Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 031
  • 3 844

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On tässä itsekin hakenut syitä pelin ailahteluun ja yksi on varmasti se että tulosvastuulliset kentät elää/ei toimi, siihen nähden IFK:han on pelannut tuloksellisesti hyvin. Välillä tuntuu ettei Ramun ja Goldien kenttä saa mitään viisikkona aikaiseksi ja joidenkin tarinoiden mukaan siinä on kaksi jengin taitavinta pelaajaa.
IFK on vaarallinen vain YV:llä ja tasaviisikoin maalit/tilanteet tulevat aika usein vähän yllättäen, en näe siinä hallittua ylöstuontia pyöritystä ja vetoa maaliin. Ykkösessä Kuparinen on valitettavan huono juuri tässä, ykkösen maalit tulee usein kohtuu suorista hyökkäyksitä reboundeista jne.
IFK:n pitäisi päästä hallitsemaan 5vs5 peliä ja se onnistuu vain niin että kiekko tuodaan ylös ja pidetään se siellä niin että maalin järjestelyyn pääsee mukaan meidän taitavimmat pakit Grilli, Taipalus, Hank.

_
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osin samaa, osin eri mieltä. Ei tuomaritoiminta yksinään ole syy fyysisyyden kaikkoamiseen liigasta. Syy piilee myös kansan syvissä riveissä. Jääkiekkoa pyritään paheksuntayhteiskunnan toimesta demonisoimaan lajina. Hyvänä esimerkkinä Pärnäset ja muut, jotka vielä päivien päästä kaivavat esille tilanteita jokaisen kotihiiren ja hillopillun paheksuttavaksi. Mua suoraan sanottuna vituittaa, että lajin fyysisyys nostetaan suurimpiin otsikoihin vaikka sokea reettakin näkee, että fyysisyys on kaikkoamassa lajista, ellei jopa jo kaikonnut, niin kuin IFK:n tapauksessa..

Theo Fleury pohti kirjassaan (kovaa peliä) tappeluiden tulevaisuutta nhl:ssä. Fleury oli sitä mieltä, että jääkiekko Pohjois-Amerikassa on muuttunut katujätkien pelistä keskiluokkaisten vanhempien lapsien peliksi. Tämän seurauksena tappelut tulevat loppumaan nhl:stä, siitä yksinkertaisesta syystä, että keskiluokkaiset vanhemmat huolehtivat ja pyrkivät suojelemaan lapsiaan. Käytännössä tämä tapahtuu mm median luoman paineen avulla.

Sama pätee mielestäni Suomessa. Tappelut loppuvat jossain vaiheessa kokonaan. Yhtenä merkittävänä käänteenä näen Kai Kantolan saaaman yhdeksän pelin pelikiellon. Pelikyvyttömät tappelijat eivät enää hyödytä joukkuetta, kun paras tapa puolustautua on pitää hanskat kädessä ja kädet alhaalla. Pelitaitoiset kovanaamatkaan eivät voi käyttää nyrkkejään. Vastustaja pitää vain hanskat kädessä ja kädet alhaalla, niin et voi lyödä tai olet pelikiellossa ties kuinka pitkään.

Jääkiekko on lajina yksinkertaisesti liian raaka laji nyky-yhteiskunnan normeille, ja se näkyy väkisinkin kaukalossa. Taklauksilla pyritään satuttamaan vastustajaa, ja sen hyväksyminen on liian iso pala ihmisille nieltäväksi. Samaan aikaan vapaaottelu lajina kerää ihmisiä areenoille ja ruutujen ääreen, mutta kaksinaismoralismi onkin sitten ihan oma lukunsa.

Siitä seikasta, että IFK:n kuuluisi olla fyysinen, olen täysin samaa mieltä. Ainakin niin fyysinen kuin se on lajille ominaista. Maalinedustat puhtaiksi ja kova kovaa vastaan. Nyt otetaan taka-askelia sellaista vauhtia, että kengät kuluu kantapäistä puhki.

Fleury kirjoittaa myös, että pelaajat ovat nykyään liian samanlaisia. Persoonallisuuksia on liian vähän. Kaikki ovat samasta muotista, samanlaisia robotteja, jotka osaavat luistella loistavasti ja teknisesti kaikki perusasiat ovat kunnossa. Kaikki ovat hyvin kasvatettuja, osaavat esiintyä ja ovat sitä myöten myös pahuksen tylsiä.

Tämä on mielestäni seurausta siitä ja osittain myös syy sille, että peli on muuttunut pelaajien pelistä valmentajien peliksi. Nykyään pelitavat, pelikirjat yms on viety niin pitkälle, että ei siellä kentällä voi enää omin päin sooloilla. Harkitsematon taklaus rikkoo viisikon tasapainon ja pahimmassa tapauksessa tulee jäähy! Taklauksia suoritetaan vain silloin, kun niistä ei aiheudu riskiä omaan päähän ja mielellään taklauksen suorittaa siihen erikoistunut pelaaja. Sellainen taklaava laitahyökkääjä. Sentterin tai puolustajan taklaus on aivan liian iso riski, koska puolustusvelvoitteet voivat kärsiä.

Valmentajat haluavat voittaa, eivät viihdyttää katsojia. Jos joukkue ei voi voittaa, niin markkinointiosasto saattaa saada aikaiseksi rikkovan rymistelyketjun, että saadaan katsojille edes jotain viihdykettä. Tällä hetkellä pelinopeus on paljon tärkeämpää, kuin fyysinen peli ja paluuta fyysiseen tuskin tapahtuu. Katujätkät vaihtuvat kovaa vauhtia vikkeliin pikku-ukkoihin. Sellaisiin hyväkäytöksisiin, joille on annettu 40 opintoviikkoa mediakoulutusta ja jotka ovat helvetin tylsiä. Katujätkiä kaipaavien täytyy kai mennä sinne vapaaotteluihin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
IFK:n pitäisi päästä hallitsemaan 5vs5 peliä ja se onnistuu vain niin että kiekko tuodaan ylös ja pidetään se siellä niin että maalin järjestelyyn pääsee mukaan meidän taitavimmat pakit Grilli, Taipalus, Hank.

Kanssasi osittain samaa mieltä. On totta, että pelitilanne ei koskaan ole huono kun hyökkäysalueella kontrolloidaan kiekkoa. Mutta.

Toisaalta kiekonhallinta ei aina tarkoita pelin virtauksen hallintaa. Pitkät hyökkäyspään myllytykset tilastojen valossa tuottaa maaleja selvästi vähemmän kuin suorat hyökkäykset. Pitkät hyökkäyspään myllytykset syntyvät usein siitä, että keskialueen trap -jonka kaikki Liigaseurat osaavat- joudutaan purkamaan dumppaamalla kiekko ränniin tai ristikulmaan. Saadakseen päätykiekoista kiekonhallinnan omille korostuu erityisesti ajoitusten merkitys ja/tai kamppailupelaaminen. Kun lisäksi suomikiekon periaatteisiin kuuluu, että puolustuspelaamisen perusteet opitaan ennen skrinnareiden solmimista, toteuttaa Liigaseurat puolustuspelaamista pääsääntöisesti laadukkaammin kuin hyökkäyspelaamista. Siksi suuntaus hyökkäyspelaamisen osalta onkin nykyään yhä useammin se, että peliä pyritään sekä kääntämään nopeasti että ajamaan suoraviivaisesti maalia kohti, jolloin puolustaminen muuttuu moninverroin vaikeammaksi. Jotta pelin kääntäminen olisi tehokasta korostuu kenttätasapainon merkitys ja tämä on mielestäni Stögön pelifilosofian kulmakivi: hyökkääjillä ei ole lupa ajautua pelitapahtumien ulkopuolelle fyysisen pelaamisen kustannuksella, kenttätasapainoa siis korostetaan, jotta pelivalmius olisi optimaalinen sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

HIFK hyökkää pääsääntöisesti varsin laadukkaasti nimenomaan viisikkona ja laatu mielestäni vain kasvaa, jos tarkastellaan pelkästään viisikon etäisyyksiä keskiarvona. Tämä tuottaa variaatiota hyökkäyspelaamiseen syöttösuuntien monipuolisuutena. Jos reagointipeli toimisi vielä asteen nopeammin etenkin pakkien osalta, saisi HIFK tuotettua ylivoimahyökkäyksiä vielä entistä enemmän. Keskikaistalta HIFK:lta löytyy monipuolisuutta ja etenkin varsin hyvää pelitavan toteuttamista, siksi odottaisin näkeväni HIFK:lta jopa entistä enemmän senttereiden käyttämistä etenkin hitaissa ja puolihitaissa lähdöissä. Tämä tosin voi olla suhteellisen pienen otannan harhaa. Kokonaispaketti toimii ja tasapaino pelitavan ja sen toteuttamisen osalta on kunnossa.

Hienoja kirjoituksia täynnä koko ketju ja JHagille + Stigulle erityiskiitokset sekä kehuista että loistavasta huumorista!
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
@Anssi #5 Hienoa pohdintaa (sekä sinulta että Theolta). Yhteiskunnan muutos on väistämätön, ja se heijastuu myös jääkiekkoon. Vaikka suvaitsevaisuutta ja avoimuutta korostetaan nyky-yhteiskunnan hyvinä arvoina (mitä ne kieltämättä ovatkin), syntyy sivutuotteena pelko erilaisuudesta. Aniharva haluaa tai uskaltaa rikkoa muottia, koska julkinen lynkkaus on sananvapauden puitteissa yleisesti hyväksyttävää. Media toimii tässä oivana äänitorvena. Tappelut, pian myös taklaukset (josta jatkuvasti etsitään suurennuslasilla jotain tuomittavaa) muuttuvat hiljalleen lajin lieveilmiöiksi ihanteiden ollessa mainitsemissasi luistelussa ja tekniisyydessä.

Mua hirvittää käynnissä oleva muutos lähinnä siksi, että se on vielä käynnissä. Jokainen kausi on edeltäjäänsä vaisumpi, ylilyöntejä tai monen mainitsemaa 'tunnetta' on pelissä jatkuvasti vähemmän. Ennustin joskus muutama vuosi sitten, kun tappeluiden katoaminen lajista nostettiin ensi kertaa tapetille, että samoin tulee vuosien saatossa käymään myös taklauksille. Ei siksi, että niissä rikotaan lajin sääntöjä, vaan siksi, että riski ja pelko mahdollisesta sääntörikkeestä taklatessa kasvaa. On helpompi ja turvallisempi jättää ajamatta.

Myönnän että olen käynyt halilla vuosi vuodelta vähemmän. Yksittäisen ottelutapahtuman anti rajoittuu maaleihin ja tekniseen suorittamiseen. Muu ottelutapahtuman viihde loistaa poissaolollaan. Väliin tietysti mahtuu poikkeuksia, mutta kausi kaudelta vähemmän. Tällä kaudella päästiin uuden vuoden puolelle, ennen kuin JYP-matsissa päästiin sille tunnetasolle, jolloin pelin viihdearvo nousi kiinnostavaksi. Tänään aikaväli 18:30-19:00 kertoo, minkälaista viihdettä on parista seuraavasta matsista syytä odottaa.

Miten tähän lajin 'alamäkeen' sitten pitäisi suhtautua? Kai se vaan on pakko mukautua ja hyväksyä muutos. Hyväksymisestä tekee erityisen vaikeaa se, että asia mihin on kasvanut ja mitä on oppinut vuosikymmien saatossa rakastamaan, pitäisi nyt sellaisenaan nähdä täysin erilaisena ja muokattuna muiden toimesta omien ihanteiden vastaiseksi. Nykyään mikään kaukalossa tapahtunut ei jää kaukaloon.

Pahoittelen lopuksi, ettei kirjoitus ole 100% peliesitys-ketjun kamaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On totta, että pelitilanne ei koskaan ole huono kun hyökkäysalueella kontrolloidaan kiekkoa. Mutta.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Mutta. Itse näen asian hiukan yksinkertaisemmin niin että kyllä IFK pääsee tuon trapin läpi helpostikin senttereillä kuten Ramu ja Elkins, monesti tuovat peleissä kiekon omalla loistavalla luistelulla hyökkäysalueelle niin ettei tarvitse ampua sitä ennen sinistä kulmaan. Mutta tämän nopean ylösviennin jälkeen en löydä sitä clueta, tuntuu että ei ole kenelle syöttää ennen kuin pakit ovat jo kiinni miehessä tai jos on niin se kiekko päätyy sellaisille mailataitureille kuten Blomqvist tai Åsten. Goldiehan ei ole vielä moneen sekunttiin mestoilla joten siksikään IFK ei tuolla kakkosketjulla saa mitään aikaiseksi.

IFK:n vahvuus on viisikkopeli mutta enemmän viisikkopuolustus ja nopea pelin kääntö viisikkona, mutta tuosta hyökkäyksestä puuttuu se jokin. Ehkä se jokin on summa pienistä asioista kuten ensimmäinen syöttö omille tuon ylöstuonnin jälkeen taikka kenties päinvastainen, suorat maalille menot, sitäkin ajatellen IFK tekee luvattoman vähän kevättä ajatellen rumia maaleja tai yleensäkään maaleja maalin edestä. Ykkös sekä kakkoskenttä on viime viikkojen peleissä sortunut ylimääräiseen siirtelyyn vielä parin metrin päässä maalilta.

Just ilmestyi tämän päivän kentälliset, sekin kertoo jostain että taas sekoitellaan pakkaa, eli tyytyväisiä ei olla millään suunnalla vaikka IFK porskuttaa kärjen tuntumassa. Parannettavaa on ja paljon, mutta milloin on se hetki kun kentät ja tutkaparit vakiintuu, tuleeko sitä edes ennen pleiajreita.

_
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kanssasi osittain samaa mieltä. On totta, että pelitilanne ei koskaan ole huono kun hyökkäysalueella kontrolloidaan kiekkoa. Mutta.

Toisaalta kiekonhallinta ei aina tarkoita pelin virtauksen hallintaa. Pitkät hyökkäyspään myllytykset tilastojen valossa tuottaa maaleja selvästi vähemmän kuin suorat hyökkäykset. Pitkät hyökkäyspään myllytykset syntyvät usein siitä, että keskialueen trap -jonka kaikki Liigaseurat osaavat- joudutaan purkamaan dumppaamalla kiekko ränniin tai ristikulmaan. Saadakseen päätykiekoista kiekonhallinnan omille korostuu erityisesti ajoitusten merkitys ja/tai kamppailupelaaminen. Kun lisäksi suomikiekon periaatteisiin kuuluu, että puolustuspelaamisen perusteet opitaan ennen skrinnareiden solmimista, toteuttaa Liigaseurat puolustuspelaamista pääsääntöisesti laadukkaammin kuin hyökkäyspelaamista. Siksi suuntaus hyökkäyspelaamisen osalta onkin nykyään yhä useammin se, että peliä pyritään sekä kääntämään nopeasti että ajamaan suoraviivaisesti maalia kohti, jolloin puolustaminen muuttuu moninverroin vaikeammaksi. Jotta pelin kääntäminen olisi tehokasta korostuu kenttätasapainon merkitys ja tämä on mielestäni Stögön pelifilosofian kulmakivi: hyökkääjillä ei ole lupa ajautua pelitapahtumien ulkopuolelle fyysisen pelaamisen kustannuksella, kenttätasapainoa siis korostetaan, jotta pelivalmius olisi optimaalinen sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.
Tässä on parikin hyvää pointtia. Kun puhutaan IFK:n tammikuun peleistä niin ns. pitkät hyökkäykset menevät nykyään juurikin kulmissa pyörimiseksi, sektorille ei päästä kovinkaan helposti. Vaihtoehtona kiekkoa pelataan viivaan, jossa meillä ei löydy tulivoimaa juurikaan vaan pakit vetää plokkaajaan tai plekseihin.
Suorissa hyökkäyksissä vastustajan trappi on toiminut pääsääntöisesti meitä vastaan hyvin, syöttöpaikat pelataan pois ja kiekolliselle pystytään antamaan paine.
En tiedä onko tää hävittyjen pelien harhaa, mutta tuntuu että liike olisi hiipunut. Tämä sekä fyysisyyden (kilojen) puute on syynä siihen ettei päästä suorista hyökkäyksista kunnon mestoille.
Kun liike ei riitä niin vastustaja pääsee aika helposti plokkaamaan syöttöpaikat kiekottomilta eli pääsevät helpommin pelin puolelle. Kun ajattelee hyökkäyskalustoa; Leino, Leinonen, Goldie, Blomqvist...jne....ei tarvii ihmetellä.
Tästä syystä pitkät hyökkäyksetkään ei tuota maalipaikkoja riittävästi koska ei päästä tunkeutumaan pelattavaksi paikoille, koska IFK:n kevyet hyökkääjät on "helppo" pelata pois. Tämä fyysisyyden puute on mun mielestä suurempi ongelma kuin se ettei taklata. Zabo ja Ramu pääsee silkalla taidolla ohi mutta yleensä ei ole vapaata miestä kenelle syöttää.
Kun Blues on tänään ja huomenna vastassa, niin tää vaikutelma varmaan korostuu, Liivikin kenttä pelaa just päin vastoin kuin meidän kundit.
Tämänpäiväinen ja huominen peli näyttää suuntaa mihin ollaan menossa. Bleg on täysin voitettavissa jos jalat löytyy sekä asennetta ottaa mustelmia. Jätkien pitää voittaa oma miehensä ja mennä röyhkeämmin maalille. Näitä matseja ei voiteta kulmissa pyörimällä.
Enkä prkl halua Pörrövuorta enää takaisin!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa aika huolella vituttamaan tämä HIFK:n pelien katsominen. Katsokaa nyt miten helppo HIFK:lle on maali tehdä. Eihän Moberg edes yrittänyt estää, kun kierrettiin, kuin pujottelukeppi.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän tässä nyt selvästi korostuu meidän puolustuksen heikkous. Moberg ei kuulu näihin peleihin vielä ollenkaan.
Tosin ei hyökkääjätkään tunnu saavan kiekkoa sisään avopaikoista kun taas vastustajat tekevät meidän maalin edestä byyrin joka kerta kun tontille pääsevät.
Ikävästi joutuu kaikki toistamaan itseään tälläkin palstalla mutta pari täsmähankintaa nostaisi tämän kauden jengin jopa mestarisuosikiksi. Näillä jos mennään niin kannusta ei tartte haaveilla.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Moberg pelaa täysin väärässä sarjassa, syyttä. Liikaa annetaan eteen vastustajille, kun kokoonpanossa surffaa samaan aikaan Nyqvist, Teppo ja Moberg. Etenkin viimeksi mainittu on kuin peura ajovaloissa omassa päässä.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Helvetti mitä skeidaa! 2 avopaikkaa ja molemmista suditaan ohi ja bluesin eka kunnon hyökkäys ja maali. Surkeeta molemmissa päissä. Ei lupaa kyllä hyvää tällä erää. IFk on ihan lapanen oman maalin edessä..prkl!
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Ja sit AV-maali..ihan just vaihtuu kanava..
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2-0 Bluesille. HIFK lahjoittanut molemmat maalit aivan täysin. On kyllä rakennettu itsekin paikkoja kyllä, mutta ei mitään tekemistä voittavan jääkiekon kanssa. Hävetkää. Miten vitussa voi olla noin lepsun näköistä kiekkoa. Ihan kuin ketään ei kiinnostaisi vittuakaan. Tuolta joukkueelta, kun otetaan vielä työnteko ja luistelu pois, niin ei kyllä mitään jää, kun fyysisestikin ollaan pikkupojan tasolla.

Sailio muuten sanoi ennen peliä, että HIFK:n pakeille pitää antaa painetta, kun ne ei siitä tykkää. Oli kyllä täysin oikeassa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
VITTU MITÄ PASKAA! Hävetkää! Sille Stögö ei mahda mitään, että Karavaanari on rakentanut IFKn puolustuksen päin vittua. Sen sijaan IFKn yv on sellaista oksennusta, että siitä voidaan pistää Stögön piikkiin suuri osa. Vittu toinen yv-kenttä ei saa edes kiekkoa Bluesin alueelle.
 

Stigu

Jäsen
No niin, Blues-Kurren Pallo-matsista eka eränä takana ja nopeat huomiot:
- olin valmistautunut tekemään pellillisen chilisuklaakuorrutettuja lakritsisotilaita marinoidulla minttujäätelollä, mutta erän viihdyttävyys vei mukanaan. Viihdyttävyydestä vastasi Blues, joka pelaa kyllä ihailtavaa kiekkoa.
- olin myös päättänyt laskea taklaukset tästä matsista: Ekan erän jälkeen ne ovat Bluesille 5- 1/2. Tamminen taklasi puolittain Bluesin Sailiota hyökkäysalueella. Veikkaan, että sanomista tulee pukukopissa, sillä viisikko hajosi täysin tuon taklauksen seurauksena.
- Luttinen esitti ihailtavaa suoraselkeyttä tullessaan puolustamaan Grilliä. Tuossakin viiskkko tietty hajosi, mutta lieventävänä asianhaarana voidaan todeta, että peli oli vihelletty poikki.
- Miksei KurPalla voi olla edes jääkiekkopelaajan näköistä miestä? KurPalaiset ovat täysin tissiposkia verrattuna esim. Märkä-Simon ja Sailion kaltaisiin ilkimyksiin.
- pakistossa ei voi eikä saa missään nimessä olla Viidakkopojan, Miihkalin, Juliuksen tai Pinkin kaltaisia pelaajia. Ihmetyttää, jos Stögö on tyytyväinen tuohon lammaslaumaan.
- positiivisena asiana, KurPalaisia ei sattunut tässä erässä, toivotaan että selviävät ehjin nahoin myös seuraavasta erästä!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Täyspaska erä, jossa silti 4 aivan avopaikkaa... ei maalin maalia ylättäen.

Hank ja Mobbe: Ei vittu sentään mitä "puolustamista".
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Söden, Auvitun, Ikosen, Kuparisen ja Ikosen poissaollessa HIFK on kovin huono nippu. En tiedä miksi ei reagoida ja luullaan että tällä miehistöllä voi voittaa yhtään mitään. Åsten pyörittää ylivoimaa ja Moberg ei esim. ole valmia miesten peleihin. Onnea vaan ja yrittäkää nyt hävitä mahdollisimman vähän.

Edit: Ikonen kerran ja Puustinen piti kirjoittaa...
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Noin puolet tämän päivän kokoonpanosta voisivat pelata aivan hyvin Mestistä. Ei ihme jos turpaan tulee niin, että tukka heiluu. Varsinkaan puolustusmateriaali ei ole tällä hetkellä hyvällä tahdollakaan liigatasoa, joka on erittäin sääli, koska mikäli Nybari olisi tehnyt työnsä edes auttavasti hyvin, voitaisiin kamppailla jopa kannusta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jep, liikaa puuttuu avainpelaajia ja ihan liikaa turisteja mahtuu kokoonpanoon. Tulos näkyy taululta. Hieman hymyilytti kun kuuntelin vielä eka erää Yle Puheelta, jossa Espoon kommentattorina on meidän ikioma #9 Kibe. Nyt ei voida syyttää enää pelkkää faniosastoa siitä, että HIFK:n ei-fyysisyys nostetaan esiin. Olemme nimittäin aikalailla asian ytimessä, kun Mr. HIFK Kibekin huomauttaa, että Blues liidaa fyysistä peliä voittaen kaksinkamppailut. Syyskaudella voi näköjään vielä pärjätä kevyemmin eväin, mutta kun kevät lähenee, tunnelma tihenee ja peli kovenee. Se on myrkkyä tämän kauden HIFK:lle. En vielä niele partateriä, sillä HIFK:lta kuitenkin puuttuu paljon tärkeitä jätkiä. HIFK:n 1-kenttä pärjää hyvin 1-kenttien vertailussa Bluesille, mutta Bluesin alemmat kentät ovat selvästi HIFK:n vastaavia parempia.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Jep, liikaa puuttuu avainpelaajia ja ihan liikaa turisteja mahtuu kokoonpanoon. Tulos näkyy taululta.

Sekin on kyllä pohtimisen arvoinen asia, että miten tällä budjetilla operoivan joukkueen kokoonpano voi missään tilanteessa näyttää tämänpäiväiseltä? Ei niiden loukkaantumistenkaan taakse jumalauta joka kausi voi mennä, kyllä muidenkin joukkueiden pelaajia loukkaantuu.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka saikuttelijoita onkin paljon, niin onhan tuo peli nyt aivan perkeleen tylsää katsottavaa. HIFK toki hallitsee kiekollista peliä, mutta ei tuota pysty omaksi HIFK:ksi sanomaan. Pojat painelee munat kainalossa menemään ja Törmänen varmaan kaivaa viulunsa taas matsin jälkeen esiin, ja aloittaa melankolisen sympatian kerjäämisen.

Tästä touhusta on nauru kaukana. HIFK:lla ei ole yhtään persoonaa joukkueessa. Jokainen pelaaja on rooliltaan kiekollinen yleispelaaja, jonka seurauksena HIFK on yksi iso Tommi Kovanen. Pitänee varmaan aloittaa perunoiden kasvattaminen, taidelasian kerääminen tai joku muu vastaava miespillu harrastus, jotta ei liikaa erottuisi joukosta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuolla aika helvetisti noita turisteja nyt kokoonpanossa, kun on flunssaa ja loukkaantumisia. Pikkarainen, Blomqvist, Leinonen, Teppo, Nyqvist, Tamminen, Åsten, Partanen ja Moberg ainakin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nykoppille propsit, jaksaa vääntää eikä anna fyysisyydessä yhtään periksi Blöösille. Mikä vaivaa Elkinsiä ja Ramua? Molemmat häviävät aloituksia ihan pystyyyn. Normaalisti ei mene näin. Åsten on malliesimerkki pelaajasta, joka ei mahtuisi varmaan mihinkään muuhun jengiin. Ei käsiä eikä tarpeeksi särmää liigatason duunariksi. Tässähän on jopa Ihmiskyrpää ikävä. Blomqvistista tykkään jostain syystä, kova tekemään duunia.
 

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Nykoppille propsit, jaksaa vääntää eikä anna fyysisyydessä yhtään periksi Blöösille. Mikä vaivaa Elkinsiä ja Ramua? Molemmat häviävät aloituksia ihan pystyyyn. Normaalisti ei mene näin. Åsten on malliesimerkki pelaajasta, joka ei mahtuisi varmaan mihinkään muuhun jengiin. Ei käsiä eikä tarpeeksi särmää liigatason duunariksi. Tässähän on jopa Ihmiskyrpää ikävä. Blomqvistista tykkään jostain syystä, kova tekemään duunia.
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta koko joukkue vaikuttaa perseraiskatulta. Ollut vähän tuollainen anteeksi pyytävä ja kumarassa kulkeva koko tammikuun.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jokainen pelaaja on rooliltaan kiekollinen yleispelaaja, jonka seurauksena HIFK on yksi iso Tommi Kovanen.

Oujes, tässä ollaan ytimessä! HIFK:n joukkueenkokoajan pitää erityisesti tällä kaudella sietää se, että negaa sataa niskaan silloin, kun joukkue ei voita. Tämän kauden jengiä koottaessa on jätetty särmä ja persoonat kokonaan sivuun ja joukkue on tehty yhtä tarkoitusta varten: menestymään. Silloin kun näin ei tapahdu, HIFK on täysin tyhjä arpa. Ei tule nimittäin viihdettä missään muodossa. HIFK on kuin leija, joka ei lennä. En näe sille kauheasti muuta käyttöä kuin lentäminen.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kunhan nyt hävitään tarpeeks monta peliä, niin ehkä saadaan Jani Honkanen vahvistukseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös