Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 999
  • 3 844

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ylivoimalla tasoihin ja varmuuden vuoksi sitten 56 sekuntia ennen loppua Taipalus heittää kiekon katsomoon eli alivoimaa tarjolla. Vittu. Hienosti kuitenki IFK noussut tässä matsissa.
Ylivoimaista mestarisuosikkia vastaan ihan hyvä esitys, mutta tuollaiset karmivat mokat pitää saada pois, jos tässä halutaan pelata mestaruudesta. Niin ja ei olisi hassumpaa pitää vähintään tuo kolmas sija, niin oululaiset tulisivat vastaan vasta finaalissa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
No tasuri tuli. Toki Oulu on vieny peliä. Mutta tulos ihan ok.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä täytyy olla tyytyväinen joka pisteeseen mikä tästä matsista otetaan. Tasoero valtava mutta näin se vaan voi mennä silti.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On jo pitkään pitänyt kysyä, että mitä täällä nähdään Tepossa? Periaatteessa on kyllä hyvin liikkuva ja kiekonkin kanssa ihan kätevä, mutta laskekaapa montako kertaa Teppo tappaa hyökkäykseenlähdön joka ikisessä matsissa lähtemällä kuskaamaan kiekkoa. Yleensä hyökkääjät ehtivät siniselle, jolloin koko hyökkäys pysähtyy, mutta usein myös Teppo ajautuu niin ahtaaseen paikkaan ettei hänellä ole enää syöttömahdollisuutta. Ratkaisuna joko vastustajan vaarallinen vastahyökkäys tai roiskaisu päätyyn ilman toivoa omien ehtimisestä. Olenko ainoa jota tämä on häirinnyt niin helvetisti koko kauden ajan?

Malliesimerkki em. nähtiin äsken jatkoajalla, jossa Kärpät meinasikin päästä pahantekoon. Lisäksi 1vs.1 -tilanteissa Tepon asento on jotenkin järkyttävän etunojapainotteinen, jollon vauhtikin takaperinluistelussa tuppaa pysähtymään, ja ratkaisuna heittäytyminen/kaatuminen vastustajan jalkoihin epätoivoisesti huitaisten. Ehkä olen kohtuuttoman kriittinen ja toki muistakin pelaajistamme voidaan kaivaa vikoja paljonkin. Teppo on ansainnut pelipaikan tällä kaudella, mutta jatkossa kyllä näkisin hänen tilallaan omaan silmääni puolustuspäässä varmemman, eikä hyökkäyspäässäkään niin paljon häviävän, Nyqvistin.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Siis mitä helvettiä?! Kuka vittu valitsi Ramun ja Raskin vetämään rankkareita?! Partasestakin olisin valittanut mutta kaveri yllätti..

Järkyttävän paska suoritus rankkareissa ekalta ja kolmannelta vetäjältä sekä Hussolta.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka noustiinkin hienosti, niin minä en pysty iloitsemaan HIFK:n pelistä. Se on niin perkeleen puuduttavan harmaata, että ihan pahaa tekee.

Nyt kärvistellään nämä Stögön kolme vuotta pois alta, ja katsotaan tilannetta uudestaan uuden koutsin alaisuudessa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja meni edelleen. Husso ärsyttävästi keskittyi mailalla katkomaan tuon Donskoin rankkarin ja itse torjuntaan ei sitten ollut mahdollisuuksia.

Lisäksi ihmetytti suunnattomasti se, että miksi Joonas "tein maalin joskus viime vuonna" Rask laitetaan ampumaan rankkaria.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Kyllähän tuo Kärppien hyökkäys on aivan jäätävän hyvä, loistava vääntö tasuriin, mutta nihkeä rankkari tappio. Partaselta hyvä maali rankkareilla, ja oli se tasoitus maalikin aika loppuun asti jatkettu tilanne.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Marjamäki tajusi laittaa Tarkin maaliin, sen sijaan Törmänen päätti mennä jälleen Hussolla joka on sysipaska rankkareissa -> turpaan. Ja miksi vitussa Zabo, Goldie yms. syövät tuppea ja viimeksi kaksi kuukautta sitten maalin tehnyt Rask saa laukoa?
 

Stigu

Jäsen
Ihmetyttää kyllä nuo Stögön rankkuspesialistivalinnat. Missä Zabo? Missä Goldobin? No, kuten sanottu yksi piste Mestaria vastaan lämmittää kyllä.

Noista pelaajista: En muista millloin olisin nähnyt niin kokonaisvaltaisen pakin kuin Grilli IFK:ssa. Vittu tuo kaveri dominoi kenttää, oikeastaan harvoja niitä pelaajia IFK:ssa, jonka jokaisesta liikkeestä paistaa varmuus. Hienoa, että pelaa meillä jatkossakin. Hyökkäyksestä voisi mainita Zabon, jonka koko pelaamisesta paistaa ASENNE.

Verrokkina näille kahdelle Palle Ramstedt, joka on kyllä hyvä pelaaja, mutta se jokin kaverin otteista puuttuu: tekee aivan liikaa vääriä ratkaisuja. Mutta siis huippupleeaja hänkin on, voisi vain olla paljon plajon parempi, jos se viimeinen vaihde löytyisi.

Kirjoitin jo tuosta Stögön pelitavasta, mutta en malta olla toistamatta itseäni: Jos ei perkele tuohon peliin löydy edes muutamaa variaatiota, niin kusessa ollaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Husso on liigan paskimpia rankkariveskareita! Lähti leikkimään mailan kanssa Donskoin kanssa ja oli ultrapassiivinen pakittelija 17-vuotiaan junnun rankkarissa. Kyllä mä vahvasti ihmettelen, että Zabo ei mahdu vetämään rankkaria. Kärpät vaihtoi veskaria. Valmentajapelissä Marjamäki vei kyllä Stögöä kuin mätää kukkoa noissa rankuissa.

Mutta muuten - jollain sairaalla tavalla jäi puolipositiivinen fiilis. Vaikka HIFK:n pelisysteemi on täyttä kuraa, joukkuetta ei voi syyttää siitä, etteikö taisteltaisi lujasti. 3-3 -tasoitus oli upea tahtomaali. Jotenkin tässä väkisinkin miettii, että mitä tästä jengistä saisikaan irti toisenlaisella pelikirjalla...no saatana, otetaan 1 pinnakin vastaan.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo Kärppien hyökkäys on aivan jäätävän hyvä.
Tähän päälle vielä Huml ja Davis, jotka ovat saikulla. On kyllä jäätävä hyökkäys. HIFK paransi peliään loppua kohden, joka oli positiivista illan pelissä, kuten myös piste. Kärpät olivat kuitenkin pelillisesti valovuoden edellä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Vaikka noustiinkin hienosti, niin minä en pysty iloitsemaan HIFK:n pelistä. Se on niin perkeleen puuduttavan harmaata, että ihan pahaa tekee.

Nyt kärvistellään nämä Stögön kolme vuotta pois alta, ja katsotaan tilannetta uudestaan uuden koutsin alaisuudessa.
Varmaan uin miinaan... Mutta silti, muistatko millaista kärsimystä kaks viimeisintä kautta oli. Nyt on paljon hyvää, pelaajat, ilmapiiri ja ennen kaikkea päämäärä tehdä hommia yhdessä pärjäämisen eteen. Mutta kaikilla meillä on oikeus omaan mielipiteeseensä.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Lisäksi ihmetytti suunnattomasti se, että miksi Joonas "tein maalin joskus viime vuonna" Rask laitetaan ampumaan rankkaria.

Itse myös ihmettelin noita vetäjävalintoja. Lopulta järkeilin asian niin, että Stögö koki tässä kohtaa olevan hyvä mahdollisuus yrittää nostaa tiettyjen pelaajien itseluottamusta, jopa pisteen menettämisen riskin kasvamisen riskillä (huh mikä lause). Perustelin tätä itselleni sillä, että joku kani valmennuksen on pakko vetää hatusta Raskin kanssa. Kaveri pääsee joka pelissä loistaville maalipaikoille, mutta apinatarha selässä estää mahdollisuuksien realisoitumisen maaleiksi. Samaa ajattelutapaa käytin myös Partasen kohdalla, poislukien tuo maalipaikoille pääsy. Mutta niin, yksi piste ei paljoa paina, mikäli tälläisillä kokeiluilla saadaan nämä kaksi veijaria heräteltyä. Toki Raskin kohdalla tämä yritys nyt meni reisille jo siinä kohtaa, että eihän tämä Tampereen terrieri maalia saanut veivattua.

Kävin tuossa vähän vakoilemassa HIFK:n otteluohjelmaa loppukauden osalta, ja kovasti luottavainen olen top 4 sijoituksen suhteen runkosarjassa. Tämän päiväinen esitys Liigan parasta joukkuetta vastaan poislukien ensimmäinen 10 minuuttia, ja erityisesti kyky nousta takaa tasoihin kahteen otteeseen, yhdistettynä Raumalla nähtyyn esitykseen, sai minut vakuuttuneeksi siitä, että HIFK tulee ottamaan jäljellä olevista matseista vähintään 18 pistettä.

Edit. Lisätään vielä sen verran, että minun silmään Kärpät oli tänään Donskoin ja hänen öljylantionsa verran parempi kuin HIFK. Tuo ei ole ihan pieni ero mutta sellainen, jonka voi vielä kuroa kiinni.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Se on kyllä ihme mitä Raskillekin on tapahtunut viimeisten kuukausien aikana. Söikö loukkaantuminen kokonaan äijän pelailua? Muistelkaa vaan millaisia otteita sillä oli esim. joulukuussa. Silloin oli kyllä koko jengillä ns. lentokeli päällä, mutta varsinkin Rask oli loistava tuolloin. Nyt on ollut otteet aivan erilaisia. Onneksi saatiin kuitenkin pinna tänään nipistettyä. Paikka neljän sakissa olisi kyllä ehdottoman tärkeää jatkopeleihin.
 

Arminius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ehdottomasti on nähtävä että voikkareissa hävitty matsi sarjakärkimestaria vastaan ei voi olla huono suoritus, varsinkaan ottaen huomioon kärpäleiden huikean nimekkään pelaajakaartin ja pari vuotta hiotun pelitavan. Toisaalta, mielelläänhän sitä näkisi näiden matsien kääntyvän oman joukkueen voitoksi, toisin kuin tänään. Sanon kuitenkin sen, että tänä keväänä mennään pitkälle, riippumatta pelitavan yksipuolisuudesta. Se mikä hävitään yksilötasolla, voitetaan selkeästi tahdolla ja asenteella, eikä mulle näin stadilaisena lätkäfanina ole tärkeää hienot kikat ja kuviot vaan se että joko voitetaan tai kaadutaan saappaat jalassa. Tänään tuli jälkimmäinen, eikä sapeta ihan niin pahasti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Liityn siihen porukkaan, joka näki tämän illan ottelussa paljon hyvää. Ensimmäinen kymppi meni ihan reisille ja oli hävettävän huono esitys, mutta sen jälkeen yhä paremmin ja paremmin matsin syrjään kiinni. Ja se fyysisyys oli aika nätisti läsnä. Donskoi on aivan uskomattoman hyvä pelaaja, mutta muutoin Kärpistä ei oikein noussut kukaan esille. Toki joukkue on keskimäärin todella laadukas. Mielenkiintoinen kevät tulossa, jos IFK pystyy tällä lailla pelaamaan. Vielä jos Söde tulee takaisin ja pommikone-Lamberg saadaan kehiin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
En tiedä kuuluuko tää peliesitys-ketjuun, mutta Kuprulla oli tänään ajoittain pelissä sitä edgeä, mitä sillä parhaimmillaan on näkyny. Taklas painavasti, meni iholle ja teki maalinkin. Heräiskö Kupru pikku hiljaa kohti kevättä mentäessä?
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Hyvä ja viihdyttävä matsi. Ei vielä pysty kunnolla analysoimaan tarkasti. On toi Donskoi ja Kemppainen kova kaksikko. Ylivoimaisesti liigan paras tutkapari ja eiköhän molemmat ole mm-leirityksellä mukana.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tässä vaiheessa aina herään ja todellisuus ui luokseni. Ketään en lähde moittimaan pelaajista - kehuja vain, mutta ensin muutama sana pelistä:
Sai IFK:n valmentajaväki oivan oppitunnin siitä, mitä on joukkuepeli. Kärpät hyökkää joukkueena ja kaveri tietää lähes aina missä toinen on. Vastustaja (lue me) ei tee muuta kuin kuskaa yksin kiekkoa ylös. Ei se mitään air-hockey:ta ole - reikäjuustomaan peliä pikemmin. No reiätkin on ilmaa. Sitten maalille menossa oli aivan hirveä ero. Kärpät teki maskeja, minkä ehti. Ja ne laukaukset. Yhdessä vaiheessä sama Kärppäpakki katsoi kolme kertaa peräkkäin rauhassa minne vetää ja veti rannarilla matalan suoraan maalille ja eikun syndien alaosasta pomppu. Veskarille mahdoton ottaa, kun äijiä ympärillä vaikka kuinka paljon. No ei ne aina tehnyt maalia, mutta tilanteita oli. Ja vastapäädyssä suoraan kärkikarvaajan jalkoihin. Näin koko eka erä. Kakkosessa Kärpät pelasi varovammin (etäisyys vaihtoaitioon) ja veti henkeä. Kolmannessa tultiin taas. Ja kyllä Kärpät saa syyttää itseään ettei voittanut normaaliajalla. Leikittelivät vähän, mutta heillä on varaa. Kehut pelaajille. Kärpät: Koko Donskoin ketju, samoin Maxwellin, itse asiassa koko joukkue = tulevat mestarit! IFK: Husso, Grillfors, Zaborsky (joskin liikaa suoraan ylös ja laitaan, kuten moni muu), pienellä varauksella Luttinen ja Elkins sekä Nykopp. Tuurilla tasoihin ja valkuilta oudot rankkarivalinnat. Mutta minkäs teet, kun käsiä puuttuu sekä alhaalla että ylhäällä. Kyllä tämä oli meiltä aivan yläkanttiin suoritus.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Plussat Kärppä pelistä:

+ Paskan alun jälkeinen taistelu, 2 maalin takaa ja vielä 3.erässä maalin takaa tasoihin.
+ Husso 65min parempi kun vastustajan Karhunen.
+ YV-tehokkuus, Kuparisen sekä Elkinsin peluutus 2.yvssä antaa hyvätmahdollisuudet ohjauksille ja maskimaaleille.
+ Grillforssin jäätävän tasainen suoritus molempiin suuntiin, playoffeissa tätä äijää pitää peluttaa joka toinen vaihto.

Miinukset:

- 1.erän unelias peli ja sitä kautta 0-2 heti kättelyssä.
- Rankkarit vedetään aivan vihkoon, Husso on surkea rankkareissa ja ens kerralla Lankinen maaliin.
- Sarjataulukon kannalta olisi pitänyt pystyä ottamaan 2-3 pistettä väkisin.

Jos tuolla alivoima-hyökkäys pelitavalla halutaan menestyä, puolustus ja maalivahti peli pitää olla huipputasoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hieno nousu. Mutta kyllä syö rotan lailla nuo lisäpinnojen menetykset. Husso ei kyllä ole mikään rankkarispesialisti.

Noh, tärkeä piste, sillä jengi joutuu vielä tosi koville taistelussa 6:n sakkiin. Seuraavista sitten ihan rehellisesiä 3p voittoja, sovitaanko niin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös