Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 111
  • 3 844

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Torstaina on kuuden pisteen ottelu Ässiä vastaan kotona. Porilaiset on nyt kolme pojoa meidän perässä. Siinä ratkotaan erittäin todennäköisesti se, että lähteekö IFK kotiedulla sääleihin, vai aloittaako vieraista. Näen meinaan erittäin pienenä todennäköisyytenä sen, että IFK pystyisi tiistaina voittamaan kevät kuntoon päässeen SaiPan Lappeenrannassa, kun tuo mesta on muutenkin ollut ihan yksi perseenreikä meille koko 2000-luvun.

Kotietu on hifkille Yks paskan hailee. 7 vuotta ollaan hävitty kotietu pois ekassa matsissa putkeen ja on siellä ollut tätä jengiä paremmat kokoonpanotkin koomaamassa. Tästä porukasta huokuu, että jos kotietu tulee, niin Se menetetään pois 8:tta kertaa putkeen saletisti. Joten ihan hemmetin sama missä aloitetaan, kausi on ohi kahdessa pelissä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eilen seurasin puhtaasti radion varassa. Kyllä jäi paska fiilis ja onhan se hirveä rätti vasten kasvoja, että tämän viikon kolmesta matsista tuli yhteensä nolla pistettä! Laskeskelin itse, että viisi tulee ja mietin, että riittääköhän se? Huoh. Viikko ei ole ollut pelillistä juhlaa lukuunottamatta Lukko-matsia, jossa tehtiin paljon oikein. Sen sijaan tämä viikko on lopullisesti paljastanut, että järjetön luotto Hussoon on ollut ihan turhaa. Hän on omalta osaltaan hävinnyt pystyyn kaikki omat kisansa vastustajan veskaria vastaan. Jos HIFK-mv olisi ollut huippumoodissa, olisi se viisi pinnaa ainakin irronnut tällä viikolla. Mutta tällöin puhuttaisiin siitä, että ne pinnat tulevat kuitenkin yhden pelaajan supersuorituksella. Hyväkään veskari ei poistaisi sitä tosiseikkaa, että HIFK:n viisikkopeli ja viimeistely ovat surkealla tasolla. Itse asiassa hyvä veskari olisi pelkästään laastari siinä tilanteessa, missä oikeasti tarvitaan kirurgia. Saataisiin kyllä vähän tekohengitystä, mutta ei olisi saumaa tiukoissa playoffeissa kuitenkaan. Siinä mielessä en osaa kaataa tätä viikkoa ollenkaan kokonaan Husson niskaan. Kunhan totean, että hän on romahtanut, mutta niin on näköjään joukkue hänen ympärilläänkin. Olisihan se silti ollut kiva, että haavoittunut olisi edes vähän päässyt nilkuttamaan laastarin avulla. Husso ei ykköseksi riitä.

HIFK;n ei ole koskaan kannattanut pleijareissa hirveästi tuijotella kotietua. Se lähdetäänkö sääläreissä himassa vai vieraissa on mielestäni täysin yhdentekevää. Ipaa en toivo vastaan. Ja kausi nyt vaan pitää omien kanssa mennä loppuun asti, vaikka tunnelmat ovatkin apeat. Huippu-urheilu -teemaan ja häviämisen vihaamiseen liittyen: Kaisa Mäkäräinen voittaa maailmancupeja juuri siksi, että hän on sairaalloisen voitontahtoinen ihminen. Kun tulee tappio, kaikki on päin vittua ja kenelläkään hänen lähipiirissään ei ole hauskaa. Tunnen yhden huoltotyypin Mäkäräisen tallista. Tappion raivoaminen voi usein olla epäreilua kaikkien muiden paitsi itsensä syyttelyä, mutta siinä on hyvä pohjaväre. Häviämisen pitää olla paskaa ja niin kauan kuin urheilija voittaessaan (joka on hänelle elämä) on tasoltaan maailman ykkönen, häneltä pitää yksinkertaisesti sietää huono häviäminen, mitä Kontiolahdella kuulemma eilen saatiin koko rahalla. Ei kilpaurheilun pidä olla mitään demarimössöä ja ja yleistä "me ollaan kaikki yhtä hyviä" -hyminää. Ei huippu-urheilussa ole tarkoitus etsiä frendejä, vaan voittaa. Toivon ensi kauden joukkueelta yhteishenkeä ja voitontahtoa. Stögöllä on aika kova urakka.

Koska ikuisena optimistina etsin aina jotain hyvää, niin nostetaanpa esiin paljon mollaamani Åsten! Saatana, hänestähän on kuitenkin kasvanut todellinen vittunaama ja nyt ne pommit osuvat ja tuntuvat! Mä antaisin MMÅ:lle heti diilin ensi kaudeksi ja saman lääkityksen, mitä hän vetää nytkin. Kaikkien hyökkääjien ei ole tarkoitus lähteä kauteen sillä oletuksella, että maaleja tulee 10-15 kpl. Saa myös roolittaa ja rakentaa jarruketjuja. Jotka HIFK:lta ovat puuttuneet täysin tältä kaudelta. Toisin kuin keväältä -11. Nyt on Mickellä asiallinen tappion ja vastustajan vihaaminen päällä ja mukana myös ihastuttavaa huonoa häviämistä. Upeeta, että joku ventää sentään tunteella - tackar #45! Paikka omassa HIFK:ssani kolmosen-nelosen ihmiskyrpä vol 2:sena on sinun.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotietu on hifkille Yks paskan hailee. 7 vuotta ollaan hävitty kotietu pois ekassa matsissa putkeen ja on siellä ollut tätä jengiä paremmat kokoonpanotkin koomaamassa. Tästä porukasta huokuu, että jos kotietu tulee, niin Se menetetään pois 8:tta kertaa putkeen saletisti. Joten ihan hemmetin sama missä aloitetaan, kausi on ohi kahdessa pelissä.
Tässä mielentilassa olevalle HIFK:lle olisi parasta pelata kaikki säälärit vieraissa. Majoitus hyvissä ajoin Porin Cumulukseen ja vedetään kaksi tai kolme peliä Isomäessä, tullaan pois ja katsotaan joudutaanko lähtemään vielä Tampereellekin.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Yön yli nukkumisen ja ottelun uudelleen katsomisen jälkeen on vaikeaa antaa synninpäästöä kenellekään eilisestä esityksestä. Valmistautuminen otteluun ei selvästi ollut lainkaan mennyt putkeen, mutta vielä enemmän ihmetyttää se luotto, mitä ottelusta toiseen alisuorittajina kyntävät pelaajat saavat. Joukkueesta saisi hädin tuskin kahta edes lähes kädellistä ketjua kokoon, mutta Zaborsky tuhlataan M. Kuparisen vierellä eikä edes yritetä saada aikaan ratkaisuihin kykeneviä koostumuksia. Ainoa tähän saakka toiminut pelin osa, alivoimapeli, oli kadonnut kokonaan, mistä paras esimerkki oli Lukas Kasparin 5-1 maali. Missä olivat pakit? Ilman ykkössentteriä ja kädellisiä pakkeja jäävät säälipleijaritkin yhden kotimatsin pituisiksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Veikkaan, että HIFK:lla tuntui myös edellisen illan sinänsä hyvin pelattu Lukko-matsi jaloissa. Kun siitäkään ei tullut palkintoa, ei tossa lentomatkan jälkeen voinut ollakaan mitään jakoa sarjakärkeä vastaan. Jos asemoisi itsensä Kärppä-fanin asemaan, niin oisin vilkaissut että vastaan tulee 2 matsia peräkkäin hävinnyt alempien sijojen joukkue, joka hävisi myös eilisiltana kotonaan. Laitanpa varman ykkösen.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tajusin juuri että käytännössä tämän päivän KalPa-Lukko peli ratkaisee IFKn suoran pudotuspelipaikan mahdollisuuden. Jos KalPa vie tuon pelin, niin silloin eroa kuudenteen sijaan on 6 pistettä ja JYPillä on käsittääkseni enemmän 3. pisteen voittoja kuin IFKlla joten IFK ei voi enää nousta JYPin ohi.

Vaikuttaa muuten aika todennäköiselle että IFK kohtaa Ässät sääleissä ja runkosarjan vika peli määrittelee kumpi aloittaa ne kotonaan.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Vituttaa edes pyöritellä näitä skenaarioita, mutta: KalPa on tappiolla, ja jos Lukko hoitaa homman loppuun... Huomenna voitto, ja ennen viimeistä kierrosta tilanne olisi:

KalPa 94
-----------
SaiPa 94
IFK 93

Viimeisellä kierroksella KalPa pelaa Tapparaa, ja SaiPa Bluesia vastaan -> ehkä sittenkin? (Ei, ja vaikka näin kävisikin niin Lukko/Tappara syö tuon joukkueen välipalaksi.)
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Muutama voitto enemmän, mm. Sportista, Ilveksestä sekä Ässistä ja ei tarvitsisi laskeskella näitä muiden matseja. Uskomaton tuo sulaminen tammikuun alun jälkeen. Ei voi käsittää...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En ole myöskään vielä toipunut. Kolme peräkkäistä matsia = 0 pistettä. Mukaanlukien ottelu Sportia vastaan. Niinpä just nyt ei hirveesti innosta ynnäillä pojoja. Se tuntuu vähän itsepetokselta, kun realisti sanoo että sääleistä lähdetään ja uskaltaisko antaa edes niistä selviämisen todennäköisyydeksi 50%? Jos Husso on huomenna maalissa, antaisin Stögölle kenkää saatana pelkästään sillä perusteella. Vitsivitsi...en edelleenkään kannata valmentajan kenkäämisiä.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Ja se siitä. Lukon Eetu Koski selvästi halusi varmistaa että sääleistä lähdetään, ja näin kävi; KalPa tavoittamattomissa suorien voittojensa ansiosta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmas vuosi putkeen sijat 7-10. Säälittävää paskaa!

SaiPalla huomenna kaikki pelissä, IFK:lla ei käytännössä enää mitään, joten ei tule pojoja Lappeenrannasta. Ihan varma juttu. Muutenkin ollut yksi vittumaisimmista paikoista koko liigassa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mut hei, eteenpäin on menty! Ja useakin pelaaja tunnetaan hyvänä harjoittelijana ja kivana pukukoppikaverina. Voi vitun perse. Nyt mitataan Stögö. Osaako hän pleijarit sittenkin? Ihan karmiva paskafiilis just nyt.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No on kyllä joo ihan paska fiilis. Jotenkin sitä on vaan uskotellut itselleen, että kyllä se suora paikka sieltä vielä tulee, mutta nyt lävähti sitten paska tuulettimeen lopullisesti.

Lauantaina alkaa poffit ja sunnuntaina saattaa jo loppua. Aika karua.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Huomenna ja torstaina voitto, niin sen voimalla harjataan säälit himaan. Sen jälkeen sitten puolivälierissä 4-1 lomille. Eli kausi on lopulta hyvin onnistunut tuolla budjetilla operoivalle jengille. Vittu, Sportille sitä oikeasti olisikin.

Pistää miettimään taas kerran tää perseily. Noh taas tulee uusi kausi ja mä olen innoissani. IFK-riippuvuus on kyllä kovin riippuvuus.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta hei kohta on taas Day one ja turbulenssi on ohi.

Monesko päivä nyt on menossa siitä, kun Nybari heitti tämän "tänään on day one" jutun?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turha voivotella. Itse ovat kuoppansa kaivaneet. Ei yllätä jos HIFK tippuisi suoraan kahdessa matsissa sääläreistä pihalle. Joukkuehenki rakoilee, joukkue ei ole enää valmennuksen näpeissä, puolustus on epätasapainoinen, maalivahtipeli on pettänyt, valmennus on taktisesti köyhää, joukkueessa ei ole riittävästi kovuutta, joukkueessa ei ole tarpeeksi selkeitä rooleja, pelaajat pelaavat itselleen, jne jne jne.

Paskaa.
 

Stigu

Jäsen
3.4.2014 heitti Nybondas tuon kuuluisan lauseen.
339 päivää sitten.
Itse asiassa, jos Karavaanari olisi heittänyt tuon kuolemattoman lauseen 2 päivää aikaisemmin, jolloin todellakin oli day one, siis first of April, olisi tuo lausahdus ollut täydellisesti ajoitettu.

Toisaalta, turbulenssihan alkaa todella olemaan ohi. Karavaanari on saanut stabiloitua IFK:n pysyväksi Lomarengaslaiseksi. Jo kolmas kausi vakaata toimintaa . Pelaajat ja valmentajat vaihtuu, mutta kaiken tuon häslingin keskellä Tomppa luotsaa IFK-nimisen veneen aina ensimmäiseen karikkoon. Pitkät lomat Officelle ja kuravettä faneille.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itse ainakin asennoiduin tuon Kärpät-pelin jälkeen, että sääleissä sitä taas ollaan. Enemmän huolestuttaa se, että jos peliesitykset eivät parannu radikaalisti niin kausi loppuu jo viikonloppuna. Eipä sitä olisi tammikuun alussa uskonut, että joukkue olisi tässä jamassa. Only in HIFK.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sellanen vitun farssi tulossa tästä kaudesta, ettei hirveästi naurata. Tosin tänään kyllä hymähdin kun näin KalPan ottavan 2p, jolla meidän lomarengas-kierrokset saivat viimeisen sinetin.

Airhockey oli kyllä mun silmiini ihan viihdyttävää ja positiivisella tavalla "hektisen" näköistä niin kauan kun se toimi. Mutta sitten kun ei enää toiminut, niin se muuttui aika nopeasti surullisen näköiseksi puurtamiseksi.

Arveluttaa suuresti lähteä ensikauteen samoilla teeseillä, mutta annetaan nyt hammasta purren sitten Stögölle toinen mahdollisuus.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surullista luettavaa tämän ketjun viime sivut. Allapäin ollaan täälläkin, miettii minkälaisissa asetelmissa oltiin vielä tammikuussa. Vaikka alkukaudellakin oli ongelmia ja pelitapa herätti ihmetystä, saatiin sentään voittoja ja pysyttiin kärki kahinoissa. Kovaa tultiin alaspäin tämän vuoden puolella, ja nyt tilanne on se, ettei pelejä voiteta vaikka hallittaisiin peliä ja luotaisi vastustajaa enemmän maalipaikkoja (Esim. Sport ja Lukko pelit). Ongelmia on useita, meidän maalivahti / maalivahdit ovat illasta toiseen heikompia kun vastustajan veskari, pelaajien itseluottamus on pakkasella joka näkyy eniten maalipaikoissa. Pelitapa on niin yksipuolinen, vaikea nähdä että tuolla pelitavalla voitettaisiin esimerkiksi Kärpät paras 7:stä sarjassa, vaikka meidän pelaajamateriaali olisi kovempikin.

Joukkue on laiva ilman kapteenia eikä kukaan tiedä mihin suuntaan pitää purjehtia. Vaikea sanoa kumpi on fanin kannalta helpompaa, se että hävitään viikonlopun pelit suoraan ja saadaan tämä taaperrus päätökseen, vai se että sääleistä isketään vielä jatkoon ja taistellaan täysin altavastaajana Liigan 1-2 joukkuetta vastaan ainakin 4 peliä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Omalla tavallaan masentavan (joskin ennalta-arvatun) illan innoittamana leikin hieman excelillä ja IFK:n tehtyjen ja päästettyjen maalien lukumäärillä.

Yleisesti hyväksytty fakta tälläkin palstalla on se, että IFK:n sangen ohut pelikirja opittiin muiden joukkueiden osalta, joka johti etenkin hyökkäyspelin totaaliseen puuroutumiseen runkosarjan viimeisellä kolmanneksella. Itse halusin sen lisäksi tutkia myös sitä, onko IFK:n päästettyjen maalien keskiarvo merkittävästi lisääntynyt hyökkäyspelin huonontuessa. Koin parhaaksi tarkastelutavaksi viimeisen viiden ottelun tehtyjen/päästettyjen maalien keskiarvon tutkimisen. Linkistä löydätte kuvana tuon excel -taulukon: http://oi57.tinypic.com/2vxngur.jpg (tinypic.com).

Viivat tarkastelevat siis aina viimeisen viiden ottelun tehtyjä ja päästettyjä maaleja. Lisäsin myös samaan kaavaan alle pylvästaulukkona kerätyt pisteet kultakin pelipäivältä. Esteettisistä syistä 3p voitto = 1, JA/VL voitto = 0,66, JA/VL häviö = 0,33 ja häviö = 0. Ja lisäksi vielä huomio: jatkoajalla tehdyt maalit olen laskenut mukaan tehtyihin/päästettyihin maaleihin, voittopotkurangaistuspilkkulaukauksien "lisämaalia" taas en ole laskenut tehtyihin/päästettyihin.

Jos joku sattuu löytämään jotain huomioita ko. kaaviosta, niin great. Noin yleisilmeeltään se kertoo aika pitkälti sitä, mitä täällä on jo pitkään sanottu: IFK:n tehtyjen maalien lukumäärän dramaattinen laskeminen on johtanut tähän nykyiseen suohon. Itse asiassa päästettyjen maalien keskiarvo pysyi pitkään suht stabiilina myös huonoina aikoina, mutta nyt on siinäkin viimeisen ~10 kierroksen aikana romahdettu (liian innokasta hyökkäämistä/itseluottamus/Husson +7kg?).

Selväähän on, että mitä lähemmäs play-offeja tullaan, sitä enemmän puolustuspeliä tiivistetään ja näin luonnollisesti tehtyjen maalien määrä pienenee. IFK:lle tällä oli kuitenkin katastrofaaliset seuraukset, kun maalimäärät pieneni liikaa eikä toisaalta puolustuspeli/maalivahtipeli pystynyt kompensoimaan tätä.

Kaikin puolin pysäyttävää on nähdä se, että runkosarjan viimeisellä kolmanneksella IFK on saalistanut 16 pistettä! 3x3 pistettä, 2x2 pistettä, 3x1 pistettä, 10x0 pistettä. En voi kylliksi korostaa, kuinka järkyttävän huono suoritus tämä on. Alle piste per ottelu ja nyt ei puhuta mistään viiden matsin otannasta, vaan 18 ottelun ajanjaksosta.

Luulin rationalisoinnin piristävän, mutta olen vaipunut yhä syvempään depressioon. Loma-vitun-rengas kierroksilla ulos - ja vielä tammikuussa johdettiin runkosarjaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös