Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 865
  • 3 844

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valitus seis, saatana. ...

Kyllä!
Peli oli hyvä! Vauhtia, taklauksia ja meidän jengin voitto!
Olin huomaavinani pelaajillakin varovaisen hymyn meitä morjestellessaan! Hitto, että tekee hyvää ja se, että oltiin "katsomossaa..." mukana!
Lauantaina lisää, samalla tatsilla! EGÅ
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Jos jatkossakin vastustaja saa kotonaan vain 15 laukausta meidän maalia kohden ja Lankinen päästää vain yhden, voitamme pelit varmasti. Se on aivan sama onko hyökkäyspeli Sihvosen rintamahyökkäystä tai Stögön piilo kyttäystä. Itse en nähnyt tänään mitään heikkouksia.
 
Tämä maalivahticase pitäisi saada ratkaistua mahdollisimman äkkiä. Ei ole kenenkään etu, että muutama viikko ennen h-hetkeä ei ole mitään tietoa siitä, kuka on ykkösveskari. Husson käyrä on laskeva, Lankinen vielä kysymysmerkki. Tai lähinnä, pystyykö Lankinen pelaamaan niin korkealla tasolla, mitä pudotuspeleissä vaaditaa. Husson paras taso riittää, mutta siitä ei ole mitään takeita, pääseekö Husso sille tasolle. Koska viimeisen kolmen ottelun kaltaisia esityksiä ei voi tulla tai matka loppuu lyhyeen.

Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun miettii kautta 10 runkosarjapelin jälkeen. Silloin oli yleinen käsitys, että pienellä viilaamisella nakkeja voi kaivaa pakastimesta. Nyt tuntuu, että isokaan korjausprojekti ei auta enää. Noh, toivottavasti Pelsupeli avasi lukkoja ja homma kääntyy paremmaksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä maalivahticase pitäisi saada ratkaistua mahdollisimman äkkiä. Ei ole kenenkään etu, että muutama viikko ennen h-hetkeä ei ole mitään tietoa siitä, kuka on ykkösveskari. Husson käyrä on laskeva, Lankinen vielä kysymysmerkki. Tai lähinnä, pystyykö Lankinen pelaamaan niin korkealla tasolla, mitä pudotuspeleissä vaaditaa. naps.

Ei kai asiasta liene mitään epäselvää? Lankisella mennään loppukausi. Eilen meni yksi helppo, joka suodaan aina voittavalle maalivahdille. Selkeä ja yksinkertainen päätös, joka perustuu pelkästään esitettyihin otteisiin kaukalossa.

Luulisin (en tiedä), että Villellekin olisi hyvä katsoa pelejä vaihtoaition puolella. Näillä mennään kohti runkosarjan 7. sijaa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tänään IFK oli sanalla sanoen hyvä. Ei enempää eikä vähempää. Lahdesta tarvittiin kolme pistettä ja ne saatiin.

En ole mikään pelikirja-asiantuntija, mutta sen verran kiekosta ymmärrän, että pelin tärkeimmät tavoitteet täyttyivät tänään: IFK piti vastustajan ihailtavan hyvin pois pahoilta tekopaikoilta, maalivahtipeli oli hyvää, IFK teki enemmän maaleja kuin vastustaja, IFK taisteli kuin viimeistä päivää jokaisesta irtokiekosta ja peitti laukaisukulmat. Mitähän muuta olisi pitänyt vielä tehdä?

HIFK-fanina on tietysti on tottunut odottamaan myös sitä, että peli olisi edes jollain alkeellisella tasolla viihdyttävää, mutta sitä Edarien pelit ei ole ollut enää vuosiin, joten turha sitä on enää aktiivisesti odottaakaan.

Pari kiekkotaituria nosti tasoaan kreivin aikaan: Elkins ja Goldobin. En tiedä mitä siellä on tuon tiistain raiskauksen jälkeen puhuttu, mutta ainakin ne puheet on mennyt hyvin perille. Ihan eri jengi kuin pitkään aikaan.

Huomenna toki kaikki voi olla taas toisin, mutta vittuako sitä nyt etukäteen suremaan.

Tsemii Röda!
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkästä aikaa ehjä kokonaisuus Lahdessa. Pelaajat tsemppasivat ja näki kaikesta, että halu voittaa oli suuri. Kivahan se on, että voitetaan edes näitä Pelicansseja ;) Jos syvemmälle peliä katsotaan, niin onhan viisikkopelaaminen valitettavan puutteellinen. Viisikon etäisyydet karkaa liian suuriksi ja kiekkon viedään suurimmaksi osaksi vastustajan päätyyn heittämällä tai kuskaamalla eikä varmasti helpota asiaa, että vielä maaliskuun korvilla etsitään pysyviä ketjukoostumuksia. Käytännössä meillä ei ole ollut valmista ketjua koko kauden aikana. Tsemppi ja yritys riittää huuhtomaan paskan maun suusta, mutta ei hyvään sijoitukseen playoffeissa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuten usein vkonloppuotteluissa, olin suuren osan ajasta Yle Puheen varassa. Kolmannesta erästä näin osan. Mielestäni tässä tehtiin juuri niinkuin toivoin Ipa-raiskauksen jälkeen: ei ruveta väsäämään pelikirjaa uusiksi tässä vaiheessa kautta, vaan mennään niillä elementeillä, joilla on pisteitä aiemminkin saatu ja kaivetaan asenne & sitoutuminen mukaan. Nyt kun on paikka, on pakko antaa Stögölle kehut. Hän ei lähtenyt keksimään pyörää uusiksi, vaan mentiin hakemaan aivan pakolliset 3 pistettä hyvällä jalalla ja asenteella.

Owenin tapaan tykkään katsoa kaksi asiaa: paljonko HIFK itse rakensi paikkoja ja paljonko niitä annettiin vastustajalle. Nämä tunnusluvut olivat täysin kohdallaan. Ja helvetin hyvä, että Lankinen oli voittava veskari. Eilisen olisi voinut raunioittaa mahdollinen Husson huono vire. Silloin ei ole kivaa, kun kentällä tehdään enemmän mestoja kuin vastustaja ja annetaan minimimäärä paikkoja - ja siltikin oma maalivahti kauhoo sisään. HIFK:n pitäisi mun mielestäni mennä ihan pohjoisamerikkalaiseen malliin tässä veskaripelissä. Voitolla jatketaan ja Lankinen ilman muuta maaliin tänään lauantaina. Ei tässä silti kauhean turvallinen olo ole. Toivon, että peli pidetään riittävän yksinkertaisena ja jalat toimivat - tässä on mentävä jalalla koko loppukausikin.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silmiinpistävin ero pelillisesti on siinä, miten hyvin peliorganisoidut joukkueet pystyvät kiekottelemaan paineen alta pois, eivätkä joudu turvautumaan pakin hätä roiskasuun laitojen kautta ylös. Kun joukkue pystyy kiekottelemaan paineen alta pois, takaa se myös organisoidun hyökkäyksen vastustajan päähän. Tässä on suurin puute HIFK:n pelissä verrattuna kärkijoukkueisiin.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilastoja??? Näkeehän sen peliä seuraamaamalla. Ei siinä mitään tilastoja tarvita. Kärpät, Kalpa, Tappara, Lukko ja osittain Blues pystyvät kiekottelemaan paineen alta pois.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Komppaan käyttäjää @Kajastus tuossa, ero IFK:hon on tällä kaudella nimenomaan se että TOP6 joukkueista mm. Kärpät, Tappara ja jopa Blues pyrkii omasta päästä paineen alta lyhyillä syötöillä jolloin hyökkäys on lähes aina paremmin organisoitu. Muut joukkueet käyttää sentteriä noissa hyökkäysten lähdössä aivan eritavalla meihin verrattuna. Hyökkääminen on pirusti tehokkaampaa jos kiekkoa ei tarvi omista heittää keskialueelle, jonka jälkeen lähin hyökkääjä yrittää täysiä keretä siihen. Vaikka kiekko voitettaisiin keskialueen roikun jälkeen, ei hyökkäyksistä tule useinkaan rintama hyökkäyksiä jne, vaan hyökkäykset on usein alivoimaisia.

Eilen näkyi paljon positiivista IFK:n pelissä, vastustaja oli heikko mutta taistelutahto, viisikko puolustus, heittäytymiset(!) ja Elkinsin kenttä antoivat paljon positiivisia signaaleja. Tiistain murskatappio näytti herättäneen joukkueen hyvin. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan näin eilen kentällä edes yhden vaarallisen kentän vaihdosta toiseen eli Elkinsin ketjun. Ramu ja Zabo polkee paikallaan joten nyt jonkun kentän on pakko ottaa ykköskentän viitta suorituksillaan.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Voin sanoa paljon tilastoja pitäneenä, että silmä valehtelee näissä asioissa lähes aina. Poikkeuksetta näet asiat joko liian positiivisena tai negatiivisena. En missään nimessä usko, että Ifk olisi näissä asioissa keskivertoa huonompi tai merkittävästi kärkeä jäljessä. Toki viimeisten 15 pelin saldo on varmasti huonompi. Mutta ei saa huonoista jaksoista vetää isoja johtopäätöksiä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vaikka ensimmäinen erä ei ollut pelillisesti kovin hyvä (vaikka Tepsillä ei ollut kyllä mitään jakoa ja erän loppua kohden IFK:lla monta pitkää pyöritystä), niin nautin pitkästä aikaa. Tunnetta on paljon ja erän lopun myllyssä sitä kanavoitiin. Hienoa! Seuraavaksi sitten ohi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voin sanoa paljon tilastoja pitäneenä, että silmä valehtelee näissä asioissa lähes aina. Poikkeuksetta näet asiat joko liian positiivisena tai negatiivisena. En missään nimessä usko, että Ifk olisi näissä asioissa keskivertoa huonompi tai merkittävästi kärkeä jäljessä. Toki viimeisten 15 pelin saldo on varmasti huonompi. Mutta ei saa huonoista jaksoista vetää isoja johtopäätöksiä.

Totta tämäkin. Pitää kuitenkin nähdä ne itse pelit ennenkuin julistelee mitään, tilastot ja txt-tv kantaa vain siihen asti että saa rastin vedonlyöntikuponkiin.

Tuosta vikasta lauseesta pakko olla hiukan eri mieltä. Huonot jaksot voivat olla max 4-5 peliä mutta sitten on pakko tulla täyskäännös. Montakos peliä HIFK veti vihkoon joulun jälkeen-tammikuu-helmikuu aikoina? Kyllä se oli aivan järkyttävän huono niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin ja SIITÄ pitää nimenomaan vetää isoja johtopäätöksiä. Pahinta tietysti se, että monella muulla kärkikuusikon jengillä trendi oli nousujohteinen siinä kun me tiputettii tasoa. Oltiinko ainoita jotka muka treenas kovaa? Eihän siihen kukaan usko.

Jhagin sanoin; nyt asenne aivan tappiin ja pelin raju yksinkertaistaminen. Finaaliin ei tällä sakilla mennä, mutta mikäli peli saadaan siihen mitä se tällä kaudella parhaimmillaan on ollut+ukot terveenä, voidaan ehkä haaveilla semifinaaleista. AirBronze, anyone?
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Hyvä mylly Generousilta. Melko anteliaasti antoi nyrkkiä. Ihan sydäntä lämmittää tämmöinen reipas toiminta. Toivottavasti pojat saa lisää hönkää tästä. Jee jee.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Åsten on täällä jo rehabilitoitu, niin miten on Salmen kanssa. Itse olen jotenkin siitä aina pitänyt, vaikka toiminta jäällä ei ole ollut välttämättä kaksista. Nyt on mun mielestä kyllä ottanut isoja askeleita ja jotenkin siitä tulee mieleen Melart silloin, kun Melart alkoi tehdä läpimurtoaan, eli ottaa vahvasti vastuuta myös kiekollisena, vaikka kukaan ei sitä odota - lopputulos ei ole välttämättä vielä aina onnistunut, mutta jos ei kokeile, ei tee sitä koskaan. Joten ehkä jo vähän ajan päästä homma alkaakin toimia.
 

Kaveriini

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ,Washington Capitals, Detroit Red Wings
Kuka helvetin pelle toi Otto Karvinen on ?? En nähnyt myllyä mutta ihmetteln vaan että Tepsin junnulla taitaa olla pikkuisen pää pilvissä kun Generoussin haastoi
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
"Nousu on alkanut" ... ihan niinkuin edellisen hikisen Pelicans-voiton jälkeen Pink hehkutti.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Karviselle propsit.Ei pelle ollenkaan. Matti tais kuitenki pisteillä hoitaa. Juuso tasoitti!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Olisi taas ollut käyttöä yv-osumille, mutta ehkä sitten homma kotiin vaikeamman kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös