Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 671 964
  • 3 844

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Tällainen matsi nyt oli odotettavasti jossain vaiheessa näitä heikkotasoisia joukkueitakin vastaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tekee hyvää saada kunnolla dunkkuun, loppuu leijuminen.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman suoraviivaisuutta olisi peliin saatava. Onko pakko syöttää avopaikasta? Tuo avopaikkojen tuhlailu kostautuu tehottomuutena.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Kyllähän välillä voi hävitä vähän reilumminkin, mutta ei tällä tavalla. Jätkät eivät näköjään ole henkisesti paikalla ollenkaan, Blues vie fyysisyydessä ja pelistä puuttuu suoraviivaisuus kokonaan.
 

Stigu

Jäsen
Blues vie fyysisyydessä ja pelistä puuttuu suoraviivaisuus kokonaan.
IFK:n pelihän muuttuu laitoihin puskemiseksi heti, kun vauhti ja energia katoaa. Kuinka monta suoraa hyökkäystä nähtiin Blues-matsissa? Kuinka monta taklausta IFK esitti? Ja joo, näitä tilastotappiota tulee tietysti jengille kuin jengille, mutta kyllähän tuo aneemisuus ja joukkueen koostumus huolettaa. Eilen tuli about 5 taklausta, tänään niitä tuli nolla. Hyökkäyksessä on micke-maxia, leinoa, blomqvistia ja leinosta , pakistossa pelkkiä sählynpelaajia. Miten alas täytyy jengin vajota että täälläkin pohditaan kumpi on IFK:n fyysisin pelaaja: Honkaheimo vai Micke-Max? Voi perkele.

Ja onko pelkkää sattumaa, että IFK:n normikokoiset pelaajat, esim. Partanen, Elkins ja Puustinen kärsivät tuosta IFK:n kalpa-kiekosta, joka perustuu äärimmäiseen liikeeseen ilman fyysisyyttä? Stögön kannattaa ensi kaudelle joko heivata ko. pelaajat yli-isoina pois (tiallle vihko, pörrivuori ja rautiainen) tai miettiä pelitaktiikkaansa uudelleen. Isoilla pelaajilla ei yksinkertaisesti tee yhtään mitään Stögön kiekossa.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en suostu ainakaan työntämään päätä puskaan. Näitä kaikki menee alusta asti päin vittua-iltoja tulee väkisinkin pitkän runkosarjan aikana, ainakin meille koska eihän me voida rukosarjaa voittaa. Maanantaina taas uutta matoa koukkuun ja katkastaan tuo paska heti alkuunsa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja onko pelkkää sattumaa, että IFK:n normikokoiset pelaajat, esim. Partanen, Elkins ja Puustinen kärsivät tuosta IFK:n kalpa-kiekosta, joka perustuu äärimmäiseen liikeeseen ilman fyysisyyttä?

Ensiksi mainitsemasi pelaaja ei kärsi mistään, hänen pelaamisestaan kärsii vain hänen edustamansa joukkue. Kaksi jälkimmäistä pelaajaa pelaavat kyllä fyysisesti, kun tilanne antaa myöten. Ja miksi sinä olet jatkuvasti parjaamassa Åstenia, joka on kuitenkin esiintynyt huomattavasti paremmin kuin paljon ihannoimasi tuhnu-Partanen. Åsten laittaa sentään kroppaa likoon ja taistelee, kun taas tämä tuhnu on vain tuhnu. Jos häntä joku taklaisi (koska itse ei tuollaista varmasti tee), paska valuisi puntista. Mutta tämäkin on hyvin epärealistinen kuvio, koska pelaaja ei mene edes väleihin tai tilanteisiin, jossa vastustaja saattaisi taklata. Tuhnu pelasi jälleen vähiten hyökkääjistä ja tämä ei ole sattumaa, että Stögö ei anna tälle sluiballe enempää peliaikaa.

Tänään pelaajat olivat jääneet jonnekin länsimetroon, ei ollut kukaan läsnä ja kaikki intensiteetti pelaamisesta oli jätetty eiliseen Nordiksen otteluun. Senpä takia viimeistely ja varsinkin omanpään pelaaminen oli todella sinnepäin pelaamista. Näitä tulee ja nämä on nollattava, Lukko on kuitenkin vastassa jo heti maanantaina.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On tuossa Stigun sun kirjoituksessa vähän tottakin, mutta silti en voi olla vertaamatta tätä kautta viime kausiin ja kyllähän mä mieluummin katselen tätä Helsingin Kalpaa vaikka sitten. Ja olihan tämä tiedossakin että uusi kolmevuotisprojekti alkoi, joten ollaan nyt sitten luisteluvoimaisia tämä kausi ja ensi kaudeksi korjataan jengiä viimeistään parempaan suuntaan. MIelelläni ottaisin sinne pakistoon sitä Kankea (ja sen Fosterinkin olisin kelpuuttanut ;)) mutta kun niihin asioihin minä en voi millään lailla vaikuttaa.

Olisihan se hienoa päästä nostamaan kannua nyt jo keväällä mutta katsotaan miten pitkälle riittää. Lohduttaudun kuitenkin sillä että keikumme kärjessä ja voitamme pelejä ja jengissä näyttää olevan hyvä fengshui tällä hetkellä. Liiga on todella tasainen joten loukkaantumissumaa ym. voi sattua muillekin jengeille, joten katsotaan nyt rauhassa ja toivotaan että pelejä riittää pitkälle kevääseen.
.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taas voitettu kolmas erä! Muutoin tuntui siltä, että oli joutunut jonkun madonreiän kautta takaisin Summasen ajan heikoimpiin hetkiin, melkoista paskaa oikeastaan koko peli toisen erän alkuminuutteja ja kolmannen alkua ja loppua lukuunottamatta. Åstenista jäi aika positiivinen kuva ja Ramu oli etenkin loppupuolella ihan hyvä - Lankisen esityskin menee plussan puolelle, vaikka pari maalia olisi pitänyt pysäyttää. Vastapainoksi kuitenkin useampi upea pelastus. Suurinpiirtein loput, etenkin Partanen, voivat haistaa pitkät.

Lisäksi A-junnut ottivat oikein kunnolla pataan (1-8) melkein-heittopussi Sportilta vieraskentällä. Tuskin oli pelkästä Heljangon puuttumisesta kiinni. Meinaakohan se Ore palata ollenkaan Saksan reissultaan? Heljanko menee tuolla penkillä hukkaan, kun Kolleilla on samaan aikaan pelejä. Paska päivä kokonaisuudessaan.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Mun nähdäkseni joukkue oli väsynyt perjantain pelin jäljiltä ja eivät vaan kerta kaikkiaan jaksaneet luistella totuttuun tyyliin. maanantaina sit uudestaan paremmalla ilmeellä päivän välissä levänneenä..tappioitakin tulee väistämättä ja hyvä niin, niistäkin joukkue oppii. täytyy kyllä myöntää, että oli tosi tympeetä olla paikan päällä katsomassa, mutta ei vielä kannata kirvestä heittää kaivoon. IFK menee kyllä pitkälle tänä vuonna..
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli mulla kolmas vieraspeli tällä kaudella ja samalla kolme kertaa tullut pataan, joten taisi olla viimeinen.

Näki ihan ensi metreistä lähtien, että Blues oli valmiimpi ja halukkaampi peliin.Se luisteli enemmän, oli aktiivisempi ja pelasi fyysisemmin. Tämän jälkeen kaikki materiaalit ja pelitavat ovat vessapaperitavaraa. En tiedä oliko HIFK väsynyt, joka tuntuisi näin nopeasti tauon jälkeen aika hassulta vai oliko latautuminen peliin mennyt niin sanotusti vituiksi. Kieltämättä se oli vähän samanlaista dieselillä pelaamista, kuin kotipelissä Saipaa vastaan. HIFK:lle ei kyllä sarjan kärkipaikka/runkosarjan voitto maistu. Perinteitä nämäkin. HIFK on ennenkin sukeltanut täysin sellaisessa tilanteessa, jolla voitolla olisi sarjan kärkipaikka hyppysissä.

Asiat jotka tänään vituttivat. Ei mitään järkiperusteita, että miksi: 1. Mika Partanen. Eilen vähän tuli varovasti kehuttua ja tänään Parru oli sitten erikoistarkkailussa. Tuloksena ihan saatanan ponneton esitys. 2. Matti Kuparinen ykköskentässä. 0+0 jatkuu. 3. HIFK:lla on tasainen rosteri, mutta nyt on jo tasapäistetty niin paljon, että joka ketjussa alkaa olemaan ykis pelaaja, joka ei sinne kuulu. Ykkösessä Kuparinen, Kakkosessa Blomqvist ja kolmosessa Åsten. Tiivistämistä toivoisin nyt, kun alkaa Zaborskynkin meno olemaan melkoista puurtamista, kun ei sentteri pysty tekemään peliä lainkaan.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu, lukematta edellisisiä viestejä mikä esitys? Ei siinä että hävitään mutta miten hävitään. Kun ei löydy fyysisyyttä niin tällaisissa matseissa puutteet korostuu. Silloin kun voitetaan niin neppailun voi vielä sietää. Mutta ei tänään. Häpesin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eihän nyt jokaista peliä voi voittaa, mutta olihan Bluesillakin peli eilen (ja vieraspeli vielä), joten en nyt ihan heti osta sitä, että jengi on niiiiin väsynyt ja voimaton ettei pelaamisesta tule mitään. Ne tammikuun härkäviikot ovat vasta alussa. 4-0 kahden erän jälkeen... jösses mitä touhua!

Noh, tää oli toivottavasti herätys siihen, että täytyy ihan niinqu pelata jos meinaa voittaa. Pelkkä paikalle saapuminen ei ehkä riitä sittenkään?!
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Pahassa otteluruuhkassa näitä tulee. Huolestuttavaa on tietysti se että se ruuhka vasta alkoi. Energia, mentaalinen ja fyysinen, oli hukassa, silti vietiin maalipaikat "8-6". Pakko sanoa suoraan, mutta Länsi-puolenveskari vei homman kuus-nolla. Käsi ylös kenen mielestä Lankinen oli parempi, tai edes yhtä hyvä? Aivan. Plus surkea viimeistely paikoista, siinä se. Ymmärrän sen että valmennus haluaa peluuttaa näitä ruuhkapelejä säästöenergialla, tänään meni vaan hieman liian säästöllä. Ettepäin! FORGE AHEAD!
 

444

Jäsen
Maalivahtiosastolle tässä on aivan turha tuijottaa. Jos oma joukkue onnistuu tekemään yhden maalin, on tarpeetonta syyttää omaa maalivahtiaan. Jos oma joukkue pelaa tuollaisella ilmeellä liigan heittopussia vastaan, on tarpeetonta syyttää omaa maalivahtia. Tai edes spekuloida sillä, oliko kaverin veska nyt piirun verran parempi vai ei.
Toivottavasti joutuivat tulemaan bussilla tai kävellen kotiin. Todella säälittävä esitys, joka ei selittelemällä miksikään muutu. Otteluruuhkan kaksi ensimmäistä peliä on nyt pelattu, mutta varmaan vielä vähän syvempään voi pyllistää, niin ei käy vastustajille liian vaikeaksi.
Mutta näillä mennään, onneksi on vielä kolmattakymmentä peliä aikaa löytää ne kassit sieltä jostain suojien kätköistä ja edes yrittää miehistyä.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Maalivahtiosastolle tässä on aivan turha tuijottaa. Jos oma joukkue onnistuu tekemään yhden maalin, on tarpeetonta syyttää omaa maalivahtiaan. Jos oma joukkue pelaa tuollaisella ilmeellä liigan heittopussia vastaan, on tarpeetonta syyttää omaa maalivahtia. Tai edes spekuloida sillä, oliko kaverin veska nyt piirun verran parempi vai ei..
Toivottavasti joutuivat tulemaan bussilla tai kävellen kotiin. Todella säälittävä esitys, joka ei selittelemällä miksikään muutu.
Tosi, mutta voittoon olisi pitänyt tehdä VIISI. Ei voi sanoa että meidän mv erityisen onnistui. Voitto tai tappio on monen tekijä summa, jos niistä ensimmäisen erän myllytyksistä olisi siirrytty kaksi-muna johtoon niin...En syytä Lankista yksinään tappiosta mutta ei hän, kuten näimme, ollut voiton tuojakaan tänään. Hyvin paljon samanlainen peli kuin Saipa matsi, jossa saatiin minimi effortilla maksimitulos, paitsi ei tänään, siis maksimitulosta, tai mitään muutakaan.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kuparisesta oli jo kommentoitukin eli nyt 10 matsia putkeen kiikareilla ja noin 1 ammuttu laukaus per game ! Koko kauden saldo 5+1, aivan luokaton esitys KHL-konkarilta. Vain aloituksissa kelvollinen. Ei tarvetta moiselle turhakkeelle ainakaan ensi kaudella. Antti voisi tarjota nyt koirankoppia.
 

444

Jäsen
Kuparisesta oli jo kommentoitukin eli nyt 10 matsia putkeen kiikareilla ja noin 1 ammuttu laukaus per game ! Koko kauden saldo 5+1, aivan luokaton esitys KHL-konkarilta. Vain aloituksissa kelvollinen. Ei tarvetta moiselle turhakkeelle ainakaan ensi kaudella. Antti voisi tarjota nyt koirankoppia.
Kyllä joukkueessa kuitenkin on vähän huolestuttavampiakin heikkouksia ja kopitettavia kuin Matti. Kuparinen tekee hyvää duunia illasta toiseen, vaikka pisteitä ei ropisekaan. Sen sijaan joukkueessa skulaa muuan Paka Mirtanen (nimi muutettu), jonka joka ikinen ratkaisu on huonoksi joukkueelle. Toki on tehnyt yhden byyrin silloin ja toisen tällöin, mutta kun pelaamisen taso muuten on aivan järkyttävää paskaa, niin en ymmärrä, mistä se vähäkin peliaika oikein sikiää. Kokeilisin itse mieluummin vaikka Eemeli Heikkistä tuon tilalla. Ainakaan huonommin ja epäfyysisemmin ei voi mennä.
Lisäksi jos The Edari ei nosta tasoaan kauden loppua kohden edes kelvollisen liigapakin tasolle, toivon että kukaan ei edes pahimmissa konjakkihöyryissä harkitse jatkosopimusta. Edes rotaatioon. Edes erkkapalkalla.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välillä tulee dunkkuun ja hyvä niin, joukkueen pitää myös osata käsitellä näitä asioita. Siellä voi olla jotain pientä pipiä taustalla, joulutaukoa jne. Ihmiset siellä pelaavat ja to err is human sanoi joku viisas. Nämä on niitä hetkiä jolloin tulee ikävä erästä El Capitanoa kuitenkin.

Lankinen on hiomaton timantti ketä ei todellakaan kannata alkaa syyttelemään liikoja. Veikkaan, että on jo ensikaudella todella kova nimi varsinkin jos/kun Husso lähtee eteenpäin. Sen sijaan eräät yksilöt ovat pelanneet alle tasonsa ja toisaalta, jotkut ovat nostaneet sitä. Puustisen uusi tuleminen on hieno juttu. Partasen kohdalla en enää jaksa kohta uskoa ollenkaan. Mistä lie johtuu kaverin itsepäinen tapa sössiä homma...

Joukkuetta olisi voitu kyllä vahvistaa ja toden totta varsinkin nyt kun Ikosen saikun pituus selvisi. Heikkoudet pakistossa ovat olleet tiedossa jo syyskuusta lähtien. Hank Pikkaraisen tulo vahvisti kiekollista puolta, mutta olen todella äimistynyt jos Stögö(kään) ei tahdo tuota vuotavaa peräpäätä vahvistaa. No, se on jo vanha juttu.

Yksi pelillinen juttu tuli mieleen. Stögön Air Hockey(hienoa Stigu!) perustuu todella uuvuttavaan määrään luistelua ja koko syyskausi mentiin todella kovaa ja hienosti. Sijoitus taulukossa ei ole vahinko. Kuitenkin nyt on peliruuhkat iskemässä päälle ja ukkoa tippunut lasarettiin. Olisiko tässä se akilleen kantapää, mihin HIFK kolahtaa tänä vuonna? Toimiva pelikirja(urgh...), osaavat ukot jotka kuitenkin ovat jo hiukan puuduksissa? Nyt olisi se hetki tuoda joku variaatio, 1-2 vahvistusta ja lähettää vahva signaali sekä joukkueelle itselleen että meille muillekin? HIFK on edelleen vahva ja melko vittumainen vastustaja, toisaalta jengin heikkoudet on jo kaikkien tiedossa ja mm. Ahon blegi käytti tätä hyväkseen aika lailla. Ja kyllä, olen sitä mieltä että liian mikkihiirimäiseksi on koko touhu mennyt. Mutta en valita jos sillä menestytään. Ajat muuttuu jne.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Eilinen peli ei anna selittelylle sijaa. Hyvää tekee saada turpaan, ettei ala leijuminen. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että meidän maalille eilankin tultiin helposti. Samaa mantraa on täällä hoettu, puolustus kaipaa isäntää, joka omaa myös pelilliset kyvyt. Valtsu totesi Saipa pelin yhteydessä että pelaajabudjetti on käytetty tappiin asti. Mainitsi toki myös että fyffee on kassassa, jos akuutti tarve iskee.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ok, en nyt hetkeäkään epäillyt etteikö IFK:lla olisi rahaa akuutteihin hankintoihin. Toivottavasti office näkee pakkihankinnan ja Ikosen korvaajan tarpeeksi tärkeänä juttuna ennen siirtorajaa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Uskaliaasti naapurista pari mielipidettä:

-Maalivahdit ovat IFK:lla Liigan kärkeä, mikäli Husso osaa käsitellä epäonnistumisensa nuorten kisoissa. Lankinen lomittaa hyvin, mutta ei ole valmis vastuunkantaja.
-Puolustus kaipaa sitä "isäntää". Grillimestari ei voi saikutella liikaa, muuten korvaaja on pakko hankkia.
-Hyökkäys on Liigan kärkeä. Mikä ei Liigan tason laskettua vielä tarkoita mitään huikeaa rosteria, mutta suhteessa kilpailijoihin on IFK:n hyökkäys hyvällä mallilla.
-Valmennus on varmasti Liigan kärkeä. Stögöllä on vaan sama tauti kuin niin monella kolleegallaan: oma käsitys "oikeasta" pelityylistä/systeemistä on niin kiveen hakattu, että jos faktat sotivat pelifilosofiaa vastaan, niin huono juttu faktoille. Tällä viittaan fyysisen pelin silmiinpistävään puuttumiseen.

Tällä hetkellä HIFK ja KalPa ovat näin espoolaisesta näkökulmasta toivevastustajia kevään koitoksiin. En nimittäin usko kaukalopallolla pärjättävän keväällä.

P.S. Pidän Hussoa loistavana nuorena maalivahtina. Kauden tärkeimmässä pelissä 82,1 on kuitenkin surkea torjuntaprosentti, jopa alivoimat huomioiden. Mutta se oli vaan yksi peli. Eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kattelin otteluohjelmaa justiinsa ja totesin ohhoh. IFK pelaa kuuden päivän sisään neljä ottelua, alkaen huomisesta. Veikkaan että noista räpsähtää nyt väkisinkin tappioita lisää jengille. Ei se voi koko aikaa olla tällaista ruusuilla tanssimista.
 

Stigu

Jäsen
Blööltä ihan hyviä huomioita. Jos mietitään Stögän jengiä, niin sieltä nousee esiin muutamia yhteisiä ominaisuuksia pelaajille:

- pelaajalta vaadittavat ominaisuudet: jalat ja kädet, eli nopeus ja taito
- suuria persoonia ei jengissä ole. Joukkuekuria on noudatettava.
- jengissä ei ole roolituksia. Jokainen kentällinen pelaa saman sapluunan mukaan.

Jos miettii noita ominaisuuksia, niin en oikein näe, mihin Stögö oikeastaan tarvitsisi pelaajia. Hyökkäyksessä Partaselta ja Kupariselta on ehkä suurimmat puutteet Stögön sapluunaan, pakistossa Honkaheimolla. Partanen pystytään korvaamaan esim Leinolla, Honkaheimo vaikkapa Sebastian Mobergilla.

Samalla tavoin näen mahdottomana, että jengiin hankittaisiin joku sapluunaan täysin sopimaton pelaaja, imaginäärisenä esimerkkinä Kanki ( tai kanki), jolta puuttuu kädet ja jalat Stögön peliin, ja joka on liian suuri persoona.

Eli näillä mennään, uskon ma. Tai vaikka ei mentäisikkään, niin Stögön sapluuna pysyy samana: Nopeaa, liikkuvaa, kontaktitonta peliä. Uskallan veikata, että sillä tullaan pärjäämään normisijoja 6-10 paremmin, ja se taitaa riittää organisaatiolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös