voikin jättää jo ihan suosiolla väliin ja tehdä jotain muuta, koska tuolta perseenreiästä ei tule pisteitä, kun vastassa on vielä liigan kuumin ja kuntopuntarin ykkösjoukkue.

Mutta hei, yksi asia pakko sanoa tähän kohtaan! Kiitokset IFK:lle siitä, että nämä tappion jälkeiset kauheat vitutustilat ovat palanneet. Voin sanoa, että muutama viime kausi on ollut sellaista pakkopullaa ja liekki ollut välillä sammumassa. Tappiot ei enää osanneet vituttaa jne. Nyt kun tuossa touhussa on tutinaa ja tötinää, IFK pelaa viihdyttävää ja hyvää lätkää, on ne vitutukset ja ilonaiheetkin palanneet.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä Husson olisi pitänyt saada estettyä porkkanapöksyjen kolmannen ja neljännen maalin. 2 erää IFK pelasi upeaa lätkää, oli kiekossa huomattavasti enemmän, varsinkin hyökkäysalueaika oli varmasti Tapparaa suurempi ja voitti kaksinkamppailuita jne. mutta Tappara on semmoinen joukkue jota vastaan noita virheitä ei vain voi tehdä noin paljoa!

Tuossahan se on kokonaisuudessaan tyylikäästi niputettuna. Mä hehkutin jo itsekseni, että tämä voi olla tuleva finaalipari ja HIFK:n eka erä oli ihan saatanan hyvää settiä! Samoin suuri osa tokasta. Ei ole syytä pukeutua tuhkaan, mutta silloin yleensä hävitään kun annetaan 5 maalia, veskari häviää oman pelinsä ja lisäksi ollaan erikoistilanteissa vastustajaa huonompia. Uutta matoa koukkuun.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Husso.. No jaa, oliko kauden eka huono peli? Ja vaikka Keken alkukausi ei olekaan onnistunut, niin ei esimerkiksi kuupan kestävyydessä tuntunut olevan viime keväänä mitään vikaa.

Huonon maalivahtipelin lisäksi... Kuten jo parissa viime pelissä, IFK:n puolustus antaa liikaa laatumestoja vastustajalle. Lisäksi kun maalipaikoissa ei oltu terävimmillään ja alivoima on edelleen hirveetä paskaa, niin turpaan tulee tuon tason joukkuetta vastaan. Pitää vähän kadehtia Tapparaa: tylsää, mutta tappavan tehokasta vieraspeliä. Hyökkäysalueelle päästessään aina vaarallinen, yv pyörii ja veskariosastokin toimii. Pieni realisti sisälläni sanoo, ettei me tälle joukkueelle mahdeta tälläkään kaudella mitään jos keväällä kohdataan.

Kyllä tuossa joukkueessa silti kaikki ainekset on, eikä jaksa vielä koko jengiä suolata kun kuitenkin kärkikahinoissa ollaan ja marraskuuta eletään. Pelin on toki kehityttävä ihan helvetisti, mutta ei se mahdotonta ole.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Mun silmään näytti siltä, että tasotusmaalin jälkeen tapahtui ihmeellinen uloshengitys. Yleensä niin varmat Järvinen ja Grilli mokasivat sinisellä, Husson torjui epävarmasti ja peli olikin yht'äkkiä 2-4. Kaikki tapahtumat sen jälkeen olivat pelkkää kosmetiikkaa.

Paljon oli kyllä positiivista tänään. 40 min IFK oli parempi joukkue kentällä, ei isolla marginaalilla mutta kuitenkin. Lisäksi kannattajana mä näen positiivisena sen, että tämän iltainen osoitti IFK:n olevan melko keskinkertainen jengi silloin kun matsissa ei ole tempoa ja tunnetta.

Seuraaviin matseihin taas hullunmylly päälle ja pisteitä metskaamaan.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy myös muistaa sellanen asia, että noi loukkaantumiset sotkee kanssa paljon peliä, koska ei saada pysyviä ketjuja millään. Tuntuu että joka pelissä joutuu laittaa koostumukset uusiksi, kuten nytkin. Pakeilla tää näkyy mun mielestä pahiten.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän alkaa tuntumaan siltä, että kun on mahdollisuus siirtyä liigan kärkipaikalle tai kärkipeli, kuten tänään niin pataan tulee pääsääntöisesti aina. Kyllähän tämä syö. HIFK sinänsä pelasi kuitenkin tänään ihan hyvän kiekkopelin. Ei varsinaisesti ole etenkään hyökkäyspelaamisesta ja pelin kontrolloimisesta hirveästi valittamista. Hyvällä jalalla joukkue liikkeellä, avauspelaaminen tätä kautta ihan kauden parhaalla tasolla. Jos hyökkäyspelaamisesta pitää kritiikkiä antaa, niin HIFK:lla on tällä hetkellä mielestäni se ongelma, että pelin kontrollointiin nähden HIFK tekee liian vähän maaleja ja luo liian vähän laatupaikkoja. Tämä ongelma ollut jo useammassa kotipelissä: Pelicans, KooKoo ja nyt Tappara.

Tapparalle pomppi kiekot tänään ja Husso pelasi varmaan kauden heikoimman pelinsä. Puolustuspelaamista on siinä mielessä pakko kritisoida, että ei jokainen AV voi päättyä siihen, että kiekkoa kerätään verkosta. Tuntuu että jokaisen joukkueen YV puhkoo avopaikat HIFK:n AV:ta vastaan ja vielä yleensä HIFK:n AV-muodostelman läpi. Lisäksi 5 vs 5 pelissä vastustaja liian kovalla prosentilla pääsee laatupaikkoihin ja tekemään maalit omista hyökkäyksistään. Ei pelin hallinta paljon auta, jos itse ei tehdä ja vs tuolla prosentilla omista hyökkäyksistään. Kärjistäen HIFK kontrolloi peliä erän verran lähes totaalisesti ja luo hyvän määrän OK maalipaikkoja tuloksena 0 maalia. Vastustaja hyökkää koko erän aikana muutaman kerran, mutta aina maalipaikkaan, joka on parempi, kuin yksikään HIFK:n koko erän aikana luoma.

Edelleen tämän kauden HIFK on itselleni aivan täysi mysteeri. Mahdollisuudet on vaikka tappiin asti, mutta sitten välillä tuntuu, että myös niitä mahdollisia puutteita on valtavasti. Puutteista suurimmat tuo puolustuspelaaminen, kärkipelaajien (Ramstedt, Zaborsky riittävyys) ja oikeiden kentällisten löytäminen. Ei vaan HIFK tunnu löytävän kuin yhden toimivan viisikon kerrallaan kolmeen ensimmäiseen kenttään, vaikka laatupelaajia riittää. Loukkaantumiset tietysti häirinneet. Etenkin Zaborskyn ympärille pitäisi löytää toimiva kolmikko, koska nyt jotenkin heräilystä huolimatta ei saada läheskään maksimia irti. Leino ei ole oikea sentteri hänelle.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Muutama nopea kommentti IFK:n tilanteesta.

+ Kyllähän IFK:n hyökkäyspelaaminen alhaalta ylös ja maalipaikkojen luominen ovat isoja positiivisia juttuja. IFK saa huonompanakin iltana sellasen määrän paikkoja, että voitto on mahdollinen, kunhan omiin ei mene liikaa (noh, tänään meni).

- 2 negatiivista asiaa on nyt kielenpäällä: 1) Loukkaantumiset, joiden takia pakka menee uusiksi jatkuvasti. Vaikeuttaa valmennuksen ja pelaajien toimintaa ihan älyttömästi. 2) AV-peli on liian passiivista usein. Se pitäisi saada parempaan kuntoon, ja mielellään pian, jos halutaan olla/pysyä liigan kärkipäässä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Miten mä en ole ollenkaan huolissani. Pataan tuli, mutta me oltiin hallitsevampi osapuoli. Ja oltiin ajoittain oikeasti aika hyviä. Peli paranee koko ajan ja sitä on kiva katsoa. Tää on jääkiekkoviihdettä!

Karhunen otti pari todella hyvää ja tärkeää seiviä. Ei se mitään top-10 torjuntoja ottanut, mutta se otti ne mitä piti. Meillä taas Husso ei pystynyt ottamaan niitä kahta kolmea tärkeää koppia. Oli ehkä Huden paskin matsi tällä kaudella. Eli en ole huolissani.

Samalla me hävittiin peli oikeastaan molempien maalien edessä. Mutta sellainen asia on korjattavissa kauden aikana. Enemmän jätkiä sota-alueelle ja omassa päässä tarkkuutta. Näen avauspelissä jo variaatioita ja yksilöt lämpenee koko ajan. Pitkä kevät odottaa.

Siinä samaa mieltä, että Kuusela-Lajunen-Savinainen on KHL-tason ketju ja ilman Elkinsiä meillä ei ole yhtä kovan tason ketjua. Omat kärkipelaajat on hieman heikompia. Ramstedt ei ole KHL-tasoa. Liian epätasainen. Mutta Ramullakin on kevääseen vielä monta peliä parannettavaa.

Pari parannettavaa asiaa:

-Ramstedt mokaa aivan liian usein kiekon ylöstuonnin YVllä ja myöskin tekee niitä toivotaan toivotaan syöttöjä, jolloin YVt kuihtuu kasaan alkumetreillä. Tämä on ollut ongelma, sanotaanko koko kauden. Muuttaisin niiden YVssä sisääntuojaa. Zabo, Taimi yms.

YV on muutenkin aika paskaa verrattuna Tapparan omaan. Ja ne ratkaisee pelejä keväällä, niin kuin porkkanahousuilla teki.

-Enemmän vielä röyhkeyttä hyökkäyspäässä. Liivikin, Tammisen, Raskin, Puustisen jne. kannattaisi vain painella sinne vastustajan maalille. Sinne ne kiekot tulee ennen pitkään.

-Hieman samaa. Saarelainen pelasi ok, mutta musta edelleen nelosen pitää olla möyhennys ja lihamestari-ketju eikä kopio kaikista muista. Yhden kentän pitää hämmentää, hieroa vastustajan pakkeja hanskalla naamaan ja viedä aina kiekko pakottaen vastustajan maalille. Olla se ilkee ketju. Nyt nelonenkin yritti pyörittää peliä samalla tavalla kuin muut, mutta taitotaso ei riitä, jolloin kierrettiin vain kulmissa.

MPS on sitten kiertolainen ylempien kenttien loukkaantumisten varalle.

-Tapparaa vastaan tietää, että niiden käännöt on nopeita. Kannattaisi varmaan vetää ylimääräiset ryhmittymis ja merkkaustreenit ennen porkkanahousupelejä.

Hyvä tästä tulee.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Miten voi suurin ja kaunein olla erikoistilanteissa niin paska? Olisiko pieni toivo siinä että Stögö on halunnut 5-5 pelaamisen ensin kuntoon, joka mielestäni onkin parantunut, ja erikoistilanteet on vielä täysin toivotaan toivotaan. Yv toimii pelaajien hekilökohtaisen taidon varassa ja av ei toimi minkään varassa. Omilla ylivoimillaan meitä ovat pyörittäneet kaikki, Saipat ja Koo-Koot. Ehkä seuraavaksi rupeaa futaamaan erikoistilanteet. Ehkä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä olen myös miettinyt pääni puhki aaveen paskuutta ja taitaa olla niin, että kyseessä ei ole ex-hyökkääjä Stögön vahvin osa-alue. HIFK:lla on ollut tapana olla huonoillakin kausillaan ihan kohtuullinen ja taisteleva av-joukkue. Nyt ollaan hitaita ja passiivisia. Jotain tarttis sille tehdä. Liivik oli ainakin aiemmin todella hyvä alivoimapelaaja. Rask voisi olla täysin kuntouduttuaan myös hyvä ja uhrautuva siihen rooliin. Toisin kuin ehkä monesti luullaan, alivoimapelaajilta vaaditaan kuntoa ja jalkoja aivan sikana. Nykyiset av-kombinaatiot ovat liikkeeltään tosi vaisuja. Yv:kin toimii myös mun mielestäni lähinnä pelaajien yksilötaidon varassa. Hyvin sanottu siltä, joka totesi että nykyään jopa vituttaa tappioiden jälkeen ja tällaisen nyanssien (mv-peli, av) takia. Ennen tuonkaltaiset asiat olivat pisaroita paskuuden meressä. Tällä kaudella olisi isoja juttuja tarjolla näin perustasokkaalle joukkueelle.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olipahan läpsyttelypeli parin tunteikkaamman pelin jälkeen. Taklauksia ei ollut juuri yhtään ja torikokoukset maalinedustoilla puuttuivat kokonaan. Ei ollut Husso ihan parhaimmillaan, mutta ei siihen tänään kaaduttu. Alkanut Ramun peli ärsyttää. Pinnoja tullut kohtuullisesti, mutta joka toinen syöttö epäonnistuu kun hakee jotain ihme seläntakaa jättöjä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä minä olen Suurta Taktiikkaneroa arvostelemaan, mutta mikä ihmeen pyyhkeen kehäänheitto tuossa lopussa nähtiin? Pari minuuttia aikaa. ei aikalisää ei veskaria ulos. Sitten kun Husso lopulta otettiin maalilta, se laitettiin sinne takaisin hyökkäyspään aloituksessa, eikä enää otettu uudelleen pois. Stögöllä on etiäinen, että yksi maali enemmän päästettynä aiheuttaisi jotain ratkaisevaa kauden lopussa?

Taas harmillinen musta minuutti ja tällä kertaa se (lopullisesti) maksoi pisteet. Kelvollinen esitys muuten, mutta nolla pistettä ei lohduta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ensimmäinen erä oli ihan hyvä esitys HIFKiltä. Maalin, pari olisi voitu siinä tehdä. Kaksi seuraavaa oli täysin Tapparan hallinnassa. Taimi oli nimensä mittainen ja Järviseltä nähtiin yksi kauden huonoimmista esityksistä. Suurin tasoero näkyy kärkikaksikon Ramstedt-Zabo ja Tapparan Lajunen-Kuusela välillä. Tasoero oli valtava. Siinä syy myös HIFKin onnettomaan ylivoimaan.
Tuomarityöskentely oli ala-arvoista jälleen kerran. Rääpäle nro 14 (kuka lieneekään) vihelteli täysin luokattomasti. Kahdessa ensimmäisessä erässä kärsijä oli HIFK, kolmannessa Tappara. Viimeisillä minuuteilla kotijoukkue sai jo tehdä mitä tahansa. On se ihmeellistä kun ei uskalleta selkeitä virheitä puhaltaa pois vaan linja muuttuu pelitilanteen mukaan.
Partanen on mun suosikkipelaaja numero yksi tässä joukkueessa. Elinikäinen sopimus tiskiin heti! :)
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Vasta äsken nauhoituksen nähneenä ja kaikkien viestit lukeneena uskallan kommentoida. On kai pakko aloittaa puolustuksen positiivisista: Ainoa hyvä pakki oli Grillfors. Muut lähes luokattomia. Taipalukselle kouraan (jos sellaisia löytyy) jääkiekkopelaajan aloittelijan syöttöopas! Heikkinen ei valitettavasti kuulu liigatasolle.
Järvinen-Taimi tänään tuuliajolla.

Nybondas please, äkkiä yksi offensiivinen pakki joka myös osaa puolustaa joukkueeseen.

Husso ei tänään yltänyt Karhusen tasolle, vaikka Karhusella ekassa erässä kävi muuan munkki. Ainakin kaksi meni liian helposti.
Apassin kanssa monessa yhtä mieltä, hieno analyysi, samoin Walkin.

Meidän pelitaktiikka - mikä ihmeen taktiikka? Siellä penkin takana joku nero sanoo, että hyökätään yltiöpäisesti alusta saakka ja yllätetään vastustaja. Ehkä se on juustomaan taktiikkaa. Olisi voinut tuottaa max. 2 maalia, mutta nyt ei yhtään. Ekat 10 minsaa hyvää peliä, mutta huono viimeistely + Karhusen tuuri = ei tulosta. Saamarin surkeaa peluutusta. Valkku on varsinainen taktikko.

Hyökkäys: tuli jo sanottua tuo 10 minsaa. Pelaajista positiivista: Raskilla riittää energiaa ja yritystä, Luttinen kaksi pinnaa, Partanen aivan huikea skode - enemmän näitä ja vähemmän kuskaamista (joka on taas lisääntynyt), Puustinen aloitti hyvin, Hintz pelasi ok ottelun. Ramstedt hävisi oman pelinsä Kuuselaa vastaan kirkkaasti. Erona se, että Kuusela antaa hienot lätyt sitä odottaville pelaajille eikä niin paljon sokkoja.

Meiltä puuttuivat maalintekijät ja se taktiikka. Myös taklaukset puuttuivat (vrt. Ässät- ja SaiPa-peliin, jotka eivät olleet pelillisesti myöskään erinomaisia, mutta kunnon lätkää)!!!

Kaikkiaan Tappara taktisesti vei kuin vierasta sikaa - odotti ensimmäisen ryntäyksen laantumista ja otti sitten hitaasti pelin haltuunsa ja teki ne komeiden sommitelmien maalit. Oli muuten harjoiteltu niitä, jota ei voi sanoa meistä. Heidän hitaiden pakkien kanssa meidän olisi pitänyt pystyä paljon parempaan lopputulokseen. Heidän yv oli omaa luokkaansa ja meidän av toiseen suuntaan sitä.

Sitten tuo Apassin (?) jo mainitsema aivan ymmärrettävä neronleimaus Törmäseltä - 2.48 kellossa, peli 3-5 eikä edes ajatusta aikalisästä tai veskarin ulostulosta!!! Menisi NHL:ään valmentamaan! Vaikka peli olisi 0-7 voisi viiden viimeisen minuutin aikana edes joskus kokeilla mihin jätkät pystyy, jos pelaavat maali tyhjänä loppuun asti. Ajatus varmaan oli näpäyttää kundeja sormille, kun eivät pelanneet tänään joukkueen eteen? En ymmärrä valkun taktiikka, väläyksiä ja peluuttamista! Mutta enpähän ole valmentaja ja takarivistä on aina helppo kommentoida, mutta järkeä saa käyttää!
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jäi sanomatta, jo aiemmin sanomani:
Tällä valmentajalla ja ilman yhtä kädellistä sentteriä, Taimin (kunnossa ollessaan) lisäksi yhtä kädellistä pakkia (Taipalus ei ole sellainen) ja ehkä maalintekijää, emme pitkälle pötki keväällä. Paras sijoitus silloin ehkä 3-4 jos edes semiin. Mark my words!
Realisti - ei optimisti eikä pessimisti!
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Mun mielestä oli erinomainen asia, että ei voitettu Tapparaa paskalla pelillä. Tällä kaudella on kuitenkin jäänyt pelilliset seikat huomioiden sellanen fiilis, että lähes koko ajan tanssitaan ohuella narulla, eikä ole kuin ajan kysymys koska koittaa vähän rankempi tappioputki. Eilinen peli oli täyttä sekoilua Hifk:lta ja kaikenkaikkiaan aika mones matsi putkeen joka on vedetty jo samalla kässärillä. KooKoo ja Saipa matsit oli aivan vastaavaa päätöntä "päädystä päätyyn" menoa vaikka pinnat tulikin himaan.

Toimisto ja Nybis etunenässä voisivat kuitenkin ammentaa eilisestä perspektiiviä siihen, mitä tuo joukkue tarvitsee vahvistusten osalta, jotta keväällä olisi edes jotain palaa haastaa Tapparaa tai Kärppiä. Itse toivon palstaveljien tapaan ihan ensinmäisenä mitat täyttävän ykkössentterin sekä edes jonkinlaisen pelillisen taktiikan myös kotiotteluihin. Vieraissa ollaan pelatta järkevämpää kiekkoa ja esim. Porissa ei mielestäni hävitty kuin viimeistelyssä. Peliä vietiin joka osa-alueella.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Peli oli kyllä numeroita parempi. Tilanteeseen 2-2 asti oltiin kuitenkin koko ajan hallitsevampi joukkue, eikä tasoihin nouseminen varsinaisesti edes yllättänyt, koska Tapparan johdolle ei ollut "pelillisiä perusteita". Siinä taisi ajatus vähän katketa tasoituksen jälkeen, ja Tappara rankaisi armotta ja peli oli ohi.

Tapparan eduksi laskettava kuitenkin se, että paketti on aika jäätävästi kasassa. Ei se sattumaa ole, että rankaisivat virheistä tehokkaammin. Viisikko oli heti valmiina iskemään, kun HIFK teki virheen. Tapparan parempi maalivahtipeli oli myös merkittävä asia lopputuloksen kannalta. Hussolta heikko peli.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kovasti moititaan Husson peliä, mä lähtisin paljon enemmän moittimaan puolustamista ja puolustuksen peliä. Husson piikkiin menee se kiekon päälle kaatuminen ja sinällään tärkeä 2-4 maali jossa oli jo ratkaisun makua.
Pakit oli eilen ihan kuutamolla puolustuspäässä useasti, ei missään nimessä mestarijoukkueen tasoista puolustuspeliä. Ainakin kolmessa maalissa olisi voinut pelata paljon paremmin, ensimmäisessä hakattiin Husson patjaan pari kertaa ja sitten vielä rebound vapaasti maaliin metristä, ei Husson piikkiin. Laineen maalissa Heikkinen pelasi laiskasti ja jätti liian suuren välin neliön keskelle, josta oli helppo syöttää läpi, maali oli hieno mutta syöttö ei olisi saanut olla näin helppo, ei Husson piikkiin. Dixonin maalissa Järvinen purjehtii pelaajien välistä hyvään vetopaikkaan mistä sitten reboundista helppo maali jos ei ole häirintää, ei Husson piikkiin.

_
 

jeani

Jäsen
Mä olen myös miettinyt pääni puhki aaveen paskuutta ja taitaa olla niin, että kyseessä ei ole ex-hyökkääjä Stögön vahvin osa-alue.

En ole kovin paljon nähnyt HIFK:n otteita Törmäsen valmentamana, mutta aikanaan Jokereissa pelatessaan hänen pelisuorituksiaan tuli seurattua sitäkin tarkemmin. Törmäsen vahvuudet pelaajana olivat:

-Maalintekotaito. Pelasi yleensä kakkosketjussa erittäin hyvällä maalintekoprosentilla (myös ykkösketjun pelaajiin verrattuna) kunnon maalipaikan saatuaan
-Taistelutahto ja periksiantamattomuus
-Alivoimapelaamisessa parhaita, ehkäpä paras, jokeripelaaja 90-luvun menestysvuosista lähtien tähän päivään saakka

Nyt kun näitä HIFK:n peliesityskommentteja lukee, niin hämmästyttävästi tuntuu siltä, että juuri nuo Törmäsen omat vahvuudet pelaajana ovat ne asiat, joissa HIFK:lla on eniten parannettavaa ja muuten taas hän on saanut pelin enempi-vähempi kuosiin (toki parannettavaa varmaan löytyy, mutta ei se nyt HIFK:llakaan joka kausi ole ollut yhtä ruusuinenkaan kuin tämä meneillään oleva sesonki).
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama nopea kommentti IFK:n tilanteesta.

+ Kyllähän IFK:n hyökkäyspelaaminen alhaalta ylös ja maalipaikkojen luominen ovat isoja positiivisia juttuja. IFK saa huonompanakin iltana sellasen määrän paikkoja, että voitto on mahdollinen, kunhan omiin ei mene liikaa (noh, tänään meni).

- 2 negatiivista asiaa on nyt kielenpäällä: 1) Loukkaantumiset, joiden takia pakka menee uusiksi jatkuvasti. Vaikeuttaa valmennuksen ja pelaajien toimintaa ihan älyttömästi. 2) AV-peli on liian passiivista usein. Se pitäisi saada parempaan kuntoon, ja mielellään pian, jos halutaan olla/pysyä liigan kärkipäässä.

Tiivistit hyvin myös omia ajatuksia tämän hetken tilanteesta. Surkea AV sekä puolustuspään virheet (pahimpana Järvinen) ratkaisivat eilisen pelin aika pitkälti. HIFK kykeni tekemään 3 maalia (vaikkakin viimeinen aika lopussa) joka on yleensä riittävä määrä pisteistä taistelemiseksi. Pelillisesti tai pelitavallisesti (5vs5) en näe että oltaisiin Tapparaa tai muuta kärkeä selkeästi jäljessä, hyökkäyksiinlähdöt ovat menneet harppauksia eteenpäin, ja eilenkin päästiin hyvällä prosentilla Tapparan keskialueen träpistä yli. Ajoitukset eivät toimi keskialueen ylityksessä vieläkään täydellisesti, mutta niitä on helpompi hioa kun aihiot ovat kunnossa. Puolustusalueen ongelmatkin ovat olleet pitkälti yksilövirheitä, kuten eilen. Erikoistilanteissa sensijaan ollaan jäljessä kärkeä, ja ne pitää saada kuntoon, muuten on vaikea voittaa ja menestyä.

Kärkikamppailuja ja kevättä ajatellen näkisin ettei meidän ykkös kapellimestari (Ramu) ole aivan samalla tasolla vastustajan parhaisiin nähden (Kuusela, Vahalahti yms.). Siihen päälle Zaborsky jonka otteet heilahtelevat pelistä toiseen aika paljon. Ehjällä kokoonpanolla meillä on kuitenkin riittävän leveä rintama ratkaista pelejä, ja ehjä pakisto ei häviä paperilla yhdellekkään Liiga joukkueelle.

Eilisestä ottelusta jäi paska maku, mutta tästä ei auta kuin parantaa. Seuraavasta viidestä ottelusta on neljä Liigan TOP5 joukkueita vastaan (KalPa, Lukko, Kärpät Tappara) ja näistä olisi hyvä saada edes kohtuullisesti pisteitä jotta pysytään kärjen mukana.

E: Korjailtu ja lisätty.
 
Viimeksi muokattu:

Valo yössä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama nopea kommentti IFK:n tilanteesta.

+ Kyllähän IFK:n hyökkäyspelaaminen alhaalta ylös ja maalipaikkojen luominen ovat isoja positiivisia juttuja. IFK saa huonompanakin iltana sellasen määrän paikkoja, että voitto on mahdollinen, kunhan omiin ei mene liikaa (noh, tänään meni).

- 2 negatiivista asiaa on nyt kielenpäällä: 1) Loukkaantumiset, joiden takia pakka menee uusiksi jatkuvasti. Vaikeuttaa valmennuksen ja pelaajien toimintaa ihan älyttömästi. 2) AV-peli on liian passiivista usein. Se pitäisi saada parempaan kuntoon, ja mielellään pian, jos halutaan olla/pysyä liigan kärkipäässä.

Tässä likipitäen täydellinen analyysi HIFK:n tämän hetkisestä (eilisestä). Tappara oli huonompi joukkue, mutta voitti. IFK:lta puuttui maalintekotaito, paikkoja oli aivan riittävästi jopa ylivoimaiseen voittoon.
 

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...ali-valuu-viemarista-alas-ei-se-voi-olla-nain (Linkki vie urheilulehden sivulle HIFK:a koskevaan videoon)

Ilmeisesti olen katsonut eri pelejä kuin nämä kaksi sankaria, sillä niin kujalla nämä herrat tuntuvat olevan ifk:n tämän hetken tilanteesta. Onhan ifk:n peli kehittynyt selkeästi alkukaudesta, eikä eilenkään oltu herrojen ylistämää Tapparaa pelillisesti yhtään jäljessä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lta puuttui maalintekotaito, paikkoja oli aivan riittävästi jopa ylivoimaiseen voittoon.

HIFK:lta puuttui maalintekotaito, mutta silti HIFK:lla on hyviä maalintekijöitä joukkueessa. Yli 20 maalin miehiä Luttinen, Puustinen, Zaborsky ja lisäksi Partanen on lähes 20 maalin vauhdissa nyt. Lisäksi löytyy monta muutakin ukkoa, jotka pystyvät maaleja tekemään: Elkins, Rask, Ikonen...Kuinka monesta liigajengistä löytyy tuollainen arsenaali maalintekovoimaa. Osittain tuo tehottouus jothtuu siitä, että paikoista ei laiteta sisään. Onetimerit ja läpiajot ammutaan maalivahdin logoon tai plekseihin. Zaborkykin aika monta kertaa ollut viime aikoina nokikkain veskarin kanssa ja aika mielikuvitukseton veto päin sieltä on aina tullut. Toinen mitä olen miettinyt on se, että joukkueessa on loppujen lopuksi etenkin hyökkäyksessä aika vähän pelaajia, joista voidaan sanoa, että on maalipaikkoja luova pelaaja. Ramstedt tietysti löytyy, mutta tämän jälkeen tuntuu jopa, että Elkins ja Rask ovat ne luovimmat pelaajat ja ei kumpikaan minään syöttökoneena ole tunnettu. Elkins saa tehopisteensä aloitusvoitoista ja oman suoraviivaisuutensa ansiosta ja Rask liikkeensä. Pakistosta Auvitu on tehnyt 3 maalia, Grillfors 2 ja muuten 1 tai 0 ja tämä tilasto säteilee suoraan YV-pelaamiseen. HIFK:lla ei oikein viivapelotetta YV:lle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...ali-valuu-viemarista-alas-ei-se-voi-olla-nain (Linkki vie urheilulehden sivulle HIFK:a koskevaan videoon)

Ilmeisesti olen katsonut eri pelejä kuin nämä kaksi sankaria, sillä niin kujalla nämä herrat tuntuvat olevan ifk:n tämän hetken tilanteesta. Onhan ifk:n peli kehittynyt selkeästi alkukaudesta, eikä eilenkään oltu herrojen ylistämää Tapparaa pelillisesti yhtään jäljessä.
Siipirikkoinen Tappara jolta puuttui vain Haapala ja Kanki. Mites meillä? Ja millä perusteella ylivoimainen, ainakaan verrattuna Tapparaan?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Noihin Urheilulehden juttuihin täytyy suhtautua huumorilla, ei kai noita vakavasti otettaviksi ole tarkoitettu. Suurin ero joukkueiden välillä eilen oli maalien edustoilla, Tappara pääsi jopa melko helposti huseeraamaan Husson nenän eteen. Myös tehokkuudessa oli eroa Tapparan hyväksi. Jos puhutaan pelitavallisista eroista niin HIFK heittää usein kiekkoa punaviivan jälkeen ristikulmaan kun taas Tappara ei luovu kiekosta vaan pyrkii pelaamaan rintamahyökkäystä kolmelta kaistalta maalia kohti. Noissa ristikulmakiekoissa ajoitusten pitää olla kohdallaan tai niistä ei ole oikein hyötyä, eilen nuo onnistuivat vain paikoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös