Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 937
  • 3 844

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Hiljaiseksi vetää. Olen jo pitempään taas pohtinut ja analysoinut HIFK- lätkän tilannetta. Lätkä joukkueestamme on kadonnut tunne, sielu ja perintö. En lähde syyttämään pelaajia vaan kohdistan tämän koko HIFK:n organisaattioon. Keskinkertainen hengetön suorittaminen on jatkunut vuosia, eikä muutosta saada ennen kyin päitä alkaa putoamaan ja muutoksen tuulet puhalta. Massia on, tase on kunnossa ja liiketoimintaa kehitetään mm. Helsinki Areenalla. Kaupallinen ja hallinnollinen toiminta on kiitettävällä tasolla. Urheilullinen puoli on surkeassa tilassa, junnupuoli lähtee pikkuhiljaa kohti parempia aikoja VP:n guidauksessa, mutta edustusjoukkue on murheellinen tapaus. Katsokaa HIFK-Socceria, siellä massit on vähissä, tase on ohut. Velkaa kuitenkaan ei ole. Mahtava pöhinä, kunnon IFK spiritti on koko futisperheessämme, Stadin kingeistä joukkueeseen, ohueen johtoon ja lukuisiin vapaaehtoisiin jotka ovat mukana talkoissa. Jääpallojoukkueemme pyörii käytännössä täysin ilman palkattuja ihmisiä, tsiigatka spirittiä. Viides sija runkosarjassa, mutta lauantaina pelataan finaalissa bragulla. Lätkä puolelta puuttuu nöyryys, perintö on hukattu. Lasketaan massia ja vedetään hanhenmaksapalleroita eri klubeilla. Mistä ulee se Messias joka nostaa HIFK lätkän sille kuuluvalle pikalle.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFKn kolme jääkiekkopoliittista haastetta ovat:
1 Goldobin
2 Goldobin
3 Goldobin

Oletko katsonut IFK:n pelejä Helmikuussa ja Maaliskuussa? Goldobin on omaan silmään parantanut paljon syksystä etenkin kiekottomassa pelissä, eikä kaverin selkä suoristu läheskään yhtä herkästi. Uskoisin että Goldobin on saanut pelaajatarkkailijoilta ja agentiltaan sapiskaa alkukauden fleguiluista ja poika itsekin tietää ettei nykyinen peli riitä vielä läheskään NHL:ään. IFK:n 2.kenttä Goldie - Elkins - Puustinen on luonut IFK:n vaarallisimmat maalipaikat viimeisessä noin 5-10 pelissä ja nimenomaan Goldobinin nopean syöttöpelin ansiosta.

Goldobin on tyypillinen venäläinen hyökkääjä, taiteilija luonne jota ei kiekoton peli kiinnosta pätkääkään, mutta samalla pojalta löytyy syöttötaitoa ja kiekonkäsittely taitoa, jota en ole nähnyt Liigassa sitten Mikael Granlundin. Se on totta, että ''fleguilu'' tarttuu herkästi etenkin joukkueessa jossa on huono ilmapiiri. En kuitenkaan usko että Goldobin on mikään syöpä tuolla joukkueessa. Pahempina joukkuehengen nakertajina ovat luultavammin johtavammat pelaajat Ramstedt, Puustinen ja Zaborsky joiden pelistä paistaa turhautuminen ja yksin yrittäminen. Jos nuo 3 viimeksi mainittua herraa pelaisivat omalla tasollaan, mehän voitaisi vaikka voittaa pelejä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Dale Cooper: Kiitos excelistä. Karua luettavaa. Vaikka tätä miten pyörittelisi, niin aina tullaan ohueen pelikirjaan. Noista luvuista näkee hyvin, että maalivahtipelikään ei ole ollut juhlaa, mutta tästäkin huolimatta meidän "7 kilos" (lauletaan 7 secondsin sävelellä, taustalla surullinen luuppi) Husso on välttänyt aivan totaalisen romahtamisen. HIFK:lle ei jotain poikkeusta lukuunottamatta ole kuitenkaan ladottu tauluun murskalukemia. On hävitty luokkaa 1-2. Maalivahtipeli on huonontunut ja siirtynyt voittavasta sektoriin "kuten muu joukkue", mutta syksyn maalintekotaso säilyttäen tässä oltaisiin kuuden sakissa kirkkaasti.

No, kenen ja minkä syytä on se, että maaleja ei enää tehty? Ei mielestäni täsmälleen samojen hyökkääjien (ja pakkien), jotka pelasivat syksylläkin maaleja laukoen. Ei heillä kaikilla yhtäaikaa pudonnut henkilökohtainen vire. Kyllä syy oikeastaan kaikkeen on arkisesti se, että HIFK:n seitinohut pelikirja opittiin ja HIFK aivan yksinkertaisesti knockattiin ulos maalintekopaikoista. Koska tämä ei ole ydinfysiikkaa, vaan peruskoulun matikkaa, tämä merkitsee maalintekopaikkojen dramaattista vähenemistä ja luonnollisena lopullisena seurauksena on maalien väheneminen. Näin se vain menee. Luonnossa ja kaikessa tekemisessä vallitsee Occamin partaveitsi -periaate. Yksinkertaisin selitys pätee. En millään usko, että sentterien, pakkien ja maalivahtien pelillinen taso putosi yhtäaikaa ja tämän vuoksi ei päästy maalipaikkoihin. Uskon ennemmin siihen, että pelaajien taso pysyi suunnilleen samana, mutta HIFK:n pelikirja opittiin. Siinä sivussa ihan detaljina "7 kilos" Husso räpelsi viimeisetkin saumat ottaa bojoja.

HIFK:ssa ei pitäisi olla muuta seitinohutta kuin Sir Penan iltapäiväkänni. Ja Goldobin on ollut todella mainio viimeisissä matseissa. Mulla ei olisi mitään sitä vastaan, että tällainen taiteilija jatkaisi HIFK:ssa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK:ssa ei pitäisi olla muuta seitinohutta kuin Sir Penan iltapäiväkänni. Ja Goldobin on ollut todella mainio viimeisissä matseissa. Mulla ei olisi mitään sitä vastaan, että tällainen taiteilija jatkaisi HIFK:ssa.
Goldobin itse lähtee ensi kaudeksi AHL, jos ei pääse NHL kauden alusta. Luulisin kyllä, että HIFK yrittää tuoda toisen samantapaisen pelaajan tänne ensi kaudeksi. Eli siis 1.kierroksen varauksen, joka ei voi mennä farmiin tuon junnuliigasopimuksen takia, mutta NHL- joukkue ei näe vuoden junnuliigassa kehittävän pelaajaa tarpeeksi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Goldobin on ollut todella mainio viimeisissä matseissa. Mulla ei olisi mitään sitä vastaan, että tällainen taiteilija jatkaisi HIFK:ssa.
Totta. Goldobinin nuori ikä ja lahjakkuus näkyy kauden mittaan aika isoinakin kehitysaskeleina mitä tulee pelin laatuun kiekottomana ja kulmaväännöissäkin paljon kehittynyt. Tälläinen 19v lahjakkuus ottaa isoja harppauksia kaudessa, hartiat kasvaa, ballsit kasvaa ja näillä sitten haastetaan miesten sarjoissa tosissaan. Edelleen häiritsee selän suoristaminen monesti hyökkäysalueella kun kynä menee puihin. Petrannut pirusti, olisikohan saumoja kasvaa vielä yksi kausi IFK:ssa, veikkaan että tie vie kuitenkin organisaatioon ja AHL:ään.

Jos yksittäisiä pelaajia ihmetellään tämän koko ison saven keskeltä niin Puustinen on jännä tapaus, mun silmään ei osu ollenkaan kiekotonta taistelua, takakarvoja, kulmavääntöjä mistä voitetaan kiekkoja jne. Ainoa missä loistaa on tietty oikealle paikalle ilmestyminen, niiden haistaminen ja hanakka laukominen jos mesta siunaantuu. Jotenkin väsynyt pelaaja ollut koko kauden, mutta pisteitä ok määrä. Ei jatkoon ja ehkä hyvä niin.

_
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos yksittäisiä pelaajia ihmetellään tämän koko ison saven keskeltä niin Puustinen on jännä tapaus, mun silmään ei osu ollenkaan kiekotonta taistelua, takakarvoja, kulmavääntöjä mistä voitetaan kiekkoja jne. Ainoa missä loistaa on tietty oikealle paikalle ilmestyminen, niiden haistaminen ja hanakka laukominen jos mesta siunaantuu. Jotenkin väsynyt pelaaja ollut koko kauden, mutta pisteitä ok määrä. Ei jatkoon ja ehkä hyvä niin.

Viime kauden alussa herralta nähtiin tätä takakarvaa, taklaamista ja kiekollista taistelua. Maalihanat pysyivät kiinni, mutta teki duunia, sai syöttöpisteitä tililleen. Oliko jopa joku 1+10 jossain vaiheessa alkukautta. Pidin kaveria erinomaisena hankintana tehottomuudesta huolimatta. Sitten alkoi tulla maaleja liukuhihnalta. Loppukaudesta maalihanat menivät tukkoon, mutta samalla alkoi jo siis viime kauden lopulla näkyä, että ei pistä itseään samalla tavalla likoon. kuin alkukaudesta. Vähän samaa rataa on nyt sitten mennyt koko tämä kausi. En hirveästi ole Puustisen faniporukkaan tästä syystä kuulunut.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Puustinen on jo pidemmän aikaa tiennyt lähtevänsä, varmaan näkyy otteissa. Sääli, mä olen tästä kookkaasta ja riittävän fyysisestä taitopelaajasta kyllä tykännyt.

Tänään aion seurata matsia näin: En jaksa katsoa livenä, enkä kuunnella radiosta. Mielestäni olen oikeutettu nonsaleeraamaan HIFK:ta runkosarjan loppuun. Tämä on pienen ihmisen surullinen kapina - heh! Katselen mitä jengi tänne kirjoittelee ja muodostan käsityksen sillä perusteella. Se antaa varmasti oikean kuvan. Kun The Säälärit alkavat, palaan taas saatana punalippua heiluttamaan ja toivon ilman muuta jatkoon menoa. Hiffasin just että en ole ottanut ollenkaan huomioon sääläreiden mahdollisuutta ja ensi viikonloppu on buukattu ihan muuhun hommaan. Voi siis olla, että en enää näe HIFK:ta livenä tällä kaudella. Onneksi pystyn vkonloppuna kuitenkin seuraamaan Ruudusta. Saipa-HIFK ja HIFK-Ässät ovat osastoa EVVK.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Sama täällä, kuin JHag:lla, olen ottanut duunia jo tammikuussa sääliviikonlopulle, sillä en millään uskonut IFK:n niissä pelaavan. Tänään kuitenkin olen Lappeenrannassa, toivottavasti tämä ei kuitenkaan jää kauden viimeiseksi paikan päällä...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei jumalauta mitä settiä Jatkoajan otteluennakossa Saipa-HIFK: Lappeenrannan tiistai-illassa niin SaiPalla kuin HIFK:lla on panosta illan ottelussa. HIFK haluaa lievittää pettymystään, jäätyään kolmatta kertaa peräkkäin villi kortti -kierrokselle.

Nauran vedet silmissä! Tässä on joko ironiaa tai sitten kirjoittaja on lappeenrantalainen, joka vilpittömästi uskoo, että Meidän Edarit haluaa jotenkin lievittää pettymystään sääläreihin joutumisesta. Huh! Ei meidän iiefkoo! Ensinnäkin kaikkihan on ihan vitun jees ja eteenpäin on menty ja kiekko vaan pomppinut kaverille. Toisekseen tässä ois kesis kohta alkamassa ja vois ensi viikolla käydä vähän rapsuttelemassa jo venettä tai prätkää. Lisäks onkohan kukaan muistanut varata sunnuntaiksi saunaa ja Suzkia?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä nää kaks vikaa peliä olisi hyvä hoitaa jotta joukkue saisi hieman itseluottamusta ennen säälien alkua ja jotta nämä säälit alkaisivat edes Nordiksella. Ei olis tammikuun alkaessa kyllä uskonut, että tälläinen romahdus tapahtuu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan pirteä vieraspeliavaus ja avausmaali. Harvinaista herkkua.

On se jumalauta, kun Matt Generous on tehnyt 2 maalia ekaan erään. Onneksi kaveri sai vähän kritiikkiä ennen peliä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Rask syöttää ja Generous tekee maalin ja vielä sama uudestaan. 2 hienoa maalia, lähdetäänkö nyt uuteen nousuun. Zaborsky komppaa 0-3, mahtavaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Generous HIFK:ssa 11o 4+4

Auvitu HIFK:ssa 53o 8+8

Just saying. No ok, ei se noita kaikkia pisteitä ole meillä tehnyt. Mutta ehkä tämä kertoo enemmän meidän kiekollisesta fransmannista..
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oho, pystytäänköhän nyt pelaamaan se täydet 60 minuuttia eikä päästetä repsahtamaan. Siinäpä jännättävää, mutta hyvältä näyttää toistaiseksi.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Jos tällä tavalla pelataan kaikki seuraavat matsit, niin eipä tässä mitään. Loistava startti kyllä, toivottavasti tästä saadaan nyt hyvä voitto ja meno vähän vapautuu. Eiköhän tuo nyt jo tunnu pelaajista aika hyvältä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pidän sanani enkä katso matsia. Tänne kun tulin katsomaan mikä meininki niin ei saatana - Generous 2+0! No on se hyvä, että samettikäsiä löytyy kevään mittaan. Generousia kritisoitiin, pidettiin turhana sitä että hän tuo vain kovuutta. Kuka olisi uskonut, että hän tekee myös HIFK-pakistossa suunnilleen eniten pisteitä per matsi - ihan kipeä kausi :). Ei ole meinaan Mattin kädet yhtään pehmenneet normaalista, mutta tässä jengissä hän on pisteidentekijä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jahas, Lankinen maalissa tänään. Siis vasta tänään. Ja tulos näkyy taululla, ilmeisen paljon rennompaa vetää jätkillä, kun ei tarvitse pelätä oman veskarin hapuilua. Miksi vasta nyt pahvipäät?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Viime viikolla oli jo aihioita tällaiseen ja nyt sitten Genematti avasi padot ja loppu onkin sitten kosmetiikkaa. Hienoja maaleja ja pelaajien ilmeet kertovat sen, että kyllä helpottaa. SaiPa ollut koko matsin täysin telineissä, kun IFK kuskin paikalla. Lankinen on ollut varma. Hienon näköistä menoa, tätä on odotettu!
 

Stigu

Jäsen
IFK ja rintamahyökkäykset. Perkele, en edes muistanut että tämä yhtälö on mahdollista. Enkä olisi uskonut, että mä olen iloinen nähdessäni viivelähtöjä! Peli tosiaan kulkee, mutta tuli hieman liian myöhään tämä herääminen. Olisi tullut edes pari viikkoa aiemmin, niin IFK taistelisi tosissaan mitaleista.

Tamminen ja Rask on mun ekan erän pelaajat. Hienoa menoa! Ja ei tolla Gene-Matilla ehkä olekkaan niin huono laukaus...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös