Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 426
  • 3 844

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis miten joku asia, jota ei pystytä toteuttamaan, voi olla jengin peli-identiteetti? Vähän kuin sanoisi, että suomalaisen sadan metrin juoksijan taktiikka on juosta muita nopeammin, mutta taktiikka vaan ei toimi. Tai että Arttu Wiskarin tavoitteena on soittaa ja laulaa kuin Metallica, mutta hän ei ole aivan pääsyt tavoitteeseensa.

Jos olet katsonut IFK:n viimeiset 15 peliä, olet varmasti huomannut, että IFK EI ole nopea pystysuunnan pelissä. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että IFK oli nopea pystysuunnan pelissä syksyllä. Siis silloin kun muut jengit valmistautuivat kauteen. Se suurin kysymys onkin: Mikä on IFK:n peli-identiteetti tai osaamisalue keväällä 2015? Meikäläiselle tämä kysymys on ainakin täysin avoin: Jos se ei ole pystysuunnan nopea peli, niin mitä se on?

Joukkue on pääosin toteuttanut koko kauden pystysuunnan kiekkoa, jossa pyritään kääntämään peli nopeasti vastustajan alueelle ja yleensä heittämällä kiekko päätyyn, tämän jälkeen pyritään voittamaan päätykiekko tai karvaamaan kiekko syvältä, variaationa tähän on ajoittain se ettei karvata kuin maksimissaan yhdellä pelaajalla syvältä jolloin pyritään kääntämään peli nopeasti keskialueelta takaisin vastustajan alueelle. Ja tämä on Törmäsen IFK:n pelillinen identiteetti, oletko sitä mieltä ettei joukkue pysty toteuttamaan tätä tällä hetkellä lainkaan? Joukkue toteuttaa tätä edelleen, mutta huonosti. Se että sitä toteutetaan huonosti, ei tarkoita ettei ole pelillistä identiteettiä. Tai sitten me tarkotetaan pelillisellä identiteetillä jotain ihan eri asioita.

Siinä olet oikeassa, ettei IFK toteuta tuota pystysuunna kiekkoa tällä hetkellä tarpeeksi nopeasti, eikä ennen kaikkea oikea aikaisesti viisikkona. Kalpaa vastaan heitettiin kiekko päätyyn, hyökkääjä luisteli perään ja oli lähes aina 2 vastustajaa vastaan kulmassa jolloin kiekko pääosin hävittiin, 2 muuta hyökkääjää hiihteli jossain 3-5 metrin päässä tilanteesta. Tämän lisäksi kiekoton peli on ollut heikkoa, vastustaja pääsee vastahyökkäyksiin keskialueelta tai karvaus ja keskialueen peli pettää ja vastustaja pääsee hyökkäämään tasaväkisenä tai jopa ylivoimaisena.

Kalpa ratkoi tänään pelin pitkälti meidän omiin virheisiin, ja lähinnä ykköskentän käsittämättömän unisiin erän alkuihin.

E: Myös itse kokeilisin tiivistää hyökkäystä noilla Saskatoonin yhdistelmillä, 2 ekaa kärkikenttää pitää olla vastustajalle jatkuva riesa eikä satunnainen ongelma.
 
Viimeksi muokattu:

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Allekirjoitan täysin tuon Saskatoonin ketjuhahmotelman. Nyt on aika tiivistää joukkoja. Jos ei nimimiehet siitä huolimatta piristy, niin on ainakin yritetty.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole lukenut aikaisempia huomioita, mutta...

Laittaisin Herrat Puustinen ja Zaborsky seuraavaan peliin istumaan katsomoon järsimään mailan tuppea. Noista ukoista pitää saada enemmän irti!! Onkohan hyökkääjiltä taklaukset edelleen kielletty? Matti tule äkkiä takaisin! Turhat "RAMU/Goldie"-kikkailut "suoraan sinne", ja suoraviivaiset romuluiset hyökkäykset äkkiä takaisin! MMÅ on ruutia, eli kokoonpanoon takaisin. V****taa katsoa hyökkäyksiä, joissa jätön jätön jättöjä ei ole, eikä ensimmäistäkään hurmoksellista maalille ajoa. Ruuti puuttu! Nyt olisi Raadon avauksen paikka!
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raato 1 pelin + 1 pelin optiolla sisään apuvalmentajaksi. Jumalauta kopissa tippuisi päitä jos hän näkisi nykytilanteen omaavan joukkueen jäällä. Stögöllä olis toinen silmäkin kurtussa ja haastatteluissa näkyisi hymyilyn sijaan raaka irvistys. Herää täysi käsitys siitä minkälainen valmentaja Stögö on; Tikkarit ja hymy ei näissä tilanteissa enää auta.
 
Laitetaan nyt muutama pointti:

- Leino 1) ei ole sentteri 2) ei ole ykkösketjun pelaaja. Sinällään potentiaalinen ja taitava pelaaja, mutta aivan väärässä paikassa. Ei pysy alaspäin pelin sisällä ja tänään KalPan ensimmäinen (?) maali tuli, kun KalPa sai alueella 3-2-tilanteen, jossa Taipalus sitten valitsi väärin. Maalin teki Leinon mies. Ei voi ihan oikeasti kenenkään mielestä olla järkevää, että jopa Liigan taitavimman pelaajan rinnalle laitetaan puolustuspeliä opetteleva jäppinen

- Edellisestä kohdasta jatkoa, ainakin osittain. Zaborsky tekee mielestäni jopa "liikaa" töitä alaspäin. Ja juuri sen takia, että Leino pakottaa miehen käyttämään energiaa puolustamiseen todella paljon. Ja itse uskon, että osa Zaborskyn tarkkuuden puutteesta hyökkäyspäässä johtuu siitä, että energiaa on jäänyt omiin. Ehkä vähän vaikeasti selitetty, kun eihän kukaan oikeasti voi puolustaa liikaa, mutta ehkä joku hiffaa pointin

- Onkohan puolustajia ohjeistettu ylipelaamaan tilanteet? HIFK:n puolustus nimittäin näyttää korostetulta miespuolustukselta, jossa omaa miestä seurataan varmaan vaikka vaihtoaitioon. Samalla sitten sinne maalille jää sitä tilaa. Varsinkin Grillfors ja Taipalus näyttävät ajoittain pelaavan kyllä liian laajalla säteellä. Se ei sinänsä ihmetyttäisi, jos Pink huitelisi missä sattuu, mutta jos ko. kaksikko skulaa noin, niin jossain mättää.

- Saskatoonin ketjut näyttävät pirun hyviltä. Joo, kyllähän tuo Zabo - Rask oli aivan käsittämättömässä vireessä muutaman viikkon, mutta kun muuten tulos on ollut täyttä paskaa. Ei sillä, diggaan kyllä Raskista nykyään, mutta ei vain jaksa enää katsoa näitä pörriäisiä yhdessä

- Mä en voi sille mitään, että olen alkanut salaa diggaamaan Auvitua. Oikeastaan aika paljon vielä. Tämä sukka, joka ei osaa puolustaa ja kädet ei riitä hyökkäämimiseen, on ollut ylivoimaisesti useimmin kentällä HIFK:n tehdessä maalin tasaviisikoin (37 kertaa, kun kakkosena oleva Elkins 33 kertaa. Pelejä Auvitulla vielä viisi vähemmän), tehotilastossa ylivoimainen ykkönen tällä hetkellä ja joukkueelle vaikea tammikuukin sujui lukemalla +4

- Edelliseen palatakseni. Auvitu - Grillfors -pakkipari takaisin yhteen ja vähän äkkiä. Pirun dynaaminen duo, joka oli jo valmis pari ennen näitä Törmäsen sekoitteluja. On se perkele, että 90% asioista lyödään lukkoon ja pidetään, muttei sitä toimivinta pakkiparia. Taipalus - Grilleri ei toiminut ainakaan tänään tippaakaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Laitetaan nyt muutama pointti:

- Leino 1) ei ole sentteri 2) ei ole ykkösketjun pelaaja. Sinällään potentiaalinen ja taitava pelaaja, mutta aivan väärässä paikassa. Ei pysy alaspäin pelin sisällä ja tänään KalPan ensimmäinen (?) maali tuli, kun KalPa sai alueella 3-2-tilanteen, jossa Taipalus sitten valitsi väärin. Maalin teki Leinon mies. Ei voi ihan oikeasti kenenkään mielestä olla järkevää, että jopa Liigan taitavimman pelaajan rinnalle laitetaan puolustuspeliä opetteleva jäppinen

- Edellisestä kohdasta jatkoa, ainakin osittain. Zaborsky tekee mielestäni jopa "liikaa" töitä alaspäin. Ja juuri sen takia, että Leino pakottaa miehen käyttämään energiaa puolustamiseen todella paljon. Ja itse uskon, että osa Zaborskyn tarkkuuden puutteesta hyökkäyspäässä johtuu siitä, että energiaa on jäänyt omiin. Ehkä vähän vaikeasti selitetty, kun eihän kukaan oikeasti voi puolustaa liikaa, mutta ehkä joku hiffaa pointin.

- Saskatoonin ketjut näyttävät pirun hyviltä. Joo, kyllähän tuo Zabo - Rask oli aivan käsittämättömässä vireessä muutaman viikkon, mutta kun muuten tulos on ollut täyttä paskaa. Ei sillä, diggaan kyllä Raskista nykyään, mutta ei vain jaksa enää katsoa näitä pörriäisiä yhdessä
Leino otettiin tuosta ykkösestä pois ekan kympin jälkeen ja Kuparinen laitettiin tilalle. Paranihan tuo peli huomattavasti, mutta silti jotenkin yksinään joutuu Zabo tuolla pelaamaan ja tekemään aivan liikaa ylimääräistä työtä paikkojen eteen kun muut ovat eri aaltopituudella.

Omasta mielestä HIFK:n rosteri on riittävä mestaruuteen, mutta jotenkin yritetään liian leveällä rintamalla ja levitetään ratkaisuvoimaa liian moneen ketjuun.
 

Stigu

Jäsen
Joukkue on pääosin toteuttanut koko kauden pystysuunnan kiekkoa, jossa pyritään kääntämään peli nopeasti vastustajan alueelle ja yleensä heittämällä kiekko päätyyn, tämän jälkeen pyritään voittamaan päätykiekko tai karvaamaan kiekko syvältä, variaationa tähän on ajoittain se ettei karvata kuin maksimissaan yhdellä pelaajalla syvältä jolloin pyritään kääntämään peli nopeasti keskialueelta takaisin vastustajan alueelle. Ja tämä on Törmäsen IFK:n pelillinen identiteetti, oletko sitä mieltä ettei joukkue pysty toteuttamaan tätä tällä hetkellä lainkaan? Joukkue toteuttaa tätä edelleen, mutta huonosti.
Peace vaan. Sanotaan nyt sitten, että joukkue toteuttaa tuota peliä perkeleen huonosti, niin ollaan samaa mieltä asiasta. On toteuttanut jo noin 16-17 pelin ajan. Siksi onkin mielestäni relevanttia kysyä: Onko tuo kuitenkaan enää HIFK:n peli-identiteetti? IFK:lla ei meinaan näytä olevan enää jalkoja, ja sitä myöten tuollainen AirHockey-peli on tuhoon tuomittu. Pitäisi keksiä joku muu pelitapa kenties.

Mä näen IFK:n kriisin nimenomaan pelillisenä kriisinä. Okei, kyllähän tuolla jengissä on noita avainmiehiä, jotka alisuorittavat illasta toiseen (mm. Ramu ja Kuparinen), mutta kaiken kaikkiaan jotain vikaa on pelitavassa, jos se tuottaa ainoastaan 1,5 maalia per matsi (viimeisessä 16 pelissä) tuolla materiaalilla.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Omia huomioita eiliseen peliin; Taipaluksen puolustuspeli oli huonoa, eikä tullut tulosta paremmassakaan päässä kenttää. PineTribe oli myös kehno , oli liian kiire.
Robert Leino ei kuulu tällä hetkellä kokoonpanoon, se rystysyöttö Kalpan pakin lapaan omalla alueella oli ilmentymä tämän pelurin tän hetken oivalluksista...

Pelitapa on melko toissijainen ongelma tai voimavara jos kaikki maalit tulevat oman pään karkeiden henkilökohtaisten virheiden seurauksena, kuten eilen. Ei se goutsi voi niiden puolesta pelata!
Partanen halukkaampi kuin ennen taukoa, taklasi ainakin kerran, antoi pari hienoa passia joista toisesta Ramu teki.
Zabo pääsee hyvin paikoille, tekee kovasti töitä.
Juuso ampui muutaman kerran vaarallisesti, on edelleen hiukan tahmea. Ja otti tosi tyhmä jäähyn.
Corey totutun hyvä, Goldie tarjoili muutaman maukkaan paikan muttei maistunut. Tepon Miihkali ja Avokätisen Matti onnistuivat hyvin.
Jengi pelaa hyökkäysalueella hyvin, kun vaan saa kiekon hyökkäysalueelle, ja useimmiten se eilen onnistui seuraavasti; pakilta laitaan ja kiekko syvään, johon päästiin kiinni ajoitusten osuessa ennen Kalpan pelaajaa. Tai saatiin kiekko riiston kautta. Toimi aika hyvin toisessa ja kolmannessa erässä.
Pelitapa vaatii aktiivista liikkumista ja viisikon jokaisen pelaajan panoksen, pysähtyä ei voi.
Mutta aika ajoin vastustajalla on kiekko IFK:n päädyssä, niinkuin kiekkopeleissä usein on ja siellä on vaikeaa. Ihan kun PAPP:ssa pelaaja ei aina tunnistaisi, puolustetaanko aluetta vai miestä, ja paine omaan mieheen jää tavallaan kesken jonka seurauksena joku paikkaa, sitten ollaankin jo perässä ja pyöritys alkaa. Onko muilla tästä huomioita?
Näytti vaan eilen omaan silmään joitain kertoja tulevan em. kaltainen ongelma ja ukot jäi ottamatta kiinni.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa kyllä jo varmalta näyttänyt suora pudotuspelipaikka olemaan vakavasti uhattuna. HIFK:lla 49 peliä ja 81 pistettä. Sijalla 7 Tapparalla kaksi peliä vähemmän ja 76 pistettä. Perjantaina Lukko Raumalla, tiistaina Kärpät kotona ja lauantaina Ässät Porissa. Täytyy peliesitysten terävöityä monta astetta, että pistesarakkeeseen tulee muutakin, kuin 0.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Millä pelisysteemillä Stögö oikein kuvittelee voittavansa muut jengit kuin TPS:n ja Sportin? Täytyy toivoa, että nimenomaan nämä joukkueet tulevat vastaan pleijareissa.

Heh, nojoo, ehkä epätodennäköistä että noita jengejä kohdataan kuitenkaan. Joku SaiPa sieltä tulee sääleissä vastaan jotka sitten pudottavat meidät suoraan pois.

Mutta vakavasti puhuen kyllä nämä seuraavat pelit näyttävät sen suunnan löytääkö jengi taas sen voittavan pelin jolla syksyllä taottiin pinnoja tasaiseen tahtiin. Nuo Saskatoonin ketjut olisivat minunkin mielestäni kokeilemisen arvoisia ja pakko ihmetellä jos ei näitä muutoksia nyt aleta tekemään. Jos ei muutoksia tehdä niin aika pää pensaassa menee valmennusjohto.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
WPK: Kiitos tilastoista, hyytävää luettavaa. Aivan yksinkertaiselle tasolle purettunakin ne kääntävät katseet valmennuksen suuntaan. Siis valmennuksen, ei pelaajien. Tämän käsittääkseen ei tarvitse olla Einstein: HIFK on ollut edellisessä 10 ottelussa liigan kolmen huonoimman joukkueen sakissa. HIFK:n materiaali tuona aikana on kuitenkin ollut liigan TOP3 -osastoa. Ihan kevyesti. Jos et usko, katso läpi tämän kauden liigajengit ja niiden pelaajat ihan huolella. Johtopäätös: HIFK alisuorittaa ja en mä tästä pelaajia pysty näillä säädöillä syyttämään. Valmennus ei saa joukkueesta tehoja irti, joten vika on puhtaasti pelisysteemissä ja siinä, miten helposti vastustaja sen kaataa illasta toiseen. Me voidaan täällä pyöritellä yksittäisten pelaajien saikkuja, ketjukoostumuksia, epäonnea, tolppia, tuomareita etc. ja se on osa fanitusta. Ei siinä mitään. Mutta isossa kuvassa joukkueen materiaali ei ole ongelma, tässä olen samaa mieltä Warringtonin kanssa. Ongelma on puhtaasti Stögöllä. Hänen pelitapansa on opittu.

HIFK on vähän kuin gallupeja johtava keskusta. Ensin menee hyvin. Sitten vastustajat löytävät 'keskiolut Alkoihin' -tyyppisiä heikkouksia. Näin käy aina sille, jolla menee pitkään hyvin. Ennustan ja vilpittömästi myös toivon keskustalle syöksyä ennen kevättä. HIFK:n toivon löytävän jotain uutta omaan vaaliohjelmaansa. Pitkä päätyyn ja kova luistelu on nyt hiffattu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pelitapa vaatii aktiivista liikkumista ja viisikon jokaisen pelaajan panoksen, pysähtyä ei voi.
Mutta aika ajoin vastustajalla on kiekko IFK:n päädyssä, niinkuin kiekkopeleissä usein on ja siellä on vaikeaa. Ihan kun PAPP:ssa pelaaja ei aina tunnistaisi, puolustetaanko aluetta vai miestä, ja paine omaan mieheen jää tavallaan kesken jonka seurauksena joku paikkaa, sitten ollaankin jo perässä ja pyöritys alkaa. Onko muilla tästä huomioita?

Olen katsonut kaikki HIFK:n ottelut paitsi ne jotka ovat päällekkäin Jokerien pelin kanssa. Näkemäni perusteella ihan samanlaisia ajatuksia puolustusalueen puolustuspelaamisesta. HIFK:n pelaamisessa on ollut paljon hyvää tai erittäin hyvää. Parhaat ottelut (tasoltaan) ovat näkemistäni edelleenkin 2 x Frölundaa vastaan. Varsinkin ratkaisevassa jälkimmäisessä ottelussa nähtiin suhteellisen hyvää hyökkäyspelaamista ja huonoa puolustusalueen puolustuspelaamista, joka sitten ratkaisi jatkajan.

HIFK:n hyökkäysvoima ja taito on kokonaisuutena Liigan paras. Siksi kannattaa pohtia miksi HIFK:n maalinteko on hiipunut surkealle tasolle viimeisissa otteluissa. Liekö noita kohta 10 ottelua, joissa keskiarvo on selvästi alle kahden maalin. Näin matalalla tehdyllä maalimäärällä puolustuspelaamisen pitäisi olla timanttia, mutta se ei ole mahdollista HIFK:n pakistolla. Se ei ole lähelläkään samaa tasoa kuin hyökkäys. Kun HIFK teki vielä hieman vuodenvaihteen jälkeen ja sitä ennen syyskuusta lukien eniten maaleja Liigassa, pakiston virheet ja kädettömyys eivät maksaneet samalla tavalla pisteitä kuin nyt. Maalimäärän putoamiseen on nähdäkseni aivan selkeä syy. Hyvän viisikkopuolustamisen osaavat joukkueet kuten Blues, Tappara, JYP, SaiPa ja pari muuta ovat oppineet vastaamaan HIFK:n hyökkäyspelaamiseen. Törmäsen HIFK pyrkii lähes aina avaamaan ensisijaisesti keskustaan hyökkäyssiniselle luistelevalle hyökkääjälle tai tarjoamaan pitkän syötön laitaan. Onnistuessaan tämä tuottaa joko läpiajon tai ainakin hyvän mahdollisuuden ensin esimerkiksi 2vs2 pelaamiseen hyökkäysalueella ja sitten mahdolliseen toiseen aaltoon pakkien tukemana. Tämä siis toimi aiemmin. Nyt viisikkopuolustamisen osaavat joukkueet eivät anna HIFK:lle enää tätä mahdollisuutta vaan ne pitävät 3-4 pelaajaa HIFK:n kärkihyökkääjän alla. Tällöin syöttö ja ajoitus onnistuessaankin johtaa helposti aiemman 2vs2, 2vs1 tai 1vs0 tilanteen osalta 2vs4 tai ainakin 2vs3 ja osin myös 1vs4 ja 1vs3 eli HIFK:n hyökkääjä on varsin yksin. Törmänen on pyrkinyt vastaamaan tähän nopeuttamalla peliä entisestään, mutta tämä on johtanut siihen, että HIFK:n tukimahdollisuudet yksinäiselle hyökkääjälle hyökkäyssinisellä ovat heikentyneet kun viisikkopelaaminen kärsii ja viisikon etäisyydet ovat isot. Niissä 5vs5 tilanteissa joissa HIFK kuitenkin pääsee esimerkiksi riiston seurauksena pyörittämään peliä vastustajan puolustusalueella, joukkue on erittäin vaarallinen. HIFK:lla on useita pelaajia (Zaborski, Goldobin, Ramstedt, Elkins jne) joiden taitoa voi vaan ihailla kiekonkäsittelyssä ja erinomaisia maalintekijöitä noiden lisäksi kuten Puustinen. Ongelma tuleekin siinä, että HIFK ei tällä hetkellä pysty hyödyntämään hyökkäyspotentiaaliaan koska vastustajat ovat lukeneet HIFK:n hyökkäyspelaamisen ja tehneet siitä todella vaikeaa.

Syksyllä kirjoitin tänne, että Törmänen ei pysty pelaamaan ja voittamaan Liigan parhaita joukkueita vastaan silloin nähdyn yksinkertaisella, nopealla hyökkäyspelaamisella. Olin väärässä, HIFK pystyi. Mutta nyt muut ovat tehneet omat johtopäätöksensä HIFK:n hyökkäyspelaamisesta ja osaavat vastata siihen viisikkona. Voi hyvin olla, että Törmänen ei ota viivelähtöjä koskaan taktiikkavalikoimaansa, mutta kun NHL:ssä tiukimmatkin pystykiekkojoukkueet käyttävät niitä ainakin joskus, uskon Törmäsenkin vielä monipuolistavan HIFK:n pelitapaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK kärsii edelleen jostain kuvitteellisesta menestyskrapulasta mitä alkukauteen tulee, voittoja tuli paskallakin pelillä ja jos kaveri johti aluksi niin viimeistään kolmannessa mentiin ohi. Karkeasti tuntuu siltä että muiden peli on ollut nousujohteista koko kauden ja IFK jäänyt tasolleen mikä ei enään riitä, riitti alkukaudesta.

Pelaajia tuohon ei kannata enää haaveilla lisää, ne enemmänkin sekoittaa pakkaa kuin rakentaa sitä paremmaksi. Nyky-Liigassa ei yksittäinen pelaaja tule ratkomaan pelejä varsinkaan IFK:n tapauksessa kun rosterissa on jo Zaboa ja Goldieta. Jos Melart tulisi niin siinä on viimeistään paketti koossa ja sillä mennään minne mennään.

Peli on sekaisin ja pahasti. Pakit myöhässä hyökkääjät ei saa kiekkoja vauhtiin jne. IFK hallitsee peliä ja vastustajan maalille 10-15 minuutissa yksi veto!

En oikein ymmärrä ketjujen sekoittamista kesken pelin, heräte vaikutus sillä voi olla mutta täytyyhän joku merkitys olla silläkin millä on saatu aikaisemmin tulosta ja millä treenataan. IFK on "joutunut" sekoittamaan ketjuja aika monta kertaa kesken pelin, harvoin tuo maalintekovoimaa, ainoa mitä tuo on se että jos minuuteissa enemmän pelaavaan kenttään siirretään Kupru keskelle niin totta helvetissä hyvin puolustavan sentterin kanssa pelataan paremmin nolla-nollaa. Itse reagoisin ennemmin esim niin että kenttien peliminuutit ylösalas neloselle eniten peliaikaa, siellä tuoreimmat miehet jne.

Meidän tulivoimaisimmaksi kentäksi ajateltu Ramun kenttä on edelleen liian laiska alaspäin. Elkinsin kenttä on tasapainoisin mutta liian tehoton, vaatii Goldielta huippupeliä jotta pisteitä tulisi. Zabon kenttä on edelleen se miltä odotetaan tulosta eniten, harmi että se näyttää toimivan vain Kuprun kanssa jolloin peli ei ole järin idearikasta ylöspäin.

Jotain positiivista, Amerikan Matilta hieno sisääntulo! Isännän otteita ja maali! Ei enempää voi toivoa, täyttää tonttinsa, hyvä pelimies näin nopeasti analysoituna.

_
 

Stigu

Jäsen
koko teksti

Ensinnäkin, on ilo lukea täällä IFK-osiossa myös asiantuntevien Narrifanien, kuten Cobol tai C.Orr kirjoituksia. Cobolin kanssa täysin samaa mieltä koko kirjoituksesta. Omasta mielestäni isoin solmu IFK:n pelissä on tuo oman puolustusalueen puolustuspelaaminen ja kiekonriistoista seuraavat hyökkäyksiinlähdöt.

Puolustuspelaamisen suhteen meiltä puuttuu mielestäni selkeästi (ensisijaisesti) pakkeja, jotka pystyvät nopeasti lopettamaan nuo laitapörräykset. Nythän siellä pakit (ja hyökkääjät) lähinnä seuraavat vastapuolen kiekollista pelaajaa, mailalla hieman sörkkien. Kirkkaimpana esimerkkinä joku Moberg, joka ei luojan kiitos ole pelannut viime peleissä. Ratkaisu olisi pistää kroppa kiinni vastapuolen pelaajaan ja pysäyttää pelaajan liike. Ja kuten täällä on mainittu, IFK:lla on myös selkeästi ongelmia tuon alue/miespuolustuksen kanssa.

Puolustusalueen hyökkäyksiinlähdöt taas kärsivät siitä, että IFK:n koko viisikko puolustaa erittäin tiiviisti oman maalin edustalla. Eilisessäkin pelissä oli höyryävänä kymenä tilanteita, jossa koko viisikko on noin 2-3 metrin päässä omasta maalista. Ei tuollaisesta muodostelmasta voi yksinkertaisesti lähteä hyökkäykseen.

Tasapuolisuuden vuoksi mainittakoon, että kyllähän KalPan ensimmäinen erä eilen oli aivan uskomattoman mainiota kalakukkopeliä parhaimmillaan: Kiekkokontrollia, nopeutta, viivelähtöjä ja jatkuvaa iholla olemista.Varmasti esim. Kärpät olisi myös ollut vaikeuksissa tuon pelin kanssa.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huono puolustuspelaaminen on mielestäni seurasta huonosta puolustuspään pelikirjasta. Pakit ei tiedä mitä tehdä, jos tulee painetta. Aika usein on ilmeisesti sovittu, että laituri on laidassa kiinni, jotta pakki voi lyödä rännin kautta hyökkääjälle. Tässä on pari ongelmaa, ensinäkin se on helppo lukea pois ja katkaista, toiseksi hyökkääjä on seisovin jaloin, jolloin vaihtoehdot on heittää purkukiekko tai toivoa, että saadaan pelattua omille Jos kiekko saadaan omille on hyökkäykseenlähtö 9/10 alivoimainen ja jos taas tulee purkukiekko niin puolustusrumba alkaa uudelleen.

Lisäksi puolustussekoilussa näkyy tämä ongelma, että ei tunnisteta puolustetaanko miestä vai aluetta. Hyökkääjät seisoo orjallisesti viivantuntumassa ja jättää pakit yksin kulmiin eikä mennä edes irtokiekon perään..
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ehkä vedän mutkia suoriksi mutta tässä kaiken PAPP-analyysin, hyökkäysvariaatioiden ja vastustajien pelinlukuspekuloinnin keskellä mielestäni unohdamme yhden kriittisimmän muutoksen alkukauden ja viimeisen noin 20 pelin otannan välillä. Tämä kriittinen muutos voidaan nimetä esim. Jasse Ikosen puuttumiseksi.

Yksinkertaistettuna voitaisiin kysyä mitä meiltä nyt puuttuu verrattuna esim. joulukuun 15. päivään? Vastaus: neloskenttä joka voi joko tarjota tulitukea kärkiketjuille tai vaihtoehtoisesti ratkaista pelin joko otteluiden alussa tai lopussa.

Kun esittää näinkin rohkean argumentin, on hyvä tarjota väitteelleen jotain konkreettista tukea. HIFK:n laukaisuprosentti kauden ensimmäisen 30 ottelun aikana, joista oletan Ikosen olleen mukana suurimmassa osassa, oli 10,56%. Samalla aikajaksolla maalivahtien torjunta-% oli 91,24. Ikosen loukkaantumisen jälkeiseltä ajalta lukemat ovat 8,24% ja 91,21%. Uskaltaisin väittää laukaisuprosentin eroa merkittäväksi. Ikosen henkilökohtainen laukaisuprosentti muuten oli 12,3.

Siinä missä alkukaudesta neloskenttä oli lukittu muotoon Luttinen - Nykopp - Ikonen on viimeaikoina jouduttu peluuttamaan Luttisen tilalla Partasta ja Ikosen korvaajaksi on yritetty Blomqvistia, Leinoa, Leinosta, etc. Kun alemmista kentistä ei ole tullut apuja niin ehkä muut kentät ovat joutuneet puristamaan mailaa liikaa? Niin tai näin, pidän Ikosen kauden päättänyttä loukkaantumista huomattavana tekijänä nykyiseen alamäkeen. Siksi näenkin ettei puolustuksen vahvistaminen pitäisi olla eikä olisi pitänyt olla Nybarin ykkösprioriteetti vaan nimenomaan Ikosen korvaajan hankinta. Nimimerkin "Lennu" hankinnalla saattaisi olla vielä käänteentekevä muutos loppukauden kuvioihin. Toki pelikirjalla on varmasti mieletön osuus nykyiseen alamäkeen, muttei siitä haittaakaan olisi että joukkueella olisi jälleen hyvin roolitettu hyökkäyspotentiaalinen neloskenttä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Sen hyvän jakson aikana joukkue napsi voittoja melko kuluttavan näköisellä pelitavalla. Maaleja syntyi liukuhihnalta ja kolmansien erien venymiset olivat upeita. Sitten tuli otteluruuhka, väsyminen sekä loukkaantumissuma, eikä tämä voi olla näkymättä tulostaululla. Tällä hetkellä maaleja ei tunnu syntyvän millään. IFK:n pelityyli vaatii paljon energiaa, mutta tällä hetkellä sitä puuttuu ratkaisevan parin napsun verran ja kaiken lisäksi osa pelaajista tuntuu vetelevän hieman puolikuntoisena. Lisäksi Husso on jotenkin ihmeesti taantunut junnukisojen jälkeen. On tässä vielä aikaa, joten köyttä en suostu rasvailemaan, mutta paljon on Stögöllä tehtävää saadakseen joukkue vetämään samalla tavalla kuin sen hyvän jakson aikana. Ja nimenomaan siten, että kuntopiikki ajoittuu kevään tärkeimpiin peleihin, mutta myös siten, ettei tätä ennen kilpailijat juokse vasemmalta ja oikealta edelle.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen hyvän jakson aikana joukkue napsi voittoja melko kuluttavan näköisellä pelitavalla. Maaleja syntyi liukuhihnalta ja kolmansien erien venymiset olivat upeita. Sitten tuli otteluruuhka, väsyminen sekä loukkaantumissuma, eikä tämä voi olla näkymättä tulostaululla. Tällä hetkellä maaleja ei tunnu syntyvän millään. IFK:n pelityyli vaatii paljon energiaa, mutta tällä hetkellä sitä puuttuu ratkaisevan parin napsun verran ja kaiken lisäksi osa pelaajista tuntuu vetelevän hieman puolikuntoisena. Lisäksi Husso on jotenkin ihmeesti taantunut junnukisojen jälkeen. On tässä vielä aikaa, joten köyttä en suostu rasvailemaan, mutta paljon on Stögöllä tehtävää saadakseen joukkue vetämään samalla tavalla kuin sen hyvän jakson aikana. Ja nimenomaan siten, että kuntopiikki ajoittuu kevään tärkeimpiin peleihin, mutta myös siten, ettei tätä ennen kilpailijat juokse vasemmalta ja oikealta edelle.

Jos puheet siitä että osa joukkueesta ei ole sitoutunut, niin peli ei ikävä kyllä tule paranemaankaan jos sillä puolella ei tule muutosta. Oliko se Kölli kuka eilen Ruudun studiossa viittasi tähän ja kyllähän se kentälläkin näkyy. Huolestuttavaa että ongelma on nimenomaan asennepuolella, jos näin on.
Kuntopuolelle ei ole enää paljonkaan tehtävissä ennen pleijareita.
Joukkuehenki kasvaa nimenomaan myös vastoinkäymisistä, tässä on se mahdollisuus että homma lähtisi nousuun. Voi tietysti käydä "perinteiset", eli sääleistä ulos. Stögön vastuulla on nyt paljon, johtavat pelaajat (esim. Luttinen) yrittää kyllä esimerkillään näyttää tietä, vapaamatkustajia on tällä hetkellä liikaa. Voi olla etteivät he usko Stögön myymään pelitapaan, vaikea sanoa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Paluu Jortsun donitsit-Gateen; Grönman vihjaili eilen Nelosen lähetyksessä, että Husson paino olisi noussut U20-kisojen aikana 7 kg, joka olisi jo aikamoinen määrä lisäpainoa nuorelle huippu-urheilijalle kesken kauden. Pakko olla legendaa tuon Husso-jutun tai sitten kannattaa muokata torjuntatyyliä enemmän peittävään suuntaan, kun on millä peittää.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Paluu Jortsun donitsit-Gateen; Grönman vihjaili eilen Nelosen lähetyksessä, että Husson paino olisi noussut U20-kisojen aikana 7 kg, joka olisi jo aikamoinen määrä lisäpainoa nuorelle huippu-urheilijalle kesken kauden. Pakko olla legendaa tuon Husso-jutun tai sitten kannattaa muokata torjuntatyyliä enemmän peittävään suuntaan, kun on millä peittää.

Miten helvetissä voisi yksien junnukisojen aikana painoa lisää seitsemän kiloa? No, kai se on mahdollista, jos kiskoo bisseä koko reissun ajan, makaa sohvalla ja syö pitsaa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Miten helvetissä voisi yksien junnukisojen aikana painoa lisää seitsemän kiloa? No, kai se on mahdollista, jos kiskoo bisseä koko reissun ajan, makaa sohvalla ja syö pitsaa.

Kyllä seitsemän kuulostaa vähän liioitelulle. Mutta jotain pohjaa jutulla varmaan on.
Tuo vain kuvaa miten "tyhmiä" monet junnut on, ei tajuta niitä vaikutuksia, mitä tuollaisella porsastelulla voi urheilijalle olla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllä seitsemän kuulostaa vähän liioitelulle. Mutta jotain pohjaa jutulla varmaan on.
Tuo vain kuvaa miten "tyhmiä" monet junnut on, ei tajuta niitä vaikutuksia, mitä tuollaisella porsastelulla voi urheilijalle olla.

Jumalauta jos pitää paikkaansa, että Husso on vetänyt soppaa junnukisojen ajan ja on sen takia huonossa kondiksessa, niin kertoo ihan riittävästi hänen motivaatiostaan ammatinharjoittamiseen. Olisi paitsi maajoukkuetta, eritoten seurajoukkuettaan kohtaan täysin anteeksiantamatonta. Ei muuta kuin Mestikseen hakemaan motivaatiota ja uutta ukkoa sisään loppukaudeksi. Eniten toki toivon, ettei tällaisilla väittämillä ole mitään perää.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Puskaradiosta myös kuultu että Hussollehan sorvattiin kesken kauden uusi soppari joka on jo ihan hyvää Liiga-tasoa. Sitä ennen veteli junnusopparilla joka oli per matsi periaatteella. Nämä toisen käden tietoa mutta joka tapauksessa ainakin massit taskussa on lisääntynyt aika paljon lähiaikoina, eihän sen pitäisi vaikuttaa ammattiurheilijaan, eihän.

_
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Puskaradiosta myös kuultu että Hussollehan sorvattiin kesken kauden uusi soppari joka on jo ihan hyvää Liiga-tasoa. Sitä ennen veteli junnusopparilla joka oli per matsi periaatteella. Nämä toisen käden tietoa mutta joka tapauksessa ainakin massit taskussa on lisääntynyt aika paljon lähiaikoina, eihän sen pitäisi vaikuttaa ammattiurheilijaan, eihän.

_

Eikö se Husson sopimuksen tarkistus tehty jo viime kauden aikana. Muistelen videota, joss Nybondas istuu katsomossa ja kertoo asiasta. Tulikohan siinä samalla myös Kuparisen jatko ilmi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eikö se Husson sopimuksen tarkistus tehty jo viime kauden aikana. Muistelen videota, joss Nybondas istuu katsomossa ja kertoo asiasta. Tulikohan siinä samalla myös Kuparisen jatko ilmi.

Olisiko silloin vain kiinnitetty Husso tälle kaudelle. Ymmärsin kyllä jutuista mitä kuulin että "isot" Liiga-tason hillot on lähtenyt pyörimään vasta tällä kaudella. Ilmeisesti heti hyvän alkukauden jälkeen. Tarkkoja päivämääriä en tiedä.

_
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös