Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 911
  • 3 844

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mistäs saataisiin rightin pakki ylivoimaan? Sehän on iso (hyökkäys)pelillinen puute. Isännän puuttuminen on enemmän henkinen ja oman aluen siivoamiseen liittyvä asia. Tokihan isännän pitää hallita myös PAPP. Mutta rightin pakki on aika isokin puute yyveessä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mutta rightin pakki on aika isokin puute yyveessä.

Tässä on yksi syy, miksi Rask on pelannut viivamiehen roolia. Tosin, mielestäni HIFK pelaa ylivoimaa (ykkösyyvee) enemmän yhdellä viivamiehellä ja laukauksia ei edes oikein haeta pakeilta (pakilta). Nykyään nuo blokataan niin usein. Toisessa ylivoimassa pelataan sitten kahdella pakilla. Tai oikeastaan HIFK:han pelaa kolmella ylivoimaketjulla, mikä on aika outoa. Viime aikoina, ylivoimasta on tullut aikamoista kikkailua ja kiekon hautomista, tehokkuus ja mielikuvitus on hävinnyt -> samalla myös suoraviivaisuus ja laukaukset.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Hyvä kysymys, Puustinen ei ole muutenkaan päässyt nauttimaan samalla tavalla vastuusta yyveellä kuin esim. Rask. Puustisella on hyvä laukaus, parempi ja tarkempi kuin Raskilla.

Totta, tämä onkin hyvä kysymys. Puustinen on ollut jotenkin hukassa ne YV:t mitä on päässyt pelaamaan, tuntunut ettei oikein ole löytänyt luonnollista paikkaansa. Viivassa voisi tosiaan saada enemmän irti miehestä, silloin tällöin pari hyvin ajoitettua nousua niin kyllä sieltä Zabo/Ramu/Goldie sen näkee ja osaa siihen tarjoilla.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Yksi iso syy, miksi ylivoima jää tehottomaksi on se, ettei ammuta tai uskalleta ampua suoraan syötöstä. Otetaan useimmiten kiekko haltuun ja sitten onkin jo myöhäistä kun veskari on jo peittänyt tyhjän kulman. Tosin syötönkin pitää olla tarkka ja oikea-aikainen one timeriin. Jos Södellä olisi tosiaan jotain kremppaa, olisi ihmeellistä, ettei tuolla kokemuksella älyäisi pitää huilia nyt runkosarjan aikaan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jep, se on Rask joka ottaa paikan ykkos-YV:ssä rigthin puolen pelaajana, mutta ei toki ihan pakin paikalta. Ilmeisesti Stögö näkee Raskin yritteliäisyyden isompana asiana kuin Puustisen nykykunnon ja tietty perimmäinen syy on että ykkös-YV on ollut monesti ykköskenttä jolloin automaattisesti siellä Rask rigthin pelaajana.
Raskin osumatarkkuus ei ole kovin hyvä mutta onpahan meidän ainoita joka ampuu tai ainakin yrittää ampua one timereita, jotka muuten ovat ihan hakusessa meidän joukkueella.

Toinen asia mikä IFK:n ylivoimassa ihmetyttää on pakkien onneton kyky olla tehokkaita ja ovelia. Grilli osaa ampua ja ideoitakin on kuten Luttiselle syöttö Sport matsissa mutta kun Södekin on unessa niin meidän pakit on onnettomia tuhnujen ampujia kaukaalta siniviivalta ja onnistuu vain silloin kun on sellainen Auvitu-päivä että hörppyjäkin menee.

Liigasta löytyy varmaan kymmenen joukkuetta jolla paljon vaarallisempi pakkitoiminta yv:llä. Mikä myös tarkoittaa sitä että pystyy tuomaan ne pakit sieltä kaukaalta siniviivalta lähemmäksi jolloin YV muuttuu todella paljon vaarallisemmaksi.

_
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen pienessä päässäni pohtinut, ja tullut siihen tulokseen, että IFK pelaa ylivoimaa kuten pelaa pitkälti sääntömuutosten takia. Hyökkäysaluetta on suurennettu, ja siniviiva on kauempana. Kuitenkin on järkevää, että ylivoiman alin mies (pakki) on sinisellä. Se antaa hänelle enemmän tilaa tehdä itsensä pelattavaksi, ja myös paremman mahdollisuuden pysäyttää kiekot ennen viivaa. Kääntöpuolena pakki on kuitenkin kauempana maalista kuin ennen, mikä tekee laukauksesta tehottomamman. Ylivoimaviisikolla on myös suurempi alue "peitettävänä" alueen suurentamisen seurauksena. En ole niin paljon seuraillut muiden joukkueiden tekemisiä, mutta IFK tuntuu ratkaisseen dilemman pelaamalla pakkiparin sijaan jonkinlaisella takakolmiolla, jossa on vain yksi pelaaja varsinaisesti viivalla kahden hakiessa paikkaa laidoilta mutta lähempää maalia.

Tai näin oli varsinkin aiemmin kaudella. Viime aikoina ainakin Taipalus ja Söderholm ovat tainneet pelata samassa ylivoimakoostumuksessa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mistäs saataisiin rightin pakki ylivoimaan? Sehän on iso (hyökkäys)pelillinen puute. Isännän puuttuminen on enemmän henkinen ja oman aluen siivoamiseen liittyvä asia. Tokihan isännän pitää hallita myös PAPP. Mutta rightin pakki on aika isokin puute yyveessä.

Oliskohan näissä kriisi-TPS:n rightin pakeissa sellaista, jota kannattaisi koittaa kalastaa tänne...
http://www.jatkoaika.com/Joukkue/tps/pelaajat

Gysbers, Nakladal, Seikola tai Seigo?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Mistäs saataisiin rightin pakki ylivoimaan? Sehän on iso (hyökkäys)pelillinen puute. Isännän puuttuminen on enemmän henkinen ja oman aluen siivoamiseen liittyvä asia. Tokihan isännän pitää hallita myös PAPP. Mutta rightin pakki on aika isokin puute yyveessä.

HPK:n Schira olisi melkein täydellinen tuohon hommaan. Ampuu rightilta ja on lisäksi sen verran fyysinen että olisi heittämällä suurinta meidän nykypakkeja parempi siivoamaan omaa maalinedustaa.
 

Carlos

Jäsen
Olen pienessä päässäni pohtinut, ja tullut siihen tulokseen, että IFK pelaa ylivoimaa kuten pelaa pitkälti sääntömuutosten takia. Hyökkäysaluetta on suurennettu, ja siniviiva on kauempana. Kuitenkin on järkevää, että ylivoiman alin mies (pakki) on sinisellä. Se antaa hänelle enemmän tilaa tehdä itsensä pelattavaksi, ja myös paremman mahdollisuuden pysäyttää kiekot ennen viivaa. Kääntöpuolena pakki on kuitenkin kauempana maalista kuin ennen, mikä tekee laukauksesta tehottomamman.

Olen havainnut samaa myöskin Sveitsissä, ylivoiman luonne on muuttunut paljon sen takia että viiva on nyt metrin kauempana maalista. Onko se metri todella NIIN paljon? Ei. Mutta ikänsä viivalla pelanneelle luutijalle tulee uskon puute, sillä se tuntuu olevan niiiiiin paljon kauempana. Sitten ei ammuta, vaan syötellään ja yritetään saada sivusta vetopaikkoja. Mutta jos ajatellaan että normi yv-pakki lämää semmoisen 140km/h, eli 38-39m/s, tarkoittaa se sitä että kiekko viettää sillä ylimääräisellä metrin matkalla n. 2-3 sekunnin sadasosaa. Ei nykyään muutenkaan enää vedot viivalta ilman maskia mene, joten jos maalivahti ei näe (kunnolla) kiekkoa, niin väitän että ihan samalla tavalla se lämäri löytää tiensä sinne maaliin kuin ennenkin.

JOSTA päästään kuitenkin kivasti siihen iki-aikaiseen ongelmaan. White men can't jump, ja Europeans can't shoot. Olisiko liikaa vaadittu että Euroopassa treenattaisiin sitä ampumista niin paljon että kaikkia hyviä laukojia ei imetä NHL:ään, vaan jokunen jää vielä vanhalle mantereellekin? Vaikka sitten luistelu olisi hiukan heikompaa sen takia, mutta kyllä niitä pörrääjiä riittää ilmankin. Laukominen tuntuu olevan vaan niin kurja asia harjoitella että se hoidetaan vasemmalla kädellä.

Toisekseen väitän myöskin että nykyisillä kompparimailoilla ei saa varsinkaan lämäreitä kehitettyä niin idioottivarmoiksi kuin vanhoilla hyvillä lasikuituvahvistetuilla puumailoilla. Siinä yksi syy miksi laukomistaito on katoava luonnonvara. On ne juu kevyempiä ja hienompia ja kalliimpia ja saa trimmattua juuri semmoiseksi kuin kukin haluaa, mutta tatsi ei vaan ole sama. Nytkin on menossa itsellä ihan v-un kallis Eastoni, ja ei vaan pysty vetämään 10 kertaa putkeen samaan ylämummoon, vaikka lapsuudessa/nuoruudessa on kyllä ollut toistoja tarpeeksi. Rannareissa uudet on ihan ok.

Jos meni off-topikiksi jonkun mielestä, niin sanon että suck my stick.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Saarelainen on mukavan liukas kaveri, päässyt jo useammalle maalipaikalle. Aloitukset menevät taas päin persettä, kuten viime pelissä.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meinaa kyllä itku tulla kun tota pakkien pelaamista katselee. Oman maalin edessä ollaan sellaisia miespilluja, että oksat pois! Hank ja Söde etunenässä täysin käyttökelvottomia. Toki siellä on viisikko puolustamisessa puutteita, mutta asiaa ei auta yhtään luokattomat pakit.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia jengejä vastaan korostuu IFK:n alakerran heppoisuus. Blues ja Lukko ainakin yhdet pahat vastustajat. Ajavat suoraviivaisesti maalille ja meidän puolustajat eivät yksinkertaisesti kykene siirtämään tai pitämään heitä sivussa maalilta. Edelleen väitän että tällä pakistolla ei kultaa juhlita kauden päätteeksi. Tota se meno tulee olemaan koko ajan maaliskuussa. Toki kovuus varmasti lisääntyy myös meidän puolustajien osalta, mutta en usko sen riittävän siltikään.
 

Stigu

Jäsen
Kyllähän toi Helsingin kalpan fyysinen peli on aivan hirveätä katsottavaa. Jokaisen kulmataklauksen jälkeen on maassa HKalpan pelaaja, molempien maalien maalineduskahinoiden seurauksena on maassa HKalpan pelaaja .

Ja vaikka tuo yllä mainittu olisi vain kosminen ominaisuus IFK:n peleissä, niin kannattaa muistaa se, että

- koska IFK ei harrasta taklauspeliä hyökkäyspäässä, on vastustajan pakkien helvetin paljon helpompi antaa avauksia: ainoa häiriötekijä on mailanhäirintä
- koska IFK ei ole ilkeä omassa päässä (laidoissa tai maalinedustalla), ei vastustajan hyökkäys liiemmin väsy
- koska IFK ei ole fyysinen tai ilkeä missään kohtaa kenttää, ei vastustajan fokus mene itse pelistä pois

Voin kyllä suoraan sanoa, että vituttaa katsoa tuollaista joukkuetta. Ei perkele jääkiekkoa voi eikä saa pelata salibändyn, jääpallon tai kaukalopallon säännöillä. Nytkin kentällä on joku uusi pelaaja, mutta kas kummaa: mitat ovat stögömäiseen tapaan 165/65

Vastaavasti hatunnosto Bluesille-siinä on varsin äijämäinen jengi.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Saarelainen on joo ihan pirteä ilmestys.

Tosin samaa joutuu ihmettelemään edelleen että miten siinä meidän maalin edessä saa ihan vapaasti ronkkia kiekkoa sisään?

Söde on kyllä todella suurissa vaikeuksissa koko ajan. Liekö ihan kunnossa?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän tästä pelistä nyt sanoisi. Luistin on kulkenu tässä pelissä edellisiä pelejä liukkaammin. Silti viisikkopelaaminen 5 vs 5 pelissä maalipaikkoja karttavaa pörräämistä, joka johtuu siitä, että organisoituihin rintamahyökkäyksiin ei päästä, vaan mennään päädyn kautta tai yhden pelaajan harppuunana. Sitä samaa kiekon räiskimistä, kuin tämän vuoden muissakin peleissä ilman mitään pyrkimystä pelin rytmittämiseen. Hienoa että pyritään pitämään paine koko viisikon voimin, mutta kyllä nyt liian moneen otteeseen Blues pääsi turhista ylipelaamisista 2 vs 1 hyökkäyksiin.

Hyökkäysketjujen rakentaminen on yksi asia, joka tällä hetkellä syö miestä. Kaksi parasta pelaajaamme Ramstedt ja Zaborsky pelaava ilman rittävää ketjukavereidensa tukea. Zaborsky ja Rask pelaavat käytännössä ilman sentteriä. Kuparinen on hyökkäyssuuntaan täysin näkymätön. Ihan kiva juttu, että hoitaa puolustusvelvoitteet, mutta nyt puhutaan tulosyksikön sentteristä. Kolmosessa voisi puolestani pelailla noilla esityksillä. Goldobin taas on ollut nuorten kisojen jälkeen täysin haluton ja näkymätön, vaikka rankkarit taittuu vieläkin. Toisessa laidassa sitten max. nelosketjun jyrä Åsten. Yllättäen Ramstedtin pelaaminen mennyt täysin kiekon kuskaamiseksi. Joutuu tekemään pinnansa ihan täysin yksin.

Fyysisen pelaamisen puuttuminen pistänyt silmään täälläkin. Liivik esim. pisti hienosti Taipaluksen katolleen, vaikka vähän myöhässä tulikin. HIFK:n maalille voi vain mennä, jos niin haluaa.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Kyllähän toi Helsingin kalpan fyysinen peli on aivan hirveätä katsottavaa.

- koska IFK ei harrasta taklauspeliä hyökkäyspäässä, on vastustajan pakkien helvetin paljon helpompi antaa avauksia: ainoa häiriötekijä on mailanhäirintä
-.

Tästä kirjoitin mm. muutama päivä takaperin. Hifk ei taklaa ja tämä tarkoittaa;

- Vastustaja pystyy pitämään kiekkoa kauemmin
- Vastustajalla ei ole taklaamisen kohteeksi tulemisen pelkoa
- Vastustajan ei tarvitse seurata, että tuleeko avojääpommia/pommia ylipäänsä = katse voi siis olla muualla esim. oman pelin rakentamisessa/pelikaverin löytämisessä.
- Me nähdään jo nyt, että vastustaja tulee meidän maalin eteen kuin kotiinsa. Hävettää.
- Yleisöllä on tylsää

Otan mielummin ryminäpronssin kuin neitinepailulla hopeaa. Hyvä tappio voitta joskus huonon voiton. Kulta on aina tietenkin kulta, eli tulee miten tulee niin sitä on pakko arvostaa. Mutta uskon, että jos tuohon joukkueeseen ei ala löytymään kovuutta niin kanisteria emme näe.

Viihdearvo rakaisee.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sieltä se taas hakattiin maaliin 10 sentistä. Oliko tämän pelin kolmas maali jo samalta sektorilta?

Kaksi noista maaleista tosin voi myös osin Husson piikkiin laittaa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vittu toi IFKn maalinedustapelaaminen on säälittävää! Olisiko jo aika hommata edes yksi fyysinen puolustaja?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sieltä se taas hakattiin maaliin 10 sentistä. Oliko tämän pelin kolmas maali jo samalta sektorilta?

Joo näin tapahtui. Käsittämättömän lepsua pelaamista oman maalin edessä. Tämä asia on otettava joukkueen sisällä käsittelyyn. Oli sitten miten mikkihiiriä niin ei vastustajan pelaajaa voi jättää ihan vapaaksi maalin kulmalle. Tosin se taisi lopulta mennä Leiskan jalasta.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tälle Saarelaiselle voisi antaa jokusen lisäpelinkin liigassa. On ainakin yritystä ja haluja näyttää.
 

Stigu

Jäsen
Mutta uskon, että jos tuohon joukkueeseen ei ala löytymään kovuutta niin kanisteria emme näe.
Näinhän se on. Nokan mestaruuskauttahan totta tosiaan leimasi myös aikamoinen antifyysisyys vielä joulun aikoihin, mutta sen jengi erosi HKalpasta siinä mielessä, että siellä oli potentiaalia kovaan peliin. Ja tuo potentiaali realisoitui pleijareissa.

Nykyjengin fyysinen potentiaali makaa Lambergin, Åstenin ja Honkaheimon kaltaisten pelaajien varassa, mikä sinänsä on surullista. Vai voiko joku kuvitella että viidakkopoika Mowgli ryhtyy ilkeäksi ja vastustajan kannalta vastenmieliseksi pelaajaksi pleijareissa? Tai että Pink Hakkarainen alkaa kuin napin painalluksesta pelaamaan jokaisen tilanteen viimeisen päälle apinanraivolla? Tai että vastustajan pakkien keskittymiskyky herpaantuu kun näkevät Blomqvistin, Goldien, Leinon, Micke-Maxin, Miro-Pekan, Zabon tai Leinosen lähestyvän heitä?

Tämä kausi on siinä mielessä poikkeuksellinen, että uskon että Karavaanari on koonnut valmentajan näköisen joukkueen varsin oivallisesti: Jengi on nopea jaloistaan ja siellä on tarpeeksi taitoa. Ainoa ongelma on, että tuolla jengillä pärjättäisiin jääpalloliigassa varmasti paremmin kuin jääkiekon Liigassa.

Mutta näillä mennään. Pakkohan tämä kausi on katsoa loppuun. Ensi kaudeksi toivon kuitenkin, että Stögön pelifilosofia muttuu hieman, ja sitä kautta joukkueen rakenne palaa lähemmäksi siedettävää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Otan mielummin ryminäpronssin kuin neitinepailulla hopeaa. Hyvä tappio voitta joskus huonon voiton. Kulta on aina tietenkin kulta, eli tulee miten tulee niin sitä on pakko arvostaa. Mutta uskon, että jos tuohon joukkueeseen ei ala löytymään kovuutta niin kanisteria emme näe.

Tässä on vain se juttu, että ryminäpronssi on hyvin pitkälti mielikuvituksen tuotetta, eikä liity IFK:hon juuri mitenkään. Yleensä kun IFK rymistelee, tuloksena on normaalisijoitus 5-8 eli jäädään puolivälieriin, toisinaan jo säälipleijareihin. Viimeisen 25 vuoden aikana IFK on edennyt välieriin huikeat 6 kertaa: tuloksena kaksi mestaruutta, yksi hopea ja kaksi pronssia; Sheddenin kaudella hävittiin pronssimatsikin. Erkan ja Ramin kaksi kautta 90-luvun lopussa olivat poikkeus, mutta aika harvoin IFK:ssa on onnistuttu yhdistämään rymistely ja menestys. Valitettavasti.

Tietenkään en pahastuisi siitä, että IFK:lla olisi yksi kenttä, joka aina välillä käy ajelemassa kaikkea liikkuvaa. Tai että tuolla alakerrassa olisi joku Knockoutin tai Kangen tapainen jykevä peruspakki, joka eleettömästi pistää puhtailla pommeilla vastustajia jään pintaan tai levyksi laitaa vasten.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sieltä se taas hakattiin maaliin 10 sentistä. Oliko tämän pelin kolmas maali jo samalta sektorilta?

Hakkaaminen on hiukan väärä verbi. Edarit ei tienneet missä kiekko on. Asenne alkaa joukkueella olemaan erittäin heikko. Löysää ja näennäistä karvaamista, ajatuksetonta purkua, taklaukset on löysiä halauksia, lista on loputon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös