Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 911
  • 3 844

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kun vielä puhutaan levosta, niin Blues tuli pelipariin 3 päivän levolla, Hifk yhden. Lisäksi meillä ollut tammikuussa muutenkin yksi peli enemmän. Ei ainuttakaan 3 päivän lepoa joulun jälkeen. Jokainen huippu-urheilua ymmärtävä tajuaa miten merkittävä tasoitus tässä annettiin.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
JHag: joo kyllähän meiltä puuttuu luettelemasi tapaiset kaverit. Toisaalta nyt on enemmän luisteluvoimaa ja taitoa. Mutta tämä on Stögön joukkue ja sillä mennään.

Itse olen nauttinut sikana joukkueen esityksistä aina tammikuun puoliväliin. Nyt on suvanto menossa, mutta en anna sen hämätä. Ennemmin itse katson Ramun tyyppisiä kavereita, kuin Liiviikejä. Simo oli meillä monta kautta, mutta kyllä esitykset jäivät mestaruus kautta lukuunottamatta aika köykäisiksi. Ainahan nämä kaverit jälkikäteen tuntuu paremmilta, mitä olivat oikeasti. Eilen Simo keräsi lähinnä kamoja. Aivan turhake siinä pelissä.

Mitä taas tulee roolitukseen, niin siinä kyllä Stigun ja JHagin kanssa samaa mieltä. Nyt roolitusta ei ole ja minäkin sen hyvänä näkisin. Mutta samalla myös liiton koulutuksia kolunneena voin vakuuttaa, että roolitukset jatkossa vähenee. Syy on se, että paljon parjattu junnumylly kaikesta huolimatta syytää koko ajan taitavampaa ja nopeampaa kaveria ulos. Tästä syystä roolit häviää, kun puukädet eivät enää mahdu jengeihin kuin vanhan liiton koutseille. C-junnuissa jo esim. alkaa löytyä vähintään 3 ketjullista taitavia kundeja. 10 vuotta sitten niitä oli 1,5.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen myös konkretisoitui eräs mielenkiintoinen seikka: tuo puolustus kaipaa tuhat kertaa enemmän Auvitua kuin Södeä. Ensimmäinen on eräs Air Hockeyn peruspilari kun taas puolikuntoinen Söde on ollut enemmänkin haitta kuin lisä. Ikävä sanoa näin mutta niin se silti on.

Roolituksen puutetta voi myös miettiä seuraavasta näkökulmasta: Ketä roolipelaajia HIFK:ssa juuri nyt on? Profiilipakki? Tähtihyökkääjä löytyy. Rouhija/ärsyttäjä? Yleisön sytyttäjä? Vaikea näitä rooleja on asetella jos ei ole niiden toteuttajia alunperinkään. Lambergin kun vaan saikuttaa...
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosta roolituksesta sen verran, että uskoisin, että tullaan roolittamaan pleijareihin. Periaatteessa IFK:n materiaali on riittävän laaja pelaamaan tasaisilla ketjuilla, kun vain muutama kärkiukko heräisi pelaamaan. Kuparinen on itselleni ollut todella suuri pettymys. Ihan ok pelaamista puolustussuuntaan ja fyysisyyttäkin löytyy jonkun verran, mutta tehoja ei synny vaikka vierällä viilettäisi ketä. Puustinen myös ollut tämän kauden varjojen mailla ja lupa odottaa parempaa. Vaikka Elkinskin pelannut mukiin menevästi olisi mielestäni potenttiaalia parempiin tehoihin. Pleijareissa taas roolitusta voisi tehdä enemmän ja ns. kasata kaikki munat yhteen koriin. Toisaalta kuten Red Machine yllä totesi, niin ei tuohon rouhijan rooliin oikein ole soveltuvia ukkoja, niin sekin toki rajoittaa hieman tuota. Partanen, Åsten ja Nykopp voisivat mennä neloskentässä ja samaten Luttinen, mutta muuta ovat enemmän taitopelaajia. En kuteinkaan näe kauhean huonona asiana vaikka selkeää roolitusta ei tulisikaan. Törmäsellä varmaan ideana, että voidaan jauhaa samaa air hockey kaikilla ketjuilla. Toimiessaan ei välttämättä olisi sekään niin huono vaihtoehto.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Harmistunut kansalainen toteaa seuraavaa:
Aloitetaan tuomareista. En ole mielelläni moittimassa tuomareita, mutta muistan n. 5-6 vuotta sitten, kun päätettiin ettei kahvakiekkoa, mailalla estelyä, kiinnipitämistä ja koukkaamista sallittaisi ja taitokiekko pääsisi oikeuksiinsa. Se on täysin unohtunut, mutta sitähän kukkahattutädit eivät vastusta. Sen sijaan suomalainen jääkiekko erkanee kansainvälisestä, koska taklauksia ja kovuutta ei sallita. Käsittämätöntä on se, että sarjassa ja pleikkareissa on eri säännöt. Osaan kyllä olla katsomatta punalasein, mutta koko tammikuun peleissä tuomarit ovat olleet aivan luokattomia. IFK olisi saanut hirveän paljon enemmän yv:tä NHL:ssä ja SHL:ssä. Paremmaksi nuo tuomarit eivät tule rahalla, joten unohdetaan ammattilaisuus. Siksi ehdotan kansainvälistä tuomarisarjaa ja että joku innokas avaisi täällä "dumarit ja spuge"-palstan. Itse en jaksa haukkua heitä tämän enempää.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Sitten itse asiaan - HIFK tällä hetkellä: tällä pelillä ja joukkueella ei ole asiaa mestaruuteen. Tuolla pelityylillä ei pleikkareissa pärjää - sen näytti Blues, jonka peli ei todellakaan ole hääviä, mutta onpahan fyysistä. Meillä ei ole kuin 2-3 pelaajaa, jotka pelaavat fyysistä. Nyt sen sveitsiläisen juuston reiät on nähty. Ei päästä maalitilanteisiin, tarvittava röyhkeys puuttuu. Sama pätee omassa päässä. Toki me olemme saaneet hyötyä ja kärsiä sarjaohjelmasta ja loukkaantumiset ovat häirinneet peliä, kuten myös flunssa. Joukkueen reservit ovat kuitenkin liian kevyet, joka on ilmeinen rahakysymys.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ja sitten itse joukkue ja valmennus:
Maalivahteja en voi moittia. Ei voi joka ilta pitää jengiä pinnalla, jos muut eivät auta. Jos me ei tehdä yhtään on vaikea voittaa.
Puolustus: Luuta puuttuu. Käsiä ei ole liikaa. Grillfors on selvä ykkönen ja Auvitu (en usko sanovani tätä) oli ennen loukkaantumistaan noussut aika kärkeen.
Sitten seuraa Nyqvist ja Teppo. Söderholm ehjänä ja Taipalus, jos jättää turhat peippaamiset vähemmälle. Luuta puuttuu. Pikkarainen on flegu ja Honkaheimo ei tiedä miten purkaa tai avata. Salmi on nähty, Moberg ja Heikkinen voivat mennä kehittymään. Tarkkanen on saanut vähän peliaikaa, valitettavasti, sillä hänen tilasto näyttää aika hyvältä. Luuta puuttuu.
Hyökkäys: Jos ja vaikka Kuparinen ei tule kuntoon, meiltä puuttuu toinen kädellinen sentteri. Ramstedt ei voi pelata kahdessa ketjussa ja hän on viime aikoina pitänyt kiekkoa pari sekuntia liikaa ja yrittää liian vaikeita. Elkins ja Nykopp ok. Laitureista Rask, Zaborsky, Luttinen ok. Yksi kädellinen laituri puuttuu. Blomqvist kelpaa ja Puustisen on parannettava. Tamminen saattaisi riittää pleikkareissa. Näkisin Saarelaisen mieluummin kuin Goldobinin mukana. Siinä vaivoin 7 pleikkareihin kelpaavaa laituria. Lambergin taidot eivät ihan riitä. Ikonen ei ole mukana. Leino voi korkeintaan täyttä välillä, samoin Partanen ja Åsten. Partasella olisi edellytykset, mutta...Leinonen on liian kevyt tosipeleihin.
Väsynyt ja vailla fyysisyyttä sekä ilman kakkos-/kolmostaktiikkaa. On niin paljon parannettavaa eikä aikaa ja rahaa taida olla riittävästi. Toki hyvin ovat poikamme pärjänneet näin pitkälle (vai pitäisikö sanoa joulutaukoon asti).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Zabo se vaan on hieno mies. Näkee kauas että kaveri välittää ja antaa vitutuksen näkyä.

Olen täysin samaa mieltä. Ja olen lähes orgastisessa tilassa, kun kuvittelen Zaboa HIFK:ssa, missä olisi enemmän ilkeyttä ja raameja. Mies olisi kuin kotonaan joukkueessa, missä on kunnon lihaosasto. Nyt Zabo on vähän kuin Sami Kapanen takavuosien Kalpassa: samanaikaisesti joukkueen paras pelaaja ja ainoa räiskyvä gooni. Hieno hahmo.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennemmin itse katson Ramun tyyppisiä kavereita, kuin Liiviikejä.

Kyllä HIFK:n joukkueenrakennuksessa pitää olla tilaa molemmille rooleille. Pelkällä taitokiekolla ei menestytä tässä liigassa, piste. Pelkällä ryminällä ei myöskään.

Joukkueessa voi olla mun puolesta 1-2 tikutakupakkia(kunhan ovat kiekollisia guruja, jotain apuja pitää aina olla) ja vaikka yksi hyökkäysvitja mikkihiiriä. Tai vastaavanlaisesti yksi ketjullinen fyysisiä öykkäreitä ja 1-2 lihataloa pakistossa. Tasapaino on se taikasana. Se on tämän kauden jengissä pahasti hukassa, muutenhan pullat ovat ihan kivasti uunissa. Tulee mieleen Cacan kausi, silloin oli tosin pakisto paremmassa kuosissa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Viimeiseen 4 peliin kolmessa nolla maalia, tämä on todellinen mahalasku HIFK-hyökkäykseltä. On siellä poissaoloista huolimatta kuitenkin ollut tarpeeksi nimekkäitä pelaajia mukana. Itse asiassa tammikuussa HIFK on päässyt maagiseen 3 tai yli tehtyä saavutukseen vain noin joka kolmas peli. Tarttis tehdä jotakin ja yksi viimeaikainen yritys on ollutkin tiivistää pelimiehet omiin ketjuihinsa , esim. Ramu vihdoinkin pois tunareitten seurasta. Nyt ei ilmiselvästi enää ole rahkeita yrittää tehdä tulosta alkukauden tapaan neljällä ketjulla, tähän on tultu valitettavasti.

Sitten taas päästetyissä maaleissa on tammikuun ottelusumassa onnistuttu pitämään vastustaja keskimäärin 3 kertaa 4 pelissä max. kahdessa tehdyssä maalissa. Mutta kiitos hyökkäyksen alavireen, on noista peleistä kaavittu todella hyonolla prosentilla voittoja. Puolustus ja maalivahdit ovat siis tarjonneet mahdollisuuden, mutta sitä ei ole osattu hyödyntämään. Esimerkiksi Rask tehoillut tammikuun 8 matsissaan 0+2 ja viimeisimmän maalinsa mies on tehnyt 27.12. Melkoisen kesy suoritus sellaiselta, jolla on vakiopaikka Zabon ketjussa. Oli Joonaksella pieni saikkukin tuossa välillä, eikä se useinkaan piristä otteita.

Tuolla nyt on niin monta alisuorittajaa syksyyn nähden, että luulisi että edes pari heistä palaa kohta paremmalle tasolleen. Jo pelkästään yv:n järkeistämisellä (herätys Antti!) voitaisiin saada taas uskoa omiin maalintekotaitoihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nopean katsauksen kun luo sarjataulukkoon, niin se hyvän olon tunne ja mietintä jopa runkosarjan voitosta mikä vielä pari viikkoa sitten oli on kyllä laantunut nollaan.
Jos pelataan yhtä aneemisesti, niin ei välttämättä ole suora pudotuspelipaikkakaan kirkossa kuulutettu. Takana on jengejä pelin pari vähemmän pelanneina alle 10p. päässä oikein monenkin verran.
Jokaiselle jengille tulee huonoja aikoja ja eikös mestaruuskaudellakin hävitty viisi-kuusi peliä putkeen ja silloinkin oli kaikki päin persettä.

Jännästi itsessäkin vielä luottoa riittää. Kyllä tämä tästä!
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä HIFK:n joukkueenrakennuksessa pitää olla tilaa molemmille rooleille. Pelkällä taitokiekolla ei menestytä tässä liigassa, piste. Pelkällä ryminällä ei myöskään.

Roolitukseen liittyen - loukkaantumiset ovat todennäköisesti sotkeneet joukkueen roolittumista kohti kevättä suhteellisen paljon. Optimitilanteessa kahden kärkiketjun pelaajilla olisi joukkueessa ensisijaisena tehtävänä luoda joka matsissa riittävä määrä maalipaikkoja, omaten samalla 100%:n varmuuden siitä, että kahdessa seuraavassa ketjussa on riittävästi suoritusvarmaa ja riittävän kokemuksen ja pelinlukutaidon omaavia pelaajia hoitamaan muita asioita, kuten suurimman osan alivoimista pelaamisen ja rymistelyn. En muista yhtään sellaista kevään suurta joukkuetta, jossa ykkösketjun miehet joutuvat vastaamaan vastustajan fyysiseen rymistelyyn.

On mielenkiintoista katsoa, miten organisaatio tämän kuvion suorittaa. Parhaassa vaihtoehdossa on olemassa suunnitelma b, joka mahdollistaa esimerkiksi kahden uuden pelaajan hankkimisen vielä joukkueeseen. Jos noudatetaan alkuperäistä suunnitelmaa ja luotetaan loukkantuneiden pelaajien kokoonpanoon palattuaan täyttävän tietyt kevään roolit joukkuessa, on mielestäni suuri mahdollisuus että keväällä päästään jossittelemaan kunnolla. Joka tapauksessa, oletettavasti erittäin mielenkiintoiset reilut kolme viikkoa ennen siirtorajan umpeutumista.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Nyt ne marras-ja joulukuun pimeydessä hankitut pisteet nousevat arvoon arvaamattomaan. Mikäli silloin olisi kynnetty normaaliin tapaan, niin nyt oltaisiin samoilla sijoilla kuin yleensä tässä kohtaa. Ens viikolla voitot vähintään pelsuista ja kerhosta, niin tas näyttää ihan hyvältä. Ennen kaikkea sairastuvan miehet tarvitaan takaisin rosteriin! Hyvä tästä tulee.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huoh!

Neljän viimeisen pelin vertailua Liigajumbo TPS:n ja IFK:n kesken.
- Pisteet tasan 1-1, kahdestatoista mahdollisesta.
- Neljä tappiota, mutta aurinkona molemmilla yksi tasuripiste.
- Maaleja TPS on tehnyt kokonaiset kolme, ja IFK vain kaksi.
- Omiin lipsahdellut TPS:llä 16 mustaa, mutta HIFK:lla vain 9.

Mutta onneksi Nordis täyttynee entiseen malliin, koska joukkueemme selkäranka ei taistossa ole notkahdellut, vaan taistelu on jatkunut pelin loppuun asti.
Äijät kuntoon, ja uuteen nousuun!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perjantain Blues pelin taklaukset 22-13 IFK:lle, joukossa pari kovempaa pommia a'la Partanen ja Taipalus, mm. Liivik keräili kamoja useampaan kertaan. Ainut missä hävittiin Bluesille perjantaina oli maalivahtipeli ja maalit. Partaselle hatun nostot Malmivaaran selätyksestä, rehellisesti sanottuna siinä tilanteessa (toisin kuin monessa muussa) tuomaripeli suosi sen ettei jouduttu 5min alivoimalle, Sailio sai tuomiostaan 2+2 vaikka teki lähinnä samaa kuin Zabo eli töni vastustajaa ja huitoi ilmaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiinnolla odotin, että minkälaisella asenteella ja jalalla 5 ottelun tappioputkessa Lahden pelin aloittaa. Ihan täysin jaloissahan HIFK on. Ei ensimmäiset minuutit mitään ryhtiliikettä lupaile.

Aivan helvetin hirveää scheisse tarjoilee HIFK Lahdessa. Pelicans vois johtaa 3-0 ekan erän jälkeen. Ei mitään järkeä missään.

Torjunnat HIFK 12, Pelicans 4. HIFK:lla 1 ylivoima.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten ton jengin touhu näyttää siltä kun juuri olisi palattu kesälomalta ja alettaisiin hiomaan vasta pelillisiä kuvioita? Syötöt napsuu joka jätkällä metrin kaks ohitse ja kukaan ei tunnu löytävän sitä ketjukaveria. Tosta on kadonnu kokonaan se punanen lanka touhusta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Miten ton jengin touhu näyttää siltä kun juuri olisi palattu kesälomalta ja alettaisiin hiomaan vasta pelillisiä kuvioita? Syötöt napsuu joka jätkällä metrin kaks ohitse ja kukaan ei tunnu löytävän sitä ketjukaveria. Tosta on kadonnu kokonaan se punanen lanka touhusta.

Syöttöjen laatu on varsinkin hyökkäyspäässä, jotain aivan karmeaa. Varmaan tusinan kertaa se kiekko menetettiin johonkin paskaan syöttöön ennen kuin saatiin laukausta aikaan. Suoraviivaisuus loistaa poissaolollaan lähes täysin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Jösses, mitä paskaa. Onneksi peli on 0-0 ja mahdollisuudet vaikka mihin, ja tärkeintä olisi saada kolme pistettä.
Ylivoima oli niin hirveää, että aloin jo miettiä milloin viimeksi olen moisen suorituksen nähnyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jösses, mitä paskaa. Onneksi peli on 0-0 ja mahdollisuudet vaikka mihin, ja tärkeintä olisi saada kolme pistettä.
Ylivoima oli niin hirveää, että aloin jo miettiä milloin viimeksi olen moisen suorituksen nähnyt.

Ehkä Hifk luulee, että lätkän säännöt ovat muuttuneet ja enää ei tarvita maaleja? Riittää että on mediassa yksi mestarisuosikeista!

On kyllä aika hurja putki jo takana, saa nähdä, että meneekö vielä tänään koko peli ilman maalin maalia.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Onhan tää ihan käsittämätöntä paskaa juuri nyt. Toivottavasti Stögö oikeasti huutaa noi jätkät ensi erään ihan toisenlaisilla otteilla. Näillä otteilla voidaan ruveta keskittymään jo seuraavaan peliin. Hävetkää nyt saatana.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kun Kuparinen palaa kokoonpanoon, voidaan Leino lähettää Kiekko-Vantaalle. Leino häviää, joka perkeleen aloituksen, ja lisäksi tuhoaa IFKn hyökkäyksiä käsittämättömillä ratkaisuillaan. Vain Stögö tietää, että miksi Leino pelaa ylivoimaa toisin kuin Elkins.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuso Puustinen rikkoi sitten maalittoman putken. Juuso Salmi kuitenkin päätti päästää Pelicansin tasoihin hienolla yksilösuorituksellaan. Juuri näitä, jota kriisijoukkue ei tarvitse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös