Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 562 681
  • 3 676

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Huomas kyllä että jätkillä paino jaloissa eilisen peli. Tasaviisikoin tulee kyl maaleja, mutta yv:llä ei sitten millään. Av on toiminut mielestäni sinänsä hyvin, että jäähyn tullessa ei tartte panikoida. Mutta mitä siinä tokan erän lopussa tapahtui? Kävin vessassa ja klassisesti kävi eli yhtäkkiä 2-0 taululla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kolmannes sarjasta takana ja jyvät akanoista ovat alkaneet erottua. Kuten kauden alussa hieman ennakoitiin, kärkinelikon ovat vallanneet Tappara, Lukko, Kärpät ja HIFK, joista kolme viimeiseksi mainittua ovat samassa 1,95 ottelukohtaisessa pistekeskiarvossa. Uskaltaisin jopa väittää, että ilman typerää otteluohjelmaa ja niitä kahta kolmen ottelun rykelmää neljään päivään IFK voisi jopa johtaa sarjaa (joskaan en ole seurannut, että onko vastaavia sattunut miten muille kärkijengeille).

Tässäpä siis muutamia ajatuksia kauden ensimmäisestä kolmanneksesta.

"Partanen - Elkins - Puustinen" on isokokoinen ja loistavasti roolitettu koostumus, joka tulee olemaan keväällä kovaa valuuttaa. Kuten sanoin Elkinsin omassa ketjussa, niin kyseessä lienee koko sarjan paras ns. kahden suunnan sentteri. Tähän kun lisätään voimahyökkääjä Partasen odotettu läpimurto ja se tosiasia, että Puustinenkin on päälle 20 maalin vauhdissa, ovat odotukset luonnollisestikin kovat.

"Åsten (/Lamberg) - Nykopp - Ikonen" on aivan pirun hyvä nelosketju tähän sarjaan. Mietitäänpä mestaruuskauden Trio Rikollisia. Nykopp on pykälää taitavampi ja monipuolisempi pelaaja kuin Liivik kaudella 2010-2011 ja tätä vauhtia tulee myös tekemään ~10 pistettä enemmän runkosarjassa kuin Liivik tuolloin. Lisäksi väitän, että Ikonen on monipuolisempi jääkiekkoilija kuin Nyholm tai Pöysti vm. 10-11. Åsten on oma vittumainen itsensä ja täyttänee ruutunsa, mutta voi joutua kilpailemaan Lambergin kanssa pelipaikasta mikäli Masan kuntoutuminen etenee odotetusti. Myös tämä on loistavasti roolitettu koostumus ja kun Trio Rikollisiin vertasin, niin mielestäni pykälän verran kykenevämpi myös kiekolliseen peliin.

Loput kaksi kentällistä hakevat vielä muotoaan. Kun sairastupa vähitellen tyhjenee, niin onneksi laatua riittää niihinkin. Kyse onkin ehkä enemmänkin oikeiden roolien löytämisestä. Positiivista, että Ramu on löytänyt vaikeahkon alkukauden jälkeen hyvän vireen ja Zaborsky tulee kauden edetessä aivan taatusti olemaan kova tekijä vaikkei tällä hetkellä johdakaan pistepörssiä.

Loput kaksi hyökkäyskoostumusta voisi muotoilla vaikka seuraavasti:

Luttinen - Ramstedt - Rask
Zaborsky - Leino - Hintz

...tai vaihtoehtoisesti kokeilla vielä Ramua ja Zaborskyä yhdessä, jolloin Luttinen ja Zabo vaihtaisivat paikkojaan. Mahdollisuuksia erinäköisiin variaatioihin on toki muitakin, varsinkin jos kauden aikana hyökkäystä vielä vahvistetaan.

Puolustus on vahvistunut selvästi sitten viime kauden, mutta kärsii tällä hetkellä liikaa siitä, että Taimi on sairastuvilla eikä Taipalus ole kyennyt ottamaan kiekollista roolia toivotulla tavalla. 5 pistettä 19 peliin on tuon profiilin pakille heikko suoritus, sillä parhaat avunsa eivät todellakaan ole omalla puolustusalueella.

Grillfors sen sijaan on aivan fantastinen puolustaja, mittaamattoman arvokas joukkueelleen ja väittäisin, että yksi Liigan aliarvostetuimmista pelaajista. Menee mielestäni samaan kategoriaan Elkinsin kanssa; sorvaisin jatkosopimuksen melkeinpä hinnalla millä hyvänsä.

Järvinen on ollut juuri niin hyvä kuin osasin olettaakin ja tuonut kokoa, voimaa sekä jämäkkyyttä alakertaan enemmän kuin viime kaudella oli kaikki pakit yhteenlaskettuna. GeneMatti on GeneMatti ja täyttänee ruutunsa jollakin tasolla alemmissa pareissa. Köyhän miehen Järvinen, mutta onneksi meillä on myös Järvinen. Tykkään siitä, että kaverilla on lyhyt sytytyslanka ja paikan tullen valmis puolustamaan joukkuekavereitaan, näitäkin tarvitaan.

Auvitu on ollut hyvän viime kauden jälkeen pienoinen pettymys ja hän lieneekin Taipaluksen ohella se, jolla on eniten parannettavaa.

Kunhan Taimi saadaan tauon jälkeen takaisin kehiin (ja pysyy kasassa), niin puolustus näyttää todella hyvältä. Olettaen, että myös Auvitu ja varsinkin Taipalus löytävät tasonsa.

Ainiin ja mikä tärkeintä, onneksi Husso on kyennyt ottamaan viime kauden lopun pettymyksen jälkeen merkittäviä harppauksia urallaan ja osoittanut olevansa voittava maalivahti.

Kyllä tässä on paljon hyviä elementtejä!
 
Viimeksi muokattu:

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäiseen kolmannekseen olen henkilökohtaisesti kohtuullisen tyytyväinen. Ilman paria hieman yllättävää kotitappiota (JYP, Pelicans) IFK olisi kärjessä, mutta näitä nyt tulee jokaiselle jengille kauden aikana. IFK kuuluu Tapparan, Kärppien ja Lukon kanssa oikeastaan aika selvästi muista erottuvaan kärkinelikkoon, mikä osoittaa, että oikealla tiellä ollaan.

Omat plussani syksystä:
+ Husso
+ Grillfors
+ Järvinen
+ Partanen - Elkins - Puustinen
+ Nykopp
+ Åsten

Iso plussa myös siitä, että yleisökeskiarvo on hieman edellä viime vuoden vastaavaa. Vuosi sitten maaottelutauolle lähdettäessä IFK:n yleisökeskiarvo oli kahdeksan ottelun jälkeen 6393, kun nyt ollaan yhdeksän himamatsin jälkeen lukemassa 6429. Kova juttu näinä aikoina.
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiivista on pelitapa tällä hetkellä. Nyt ei lähdetä pakosti pelaamaan pystysuunnan hokia vaan pelataan myös poikittain ja välillä jopa alaspäin. Mitä tapahtuu onneksi todella vähän.
Hybridipitkää IFK hyödyntää parhaiten.
Kaiken kaikkiaan ollaan pelillisesti edellä viime kautta.
On ollut paskoja pelejä ja pelien sisällä on huonoja hetkiä, mutta niin on kaikilla muillakin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi mokasi puolitoista viikkoa sitten sen mahdollisuuden nousta sarjakärkeen for real. Huomenna uusi mahdollisuus, kun Tappara otti tänään pataan. Sen jälkeen olisi neljän kärjellä kaikilla 20 ottelua takana ja IFK johtaisi 3 pinnan voitolla sarjaa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Jengi mokasi puolitoista viikkoa sitten sen mahdollisuuden nousta sarjakärkeen for real. Huomenna uusi mahdollisuus, kun Tappara otti tänään pataan. Sen jälkeen olisi neljän kärjellä kaikilla 20 ottelua takana ja IFK johtaisi 3 pinnan voitolla sarjaa.

Tauolle oli kyllä erittäin hyvä mahdollisuus mennä johdossa. Edelleen vähän harmittaa, miten se mahdollisuus sössittiin ja vielä sellaisella esityksellä.

Siksi on hyvä saada huomenna taas pelit käyntiin. Saapa nähdä maistuuko kärkipaikka huomenna. Vastassa on tasapisteissä liigajumbon kanssa oleva joukkue kotonaan ja ei ole mitenkään selvää, että sieltä pisteet saadaan. Liiga on taas niin tasainen, että matsit ovat jännittäviä. Se on hyvä asia. Silti kärkkipaikkaa pitää tietysti lähteä huomenna hakemaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tauolle oli kyllä erittäin hyvä mahdollisuus mennä johdossa. Edelleen vähän harmittaa, miten se mahdollisuus sössittiin ja vielä sellaisella esityksellä..

Mua ei harmita yhtään. Tänäänkin nähtiin kuinka ristiin joukkueet pelaavat. Jos KooKoo ja Kalpa kykenevät viemään pisteitä muilta, niin hätää ei ole. Kunhan omaa peliä on kehitetty tauon aikana ja treenattu toivottavasti kohtuu kovaa. Jos on treenattu kovaa ja kevättä ajatellen, niin saa mun puolesta ollakin jalat tukossa tällä viikolla.

Kun noita ristiinpelaamisia on noin paljon, niin tässä on vielä monta kierrosta ottaa se piikkipaikka.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tauolle oli kyllä erittäin hyvä mahdollisuus mennä johdossa. Edelleen vähän harmittaa, miten se mahdollisuus sössittiin ja vielä sellaisella esityksellä.

No harmittaa se täälläkin, kun HIFK sarjakärjessä tuntuu ihan mahdottomalta yhtälöltä, mutta pitää muistaa miten se peli meni. HIFK piti Pelicansia ihan sillassa 35 minuuttia. Siinä olisi pitänyt tehdä useampikin maali ja niitata peli. Nyt kävi vaan niin, että jengi oli kuitenkin vähän väsynyt ja terävyys puuttui. Sitten siinä yleensä käy niin, että vastustaja tekee yhden maalin ja sitten kääntyy. HIFK:lla oli selvästi tämän jälkeen takki tyhjä ja ei saanut oikein mitään järkevää aikaiseksi. Hyvin tyypillinen ohipeli, josta ei kannata sen kummempia johtopäätöksiä vetää. Toki silti vitutti.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
No tänään on sitten uusi mahdollisuus nousta sarjakärkeen....just saying.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko sanoa, että on aikamoinen kiima kevättä varten päällä. Liivik ja Åsten aivan mahtava kaksikko nelosessa. Täydellinen yhdistelmä vittumaisuutta ja hyvää pelaamista.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Parasta tunnetta koko kaudella! Mageeta katsottavaa!
 

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Kauden parhaat kaksi erää takana ja aivan uskomaton intensiteetti pelissä. IFK pelaa loistavaa vieraskiekkoa (pl. Taipalus). Harmi vaan, että Maalais-Late yrittää väkisin antaa tasoitusta. Ensimmäisessä erässä lähti sinkoilemaan oman maalin edestä kiekolliseen kiinni, kun siellä oli jo Taimi, ja hups, taas mies avoimena maalin edessä. Toisessa erässä päätti antaa suoraan syötön Ässä-pelaajalle, ja yksin läpi. Onneksi Hude pelasti molemmat Taipaluksen oivallukset.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Nyt on poijaat meneillään sellainen kiekkomatsi mitä tässä on kaivattu! Jes ja peukku Generous Motorssille!! Myös Liivikin paluu ollut erittäin cool.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK ollut ihan järkyttävän huono 3.erän ekat 10min. Ei näin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK ollut ihan järkyttävän huono 3.erän ekat 10min. Ei näin.

Samaa tässä manailen ja kaksi kertaa jo kolissut. Ei haluta sarjakärkeen. Ei ole meidän juttu.

Ässät jatkoi samalla intensiteetillä pelamaista mitä kaksi kerää pelasivat. HIFK alkoi pelaamaan jotain varmistelevaa muniinpuhaltelukiekkoa. Tähän pitäisi olla jo tottunut, mutta aina vituttaa yhtä paljon.

Taipalus voisi painua vittuun.
 
Viimeksi muokattu:

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Kolmannessa Ässien maalissa Zabo tuli takaa ja otti kiekollisen miehen, mitä tekee Late, ei ota kumpaakaan miestä ja jäi pyörimään kuin puolukka pillussa ja tulos oli mitä oli..
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Ei mitään väliä miten pelaat kaksi ensimmäistä erää, jos kolmannessa olet täysin purjeessa. Vituttaa kovin. Nyt ollaan sitten niin väsyneitä, että huomennakin tulee noutaja...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Järkyttävää ihan koko erä ja ihan joka vitun pelaaja purjeessa.

2 tunteikasta erää, mutta oksettava fiilis tuli tosta kolmannen sähellyksestä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menikö mehut kahteen erään noin totaallisesti? Oli aivan sysipaska kolmas erä jengiltä.

Taipalus pitäisi myydä muualle ja hommata joku toinen pakki. Ei tollasta voi vaan kattoa, kun joka pelissä meille tehdyistä maaleista ainakin yksi on tämän herran syytä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kauden yksi viihdyttävimmistä matseista, vaikka tappio kirveleekin. Vähän näytti siltä, että bensa loppui IFK:lta?

- Taipalus ja Taimi aivan paskoja!
- Törmäseltä idioottimainen ratkaisu sekoittaa pakkaa ja rikkoa Liivik - Åsten - Ikonen ketju siirtämälle Ikonen pois tuosta ja laittaa Saarelainen siihen, siis wtf!
- Generous!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös