Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 191
  • 3 844

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Njoo toki Husso oli heikko, mutta mielestäni tuo jengi on ollut ihan farssi tässä vuoden 2015 puolella. Älkääkä sanoko että ollaan pelattu hyviä matseja, ei vaan olla saatu sitä palkintoa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK tippui sääliplayoffeihin.

No tämähän oli näillä esityksillä ensinnäkin ennen pitkää täysin odotettavissa ja toisekseen meille IFK:n kannattajille niin tuttua touhua.

Pelihän meni täysin tuttua HIFK kaavaa. Ensimmäisessä erässä ei pelaamisessa mitään latausta/järkeä. Tähän päälle vielä tämän hetkinen maalivahtipelaamisen taso, niin vastustaja pääsee useamman maalin karkumatkalle. Aina se pelaamisen taso pelin edetessä nousee, mutta ei vaan riitä. Tänään sitten sählättiin aivan käsittämättömillä jäähyillä vielä edes sauma taistella pisteistä. Tässä alkaa kaikki tekosyyt kovasta treenaamisesta/loukkaantumisista olla käytetty. Joukkue vetää ihan vihkoon monella osa-alueella ja häviää illasta toiseen samalla kaavalla, mutta mitään muutosta ei tapahdu.

Korostan vielä sitä, että ei pelkästään Hussoon kaaduta, vaikka lähes kaikki meneekin. Kyllä noihin otteluihin tuleminen on täysin yhtäläinen syy tappioihin. Miten voi olla pelistä toiseen sama juttu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Njoo toki Husso oli heikko, mutta mielestäni tuo jengi on ollut ihan farssi tässä vuoden 2015 puolella.

Toki on ollut. Mutta kyllä Husso imuroi tänään kolme maalia todella helposti. Väitän, että jos Lankinen olisi ollut alusta saakka maalissa, olisi ottelun lopputulos ollut täysin erilainen.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helppo loppuohjelma, Jep. jep. Aikamoista itsensä pettämistä on kiistää se tosiasia, että HIFK:n peli on tällä hetkellä täysin sekaisin. Viisikkopelaamista ei käytännössä ole, vaan säntäillään sinne tänne ilman kiekkoa ja kiekon kanssa vailla järjen hiventä. Sitä saadaan mitä ansaitaankin. Ja Taipalus, vittu, pitääkö sitä vielä rätkättää itselleen kymppi päivän selvän kakkosen takia.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kantorin kanssa samaa mieltä. Husso lahjoitti voiton. Jokainen maali hänen pikkiin. Toki Söde ja Grilli auttoivat.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Herätkää nyt saatana. Pitäkää vaikka kriisipalaveria, katselkaa legendaarisiin peileihin tai tehkää ihan mitä vaan. Se vaan on selvä, että kusessa me ollaan nyt. Se joka väittää muuta on sekaisin. Jonkun kannattaa nyt herätä todellisuuteen. Onko joku muuten laskenut mtien paljon me ollaan kerätty pojoja viimeisen parin kuukauden aikana? Olemme varmasti liigan paskimpia sillä sektorilla. Joulukuussa puhuttiin, että tämän kauden joukkue pyritään pitämään mahdollisimman hyvin kasassa. Nyt alkaa olemaan merkkejä, että kyllä vaihtuvuutta aletaan tarvitsemaan. Varsinkin maalareiden eturintamaan tarvitaan runsaasti lisäystä. Hintzillä ei pitkälle mennä. Samaten tarvitaan sentteriosastolle uutta ykköstä. Ramun otteet ei vaan riitä. Kyllä me tarvitaan pakistoon vahvistusta, vaikka se onkin jo tiedossa. Viimeisenä korttina tarvitsemme myös vahvistusta veskariosastoon. Tovi sitten tuntui, että ei tarvita juuri mitään ja nyt tuntuu, että kaikkialle. Valitettava totuus. Vituttaa vaan nyt niin paljon. Odotin, että tästä kaudesta voisi tulla jotain isompaakin. Ei tää nyt siltä ala näyttämään. Kärsimystä vaan. Vittujen vittu.
 

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Toki on ollut. Mutta kyllä Husso imuroi tänään kolme maalia todella helposti. Väitän, että jos Lankinen olisi ollut alusta saakka maalissa, olisi ottelun lopputulos ollut täysin erilainen.
Totta, varmemmalla maalivahti pelaamisella olisi ollut mahdollista saada piste jos toinenkin. Lankinen on ollut ehdottomasti positiivinen yllätys ainakin minulle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ässät kuuden matsin tappioputkessa, vissiin Liigan surkein kotijengi ja pelasivat eilen landella. Me ilmestytään vaan paikalle ja lahjotetaan pisteet niitä tarvitsevalle. Miten tää vuosi 2015 onkaan mennyt jengiltä näin pahasti päin persettä. Husso ajattelee jo rapakon takaista elämää eikä näytä kiinnostavan yhtään. Kapteenin paluu oli surkea. Rask ei oo saanut viiteentoista peliin mitään aikaan. Tollanen väsynyt jengi pitäisi luistella kumoon vikassa erässä muttei tainnut olla edes yritystä. Hävetkää. Seuraavista neljästä matsista on otettava ne täydet 12 pistettä. Ei yhtään vähempää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin, seiskana ollaan. Hieno meininki, kävelkää vittu himaan sieltä, ja Husso voi jäädä vaikka IFK-paita päällä Porin yöhön.

Käsittämätön alasajo tapahtunut jengissä. Hiljaiseksi vetää.

Lankinen ainut positiivinen homma tänään.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olihan HIFK huono tänään, mutta silti pisteet olisi pitänyt ottaa, maalivahtipeliin kaaduttiin. Toinen erä oli ihan suvereenisti HIFK:n, mutta vain maalilla saatiin kiinni siinä. Kolmas erä meni jäähyihin, ja Taipalus hermostui syystäkin, kun ei se maila edes ässä- pelaajaan osunut. Vituttaa Ramstedtin pelaaminen. On peliälyä ja taitoa, mutta kun pitää vaan kuskata. Jos ei olisi niin taitava, niin ihan partasmaista pelaamista olisi. Keskittyisi sentterin hommaan ja jakelisi kiekkoa eteenpäin, niin tulosta voisi tulla ihan eri malliin. Sitten hyökkäysalueella voi esitellä kikkavihkoa ja murtautua vastustajan ohi tekopaikkaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaten tarvitaan sentteriosastolle uutta ykköstä. Ramun otteet ei vaan riitä. Kyllä me tarvitaan pakistoon vahvistusta, vaikka se onkin jo tiedossa. Viimeisenä korttina tarvitsemme myös vahvistusta veskariosastoon.

Kyllä itsellä tällä hetkellä materiaalia enemmän katseet kohdistuvat Törmäseen. Aika paljon joukkueessa on tasonsa todistaneita pelaajia, mutta tuollaisella Suomessa ennen näkemättömällä pelitavalla ei mielestäni saada materiaalista mitään irti. Pelitavan pitäisi tuoda esiin pelaajien vahvuuksia, mutta tällä hetkellä tai oikeastaan koko kauden aikana tätä ei ole tapahtunut. Hyvä esimerkki on mielestäni Zaborsky, joka on tehnyt pisteensä lähinnä Törmäsen karmeasta pelitavasta huolimatta. Olisi mielenkiintoista tietää, että paljonko Zaborsky olisi tehnyt pisteitä HIFK:ssa Kuparista kiekollisemman sentterin/ vahvaan viisikkopelaamiseen nojaavan pelitavan kanssa. Nyt HIFK:ssa pitää etenkin 5 vs 5 pelissä ihan puhtaasti yksilösuoritusten kautta tehdä maalit. Joukkuepelaamisesta ei tukea juurikaan tule.

Hyviltä rivimiehiltä, kuten Nykopp on tällä hetkellä täysin turha odottaa mitään tehopisteitä, koska he eivät ole sellaisia taikureita, jotka yksilötaidon kautta pystyvät tekemään maaleja. Ei Nykopp taitotasoltaan häviä esim. Bluesin Liivikille, joka painaa ties kuinka monen ottelun pisteputkessa.

Hyvä esimerkki HIFK:n pelistä on esim se, että pelin rakentelussa sentteri on yleensä täysin turha Törmäsen pelitavassa. Vaikka sentteri tekisi itsensä pelattavaksi kentän keskustaan, niin syöttä menee sentterin ohi pitkänä laidassa kyttäävällä laitahyökkääjälle. Mikäli sentteri kiekon haluaa omalla alueella, niin sen pitää hakea se pakin lavasta maalin takaa ja tehdä, kuten Ramstedt ja Elkins tänään tekivät, eli kuskata kiekko yksin oman maalin takaa aina siniviivan yli. Oksettavaa jääkiekon irvikuvaa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmeelliseksi puskemiseksi on HIFK:n peli mennyt - hyökkäyspelaamisessa ei näy olevan kuin yksi pelisysteemi ja hiukankin organisoitumaan kykenevä puolustus pelaa tuon systeemin helposti kulmiin. Lisäksi lähes poikkeuksetta joka matsissa joku kärkipään miehistä vetäytyy näkymättömiin, tänään sellainen oli esimerkiksi Puustinen. Kun muut joukkueet parantavat kevään lähestyessä, ei HIFK:n tasoisilla otteilla paljon nähtyä enempää voikaan saada. Ylläesitetty huomioiden on entistä omituisempaa, miksi joukkueen vahvistaminen jätettiin puolitiehen?
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Hyvää pohdintaa Apassilta. Mä alan kohta kallistumaan myös siihen, että ovatko herrat Stögön taustallakaan ihan parhaat? Parrunpätkä Kangasalusta hoitaa pakiston hommat ja ei sielläkään hommat nyt todellakaan putkeen ole mennyt. Vitunmoisia merkkausvirheitä tulee joka pelissä aivan helvetisti. Maalin edessä on jätkiä koko ajan vapaana. Se on sanottava, että luvattoman paljon on viime aikoina tullut myös ongelmia veskariosaston tökkiessä. Liikaa helppoja menee. Varsinkin eka erä on ollut luvattoman heikkoa jo monessa pelissä. Puhtaita papereita en anna kyllä Stögöllekään. En tiedä. Nyt vaan vituttaa niin paljon tää touhu. Vielä enemmän vituttaa se, että tiedostaako edes jengi kuinka paskoja me ollaan. Johto pohtii vaan, että jumalauta että meillä menee hyvin. Johdettiin kuitenkin sarjaakin tossa joulukuussa. Niin johdettiin kierroksen verran. Kausi on siis onnistunut täysin. Jep.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vuoden 2015 puolella HIFK on pelannut 20 peliä Liigassa. Ensin voitettiin 4/5 ottelua ja niistä 11 pistettä. Sen jälkeen 15 peliä 4/15 ja niistä 15 pistettä. Nyt on viimeinen heräämisen hetki, että runkosarjan sijoitus pelastuu edes kuuden parhaan porukkaan. Neljä seuraavaa peliä ovat Ilves, Pelicans (v), TPS ja Sport (v), herätys HIFK voittoihin.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onhan tuolla nyt paljon alisuorittajia joukkueessa. Kun rosterissa on Puustista ja Ramstedtia ja kukaan ei onnistu edes pelaamaan omalla tasollaan (saatikka nostaa sitä), niin katseet kääntyy vääjäämättä valmennukseen ja pelitapaan. Puolustus on ollut vajaa koko kauden enkä ymmärrä miten tuolla joku Rask pörrää ykkösessä pelistä toiseen. Apassi tuon hyvin sanoikin tuossa yllä. Jotain tarttis tehdä mutta tässä vaiheessa on auttamatta liian myöhä alkaa mitään uutta pelitapaa ajamaan sisään.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Hyvät palstatoverit, on ikävä nähdä, että alkaa löytyä yksimielisyyttä joukkueemme mahdollisuuksista! En ole ollenkaan iloinen sanoessani, että jo alkukaudesta olin sitä mieltä, että meiltä puuttuu toinen tai ensimmäinen peliätekevä sentteri ja havaitessani samoja mielipiteitä nyt. Olen myös kauan sanonut, että meiltä puuttuu myös kädellinen laituri ja pakki. Niitä ei hankittu, joko rahan puutteen tai tahdon johdosta. Sama asia, ts. tahtoa ei ole, kun pyritään säästämään omaan lompakkoon enemmän. Nykyisissä liigajengeissä halutaan tienata ennemmin kuin saada tulosta aikaan. Sinne on palkattu iso kööri markkinoimaan yms ja on tärkeämpää tehdä rahaa kuin urheilullista tulosta.
Se, että peli ei kulje johtuu seuraavista asioista: scoutattu pelityyli, jota ei osata muuttaa, peliväsymys (liian kapea osaava materiaali), muut joukkueet ovat siirtyneet playoff-tyyliseen peliin (jota IFK ei hallitse), pakit eivät ole harjoitelleet/saaneet laukoa, ei taklata, ei siivota oman maalin edustaa ja puuttuvista käsistä.
Mestariehdokkaita on vain yksi ja muut jaetaan koreihin seuraavasti:
1. Kärpät 2. Tappara, KalPa, JyP ja Blues 3. Lukko, Ässät, SaiPa 4. HIFK, Ilves. Suoraan sääleihin sukelletaan!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
2.3. mennessä vasta tarvitsee vahvistaa poffikausari, eli aikaa on vielä katsella kannattaako sitä nyt hankkia ollenkaan.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Vielä: en syyttäisi molareita vieläkään. Jos ei kyetä tekemään kahta enempää tai yhtä enemmän kuin vastustaja, ei voida voittaa. En syyttäisi yhtä erillistä pelaajakaan. Joukkue ei ole hyvin rakennettu ja valmennus lyö päätä seinään reikäjuusto-ilma-jääkiekolla. Vaihtakaa peli sellaiseksi jota pelaajat haluavat pelata ja pitäkää etäisyydet pieninä, taklatkaa, laukokaa matalia rannareita ja menkää rohkeasti maalille!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä: en syyttäisi molareita vieläkään. Jos ei kyetä tekemään kahta enempää tai yhtä enemmän kuin vastustaja, ei voida voittaa. ...

Minä syytän. Husso imi kolme todella helppoa maalia. Ketä silloin pitäisi syyttää?

Valmentajaa? Nyt taitaa olla niin, että Lankinen (Jokereista haalittu kehityskelpoinen junnu) on HIFK:n ykkössena loppukauden ajan. Hussolla on nyt vain kusi noussut päähän ja sen mukaan edetään. Otteet ovat änärin tulokassopparin varmistumisen jälkeen ovat kaverilta aliarvoisia. Tämä kaveri tekee asenteestaan päätellen Pikkaraiset. Lahjat hukkuvat Italian tai Slovenian alasarjoihin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Hussolla on nyt vain kusi noussut päähän ja sen mukaan edetään...

Jeps, samaa mieltä. Lankinen edellä menisin tästä lähin. Husso ei pidä jengiä pystyssä kuten pitäisi, ja ei ole kertakaikkiaan mitään syytä pistää kaksikosta huonompi vireistä veskaria maaliin. Katsokoon Husso vaihtoaitiosta pelejä ensviikolla.

Eikä ansaitse Törmänenkään mitään kehuja tällä hetkellä. Jengi ei ole hänen näpeissään enää, ja heikko pelikirja ei ainakaan auta asiaa.
 

Agnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On se nyt helvetti, että meille pitää aina hommata penkin päähän joku dorka joka joko yrittää keksiä peliä uudelleen (Törmänen, Raato), tai jonka pelikirjassa ei ole kuin pelkät kannet (Soppa, Petu). Sitten kevään -11 en muista yhtäkään peliä jossa ritamahyökkäysten laskemiseen olisi tarvittu enemmän kuin yhden käden sormet. Raadolla sentään oli PAP jotenkin hanskassa, Törmäsellä ei näytä olevan hajua siitäkään. Tähän kun vielä lisätään UTJ jonka näyttää olevan mahdotonta rakentaa joukkuetta jonka kaikki osa-alueet olisivat kunnossa, on tulos vuodesta toiseen yhtä paskaa
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olipahan taas peli. Söde oli pujottelukeppinä ja husso ei saanut mitään kiinni. Silti vaikka peli ei kulje niin joka pelissä kuitenkin tapellaan pisteistä loppuun asti.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
2-0 tilanteessa olisi ihan hyvin voinut ottaa aikalisän ja laittaa Lankisen maaliin. Ässät otti heti 2-1 kavennuksen jälkeen aikalisän ja näytti auttavan kun heti tuli 3-1. Stögö ei paljon pelin sisällä reagoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös