Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 999
  • 3 844

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös tuo kausi ollut legendaarinen 2010-2011? Muistan myös ihmetelleeni Bluesin täydellistä ilmeen muutosta, jonka masinoi (HUOM! matti&teppo :) Petri Matikainen.
Aika monesta suunnasta kuuli tuolloin että pelitapamuutos johtui siitä että muuan Lauri Marjamäki alkoi ottamaan enemmän ja enemmän vastuuta Bluesin pelillisistä asioista. Ja samalla PS siirtyi taka-alalle.

Itse asiassa siinä on ollut todella kova kaksikko, Marjamäki loi pelikirjan ja PS heilui munasilleen takana. Kumpikin toimi vahvuuksillaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Eikös tuo kausi ollut legendaarinen 2010-2011? Muistan myös ihmetelleeni Bluesin täydellistä ilmeen muutosta, jonka masinoi (HUOM! matti&teppo :) Petri Matikainen.

Uuden pelitavan opiskelu riippuu tietysti miten radikaalista muutoksesta on kysymys, mutta käsittääkseni se vaatii vähintään 50 harjoitetta + oikeita pelejä päälle. Eli käytännössä varmaankin reilut 1 kuukautta. Mulle on täysi mysteeri miten Blues pystyi "piilottamaan" tuon kiekkokontrollipelitapansa vielä runkosarjassa.

IFK on nyt mielestäni opiskellut viimeisen kuukauden tuota uutta pelitapaa. Mikä on muuten just niin alkkisfaijan meininkiä. Eilenkin se oli kotona perheen kanssa ja katsoi kiltisti Salkkareita. Oli ostanut siistit housut ja kammannut tukkansakin. Pian koittaa viikonloppu, katsotaan mitä silloin tapahtuu. Menikö korkki kiinni taas kerran liian myöhään?
Oli kyllä Lauri Marjamäki joka pelillisen muutoksen toteutti. Poliisi tsemppas jengiä, Late piirteli taululle. Asiaa helpotti Marjamäen aiempi toiminta junnuissa, sillä sitä kautta systeemi oli monelle pelaajalle entuudestaan tuttu. Kovin isoja muutoksia pleijareissa tuskin nähdään tänä vuonna. IFK saattaa edetä välieriin, mutta siinä vaiheessa vastaan tulee lähes yhtä kova tai kovempi pelaajamateriaali ja huomattavasti kehittyneempi pelitapa. Eli vaikeata tulee. IFK on voittanut altavastaajia ja hävinnyt kärkijengeille. En näe mitään syytä tilanteen muuttumiseen. Pitkää kevättä toivon meille ja teille. Etenkin meille.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Jos verrataan syksyn AirHockeytä ja vaikka eilisen pelin ensimmäistä erää, niin onhan noilla pelitavoilla eroa kuin yöllä ja päivällä. IFK käytti eilen erittäin paljon hitaita lähtöjä syvästä päästä, minkä seurauksena vastustajan siniviiva ylitettiin rintamana (ja sentteri oli mukana hyökkäyksessä). Tämän seurauksena taas maalipaikkoja luotiin ihan helvetikseen ja viisikko oli valmiimpi kiekonmenetyksen jälkeen. Tuo viisikon valmius taas näkyi siten, että paine saatiin pidettyä vastustajan päässä. Pakkien rännikiekkoavauksia omassa päässä nähtiin vähemmän, kun taas pakki-pakki-syöttöjä ja pakki-sentterisyöttöjä nähtiin enemmän.

Onhan tuo peli ainakin omiin silmiini muuttunut radikaalisti syksyn AirHocekystä. Ja erittäin paljon parempaan suuntaan. Mutta liian myöhään kuitenkin.

Juuri näin, tai ainakin sinne päin. Myös kiire ja hätäily loisti poissaolollaan. Sitten kun mentiin, niin siinä oli tolkkua. Tämä joukkue osaa pelata hyvää kiekkoa, mutta liian harvoin. Nyt vain samaa meininkiä niin kauan kun kautta piisaa.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki puhuvat Söderholmin lopettamisesta, mutten itse ole kuullut sen suuntaista. Yhtä kaikki, jos tiedot pitävät kutinsa, jättääköhän Söde Killen ja Villen kaltaiset jäähyväiset tänä iltana?
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
onkohan kolmas kausi peräkkäin, kun kohdataan runkosarjan vikalla kierroksella säälien vastustaja? Kaks vuotta siihen saipa ja vuosi sitten Pelicans. Sen muistan, että hifk lepsuili vikalla kierroksella pisteet pelsuille ja antoi saman tien yliotteen play offseihin. Pelsut vei sen sitten 2-0. Joten tänään haetaan jo asemia sääleihin, jos vastaan tulee ässät.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eikö se mennyt niin myös KJ:n ensimmäisellä kaudella 2008-09, että hävittiin TPS:lle runkosarjan viimeinen peli Nordiksella ja sen jälkeen tiputtiin 2-0 voitoin samalle TPS:lle sääleissä.
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Viime kaudella IFK kylläkin voitti Pelsut kaikissa runkosarjamatseissa ja pisteetkin puhtaasti 12-0. Sääleissä sitten toki kontattiin. Toivottavasti nyt kuitenkin Ässät kaatuu.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilanne 0-0 edelleen Nordiksella, mutta on se nyt jumalauta kun jengi on taas ihan kuin veltto kulli tuolla kentällä.

E: Heti ne teki kaksi maalia. Sori että kritisoin. :D
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyvä 1. erä, IFK alkaa olla vaarallinen jo erien alusta lähtien. Ässillä ei ollut ensimmäisen kympin aikana mitään saumaa, peli täysin kotijoukkueen hallussa. Pari hienoa tahtomaalia kruunasi erän.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Hyvä 1. erä, IFK alkaa olla vaarallinen jo erien alusta lähtien. Ässillä ei ollut ensimmäisen kympin aikana mitään saumaa, peli täysin kotijoukkueen hallussa. Pari hienoa tahtomaalia kruunasi erän.

Mä oon tosta erän alusta kyllä aika jyrkästikin eri mieltä. Ensimmäiset 3-4 minuuttia pyörittiin melkolailla täysin HIFK:n päädyssä. Åstenin maalia edelsi pieni pyöritys, mutta tuon maalin jälkeen HIFK nappasi pelin totaalisesti haltuunsa. Itse ainakin kirosin jengin löysää pelaamista alussa. @Dev :n viestistä päätellen en ollut ainoa. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvä erä HIFK:lta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Mitäs myrkkykeittoa se Stögö on syöttänyt noille, vai onko vastustajat vaan paskoja?

Onhan HIFK:n peli ollut nyt parempaa jo pari viikkoa, viime viikolla siellä oli vain korkeasaari selässä ekat pari peliä ja Kärpät-pelissä oli vain liian hyvä vastustaja.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitäs myrkkykeittoa se Stögö on syöttänyt noille, vai onko vastustajat vaan paskoja?

Siellä alkaa pelilliset muutokset tehdä tulosta ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Ei tämä sen monimutkaisempaa ole, lätkä on kuitenkin pienistä asioista kiinni ja pienikin asia saattaa laittaa joukkueen lentoon. Toivottavasti tämä nyt kestäisi loppuun asti.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Jätkät on saanut onnistumisia kahdessa viime pelissä. Se rupee näkymään nyt kaikilla ja itseluottamus nousee.
- Kevin Lankinen takaa torjunnoillaan joka ilta mahdollisuuden voittoon.
- Goldie-Boy alkaa olemaan ihan beast kentällä. Ollut jo jonkin aikaa.
- Åsten pitää olla la ja su kokoonpanossa. Sehän sai tänään saatana Porilaiset hermoraunioiksi
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt on hyvä meno joukkueella päällä ja tässä on luottavaiset fiilikset sen puolesta, että pleijareissa sama meno jatkuu. Ylivoimakin alkoi onnistua, mistä plussaa. Goldobin jaksoi tällä kertaa laukoa itse ja yläpelti laulaa vieläkin, tarkka ja kova on kundin kuti. Pääasia kuitenkin tässä kaikessa on se, että pelilliset asiat onnistuvat ja viimeistelyssä on avattu iso pato. Nyt se kiekko jälleen pomppiikin vähän ja sitä kautta paikkoja avautuu. Hyvä jätkät ja seuraavaksi sitten Ipan kimppuun.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Nyt on jengillä Playoff-moodi päällä.
Enää Tampereen jengit välierien tiellä, ei paha:-D
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
5-2 tahtia saa jatkaa myös loppuviikosta. Tämä näin, vaikka playoffeissa lasketaan vain voitot. Samoin otteluiden alut ovat nyt parin pelin ajan sujuneet mainiosti. Kahden peräkkäisen kolmen pisteen voiton jälkeen on aika julistaa HIFK:n kehno jakso kaudella 14-15 päättyneeksi ja nyt jatketaan mieli positiivisia odotuksia täynnä kohti Ilves-sarjaa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaikessa pelaamisessa näkyy vapautuneisuus. Pelaajat jaksavat yrittää ratkaisuja, taklaavat, raastavat, voittavat ison osan kaksinkamppailuista ja maalivahtiin voi luottaa kuin muuriin. Lankisella on kyllä kova taipumus heittää matseissa gamesavereita. Tää meidän nelosketjukin on tässä muodossa ihan helvetin hyvä.

Hyvin mielin päästään Ilvestä vastaan pelaamaan. Padot on murrettu ja eläintarhat hartioilta karistettu. Kyllähän tuossa joukkueessa on kykyä aiheuttaa paljon ongelmia kelle tahansa. En usko, että Tappara kamalan riemuissaan on siitä faktasta, että IFK voi olla tulossa puolivälierissä vastaan. Vaikka jengiä on helmikuun pimeinä hetkinä edariudesta syytetty, niin kyllähän nämä jätkät aivan varmasti taistelevat pudotuspeleissä viimeisiin kyyneleisiin asti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuka tulee vastaan ja mikä on loppusijoitus? Just pääsin koneelle. Yle Puheen mukaan hyvää peliä HIFK:lta. Ilahtuneena huomaan, että Goldobin on saanut tehoja ja Luttinenkin maali pitkästä aikaa. Puhumattakaan siitä, että Lankinen otti toisen voittonsa peräkkäin. Nyt saadaan jossitella jumalauta ihan tosissaan, miksi Husso sai pelata niin pitkään ja olisiko niistä yhden paskaviikon kolmesta nollan pisteen ottelusta saatu toisella mv-valinnalla haalattua jokunen bojo. Joilla sitten oltaisiin suoraan kuuden sakissa. Oli miten oli - kaksi voitettua matsia peräkkäin on hyvä lähtökohta sääläreihin. Ja ikävä sanoa, mutta toivottavasti Husso pysyy loukkaantuneena tai sitten muuten vaan pois maalin suulta.

edit: Huomioitu - Ipa siis tulee vastaan. Ei huono mun mielestäni.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten itseäni vaan huolettaa, että kaikkien muiden ketjujen viisikkopelaaminen oli sentään suhteellisen yhtenäistä, jopa nelosketjun, mutta ykkösketju on täysin yössä. Zaborsky-Kuparinen-Luttinen pelaavat 5 vs 5 peliä ihan omilla kiskoilla, joka tarkoittaa lähinnä Zaborskyn yksinäistä sotaa. On kavereilla kauheat etäisyydet kentällä ja tämän seurauksena lähinnä Zabo hyökkää yksinään. Muuten pelissä oli paljonkin positiivista.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kalliiksi tuli viime viikon perseily, mutta nyt katse eteenpäin. Positiivista on kärkimiesten heräily ja piristynyt peli kautta linjan. Ipa pitäisi hoitua, mutta sen jälkeen kaikki onkin plussaa.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Nyt saadaan jossitella jumalauta ihan tosissaan, miksi Husso sai pelata niin pitkään ja olisiko niistä yhden paskaviikon kolmesta nollan pisteen ottelusta saatu toisella mv-valinnalla haalattua jokunen bojo.

Vaikka olenkin samaa mieltä siitä, että Hussoa on peluutettu turhan jääräpäisesti, niin pakko tässä on vähän poikaa puolustella. Se oli Lankinen, joka hävisi tuolla nollan pisteen viikolla Vaasassa.

Nyt ollaan maalivahtien osalta kovassa paikassa, siis mun mielestä. Husson peluuttamista ei voida tässä kohtaa puolustella millään. Huonosti jo pidemmän aikaa pelannut maalivahti, jonka ollessa maalissa jengi on viime aikoina poikkeuksetta hävinnyt. Toisaalta Lankisen kohdalla kysymykseksi nousee pojan kyky pelata huipputasolla playoffien edellyttämässä tahdissa. Tottakai tää tilanne voidaan nähdä niinkin, että meillä on kaksi huippupotentiaalista kassaria, mutta kyllä mun mieli tällä hetkellä valitettavasti vaeltaa kysymysten puolelle. No mutta ei muuta ku Lankisella eteenpäin, ainakin ensimmäiseen tappioon asti. Niin joo, ja pitäähän Husson toki parantua kolhuistaan ensin, ennen kuin edes voi harkita miehen laittamista maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös