Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 937
  • 3 844

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ykkösketju kussut tämän pelin ihan täysin. Kaikki maalit käytännössä tämän ketjun piikkiin. Zaborsky on niin turhautunut tällä hetkellä, että ei mitään käyttöä koko ukolla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Upea kiekkospektaakkeli menossa taas kerran. Mitähän tässä voi edes enää sanoa...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onneksi saatiin pehmeäkätinen Generous!
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Ifk:lla tuntuu olevan aina päin vittua nämä erien alut. Tänään ekaan ja kolmanteen erään heti heittää vastustaja. En ihan hetkeen muista peliä milloin olisimme tehneet edes pelin ensimmäisen maalin. Olen ihan saatanan huolissani.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pehmeäkätinen taitopakki Matt Generous iskee heti maalin, hienoa. Luulin, että Generous tuo vain fyysisyyttä puolustukseen.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oho, come cack tiimi vaudissa taas, tähänkö nyt palattiin? Ei ollut Ramstedtilla sitten ketään kelle syöttää joten oli pakko vetää itse. Saa sitä useamminkin yrittää itse laukoa.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Ei voi mitään - toinen kädellinen sentteri puuttuu, yksi kädellinen laituri ainakin ja samaten kädellinen pakki. Osaavat eivät ole tasollaan ja täytepelaajista ei ole apua. Oikeassa olemme!
Melko naurettavaa touhua osalta kirjoittajista täällä. Kun jengillä menee huonosti, niin vaaditaan Nybaria laittamaan puoli jengiä uusiksi. Muistuttaisin, että IFK:lla tai millään muullakaan joukkueella ei ole rajatonta budjettia. Ei siinä, rightin pakki ja Ikosen korvaaja puuttuu, mutta silti jotain rajaa näihin vaatimuksiin. Kädellinen sentteri? Ei millään muullakaan joukkueella ole kahta "Ramstedtia" rosterissa. Sama juttu kädellisten laitureiden kanssa. Nämä osastot ovat IFK:lla TOP-3 -tasoa koko liigan mittakaavassa.
 

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Se tässä ehkä eniten kauhistuttaakin että jengin pitäisi olla puolustusta lukuunottamatta aika kova. Tosin kun otteet kaukalossa ovat vuodenvaihteen jälkeen antaneet ymmärtää. En kovin vahvistuksia haihattele, mutta joku järkeenkäypä selitys olisi paikallaan tästä taaperruksesta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tappioita tappioita ja tappioita. Vittu että alkaa kypsyttää tää touhu taas!

Mä taidan toteuttaa kohta sen vinkin, jonka eräs kannattaja sanoi kauan sitten: Osta nyrkkeilysäkki, ja tällasten pelien jälkeen mene hakkaamaan sitä kun vesikauhuinen raivopää 5-10 minuutiksi, niin helpottaa huomattavasti.

Tosin en tiedä helpottaisiko tuokaan...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Generous-Teppo oli tänään todella hyvä. Siihen ne positiiviset sitten jäikin. Grillforsilta huono matsi, Taipalukselta lähes hirvittävä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Perse, nyt sitten vituttaa, mutta olihan tuo lopun nousu ihan hienoa settiä. HIFK hävisi tänään surkeasti koottuun 1-kentälliseen (ketjuun), joka otti 2 maalia erien alkuun. Toivon mukaan Stögö(kin) käsittää, että Ramu on valovuoden Leinoa parempi sentteri ja hänen ympärilleen kannattaisi koota ykkönen. Generousilta siisti alku, maali ja otti paikkansa oman maalin edessä. Kiinnitin huomiota, että just silloin kun Matt päivysti HIFK:n maalilla, Kalpan pelaajilla ei ollut hinkua sinne. Lopussa Generous jo ylihyökkäsi pari kertaa aiheuttaen ainakin yhden vaaranpaikan. Mutta mukavasti löi itseään likoon.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Hieno nousu, mutta silti suurin osa pelistä aika paskaa. 1. ja 3. erän alut olivat paskaa. Taipalus voisi oppia pitämään miehensä puolustusalueella, nyt 1-0 ja 3-0 maalit Taipaluksen piikkiin. Generoukselta hyvä peli ja maali kruununa. Tehottomuus vaivasi taas, paikkoja kyllä oli.

Generous-Teppo oli tänään todella hyvä. Siihen ne positiiviset sitten jäikin. Grillforsilta huono matsi, Taipalukselta lähes hirvittävä.

Hyvä pari kyllä, ehkä kannattaisi laittaa Honkaheimo Taipaluksen pariksi ja Grillfors Auvitun kanssa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On tuo HIFK:n peli niin tuskaista puurtamista, ettei tuohon vain pysty samaistumaan, ei tuo ole se HIFK, jota haluaa katsoa. Ei viedä taklauksia loppuun, vaikka olisi hyvä paikka siihen, joukkue on niin neutraali, että oikein hävettää. Hallille ei enää tällä kaudella tulla, ellei jotain täysin ihmeellistä tapahdu. Nytkin viimeiset kahdeksan minuuttia, eikä yhtään tilannetta saada aikaiseksi, kaikki ajatukset puuttuvat pelistä. Joulukuun alun jälkeen ei yhtään hyvää peliä joukkueelta, se kertoo paljon tilanteesta, hyvä jos joku jaksaa olla tyytyväinen. Hallille tulosta perun puheeni, jos Melart tai Petrell tulisivat joukkueeseen, toisivat 100% lisää asennetta joukkueeseen.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Perse, nyt sitten vituttaa, mutta olihan tuo lopun nousu ihan hienoa settiä. HIFK hävisi tänään surkeasti koottuun 1-kentälliseen (ketjuun), joka otti 2 maalia erien alkuun. Toivon mukaan Stögö(kin) käsittää, että Ramu on valovuoden Leinoa parempi sentteri ja hänen ympärilleen kannattaisi koota ykkönen.
Tuo Ramu-Arttu-pari toimii hyvin, tuohon kun vielä saisi Zabon mukaan niin voisi olla kova ketju. Nyt tosin tuo ykkönen rupesi toimimaan hyvin kun Kuparinen vaihdettiin tilalle.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Hyvä nousu, mutta sillähän ei ole mitään merkitystä, kun pisteitä ei tullut. Ehkä antaa buustia seuraaviin matseihin. Nyt ollaankin nopealla silmäyksellä teoriassa jo sääliviivojen välissä , kun muilla on vähemmän pelattuja matseja.
 

Stigu

Jäsen
joukkue on niin neutraali, että oikein hävettää.
Tässä kiteytettynä omat fiilikseni. Vittu tuo jengi on oikeasti neutraaliuden perikuva. Ei mitään särmää. Ei mitään peli-identiteettiä. Neljä kentällistä toteuttaa Stögön AirHockey Hangover-kiekkoa pyytettömästi illasta toiseen. Kiekkoa, jossa otetaan turpaan vastustajalta kuin vastustajalta. Tuloksena about 1 tehty maalia per matsi. Tuosta jengistä puuttuu tyystin identiteetti. Millä pelisysteemillä Stögö oikein kuvittelee voittavansa muut jengit kuin TPS:n ja Sportin? Täytyy toivoa, että nimenomaan nämä joukkueet tulevat vastaan pleijareissa.

Jengi on osittain perseelleen koottu, mutta kyllä Stögö on suurin syyllinen tuohon taaperrukseen. Perkele, jengistä löytyy pelajia, kute Zabo, Luttinen, Puustinen, Ramstedt, Rask, Elkins , Nykopp, Grilli, Söde, Taipalus. Pelaajia, joista jokainen liigajengi olisi kiitollinen. Nyt nuokin pelaajat menevät hukkaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mitään peli-identiteettiä. Neljä kentällistä toteuttaa Stögön AirHockey Hangover-kiekkoa pyytettömästi illasta toiseen.

Kaksi lausettasi taistelee aika pahasti toisiaan vastaan, tuo pystysuunnan nopea peli on nimenomaan IFK:n tämän kauden pelillinen identiteetti. Tuo pelillinen identiteetti ei vaan toimi tällä hetkellä tarpeeksi hyvin. Rosteri ja hankinnat ei ole syypää tähän, rosteri on Liigan TOP3 kokonaisuudessaan, pelitapa ja sen toteutus on tällä hetkellä ongelmana.

Ne jotka ovat heittämässä tässä vaiheessa jo hanskoja tiskiin, pyydän tehkää se vähin äänin tai edes järkevillä argumenteilla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
HIFK on valitettavasti vakiinnuttanut huonon tasonsa, ei "ihan" alkanut se Pinkin Pelicans- jatkoaikavoitossa hehkuttama uusi nousu... Kyllä Törmänen saa tästä ottaa ison siivun piikkiinsä, kun ei ole pistetahti parantunut, vaikka sairastupa on tyhjentynyt sitten pahimman vaiheen. Ainoa pieni toivon kipinä itselleni jää siitä, että yhtä lukuunottamatta kaikki pelit ovat olleet ns. yhden maalin pelejä loppuminuuteilla eli numerollisesti tasapäisesti on pelattu suurinta osaa vastaan. Jos Antti saisi muutaman alla luetelluista osa-alueista parempaan kuosiin, niin HIFK voisi päästä sääläreistä jatkoon. Ei ole siis odotukseni korkealla vuoden 2015 tulosten perusteella.

Kuntopuntarissa, viimeiset 10 peliä, HIFK edelleen pohjasakkaa Tepsin kanssa.
- sarjapisteet: 8 (sijoitus 13. ja vain yksi 3 pisteen voitto)
- tehdyt maalit: 16 (sijoitus 13. eli se siitä syksyn maali-iloittelusta)
- päästetyt maalit: 26 (sijoitus 10. ja torjuntaprossissa Husso 9., Lankinen 19. Huom! Pojilla koko kauden pelien tilasto.)
- ylivoima: 13,89% (sijoitus 9. ja viidellä jengillä prossat > 20%)
- alivoima: 80% (sijoitus 11.)
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ne kädet, ne kädet, eli toinen kädellinen sentteri on puuttunut koko kauden! Yhdelle jää liikaa töitä. Kyllä minäkin pistäisin Ramun Zabon ja Raskin väliin ja Arttu - Nypsi on yksi pari. Puustinen - Elkins - Goldie. Siinä alkua, on jämät sitten mitä on. Voitat, jos teet yhden enemmän kuin kaveri.
Pakit: kun en nähnyt peliä, en voi tietää kaikkea, mutta lukemani perusteella ei siellä ole kuin Grillfors, joka pysyy jonkinmoisella tasolla. Auvitu menetti otteen loukkaantuessaan. Taipalus on enemmän hyökkäyspään pakki, muttei aivan riittävä siellä ja tarvitsee varmaa tukea. Generous - näköjään ei vauhti riitä. Pikkarainen - flegu! Söderholm - poissa. Nyqvist ja Teppo - parina tai muiden kanssa ei mitään katastrofeja (+/-), mutta puuttuu massaa. Muut vielä vähemmän siellä! Mutta haluan väittää, että kun tämä jengi on puolustanut joukkueena ei tuo puolustus ole ongelma. Kun jalat jaksavat ei liioin hyökkäys tilanteisiin asti. Mutta maalille ei mennä, laukaukset myöhässä ja liian korkeat, ei taklaamista, rouhimista, maskia! Ja omassa päässä ei tarjota makuupaikkoja! Siinä "suurimmat" ongelmat. Välttäkää vain jatkossakin jäähyjä, taklauksia ja kaksinkamppailuja ja antakaan muiden polkea, koukkia, pitää mailasta, estää ja kahvata! Kyllä se siitä sitten finaalissa, jos nyt satutte pääsemään sinne.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähes koko teksti

Hyvä fanitoveri, tekstissäsi ei ole juurikaan järkeä ja jos et nähnyt peliä, mistä vedät johtopäätöksen että Generousin vauhti ei riitä? Generous oli tänään molempiin suuntiin parempi kuin meidän kärkipakit Taipalus ja Grilforss, Generous pelaa hyvin mies-miestä kiekottomana, ja paria poikkeusta lukuunottamatta voitti kaksinkamppailut.

Ensin se oli puolustava puolustaja, sitten se oli kiekollinen rightin puolustaja, ja nyt kädellinen sentteri joka meiltä puuttuu. Mitä seuraavaks, kunnon maalivahti tai laitahyökkääjät? Vielä kerran, tuo rosteri on Liigan kärkeä kokonaisuudessaan, tällä hetkellä se alisuorittaa ja pahasti. Koko joukkue ei voi alisuorittaa näin pitkään ja pahasti, ei koskaan, ilman että pelitavassa ja valmennuksessa on jotain pahasti pielessä.

Törmäsen pitää löytää tuohon pelitapaan variaatioita ja parantaa ajoituksia, muuten meidän alamäki jatkuu ja tulee melkonen pudotus sarjataulukossa. Kirjotan noista pelitavan ongelmista myöhemmin tänne, vähemmän väsyneenä.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Kaksi lausettasi taistelee aika pahasti toisiaan vastaan, tuo pystysuunnan nopea peli on nimenomaan IFK:n tämän kauden pelillinen identiteetti.
Siis miten joku asia, jota ei pystytä toteuttamaan, voi olla jengin peli-identiteetti? Vähän kuin sanoisi, että suomalaisen sadan metrin juoksijan taktiikka on juosta muita nopeammin, mutta taktiikka vaan ei toimi. Tai että Arttu Wiskarin tavoitteena on soittaa ja laulaa kuin Metallica, mutta hän ei ole aivan pääsyt tavoitteeseensa.

Jos olet katsonut IFK:n viimeiset 15 peliä, olet varmasti huomannut, että IFK EI ole nopea pystysuunnan pelissä. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että IFK oli nopea pystysuunnan pelissä syksyllä. Siis silloin kun muut jengit valmistautuivat kauteen. Se suurin kysymys onkin: Mikä on IFK:n peli-identiteetti tai osaamisalue keväällä 2015? Meikäläiselle tämä kysymys on ainakin täysin avoin: Jos se ei ole pystysuunnan nopea peli, niin mitä se on?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK on kuntopuntarissa viimeisen 20 pelin perusteella muistaakseni 10. Viimeiset 10 matsia kertoo kuitenkin tason nyt ja takana on vain TPS. Kalpa on ihan hyvä joukkue, eikä nyky-IFK yksinkertaisesti pysty voittamaan näitä top-6 joukkueita. IFK on suoraan sanottuna uskomattoman paska syyskauteen nähden, eikä suunta näytä muuttuvan mihinkään. Osa paskuudesta selittyy maalinteolla, joka on toistuvasti liian vaikeaa ketä tahansa liigaveskaria vastaan. Silti ongelmia on muuallakin, kuten esim. puolustuksessa tapahtuu jättimäisiä virheitä todella paljon.

IFK tulee olemaan sijalla 6-7. runkosarjan jälkeen. Takana olevat pelaavat hyvää kiekkoa ja taitaa kaikilla olla vähemmän pelejä pelattuna. Todennäköisesti seurauksena tuttuakin tutumpi säälisarja, josta ehkä jatkoon, ehkä ei. En usko, että pelillinen taso muuttuu tuosta parissa kuukaudessa niin paljoa, että joku top-4 joukkueista oikeasti pystytään haastamaan pleijarisarjassa. IFK on hitaahtko joukkue, jonka viisikkopelaaminen ei ole lähelläkään tasapainossa kuin täysin hetkellisesti. Liikaa heikkouksia, ei voi mitään.

Syksyähän voi muistella, mutta kuinka monta muuta joukkuetta on aiemmin pelannut vahvan syyskauden, sen jälkeen pelin taso on romahtanut täysin pariksi kuukaudeksi ja joukkue on noussut takaisin syksyn tasolleen?

En muista yhtään, mutta päinvastaisia muistuu heti todella useita.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Se tuossa raivostuttaa, että HIFK yrittää väkisin pelata tasaisilla ketjuilla, kun melkeinpä itse kasaisin nuo kaikki munat samaan koriin-periaatteella.

Zaborsky-Ramstedt-Luttinen
Goldobin-Elkins-Puustinen
Leino-Kuparinen-Rask
Blomqvist-Nykopp-Partanen

Väittäisin että olisivat paremmat kuin tänään. Tänään kaaduttiin tehottomuuteen maalinteossa ja henkilökohtaisiin virheisiin puolustuksessa, kuten monesti aikaisemminkin tällä kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös