Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 215
  • 3 844

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin no, ei sitten.
Jos yhtään helpottaa, niin JYP on lempivastustajani nykyisista liigajoukkueista. Kaikki tämän kauden matsit JYP:iä vastaan ovat olleet viihdyttävimpiä otteluita koko Liigassa.

Bromancesta huolimatta olen kanssasi eri mieltä HIFK:n pelaajatarpeista, ja mielestäni HIFK:n mahtuu yksi kovaa pelaava puolustaja pakistoon. En kuitenkaan roudaisi kovaotteista puolustajaa enempää pelaajia enää tämän kauden jengiin, sillä riski kuvioiden sekoittumiseen on mielestäni silloin turhan korkealla.

Hyvää joulun odotusta Jyväskylään!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eli ilmoitettiin enemmän kuin oli oikeasti yleisöä paikalla.

"Tämän illan yleisömäärä: xxx maksanutta katsojaa -IFK kiittää..." Eli kyllä. Eihän tuossa puhutakaan paikalle raahautneista; eikö tuo ole liigassa ihan normaali käytäntö? Mutta mielenkiintoista on se, lasketaanko tuohon maksaneisiin katsojiin ilmaisliput mukaan...

Kyllä, maksanutta katsojaa se yleisömäärä koskee, noista ilmaislipuista en ole varma lasketaanko ne mihinkään mukaan.

Jos yhtään helpottaa, niin JYP on lempivastustajani nykyisista liigajoukkueista. Kaikki tämän kauden matsit JYP:iä vastaan ovat olleet viihdyttävimpiä otteluita koko Liigassa.

Tästä samaa mieltä, yleensä JyP matsit ovat olleet tasaisia ja hyvätasoisia pelejä.
 

444

Jäsen
Täältä rakkaan viholliseen puolesta näin, että ette te tuohon rosteriin mitään vahvistuksia tarvitse vaikka rahaa onkin kuin roskaa. Keväällä kun Elkins ja Puustinen nostavat tasonsa normaaliin ja Ikonen pysyy tasollaan, niin finaaleja kolkuttelette.
Vihollisen näkökulmasta tämä varmasti pitääkin paikkansa. Sen sijaan omien otteita seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että niin kauan kuin pakiston pelaava kuusikko / seitsikko on tuossa muodossa kuin esim. viimeisissä kahdessa ottelussa, voidaan kanarianlentoja ruveta katselemaan hyvin varhaisessa vaiheessa. Pudotuspeleissä harvoin voitetaan otteluita mättämällä tuhottoman paljon maaleja ja toivomalla samalla, ettei vastustaja nyt ainakaan yli viittä tekisi.
 
Jokainen meistä toki näkee pelit eri tavalla, enkä minä ole mikään arvotelemaan sinun näkemystä. Se on vähintään yhtä oikea kuin minun vastaava. Silti en voi välttää kiusausta ja kysyä sinulta, että millä okulääreillä sinä olet Puustisen tekemistä tällä kaudella tsiigannut..

Myönnettäköön että tuli juuri tuon Sport-pelin otteiden perusteella intoiltua vähän liikaa. Vähemmän pinnoja kun Taipaluksella aika tyly tulos kun kuitenkin on pelannut isoimpia minuutteja hyökkääjistä.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mun täytyy rehellisesti sanoa että en ole ensimmäistäkään liigapeliä katsonut tällä kaudella. Nyt herää tietenkin kysymys, että mitä vittuaa sitten tänne kirjoitan. No kirjoitan glögin, lonkeron ja viinin voimalla.Se täytyy siis sanoa etten ala analysoimaan teidän suosikkijoukkuyeen peliä. Miksi analysoisin jos en ole peliäkään nähnyt? Mutta ku katsoo sarjataulukkoa niin silmmiini pist'ää se, että olettte tehnyt eniten maaleja liigassa. Se on iso voimavara kun pelejä aletaan ratkomaan myöhemmin keväällä. <jos saatte vähäänkään puolustusta tiivistettyä, niin mahdollisuudet on vaikka mihin!!!!!! Ja itse ainakin toivon että miellumin mestaruus STADIIN kuin landelle. Hyvää kevättä teille ja hyvää jouklua toivoo Attendo.
 

Stigu

Jäsen
Vasta eka erä Jyväskylässä takana, mutta pakko kommentoida isoa muutosta IFK:n pelissä. Ja se iso muutos on viivelähdöt. IFK ei enää pelaakkaan totaalista AirHockeytä, vaan varioi peliä mielestäni erittäin hyvin. Tämä lupaa kyllä keväälle paljon.

Samaan henegnevetoon on todettava, että kyllähän tuonne pakistoon kaivataan kahta liigatason pakkia. Taipalus, Söde, Grilli ei tule millään riittämään keväällä. Pink Hakkarainen on palannut tasolleen, eikä näistä muista kääpiöistä löydy tarpeeksi potentiaalia keväälle. Hyökkäyksessä näkisin varsinkin Ikosen loukkaantumisen jälkeen tarvetta yhdelle power forwardille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hank ja Honkaheimo on kyllä pihalla kun tamppooninnarut. Partanen voisi lopettaa sen liiman haistelun, aloittaa taklaamisen ja maalille ajamisen. Ei tuolla Partasella tehdä yhtään mitään. "lennu"&"kanki"+mäkelä sisään ja kaikki korjaantuisi..
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä oli taas surullinen 2.erä. Uskomattoman huonoa puolustamista...

noh, onneksi noustiin tasoihin kolmannessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Huima matsi. Lankinen oli hyvä vaikka neljä taakse menikin ja rankkareissa tällä kaudella 10 torjuttua ja 1 päästetty ilmeisesti. 4-2 maalin jälkeinen torjunta jäi ottelun tärkeimmäksi kopiksi ja väitän, että jos sitä ei olisi Lankinen huikealla tavallaan napannut niin emme nauttisi nyt kahdesta pisteestä. Vierasvoitto Liigan kovimmasta kotijoukkueesta lämmittää mieltä ja erityisesti tuon lopun ansiosta. Tässä jengissä on sitä jotain. Koskaan ei luovuteta. Risuja en jaksa antaa nyt kenellekään, Hankille ehkä. Zabo ja Rask pelaavat illasta toiseen huikealla tasolla, Taipalus myös maalin johtaneesta virheestään huolimatta. Grillin uhrautuminen jatkoerän aikana tahtoi melkein nostattaa jopa kyyneliä silmiin.

Kiitos, Tack!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Erittäin hyvä nousu. Matsin kliimaksi olisi ollut kyllä Puustisen maali sen Grillin kiekon blokkauksen jälkeen, mutta hyvä näin. Jo selostuksessa hehkutettiin HIFK:n aloituksia ja hyvältähän se näyttää. Kuparinen voitti kaikki aloitukset. Nykopp voitti 68 prossaa ja Hirvonen 62 %.

Paljon kritiikkiä osakseen saanut Auvitu pelasi parhaan pelinsä minun silmiini HIFK:ssa. Niinköhän kaveri parantaa taas kevättä kohti? Jypissä Auvitu pelasi nimittäin loistavat pleijarit viime keväänä. Ja alan pikku hiljaa uskoa - hartaista toiveistani huolimatta - että tällä pakistolla mennään, eikä alakerran mörköä hankita. No - kai sitä on sitten luotettava Törmäsen näkemykseen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rankkari- tai jatkoaikavoitot maistuvat silloin, kun oma jengi nousee useamman maalin päästä tasoihin, joten ihan hyvät fiilikset jäi.Sillä ehkä voi jossitella, olisiko Husso maalissa tullut kolme pistettä - en laittaisi yhtäkään maaleista suoraan Lankisen piikkiin, mutta silti jos haluaa voittaa, ainakin yhteen niistä toisen erän maaleista olisi pitänyt venyttää gamesaver. Fanikatsomon Lankinen-tsäntti lopussa oli hieno ele ja Kevin pääsi ottamaan yleisönsö, joskin kovin ujosti Hussoon verrattuna. Pääsyy yhden pisteen menetykselle oli kuitenkin heikko toinen erä, tai sitten JYP oli siinä vain niin hyvä.

En vieläkään tajua, miten Rask onnistui siinä jatkoajan loppuhetkilä vetämään ohi, mutta rankkarimaali kompensoi sen. Auvitu kieltämättä pelasi hyvin, mutta toisessa erässä taisi tulla joku flashback, kun mies jostain syystä päätti vetää kiekon oman maalin sivurautoihin - ja kun "lähellä" olleet kummalliset maalit tuli puheeksi, niin ilmeisesti siinä myös toisessa erässä, kun Lankinen oli otettu maalilta pois siirretyn rangaistuksen ajaksi ja kiekko lipui ikävästi kohti IFK-maalia, maali olisi hyväksytty nykysäännöin, jos kiekko olisi sinne asti päätynyt? Tästä vaikutti olevan hieman erimielisyyttä katsomossa.

Ja olipa tuskan takana päästä Jyväskylään, kun matka kesti pälle viisi tuntia. Ehti sentään varsin hyvin alkuun, kun alkuperäinen suunnitelma oli viedä auto ja romppeet hotellille, eikä mennä suoraan hallille. Fanclubikin näytti ehtineen perille matsin alkuun, mutta ilmeisesti heidän matkan aikana nelostie veti jo jotenkuten. Itse joutui kökkimään käytännössä paikoillaan lähemmäs tunnin ajan heti Vitostien haarautuman jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
ja kun "lähellä" olleet kummalliset maalit tuli puheeksi, niin ilmeisesti siinä myös toisessa erässä, kun Lankinen oli otettu maalilta pois siirretyn rangaistuksen ajaksi ja kiekko lipui ikävästi kohti IFK-maalia, maali olisi hyväksytty nykysäännöin, jos kiekko olisi sinne asti päätynyt? Tästä vaikutti olevan hieman erimielisyyttä katsomossa.

Eikös tuossa kohtaa tullut Taipalukselle nimenomaan jäähy ja JYP-fanit huusivat tuomion jälkeen, koska heidän kaverinsa olisi päässyt läpiajoon?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös tuossa kohtaa tullut Taipalukselle nimenomaan jäähy ja JYP-fanit huusivat tuomion jälkeen, koska heidän kaverinsa olisi päässyt läpiajoon?
Varmaan puhutaan eri tilanteesta, sillä tuo tapahtui varmuudella toisessa erässä ja nimenomaan IFK:n maali oli tyhjänä. Toisen erän ainoa jäähy tuli näemmä Perrinille, joten se sen täytyi olla. Tai sitten olen menossa lopullisesti sekaisin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Varmaan puhutaan eri tilanteesta, sillä tuo tapahtui varmuudella toisessa erässä ja nimenomaan IFK:n maali oli tyhjänä. Toisen erän ainoa jäähy tuli näemmä Perrinille, joten se sen täytyi olla. Tai sitten olen menossa lopullisesti sekaisin.
Multa tais mennä sitten kokonaan ohi. Etköhän sä ole ihan oikeassa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En vieläkään tajua, miten Rask onnistui siinä jatkoajan loppuhetkilä vetämään ohi, mutta rankkarimaali kompensoi sen.

Telkkarista matsin nähneenä tilanteesta sai sellaisen kuvan, että kiekko tuli hiukan selän taakse, kiekko pomppasi tai sitten Raskin maila oli hiukan irti jäästä. No, onneksi mies paikkasi kyseisen tilanteen rankkarimaalillaan. Kaiken kaikkiaan hieno ja vaiherikas ottelu ja 4-2 tappioasemasta voittoon nouseminen kärkikamppailuksi laskettavassa ottelussa on hieno suoritus tauon jälkeen. Odotettavissa on mielenkiintoinen matsi tiistaina Kalpaa vastaan.

EDIT: Ohessa Raskin oma kommentti tilanteesta Jatkoajan haastattelussa: " − Minulla oli myös jatkoajalla tyhjä maali. Minä en ymmärrä, että miten se pomppi vielä ohi."
 

Stigu

Jäsen
Eka erä IFK-Kalpa-pelistä takana ja isoin huomio on, että vastakkain pelaa kaksi mikkihiirijoukkuetta: Kuopion Kalpa ja Helsingin Kalpa. No, näillä mennään, mutta surulliselta kyllä näyttää tuo IFK:n peli. Ei sen puoleen, Kalpahan pelaa ihan hyvin, mutta jotenkin toivoisi, että IFK:n pelissä olisi jotain muitakin elementtejä ,kuin Kalpan pelissä.
 

Stigu

Jäsen
Pieni tarkennus toisen erän aikana: Kalpahan jopa taklaa ja osoittaa jonkinlaista fyysisyyttä, eli siinä mielessä joukkueiden peleissä ON eroa.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jepjep, jälleen meidän veskarin yli ajellaan, ei ehkä maailman törkein ja maalintekotilanne, mutta silti. Kyllä mua ainakin vituttaa, kun kukaan ei tee mitään, ei reagoi milläänlailla. Lankinen makoilee ja keräilee itseään, niin jengi vaan kyyristyy aloitukseen ja vähän käydään vinkumassa tuomarille.

Omia saa ja pitää puolustaa! Osoittaisivat edes jotain tunnetta, kun ylivoimalla ensin ryssitään totaalisesti ja sitten oma mokke kolataan, herätys!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kyllähän tää KalPa peli on ihan toivottoman onnetonta läpsyttelyä. Zaborsky ja Rask nyt yrittävät mutta hieman ponnettomalta vaikuttaa kuitenkin. Aika pelottava visio on että Åsten on punaisten tehokkain... Vaatisin rahat takaisin ellen olisi päässyt ilmaiseksi.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Nyt lopettakaa jo se itkeminen! Meillä on aivan huikea nippu kasassa, joka pelaa myös fyysistä lätkää. Kalpaa vastaan se on vaan hankalaa, kun jengi liikuttaa kiekkoa loistavasti. Mutta kun saatiin vikaan erään (taas!) kunnon asenne joka jampalle, alkoi TAAS tapahtua! Ja myös myllynkin muodossa. Tämä jengi menee pitkälle!
 

Stigu

Jäsen
Nyt lopettakaa jo se itkeminen! Meillä on aivan huikea nippu kasassa, joka pelaa myös fyysistä lätkää.
Pistäisitkö, arvon Owen minulle vaikka privana tuon sienidiilerisi yhteystiedot? Siis että IFK pelaa fyyisistä lätkää? IFK voi pelata taktisesti kypsää, nopeaa, energistä, luistelevaa, voittavaa, ym. lätkää, mutta kyllähän tuosta on fyysisyys kaukana. Väitän, että IFK pela Liigan antifyysisintä lätkää. Ei tuosta pääse yli eikä ympäri. Liigaa on pelattu nyt yli puolet, joten epäilen vahvasti, että IFK:n fyysisyys tulee jotenkin nousemaan pintaan loppukaudestakaan. Kyseessä on Helsingin Kalpa vuosimallia 2015. Katsotaan miten pitkälle se riittää. Veikkaan ,että riittää normisijoitusta 6-10 ylemmäksi, mutta ei tuosta fyysistä lätkää saa tekemälläkään.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Niin nyt pitää muistaa, että fyysinen lätkä ei ole sama kuin taklausten ja tappeluiden määrä. Se on ennen kaikkea kaksinkamppailuiden voittoja, kropan likoon laittamista, taisteluilmettä, jne. Ja näillä osa-alueilla nyky Hifk on aivan huippua. Ja kyllä tänään laidatkin ryskyi ja kaveri sai nenäänsä. Jos ei jotain kiinnosta tämä nippu, ei voi kun ihmetellä. Meillä on ihan helvetin harvoin ollut näin taitava ja taisteleva nippu kasassa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten jo otteluketjuun kirjoitin, niin tulee pojat olemaan aika kova voimavara loppukauteen ja playoffeihin tämä jatkuva "köysistä nouseminen" voittoon.

E: IFK nousi muuten tällä lyömällä SM-Liigan toiseksi ja sillä on vähiten pelejä kärjestä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin nyt pitää muistaa, että fyysinen lätkä ei ole sama kuin taklausten ja tappeluiden määrä. Se on ennen kaikkea kaksinkamppailuiden voittoja, kropan likoon laittamista, taisteluilmettä, jne. Ja näillä osa-alueilla nyky Hifk on aivan huippua. Ja kyllä tänään laidatkin ryskyi ja kaveri sai nenäänsä. Jos ei jotain kiinnosta tämä nippu, ei voi kun ihmetellä. Meillä on ihan helvetin harvoin ollut näin taitava ja taisteleva nippu kasassa.
Siinäpä se oli hyvin kirjoitettu. Toki itsekkin toivon alakertaan sitä yhtä isäntää mikä kruunaisi kakun. Täytyy kyllä nostaa hattua miten jätkät pelaa loppuun asti ja ei ruveta sikailemaan ja pelleilemään kun ollaan vikassa erässä tappiolla jollekkin "vitun mikkihiirille". Näitä hienoja nousuja on tällä kaudella nähty jo nyt varmaan enemmän kuin yhdelläkään kokonaisella kaudella. Ai saatana että odotan sitä yhtä palasta tuohon kokoonpanoon, ei sikailija vaan äijä, jokainen IFKlainen tietää sen pelaajatyypin.
 

Stigu

Jäsen
Niin nyt pitää muistaa, että fyysinen lätkä ei ole sama kuin taklausten ja tappeluiden määrä. Se on ennen kaikkea kaksinkamppailuiden voittoja, kropan likoon laittamista, taisteluilmettä, jne. Ja näillä osa-alueilla nyky Hifk on aivan huippua. Ja kyllä tänään laidatkin ryskyi ja kaveri sai nenäänsä. Jos ei jotain kiinnosta tämä nippu, ei voi kun ihmetellä. Meillä on ihan helvetin harvoin ollut näin taitava ja taisteleva nippu kasassa.
Itse näkisin, että IFK:n voima tällä kaudella perustuu valtavaan liikeeseen ja siihen että jokainen kentällinen tekee samaa vääjäämätöntä työtään. Rooleja ei liiemmälti ole. Tästä osoituksena, että ketjuja voidaan sekoitaa mielin määrin, tänään esim. Nykopp oli ykkösen sentterinä.

Merkillepantavaa Kalpa-pelissä oli jopa Jyp-pelistä lisääntynyt viivelähtöjen määrä. Eli oma analyysini on, että Stögö on pistänyt ensin Airhockey-lätkän kuntoon, nyt pelin rytmitystä aletaan varioida noilla viivelähdöillä. Which is nice. Mutta kertaakaan-korostan kertaakaan- en ole tällä kaudella nähnyt että IFK olisi pelissä se fyysisempi osapuoli. Tarvitseeko ollakkaan ,jos jengi majailee kakkosena sarjataulokssa, on toinen kysymys. Mutta mielestäni on silkkaa itsepetosta väittää, että IFK olisi jotenkin fyysinen jengi. Jumalauta tänään oli vastassa metrihekki-kalakukkojoukkue, ja niin vaan siellä omat pelaajat keräilivät kamojaan taklausten jäljiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös