Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 263
  • 3 844

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska niitä asuu niin paljon täällä Stadissa ja toivottavasti sieltä tulee joku fanilaumakin mestoille, onhan tämä meidän yksi ja ainoa lauantai peli tänä vuonna.

Ja koska launtaina on aika paljon liikkeellä pikkujouluporukkaa, joka aloittaa illanviettonsa matsista. Tämä koskee firmaporukkaa että ihan muutakin jengiä.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Nyt toi on vähän saman tyyppistä menoa, kun matikaisen aikaan.
...

Tällä varmaan viitataan Pentti Matikaisen aikaan tai sitten pelkästään sekavuuteen. Kyllähän viimeisimmän Matikaisen kaudella rytmitettiin peliä jopa liian pieteetillä. Lähempänä tämä on Sheddeniä miinus fyysisyys.

...
Hyökkäyksiin lähdöt olivat todella hitaita ja Pelicans jaksoi antaa painetta nöyrästi.
...

Tää on kanssa jännä, että kun rytmitetään, niin mikään ei toimi, koska 'hyökkäyksiin lähdöt on hitaita' ja nyt kun pusketaan joka kiekko välittömästi eteenpäin, niin mikään ei toimi, koska 'hyökkäyksiin lähdöt on hitaita'. Koskakohan mennään tarpeeksi nopeasti vai tulisiko sittenkin se legendaarinen pelinopeus rytmittämisen kautta.

Mutta ei siitä mihinkään pääse, tylsää on ja ei riitä, jos ei ole ässiä hihassa. Loistotaistelu tänään kuitenkin!
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
+ Kolmas erä
+ Maalipaikkojen määrä
+ Rask, Zabo, Kupru, Taikuri, Husso, Auvitu
- Nyqvist, Teppo, Partanen vaikka maalin tekikin
- Mitä Ikoselle ja Nypsille on tapahtunut? Liika vastuu?
- Kyllähän meidän variaatiot hyökkäyssuuntaan on ihan liian ykspuolisia tolla kalustolla
Ja kolmea lammasta alivoimalle.

Tänään riitti kun pelattiin puolet pelistä. Pelicans oli kolmosen tokalla kympillä hävyttömän huono, vaikka osin se olikin meidän jätkien hyvyyttä. Rask on ollut pari viime matsia kyllä erittäin pirteä, eikä nyt puhuta mistään pelkästä pörräämisestä. Meidän vaarallisin pelaaja tänään. Zabolla ja Raskilla tuntuu kyllä hyvin kemiat kohtaavan. Husso pelasi hyvän pelin vaikka kolme kiekkoa joutui takaansa kaivamaankin, erityisesti toka erä meitä vietiin ihan kuin märkää rättiä ja pussinokat sai paikkoja ihan liukuhihnalta. Taipalukselta ihan väkevä paluu kaukaloihin, Pudi nyt oli vielä aika syväjäässä. Kupariselta hieno matsi, taklas ainakin puolenkymmentä kertaa ja oli tehokaskin tänään. Valelämypassi oli kyllä nannaa kateltavaa. Auvitun meiningistä tykkäsin tänään, kunhan nyt ei heilahda taas otteet ja seuraava matsi tarjoillaankin purkukiekkoa vastustajan möttösille ja töppösille suoraan lapaan.

YV-pelaamisessa ongelma on se, että etäisyydet levähtää välillä ihan yhtäkkiä järkyttäviksi ja Pikkaraisen onkin vaikea sieltä sateenvarjosta jakaa sitä passia kun neliön karvaajat ehtii siihen väliin. Tossa Luttisen maalissa oli kyllä tekemisen meininkiä, heti vaan laukausta maalille ja kuka muu muka kaapii irtopalat sisään.

AV:ssa meidän neliö peruuttaa liian lähelle Hussoa. Nypsikään ei enää lähde kauheen hanakasti haastamaan viivamiehiä ja sieltä aukee sitä tilaa todella paljon. Sitten kanssa vaikka meillä on siellä maalilla miehiä niin kukaan ei kuitenkaan vaivaudu pelaamaan maskia/ohjuria pois vaan antaa sen lähes rauhassa stondata siellä. Ehkä siihen tosiaan tarvis sen jonkun ison ilkeän pakin, kun ei noi meidän tepot saa tollasia smothermaneja ja tyrväisiä sieltä pois ainakaan tolla pelkällä stondailulla ja tappavalla katseella.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mulla on vähän sellainen hunchi, että jossain vaiheessa tämä pakkien avuttomuus omalla alueella rupeaa vaikuttamaan ikävällä tavalla mv-peliin. Tänään HIFK-pakit pudottivat järjettömän alas ja Husso otti monta tosi pahaa. Käytännössä Husso on yksin meidän alakerta, kun puhutaan puolustuspelistä.

Oli kyllä niin hirveät 2 erää, että meinasin pitkästä aikaa jättää pelin kesken. Siis kaikki kunnia Pelicansin pelaamiselle tuona aikana, mutta IFK:n puolustaminen oli kun jostain huonosta Disney-komediasta, jossa puolustamisen sijaan "puolustetaan", ja vastustajat menevät ohi oikealta ja vasemmalta.

Tota samaa mäkin pelkään, mitä tossa sanoit. Vielä on Husso pitänyt päätä pinnalla, mutta kuinka kauan. Noin passiivista alivoimaa nähtiin viimeksi KJ:n avauskaudella, ja huonostihan siinä kävi. KJ ymmärsi aktivoida av-peliä ja -häirintää, ja pikkuhiljaa se silminnähden parani. Törmänen on aika pihalla (ainakin vielä) näköjään siitä, kuinka hyvää alivoimaa pelataan. Sormet ja varpaat ristiin sen suhteen, että kehitystä tapahtuu asiassa ja pian!!!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Huikeat aloitusprosentit tänään. Elkins 55,6%, Ramu 62,5%, Nykopp 64,3%, Kuparinen 58,3%! Toka erä oli aivan hirveätä skeidaa, taas sai Restel paljon suuremman osan rahoistani kuin ansaitsisi. Kolmas erä tuntui olevan hyväonnista liitoa, mutta näkyihän siinä myös miten kaanit väsyivät kuluttavaan pelityyliinsä (näyttivät karvaavan aktiivisesti kahdella kärjellä yli puolet ottelusta).
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Kamalaa peliä jotakuinkin 50min. Tärkeintä kuitenkin, että saldona 3 pistettä kaikesta sekoilusta huolimatta. Mulle kelpaa voitot kaikilla tyyleillä, koska tyylipisteitä ei kuitenkaan jaeta. Parit viime kaudet ovat olleet sellaista sekoilua niin kaukalossa, vaihtoaitiossa kuin kabinetissakin, että organisaatio saa olla kiitollinen 5600 katsojasta marraskuun Pelicans ottelussa. Asioilla tuppaa olemaan seurauksia ja mielestäni mestaruuskevään buustaamien yleisömäärien lasku normaalille tasolle on seurausta lähinnä kolmesta viimeisestä sesongista. Monta hienoa suoritusta saa seura tehdä (niin kaukalossa kuin kabinetissakin), että tehdyt virheet on paikattu. Tällä viikolla ois mm. 6 lisäpistettä tarjolla ja sitä kautta sarjasijoitus aika läheltä kärkeä. Tästä kohti entistäkin parempia aikoja!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tällä varmaan viitataan Pentti Matikaisen aikaan tai sitten pelkästään sekavuuteen. Kyllähän viimeisimmän Matikaisen kaudella rytmitettiin peliä jopa liian pieteetillä. Lähempänä tämä on Sheddeniä miinus fyysisyys.

Eri mieltä. Kyllähän Petri yritti olla Jukka ja haki meidän pelin elementtejä pelaamiseen. Silti mieleen on jäänyt Granlund kuskaamassa kiekkoa yksin hyökkäysalueelle, ja nyt tuota tonttia hoitaa mm. Ramu. Mutta totta se, että Matikaisen joukkue edes yritti muutakin.

Mutta edelleen siis ollaan ihan kärkijengejä po- mittarilla, joten liialliseen negailuun ei ole edelleenkään syytä. Hieman tuo pelaamisen yksipuolisuus silti mietityttää. Saikkulistan tyhjeneminen näyttää lisäksi vaikuttavan odotetusti eli positiivisesti otteisiin.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väärin pelattu. Peli saattaa näyttää tylsältä ja täältä 350 km:n päästä en ole matseja paikanpäälle päässyt katsomaan. Teksti-TV:stä sen sijaan on mukava seurata tuloksia :-). Sarjataulukon mukaan HIFK on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt neljänneksi vähiten. Pelin viihdyttävyydestä en sano mitään.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Peluutus paikoitellen käsittämätöntä. Vaikka pakit ovatkin mitä ovat, niin aika surullista, että 5-3:ssa pakkeina luutii Pikkarainen ja Teppo. Ikävä on niitä aikoja kun Kanki paino äijää naamalleen av:lla oman maalin edessä. Oma 5-3 av olisi ollut Grilfors, Kuparinen ja Elkins. Kakkosvaihtoehtona Söde, Ramu ja Ikonen.

Joo samaa ihmettelin. En ole faktoja tarkistanut mutta tuntui että Ramu hävisi paljon aloituksia, joten miksi hän oli ottamassa tuota 5vs3 aloitusta omasta päästä? Samat miehet olisi minullakin olleet jäällä, paitsi Kuparisen tilalle Söde. Itseasiassa ei paljoa heikompaa kolmikkoa tule mieleen ketä sinne jäälle olisi voinut heittää, ehkäpä Nyqvist Pikkaraisen paikalle.

edit: tuolla yllä joku kertoi että Ramu vei aloituksista yli 60% , joten mutu-tuntuma oli aika pahasti pielessä. :)
 
Viimeksi muokattu:

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väärin pelattu. Peli saattaa näyttää tylsältä ja täältä 350 km:n päästä en ole matseja paikanpäälle päässyt katsomaan. Teksti-TV:stä sen sijaan on mukava seurata tuloksia :-). Sarjataulukon mukaan HIFK on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt neljänneksi vähiten. Pelin viihdyttävyydestä en sano mitään.
Hullultahan tämä pelejä näkemättömälle kuulostaa, kun joukkue porhaltaa voitosta voittoon ja tekee perkeleen paljon maaleja vielä siinä sivussa. Lähes kaikki tämän kauden pelit nähneenä, minun mielestäni pelin viihdyttävyys ei ole ollut kovinkaan korkealla, vaikka voittoja ollaankin suurinumeroisesti napsittu. Peli on ollut suurimmalta osin ''päädystä-päätyyn''-kiekkoa, jossa olisi sinäänsä kaikki elementit pelata kovaa fyysistä peliä, mutta tästä huolimatta HIFK tuntuisi kuin karttavan taklauspaikkojen hyväksikäyttöä. Tuloksena on tuloksekasta virkamieskiekkoa, josta puuttuu se tunne, joka kovan kontaktipelaamisen seurauksena syntyisi.

Pistetahtiin olen tyytyväinen, mutta kun minä aloin kannattamaan HIFK:ta, niin se suurin viehätyksenkohteeni oli seuran (silloinen) perinteikäs fyysinen pelaaminen. Vähän sama kuin menisit lempiravintolaasi, joka on tunnettu älyttömän hyvistä jälkkäreistä, ja syötyäsi alkuruuan sekä pääruuan kokki päättää ilmoittaa jälkiruokatilausta tehdessäsi, että ''en tarjoile jälkkäriä.'' Oli ne alkuruuat ja pääruuat kuinka hyviä tahansa, niin kyllähän tuo jättää kitkerän jälkimaun suuhun.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Peli on ollut suurimmalta osin ''päädystä-päätyyn''-kiekkoa, jossa olisi sinäänsä kaikki elementit pelata kovaa fyysistä peliä, mutta tästä huolimatta HIFK tuntuisi kuin karttavan taklauspaikkojen hyväksikäyttöä. Tuloksena on tuloksekasta virkamieskiekkoa, josta puuttuu se tunne, joka kovan kontaktipelaamisen seurauksena syntyisi.

Ymmärsin luultavasti pointtisi, mutta en käyttäisi termiä virkamieskiekko, kun joukkueen peli- ilme on positiivinen, ja joukkue on selvästi sitoutunut tekemiseen ja pelaa valmentajalleen. Ja on siellä parjattua enemmän taklauksiakin, eilenkin ainakin Ikonen, Kupru ja Grilli osuivat taas makoisasti.
 

Luckycharm

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crystal Palace ,
Paikan päälle en ole itsekään tällä kaudella ehtinyt, mutta jaan palstaveljien huolen totaalisesta munattomuudesta.

Itse aloin huolestua sillä samalla hetkellä, kun Stögö paljasti tulevaisuuden suunnitelman olevan "aneemista munille puhaltelua ja voittavaa prosenttilätkää". Ei tätä voi vaan hyväksyä, jos on tottunut arvostamaan menneiden aikojen ryminäpronsseja ja ylettömän suuria kuittivihkoja. Ainakin minä sytyn parhaiten sellaisesta "pikkusika"-kiekosta, jossa Lennu-Suuren sanoin: "Ketään ei vahingoiteta tarkoituksella, mutta satuttamaan pyritään aina." Myös pienet pohkeille kopautukset ja henkinen grillaaminen kuuluvat minun IFK-mielikuvaani. Muutenkin tuntuu, että jääkiekko on tekemällä tehnyt itsestään salonkikelpoista lajia ja siinä sivussa unohtanut omat vahvuutensa.

Mitä sitten tehdä SM-liigan (mulle toi sarja on aina SM-liiga) mielenkiinnon palauttamiseksi? Tai ainakin HIFK:n. Ensiksi heittäisin "nollatoleranssin" hiuksista vittuun. Liigan pelaajien taso ei riitä kohelo-tyyliseen viihdyttävään ja vauhdikkaaseen neppailuun, eikä liigassa oikeastaa ole taitopelaajia, joita suojella. Nollatoleranssi-lätkässä puhtaatkin taklaukset ovat kiellettyjä, jos ne aiheuttavat loukkaantumisia. Ei näin. Sallimalla jotain saatetaan päästä taas palstoille kukkahattujen ja lajista ymmärtämättömien haukuttavaksi, mutta mitäs siitä.

Toiseksi haluaisin päästä eroon tästä jo vääräksi osoittautuneesta "pelataan jatkuvalla syötöllä pelejä ja ollaan koko ajan näkyvissä" -strategiasta. Arvostaisin pelipäiväajattelua, jolloin kyseisiin viikonpäiviin kohdistuu odotuksia.

HIFK:n taas on pakko alkaa kylvää vihaa ja tämä tapahtuu vain ja ainoastaan nykyneppailusta piittaamattomuudella. Helpoiten homma saadaan alkuun sillä, että jaetaan ne kuittivihkot kaikille ja myös käytetään niitä. Lopetetaan peruuttelu ja löydään, jos siltä tuntuu.

Kyllä, tuo jengi voittaa väärin ja se vasta vituttaakin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
En nähnyt eilisillan matsia, joten sitä en voi kommentoida, mutta ihan yleisesti ottaen en minä ole nähnyt IFK:n peliä niin tylsänä kuin monet nimimerkit täällä. Ihan vauhdikasta ja maalirikasta kiekkoa, jota on toteutettu nimenomaan pelaajien vahvuuksien kautta. Toki kiekkoa on tuotu paljon hyökkäysalueelle pelkällä yksilötaidolla ja ainahan sitä voi olla huolissaan, että miten tämä toimii pleijareissa kun vastustajat ovat skoutanneet pelisysteemin paremmin. Tällä systeemillä tehdään kuitenkin juuri nyt tulosta, enkä tästä johtuen näe ainoatakaan syytä miksi sitä pitäisi alkaa tässä vaiheessa muuttamaan. Playoffsit sitten keväällä ovat kuitenkin oma maailmansa ja täytyy muistaa, että tietenkin myös IFK tulee skouttaamaan silloin vastustajiensa pelityylin.

Joukkue on tällä hetkellä toisena sarjassa jos pistemäärät suhteutetaan pelattuihin otteluihin, eli tulosta on syntynyt varsin kiitettävästi. Tämä ei ole ollut itsestäänselvyys viime vuosina ja ainakin minä annan ilomielin valmennusjohdolle asiasta kiitosta. Kuten myös siitä, että pelaajat tuntuvat olevan hyvässä kondiksessa ja Törmänen on saanut monet pelaamaan reilusti yli odotusten (Rask, Ikonen, Nykopp, Leino jne..). Summasen aikana meillä oli vain ja ainoastaan joukko motivaationsa menettäneitä alisuorittajia.

"Fyysisyyden puute" on taas asia, johon koko Liiga on ajautunut. Kurinpitolinja on johtanut siihen, että yksittäiset pelaajat eivät enää uskalla hakea niitä mahtitaklauksia. Kantola-farssi nyt viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä. Ei se ole pelkästään IFK:n ongelma. Kyllä minä näen, että joukkue pelaa tietyllä tavalla fyysisesti, mutta kuitenkin fiksusti ylimääräisiä jäähyjä välttäen ja jos halutaan pelata voittavaa lätkää niin tämä on ihan viisaasti valittu polku. Osittain tämä liittyy myös siihen pelaajien vahvuuksien kautta pelaamiseen; jos/kun ei ole Lennua joukkueessa, niin ei ole mitään järkeä käskeä Zaborskyjä ajamaan kaikkea mikä liikkuu. 2000-luvun alun IFK:ta taas en kaipaa takaisin, jolloin siellä oli parhaimmillaan viisi turhaketta tapellut itsensä jäähytilaston Top-5:een. Ei joukkue ollut silloin mikään kunnioitusta herättävä "iso ja paha" jota vastustajat pelkäsivät, vaan pisteautomaattina toiminut joukkio epämääräisiä sirkushahmoja.
 
Viimeksi muokattu:

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Eilenkin peli oli sekavaa 2,5 erää, mutta sitten Elkinsin maali avasi solmut ja peli rullasi kyllä ihan mallikkaasti. Pitkäaikaisloukkaantuneita oli tullut mukaan, se ei voi olla näkymättä. Näytettiin, että peli kestää 60 minuuttia. Mikä tärkeintä, otettiin taas kolme pistettä. Ollaan aivan kärkikahinoissa mukana. Perkele...
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nähnyt eilisillan matsia, joten sitä en voi kommentoida, mutta ihan yleisesti ottaen en minä ole nähnyt IFK:n peliä niin tylsänä kuin monet nimimerkit täällä. Ihan vauhdikasta ja maalirikasta kiekkoa, jota on toteutettu nimenomaan pelaajien vahvuuksien kautta.

Onneksi en ole yksin. En nähnyt kokonaan eilistä peliä, mutta sen mitä näin oli samaa kuin ennenkin tällä audella: vauhdikasta ja hyökkäävää kiekkoa, jossa ei pelätä epäonnistumisia. Miettikää nyt oikeasti: IFK on sarjassa käytännössä toisena ja on tehnyt eniten maaleja pelaamalla aktiivista ja hyökkäävää jääkiekkoa, ja jengi muistelee täällä, että kyllä se Petu Matikainen sentään yritti Meidän Peliä.

Meidän Vitun Peliä.

Oikeasti?

"Fyysisyyden puute" on taas asia, johon koko Liiga on ajautunut. Kurinpitolinja on johtanut siihen, että yksittäiset pelaajat eivät enää uskalla hakea niitä mahtitaklauksia. Kantola-farssi nyt viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä. Ei se ole pelkästään IFK:n ongelma. Kyllä minä näen, että joukkue pelaa tietyllä tavalla fyysisesti, mutta kuitenkin fiksusti ylimääräisiä jäähyjä välttäen ja jos halutaan pelata voittavaa lätkää niin tämä on ihan viisaasti valittu polku.

Kaksi kohtaa jäi mieleen, jossa IFK-pelaaja jätti selkeästi taklaamatta, vaikka paikka olisi ollut: yhdellä kerralla asialla oli Goldobin (ei kai kukaan edes odota hänen taklaavan?), toisella kerralla nähdäkseni Partanen huomasi Leimun olleen huonossa asennossa, ja jätti fiksusti ottamatta sen vitosen. Muuten kyllä paikoista taklattiin, ja näin itse monta ihan hyvää taklausta eilisessä pelissä. Noin vauhdikkaassa pelissä ei vain aina yksinkertaisesti ehdi. Sen lisäksi esitän rohkean väitteen, että 80-90-00-luvuilla marraskuiset tiistaipelit olivat ihan samanlaista kuraa kuin nykyäänkin, aika vain kultaa muistot.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eikö Petri Matikainen harhaillut aika pahasti kahden pelitavan välillä, kun oli yhden kauden HIFK:n päävalmentajana. Ensin yritettiin J Jalosen parkkis-lätkää, sitten pystysuunnan kiekkoa ja playoffeissa taas J Jalosta. Jokereilta tuli kuonoon otteluvoitoin 4-0 heti puolivälierissä. Sitä "meidän peliä" ei taida kyetä kunnolla opettamaan kuin J Jalonen itse ja nuoren polven päävalmentajat, kuten Marjamäki & co, joille syötettiin pelitapa tuttipullolla.

Oli pelit kuraa ennenkin, mutta yksi syy syksyn harmauteen Stadin lätkä-scenessä on kyllä se, että ei pelata enää Jokerit-paikallispelejä, joista sai aina vähän adrenaliinia myös muiden pelien katsomiseen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika outoa vaatia HIFK:lta enemmän jäähyjä, kun joukkue pelaa tällä hetkellä liigan huonointa alivoimaa. Vähän sama kuin vaatisi joukkuetta häviämään.
Alivoima = maali vastustajalle. On muuten vastustajan valmentajalle tehty helpoksi laatia taktiikka Hifkiä vastaan. Riittää kun laittaa vähän painetta pakeille, niin omista ei päästä kiekon kanssa pois. Pelicans jaksoi sitä tänään 50min. 60 minuutilla olisi vienyt pelin.

Hifkillä ei ole tällä hetkellä minkäänlaista toimivaa pelitapaa vaan kaikki perustuu yksilösuorituksiin ja -taitoon jota tuossa joukkueessa onneksi riittää. Vertaus Sheddenin ajokoirakiekkoon on varsin osuva, paitsi silloin sentään toimi puolustuspeli joten kuten. Missäs muuten niin Shedden kuin Törmänen ovat ansioituneesti valmentaneet? Törmäsen olisi luullut sen verran näkevän etukäteen vaivaa selvittää ettei liigassa voi tänä päivänä pitkälle pärjätä tuolla Sveitsin liigan coast to coast -kiekolla. Tulee meinaan lyhyt kevät tällä epäkontrolli-pelitavalla ja puolustamisella. Vastustaja saa jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä kiekon menetyksistä. Käännetään peliä nopeasti joo ja lähdetään kiekkoa kuskaten hyökkäämään, menetetään se ja sitten tuleekin taas kiire takaisin omaan päähän. Sellaista päätöntä edes takas luisteluahan tuo peli on, paljon vauhtia eikä mitään järkeä. Ja ne harhasyöttöjen määrät. Ei saada edes lyhyitä syöttöjä omille saatikka niitä näyttäviä poikkikentän syöttöjä. Huomaa kyllä ettei siihen organisoituun syöttöpeliin ja hyökkäystenlähtöön ole panostettu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Pelicans jaksoi sitä tänään 50min. 60 minuutilla olisi vienyt pelin.

Mistä tämä kertoo, että vastustaja pelaa 5/6 peliajasta paremmin kuin IFK, mutta häviää kolmella maalilla?

Törmäsen olisi luullut sen verran näkevän etukäteen vaivaa selvittää ettei liigassa voi tänä päivänä pitkälle pärjätä tuolla Sveitsin liigan coast to coast -kiekolla.

Miten niin? Jos suhteutetaan pisteet pelattuihin otteluihin, niin joukkue on tällä hetkellä toisena sarjassa. Eikä ne playoffsitkaan mene automaattisesti niin, että vastustajat parantavat peliään siinä missä IFK huononee.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten niin? Jos suhteutetaan pisteet pelattuihin otteluihin, niin joukkue on tällä hetkellä toisena sarjassa. Eikä ne playoffsitkaan mene automaattisesti niin, että vastustajat parantavat peliään siinä missä IFK huononee.
Oot siis todella sitä mieltä, että esim tuolla eilisen kaltaisella pelillä tullaan pärjäämään Playoffeissa jossa puolustuspelin merkitys ja toimivuus on kaikki kaikessa? Hifk antaa järjestään jatkuvasti sen 1-2 maalia eteen ja se nyt vaan on pleijareissa ihan liikaa kurottavaksi kiinni ehkä jotain yksittäistä peliä lukuunottamatta, mutta ei toimi pitkässä juoksussa eikä tule mieleen yhtään joukkuetta joka olisi sillä tavalla pärjännyt.
Eikä tartte edes Playoffeihin asti odottaa sitä, että vastustajien peli paranee Hifkin pysyessä paikallaan. Sitä tapahtuu nyt jo. Eilen voitettiin ihan vaan Pelicansin lopun sulamisen takia ja sen varaan ei kannata kevään menestystä laskea. Keväällä pärjää ja on aina pärjännyt hyvin puolustavat joukkueet joilla organisoitu kontrolloitu pelisysteemi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tuli minullekin eilen muutaman kerran mieleen, että onko 2 dogs and a fox-pelitapa osa HIFK:n pelisapluunaa. HIFK pelaa hybridikiekkoa ja uskon peliesitysten paranevan, jos porukka säilyy terveiden kirjoissa.

2-1 maalissa etäisten havumetsien pelitapaa käytettiin onnistuneesti. Grillfors avasi Kupariselle omalta alueelta suoraan vastustajan siniselle, josta Kuparinen jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella täydessä vauhdissa punaisen kohdalla luistelevalle Blomqvistille. Tämä palautti kiekon Kupariselle, valelaukaus ja syöttö takaisin Blomqvistille, joka tekee maalin. Ei pelitavalla väliä, jos toteutus onnistuu yhtä hyvin kuin esimerkkini maalissa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Oot siis todella sitä mieltä, että esim tuolla eilisen kaltaisella pelillä tullaan pärjäämään Playoffeissa jossa puolustuspelin merkitys ja toimivuus on kaikki kaikessa? Hifk antaa järjestään jatkuvasti sen 1-2 maalia eteen ja se nyt vaan on pleijareissa ihan liikaa kurottavaksi kiinni ehkä jotain yksittäistä peliä lukuunottamatta, mutta ei toimi pitkässä juoksussa eikä tule mieleen yhtään joukkuetta joka olisi sillä tavalla pärjännyt.
Eikä tartte edes Playoffeihin asti odottaa sitä, että vastustajien peli paranee Hifkin pysyessä paikallaan. Sitä tapahtuu nyt jo. Eilen voitettiin ihan vaan Pelicansin lopun sulamisen takia ja sen varaan ei kannata kevään menestystä laskea. Keväällä pärjää ja on aina pärjännyt hyvin puolustavat joukkueet joilla organisoitu kontrolloitu pelisysteemi.

Kuten sanoin jo aiemmin, en nähnyt eilistä peliä, joten sitä en voi kommentoida. Mihin perustat väittämäsi siitä, että vastustajien peli paranee playoffseja kohden mentäessä IFK:n pysyessä paikallaan? Mielestäni joukkueen peli on mennyt koko ajan eteenpäin ihan mukavasti ja edelleen suuressa kuvassakin pisteitä on onnistuttu napsimaan 2. eniten koko sarjasta ottelumääriin suhteutettuna. Tekemistä toki edelleen on mm. oman alueen pelaamisessa ja erikoistilanteissa, mutta varmasti näidenkin asioiden eteen tehdään jatkuvasti töitä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihin perustat väittämäsi siitä, että vastustajien peli paranee playoffseja kohden mentäessä IFK:n pysyessä paikallaan?
Siihen että näin tapahtuu nyt jo eli muiden peli paranee ja osaavat koko ajan pelata paremmin Hifkiä vastaan (kova paineistus ja karvaus pakeille) eikä Hifkin pelitavassa näy mitään muutosta parempaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Joukkueet ovat pelanneet nyt 22-26 peliä, joka on käsittämätöntä tunarointia otteluohjelman laatijalta. Kun on pelattu 60 peliä, kuten tähän saakka pisteiden keskiarvo näyttää, niin runkosarjan päätyttyä sarjataulukko on seuraava:
1. KalPa 2. HIFK 3. Jyp 4. Lukko..jne.
http://liiga.fi/tilastot/2014-2015/runkosarja/joukkueet/?stats_type=sarjataulukko&home_away=&sort=P/O

HIFK:n osalta tuota pientä pelimäärää selittää CHL, jonka takia noita pelejä on siirrelty. Ensi kaudeksi nuo pelipäivät voisi CHL:ään osallistuvilta jättää vapaiksi niin ei tulisi näin paljoa siirtoja kun osallistuvat joukkueetkin saadaan tietää jo hyvissä ajoin.
 
HIFK:n osalta tuota pientä pelimäärää selittää CHL, jonka takia noita pelejä on siirrelty. Ensi kaudeksi nuo pelipäivät voisi CHL:ään osallistuvilta jättää vapaiksi niin ei tulisi näin paljoa siirtoja kun osallistuvat joukkueetkin saadaan tietää jo hyvissä ajoin.

Eipä noita siirtoja nyt ole vielä tullut juurikaan. Ja eniten pelejä pelannut JYP on ollut mukana yhtä kauan kuin HIFK? Huonosti suunniteltu otteluohjelma. Ja vähän offtopickina, en muutenkaan ymmärrä, miksi liigaa (myös muissa maissa) pitää pelata samaan aikaan CHL:n kanssa. Ei futiksessakaan pelailla mitään Tottenham - Southamptoneja champparipäivinä ja näkyvyyden/mielenkiinnon maksimoimiseksi nuo päivät pitäisi pyhittää vain noille peleille. Mitään ongelmaa ei pitäisi olla, kun on enemmän tai vähemmän liigojen masinoima organisaatio.

Takaisin aiheeseen palatakseni, harjoitellaankohan HIFK:ssa yhtään kamppailupelaamista? Kun jokainen jätkä häviää järjestäen joko voimatason tai käsityksen puuttuessa. Kiekottomana ja kiekollisena. Jo pelkästään vastustajan mailan pois pelaaminen tuntuu olevan niin helvetin vaikeaa välillä ja puhutaan kuitenkin jääkiekon perustaidoista.

Edit: Lisäys
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös