Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 884
  • 3 844

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tässä on Stögöllä & HIFK:lla kyllä kiintoisat näkymät. Näen kaksi vaihtoehtoista skenaariota:

1) Stögö tietää mitä on tekemässä ja tuo liikkuvan airhockeyn vielä takaisin . Toisin sanoen nyt mennään sitä kuuluisaa kovien treenien aikaa + kärsitään loukkaantumisista. HIFK menee neljän sakkiin ja samalla Stögö saa matkalipun diilinsä loppuun asti. Mikään ei tule isossa kuvassa muuttumaan hänen aikanaan. HIFK menestyy, saattaa olla jopa lähellä finaalipaikkaa, ja pelaajien keskikooksi tulee 175cm/80kg. Wanhan liiton fanit kadottavat lopunkin intohimon HIFK:ta kohtaan ja joukkue joutuu haalaamaan itselleen täysin uudenlaista katsojakuntaa. Isossa kuvassa kaikki ok, HIFK on kausi kauden jälkeen liigan kärkihaminoissa.

2) Stögön airhockey on tullut tiensä päähän. Ensinnäkin kevät etenee ja pelit & otteet kovenevat automaattisesti muutenkin. Tämä tietää pienikokoiselle, liikkeeseen pelinsä perustavalle HIFK:lle vaikeuksia. Pelin koveneminen tapahtuisi jokatapauksessa, se ei liity siihen minkälaista kiekkoa HIFK pelaa . Kyseessä on liigan normaalikäytäntö ja hyvin kootussa joukkueessa tämä otetaan huomioon kauden alusta alkaen. HIFK ei ole tässä mielessä kauhean hyvin koottu joukkue. Officella on kieltäydytty huomaamasta sitä, että yksi osa-alue on jätetty tärviölle. On toisin sanoen otettu riski. Ihan vastaava kuin jos maalivahti olisi vain keskinkertainen. Kun otetaan tämäntyyppisiä riskejä, saatetaan saada aikaiseksi ihan ookoo syksy ja muutenkin hyviä periodeja. Mutta sarjan pituus seuloo loppujen lopuksi armotta esiin ne joukkueet, jotka on koottu riittävän hyvin ja monipuolisesti. Kolmerenkaisella autolla ei pysty olemaan kärkisijoilla maaliin asti. Pelit siis kovenevat jokatapauksessa. Tämän lisäksi vastustaja on oppinut pelaamaan airhockey-HIFK:ta vastaan. HIFK:lta ei tarvitse kuin ottaa liike pois ja antaa painetta hyökkäyksen taito-osastolle ja heiveröisille pakeille. Voittamalla molempien maalien edustat voitetaan HIFK. Ja HIFK:n maalinedusta on helposti voitettavissa.

Kumpikaan vaihtoehto ei ole kovin miellyttävä ihan henkilökohtaiselta kannalta. Jos 1)-skenaario toteutuu, oma mielenkiinto HIFK:ta kohtaan tulee romahtamaan. En mä jaksa tällaista jääpallon ja hipan sekoitusta kolmea kautta putkeen. Jos 2) -skenaario toteutuu eli keväästä tulee lyhyt, tietää se vääjäämättä vaikeuksia Stögölle. Fanit ja sidosryhmät rupeavat painostamaan ja vaatimaan lisää lihaa ja särmää joukkueeseen. Tämä on valmentajan kannalta huono homma. Hän joutuu taipumaan ulkoa tuleviin paineisiin ja ottamaan jengiin materiaalia, joka ei sovi hänen sabluunaansa. Pidän tätä huonona asiana, vaikka kuulun itsekin siihen osastoon, joka haluaa fyysisyyden takaisin. Kun Törmäselle ruvetaan antamaan ohjeita toimistolta, sidosryhmltä ja katsomosta ja tehdään paljon paniikkihankintoja pelaajistoon, ollaan sillä perinteisellä HIFK sählää -linjalla. Mielestäni ammattimaisen organisaation kuuluu antaa valmentajalle täysi luottamus ja vapaat kädet hakea menestystä oman osaamisensa kautta. Ei ole millään muotoa ihanteellista, että koutsille ruvetaan tuomaan sellaisia rakennuspalikoita, joilla hän ei ole tottunut leikkimään. Jos Stögö ajaa kiville tämän kauden mikkihiirilaumalla, en millään usko että hän tulee vetämään koko kolmen kauden projektinsa.

Meikäläisen tyyliselle fanille, jolle pelkkä menestys ei riitä tässä urheiluviihdebisneksessä, on siis luvassa molemmissa skenaarioissa aika tuskaista taivalta. En mä siitäkään tykkää, että Stögön duuniin sotkeudutaan. Ihanne olisi se, että ammattimies Törmänen tajuaa itsekin, että joukkueesta pitää löytyä myös kovuutta ja voimaa. Varsinkin oman maalin edustalle.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Tämä on valmentajan kannalta huono homma. Hän joutuu taipumaan ulkoa tuleviin paineisiin ja ottamaan jengiin materiaalia, joka ei sovi hänen sabluunaansa. Pidän tätä huonona asiana, vaikka kuulun itsekin siihen osastoon, joka haluaa fyysisyyden takaisin. Kun Törmäselle ruvetaan antamaan ohjeita toimistolta, sidosryhmltä ja katsomosta ja tehdään paljon paniikkihankintoja pelaajistoon, ollaan sillä perinteisellä HIFK sählää -linjalla.
...

Tämähän on se kauhukuva, joka realisoitui varsinkin Petri Matikaisen aikana, mutta myös osittain Summasen kanssa. Ja kohta huomataankin, että Törmänen on saanut lähteä ja tilalla on sormunen/elomo/rautio. Vaikka Törmäsen kiekko vaikuttaa riittämättömältä ja ässät hihassa tässä kohtaa vähäiseltä, niin täytyy vaan toivoa, ettei kohta kakkonen tule tapahtumaan.
 

tiimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulokset edeltävän kalenteriviikon ajalta ovat melko masentavia. Kuitenkin lauantainen JYP-matsi ja joidenkin mukaan myös eilinen oli ainakin ajoittain ihan hyvää tekemistä. Tällä hetkellä tuntuu tökkivän ylivoimapeli ja maalinteko kautta linjan. Puolustuspelin tökkivyydestä ei oikeastaan voi edes puhua, kun tuntuu ettei sellaista edes ole. Kapea puolustus ei näköjään kestä millään kahden miehen poissaoloa ja yhdessäkin on tekemistä. Ihmeen hyvin meni tuloksellisesti Grillimaisterin poissaolojen aikana.

Kaiken kaikkiaan olen tämän hetkiseen tilanteeseen tyytyväinen, vaikka trendi onkin kääntynyt todella jyrkkään laskuun. Uskon kuitenkin vakaasti, että Stögö Törmäseltä löytyy joku kikka kolmonen loppukautta ja eritoten pleijareita ajatellen.

Ja pakko vielä laittaa tuosta puolustuksen peluutuksesta. Miksi jatkuvasti peluutetaan kahta "junnupakkia" samassa parissa? Teppo-Nyqvist pari on jo yksistään aiheuttanut harmaita hiuksia enemmän kuin laki sallii.

Nyt sitä leukaa vähän ylös rinnasta, fågelit sjungaa ja gimmat joraa kohta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämähän on se kauhukuva, joka realisoitui varsinkin Petri Matikaisen aikana, mutta myös osittain Summasen kanssa. Ja kohta huomataankin, että Törmänen on saanut lähteä ja tilalla on sormunen/elomo/rautio.

Juurikin näin. Siihen päälle toissakauden mallinen pelaajaruletti, jossa kokoonpanossa rundaa 72 ulkkaria perusteella "mutta kukaan heistä ei ole kuitenkaan kallis pelaaja". Ennemmin mennään koutsin ehdoilla. Pitäisi vaan osata signata sellaisia valmentajia, joiden pelissä on myös..öh....brändielementtiä.

Tänään on tosi mielenkiintoinen ilta luvassa! Luulen, että HIFK joko lähtee kunnolla haastamaan ja taklaamaan periaatteella "äijää seinälle, otetaan voitto", kuten eilen lopetettiin (sitä "otetaan voitto" -osuutta ilman siis) tai sitten -ikävämpi vaihtoehto- todella varman päälle periaatteella "kunhan ei nyt vaan hävittäisi, 0-0:kin on hyvä, saadaan ainakin piste". Saas nähdä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olipas paska peli eilen. Ekan kerran joutui kelaamaan matsia eteenpäin kun ei pystynyt katsomaan joka minuuttia tuollaista sontaa, tämä etu siinä on jos aloittaa matsin katsomisen boksilta tunnin myöhemmin. Hyvä asia on se että revanssin paikka on tänään, huono asia on se että tuolla rosterilla revanssista tulee vielä pahempikin pannukakku perjantai-illan nordiksella, nähdäänkö jo turhautumisia faneilta, vihellyskonsertteja, toivottavasti ei lennä jäälle broilereita.

Vakavemmin funtsittuna taitaa IFK:n taso laskea jyrkästi kun kokoonpanosta puuttuu hyvään viisikkopuolustamiseen kykeneviä Kuparista, Auvitua, Södeä. Eilen huomasi selvästi että oli uudet kentät käytössä niin ei mennyt ylöstuonnit ja tutut kuviot kuin elokuvissa, törmäilyjä ja paitsioita oli enemmän kuin normikentillä.

Laittaisin Lankisen tänään maalille.

_
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näin se menee, JOS kaikki meidän pelaajat olisivat ringissä niin tuloksia tulisi tälläkin pelillä ihan eri lailla, olisi antaa huilivuorojakin, tosin pleijareissa kävisi kylmät silti puolustuksen takia. Nyt kun sieltä puuttuu noin paljon avainpelaajia niin tältä se peli sitten näyttää.

Jos tänään ei saada mitään tuoreita jalkoja peliin se näyttää ihan samalta kuin eilenkin. Tietenkin himamatsi nostaa tsemppihenkeä pelaajissa eri lailla mutta tuskinpa se yksistään riittää.

Miettikää nyt vähän näïtä pelaajia: Ikonen, Puustinen, Lamberg, Kuparinen, Söderholm, Auvitu, Goldobin jopa, kaikki poissa pelistä ja osa noista jopa pelatessaan alisuorittaneet todella pahasti. Sen lisäksi meillä on kyllä terveitä pelaajia kuten Partanen joka on yhtäkkiä unohtanut kokonaan pelitaitonsa, hirveä kasa junnuja joiden pitäisi olla yksi kerrallaan vaan pelaavassa kokoonpanossa ja sitten näitä Mestis tason Åsteneja joka yhtäkkiä onkin Man of The Match! Siis mitä hittoa?? Lisätään vielä maalivahti joka ei ole onnistunut viime peleissä niin tuossahan se soppa on taas valmis.

Eilen jo peluutettiin Tammista eli eiköhän siellä tänään lisänä viiletä Saarelainen mutta muuten jatketaan näiden meidän luottopelaajien kuormittamista tässä otteluruuhkassa, ja olen todella yllättynyt jos vauhti on tänään yhtään sen parempaa kuin eilen. Maajoukkuetauko tulee kyllä tarpeeseen.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Tässä on Stögöllä & HIFK:lla kyllä kiintoisat näkymät. Näen kaksi vaihtoehtoista skenaariota:
Textiä...

Täällä on nyt niin mielenkiintoiset textit ettei työpäivästä meinaa tulla mitään. JHagilta lainaamaani textiin ei ole lisättävää.

Laittaisin Husson pariin seuraavaan peliin maaliin ja sitten jos hänellä ei kulje niin Lankiselle pelejä niin kauan kun kopit tarttuu. Hussoon sen verran kiinni, että hänestä huokuu epävarmuus ja usko itseensä on hiipunut. Husso ei ole meritoitunut vaan nuori ja kohtuu kokematon. Minusta, kuten aikaisemmin kirjoitin hän ei ole ykköskorin veskari. Verrataan vaikka; Tarkki, Metsola, Markkanen

Tämän päivän pelistä on esitetty veikkauksia, että lähdetäänkö lujaa ja taklaten vai kurre-tyylillä. Minä sanon kurre-tyyli ja rahat kiinni Bluesin yli kolmen kertoimeen!
 

Stigu

Jäsen
Näen IFK:n lähitulevaisuuden juuri samankaltaisena, kuin JHag, eli vaihtoehtoja on tasan 2. Kun miettii, mitkä asiat IFK:sa ovat rempallaan tällä hetkellä, ne ovat:

1. Veskaripeli. Housson we have a problem.
2. Pakisto: Oman maalin siivoaminen. Avaukset. Laukaukset hyökkäyspäässä.
3. Hyökkäys: Suoraviivaisuus. Kiekon toimittaminen maalia kohti ja vastustajan maalilla taisteluiden voittaminen. Maalien teko.
4. Koko joukkue:Intohimo, intensiteetti, taistelu. Vastustajan träpin murtaminen.

Uskon, että osa noista ongelmista avautuu, jos IFK löytää tuon AirHockey-liikkeen takaisin. Tällä hetkellä IFK pelaa Airhockeytä puolella vauhdilla, aivan kuin pelipöydällä olisi ripulia tai oksennusta. Tuota mönjää on ollut pöydällä oikeastaan tammikuun ajan, eli kohta 3 viikkoa. Kyllä niiden jalkojen luulisi jo pikkuhiljaa aukeavan.

Lisäksi veskaripeliin voidaan odottaa parannusta kunhan Husso löytää itsensä uudelleen. Tällä hetkellä Lankinen on valitettavasti IFK:n ykkösveskari.

Se alue, johon en usko tulevan parannusta on pakisto. Grilli on oikeastaan ainoa perusvarma pakkimme. Taipalus on hyvä yleispakki, mutta häneltä tulee about yksi aivopieru per ottelu. Auvitu on oikeastaan köyhän miehen taipalus, eli menettelee vielä. Isoin toivo kohdistuu Södeen: Jos hän saa itsensä kuntoon, on meillä 4 liigakelpoista pakkia, tosin heistäkään yksikään ei ratkaise tuota oman maalinedustan siivoamista, ja laukaisuvoimankin kanssa on vähän niin ja näin.

Ja fyysisyydestä ja sen yhdestä osa-alueesta taklauksista: IFK taklaisi eilen kahdessa ensimmäisessä erässä 1/2 kertaa, viimeisesä erässä 5 kertaa. Bluesin vastaavat lukemat olivat 5-2-2. Itselleni tulee ainakin mieleen, että Blues teki ainoastaan tarvittavan, eli paineisti tikutaku-KurPaa niin kauan, että sai tarvittavat maalit ja alkoi loppua kohden jarruttelemaan. Veikkaan, että tänään nähdään samanlainen pelinkaari. IFK:n en usko pystyvän muuttamaan peliä kokonaisvaltaisesti fyysiseen suuntaan (siis siten että koko jengi pelaa siten) kahdesta syystä: 1. Sitä ei ole oletettavasti harjoiteltu ja 2. Pelaajamateriaali ei sovellu siihen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Inge Glid: Mä myös lähtisin ehdottomasti Hussolla. Nyt pitää kaveria paineistaa, hänhän tähtää huipulle ja elämä ei voi musertua yhteen heikohkoon otteluun. Kävin äsken Ruudun sivuilla ja joku oli jo heittänyt, että Husso jatkaa maalissa. En löytänyt itse kyllä päivän kokoonpanoja mistään.

Mika Partanen? Siinä vasta todellinen mysteeri. Kaveri pelaa tällä hetkellä kiltimmin kuin Miikka Tuomainen koskaan. Lisäelementtinä ei tule edes tehoja. Negatiivinen puoleni on sitä mieltä, että Partanen on pelaajatyyppi, jonka kanssa Stögö ei ole parhaimmillaan. Siis voimahyökkääjä. Niinpä HIFK tulee kärsimään voimahyökkääjien kadosta. Positiivinen puoleni sanoo, että negatiivinen minäni näkee turhaan peikkoja joka paikassa ja Partasen vaisuuden takana ovat ihan muut syyt kuin tämän kauden pelityyli. Oli miten oli ja Partasen potentiaali muistaen - antaisin hänelle vielä aikaa kasvaa omassa jengissä. Vähän kuin Nykoppille on tapahtunut. Mitä mieltä muut?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Husso jatkaa maalissa. Tässä vielä illan kokoonpano:

Blomqvist-Nykopp-Partanen
Leinonen-Leino-Luttinen
Zaborsky-Elkins-Åsten
Puustinen-Ramstedt-Rask

Pikkarainen-Grillfors
Taipalus-Honkaheimo
Teppo-Nyqvist
Salmi

Jatkoajan IFK-osion ikisuosikki Juuso Salmi palaa kokoonpanoon. Myös ketjut on käännytty 1. -> 4., 4. -> 1. jne. Saa nähdä onko mitään vaikutusta.

-Tinke
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Inge Glid: Mä myös lähtisin ehdottomasti Hussolla. Nyt pitää kaveria paineistaa, hänhän tähtää huipulle ja elämä ei voi musertua yhteen heikohkoon otteluun. Kävin äsken Ruudun sivuilla ja joku oli jo heittänyt, että Husso jatkaa maalissa. En löytänyt itse kyllä päivän kokoonpanoja mistään.

Mika Partanen? Siinä vasta todellinen mysteeri. Kaveri pelaa tällä hetkellä kiltimmin kuin Miikka Tuomainen koskaan. Lisäelementtinä ei tule edes tehoja. Negatiivinen puoleni on sitä mieltä, että Partanen on pelaajatyyppi, jonka kanssa Stögö ei ole parhaimmillaan. Siis voimahyökkääjä. Niinpä HIFK tulee kärsimään voimahyökkääjien kadosta. Positiivinen puoleni sanoo, että negatiivinen minäni näkee turhaan peikkoja joka paikassa ja Partasen vaisuuden takana ovat ihan muut syyt kuin tämän kauden pelityyli. Oli miten oli ja Partasen potentiaali muistaen - antaisin hänelle vielä aikaa kasvaa omassa jengissä. Vähän kuin Nykoppille on tapahtunut. Mitä mieltä muut?

Ongelma Partasen kanssa on kai enemmän siinä, että Stögö on sellainen valmentaja joka antaa pelaajien toteuttaa itseään. Se ei oikein tunnu sopivan Partaselle, joka haluaa olla enemmän taitohyökkääjä ja pelaa sen mukaisesti, mutta ei nykyisellään omaa ainakaan tarpeeksi hyvää pelikäsitystä siihen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ongelma Partasen kanssa on kai enemmän siinä, että Stögö on sellainen valmentaja joka antaa pelaajien toteuttaa itseään. Se ei oikein tunnu sopivan Partaselle, joka haluaa olla enemmän taitohyökkääjä ja pelaa sen mukaisesti, mutta ei nykyisellään omaa ainakaan tarpeeksi hyvää pelikäsitystä siihen.

Hyvä pointti. Partanen varmaan tarvitsisi kunnon ärisijän, joka osaa sanoa, että älä jumalauta leiki taitohyökkääjää kun et sellainen ole. Tästä tuleekin mieleen, että Partanen oli parhaimmillaan Reimon aikana. Heh.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kun Lamberg loukkaantui, HIFK:n taklauksista katosi 70%. Oliko alkuperäinen suunnitelmakin se, että yksi Lamberg on sama asia kuin HIFK:n fyysinen peli? Vähän samaan tyyliin kuin Aarnio on ollut mikkihiirijengeissään yksinäinen pommikone. Tämä ei ole hyvä systeemi, kaipaan joukkueeseen kokonaiskovuutta ja kaksinkamppailuvoimaa. Jos fyysinen peli kaatuu yhden kaverin loukkaantumiseen, ollaan samassa tilanteessa kuin Penan aikana. Sillä erolla, että silloin oli nimenomaan pisteidenteko yhden, korkeintaan kahden tyypin varassa. Nyt on tultu toiseen ääripäähän. Taitoa on joka kenttään (kun saikku on tyhjä), kovuus = Lamberg.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Itse antaisin Partaselle jopa lisää peliaikaa. Käsiä ja kokoa löytyy ja piti breikata tällä kaudella Ramin, itseni ja muutaman muun "asiantuntijan" mukaan. Johonkin hukkui kaverin alkukauden vire. Potentiaalia on paljon parempaan mutta nyt sitä ei saada pihalle ja on valmentajan hommia saada miehestä parhaat puolet ulosmitattua.

Tuo kovuus(taklausvoima)=Lamberg on surkea asia, että se on yhdestä miehestä kiinni. Ja kuten numerot osoittavat, Lamberg ei ole koolla pilattu joten raameja löyty sitten ihan muualta. Grillforssia arvostelin alkukaudesta(yhden pein perusteella) kankeaksi mutta otan mieluusti sanani takaisin. Olen todella pitänyt tästä kaverista ja hän jakelee välillä tyylikkäitä herasmiesmäisiä pommeja.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Kun Lamberg loukkaantui, HIFK:n taklauksista katosi 70%. Oliko alkuperäinen suunnitelmakin se, että yksi Lamberg on sama asia kuin HIFK:n fyysinen peli?

Tismalleen näin, mutta hienoa havaita että Honkaheimokin on muutaman hyvän niitin antanut, eikä tässä vielä kaikki, sillä Hirvosen Kartsakin taisi tammikuun alussa taklata kahdesti ja samassa vaihdossa kaiken lisäksi. Taipaluksen Laten eilinen niitti oli jo hulvatonta bonusta ja nannaa meille kaikille. Toivottavasti tänään alkuminuuttien yksikin hyvä pommi sytyttäisi koko hallin ja pelaajat kunnon taisteluun.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Yrittäkää jo tajuta, että pommit vähenee taitotason ja pelinopeuden kasvaessa. SM-liigassa taklataan nyt todella paljon vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Kyl:ssä taklataan taas vieläkin vähemmän. Nhl:ssä taklataan selvästi eniten, mutta siellä laatikot ovat pienempiä. Ja sielläkin trendi on selvä.

Fyysisellä sektorilla Ifk ei eilen peliä hävinnyt. Jos muuta väittää, minä väitän että kaveri ei lätkästä mitään ymmärrä. Kyllä peli hävittiin maalipaikoissa, joita meillä oli enemmän. Husso oli myös paska ja hävisi väsyneelle Niemiselle 100-0.

Toki meillä on tietyt pakit (Moberg) liian heiveröisiä. Sinne tarvittaisiin vääntövoimaa kulmiin. Siellä maalipaikat luodaan nykyään enimmäkseen. Toki riistot ovat se yleisin tapa.

Ifk vaisu jakso selittyy täysin kovalla otteluruuhkalla ja loukkaantumisilla. Ja joka jengillä tulee nämä heikot jaksot. Nyt ei kannata painaa paniikkinappulaa :)
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yrittäkää jo tajuta, että pommit vähenee taitotason ja pelinopeuden kasvaessa. SM-liigassa taklataan nyt todella paljon vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Kyl:ssä taklataan taas vieläkin vähemmän. Nhl:ssä taklataan selvästi eniten, mutta siellä laatikot ovat pienempiä. Ja sielläkin trendi on selvä.

Fyysisellä sektorilla Ifk ei eilen peliä hävinnyt. Jos muuta väittää, minä väitän että kaveri ei lätkästä mitään ymmärrä. Kyllä peli hävittiin maalipaikoissa, joita meillä oli enemmän. Husso oli myös paska ja hävisi väsyneelle Niemiselle 100-0.
Juuri näin, enkä sano sitä vain siksi, että haluaisin todistella tietäväni jotain lätkästä ;). Toki kritiikkiä on aina hyvä esittää ja pelaamista parantaa, mutta ei pidä myöskään unohtaa missä tällä hetkellä mennään verrattuna muutamaan edelliseen kauteen. Epämääräisestä koohottamisesta ja hitaasti reagoivasta HIFK:sta on kuoriutunut tänä vuonna erittäin pelinopea joukkue. Omaa silmääni hivelee paljon enemmän jokainen nopea hyökkäykseen lähtö ja pelirohkea syöttöketju hyökkäsalueella kuin pitkä päätyyn- silmät kiinni- pommitus - itsensä ulos pelaaminen. Kovuus kuuluu toki jääkiekkoon, mutta kaikkea ei saa heti. Parempi, että nyt on panostettu selvästi henkilökohtaiseen taitoon ja osaamiseen sekä moderniin tapaan pelata lätkää. Jos kovuudessa on liikaa tulosta haittaavia puutteita, niin toki asia pitää korjata. Pitää kuitenkin muistaa, että kovuus on paljon muutakin kuin pommittaminen ja toisaalta ei menestyvän joukkueen tarvitse edes olla kaikilla osa-alueilla paras. Niin tai näin tulos edellä pitää mennä oli sitten tyyli mikä tahansa. Minulle ei ole edelleenkään tärkeää tehdäänkö maali rannarilla vai lämärillä. Riittää, että se tehdään.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Ei tässä tajuamisesta ole kyse.

Onhan liigassakin kaukalot pienentyneet useita kymmeniä neliöitä 10-vuoden aikana. Eikä siinä mitään, tiedän minäkin jääkiekosta(tänään oma peli ja sopivasti perhosia vatsassa). Meillä ei ole liigavauhtia mutta hyvätasoinen ja aion tänäänkin taklata varsinkin jos vastustajan tasapaino ei ole paras mahdollinen. Joten en pidä vauhdin lisääntymisessä merkittävää tekijää tässä asiassa. Paikkoja on ollut joka pelissä ajaa niitti mutta kysymys on siitä, että se jätetään tekemättä. Ja jos taklauksessa ei ole voimaa ja kroppaa takana niin turha taklata.

Olen itseni kanssa analysoinut monen monta tämän kauden Ifk:lle tehtyä maalia. Useissa niistä maali olisi voitu estää menemällä mieheen kiinni taklaamalla eikä yrittämällä ottaa kiekkoa pois. Varsinkin kun oman maalin 5-metrin etäisyydeltä vastustajan katse on lähes aina kiekossa. Ei tarvitse taklata ylikovaa tai rumaa mutta sopivan miehekkäästi jotta saa miehet pyllylleen.

Täällä on esitetty muutamia syita miksi taklaaminen ja miehekäs kovuus on vähentynyt ja vähenee. Yksi iso syyllinen on Sm-liigan ylin johto. Hänen oilisi pitänyt pari kautta sitten astua ulos ja kertoa kukkahattumummoille, että tämä on moiesten peli, ei jääpalloa. Silloin kun keskustelu jääkiekon raakuudesta ja väkivallasta velloi roskalehdissä kovimmillaan.

Joku palstaveli kirjoitti Ilta-Sanomien Pärnäsestä. Siinä on ihan väärä mies kommentoida rakkaasta lajistamme yhtään sanaa.

P.S. 20-vuotta peliuraa takana, eikä yhtään päähän kohdistunutta taklausta :)
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Sellainen eka erä sitten, Bluesin maali meni kyllä Husson piikkiin, mutta aivan liian helposti pääsi Blues maalintekotilanteisiin. Vastaavasti sitten omista paikoista ei saatu millään sisään, edelleen kaipaisi lisää suoraviivaisuutta tuohon hyökkäyspeliin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolustuspelaaminen on edelleen heikkoa, mutta ei tuokaan auta kyllä yhtään että Husso on aivan perseestä tällä hetkellä. Imee sellasia vetoja sisään mitkä ei olisi alkukaudesta mennyt missään tapauksessa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä kannata unohtaa vastustajaakaan. Veikkaan, että Bluesin pelisuunnitelmassa lukee mobergmaisesti, että pitää olla parempi kuin paikallisvastustaja. Aikanaan meille riitti, että olimme Jokereita parempi paikallisissa :) Muusta ei niin väliä.

Ehkä me olemme Bluesille 'vihattu' vastustaja? Siellä on sisäistetty asia toisin kuin mitä itse olemme Bluesin sisäistäneet (sympaattinen pikkuveli).
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Seuratkaas ohimennen, miten Blues pelaa oman maalin edustan. Kovuutta ja päättäväisyyttä. Ero IFK:hon on kuin yö ja päivä. Asennekysymyksiä.

Hyvin sai muuten Zaboa kurmoottaa maalin edessä ilman, että ketään oikeastaan kiinnosti. Kultakypärät ja kapteenit ovat meillä vapaata riistaa.
 

Stigu

Jäsen
Eka erä takana IFK-Blues-pelistä ja nopeat mietteet:
- pelihän on perkele viihdyttävää! Kyllä tästä sarjasta voi kehkeytyä uusi paikallisklassikko.
- taklaukset Bluesille 5-3. Isoimmat aplodit sai Partanen, joka esitti ihan normitaklauksen, mutta kun kaverilla on massaa se 25 kiloa enemmän kuin meidän normitikutakuilla, tuntuu tuo taklaus myös vastustajan kropassa
- IFK:n maalinteko-ongelma on käsinkoskeltetava: Neljään viimeiseen matsiin 2 maalia. Milloinkohan Stögö tajuaa, että peliä on suoraviivaistettava?
- Husson we have a problem senkun jatkuu
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Partanen pelaa kauden parastaan..taklannut ja liikkunut hyvin. Mikähän vittu Hussoa vaivaa, helppoja menee. Jotenkin voimakkaasti vituttaa, että Zabon pitää rähistä ja puolustaa itseään lähes joka pelissä..
 

Stigu

Jäsen
Partanen pelaa kauden parastaan..taklannut ja liikkunut hyvin. Mikähän vittu Hussoa vaivaa, helppoja menee.
Partanen saa tuosta Malmivaaran noudosta mun silmissä 5v- jatkopassin tuossa tikutakujengissä. Hieno pelaaja, tosin väärässä joukkueessa tällä hetkellä. Viisikkohan tuosta sekosi luonnollisesti olkoonkin että peli oli vihelletty poikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös