Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 192 914
  • 1 078

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Totutusti? Eikös kaksi edellistä jatkoajalle mennytt peliä tuottanut kaksi pistettä kumpikin?

Mutta kyllähän tässä selvät katastrofin ainekset ovat ilmassa, kun niitä kolmenen pinnan voittoja ei juuri tänä vuonna näytä enää tulevan. Olen huolissani, koska olen Lukko-fani. Olen aina huolissani.

Nuo kaksi peliä oli poikkeus ei totuttua.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä tuonne hallille enää itseään kiusaamaan, kun ei se näköjään mihinkään tuosta muutu. Kärpät olisi tänään ollut täysin lyötävissä, samoin kuin perseraiskauksen Porissa kokenut SaiPakin.

Kuinka noin kokenut joukkue voi aina sössiä kolmannen erän johtonsa? Tässä on nyt menetetty ihan helvetisti pinnoja viime aikoina voiton jo oltua omissa käsissä. Missä on ns. rutiinivoitot? Joka saatanan pelissä taistellaan hampaat irvessä että päästäisiin edes jatkoajalle. Tätä menoa Lukko aloittaa pudotuspelit sääleistä.

Lukko kaipaa ihan selvästi jonkun pelaajan, joka kykenee henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisemaan otteluita. Ei tämä nyt oikein hyvältä näytä tällä hetkellä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Dufvan joukkueet osaavat kuuleman mukaan jäädyttää pelin täydellisesti johtoasemassa. Lukon tämän kauden ryhmä osaa tuon valitettavasti vain puolittain, nimittäin jäädyttävät kyllä mallikelpoisesti oman pelinsä.

Että vituttaa juuri nyt.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo-o. Seuraavan kerran vois lähtee kotia päin, kun Lukko johtaa peliä maalilla 50 tai 55 minuutin kohdalla. Alkaa näyttämään Ika Lehkosen ipana-kerhon ajoilta nämä loppujen antikliimaksit. Taas ihan hyvää peliä n. 50 minuuttia ja sitten ei enää pelata, eikä pidetä kiekkoa, vaan aletaan roiskia kiekkoa rumpuun ja punaiselta/omalta siniseltä vastustajan päätyyn. Liian tuttu kaava viime aikoina.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tiukka ja tasainen matsi, jossa Kärpät oli niukasti niskan päällä. Molemmat tekivät varsinaisella peliajalla yhden maalin sekä osuivat kertaalleen maalikehikkoon. Lukko puolusti totutusti erittäin hyvin keskialuetta, aktiivinen mailahäirintä ja työteliäs painiminen hyydytti Kärppien maalipaikat melko vähiin. Kiekonriistoja ei Lukko tänään hirveästi saanut, toki Laatikaisen munauksen Vauhkonen hyödynsi. Kärpät kiekotteli paineenkin alla melko rohkeasti ja varmasti, joten passiivisempi karvaus oli varmasti RD:lta hyvä veto. Keskialue pysyi Lukolla hyvin tukossa. Tuomarilinja oli erittäin salliva ja se suosii aina puolustuskannalla olevaa joukkuetta, eli tänään Lukkoa ja viimeksi SaiPaa. Toiseen päähän Lukko ei montaa tekopaikkaa saanut, kolmannessa erässä Je.Virtasen tolppakudin jälkeen alkoi jälleen täydellinen kilpikonna-puolustus ja roiskiminen. Lopulta liian montaa pitkää kiekkoa kostautui ja tasoitus tuli.

Toisessa erässä Lukolla oli jälleen musta hetki, kun Jo.Virtasen ketju pyöri omissa täysin hapoilla pitkälle toista minuuttia, SaiPa tuollaisesta viimeksi rankaisi, tällä kertaa Huml laittoi tyhjistä ohi. Noista pyörityksistä pitäisi jotenkin päästä eroon, ehkä olisi jopa järkevämpää ottaa jopa se jäähy? Alivoimalla Lukko kuitenkin pelaa erittäin uhrautuvasti ja laittaa kroppaa likoon.

Muutama sekalainen havainto:
- Lahti. Hyytyi vilttiin. Olisiko vaihtokauppojen aika? Puhutaan, että ei ole tarpeeksi hyvää sentteriä. Ei Vauhkosellekaan lättyä tule lapaan, mutta yritystä on silti ja verkko heiluu.
- Gagnon. Ei erottunut, eikä kaapinut aloituksia. Pelasi toki paljon.
- Vaha. Melko tahmeaa ja hävisi yllättävän paljon kaksinkamppailuja. Toki silti alivoimassa hyvää duunia.
- Vauhkonen. Enemmän peliaikaa! Ahtolan tilalle.
- Je.Virtanen. Pitäisi minusta laittaa ylivoimaan. Nostanut tasoaan.
- Sipiläinen. Pelasi yli 18 min. "Nelosketjun" ennätys Liigassa?
- Niäminen. Filmasi Davisin jäähyn, muuten ei ehtinyt tilanteisiin. Kertaalleen roiski kiekon katsomoon jäähyn arvoisesti.
- Jo.Virtanen. Hieman parempaa, pysyi kiekossa myös hyökkäyspäässä.

Muuta:
Varsinkin avauserässä pelin tempo oli varsin alhainen, verrattuna esim. SaiPa-otteluun. Muutenkin peli oli enemmän taktista taistoa, taklauksia oli todella vähän.
Yhdellä tehdyllä maalilla on hankala voittaa, vaikka puolustus on timanttia. Maalipaikkoja pitäisi saada luotua muutenkin kuin pelkistä riistoista. Suorat hyökkäykset uupuvat lähes kokonaan.

Silti positiivista, että puolustuspeli ja keskialueen sumppu toimii noin hyvin. Sillä ollaan aina pisteissä kiinni. Tänäänkin Marjamäki, Donskoi, Davis yms. alkoivat jo turhautua Lukon rikkovaan peliin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Itse en jaksa panikoida vielä tässä vaiheessa. Neljättä sijaa ollaan piste perässä ja kolmatta sijaa viisi, tosin KalPalla on kaksi peliä enemmän pelattuna. Ja kuitenkin kaikesta huolimatta Lukko on kiinni voittotaistelussa pelistä toiseen ihan loppuhetkille asti. Jossain vaiheessa tämä trendi, jossa saadaan pääsääntöisesti vain yksi piste, muuttuu. Eikä se hetki ole kovin kaukana enää.

Luottoa löytyy ja vaikka näitä kolmannen erän sulamisia nyt on tullutkin niin todennäköisyys sille, että äärimmäisen kokenut Risto Dufvan joukkue jatkaa noin koko kevään, on lähes olematon. Otetaan nyt vähän paskaa niskaan, kun häviöistäkin jää useimmiten edes jotain käteen. Pääsiäisenä häviöstä ei saa enää mitään.

Lisätään vielä, että Lukkoa vastaan vihulaisille tulee äärimmäisen harvoin mitään "ohipelejä". Pelistä toiseen saadaan vetää ihan kunnon kamppailupeliä, mikä tosin johtunee myös Lukon omasta pelityylistä. Tykkään silti, että pleijareissa ollaan varmasti valmiina ja kamppailupelaaminen tulee ihan automaationa. Tämäkään ei ole itsestäänselvyys kaikille joukkueille.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Potutti vielä tuo tiistainen SaiPa-tappio ja tänään kun oli työkiireitä, en viitsinyt peliin lähteäkään kun jo etukäteen osasin aavistella millainen käsikirjoitus on tälle illalle laadittu. Ramona ei työpaikalla kuulu, joten Kiekkokierroksen varassa olin, ja ihmeen hyvältä peli kuulosti, niin pitkään kuin kuulosti. Kyllähän selostaja Mika Heino sitä osasi ennakoida mitä tuleman pitää kun sanoi pariinkin eri kertaan Kärppien maalin roikkuvan ilmassa ja "Lukolla olevan vielä pitkä viisiminuuttinen edessä".

Tiistaisen pelin aikana iski yhtäkkiä kamala ajatus: jospa Lukko ei tänä vuonna voitakaan mestaruutta? Tämän illan peli, vaikken sitä nähnytkään enkä aio mistään vekottimesta sitä jälkikäteenkään katsoa, ei ainakaan tuota ajatusta pois mielestä saanut.

Mutta onpahan tässä vielä pari kuukautta runkosarjaa jäljellä. Viikko tästä eteenpäin, niin ollaan niillä päivämäärillä kun vuosi sitten rupesi peli kulkemaan. Siihen on hyvä turvata nytkin.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Harmittaa, mutta vahva usko on siihen, että kaikki nämä johtoasemien puolustamiset ovat harjoitusta kevään tärkeämpiin peleihin. Olihan Lukolla paikat ratkaistakin peli, mutta... Yle Puheen selostaja laittoi ratkaisumaalin Zapolskin piikkiin, mutta pienellä kelailulla huomaa, että kiekko osuu Lukko-pelaajan varusteisiin ja vaihtaa suuntaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Jussi Saarisen mukaan Dufva on sanonut sinikeltaisten olevan aikataulussa. Viimeksi muistan Dufvan sanoneen jotain tällaista, kun tällä palstalla oli ihan samanlainen tuska ja ahdistus päällä kuin nyt, ja niin vain peli lopulta vapautui pudotuspeleissä.

Lauantain pelin jälkeen runkosarjaa on jäljellä vielä kolmannes eli 20 ottelua. Se on todella iso määrä pelejä. Lukko on edelleen kärkikahinoissa, joten ehkä tätä tilannetta pitää ajatella positiivisesti. Minä ainakin olen kyllästynyt siihen asetelmaan, että marraskuussa Lukko johtaa sarjaa, mutta maaliskuussa joukkue pelaa viimeisestä pudotuspelipaikasta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
@Anu Saukko onko sua yhtään ruvennut hävettämään sun allekirjoitus? Tai no toisaalta, jos sillä halutaan mollata mua, niin onhan se ihan pätevä argumentti. Kuka juntti oikeen pitää Janne Lahtea ja Antti Kerälää rooleihinsa suhteutettuna n. saman tason siirtona? Onhan Kerälä ihan helvetisti kovempi, tälläkin kaudella tehnyt melkein tuplaten enemmän pisteitä :D

Vai onko Janne ollut snaipperi jumalan arvosta, ja muutenkin hintaansa nähden etevän pätevän hyödyllinen jätkä. Mitä sanoo Rauman pojat?

No ei siinä, onpahan jokaisessa viestissäsi sitten jotain asiasisältöäkin :D

E: pitää aina tulla kuittailemaan kun Kerälä tekee pisteitä, ja jos se ei vielä tullut selväksi, niin tänään se teki :)
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jussi Saarisen mukaan Dufva on sanonut sinikeltaisten olevan aikataulussa. Viimeksi muistan Dufvan sanoneen jotain tällaista, kun tällä palstalla oli ihan samanlainen tuska ja ahdistus päällä kuin nyt, ja niin vain peli lopulta vapautui pudotuspeleissä.

Tällä kaudella pelataan vain Mestaruudesta. Sen vuoksi olen ainakin itse huolissani Lukon hyökkäyspelistä ja kiekollisesti pelistä. Keskialueen sumppu ja omassa päässä keskustan puolustaminen on timanttia, mutta riittääkö se päätyyn asti? Viime kaudella playoffeisssa Lukko taisteli kaksi 7 pelin sarjaa, molemmissa sarjoissa Lukon maalivahti oli selvästi vastustajaa parempi. Tällä kaudellakin Zapolskin on seisottava päällään, jos hyökkäyspeli perustuu ylivoimapeliin, pelkkiin riistoihin ja muutamaan vastahyökkäykseen. Nyt Zapolski ei ole vielä samassa vireessä, joten kiekkoa pitäisi hallita enemmän.

Oliko muuten tämä Jussi Saarinen? :)

https://www.youtube.com/watch?v=KgP3VzheBeg

https://www.youtube.com/watch?v=pqXqcdlCtzs

Minä ainakin olen kyllästynyt siihen asetelmaan, että marraskuussa Lukko johtaa sarjaa, mutta maaliskuussa joukkue pelaa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Koska näin on tapahtunut?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tällä kaudella pelataan vain Mestaruudesta. Sen vuoksi olen ainakin itse huolissani Lukon hyökkäyspelistä ja kiekollisesti pelistä.

Olenhan minäkin huolissani tällä hetkellä, mutta samalla on syytä muistaa, että kautta on vielä paljon jäljellä.

Koska näin on tapahtunut?

Ei ehkä koskaan, mutta siltä se on tuntunut monta kertaa, kun joukkue on pelannut parhaat pelinsä ennen joulua.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vanhoja eis saisi kaivella, mutta viime kaudellahan peli oli täysin solmussa tähän samaan aikaan. Veikkausarpakierrokselta JYPiä vastaan kunnolla tukkaan molemmissa peleissä ja seuraavallakin viikolla taisi tulla selkään vielä Bluesilta. Itsekin taisin olla tuossa vaiheessa kenkimässä Dufvaa helvettiin Raumalta. Tuon jälkeen peli oli jälleen JYPiä vastaan ja ekan erän jälkeen taululla oli karut 0-2 lukemat totaalisen paskan esityksen jälkeen. Sitten tapahtui jotain ja Lukko voitti JYPin lopulta muistaakseni 5-3 ja samassa alkoi 11-pelin putki, jossa hävittiin tietenkin tottuneesti vain Pelicansille ja muut matsit hoidettiin puhtaalla pelillä kotiin ja Lukko päätyi runkosarjassa sijalta 8, lopulta sijalle 3.

Pe 24.1 Lukko – JYP 5-3
Ti 28.1 KalPa – Lukko 0-2
To 30.1 SaiPa – Lukko 1-4
La 1.2 Lukko – TPS 2-0
Ti 4.2 Pelicans – Lukko 2-1
Pe 7.2 Lukko – Tappara 5-3
La 8.2 HPK – Lukko 1-4
Ti 11.2 Lukko – KalPa 6-0
To 13.2 Lukko – Kärpät 2-1
La 15.2 JYP – Lukko 1-6
Ti 25.2 Lukko – Blues 3-0

Samanlainen muutos peliin ja tulokseen olisi nyt tilauksessa.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Nyt monet unohtaa, että millainen ottelu-helvetti Lukolla on takana 2 viikkoa taakse päin. Lukolla on erittäin ohut rosteri jonka jokainen kiekkoa seuraava tietää ettei tälläisellä rosterilla voi mitään voittaa. Lukolla on yksittäisiä loistajia ja nekin on laskettavissa 1 käden sormista.

Lahdella on muistaakseni soppari myös ensi vuodesta enkä ymmärtänyt alunperinkään, että miksi tänne raijataan kaveri jonka suonenveto on yhdeltä kaudelta ja se ei todellakaan ollut viime kausi. Keskushyökkääjiä tarvitaan. Sellaisia jotka kykenee loistamaan myös laidalla. Vauhkosen ja Lahden paikka keskenään tulisi vaihtaa sekä Olkapää paskana seilaava Vahalahti tulisi siirtää sinne 3. laitaan sekä pois YV:ltä. Myöskin Lukko voisi nostaa junnuista Sevästä tai Mattsonia vetämään jokunen peli ja katsottaisiin, että kykeneekö heistä kumpikaan ottamaan rahastamaan tulleiden pakkien paikkaa vaikkei pelillisten asioiden takoa Lukossa kukaan pelakkaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vanhoja eis saisi kaivella, mutta viime kaudellahan peli oli täysin solmussa tähän samaan aikaan. Veikkausarpakierrokselta JYPiä vastaan kunnolla tukkaan molemmissa peleissä ja seuraavallakin viikolla taisi tulla selkään vielä Bluesilta. Itsekin taisin olla tuossa vaiheessa kenkimässä Dufvaa helvettiin Raumalta. Tuon jälkeen peli oli jälleen JYPiä vastaan ja ekan erän jälkeen taululla oli karut 0-2 lukemat totaalisen paskan esityksen jälkeen. Sitten tapahtui jotain ja Lukko voitti JYPin lopulta muistaakseni 5-3 ja samassa alkoi 11-pelin putki, jossa hävittiin tietenkin tottuneesti vain Pelicansille ja muut matsit hoidettiin puhtaalla pelillä kotiin ja Lukko päätyi runkosarjassa sijalta 8, lopulta sijalle 3.
Ja Zapolskin torjuntaprosentti oli helmikuussa kohtuullinen 96,41 (kuukauden pelaaja). Ehkä tämä tästä. Vaikka se ärsyttävä klise ja vähän itsepetollinen lausahdus onkin, niin voitosta Lukko on pelannut lähes aina. Itseasiassa Lukko on jäänyt pisteittä vain TPS:ää vastaan lähtiessään useamman maalin tappioasemasta kolmanteen erään, jos oikein katsoin. Tietysti kolikon kääntöpuoli on, että paljon pisteitä on kolmannessa erässä menetettykin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sinänsä ei harmita juurikaan nuo pistemenetykset, mutta sen sijaan peliesitykset eivät kyllä pahemmin mairittele. Eilistä ottelua oli rehellisesti sanottuna aika tuskaista seurata. Mielestäni Kärpät oli aika vaisu, mutta siltikin oululaiset olivat huomattavasti kontrolloidumman oloinen nippu. Yksi piste noilla tekopaikoilla on Lukolta ihan hyvä suoritus.

Miten voi olla, että Lukon ykköshyökkääjä on Olavi Vauhkonen? Vaha ja Gagnon ovat ainakin omiin silmiin valovuoden päässä parhaasta pelivireestään. Etenkin Vahan meno on todella kulmikasta. Vauhkonen sen sijaan hommaa jokaisessa ottelussa ainakin sen 2-3 hyvää tonttia - ja aika usein pistää vähintään yhden sisään.

Ja mitä hittoa Piitulainen oikein duunaa? Ei tainnut tehdä ainuttakaan hyvää ratkaisua eilen. Kerran sai Vauhkoselta nappisyötön vetosektoriin, mutta ampui suoraan logoon. Näillä esityksillä ei jatkoon.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja mitä hittoa Piitulainen oikein duunaa? Ei tainnut tehdä ainuttakaan hyvää ratkaisua eilen. Kerran sai Vauhkoselta nappisyötön vetosektoriin, mutta ampui suoraan logoon. Näillä esityksillä ei jatkoon.
Ainakin syötti ekassa erässä Humlin tarjoilusta Vauhkoselle avopaikkaan. Mutta on tosiaan varsin huono ollut, huononnus Keräsestä toistaiseksi.
Ja vaikka Jonne Virtanen on varmasti hieno mies ja jne, niin ei hänenkään peliesityksissään kehumista ole ollut. On jo tullut mieleen, että olisiko se kuitenkin hän, kenen tilalle pitäisi hommata sentteri (kakkossentteritasoinen tietysti silti).
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Edit: Väärää infoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Varsin uskomattomia nyt jo nämä johtoaseman menetykset.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
On tuo kyllä ihmeellistä. Totutut perseilyt kolmannessa erässä ja johto menetetään kahdesti. Ei kelvannut kolme pistettä.

Annan ilmaisen vinkin mitä pelaajat ja valmestajat voisivat tehdä. Klikkaamalla linkkiä näkee mitä tarkoitan http://www.prisma.fi/fi/prisma/peili-finnmirror-400x1000-mm-fasettihiottu

Linkki vie Raumalla sijaitsevan kaupan nettisivuille.

Posin puolelle menee rankkarien vetäjät.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Varsin uskomattomia nyt jo nämä johtoaseman menetykset.
Ei se ole uskomatonta. Se on surullista.

Kaikki kannattajat ovat tienneet jo viime kesästä asti, että joukkue on rakennettu parin toivomuskortin varaan. Seurakin tietää sen, mutta päävalmentaja kehuu julkisesti, että olemme kova porukka, kun menemme samalla ryhmällä tappiin asti.

No mitä Lukko sitten tarvitsee. Tietenkin sen kakkossentterin, jotta Lukon hyökkäysosastosta voidaan puhua uhkana.

Aivan kuten Marjamäki torstaina Raumalla sanoi. Lukon kanssa on oltava kärsivällinen, niin sitten homma voidaan palkita. Se tarkoittaa juuri sitä, että todennäköisesti Lukko ei mene maaleissa karkuun, vaan on 1-2 maalin johtoasemassa. Lukko ei pysty ns. tappamaan peliä silloin kun pitäisi. Siksi Lukon voi saada kiinni kolmannessa erässä.

"Robert Nordmark" puolustukseen olisi toki oiva lisä, mutta Lukon hyökkäspeli tässä parannusta tarvitsee. Sentteripeli ei ole sillä tasolla, millä pitäisi. RD voi sitä nimilistaa lukea vaikka kuinka monta kertaa mistä suunnasta tahansa. Miksikään se ei muutu, eikä tule riittämään mitalipeleihin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mä uskon, että kuukauden päästä täällä on ihan eri sävy viesteissä. Uskon edelleen Riston tietävän, mitä tekee ja luotan siihen.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Jotenkin mullakin luottavainen tunne kunhan ollaan viidenparhaan joukossa runkosarjan jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös