Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 215
  • 3 844

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Kyllä tuolla nipulla pitäisi peli olla huomattavasti paremman näköistä. Varsinkin tuolla hyökkäyksellä pitäisi maaleja/maalipaikkoja ihan eri tahtiin. Törmäseen katseet tässä kääntyy. Nyt toi on vähän saman tyyppistä menoa, kun matikaisen aikaan. Sekavaa, helvetin sekavaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Seuraan HIFK:ta kahdelta kantilta. Ensinnäkin ihan puhtaasti pisteidenkeruun kannalta ja siinä suhteessa joukkue on ookoo. Ei huikea, ei paska. Oookoo. Sitten seuraan viihdyttävyyttä. Siinä HIFK on huono. Yhteissaldo ookoo + huono. Tätä kutsutaan hintalaatusuhteeltaan kelvottomaksi kaupaksi, kun myyjänä on HIFK ja ostajana olen minä. Mielestäni siinä ei ole mitään positiivista, että HIFK ottaa liigan neljästätoista joukkueesta vähiten jäähyjä. Ei yhtään mitään. Päinvastoin, on häpeällistä lusia jäähytilaston vikana. En häpeä myöntää tätä mieipidettäni. Neppailemalla ei taaskaan saada vastineeksi pelillistä dominanssia. En voi mitään, ei tämä kunnolla nappaa eikä tule nappaamaan tällä meiningillä. Carlos on oikeassa, koko lätkä on muuttunut naurettavaksi ringeteksi. Mutta miksi luojan tähden HIFK:n pitää olla tämän neppailuliigan antifyysisin joukkue? Tykkäsin niistä ajoista kun HIFK oli fyysisen liigan fyysisin joukkue. Jos joukkue ei ota jäähyjä, sillä ei ole tunnetta mukana pelissä. Minä en pidä pelistä, missä ei ole tunteita mukana. Hyvin yksinkertaista. Jos joku selittää, että jäähyboksista ei voi voittaa, niin vastaan, että ei näköjään voi voittaa liigan vähimmillä jäähyminuuteillakaan. HIFK pelaa liigan vähiten alivoimaa ja on silti 3.huonoin av-joukkue.

Sivumennen sanoen - hieno meininki siltä toiselta kantilta, Luttinen vei HIFK:n 4-3 johtoon! Siitä ei voi olla diggaamatta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tänään nähtiin IFK:lta hienoja maaleja, mutta vastaavasti erittäin huonoa puolustamista ja heikkoa pelikirjaa.

Tää touhu kaipais nyt oikeesti vähän vehjettä. IFK:n pitäisi julkaista samantien ainakin yhden kovaa taklaavan pakin sopparin nyt heti, joka pistelee ilmat pihalle vastustajilta omalla maalilla!!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sen verran on otettava jäähytilastoja koskevia sanoja takaisin, että HIFK ei kuitenkaan ole liigan vähiten jäähyjä ottanut joukkue. Liigan vähiten 2 minuuttisia meillä on mutta kaikki minuutit (myös 5,10,20) per matsi -taulukossa HIFK on sijalla 10. Joka on varsin hajuton ja mauton sijoitus tokikin. Tässä statsit ennen tätä iltaa, minsat per ottelu per joukkue:

1. Sport 13,95
2. Pelicans 12,88
3. Saipa 12,82
4. Ilves 12,36
5. Jyp 11,92
6. HPK 11,75
7. TPS 11,57
8. Blues 11,42
9. Ässät 11,08
10. HIFK 10,57
11. Tappara 10,33
12. Kalpa 10,04
13. Kärpät 9,96
14. Lukko 9,52
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Voitettiin lopulta peli tasakentällisin 5-1 ja erikoistilanteet hävittiin 1-2. Näin epätäydellisellä peliesityksellä lopulta loistava 6-3 tulos ja voitoistahan tässä pelataan, erityisesti koti- ja 3 pisteen voitoista. Oman maalinedustan peli on heikkoa, samoin av-peli. Työtä riittää, mutta tällaisellakin esityksellä saadaan loppujen lopuksi isonumeroinen voitto.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
IFK:n pitäisi julkaista samantien ainakin yhden kovaa taklaavan pakin sopparin nyt heti, joka pistelee ilmat pihalle vastustajilta omalla maalilla!!!


Mulla on vähän sellainen hunchi, että jossain vaiheessa tämä pakkien avuttomuus omalla alueella rupeaa vaikuttamaan ikävällä tavalla mv-peliin. Tänään HIFK-pakit pudottivat järjettömän alas ja Husso otti monta tosi pahaa. Käytännössä Husso on yksin meidän alakerta, kun puhutaan puolustuspelistä.
 

F#21

Jäsen
Mä olen sitä mieltä, että kyllä niitä jäähyjä pitää vain välttää. Mun mielestä HIFK:n ei tarvitse jäähypörssin kärjessä tai edes top10 joukossa, mutta haluan HIFK:n löytyvän taklaustilaston kärkiporuikoista. Fyysisyys != jäähyminuutit. Tietenkin rapatessa roiskuu, mutta kuten tuosta JHagin listauksesta voi huomioida niin ne jotka ottavat vähän jäähyjä ovat ylhäällä sarjataulukossa.

HIFK:lla on edelleen toiseksi paras p/o. Maalejakin HIFK on tehnyt eniten per ottelu. Jos Törmänen nyt saisi tuon alivoiman kuntoon, niin myös päästetyt maalit pysyvät alhaisena.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eihän kukaan halua pelkästään jäähypörssin kärkipaikkaa. HIFK:lla oli se Mälkiän muuten paskakauden aikana. Myös minä haluan nähdä HIFK:lta liigan eniten taklauksia ja kaksinkamppailuja + periksiantamattomuutta kuittivihkon kera. Nämä toimenpiteet tietävät välttämättä myös jäähyjä. Mua ei muutenkaan kiinnosta verrata HIFK:ta muihin joukkueisiin. Olen nähnyt ja kokenut kovaa pelaavan (ja jäähyilevän) mutta myös menestyvän HIFK:n SW:n, varauksella Sheddenin ja myös Nokan aikana. Sitä haluan lisää. En soisi HIFK:n menestyvän siten kuin Kalpa menestyy. Tämä on mielipide, älkää ampuko sen takia.
 

Stigu

Jäsen
Mutta miksi luojan tähden HIFK:n pitää olla tämän neppailuliigan antifyysisin joukkue?.
Tää on kyllä itsellenikin täysi mysteeri. Veikkaan, että jengin koko fokus on siinä, että kiekko saadaan käännettyä mahdollisimman nopeasti vastapuolen puolustusalueelle. Tällaisessa lätkässä taitaa olla toissijaista, taklaako jengi vai ei. Tai siis taklauksestahan voi tulla jäähy, joten se ei välttämättä kuulu ajokoirakiekon perusperiaatteisiin.

Urheiluhan on pitkälti myös viihdettä ja viihteeseen pätee vääjäämättömästi markkinavoiman lait, mikä on havaittavissa myös IFKn katsomossa: Kun hinta ja laatu eivät kohtaa, ovat katsomot puolityhjät. Tämä kausi mentäneen puolityhjillä katsomoilla, mutta ensi kaudeksi IFK: n hallitus on kovan paikan edessä: Nostaako laatua, vai pienentääkö lippujen hintoja?
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Ensinnäkin ihan puhtaasti pisteidenkeruun kannalta ja siinä suhteessa joukkue on ookoo.

IFK on ottanut pisteitä liigassa toiseksi kovimpaan tahtiin. Eli kyllä tuo on IFK:ksi vähintään hyvä tahti. Itsekin odotan yhtä isoa ja ilkeää avittamaan alivoimaa ja puolustuspeliä, mutta tällä hetkellä mennään oikein kivasti aikataulun mukaisesti. Ei noiden muidenkaan jengien peli ole alkukaudella ollut sen kummempaa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno nousu! Mutta kyllä se on juuri niin kuin JHag tuossa totesi. Onhan tuo nyt pirun tylsää katsottavaa, ei siitä pääse mihinkään.

Törmänen totesi kauden alussa, että HIFK:n brändiä ei tulla hänen aikanaan näkemään, ja ei hän paskaa puhunut. HIFK:n fyysisyys on loistanut poissaolollaan, ja en minä ainakaan lupautunut aikoinani uhraamaan kannattajuuttani tämänlaiselle joukkueelle. Voittoja toki tulee, mutta en tästä huolimatta osaa olla tyytyväinen valloilla olevaan tilanteeseen. Aika ristiriitaiset fiilikset.

E: Muutkin taitavat olla samaa mieltä, kun katsomossa oli n. 5600 katsojaa.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Urheiluhan on pitkälti myös viihdettä ja viihteeseen pätee vääjäämättömästi markkinavoiman lait, mikä on havaittavissa myös IFKn katsomossa: Kun hinta ja laatu eivät kohtaa, ovat katsomot puolityhjät. Tämä kausi mentäneen puolityhjillä katsomoilla, mutta ensi kaudeksi IFK: n hallitus on kovan paikan edessä: Nostaako laatua, vai pienentääkö lippujen hintoja?
Eikös Kalekin ole sanonut että puolityhjä halli korkeilla hinnoilla on parempaa bisnestä kuin täysi halli halvemmilla lipuilla. Koko liigahan kärsii yleisökadosta enkä usko tilanteen radikaalisti muuttuvan tulevilla kausilla.

Eikä tuo 5600 katsojaa nyt niin huono luku ole marraskuiseen tiistai-illan matsiin sarjan häntäpään jengiä vastaan, mikään muu joukkue ei taida päästä tuohon edes lauantai-illan matseissa.
 

F#21

Jäsen
Ei ollut tarkoitus ampuakaan. Faktahan on se, ettei tuolla nipulla voi olla taklaustilaston kärjessä. Ehkä kamppailuvoimaa löytyy jonkin verta, mutta oikeasti hyviä ja ahkeria taklaajia on vähän.

edit. Itsekään en näillä hinnoilla pysty käymään hallilla jos haluan harrastaa muitakin asioita. Silloin tällöin saan kausarin lainaan ja saavun hallille.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Yleisömäärä on aika hyvä kertomaan siitä, kuinka kiinnostava tuote on tällä hetkellä. Tänään oli reilu 5600 katsojaa "paikalla", eikö tämä kerro aika paljon siitä, miten kiinnostava tuote HIFK tällä haavaa on? En usko, että sitä korjaa yksi kovaotteinen puolustaja. Joukkueen pelityyli on jo sellainen, ettei se aiheuta oikeastaan mitään tunteita katsojassa. Suurimmat tunteet nousivat katsomossa tänään siinä kohtaa, kun Grilliä vähän tuupattiin selästä laitaan. Kyllä tuo joukkue pelaa tällä hetkellä sellaista salkkulätkää (voittavaa sellaista), ettei se ainakaan perinteistä HIFK-kannattajaa paljoa sytytä.

Ja niin kuin yllä todetaa, irtolippujen hinnat ovat sitä luokkaa, ettei rahoille ole mitään mahdollisuutta saada vastinetta. On helppo keksiä muuta tekemistä vastaavalle rahasummalle.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei sytytä joo ja kyllähän sen näkee nyt hallin tunnelmassakin. Fanikatsomo on ollut hiljaa koko kauden + sieltä on kadonnut tyyppejä aika perkeleesti jne. Surkeassa jamassa on tämä homma, mutta ei olla ainoita. Löytyy 13 muuta saman ongelman kanssa painivaa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heikolla pelillä kolme pistettä, se oli illan saldo. Peliä leimasi, kolmannen erän viimeistä 13 minuuttia lukuun ottamatta sekavuus ja sählääminen ja huom, erityisesti hyökkäyspelaamisessa. Hyökkäyksiin lähdöt olivat todella hitaita ja Pelicans jaksoi antaa painetta nöyrästi. Syötöt olivat voittopuolisesti laadultaan heikkoja ja taklauspelaaminen loisti poissaolollaan. Elkinsin taistelumaali herätti joukkueen ja viimeiset 10 minuuttia olivat hyvää pelaamista.

Valmennuksen tulee käydä tämä peli huolella läpi - oliko valmistautuminen kunnossa ja toisaalta, miten hyökkäyspelaamiseen saadaaan lisää kontrolloitua suoraviivaisuutta? Rintamahyökkäyksiä, laadukkaita laukaisupaikkoja, taklauksia - kaikkea näitä tarvitaan, jotta taistellaan pisteistä Pelicansia laadukkaampia jengejä vastaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä tuolla nipulla pitäisi peli olla huomattavasti paremman näköistä. Varsinkin tuolla hyökkäyksellä pitäisi maaleja/maalipaikkoja ihan eri tahtiin. Törmäseen katseet tässä kääntyy. Nyt toi on vähän saman tyyppistä menoa, kun matikaisen aikaan. Sekavaa, helvetin sekavaa.
Sama. Hyvällä rosterilla kaivetaan voittoja, mutta pelaaminen ei perustu hyvään pelikirjaan, vaan yksilöiden kiekon kuskaamiseen ja muihin yksilösuorituksiin. Juuri Matikaisen kausi tulee mieleen, pärjättiin runkkarissa ihan hyvin, mutta poffeissa HIFK oli helppo pakottaa päätykiekkojen viljelyyn, ja kyyti oli kylmää. Törmäseltä saisi löytyä nopeasti jotain uutta pelitapaansa, tai voi alkaa vielä moniakin kaduttaa kolmivuotinen pahvi. Joo joo, projekti on alussa. Kausi on kuitenkin puolessa, eikä Törmäsen pakista ole löytynyt nopean kääntämisen lisäksi mitään muuta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä tuo 5600 katsojaa nyt niin huono luku ole marraskuiseen tiistai-illan matsiin sarjan häntäpään jengiä vastaan, mikään muu joukkue ei taida päästä tuohon edes lauantai-illan matseissa.

Ihan vertailun vuoksi, Jyväskylässä oli tänään kaikki 2900 katsojaa! Ja tiedän, on erikokoinen kaupunki jne. Mutta kyllä tuo 5600 on ihan hyvä saldo marraskuun matsiin, eiköhän lauantaina 7 tuhatta mene rikki.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No jos vaikka kolmannessa erässä alettais pelaamaan ...

Ja alettiinhan me. Kuitenkin oli kyllä paikoitellen niin karmaisevan näköistä peliä. 3 pisteeseen pitää olla tyytyväinen mutta erikoistilanteita pitää harjoitella ja saada joku punainen lanka koko touhuun. 5 vs 5 vielä jotenkin pysytään mukana mutta av on ihan kamalaa eikä yv:llä edes lauota.
 
Itse vissiin katsoin eri peliä kuin useat muut tähän ketjuun kirjoittaneet. Ensimmäinen erä oli mielestäni loistava. IFK otti korkealta kiinni, taklasi paikan tullen ja hallitsi kiekkoa. Jos ensimmäisestä erästä jotain negatiivista hakee on se ehdottomasti tehottomuus maalipaikoissa. Pelicanshan ei ensimmäisessä erässä juurikaan paikoille päässyt, ja heidän maalinsakin oli ihan aito hörppy Hussolta. Jos IFK pelaa jatkossa samalla intensiteetillä kuin tänään ensimmäisen erän, minä olen tyytyväinen joukkueen tuottamaan viihdearvoon.

Toinen erä oli puolestaan surkea. Hyökkäyspäässä IFK:lla oli yksi ainoa tilanne, joka syntyi Kuparisen oivalluksesta. Onneksi Blomqvistin maltti riitti ja mies teki tärkeän maalin. Liike, syöttöjen laatu ja hyökkäyspelin ajoitukset olivat kaikki hukassa IFK:lta. Kaiken kruunasi kaksi todella tyhmää ja turhaa jäähyä. Alivoimapeliin pitää Törmäsen äkkiä keksiä ratkaisu. Toisessa erässä Husso pitikin IFK:ta sitten mukana pelissä. Erityisesti miehen venytys reboundvedon torjuntaan lämmitti mieltä. Alivoimamaaleista en itse Hussoa ruoskisi. Latvalan maalissa Pelicansin hyökkääjä teki mainion maskin Hussolle, minkä lisäksi omalla sijoittumisellaan esti Husson mahdollisuuden täysipainoiseen torjuntaan. 5 vs. 3 tilanteessa en mielelläni syyttäisi kenttäpelaajia, mutta kyllähän tuossa tilanteessa toisen pakin olisi pitänyt olla siirtämässä hyökkääjää pois maalin edestä. Lisäksi Ramstedt olisi voinut kyllä mennä vähän ärhäkämmin Latvalan päälle, veto kuitenkin lähti tilanteessa erittäin hitaasti. Sopasen maaliin on mielestäni turha edes yrittää etsiä syyllisiä. Pelicans pelasi ylivoimalla hyvän nopean hyökkäyksen, minkä päätteeksi Sopanen pääsi tinttaamaan liikkuvaan kiekkoon unelmavedon. Kaiken kaikkiaan huono erä IFK:lta.

Kolmas erä oli IFK:lta jälleen loistava. Kiekko liikkui joukkueella hienosti, kiekko pysyi omilla pitkiä pätkiä hyökkäysalueella ja viimeistely oli todella tehokasta. Lisäksi pitää olla erittäin onnellinen siitä henkisestä kovuudesta mitä tämä joukkue esittää kerta toisensa jälkeen. IFK on vaikeasti voitettava joukkue tällä hetkellä.

Kaiken kaikkiaan IFK oli minusta tänään oikealla tavalla kova ja ärhäkkä. Vaikea se on kuitenkaan ihan posketonta taklausmäärää saada, kun omalla joukkueella on kiekko hallussa niinkin selvästi mitä se IFK:lla tänään oli. Lisäksi kiinnitin huomiota IFK:n ohjauspeliin, mikä toimi tänään erinomaisesti. Se mistä itse olen valmis tämän ottelun jälkeen kritisoimaan Törmästä on herran harrastama Nuori Suomi -peluutus. Kyllä joukkuetta pitäisi pikku hiljaa ruveta roolittamaan. Alivoima- ja ylivoimakentälliset nyt lukkoon ja sen jälkeen kehittämään niiden peliä. Mitään pelitavallista ongelmaa en itse kuitenkaan, monista muista, tänään huomannut.

Kuka muuten oli se IFK-pelaaja joka jyräsi Pelicansin miehen totaalisesti vaihtoaitioiden edustalla kolmannessa erässä?

edit. Nyt äkkiä sitä isäntää tuonne puolustukseen. Siinä voisi olla samalla isoa ratkaisua suorastaan paskaan alivoimaan.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta kyllä tuo 5600 on ihan hyvä saldo marraskuun matsiin, eiköhän lauantaina 7 tuhatta mene rikki.
Ei ole hyvä saldo, sillä tuolla hallissa oli arvioni mukaan joka toinen paikka tyhjänä eli oikeasti sitä porukkaa ei ollut viittä tuhatta. Tiedän, joka lipusta joka ilmoitetaan myydyksi varmaan kolahtaa ropoja kirstuun. Mutta kun kiinnostuksesta puhutaan, niin on erittäin huolestuttavaa että ihmiset joilla lippu tavalla tai toisella on, eivät saavu paikalle.
Sitten tuosta pelikirjasta. Kyllä paljon menee pelaajienkin piikkiin. Kolmannessa erässä meinasi katketa verisuoni päästä kun tuskailin sitä kiekon siirtelyä kun olis voinut tai pitänyt laukoa. Aina yritetään vielä sitä hienoa syöttöä ja kauden komeinta maalia. Fakta vaan on että kun laukoo useammin niin useammin se kiekko pömpelistä löytyy. Mielestäni se menee ihan suoraan pelaajien, ei Törmäsen, piikkiin. Fyysisyyden puutteesta taas voi syyttää Törmästä. Ei niitä taklauksia nyt kymmentä joka vaihdossa tarttis olla että porukka viihtyisi. Kun olis edes 10 erässä, mutta kun ei...
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Noin huonot katsojaluvut eivät ole normaalia edes marraskuun tiistai-iltaan. Ja tällä kaudella ei ole vielä kertaakaan mennyt 7000 tuhatta rikki, miksi joku JYP tekisi sen ensi lauantaina?

Koska niitä asuu niin paljon täällä Stadissa ja toivottavasti sieltä tulee joku fanilaumakin mestoille, onhan tämä meidän yksi ja ainoa lauantai peli tänä vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös