Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 616
  • 3 844

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä Auvitu on kyllä huonompi ku viime vuosien Eklundit ja DeSantikset. Jopa Tom Walsh näytti pelimieheltä tän paskan rinnalla. Parasta oli kun jotkut Traktorifanit: "vituttaa Auvitun lähtö Hifk:hon". Saatte takasin ja maksetaan ton paskan palkkaki pois jos vaan suostuu lähtee menee.

Sen verran piti tuohon tarttua, että siellä taisi olla tasan yksi nimimerkki joka huuteli Auvitun perään.. Ei ole kyllä ikävä jäänyt patonkia täällä suunnassa. Vastaavia koomailuja puolustusalueella, kuten tänään nähtiin, tuli ihan tarpeeksi nähtyä. Ei todellakaan riitä kyvyt nousta johtavaan asemaan kiekollisena puolustajana. Oli aikamoinen yllätys, että suuntasi vieläpä juuri HIFKiin. Siellä on joko patongilla ollut helvetin hyvä agentti neuvotteluissa tai sitten kaverista on katsottu pelkät nousut (ne joiden jälkeen ei kolise omissa vastahyökkäyksestä), kun on vieläpä varsin hyvän sopimuksen teiltä saanut.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nähnyt peliä, mutta todennäköisesti näkemättä paskaa. On se tuossa boksilla tallessa, jos haluan jostain syystä vielä kiduttaa itseäni. 48 tunnin sisään kolme kertaa kahden maalin päästä rinnalle ja tuloksena nolla pistettä - ja ainakin kolmas kera koko kaudella, kun lopussa tulee tasoitus ja heti perään vastustaja tekee voittomaalin. Näin kyllä tänään 18 HIFK:n tekemää maalia, mutta vain paskaa jäi sieltäkin kouraan.

Illan ainoa positiivinen juttu oli Kollien selkeä vierasvoitto Oulusta, niillä näkyy kone käynnistyneen edes jotenkuten heikon alkukauden jälkeen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Voi hemmetti että oli ahdistava tappio, ja vieläkin vituttaa ihan kympillä, vaikka pelin loppumisesta on jo 1,5h.

Miksi IFK ei tee mitään tuolle pakistolle? Miksi valveutuneimmat fanit ovat näissä jutuissa viisaampia kun joukkueen kokoaja?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelin taso heittelee liikaa. Toisinaan pelataan aivan päin helvettiä, mutta jotenkin saadaan juonen päästä kiinni ja hirveä lataus ja yritys päälle ja kiritään tasoihin, mutta sitten tulee taas romahdus ja kaikki tehty duuni valuu hukkaan. Aika tyypillinen nuoren jengin "vamma" ja sikäli ehkä on hyvä, että niitä alkukaudesta tulee, koska uskon, että jossain vaiheessa juonen päästä saadaan kiinni ja näitä tiukkoja matseja aletaan kääntää voitoiksi. Faneille tämä on tietenkin rankkaa ja ihan hanurista ja suomalaisen sielunmaiseman tuntien näkyy myös katsomoissa. Eniten mua ihmetyttää se, että vaikka HIFK on tällä kaudella esiintynyt yleisesti paria viime kautta miehekkäämmin, matseihin on nyt viime aikoina tulut ihan letit lepattaen. Eli, joko lataus mennyt yli tai ali, mutta optimaalisella tasolla joukkueen keskittyminen ei ole voinut olla, sen verran huonosti tulosta on pelien aluissa tullut.

Kun Söde palaa, on täysin naurettavaa odottaa, että a) hän pelaa tasollaan ja b) joukkueen kokonaisvaltainen pelaaminen parantuisi kuin taikaiskusta. Olen mielelläni väärässä, mutta mun kasseissani on sellainen kutina, että Södellä menee noin puoli kautta siihen, että kykenee fyysisesti kannattelemaan jengiä, kuten on totuttu. Sen lisäksi joukkue on esittänyt viime aikoina sellaisia otteita kentällä, että pelkään, ettei Söden pää kestä sitä, vaan menee yliyrittämiseksi ja pahimmassa tapauksessa sotkee peliä entisestään. Siksipä pakkikaupoille olisi mentävä pikimmiten.

Sinänsä mua ei nämä viime aikaiset peliesitykset hirveästi hetkauta eikä niissä ole mitään yllättävää. Iloinen voin olla siitä, että kyllä siellä moni on nostanut tasoaan enemmän kuin uskalsin odottaa. Samaan aikaan runkopelaajista Puustinen ja Elkins ovat kuin varjoja viime kaudesta. Zaborskylta on odotettu maaleja, mutta mulle kelpaa syötötkin, kunhan joku laittaa vedot sisään. Pakisto on mitä on ja siihen nähden ovat suorituneet yllättävänkin hyvin. Törmäsen kova treeni näkyy myös peliesityksissä, mutta treenata on pakko, sillä pelitapa vaatii rautaista kondista eikä sitä Summasen jäljiltä ollut nimeksikään.

Ilman kovia hankintoja, siis onnistuneita sellaisia, ollaan samoilla sijoilla kuin aikaisemminkin eli liigan keskitasoa. Tällä kertaa nimilistan perusteella ei olisi menty ihan metsään, mutta eihän se missään nimessä voi ketään tyydyttää. Saikuttelijoita kaivataan takaisin yllättävänkin kipeästi.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Kun Söde palaa, on täysin naurettavaa odottaa, että a) hän pelaa tasollaan ja b) joukkueen kokonaisvaltainen pelaaminen parantuisi kuin taikaiskusta.

Ei varmasti pelaa tasollaan, mutta varmasti rauhoittaa alakertaa, saa enemmän nuorista irti ja tuo sitä johtajuutta mitä tonne kaivataan alakertaan niin roppakaupalla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jahas, ennen kautta tuli todettua, että muuten hyvä, mutta pakisto ei riitä. Samaa mieltä oli noin 80% faneista ja noin 0% HIFK:n officesta. Seuraukset näkyvät kentällä. Vastustaja kuin vastustaja pääsee puhkomaan HIFK:n ohutta alakertaa ja kun noita hyviä poikkisyöttötilanteita tulee tarpeeksi, niistä tulee myös maaleja. Olen koko ajan julkituonut, että HIFK:n maalinteko-osasto vaikuttaa hyvältä ja iskukykyiseltä, mutta valitettavasti nykyjääkiekko on lähes puhtaasti vastustajan maalinestokilpailu. Pelkkä Söden odottelu ei tässä tilanteessa riitä. Vaikka hän olisikin iskussa, ei hän koko haparoivaa pakistoa pelasta.

"Kangelle" ja/tai "Kurville" on huutava tilaus alakertaan ja nuoriso-osastolta (tästäkin on tullut avauduttua eikä ainoana) on täysin järjetöntä odottaa hyvää 60 pelin jaksoa sillä perusteella, että mobergit ovat hyviä parissa yksittäisessä ottelussa. Ihmeellistä toivotaan toivotaan -taktiikkaa. Tässä huolestuttaa myös se, että pakiston paskuus tarttuu pikkuhiljaa Hussoon. Hän oli jo HPK-matsissa suhteellisen kujalla. Goldobin oli hieno hankinta, mutta ihan turha verrattuna siihen, että hänen sijastaan olisi palkattu vakaa pakki. HIFK vetää nyt muinaisella HPK:n "aina pronssia" -konseptilla: kaikki munat yläkerran korissa ja saadaan kyllä runsasmaalinen runkosarja. Valitettavasti isot asiat ratkotaan kuitenkin vasta pleijareissa. Mielestäni ohut pakisto on suurin syy siihen, että pelin kokonaistaso heittelee. Hyvää tässä on se, että korjattavaa on vain yhdellä osa-alueella.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Miihkali Teposta kohkattiin paljon ennen kautta ja tuli itse todettua että ihan kiva 20-30 matsia häneltä runkosarjassa, mutta ei pitäisi riittää näytöksi siihen, että lasketaan kärkipaikkoja havittelevan joukkueen vakaaksi peruspakiksi kokonaiseksi kaudeksi. Tepon plusmiinukset kahdesta edellisestä: HIFK-HPK -2, Jyp-HIFK -2. Yhteensä -4. Karua. Kun ei riitä, niin ei riitä. Enkä tällä halua millään muotoa pointata vain yhtä pelaajaa. Tepossa on hyvätkin puolensa, hän on ensinnäkin miehen kokoinen ja tarvittaessa ilkeä. Mutta ihan esimerkkinä hän käy siitä, miltä tuulihattupohjalta pakisto on kasattu. Auvitu on jäätävän huono puolustuspäässä myöskin, samoin Moberg, joka oli todella köykäistä kauraa eilen.
 

F#21

Jäsen
Mun mielestä vähän tyhmä leimata Teppoa parin huonon pelin jälkeen riittämättömäksi, kun katsoo muiden pakkien toilailuja. Me tarvitaan omista jätkistä uusia pelaajia, eikä voida joka kevät ostaa muualta alakertaan lisää äijiä. Teppo on myöskin pelannut muuten alkukauden mielestäni erittäin hyvin.

Ongelmia tuossa pakistossa on riittämiin. Moberg ei eilen uskaltanut pelata ollenkaan, joten hänelle voi antaa vain satunnaisia pelejä. Auvitu on mielestäni jäljessä paljon Teposta ja heidän pitäisikin mielestäni taistella toistensa peliajasta. Taipalus saa mielestäni aivan liikaa vastuuta. Grillfors on mielestäni ollut meidän laadukkain pakki alkukaudesta. Odotan innolla Söden paluuta, vaikkei hän heti olisikaan täydessä kunnossa. Tuo kuitenkin tietynlaista rauhallisuutta ja johtajuutta nuorten miesten keskelle, kuten aiemmin täällä jo sanottiinkin. Yksi kova puolustaja tulisi tosiaan hankkia mahdollisimman pian.
 

Stigu

Jäsen
Tuo pakisto ei ole oikeastaan balanssissa minkään asian suhteen.

1. Kokemus
Itse ainakin oletin viime kauden loputtua, että uudet pakit Taipalus ja Auvitu olisivat IFK: n uusia "junnuprospekteja", jotka kehittyisivät neljän kokeneen ja varmaotteisen pakin rinnalla. Nyt he ovatkin yhtäkkiä jengin kantavia voimia, kun rinnalla viipeltää heikkistä, miihkalia, nyqvistiä ja mobergia. Okei, Söde on telakalla. Grilli on kyllä täyttänyt nuo konkarin saappaat, mutta esim. Honkaheimo on ollut kaikilla mittareilla pettymys.

2. Kovuus
IFK: n pakisto on tällä kaudella jakanut kyllä makuupaikkoja oman maalin edessä. Valitettavasti ne makuupaikat on jaettu itselle. Seisomapaikat on jaettu vastapuolen hyökkääjille. Jengistä ei löydy yhtään ilkeää pakkia, mikä on kyllä näkynyt. Jos joku oman maalin edessä hieroo joskus vastapuolen pelaajan naamaa, on se joku hyökkääjistä.

3. Hyökkäysvoima
IFK: n pakisto on mielestäni luisteluvoimainen ja valmis tukemaan hyökkäyksiä, mutta ongelmat tulevat esiin vastustajan puolustusalueella. Laukaisuvoima puuttuu tyystin. Söden poissaolo korostaa tätä puutetta. IFK on tehnyt 40 maalia, joista 2 on syntynyt pakkien lavasta.

Sum sum summarum, kokemusta, kovuutta ja laukaisuvoimaa toi pakisto huutaa. Yksi pakki tuskin pystyy tuota vajetta täyttämään.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä vähän tyhmä leimata Teppoa parin huonon pelin jälkeen riittämättömäksi, kun katsoo muiden pakkien toilailuja.

Taipalus saa mielestäni aivan liikaa vastuuta. Grillfors on mielestäni ollut meidän laadukkain pakki alkukaudesta. Odotan innolla Söden paluuta, vaikkei hän heti olisikaan täydessä kunnossa. Tuo kuitenkin tietynlaista rauhallisuutta ja johtajuutta nuorten miesten keskelle, kuten aiemmin täällä jo sanottiinkin. Yksi kova puolustaja tulisi tosiaan hankkia mahdollisimman pian.
- Teppo olisi mielestäni oikealta roolitukseltaan ''sisäänajettava nuori puolustaja'', jonka tulisi pelata paineettomasti kokeneen pakkiparin kanssa 3. puolustajaparissa, eikä 20 minuuttia matsissa pelaava avainpuolustaja. Eli siinä mielessä Teppo on toistaiseksi riittämätön nykyiseen rooliinsa.

- Taipalus on joukkueen ainoa varsinainen kiekollinen puolustaja, ja hän kantaa yksin vastuun joukkueen kiekollisesta pelistä takalinjoilla, kun kaikki muut puolustajat ovat yleispuolustajia. Taipalus on pelannut vain yhden hyvän kauden Liigassa, ja nyt näyttäisi siltä, että Taipalus on menettämässä itseluottamuksensa, koska hänelle sysätään aivan liikaa paineita ja vastuuta, mutta nykyisellä pakkikalustolla ei voi muuta.

Eli kyllä minusta HIFK tarvitsee kaksi puolustajaa (sori kaikki, taas selitän samat jutut...):

- Yksi kiekollisesti lahjakas 1-2 korin puolustaja, sekä
- Yksi kovaa pelaava puolustavapuolustaja alempiin pareihin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jouh, olen Stigun ja Seesamin kanssa näköjään samoilla linjoilla. Teppoa en mollaa parin pelin perusteella, vaan pidemmältä aikaväliltä. Kirjoitin viime keväänä aika paljon siitä, että Teppoa pidetään nyt suoraan liigakelpoisena vakaana pakkina yhden ok:n vajaan kauden perusteella. Olin jo ennen kauden alkua sitä mieltä, että Teppo ei riitä isoon rooliin - ja olen edelleen samaa mieltä. Parin edellisen matsin miinukset ovat vain pikantti yksityiskohta. Kaikkiaanhan pidän Teppoa hyvänä prospektina ja näkisin hänet Seesamin tapaan nimenomaan 3.pakkiparin paineettomana kaverina. Lisäksi Teppo kuittasi Husson ajelun ja sai jo sillä tempulla suuren kunnioitukseni tämän mikkihiirilauman keskellä. Rock! Hyvä meno! Teppo on hyvä prospekti, mutta pelaa aivan liian isossa roolissa. Tästä ei hyödy HIFK eikä myöskään Teppo. Olen 90% varma, että hän on jonain päivänä vakaa liigapakki ja on sitä ikävä kyllä jossain aivan muussa joukkueessa kuin HIFK:ssa, joka ainostaan polttaa hänet loppuun. Lisäelementtinä Teppo on luoja nähköön sentään puolet Matista ja Teposta!

Auvitu ja Honkaheimo ovat suhteessa suurempia pettymyksiä. He tulivat vakaan liigapakin statuksella ja ovat olleet kaukana siitä. Auvitu on aivan käsi omassa päässä ja tämän tiesi jokainen Jyp-fanikin kertoa. Ollakseen hyvä hankinta, hänen pitäisi olla helvetin paljon nykyistä parempi kiekollisena ja offensiivisessa roolissa. Turha, ehkä turhin hankinta tähän mennessä. Aina kun HIFK on pärjännyt, peräpäästä on löytynyt Äijää ja Kiekollista Taitoa. Kyllä vaan, kyllästymiseen asti tässä joutuu toivomaan kahta pakkia lisää. Yksi äijä, yksi oikeasti hyvä kiekollinen. Pakisto on surkeasti koottu puolustamistehtäviä ajatellen. Nykyinen pakisto ei ole hullumpi silloin, kun HIFK:lla on hyvä boosti ja joukkue hyökkää. Kyllä näillä jätkillä luistin kulkee ja heistä on paljon hyötyä hyökkäyspäässä. Mutta mutta mutta....kun se nyt vaan on niin, että liigan kärjessä on kaudesta toiseen joukkue, jolla on loistava mv & huikea pakisto. Voisko tän nyt jo naulata officen seinään?

edit: Kyllä mä uskon silti vakaasti siihen, että HIFK on lopulta kuuden sakissa ja oppii kääntämään tiukkoja otteluita voitokseenkin. Jengi on pirteämpi, rohkeampi ja liikkuvampi kuin Summasen aikaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
edit: Kyllä mä uskon silti vakaasti siihen, että HIFK on lopulta kuuden sakissa ja oppii kääntämään tiukkoja otteluita voitokseenkin. Jengi on pirteämpi, rohkeampi ja liikkuvampi kuin Summasen aikaan.

Minunkin mielestä HIFK on takuuvarmasti *kop kop* kuuden parhaan joukossa, ja sehän tässä nyt perkele ärsyttääkin, että kun joukkueessa on vihdoin hyvä tekemisen meininki ja viimeistä silausta vaille valmis paketti, niin tätä ''viimeistä silausta'' ei ole jostain syystä suostuttu korjaamaan, vaikka se on ollut jo toukokuun tiedoitustilaisuuden jälkeen tiedossa.

Kaikki me olemme tienneet, että faijalla on flinkka povarissa, mutta siitä ei ole sanottu mitään, koska käytös on ollut niin mallikasta. No, nyt se haisee pahalle, vaikka pystyssä pysyykin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Olen monesti täällä ihmetellyt miksi jätetään hommat puolitiehen niinkuin nyt on taas tehty, esim pakiston osalta kun kaikki muu näyttää hyvältä. Lähes aina joku osa-alue kusee HIFK;lla. Miksi? Eikö löydy oikeaa halua menestyä, vai rahastako tämä on kiinni tai sitten viimeisenä ja todennäköisempänä vaihtoehtona, ei osata.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mun mielestäni suurin syy siihen, että hommia ei tehdä loppuun asti, on puhdas laiskuus. Tiedetään kyllä, että ei nää pakit ihan riitä, mutta toivotaan että ihme tapahtuu. Sama homma -tosin isommassa mittakaavassa- oli Sormusen palkkaaminen päävalmentajaksi. Jääkiekko on lainalaisuuksiltaan aika karua tilastomatematiikkaa ja kyllä se on tiedossa, että mv & pakisto pitää olla kunnossa. Mutta aina joskus todennäköisin vaihtoehto ei toteudu ja hei, mitä jos se olisi just tällä kaudella ja just meille?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tietysti on epäreilua syyttää tappioista vain yhtä pelaajaa mutta jotenkin tuntuu jos herrojen Goldobin ja Heikkinen tilalla HPK ja JYP peleissä olisi ollut jotkut toiset niin meillä olisi pisteitä 2-6 enemmän.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
No niin, pelejä alkaa olla alla niin paljon, että voi jo reilummin kommentoida niitä. Olen nähnyt viimeiset 4 peliä putkeen ja nyt voin todeta sen, minkä totesin ennen kauden alkua: meillä ei ole riittävästi kädellisiä senttereitä. Oikeastaan niitä on vain yksi eli Ramstedt. Pärjäisimme hänen lisäksi Nykoppin ja Elkinsin kanssa, jos olisi neljäs joka olisi kädellinen. Toinen vaihtoehto olisi, että laiturit, joilla on kädet heräisivät pelaamaan ja myös puolustamaan! Nämä herrat ovat Puustinen (kaikki ontuu), Zaborsky (maalinteko ja puolustaminen ontuu) ja Goldobin (lupaava raakile, joka slaavilaiseen tapaan ei välitä puolustuksesta vähääkään). Taitavat mennä +/- -tilastossa ihan kärkipaikoilla. Ei muuta kuin vuorotellen katsomaan matseja piippuhyllyltä ja matsin jälkeen vauhdillla 30-50 kertaa ylimmälle riville ja alas! Ehkä sen jälkeen alkaisi luistelu ja pelaaminen maistua?
Sitten ANTTI TÖRMÄNEN HERÄTYS!, jos luet tämän. Eihän ANTTI TÖRMÄNEN voi kaikkien meidän jatkoajan "amatöörivalmentajien" neuvoja noudattaa, mutta varmasti täältäkin löytyy hyviä vinkkejä - ainakin olen itse nähnyt monta hyvää sellaista palstafriidujen ja -kundien joukossa. Omasta mielestäni ANTTI TÖRMÄNEN voisi nyt härkäviikolla yrittää kokeilla kerrankin sellaista ketjua jossa Ramstedt saisi näitä odotettuja "laatuhyökkääjiä" laidalleen. Ehdotukseni olisi Goldobin - Ramstedt pariksi ja sitten kun Rask on kunnossa, hän olisi toisella laidalla. Sitten palauttaisin pariksi Elkins - Puustinen ja vasempaan laitaan Partasen. Zaborsky - Ikonen (joka on kehittynyt suojaamaan kiekkoa ja pelaamaan katse ylhäällä) - Lamberg.
Luttinen - Nykopp - Kuparinen olisi sitten seuraava ketju. Tätä pitäisi jatkaa pitempään, sillä tuo ruletti on pyörinyt pelaajavaihdoksin nyt jo riittävän kauan.

Sitten en ihan ymmärrä pakkirulettia. Seitsemän pakkia pyörittämällä pareista toinen ei koskaan voi olla varma mitä kaveri tekee ja kuka siellä onkaan. Ei voi pelata vaistolla ollenkaan. Tämä tekee pelistä epävarmaa, varsinkin nuorille pelaajille. Mielestäni nyt on nähty, että Honkaheimo ei tällä hetkellä ihan täytä odotuksia (viimeiset pelit ja +/-). Moberg ja Heikkinen ovat liian kokemattomia. Niin kauan kuin Söderholm ei ole täydessä terässä antaisin muiden pelata seuraavalla kokoonpanolla: Grillfors - Tarkkanen (Ei kokeiltu vielä lainkaan ja pelasi erittäin lupaavasti harjoituspelit. Tehnyt Mestiksessä 10:ssä pelissä 4+6 ja +1!).
Teppo - Nyqvist (Tuntevat toisensa junioreista ja osaavat pelata yhteen. Miksi muuten Nyqvist ei pelannut eilen? Ollut tasainen). Ja sitten Taipalus - Salmi (Jota jo mielessäni pidin entisenä, mutta joka on parantanut koko ajan). Tuosta löytyisi ainakin 2 rightin pakkia, jos ei ole varaa/suunnitelmia hankkia lisää, joka johtaisi siihen, ettei sittenkään anneta nuorille tilaisuutta. Varalla Auvitu, joka jäljelle jäävistä on ehkä aktiivisin, mutta hasardi hänkin eikä saa laukauksia maalia kohden sitten millään). Honkaheimo voi sitten vaihdella hänen kanssaan.
Vielä, jos ANTTI TÖRMÄNEN katsoo neljän viimeisen pelin laukaisukarttoja on siellä aika selvää kerrottavaa: aika paljon laukauksia tulee maalin läheltä/edestä, joka sinänsä on aika hyvä, mutta ne eivät johda mihinkään (joka on paha). Pakit sitten laukovat suhteellisen vähän. Siis tarkkuusharjoituksia hyökkääjille ja laukauksia lisää pakeille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, pelejä alkaa olla alla niin paljon, että voi jo reilummin kommentoida niitä. Olen nähnyt viimeiset 4 peliä putkeen ja nyt voin todeta sen, minkä totesin ennen kauden alkua: meillä ei ole riittävästi kädellisiä senttereitä. Oikeastaan niitä on vain yksi eli Ramstedt

En hirveän paljon eri mieltä kanssasi voisi tästä asiasta olla. Mielestäni HIFK:n senttereiden vaisuus johtuu siitä, että HIFK:n pelitavassa sentterillä ei ole hevon vitun merkitystä, kun kiekkoa aletaan pelaamaan puolustuksesta hyökkäyssuuntaan. Sentteripelaaminen on käytännössä sivuutettu täysin, kun kiekkoa on pelattu nopeasti pystyyn ohi keskushyökkääjän. Käytännössä Ramstedt on ainoa joka on pystynyt pelaamaan kiekkoa keskustan kautta ylös, koska hänellä on riittävästi käsiä ja jalkoja tuoda kiekko alhaalta asti. HIFK ei rytmitä peliä senttereiden kautta juuri lainkaan. Elkins rytmitti viime kaudella peliä todella mallikkaasti. Nyt vahvuudet ovat tulleet esille lähinnä sen jälkeen, kun kiekko on vastustajan hyökkäysalueella.

Tämä on HIFK:n kohdalla ikuisuuskysymys, kun puhutaan materiaalista. Eräille ei riitä mikään. Kyllä HIFK:n ongelmat rosterin suhteen ovat pakistossa. Eivät missään muualla. HIFK:n perinteisiinhän kuuluu se yksi osasto sivuuttaa täysin. Nyt on pakiston vuoro. Ramstedt, Elkins, Kuparinen, Leino, Nykopp ovat liigatasolle erittän pätevää tasoa. Jopa kärkitasoa. Hyvänä esimerkkinä voidaa ottaa Saipa, joka on vienut HIFK:ta viime kausina kuin kuoriämpäriä. Vaihtaisitko sentteriosaston Saipan kanssa päittäinsä? Minä en vaihtaisi. Ovat tällä hetkellä sijalla 2. Pelitavalla ja valmennuksella on niin älytön merkitys siinä miten paljon keskushyökkääjistä saadaan irti. Saipassa on viime kausina systemaattisesti luotu pelitapa, josta pelaajat saavat turvaa. Meillä on sinkoiltu pelitavasta toiseen. Ensin Sormusen pysäköidään bussi oman maalin takaa kiekosta aivan toiseen ääripäähän, Jos joku haluaa nähdä tässä jotain punaista lankaa, niin haluaisin tietää.

Jos puhutaan esim. HIFK:n sentteriosastosta mestaruuskaudella. Ramstedt oli filassa, joten sentteriosasto 5. finaalissa Granlund, Wirtanen, Töykkälä. Liivik. HIFK 2014-15: Ramstedt, Elkins, Kuparinen, Nykopp. Ramstedt toki häviää Granlundille, kuten kuka tahansa liigasentteri, mutta hyvin samantyyppisiä pelaajia profiililtaan. Elkins on lähes 1 vs 1 Wirtaseen. Kuparinen pesee Töykkälän selvästi kiekollisesti ja Liivik-Nykopp menee tällä hetkellä aavistuksen Liivikille. Käsiä nykyisessä sentteriosastossa on laajemmin. Granlundin maagisuus lähinnä vääristää kuvaa. En tämänkään perusteella saa HIFK:n sentteriosastosta huonoa.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on jotenkin sellanen fiilis, että IFK on ensi viikon pelien jälkeen ulkona kympin sakista. Ehkä vittumaisin viikko tiedossa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Tiistaina Kuopioon, jossa vastassa Pekka Virta ja KalPa. Tuolta ei tule pisteitä, se on saletti. Perjantaina sitten Vaasaan ja tähän peliin IFK tulee tyypillisesti rotsin napit täysin auki ja vähän itseluottamustaan takaisin saaneet kotkapaidat antavat pienellä marginaalilla meille pataan. Lauantaina sitten Raumalle sinne tämän hetken pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Onko tuolta edes mahdollista hakea pojoja tällä hetkellä? Gagnon - Vahalahti murhaavat muita jengejä. Jos heillä ei mene putkeen, niin sieltä antaa Jonne Virtasen kolmonen taustatukea tai jotain vastaavaa.

KalPa - IFK 0p
Sport - IFK 0-3p
Lukko - IFK 0p
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on jotenkin sellanen fiilis, että IFK on ensi viikon pelien jälkeen ulkona kympin sakista.

Oho. En ollut tällä viikolla kurkannut sarjataulukkoa, joten yllätys oli melkoinen huomatessani HIFK:n majailevan 10. sijalla. Vastustajilla on toki enemmän pelejä pelattuna, mutta silti... Ongelmat HIFK:n tämän kauden joukkueessa on käyty jo useaan otteeseen läpi, joten nyt enää odotellaan Tompan siirtoja, ja jos niitä ei tule, niin on päivänselvää, ettei HIFK (seurana) taistele tosissaan kärkipaikoista tänä kautena. Selvyyden vuoksi: joukkue ja pelaajat taistelevat ihan varmasti loppuun asti, mutta se on toimiston vastuulla kasata vaadittavat palikat joukkueeseen, jotta menestyminen olisi realistista.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oho. En ollut tällä viikolla kurkannut sarjataulukkoa, joten yllätys oli melkoinen huomatessani HIFK:n majailevan 10. sijalla.

Tota sarjataulukkoa on käytännössä täysin turha katsella, koska se valehtee paljon. "Oikea" sarjataulukko tai lähimpänä todellisuutta on tuo pistekeskiarvoilla mitattu ja siinä IFK on 5 vai 6.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tota sarjataulukkoa on käytännössä täysin turha katsella, koska se valehtee paljon. "Oikea" sarjataulukko tai lähimpänä todellisuutta on tuo pistekeskiarvoilla mitattu ja siinä IFK on 5 vai 6.

Silti suunta sarjataulukossa on aika selkeä. Ilman ensimmäisten pelien hyvää virettä tilanne olisi todella synkkä.

Pelillisesti HIFK ei silti kauhean monessa pelissä ole ollut huonompi joukkue. Se vähän omaa kritiikkiä hillitsee. On vaan onnistuttu häviämään sellaisiakin pelejä, jotka olisi ehdottomasti pitänyt voittaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Kangelle" ja/tai "Kurville" on huutava tilaus alakertaan ja nuoriso-osastolta (tästäkin on tullut avauduttua eikä ainoana) on täysin järjetöntä odottaa hyvää 60 pelin jaksoa sillä perusteella, että mobergit ovat hyviä parissa yksittäisessä ottelussa. Ihmeellistä toivotaan toivotaan -taktiikkaa.

Ihan samaa mieltä tästä. Moni on huudellut kiekollista puolustajaa jengiin, mutta kyllä ongelmat ovat nimenomaan puolustustaitoisten pakkien puutteessa. Nyt kun tällaisia varmoja pakkeja ei ole (Grillforsia lukuunottamatta), ovat Taipalukset ja Auvitut normaaliakin huomattavasti hasardialttiimpia. Söde-Grillfors-Taipalus-Teppo-Auvitu riittävät pelin avaamisen ja kiekollisen taidon osalta kyllä helposti mestaruuteenkin asti, jos ja vain jos jengissä on tasokkaita puolustusorientoituneita puolustajia. Ehjä ja kunnossa oleva Mikko Kurvinen olisi tuolle pakistolle arvokkaampi palanen kuin joku pistepotentiaalia omaava kääpiö, jota heitellään kulmissa ja maalinedustalla märän rätin lailla.

Fernholmkin olisi erinomainen pala pakistoon, mutta itse toivon ilkeämpää kaveria. Todella sääli ettei meillä ole edes Mäkelää enää. Moniko ei katselisi häntä mieluummin kun Auvitua, Heikkistä, Mobergia jne.? Honkaheimon suhteen en ole vielä luopunut toivosta. Kunhan saataisiin Söde ja ainakin yksi osaava alakerran spesialisti kehiin, voisi puolustuspelaaminen kokonaisuudessaan rauhoittua ja antaa Honkaheimon ja Auvitun kaltaisille pettymyksille mahdollisuuden parantaa omaakin peliä.

Söderholm-"Fernholm"
Grillfors-Honkaheimo
"Kurvinen"-Taipalus
Teppo-Auvitu
Salmi-Nyqvist

Tuossa tasapainoinen pakisto jota ei yksi tai kaksi loukkaantumista kaada. Taipaluksella ei pitäisi olla asiaa kakkosparia ylemmäs, eikä missään nimessä saa olla jengin top-3 pakki.

edit:Vainonen tänne ja heti kiitos!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tota sarjataulukkoa on käytännössä täysin turha katsella, koska se valehtee paljon. "Oikea" sarjataulukko tai lähimpänä todellisuutta on tuo pistekeskiarvoilla mitattu ja siinä IFK on 5 vai 6.
Ennakoin tämän ja väkäsin aamulla joutessani sarjataulukon pisteitä per ottelu -periaatteella. En jaksa pasteta koko taulukkoa tähän, mutta HIFK on siinä versiossa 6. (1,67 ppo).
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Ilman ensimmäisten pelien hyvää virettä tilanne olisi todella synkkä.

Ja ilman viimeisimpien pelien huonoa virettä tilanne olisi suorastaan loistava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös