Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 203
  • 3 844

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Missä välissä ne kerkii treenaa kovaa, kun IFK pelaa tammikuussa eniten liigapelejä kaikista jengeistä?

Ei mitään saumaa treenata. Mutta kyllähän Blues pääsi eri asetelmasta näihin peleihin. Pitkä huili ja meillä Ipa vieraissa yhden päivän palautuksella. Taustalla painoi myös tammikuun kova otteluruuhka ja loukkaantumiset.

Eniten silti huolestuttaa Husson esitykset. Tuolla maalivahtipelillä ei keväällä juhlita, vaikka muu peli palaisi uomiinsa (kuten uskon).
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä syystä pitkät hyökkäyksetkään ei tuota maalipaikkoja riittävästi koska ei päästä tunkeutumaan pelattavaksi paikoille, koska IFK:n kevyet hyökkääjät on "helppo" pelata pois. Tämä fyysisyyden puute on mun mielestä suurempi ongelma kuin se ettei taklata. Zabo ja Ramu pääsee silkalla taidolla ohi mutta yleensä ei ole vapaata miestä kenelle syöttää.
Kun Blues on tänään ja huomenna vastassa, niin tää vaikutelma varmaan korostuu, Liivikin kenttä pelaa just päin vastoin kuin meidän kundit.
Tämänpäiväinen ja huominen peli näyttää suuntaa mihin ollaan menossa. Bleg on täysin voitettavissa jos jalat löytyy sekä asennetta ottaa mustelmia. Jätkien pitää voittaa oma miehensä ja mennä röyhkeämmin maalille. Näitä matseja ei voiteta kulmissa pyörimällä.
Enkä prkl halua Pörrövuorta enää takaisin!

Kävi just niin kuin pelkäsinkin, ei voitettu hyökkäyspäässä omaa miestä vaan pyörittiin pelin ulkopuolella. Muutamat mestat Blegin kuuma veskari hoiti veks, tosin suuri osa paikoista tuhlattiin. Blegin puolustus toimi pirun hyvin.
Taklauksia oli varmaan enemmän kuin pitkään aikaan, mikä sinänsä hienoa. Kolmannessa erässä yritystä oli mennä väleihin, haettiin kiekkoa kulmista hyvin, mutta sektorille ei oikein päästy sillä tavalla miten nää matsit voitetaan. Tosin yksikin byyri olisi voinut muuttaa IFK:n pelin totaalisesti.....turhautuminen oli aika silmiinpistävää. Blegin jätkät on selvästi mukavuusalueella meidän kanssa, jätkät naureskeli vaihtoon mennessään.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Onhan tämä ollut nähtävissä jo marraskuun lopulta saakka, että HIFK:n oikea taso ei ollut sitä, mitä osa kuvitteli. Siinä vaiheessa voitettiin pelejä hyvällä maalivahtipelillä, nyt hävitään kelle tahansa, kun maalivahtipeli tippuu keskinkertaiselle tasolle.

En nyt ihan näin väittäisi. Omasta mielestäni IFK voitti otteluita tekemällä paljon maaleja (ollaan ties kuinka pitkään oltu eniten maaleja tehty joukkue) ja pelaamalla riittävää maalivahtipeliä. Ei ole sattumaa, että nyt kun maalinteko tökkii, tulee myös tappioita. Viimeiseen neljään otteluun maaleja on tehty yhteensä kaksi (2), eli keskimäärin 0,5 per ottelu. IFK olisi voittanut juuri näistä viimeisestä neljästä ottelusta kolme, jos se olisi onnistunut tekemään sen maagiset kolme maalia (tee väh. kolme, päästä max. kaksi). Pienestä nämä asiat ovat kiinni.

Ja niille, jotka väittävät IFK:n nyt palanneen oikealle tasolleen, kohautan olkapäitä. Ensimmäiset 39 ottelua siis ylisuoritettiin ja nyt viiden pelin otanta kertookin joukkueen todellisen tason? Väsynyttä, niin kuin on IFK:n maalintekokin.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Jos nyky lätkässä jalat ei toimi, pelistä ei tule yhtään mitään! Ei siitä toki tullut ennen vanhaakaan mitään, mutta nyky lätkässä se on kaikki kaikessa. Tavallaan säälittävää, mutta näin se vaan on.

Ja onhan se nyt aika huvittavaa väittää, että me olemme toisena maalivahtipelin ansiosta, vaikka joukkue oli ainakin hetki sitten eniten maaleja tehnyt joukkue ja paras yv-joukkue. Kaikkea sitä kuulee...
 

Stigu

Jäsen
Nyt on Stigu jo ihan naurettavan väkisin haettu fyysisyys höpötystä. Tänään me oltiin siinä edellä ilman muuta. Vai mitä sinun taklaustilastot sanoo :)

Mutta muuten peli on heikkoa. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että jalat ei toimi.

Lopetin nuo taklaustilastot, koska totesin, että niiden rekisteröinti on täysin mahdotonta. Miten itse rekisteröisit Micke-Maxin taklauksen Malmivaaraan vs. Liivikin taklauksen Viidakkopoikaan? Eihän noita voi pitää tasavertaisina taklauksina.

Ja korostan eroa jengien fyysisessä ilmeessä ylipäänsä, joka näkyy esim. noissa vihellysten jälkeisissä torikokouksissa: Siellä on aina Bluesin pelaaja tökkimässä meidän tikutakua, eikä ikinä toisinpäin. Tämä ei välttämättä ole iso pointti esim. D-, E- tai F-junioreita valmennettaessa, mutta ns. äijätasolla vaikuttaa ihan helvetisti myös joukkueen henkiseen tilaan.

Stögön KurPa on rakennettu täysin jalkojen varaan. Siellä ei ole mitään muita dimensioita. Meikäläisen on vaikea käsittää tämä, mutta pakkohan se on hyväksyä. Arvostan edelleen Stögöä valmentajana, ja oma veikkaukseni on, että tämä kausi on ns. perustuksen rakennuskausi. Mitenkään muuten ei voi selittää tuota jengin kokoonpanoa, jossa ainoa fyysinen pelaaja lensi juuri tämäniltaisessa pelissä suihkuun. Surullista on tietysti, että jengi oppi Stögön pelifilosofian kahdessa kuukaudessa, minkä jälkeen joukkueen suorittaminen on tullut tasaisesti alas. Parilla täsmähankinnalla Stögö olisi varmasti kyennyt kehittämään joukkueen suoritusta.

Ja noista jaloista: Juttelin tänään erään A-junnuvalmentajan kanssa, joka ihmetteli teoriaani, ettei IFK:n jalat toimi kovan treenin vuoksi. Hän pointtasi minulle, että jengi joka pelaa kuukaudessa 15 matsia, ei voi samaan aikaan treenata kovaa. Että se siitä teoriasta.
 

Tre stjärnor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hey coach let me go..
vitoskentän laituri kehissä ekaa kertaa..
Tammikun aikana rasitus on joka joukkueilla kovaa. Vastustajatkin, kuten Blues, ovat muokanneet pelinsä sen mukaan. Eli tukitaan keskusta ja puolustetaan oma pesä kaikin keinoin. Bluesin materiaali on kuin tehty tuonlaista pelitapaa varten(ärsyttävän sitkeä jo monetta vuotta) .Sitä on väsynein jaloin vaikea murtaa.
Meijän jengin vahvuus on vauhtipeli, ei fyysinen paini vaikka täällä sitä haikaillaan...
Alkukausi on sujunut yli odotusten ja joukkue vieläkin TOISENA taulukossa. Annetaan armoa ja tuetaan joukkuetta heikkona aikana, eikä heti etsitä ja tuomita yksittäisiä mokailijoita.
120 min ilman maalia joukkueena!!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Varmasti tuo otteluruuhka ja flunssa-aalto ovat vaikuttaneet siihen ettei joukkue ole raikkaimmalla jalla, mutta näkisin myös että tuomarilinja on löystynyt aika lailla tässä viime aikoina ja kahvaus lisääntynyt ja tällä on väsyneen HIFK:n nopeutta saatu pois. HIFK ei myöskään pyri maalille tarpeeksi hanakasti tai jos pyritään niin vastustaja (varsinkin Blues) on pystynyt pitämään HIFK aika hyvin pois tuosta parhaimmalta maalintekosektorilta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kaikkea sitä kuulee, että nämä paskat pelit ovat jaloista vain kiinni. Jotenkin äärimmäisen tyhmää aina selitellä sitä huonoilla jaloilla, ihan kuin muilla ei olisi mitään rasitusta ja vain HIFK:lla sitä olisi. Kannattaa kysyä useammalta asiantuntijalta, ei täällä siis, saa varmasti vastauksen, että syitä on monia, henkisestä takalukosta lähtien. Kevät näyttää joukkueen tason ja edelleen väitän, että tuon joukkueen kevät on aika lyhyt, siis tuon materiaalin kanssa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kylläpä on HIFK:n peli tällä hetkellä sekaisin, muuta ei voi näiden viime ottelujen perusteella sanoa. Viimeisessä neljässä ottelussa joukkue on pelannut 10 erää tekemättä maaliakaan - tehottomuus on seurausta sekä pelinopeuden puutteesta että laadukkaiden maalipaikkojen puutteesta. Flunssa-aalto ja suuri määrä loukkaantumisia selittää varmasti osan peliesitysten nihkeydestä, mutta kyllähän esimerkiksi kärkipelaajien otteet, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin, ovat jättäneet runsaasti toivomisen varaa. Suunta on saatava käännettyä mahdollisimman nopeasti, sillä sarja tasaantuu koko ajan ja kohta sijoitus sarjataulukossa alkaa heikkenemään.

HIFK-osiossa on keskusteltu todella paljon uusien pelaajien tarpeesta - tarvetta on sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja erityisesti sen takia, että useat viime aikoina otteitaan petranneet joukkueet ovat tehneet ja todennäköisesti tulevat tekemään hankintoja lähiviikkoina. Nyt tilanne on se, että ketjukoostumukset muuttuvat ja muutamalle nuorelle pelaajalle tulee kokemukseen suhteutettuna aivan liikaa peliminuutteja. Hyökkäykseen tarvitaan lisää vääntövoimaa - pelaajaa, joka pystyy kaivamaan niitä kiekkoja vahvan fyysisyytensä ansiosta. Nyt HIFK menettää aivan liian paljon siinä, että hyökkäyskulmien väännöistä ei tulla kovinkaan usein selvästi voittajana ulos.

Katseet kääntyvät mersurivistön taakse eli toimistoa kohti.

EDIT: Lisäys hyökkääjätarvetta koskevaan osaan tekstiä
 
Viimeksi muokattu:

Roy#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin pitkästä aikaa sitä voisi itsekin liittyä keskusteluun.

Tämän päiväistä matsia en nähnyt, mutta taas 60min ilman maalin maalia (viimeiseen 4 peliin 2 byyriä) ja se alkaa huolestuttamaan. Eikö IFK ollut vielä pari viikkoa sitten "reilusti" eniten maaleja tehnyt joukkue? Totta kai siellä on tärkeitä palasia saikulla ja joka jengillä tulee jossain vaiheessa kautta se heikompi jakso, mutta näissä viimeisissä peleissä on VIIMEISTÄÄN näkynyt puolustajien rittämättömyys. Esim. eilisen matsin eka maali - kuinka vapaasti siinä maalilla saadaan olla ja rauhassa laittaa kiekko reppuun ilman mitään estelyjä (vika ei ole Mobergin, että pelaa liian kovissa peleissä ja uskon, että tästä kaverista tulee vielä olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa).

Sori nyt vaan Antti, mutta jos tuolla hyökkäysmateriaalilla ollaan tehty 0,5 maalia viimeisessä 4 ottelussa, niin vika ei voi olla vain pelaajissa.
Jotain pitäisi keksiä!

Viimeiseen 7 matsiin laitettu rahat vastustajalle ja hyvin on voittoa tullut, mutta nyt viimeistään pystyy sanomaan, että raha ei tee onnelliseksi. Ainakaan IFK:n kustannuksella.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Husso päästi tänään yhden helpon, mutta siihen Bluesin maalinteko jäi. Kyllä mv jättää aina mahdollisuuden voittaa peli, jos selän taakse menee vain yksi kiekko. HIFK:lla oli mahdollisuus voittaa JYP-peli, kun Lankinen päästi yhden maalin ja samoin tänään Blues-peli, kun Husso päästi myös vain yhden maalin. HIFK pelasi esim. 10 minuuttia ylivoimaa, ilman maalin maalia. Meillä on nyt tapana tehdä vastustajan maalivahdeista voittavia maalivahteja. Ihan sama kuka siellä pelaa vastustajan maalissa, Tarkki, Korpisalo, Nieminen tai Laurikainen, niin HIFK:n hyökkäyspeli saa heidät näyttämään todellisilta huippu-maalivahdeilta. Nyt isoin ongelma on HIFK:n omassa hyökkäyspelissä. Jopa oman maalinedustan pelin vaikeus kalpenee tällä hetkellä hyökkäyksen tehottomuudelle, kun mietitään syitä, että miksi HIFK:n tappioputki on jo viisi peliä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Peilataan faktojen kautta. Ok? Jätetään tunteet sivuun.

- HIFK:n peli on tammikuun puolivälissä täysin sekaisin.
- Edes yhtään maalia ei ole saatu pariin-kolmeen peliin.
- Joukkue kärsii joka tasolla fyysisen pelotteen puutteesta.
- Sairaslistalla on useita avainpelaajia.

+ HIFK on sarjassa toisena ja jopa hieman vielä rämpimällä paikka top-4:ssa säilyy.
+ Jengillä on pelitapa.
+ HIFK on tehnyt sarjassa eniten maaleja.
+ Jengissä on aika paljon potentiaalia (Söde, Puustinen, Lamberg, Auvinen)..
+ Yksilötaito ja otteluiden ratkaisuedge lienee Liigan paras (Zabo, Ramu, Goldie).

Meillä on edelleen seitinohut mahdollisuus välieriin. Joka olisi HIFK:n tämän vuoden mestaruus.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kylläpä on HIFK:n peli tällä hetkellä sekaisin, muuta ei voi näiden viime ottelujen perusteella sanoa. Viimeisessä neljässä ottelussa joukkue on pelannut 10 erää tekemättä maaliakaan - tehottomuus on seurausta sekä pelinopeuden puutteesta että laadukkaiden maalipaikkojen puutteesta. Flunssa-aalto ja suuri määrä loukkaantumisia selittää varmasti osan peliesitysten nihkeydestä, mutta kyllähän esimerkiksi kärkipelaajien otteet, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin, ovat jättäneet runsaasti toivomisen varaa. Suunta on saatava käännettyä mahdollisimman nopeasti, sillä sarja tasaantuu koko ajan ja kohta sijoitus sarjataulukossa alkaa heikkenemään.

HIFK-osiossa on keskusteltu todella paljon uusien pelaajien tarpeesta - tarvetta on sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja erityisesti sen takia, että useat viime aikoina otteitaan petranneet joukkueet ovat tehneet ja todennäköisesti tulevat tekemään hankintoja lähiviikkoina. Nyt tilanne on se, että ketjukoostumukset muuttuvat ja muutamalle nuorelle pelaajalle tulee kokemukseen suhteutettuna aivan liikaa peliminuutteja. Hyökkäykseen tarvitaan lisää vääntövoimaa - pelaajaa, joka pystyy kaivamaan niitä kiekkoja vahvan fyysisyytensä ansiosta. Nyt HIFK menettää aivan liian paljon siinä, että hyökkäyskulmien väännöistä ei tulla kovinkaan usein selvästi voittajana ulos.

Katseet kääntyvät mersurivistön taakse eli toimistoa kohti.

EDIT: Lisäys hyökkääjätarvetta koskevaan osaan tekstiä

Hyvää settiä. Joo mäkin yritän olla toistamatta samaa mantraa hankinnoista, mutta onhan se ihan vitun vaikeeta, kun näkee näin selkeästi ne jengin puutteet.

IFK tosiaan edelleen sarjassa toinen kaikkien vaikeuksienkin jälkeen, ja ylisuuri negailu on ehkä vähän turhaa. Meillä on aika laadukas jengi kasassa, ja pelikirja on selkeä (onko vähän liiankin selkeä/yksitoikkoinen, sen näkee myöhemmin). Tammikuu on ollut kyllä tosi vaikea IFK:lle. Hyvin roolitetut kentät ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen loukkaantumisten takia, ja pakistossa on pelaajia, jotka eivät varmasti ole olleet plan A:ssa noilla minuuteilla valmentajien kirjoissa.

Iso kiitos Bluesin, nyt sai valmennuksen lisäksi ehkä officekin huomata sen, minkälaisia pelit voisivat olla poffeissa, ja mitä kohtia jengissä pitää vahvistaa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitään ylisuurta negailua, vetäkööt käteensä tollasilla kommenteilla jokainen.

Miinuksia:

- Robert Leino: Aivan käsittämätön kaveri, ei luovu kiekosta, ei tee yhtään mitään järkevää, eikä kaiken lisäksi Antti tajua pitää miestä pois kokoonapanosta. Ratkaiseva virhe viimeisillä minuuteilla mistä #8 joutui ottamaan jäähyn. Pois kiitos, vaikka sairaslistaa onkin. Saarelainen mielummin.

- Teemu Ramstedt: Tässä pelejä seuranneena, aivan liian hienoa ja Crosbymäisiä ratkaisuja. Jumalauta kiekkoa maalille eikä mitään helvetin piruetteja sen kiekon kanssa. Jatkuvasti tasakentällisin, YV:llä tai AV:llä, aina ne samat pyörähdykset ja koskaan ei onnistu. Liekkö vastustaja jo aavistanut nämä Ballerina potkut?

EDIT. - Partanen: Samaan kategoriaan Leinon kanssa. Yritystä on okei, mutta kyllä sellasta saatanan suhailua, että hohhoijaa! Vähemmästäkin alkaa jo vit.. ei luovu kiekosta, ei jaa kiekkoa ja ratkasut on 99% junnumaisia. Pari maalia CHL:ssä syksyllä ja kaveri hakkaa rosterissa. Out.

+ Liivik & Sailio. Ei mulla muuta. Jännä miten kaksi pelaajaa voi muodostaa kokonaisen pelkotilan HIFK:lle. Vähän näytetään mailaa, mutta iholle ei mennä. Helvetti miten monta kertaa tuli toisessa erässä huudettua D3:sta Taipalukselle :"Ei se saatana pure sua!!!!!" Enkä ollut ainoa.

+ Åsten, Leinonen, Zaborsky. Ainoat HIFK pelaajat, jotka oikeasti vetivät tilanteet tunteella loppuun asti. Aivan sama oliko em. Sailio co. tai Malmivaara vastassa. Aina hanskaamaan ja taklaukset loppuu.

Ainoa positiivinen asia tasauksen jälkeen on se, että olemme edelleen sarjataulukossa sijalla 2. Loukkaantumiset verottavat, mutta kyllä pitäisi kovuutta saada ja ihan älyttömästi.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kyllä sen ymmärtää että esim. Nybondas selittelee pieleen menneitä kausia ties millä, mutta se että fanit täällä selittää itselleen ja toisilleen erilaisilla syillä miksi homma on kusemassa niin laittaa naurattamaan. Jokainen uskokoon mihin uskoo, mun mielestä jengissä on liikaa turisteja ja toivotaantoivotaan-tapauksia. Muut joukkueet ovat alkaneet hitsautua yhteen ja pelitapa löytyä, siksi enme pärjää enää. Syksyllä pystyimme vielä "yllättämään", emme enää.

Kyllä muutkin jengit treenaa kovaa, pelaavat otteluruuhkassa ja on muillakin loukkaantumisia, ei pelkästään HIFK:lla.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Muut joukkueet ovat alkaneet hitsautua yhteen ja pelitapa löytyä, siksi enme pärjää enää. Syksyllä pystyimme vielä "yllättämään", emme enää.
Kyllä kaikilla joukkueilla vähintäänkin pelitavan raamit on kasassa jo ennen kauden alkua. Törmäsen pelitavassa ei ollut edes alkukaudesta mitään niin mullistavia elementtejä, että niillä olisi yhtään Liigajoukkuetta yllätetty housut kintuissa. Pelitavan toteuttaminen sen sijaan oli jo kauden alkupuoliskolla hyvässä formussa ja sen kehityskaari oli nopea.

Pelitapa, pelitavan suorittamisen laatu ja sen nyanssit sitten hioutuvat pitkin kautta tai ainakin tulisi hioutua. Pelitavan toteuttamisen laatua määrittelee erityisesti kaksi asiaa: 1) Pelitapaan sopiva rosteri, jolloin pelitapa tukee pelaajien vahvuuksia. Tällöin joukkueen roolitus muokkautuu luonnollisesti, jolloin yksilöiden potentiaali saadaan parhaalla mahdollisella tehokkuudella ns. hyötykäyttöön ja 2) Rosterin terveystilanne. Jos erityisesti kärkiosaamista on sairastuvalla joudutaan se Liigajoukkueissa korvaamaan pelaajalla, joka ei normaalitilanteessa mahdu edes pelaavaan kokoonpanoon. Tämän seurauksena pelitavan suorittamisen laatu heikkenee ulottuen aina erikoistilannepelaamiseen asti. Tuplamatsit Bluesia vastaan oli esimerkiksi yv:n osalta aivan aliarvoista suorittamista. Yv-pelaaminen oli niin passiivista, että se ei luonut konkreettista uhkaa käytännössä lainkaan. Passiivinen yv kuvastaa joukkueen itseluottamuksen tasoa ja pelirohkeushalukkutta.

Tällä hetkellä teidän tuloksentekoketjun laidalla viilettää MMÅ, jonka vahvuudet eivät riitä edes kamppailupelaamiseen tai tilan ja ajan tekemiseen. Kun ketjutasapainot eivät ole balanssista, jokainen sen osa alisuorittaa. Ketjutasapainon ollessa tikissä, jokainen sen osa ylisuorittaa. Mä olen aivan vakuuttunut siitä, että teillä sairastuvan tyhjentyessä myös pelitavan suorituksen laatu kasvaa tasolle, jotka tekevät sen ratkaisevan eron kurssin kääntämiseksi.

Kyllä muutkin jengit treenaa kovaa, pelaavat otteluruuhkassa ja on muillakin loukkaantumisia, ei pelkästään HIFK:lla.
Naulan kantaan. Treenirasituksen ja otteluohjelman erot eri jengien kesken ovat niin marginaalisia, ettei niillä käytännössä ole mitään merkitystä. Mielestäni HIFK:n loukkaantumistilanne pelitavan laadukkaan suorittamisen kannalta on enemmän selittävä tekijä pelisuorituksiin kuin mikään muu yksittäisen tekijä.

Vaikka pidänkin Tamia huuhaa-ukkona ja wannabe Don Cherrynä, on sillä yksi teesi, jonka allekirjoitan. Hockey is a momentum game. Sen momentumin elinkaari vain on nykylätkässä pidempi. HIFK:lla tuo momentum on ollut kadoksissa ja sen löytäminen edellyttää kanin vetämistä hatusta. Kuka sen sieltä vetää kun kaikki taikurit on saikulla?
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuuntelin matsin kokonaan radiosta lumipöpperöisellä maantiellä. Tappiosta huolimatta mulle jäi aika bueno fiilis. Radiosta välittyi selvästi kova tunnetila sekä kentällä että katsomossa, peli kuulosti saatana lätkältä pitkästä aikaa! Katsoin sitten clipit ja Hussohan imaisi voittomaalin. Ollaan vähän samanlaisessa tilanteessa kuin joskus Lunkan kanssa. Kaveri päästää yhden helpon ja hävitään 0-1. Tuolloin kun kritisoin maalivahtia, sain vastaan ryöpyn, jossa todettiin että turha inistä veskarista, kun itse tehdään nolla häkkiä. Jos asia on näin, ei tässä Hussoon kaaduttu. Koska en itse nähnyt peliä, en pysty analysoimaan ollenkaan oliko Husson peli-ilme muutenkin epävakaa ja vaikuttiko se kenties esityksiin - odotan tästä innokkaana kommentteja paikallaolleilta? Olen itse oppinut vuosien myötä hahmottamaan peliä kanadalaisen perussäännön mukaan . Anna max. 2, tee vähintään 3. Tämän simppelin raamatun mukaan maalinesto-osastolle voidaan kyllä antaa vapautus. Jos mv päästää vain yhden, jättää hän kenttäpelaajille mahdollisuuden voittoon - onko näin vai näyttikö siltä että se yksi helppo jotenkin käänsi pelin painopisteen?

Lyhyesti muuten:
-HIFK on tehnyt edelleen liigan eniten maaleja. En osaa olla tästä osiosta huolissani kahden ottelun perusteella. Pitkä sarjaohjelma antaa aidosti hyvän kuvan maalintekopotentiaalista. Jäitä hattuun tällä osastolla. Toki jätän oikeuden muuttaa mielipidettäni, jos nollalinja jatkuu

-Owenin kanssa tietenkin olen samaa mieltä siitä, että taklaukset ovat vähentyneet ja kun seuraan myös KHL:ää ja NHL:ää, vahvistan senkin, että sama koskee myös KHL:ää. Tämä ei ole mielestäni kuitenkaan mikään peruste sille, että HIFK on niukoillakin taklausmarkkinoilla lähes puhtaasti se vastaanottava joukkue. Jos wanhoja hyviä taklausaikoja kuvataan indeksillä 100 joka kertoo joukkueen taklaustason per matsi, halusin tuolloin HIFK:n indeksin olevan vähintään 150. Kun taklausindeksi putoaa 10:een, haluaisin HIFK:n lukeman olevan vähintään 15. Ei alle keskiverron kuten nykyään. Indeksi ei ole siis sama asia kuin taklausten lukumäärä. Ymmärtänette pointin. Vaikka liiga supistuisi siihen, että koko kaudella taklataan yhteensä 5 kertaa, soisin HIFK:n suorittavan noista niiteistä vähintään 3 kpl. Ei ottavan vastaan vähintään 3 kpl. HIFK on taklauksissa tällä hetkellä kuten veriryhmäni AB - yleisvastaanottaja. Simppelisti sanoen: toivoisin HIFK:n olevan kuten Blues. Liigan mittakaavassa nihkeä, vittumainen ja ilkeä joukkue. Vaikka nykyblues olisikin ihan keskiverto siirrettynä 10 vuoden takaiseen aikaan. Tämä on hyvin simppeli asia.

-On myös älyllistä epärehellisyyttä mitata kovuutta pelkästään taklauksilla. Olennaista on kaksinkamppailu- ja vääntövoima ja kyky voittaa kiekollisia kaksintaisteluja. Olen aiemminkin todennut, että HIFK:n hyökkäyspää on yleisesti ottaen riittävän tilannekova. Varsinkin silloin kun Åstenin tasoiset puhtaat mestisjätkät on siivottu sieltä. HIFK:n ketjumiehissä on atleettisuutta ja röyhkeyttäkin. Pakkimme ovat heiveröisiä ja epävarmoja poislukien Taipalus, joka on aivan huippuhankinta. Sekä tietenkin Grillfors, myös huippuhankinta. Näistä jätkistä kuin myös varauksella Auvitusta isot kiitokset officelle. Mutta noi Mobergit, Tepot, Nyqvistit, Salmet - tällaisilla pakeilla ei ole mitään käyttöä tiukoissa playoffeissa.

-Partasen patsashankkeessa olen välittömästi mukana! Virkistävää, että joku tämän kauden KurPa:ssa ottaa aidosti tyhmän väkivaltaisuuteen liittyvän jäähyn. Ihanaa! Mulla on samanlainen fiilis kuin vankilasta vapautuneella mannella, joka joutuu samantien puukkotappeluun ja toteaa Moran iskeytyessä kylkeensä: "Ai kun tekee hyvää pitkästä aikaa!". Tässä mitään järkeä tarvitse olla, lätkässä pitää räiskyä myös isot tunteet! Malmivaara on typerä kyrpäaivo, joka pelaa pikkusikaa ollen kuitenkin pehmeä kuin nallekarhu. Hyvä muistuttaa häntä välillä realiteeteista.

Kaikkiaan olen eilisen tappion jälkeen paljon vähemmän huolissani kuin sen Espoon 4-0 -hiihtelyn. Odotan mielenkiinnolla näkemyksiä esimerkisi siitä, oliko Husso aidosti niin surullinen, että vaikutti pelin virtauksiin. Kliinisenä vedonlyöjänä sanon, että kun maalivahti päästää vain yhden ja kenttäpelaajat tekevät nolla maalia, vikaa on syytä etsiä maalinteosta. Ei veskaripelistä. C.Orr kirjoittaa yllä hienosti ja nappaan sieltä kiinni HIFK:n loukkaantumiset. Yleensä mua vituttaa, että piiloudutaan loukkaantumisten taakse. Jokainen joukkue kokee näitä kauden mittaan ja pitkässä juoksussa ne menevät suunnilleen tasan, joten sarjataulukko on pitkässä liigassa reilu. Mutta just nyt HIFK:n loukkaantumiset vaikuttavat hyvin selkeästi siihen, että maaleja ei synny. Hyvä merkki on se, että maaleja ei sitten paljon myöskään anneta.

edit: Kuulun myös niihin jotka avoimesti diggaavat Liivikistä ja Sailiosta lievää kateutta tuntien. Upean vastenmielisiä hämmentäjiä ja sörkkijiä. Koska näitä jätkiä emme itsellemme saa, meidän pitää hommata omat vastineet. Keväällä kullanarvoisia sällejä, jotka lisäävät muutenkin matsien viihde-elementtiä.
 

444

Jäsen
JHag:
Husso tosiaan imaisi aivan täysin sen yhden maalin. Muuten toiminta ei ollut perushussoa kummempaa, eli vähän hassuja torjuntoja, mutta suorituksessa ei ollut mitään epävarmaa. Toki onneksi Bluesin pelaajat ovat sellaisia puukätisiä koohottajia, että jatkuvista ylivoimahyökkäyksistä huolimatta eivät saaneet vaarallisia paikkoja aikaiseksi.
Nämä jatkuvat ylivoimahyökkäykset sen sijaan ovat isompi ongelma: IFK sekä hyökkää että puolustaa jatkuvasti alivoimaisena, mikä aiheuttaa ainakin minussa sen kysymyksen, että onkohan Törmänen tietoinen siitä, että kentällä saa normaalisti tosiaan olla viisi pelaajaa maalivahdin lisäksi. Vai ovatko ne vain niin saatanan hitaita kaikki?
Mä edelleen hämmästelen tätä turhakepartasen saamaa äkillistä suosiota. Teppo kurmootti jossain alkukauden pelissä jotain tuntemattomaksi jäänyttä paskahousua veskan ajon jälkeen aika samalla tavalla ja sai palstalla osakseen lähinnä paheksuntaa, kun tuolla lailla ylireagoi. Toisaalta Tepolla on tyhmä etunimi eikä se ole "fyysisen kokoinen" eikä tehnyt tanskalaisjoukkuetta vastaan maaleja joskus heinäkuussa, niin ymmärrän kyllä suosion puuttumisen.

Säiliö ja Liivik ovat juuri niin kokovartalomulkkuja kuin vain voi olla. Säiliöllä on kuitenkin historiaa jo Ikosen mäiskimisestä tämän omalla kypärällä (pitää kai mustelmia varoa) ja nyt uskalsi oikein Zaborskyn kimppuun hyökätä. Toki Säiliön pelasti tilanteessa Partanen, ettei Zabo ehtinyt piestä enempää.
Liivik sentään löysi siinä Ikos-keississä takaapäin Honkaheimon tultuaan ensin tilanteeseen kolme minuuttia myöhässä Honkaheimon seuratessa tilannetta sivusta. Eilen Liivik sen sijaan löysi aivan veroisensa vastuksen käydessään takaapäin Leinon kimppuun. Ilmeisesti Robert on sellainen fyysinen pelote, että kaikki goonien mentori Märkä-Simo halusi noutaa tämän pois tieltä.
On ne kovia. Ja helvetin turhia. Onneksi pelaavat Espoossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ishmael: Mä annoin Tepolle kehut reaaliajassa, tadaa! Luulen, että hänen hieno toimintansa jäi vaille isompaa huomiota sen vuoksi, että silloin oli alkukausi ja siihen liittyen kukaan ei voinut kuvitella tuolloin vielä , että kyseessä on HARVINAISUUS eli KUITTI. Nyt en jaksa katsoa pelaajien mittoja, mutta Teppo on mielestäni kyllä ihan asiallisen kokoinen pakki. Ja hyvä prospekti, jonka soisi saavan kasvaa rauhassa. Vielä hän ei ansaitsisi isoja minuutteja kahdessa ekassa parissa. Pystytän siis myös Miihkali-patsaan, saatana!

Mulkun pelaajan ei tarvitse ollakaan reilu. Riittää että hän on mulkku ja aiheuttaa vilunväristyksiä vastustajissa. Säliö on pelkkä limanuljaska (hyvä sellainen), mutta Liivik on myös aidosti kova ja osaa antaa myös puhtaita & raskaita pommeja. Kyllä kiekkoa hakevat pelaajat tuntevat pientä pelkoa perseessä kun #72 on tulossa päälle. Åsten aiheuttaa pelkästään myötähäpeää. Hän ei ole ensinnäkään tarpeeksi hyvä pelaamaan jääkiekkoa. Lisäksi hän on kevyt ja helposti sivuunsiirrettävissä oleva wannabekovis. Se duuni, mitä Säliö tekee, ei ole itsestäänselvän helppoa. Siis olla vakaa liigapelaaja ja kokovartalomulkku. Jos se olisi helppoa, liigassa nähtäisiin enemmänkin näitä.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
JHag: olen samaa mieltä näistä taklauksista. Ne vähenee joka paikassa, mutta kieltämättä Hifk ei ainakaan ole sen tilaston kärjessä, ennemmin hännillä. Eilen toki sekin tilasto voitettiin kirkkaasti, laski sitten miten päin vain. Mm. Liivik keräsi usein kamoja.

Ja olen myös samaa mieltä, että meillä on puolustuksessa muutama liian kevyt kaveri. Niitä oli nyt Blues peleissä aivan liikaa, kun kaksi avain pakkia oli lasaretissa. Mutta on näitä jokaisella muullakin jengillä.

Husso ei joutunut juuri lainkaan töihin kahdessa vikassa erässä. Ja se eka maali lopetti meidän rohkean (ja osittain tyhmän) karvauksen. Sen jälkeen peli muuttui entistä varovaisemmaksi kiekon kanssa. Ja toisen kerran peräkkäin kaverin veskari oli parempi.
 

Stigu

Jäsen
Tällä hetkellä teidän tuloksentekoketjun laidalla viilettää MMÅ, jonka vahvuudet eivät riitä edes kamppailupelaamiseen tai tilan ja ajan tekemiseen. Kun ketjutasapainot eivät ole balanssista, jokainen sen osa alisuorittaa. Ketjutasapainon ollessa tikissä, jokainen sen osa ylisuorittaa. Mä olen aivan vakuuttunut siitä, että teillä sairastuvan tyhjentyessä myös pelitavan suorituksen laatu kasvaa tasolle, jotka tekevät sen ratkaisevan eron kurssin kääntämiseksi.

C.Orrilta taas viiltävää analyysiä, hienoa lukea teikäläisen asiantuntevia kommentteja!

Tartun nyt tuohon ylläolevaan, josta olen täysin samaa mieltä, pl noiden saikkulaisten vaikutus. Kirjoitin elen matsin aikana, että tietyt pelaajat ovat rasite ketjuilleen. Silti en kyllä oikein näe, miten Goldobin, Kuparinen ja Lamberg pelkästään toisivat noihin ketjuihin tarvittavaa ryhtiä. Goldie on vielä aivan raakile, Kuparisen ja Lambergin saikkuhistoria puhuvat sen puolesta ettei heistä kannata pleijareissa liikoja odotella. Mielestäni hyökkäyksestä puuttuu Kuparisen terve stuntti ja Partasen parannettu painos. Mutta veikkaan, että Stögö on eri mieltä. Esim. Leinonen, Blomqvist, Leino ja Micke-Max ovat tyyppiesimerkkejä pelaajista, jotka sopivat täydellisesti tuohon Stögön sapluunaaa: pieniä, vikkeliä työtätekeviä pörriäisiä. Pakistossa tilanne on mielestäni kriittisempi: Se oikeastaan huutaa Auvitua ja Södeä, jolloin siellä olisi neljä liigatason pakkia.( Pieni yksityiskohta muuten Bluesin pakistosta: se on rakennettu mestari-oppipoika pelriaatteella, eli jokaisessa parissa on yksi konkari ja yksi untuvikko: näyttää toimivan)

Itseäni hämää tuossa Stögön jengissä kaksi asiaa:

- ketjujen täydellinen roolittomuus. Jokainen hyökkäysketju on rakennettu toteuttamaan samaa sapluunaa. IFK:lla ei ole esim. ykkösnyrkkiä tai jyräävää nelosketjua. Koko jengi on tasapäistetty toteuttamaan Air Hockeytä, ja vain Air Hockeyta.

- johtajatyyppien ja isojen persoonien puute. Jos Stögön jengi on itseohjautuva, eli pelaajat tekevät kentällä hyvin pitkälti oma-alotteisesti asioita, niin joukkueessa on pakko olla johtajatyyppejä, muuten homma ei toimi. Esim. Peltosen kanssa tuo jengi pelaisi satavarmasti jämäkämmin. Nykyjengin itseluottamus on tällä hetkellä aika lähellä nollaa, ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Nyt sieltä pitäsi jonkun/joidenkin pelaajien nousta omalla tekemisellään sytyttämään joukkue. Ja jos jengi on itse päättänyt, että esim. Zaborskyä saa rusikoida mielen mukaan, niin jengille pitäisi kertoa, että ei saa. Eilinen Partasen väliintulo oli hieno asia, mutta sehän tapahtui hieman vahingossa, eikä tullut ainakaan selkäytimestä. Ja vielä kerran: Ainakin yleisö syttyi eilen tasan kaksi kertaa: Kun Partanen taklasi, ja kun Partanen kaatoi jättiläisen maahan. Voisiko joukkue syttyä samankaltaisista asioista?

Kaikesta huolimatta, eilinen peli oli mielestäni kauden viihdyttävin matsi. IFK pelasi kerrankin tunteella, Blues selvästi sytyttää joukkueen. Kyllä tässä parivaljakossa voi olla aineksia uudeksi paikallisderbyksi.

Ja JHagille Hussosta: Imaisi tosiaan tuon ainokaisen. Pelin virtaus ei siitä oikeastaan muuttunut mielestäni.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Blues pelasi todella tyylikkäästi IFK:n aseettomaksi. Siniviivalla oli kauhea sumppu eikä IFK löytänyt missään vaiheessa keinoja läpäistä sitä. Ei päästy rakentamaan lainkaan hyökkäyspeliä ja ainoa keino oli pitkä päätyyn. Oman maalin edustankin Blues hoiti hienosti, IFK ei päässyt kuin pari kertaa kunnon laukaisupaikalle .Zabon laukaisu poikittaissyötöstä ja Raskin paikka maalin edestä. Missä oli pakkien laukaisut?
Tämä oli Stögölle hyvä oppitunti millaista peli tulee pleijareissa olemaan, toivottavasti hän löytää keinot siniviivasumpun läpäisyyn. Ja toivottavasti Blues ei tule vastaan, he osaavat pelata hienosti IFK:n vahvuudet pois.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Husso ei joutunut juuri lainkaan töihin kahdessa vikassa erässä. Ja se eka maali lopetti meidän rohkean (ja osittain tyhmän) karvauksen. Sen jälkeen peli muuttui entistä varovaisemmaksi kiekon kanssa. Ja toisen kerran peräkkäin kaverin veskari oli parempi.

Just tämän takia kysyin paikallaolleilta asiasta. Joskus se menee niin, että yksikin päästetty on liikaa ja tokihan yhden päästänyt veskari häviää nolla päästänelle virkaveljelle. Taklauksia on sinänsä turha kauheasti odotella joukkueelta, jonka pelisysteemiin kuuluu kiekonhallinta - tiedän, että tässä on ristiriitaisuutta kun yhtä aikaa toivoo taklauksia ja lisäksi taitoa + omien voittoa. Kysymys on oikeanlaisen balanssin ja attituden löytymisestä höystettynä parilla täsmäpommittajalla. Nokan mestaruusjengi oli fyysinen ja kovaa taklaava. Mutta tästäkin huolimatta kyseinen joukkue oli myös taitava ja piti kiekkoa järjestään enemmän kuin vastustaja. Siellä oli Lennu, Liivik, Pöysti, Nyholm & kumppanit, jotka oli roolitettukin ottamaan vastustajan taitokentiltä aika ja tila pois. Törmäsen lätkässä ei ole niin selkeitä rooleja, kuten joku huomauttikin. Mä wanhan liiton jätkänä kyllä tykkään siitä, että ykkönen ja kakkonen on peliätekeviä kenttiä, kolmonen ja nelonen jarruja.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisen perusteella(satuin kerrankin istumaan lähellä fanikatsomoa) on jo suoranainen ihme, jos office ei tajua puutoksia tämän hetken jengissä. Blues veti kyllä komeasti fyysistä puolta, inhottavan tehokasta keskialueen träppiä ja aktiivista karvausta. Jos niillä olisi Malmihölmön tilalla oikeasti kunnon pakki, voisi tuo jengi mennä pitkälle. Toisaalta Hirson kun ottaa/kolaa pois niin ei siellä hirveästi pelinrakentajia ole. Vähän kuten meillä Ramun kohdalla, joka tosin vaeltaa jossain tehottomuuden laaksossa tällä hetkellä puolijurrissa.

Zabo se vaan on hieno mies. Näkee kauas että kaveri välittää ja antaa vitutuksen näkyä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Missä oli pakkien laukaisut

Tämä on asia, joka huolestuttaa itseäni suuresti. Ei pelkästään laukaukset, vaan myös IFK:n puolustajien kyky tukea hyökkäyksiä. Tällä hetkellä se näkyy kaikessa karmeudessaan, kun Söde ja Auvitu ovat poissa: IFK:lla ei ole tarpeeksi kiekkovarmoja puolustajia. Paradoksaalisesti IFK:lla ei ole myöskään tarpeeksi fyysisiä puolustajia! Kuten aiemmin olen sanonut, Honkaheimo, Moberg, Nyqvist, Teppo, Salmi: nämä kaikki eivät voi mahtua samaan aikaan kokoonpanoon.

Vaikka itse dissasin alkukaudella Auvitua rankalla kädellä, joudun nyt nostamaan tassut ylös ja sanomaan, että mies loppujen lopuksi tuo paljon lisäarvoa joukkueelle. Omasta mielestäni Auvitun suurin vahvuus on hänen taitonsa tuoda kiekko hyökkäysalueelle, vaikka sitten yksin. Kyseistä taitoa olisi tarvittu eilen enemmän, kuin mitään muuta (pl. maalinteko). Ho-Mo-Ny-Te-Sa -osastosta yksikään ei kykene tuomaan kiekkoa samalla tavalla ylös ja näin trapin pelaaminen helpottuu merkittävästi. Lopputuloksena nähdään eilisen kaltaista seinäänpuskemista siniviivalla.

Honkaheimosta on pakko sanoa sen verran, että mies on kyllä kieltämättä parantanut merkittävästi otteitaan viime aikoina. Seiskapakiksi ihan ok-ukko! Silti ottaisin tällä hetkellä joukkueeseen ennemmin (luoja paratkoon) Nauris Kovasen.

EDIT: Menin hakemaan kahvia ja tajusin, mitä juuri tuli kirjoitettua viimeisessä lauseessa. En voi kylliksi painottaa sanojen "tällä hetkellä" painoarvoa. Sitten, kun Söde ja Auvitu palaavat, saa Nauris pysyä poissa niin jäähalleilta, kuin meikäläisen kirjoituksistakin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös