Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 364
  • 3 844

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ainoaa positiivista tältä illalta oli, että saatin edes se yksi piste ja se että tuolta kärkikuusikosta muutkin pelasivat heikosti (niin noh Lukko voitti TPS:n). Zabo ja Luttinen olivat hyvällä pelipäällä. Lankinen maalilla hyvä. Junnupakit tänään kuraa sitä Nyqvistin 2-1 maalin johtanutta katkoa lukuunottamatta.

Goldobin ollut todella heikko kisoista paluunsa jälkeen Blues-pelin vikaa erää lukuunottamatta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HMV-peli ja HMV-tyyppinen tappio. Onneksi tästä jäi käteen edes yksi pinna. Vituttaa Lankisen puolesta, että jätkät sössivät hänelle taas tappiopelin. Mäkin ihmettelen miksi Ramu ei vedä rankkareita. Goldie on tällä hetkellä todella valju, liekö sittenkin lähdössä jonnekin? Jos Bluesilta tulee neppariin to-pe, niin tässähän on kriisin ja partaterien nielemisen paikka. Eipä tässä voi muuta kuin toivoa, että Törmänen tietää mitä tekee ja tämä tahmominen on sitä kuuluisaa "nyt treenataan pleijareita varten" -linjausta. Saatana, pakko sanoa että kyllä diggaan Zabosta! Kaveri haluaa otsasuoni pullollaan voittaa pelejä ja piti sitten kiskaista tolppaan jatkoajalla. Hieno pelaaja tämä #67!
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Ala-arvoinen matsi. Todellinen ohilaukaus. Pari bullettia:

- Miksi Ramu-Goldobin -parivaljakkoa yritetään väkisin naittaa yhteen? Kun ei toimi niin ei toimi. Mm. Leinon vierellä Goldobin on antanut itsestään paljon enemmän.
- MIcke Åstenin kiekolliset avut eivät yksinkertaisesti riitä nostamaan jätkää sille paikalle, jossa nyt kyntää. Tommoset jätkät kuuluu neloskenttään, rikkomaan vastustajan peliä, mutta eihän IFK:lla ole moista. Taas keväällä Nybari nyyhkii, ettei joukkue ollutkaan rakennettu hyvin. (saa ottaa talteen)
- Paljon on puhuttu fyysisyyden puuttumisesta. Pikkuhiljaa rupee täälläkin häiritsemään että taklaukset puuttuu, ja kulmista tullaan todella usein ilman kiekkoa pois. Lamberg takaisin kokoonpanoon, ja ensi kaudeksi kaksi samanlaista jäbää lisää.
- Iso huti Ramstedtille tuo Ipan ekan alustaminen. Onnistumisten ohella kaveri jakelee paljon 'silmät kiinni'-passeja ja nyt nasahti. Yksi tuollainen riittää siihen, ettei Kari-setä soittelekaan keväällä, kun puussa alkaa lehti vihertää.

Täältä tähän. To ja pe tapellaankin sitten maalin edustalla. Siellä ollaankin perinteisesti pärjätty.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuo venakko muuten on ihan siinä ja kintaalla että pitäisikö toivottaa hyvää jatkoa. Potentiaalia varmasti on mutta harmi ettei sitä käytä.

Sama. Kun tuli, niin olin varma, että tekee hyvää jälkeä, kunhan tottuu liigavauhtiin ja tiiviiseen viisikkopelaamiseen. Tällä hetkellä pelaaminen on todella haluttoman oloista, ja minusta Ramun kenttä olisi parempi, jos siinä olisi joku, joka pelaisi edes sydämellä. Vielä on aikaa herätä, mutta poffeissa ei HIFK:lla ole varaa tuollaista surffailijaa roikottaa "kakkosketjussa". On sillä huikeat kädet ja tietyllä tavalla tykkään, mutta kisojen jälkeisillä otteilla ei kuulu pelaavaan kokoonpanoon.
 

Stigu

Jäsen
Grillfors taklasi Mustosta jatkoajalla.
No voi perkele, toi meni itseltäni ohi kun opettelin juuri esperanton epäsäännöllisiä verbejä. Tuossa kolmannen erän aikana opetellessani Arttu Wiskarin uuden levyn square-dance-askelia, sattui korvaani selostajan kommentti IFK:n pätkätyöläisistä. Jos jotain positiivista hakee, niin Nybari on tajunnut tällä kaudella kiinnittää erityistä huomiota pätkätyöläisiin. Noita alle 180-senttisiä robertleinojahan viilettää jäällä höyryävänä kymenä.Niille ei kai tarvitse maksaa normaleja LELlejä tai lomarahoja?

Täytyy kyllä ihmetellä, jos Stögö ei koe tarvetta lisäpelaajille. Esim. pakistossa parivaljakko Viidakkopoika Mowgli-Julius pelasi tänään täysin väärässä sarjassa. Pink Hakkaraisesta on kaikki tarpeellinen jo sanottu.

Lankinen parantaa otteitaan. Harjoitus näemmä tekee mestarin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tällä hetkellä pelaaminen on todella haluttoman oloista, ja minusta Ramun kenttä olisi parempi, jos siinä olisi joku, joka pelaisi edes sydämellä.

Samaa mieltä. Goldie & Ramu -parivaljakosta on tällä hetkellä enemmän haittaa kuin hyötyä ja nyt pitäisi viipymättä kokeilla kaverien erottamista toisistaan. Jos Goldien tahmominen jatkuu, eikun menoksi. Ramua tarvitaan vielä ja kaveri on sen verran kova sentteri, että ansaitsee ketjuunsa parempia laitureita.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mitä vittua, menikö Grilli taklaamaan jatkoajalla? Tapaus on tutkittava. Ehdotan, että HIFK itse lähettää videoclipin ja tutkintapyynnön liigalle ja tekee myös rikosilmoituksen. Joku roti tähän väkivaltaan on saatava!
 

Stigu

Jäsen
Mitä vittua, menikö Grilli taklaamaan jatkoajalla? Tapaus on tutkittava. Ehdotan, että HIFK itse lähettää videoclipin ja tutkintapyynnön liigalle ja tekee myös rikosilmoituksen. Joku roti tähän väkivaltaan on saatava!
Kuulin, että asia oli kuitattu sillä että Stögö kävi matsin jälkeen pyytämässä Ilveksen pukukopissa anteeksi kaikilta. Ikävämpi asia oli tietysti, että Hakametsän kaukalon laitaan jäi tuosta mielipuolisesta attentaatista pieni jälki. Onneksi taklattavalla oli syndit päällä, jälki olisi saattanut olla erittäinkin pahan näköistä (= vähintäänkin punoitusta ihossa puhumattakaan henkisistä vammoista ja pahasta mielestä) ilman noita jääkiekkoon kuuluvia suojavarusteita. Grilli oli kuulemma ollut erittäin allapäin matsin jälkeen, ja kysellyt ettei kai mitään vakavampaa ollut sattunut.

Hidastuskuvasta näkee muuten selvästi, miten IFK:n viisikon tasapaino hajoaa tuon mielipuolisen raivonpurkauksen seuraksena.
 

Arminius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Turpiin Tampereelta. Muutama ajatus illan pelistä:
- Unettavaa paskaa. Peli ei tarjoa minkäänlaisia yllätyksiä eikä viihdytä.
- Matsit jotka viime vuoden lopussa voitettiin tahdolla, hävitään nyt väsyneellä mailanpuristuksella. (viimeiset 5 peliä, 1p/ottelu) Onko siellä menossa joku kovinkoskaanikinä kuntotreeni joka vie mehut pelaamisesta? "Vahvat kolmannet erät" alkaa olemaan kaukana tästä paskasta
- Grillfors taisi olla ainoa pelaaja joka taklasi pariin otteeseen.
- Pakisto ei riitä ja se tiedettiin jo alkukaudesta. Ottelut kovenee kevättä kohden. Söde ei tasollansa ole ollut (tuleeko olemaankaan?). Tänään meillä oli Moberg, Nyqvist ja Tarkkanen, joista korkeintaan yhden kuuluisi olla joukkueen kokoonpanossa kerrallaan.
- Jos Nybari ei reagoi pelaajahankinnoilla niin lähtee samat terveiset kuin Jankon Betonin Kalervo Jankolle.

(pssst. Miten ois ens kaudeks Melart?)
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ei helvetti tuota Grillforsia. Huomenna tulee noottia Koffilta ja muilta sponsseilta. Iltasanomissa mm. Pekka Rinteen haastattelu koskien Tampereella nähtyjä väkivaltaisuuksia HIFK:n toimesta. Lisäksi Anni Sinnemäelle tämän iltainen kauhunäytelmä oli ns. viimeinen pisara eikä hän aio puoltaa Mäntymäen kentän areenaprojektia missään nimessä vaan paikalle rakennetaan monikulttuurisuutta tukeva keskus.

Paska peli oli. Ei hyvältä näytä ei.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lisäksi Anni Sinnemäelle tämän iltainen kauhunäytelmä oli ns. viimeinen pisara eikä hän aio puoltaa Mäntymäen kentän areenaprojektia missään nimessä vaan paikalle rakennetaan monikulttuurisuutta tukeva keskus.


Mäntymäeltä on löydetty erittäin harvinainen oravalaji, Stadin kääpiökurre, joten humaani HIFK ei voi missään tapauksessa jyrätä paikalle vastenmielien pompöösiä Gardenia. Sen sijaan HIFK ryhtyy Stadin kääpiökurren viralliseksi suojelijaksi ja pelaajista Sebastian Moberg kantaa tästä lähtien O-tunnuksella varustettua paitaa. Stadin kääpiökurre on mitoiltaan lähes identtinen Mobergin kanssa. Grillfors lähetetään vihanhallintakurssille, organisaatio haluaa tukea häntä tässä vaikeassa tilanteessa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tosin ilmeisesti Törmänen ei edes ollut tänään penkin takana, joten tämä voi selittää miten tällainen harvinainen asia kuin taklaus eksyi HIFK:n peliin tänään.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Grillin perhe nähty Helsinki-Vantaalla matkalla takaisin Ruotsiin. Expressenillä antamassaan haastattelussa perhe totesi yhteen ääneen " emme uskalla asua noin väkivaltaisen miehen kanssa"

Hifk:n oravapesueen huhuiltu ensi kauden valmentaja Kurre Lindström vaati aikanaan maajoukkueelta lupauksen ennen kisoja "jag vill" nyt tullaan vaatimaan jokaiselta lupaus "jag vill inte tackla"

Grillin luistin osui railoon aiheuttaen tasapainon pettämisen ja loppu onkin sitten huomisen lööppikamaa
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Onko siellä menossa joku kovinkoskaanikinä kuntotreeni joka vie mehut pelaamisesta? "Vahvat kolmannet erät" alkaa olemaan kaukana tästä paskasta

Tuskinpa.
EIköhän tuo tahmaisuus selity peliruuhkalla ja sillä että siellä on kymmenkunta peluria saikulla. Kyllä mulla on luottoa että tulokset kääntyvät kun saadan miehiä takas sairastuvalta.

On tässä kyllä totuttelemista että nytkin oikeastaan melkeinpä pelkää noita Blues pelejä, kun siellä on niitä hulluja jotka jopa taklaavat, ettei vaan joku meiltä nyt loukkaantuisi. (Onkohan joskus ennen vastustajista tuntunut tältä tulla pelaamaan IFKta vastaan?)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92

tiimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa Boyce-Honkaheimo tilanteessa on juuri sellaista kovuutta, mitä minä haluan nähdä. Nuo tuomioistuimen juontajat näkevät asian hieman toisin. A) Boyce on juuri kääntynyt maalille ja näkee Honkaheimon. B) Honkaheimon kontakti ei ole kova, joskin se saattaa osua päähän, koska C) Boycella on pää todella matalalla.

Tuomioistuimen sankarit dumasivat Kuparisen pelaamisen, koska "polvet eivät olleet koukussa". Jos Boyce olisi ollut pystyssä, ei tuostakaan tilanteesta kukaan puhuisi mitään.

Honkaheimon ainoa virhe oli se, että osui kiekottomaan mieheen, josta siis olisi pitänyt tuomita 2 minuutin rangaistus estämisestä.

Jotta eräs pääkaupunkiseudulla operoiva jääkiekkojoukkue meinaa pitkittää kesälomalle lähtöään, on tällaisten tilanteiden lisääntyvä määrä välttämätöntä. Viime ajat HIFK:n maalille on saanut mennä rauhassa kuin havumajaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jos näitä Grillin ja Honkaheimon esittämiä taklauksia alkaa tulla lisää niin kohtahan taas puhutaan sika-HIFK;sta. Huihaihej.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Hyvänen aika, siinä tapahtuu KONTAKTI! Mihin tämä laji on menossa?

Sanoppa muuta. En malta odottaa, että pääsen seuraavan kerran hallille huutamaan hysteerisesti joka kerta, kun kaukalossa tapahtuu mitään kontaktiin viittaavaa. Eikös näistä viime kädessä kuulu tuomareita syyttää? Ja sika-hifkiä.

Johan tässä pian laaditaan oikein listaa, ketkä kaikki IFK:ssa taklasivat kauden aikana. "Grillfors, Lamberg zwei, Honkaheimo.."

http://youtu.be/VOyvM6UsjdE?t=1m46s (linkki Youtubeen, otteeseen sarjasta Die Kühe)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Honkaheimon ainoa virhe oli se, että osui kiekottomaan mieheen, josta siis olisi pitänyt tuomita 2 minuutin rangaistus estämisestä.


Juuri näin. Kiekottoman blokkaus ja Boyce itse vetää niska kyyryssä pää osumalinjalla. Propsit kuitenkin pohjoisamerikkalaisesta meiningistä Boycelle. Ei jäänyt kuolevana joutsenena jäälle. Näitä kutsuttiin ennen normaaleiksi pelitilanteiksi. SM-liiga on nykyään -ehkä Bluesia lukuunottamatta- kontaktivapaata kaukalopalloa ja siksi tapaukset, joita ennen nähtiin joka ilta, nousevat tikun nokkaan. Myös Lahti > Kuparinen oli pelitilanne.
 

Stigu

Jäsen
SM-liiga on nykyään -ehkä Bluesia lukuunottamatta- kontaktivapaata kaukalopalloa ja siksi tapaukset, joita ennen nähtiin joka ilta, nousevat tikun nokkaan.

Samaa mieltä. Fyysisin jengi on ainakin IFKta vastaan Blues. Lasken myös Jypin ja Lukon ns. ilkeiksi joukkueiksi. Tappara ei ole ilkeä, mutta osaa kahvata KurPalta (Kurren Pallo, uuden Mäntymäen suojelukohteemme mukaan) vauhdin pois ikävästi sääntöjen rajamailla. Muista jengeistä löytyy yksittäisiä pelaajia, jotka aiheuttavat pakokauhua puolustuksessamme, esimerkkinä vaikka tepsukoiden Vittupää Pikkarainen.

Eli totta on, että fyysisyys on kaikonnut Liigasta. Siitä saamme kiittää luonnollisesti tuomarilinjaa, mutta kyllä mä olen sitä mieltä että IFK:n pitäisi olla nykyisellä onnettomalla referenssitasolla Liigan kärkeä fyysisyydessä. Se ei paljon vaatisi.

Jännä muuten nähdä huomenna ja ylihuomenna Blues-koitokset. Oma veikkaukseni on, että max 2 pistettä jää plakkariin. IFKlta on viimeisen about 7 matsin aikana puuttunut jalat, ja ne olisivat ainoa keino taistella läntistä naapuriamme vastaan.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Eli totta on, että fyysisyys on kaikonnut Liigasta. Siitä saamme kiittää luonnollisesti tuomarilinjaa, mutta kyllä mä olen sitä mieltä että IFK:n pitäisi olla nykyisellä onnettomalla referenssitasolla Liigan kärkeä fyysisyydessä. Se ei paljon vaatisi.

Osin samaa, osin eri mieltä. Ei tuomaritoiminta yksinään ole syy fyysisyyden kaikkoamiseen liigasta. Syy piilee myös kansan syvissä riveissä. Jääkiekkoa pyritään paheksuntayhteiskunnan toimesta demonisoimaan lajina. Hyvänä esimerkkinä Pärnäset ja muut, jotka vielä päivien päästä kaivavat esille tilanteita jokaisen kotihiiren ja hillopillun paheksuttavaksi. Mua suoraan sanottuna vituittaa, että lajin fyysisyys nostetaan suurimpiin otsikoihin vaikka sokea reettakin näkee, että fyysisyys on kaikkoamassa lajista, ellei jopa jo kaikonnut, niin kuin IFK:n tapauksessa.

Jääkiekko on lajina yksinkertaisesti liian raaka laji nyky-yhteiskunnan normeille, ja se näkyy väkisinkin kaukalossa. Taklauksilla pyritään satuttamaan vastustajaa, ja sen hyväksyminen on liian iso pala ihmisille nieltäväksi. Samaan aikaan vapaaottelu lajina kerää ihmisiä areenoille ja ruutujen ääreen, mutta kaksinaismoralismi onkin sitten ihan oma lukunsa.

Siitä seikasta, että IFK:n kuuluisi olla fyysinen, olen täysin samaa mieltä. Ainakin niin fyysinen kuin se on lajille ominaista. Maalinedustat puhtaiksi ja kova kovaa vastaan. Nyt otetaan taka-askelia sellaista vauhtia, että kengät kuluu kantapäistä puhki.
 

444

Jäsen
Samaa mieltä. Fyysisin jengi on ainakin IFKta vastaan Blues. Lasken myös Jypin ja Lukon ns. ilkeiksi joukkueiksi.

Eli totta on, että fyysisyys on kaikonnut Liigasta. Siitä saamme kiittää luonnollisesti tuomarilinjaa, mutta kyllä mä olen sitä mieltä että IFK:n pitäisi olla nykyisellä onnettomalla referenssitasolla Liigan kärkeä fyysisyydessä. Se ei paljon vaatisi.
Pätkin tuolta välistä oman vastaukseni kannalta epäolennaisen kohdan pois.
Ensimmäiseen kohtaan voin vain todeta, että kun kurkkii sarjataulukkoa, niin huomaamme Bluesin sijaitsevan ns. sijalla "IFK" eli hädin tuskin sääleissä. Ja tästä pääsemme kevyttä aasinsiltaa kohtaan 2. Mä en näkisi, että tuomarilinjaa käy syyttäminen koko Liigan fyysisyyden puutteesta, vaan sitä yksinkertaista seikkaa, että tästä maasta ei vain löydy kovin montaa sellaista pelaajaa, jotka osaavat samanaikaisesti pelata kovaa ja tehdä pisteitä. Ennemmin lähtisin purkamaan asiaa sieltä ongelman lähteestä eli junnutasoilta; uskallan väittää, että Suomessa juniorivalmennuksen taso on niin heikko, että ei vain osata samanaikaisesti opettaa tekemään maaleja ja taklaamaan paikan tullen, saati sitten oikeasti suojaamaan kiekkoa laidassa ja irti laidasta. Nämäkin lähtevät siitä, että pelaajat eivät opi luistelemaan yhtä hyvin kuin pohjoisamerikkalaiset. Toki poikkeuksia löytyy, mutta harvassa tällaiset power-pelaajat Suomessa ovat.

Toisin sanoen on tänä päivänä aika harvinaista, että tässä liigassa pärjää joukkue, joka on erityisen fyysinen. Kyllä mulle kelpaisi fyysisempi IFK, mutta mulle voittava kiekko on tärkeämpää kuin tutina ja tötinä. Eli jos fyysisyys tulisi voittojen kustannuksella, niin ei kiitos. Sen sijaan otan milloin hyvänsä taitavia ja kovaa taklaavia pelaajia joukkueeseen. Ei vain taida löytyä, ennen kuin Ruotsin malliin näitä aletaan taas tuottaa itse.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Joo, viime pelit tarkkaan väijyneenä tulee kyllä vahavsti sellanen fiilis, että pelin sisällä pelin taso sekä tunnetaso vaihtelevat julmetusti. Aikalailla on voitot olleet kiinni siitä, että tekeekö Hifk tarvittavat maalit sen oman "momentumin" aikana, sillä sitä "momentumia" saattaa seurata monen minuutin pyöriminen omissa, jonka aikana vastustaja vie täysin peliä ja oma joukkue näyttää nimenomaan siltä mikkihiiriporukalta, kun ketään ei pystytä heittämään seinälle, josta syy-seuraus on se, että kiekkoa ei saada omista pois. Coast to coast-lätkää, eikä siinä mitään. Kaikki kentät pystyvät toisaalta tekemään tulosta, mutta toisaalta, kun kaikki kentät pelaavat myös alivoimaa, niin alkaako se näkyä liikaa kärkipelaajien jaloissa(tehoissa)?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös