Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 023
  • 3 844

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen oli hyvä tsemppimatsi ja nostan hattua joukkueen tahtotilalle ja yrittämiselle. Asenne oli kohdillaan. Ikävä tosia on kuitenkin se, ettei ne riitä pudotuspeleissä kun vastaan asettuu joukkueita kenellä on pelisysteemi rautaisessa kunnossa+erikoisalueet toimivia. Blues, Tappara ja Kärpät etunenässä, nämä ratkovat Kanisterin tällä kaudella.
Näin näen itsekin ja muunkin Punakoneen kirjoituksen allekirjoitan. Pitkässä pudotuspelisarjassa eivät pomppukiekot ratkaise, jos toinen pelaa toimivalla pelisysteemillä ja uskoo viimeiseen asti omaan asiaansa ja toinen koheltaa omaansa enemmän toivoen kuin uskoen. Sääläreissä vastaan tulee Ässät tai Ilves ja ne pääsevät HIFK:ta vastaan henkisesti paremmasta haastajan roolista.Samanlainen asetelma on nähty usein Nordiksella ikävin seurauksin. Mennäkseen jatkoon HIFK:n pitää olla näitä joukkueita "selvästi parempi" peruspeliominaisuuksiltaan. Ja, jos jatkoon mentäisiinkin, niin sitten tulee vastaan ilmeisesti Tappara. Tässä vertailussa HIFK on näillä näytöillä heikoilla.
 

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ei kyllä usein. Eikös Blues ole tyyliin historian ainut joukkue joka on mennyt ylipäätänsä sääleistä neljän joukkoon ja lopulta finaaliin? Eli tasan kerran tapahtunut ja kauan tässä on taottu säälipoffeja liigassa. Joku kymmenen vuotta? Pienet on prosentit anyways.
Onko liiga koskaan aikaisemmin ollut niin tasainen, kuin tällä kaudella? Itse muistelisin, että ei, joten en laittaisi runkosarjasijoitukselle niin suurta painoarvoa, kuin edellisinä vuosina. Esimerkiksi ifk:n ja Tapparan tasoero on paljon pienempi, kuin toissakaudella kohdatessaan puolivälierissä. Itseasiassa, jos ifk löytää sen ennen joulua olleen tasonsa, kestää se vertailun minkä tahansa joukkueen kanssa, joten en suostu olemaan "vamiiksi hävinnyt", vaikka sääleistä lähdettäisiinkin. Toki jatkoon meneminen on silti epätodennäköistä, sitä en kiellä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä mä olen Owenin, Axbor Nocturnen ja muutaman muun kanssa niillä linjoilla, että peli on selvästi parantunut. On kokonaan toinen, ja paljon surullisempi, asia, että se ei riitä. Eilinen oli malliesimerkki. On tietyt syyt, miksi Lukko on top4 -joukkue ja HIFK ei. Maalivahtipeli on yksi osatekijä, toinen on sentteripelin ja laukausten laatu. HIFK tekee ihan vitusti asioita nyt oikein. Taistelee, voittaa kaksinkamppailuja, saa kiekkoja ylös ja saa kohtuullisia maalintekopaikkojakin. Siinä HIFK on ihan top4 -tasoa. Ennustan, että jopa tänään Oulussa HIFK pelaa isossa kuvassa hyvin Kärppiä vastaan. Ollaan Stögön pelikirjasta mitä mieltä tahansa, parissa edellisessä matsissa ainakin se on toiminut niin, että HIFK on saanut enemmän laukauksia vastustajan maalia kohti kuin vastustaja HIFK:n maalia kohti. Koska lätkä ei ole ydinfysiikkaa, vaan ihan peruskoulutason matematiikkaa, niin tämä on kiistatta hyvä saavutus. Siis kun pääset itse enemmän paikkoihin kuin vastustaja.

Missä sitten mättää? Tietenkin siinä, että -luojan kiitos- lätkä on muutakin kuin pelikirjojen keskinäistä kilpailua. Tullaan osastoon yksilöt vastaan yksilöt. Ja kun tässä ruvetaan katsomaan vaikka eilistä, niin tappion syyt avautuvat. Tässä tulen samoille linjoille Aurinkotuulen kanssa. Maalivahtipelissä HIFK häviää toistuvasti - aina kun vastassa on aito top5 -jengi ja viime aikoina mikä tahansa jengi. Tämä on fakta. Plussana voidaan todeta, että HIFK:n maalivahtipeli ei ole kohtuuttoman huonoa. Husso päästää yleensä sen 2 kpl ja kyllähän se niin menee, että "tee 3, päästä 2". Asian ytimeen päästään, kun huomataan että HIFK häviää paitsi maalinsuulla, myös hyökkäyksen ja puolustuksen (sen osan puolustuksesta, jonka pitäisi olla hyökkäävä) yksilöissä. Eilen Koivisto oli jäätävän paljon jämäkämpi, voitontahtoisempi ja taitavampi kuin Taipalus ja Husso. Ja Lahden maali - Husso jätti tilan yläkulmaan, mutta ei joka jätkä tässä liigassa olisi vetänyt sinne niin eleettömästi. Tämän hetken HIFK:sta kukaan Goldobinia ehkä lukuunottamatta ei olisi laittanut vastaavasta sisään. Tamminen sai itse asiassa miljoonasti paremman paikan kuin Lahti. HIFK:ssa ei ole meidän omaa versiota Lahdesta tai Koivistosta. Ja nyt on turha katsoa paljonko Lahti on tehnyt maaleja syksyllä vs. Luttinen. Nyt puhutaan kevään iskukyvystä.

Verrataanpa pakiston yksilötaitoa. Lukon Niskanen oli aivan saatanan hyvä pyörittämään peliä siniseltä, Kousa on loistava tuomaan kiekkoa ylös ja Lukon pakeilta lähtee nopeasti laukauksia. Osa hyvinkin painavia. Meiltä muistaakseni Grilli yritti kerran vetää, mutta koska hänen virittelynsä kesti niin kauan että Lukko olisi ehtinyt vaihtaa koko kentällisen ja siltikin olisi Lukko-pelaaja ehtinyt blokkaamaan, veto jäi vastustajan suojiin. Mä en tajua, eikö HIFK:n pakkeja kehoteta enää laukomaan ollenkaan vai ovatko he muuten liigan hidaskätisimpiä vetäjiä, joiden laukaukset kerran vuodessa sitten lähtiessään menevät 5 metriä maalin ohi? Toistan edellisestä viestistäni, että alakerran luutijaksi hankittu Generous on aika kevyesti just nyt paras HIFK:n hyökkääväkin pakki! Hän tuo kiekkoa ylös ja laukoo. Ja Matt-pojun taidot eivät silti ole Helsingissä yhtään kehittyneet. Ei jumalauta, joku tässä mättää. Lukolla on sitten myös Ilkka Mikkolaa ja Ville Vahalahtea - liideripelaajia. Tämän kauden HIFK:ssa ei ole ainuttakaan valovoimaista ja karismaattista yksilöä. Ollaan paperilla mukahyviä.

Summa summarum, enkä olisi uskonut että joudun näin sanomaan: Stögö oli tehnyt duuninsa suhteellisen hyvin. Joukkue teki enemmän paikkoja kuin vastustaja. Joukkue myös tsemppasi ja oli hyvä kaksinkamppailuissa. Mutta meidän yksilöt eivät kertakaikkiaan pärjää huippujengien parhaille yksilöille. Joonas Donskoi saattaa kaataa HIFK:n tänään yksin aivan kuten Micke Granlund tai Ville Peltonen saattoivat joskus voittaa vastustajan yksin. Tällä kaudella HIFK:n riveissä ei ole tällaisia pelaajia. Elkins on loistava vakaa liigasentteri, joka uskaltaa pistää kroppaa peliin. Mutta let's face it - Liiga on niin korkeatasoinen, että hän ei riitä syömähampaaksi. Kuten ei myöskään Ramu.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiasta kukkaruukkuun. Karille voisi ensi kaudeksi ruveta melkein sovittelemaan kapteenin natsaa rintaan. Sen verta esimerkillinen pelaaja ja käsittääkseni myös erittäin tunnollinen harjoittelija. Joukkuepelaaja ihan viimeisen päälle. Jännä että taso nousee aina potenssiin tuhat, kun kevät lähestyy. Tällä hetkellä IFK:n paras pelaaja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tuskin kukaan on eri mieltä siitä, etteikö HIFK pelannut eilen hyvän pelin. Kyllä pelasi, allekirjoitan. Oma raja siinä, että näkee käänteen parempaan tapahtuneen, vaatii kyllä kaksi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa HIFK:lta tai kaksi voittoa peräkkäin playoff-peleissä. Kilautettuani kaverille lisään listaan myös vaihtoehdon, jossa HIFK menee jatkoon sääleistä. Ilman voittoja, ei ole käännettä parempaan huippu-urheilussa. Muutkin joukkueet nimittäin skarppaa peliesityksiään, kun panokset keväällä kovenevat. Tästä esimerkkinä eilinen Lukko, joka olisi monen muun joukkueen tavoin kaatunut aika usein eilisellä HIFK:n peliesityksellä, mutta nyt Lukko taisteli vastaan ja voitti HIFK:n.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
seison korjattuna sen verran, että pitää paikkansa HIFK veti 24 kertaa ohi, mutta olihan Lukolla ykkössektorissa todella merkittävästi vähemmän laukauksia.

Itse ajattelin eilen, että Lukolla oli koko matsissa noin 4 selvää maalipaikkaa ja näistä ne eivät käyttäneet yhtään. IFK:n vastaava luku oli noin 10. Lisäksi Zaborskilla, Tammisella, Elkinsillä ja jopa Pinkyllä oli sellaiset paikat, mistä pitäisi kerran kerrasta heiluttaa verkkoa.

Keneltä se gorillan karkoitin löytyy kiikuttakoon sen todella nopeasti Nordikselle!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kuka taklasi eilen Lukko-pelaajan vaihtoaitioon? Mahtava pommi! IFK pelasi eilen mukavan fyysisesti, eikä peli muutenkaan huonoa ollut. Harmi vain, että myös maaleja pitäisi kyetä tekemään, varsinkin nyt kun pisteitä kaivattaisiin kipeästi.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Nonni! 2-0, oisko lopputulos 7-1? Jumalauta miten paskaa puolustamista.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei oo edes kolmea minuttia pelattu ja jätkät on jo 2-0 häviöllä. Kyllä tämä kausi oli nyt lopullisesti tässä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Mojens! Kyllä tää kausi alkaa olla taputeltu. Aivan käsittämättömässä koomassa on koko jengi, ei yhtään valmiina pelaamaan liigan kärkijengiä vastaan.

Onneks kohta voi kääntää kanavaa ja tsiigata jos Mäkäräisen Kaisa tois vähän iloa tähän lautanai-iltaan!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno alku, Ouluun asti jätkät lähti noin hyvin valmistautuneena illan matsiin.

Valmiin näköistä peliä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tuolla kentällä tapahtuu ?!? 2-0 ja koko viisikko polvillaan maalin edessä.

Erittäin kuvaavaa, että molemmissa maaleissa maalin sisältä löytyy kiekon lisäksi HIFK:n puolustaja. Käsittämätöntä, että kokeneille pelaajille tulee tuollaisia alokasmaisia virheitä. Ja tuo vaihtosysteemi on aivan sekaisin - kyllä on joukkue saatu huolella sekaisin.
 

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Hyi vittu, kun taas oksettaa tämä IFK:n peli. Kyllähän tuosta jo näkee, että voidaan yrittää ensi kaudella sitten uudestaan. Pleijarikorttia en onnekseni vahvistanut. Taisi olla lusikallinen ruskeaa pojilla housuissa jo valmiiksi, kun kiekko putosi jäähän. Taipaluksen räpistely ensimmäisessä maalissa oli normaalia Taipalusta, toivottavasti KHL vie ensi kaudella. Mut hei hyvä duuni jätkillä, liksat hyvät ja lomat pitkät, jotka myös minä haluan haistattaa tähän loppuun. Tack och adjö.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
tajuukohan atomiantti tänään ottaa husson pois vai antaako taas kaivaa kiekkoja selkänsä takaa koko illan.

Eka maali: HIFK-pakki syöttää Humlim nokikkain Husson kanssa, ja Humlilta nerokas selän takaa syöttö Maxwellille.

Toka maali: vaihtovirhe, röyhkeä ajo maalille, Husson patjoista _oma_ripari sisään.

Juuri tällä hetkellä, valitettavasti, Husso on HIFK:n paras.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaa katsoa kun tietää et HIFK tekee max yhden maalin. Vastustajalle tietty annettiin 2 heti alkuun eteen. Kärpillä maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Kohta 3-0.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Goldobin-Elkins-Puustinen on ainoa koostumus, joka saa tällä hetkellä jotain aikaan. Zaborskykin muistuttaa tehottomine pörräilyineen lähinnä Somervuorta tällä hetkellä.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
3-0! Nyt rupean katsomaan jotain muuta, eiku palataan ens kaudella!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomaatteko tuon eron mikä suorittamisen rutiinissa joukkueilla on? Kärpillä tulee jumalauta perussyötötkin niin kovaa lapaan ettei HIFK:n pakit ehdi aina mukaan. Luistelulinjat selvät ja sijoittuminen omassa päässä?

Verratkaa sitten niitä HIFK:n vastaaviin. Siellä melkein pakit törmäilee keskenään kun lähtevät kuljettamaan kiekkoa. Ei tuo jengi voit yhtään paras neljästä sarjaa tässä universumissa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Zaborsky on jo pitkän aikaa pelannut ihan itselleen. Tekee kyllä töitä karmean määrän, mutta pelaaminen ei kyllä palvele joukkuetta. Osasyy varmaan siinä, että pelaa käytännössä ilman sentteriä ja viisikon tukea. Ampuu jatkuvasti ihan lottopaikoista.

Tämän hetken IFK kyllä yksi munattomimmista ikinä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tämä ei käy edes huonosta elokuvakäsikirjoituksesta. Halusin ensin katsoa kiinnostavan tennisottelun ja ottelun päätyttyä noin klo 17.15 siirryin seuraamaan meidän IFK:ta. Siinä vaiheessa ollaan vasta 2-0 -tappiolla ja tähän ketjuun ehtiessä on vasta kolmas maali tullut.

Kaikki lienee hyvin, koska mikään ei ole muuttunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös