Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 023
  • 3 844
Suosikkijoukkue
HIFK
Pekka Virran KalPa tuo tuskaa IFK:lle. Ei mitään uutta. Vittumaisin vastustaja meille.

Huolestuttaa kärkimiesten ratkaisut. Puustinen ja Zaborsky etunenässä eivät tunnu maalia löytävän. Joo onhan Puustisella se kolme maalia kaiketi kasassa, mutta nekin pääosin olleet heittoja maalille ja pakin luistimista sisään yms. Ratkaisupaikoissa nämä kaksi herraa eivät vain saa kiekkoa maaliin tällä hetkellä. Piste.
Molemmat laukoo hanakasti, mutta etenkin Puustisen kohdalla alkaa jo vituttamaan se pienistä kulmista laukominen. Yleensä menee sitten takatolpalta ohi kiertäen suoraan keskialueelle. Zaborskylla taas on "maalivainu" kateissa ja vedot yleensä pienen haaston jälkeen matalia ja suhteellisen helppoja maalivahdille. Kummallakaan ei homma nyt kulje luonnollisesti ja on todella väkinäisen näköistä yrittämistä.

Taipaluksen ilta oli sitä luokkaa, että mitä tahansa yrittikin niin vituiksi meni. Ennakkoon jo tiedettiin, että kyseessä on sellainen kaveri, jonka kanssa sattuu kaikenlaista molemmissa päissä, mutta tällä hetkellä tuntuu kommelluksien sattuvan vain omiin päin.

Ramstedt menee täysin hukkaan tällä hetkellä. Mielestäni paras meidän hyökkääjä tänään. Peliäly huikealla tasolla ja joutuu liian yksin luomaan tilaa ja paikkoja tyhjästä ketjukavereilleen. Zaborskya laittaisin siihen rinnalle vaan rohkeasti.

Raskilta tänään pari hyvää suoritusta kiekollisesti. Klap-klap maalisyöttö ja oli vielä toinenkin oivallus, jota ei enää muista tarkemmin. Olisi kiva tietää paljonko tämä kaveri nostaa palkkaa, koska jos mennään yli 100 000 euron, niin persnettoa tuossa tehdään siihen nähden mitä saadaan. Tuon roolin hoitaa halvempikin ukko.

Yleisesti peli oli kyllä täysin voitettavissa paremmalla viimeistelyllä. Edelleen tykkään siitä, että pelaajat rohkeasti haastavat vastustajia kuten Auvitu muun muassa tänään. Usko runkosarjan voittoon vähän hälvenee, koska uskon Lukon ja ehkä SaiPankin koneen kulkevan tasaisemmin IFK:n pelatessa enemmän näitä "Voitettavissa, mutta tappio tuli"-otteluita. Hyvät fiilikset kuitenkin jatkon suhteen.

P.S. Grillfors on hyvä ja viihdyttävä pelaaja! Aivan eri ukko, kuin harjoituspeleissä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pekka Virran KalPa tuo tuskaa IFK:lle. Ei mitään uutta. Vittumaisin vastustaja meille.


Usko runkosarjan voittoon vähän hälvenee, koska uskon Lukon ja ehkä SaiPankin koneen kulkevan tasaisemmin IFK:n pelatessa enemmän näitä "Voitettavissa, mutta tappio tuli"-otteluita. Hyvät fiilikset kuitenkin jatkon suhteen.

Hakki ja Edu muistelivat radiossa, että viimeisimmällä mestaruuskaudellakin tuli kalakukoilta turpaan joka pelissä. Jostain syystä KalPa ei sovi IFK:lle, kun taas IFK:sta on muodostunut Kuopion ylpeydelle pisteautomaatti. Kunhan ei pleijareissa kohdata. Vaan niinhän Ilveskin taisi viedä kaikki kohtaamiset runkosarjassa 97-98, vai oliko siellä tasureita seassa, mutta finaalisarjassa oli toinen ääni kellossa.

Runkosarjan voitto voi ihan hyvin mennä Ouluun, Lappeenrantaan tai Raumalle, koska se ei ennenkään ole ollut edellytys nakkikekkereille, olkoonkin, että niihin bailuihin on vielä todella pitkä matka, mutta kyllä tästä ihan hyvä kausi saattaa tulla. Mäkin luulin, että Zabo tiputti apinalauman niskastaan Lukko-matsin jatkoaikaosumallaan, mutta selässä taisi olla niin iso eläintarha, että pari apinaa jäi vielä jäljelle. Toivottavasti lopullinen herääminen/rentoutuminen tapahtuisi nopeasti. Isä Paulia lainaten: parhaiden pelaajien pitää pelata paremmin kuin vastustajan parhaat pelaajat. Tänään niin ei käynyt.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turha tässä olla mihinkään suuntaan huolissaan, mutta kärkinimiltä kaivattaisiin kyllä niiden apinoiden heivaamista Korkeasaareen ja äkkiä. Väittäisin, että suurin syy miksi tänään hävittiin oli Puustinen/Zabo/Elkins -osaston jatkuva tehottomuus. Noille miehille kuitenkin maksetaan pisteiden tekemisestä, ja tähän asti ei ole hirveän hyvältä näyttänyt.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Näytti kyllä pahasti siltä, että Summasen mother nature hockey on palannut..oli kyllä semmoista sekoilua kentällä ensimmäiset 1.5 erää ja sen jälkeen kalpa oli niin hyvä, että piti ifk:n kurissa. Ylivoima on ihan kauheeta kuraa, puolustajat on ihan lapasia oman maalin edessä ja syötöt on mitä sattuu..Taipalukselta ja Grillforssilta surkeita ratkaisuja..

olisin kyllä hiukan huolissani vaikka wloff on eri mieltä..kyllä pelin pitää parantua aika roimasti, että ollaan hyvissä asemissa poffeissa..tähän asti olen ollut kohtuullisen tyytyväinen peliin, mutta joukkueen heikkoudet alkavat tulla liian voimakkaasti esiin vahvuuksien painuessa taka-alalle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...olisin kyllä hiukan huolissani...

5vs5 peli on mun mielestä ihan ok-tasolla kauden ajankohtaan nähden. Siitä olen täysin samaa mieltä, että yv on aivan kuraa, ja niin on ollut koko alkukauden. Stögö ei selvästikään ole vielä siihen panoksia kunnolla laittanut, vaikka ehkä olisi pitänyt. Nykylätkässä (oli sarja tahi maa mikä tahansa) se vaan on niin, että erikoistilanteilla usein ratkaistaan. Muutamia pelaajia tekisi mieli grillata (heh), mutta jätetään se nyt tässä ketjussa pois. Kaikki on ok, kunhan saadaan pakistoon vahvistusta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei mitään uutta hävitä kalpalle kotona, ihan sama asia kuin saipaa vastaan. Idän ihmeet tykkäävät nöyryyttää stadin punaisia. Prkl. ei tätä jaksa katsoa edes enää kännissä, kun joukkue on täynnä tuhkamunia. Missä tunne?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Harmillista että tuli tällainen peli tähän väliin kun tiistaina olisi sitten se tärkeä peli joka pitäisi ehdottomasti voittaa tässä kohtaa kautta. Södeä kaivattaisiin mutta jos hänen tilanne nyt oikeasti on se että on pitkään poissa, niin luulisi että vahvistuksia olisi hankittu/lainattu. Pakkohan siellä on fyffeä olla.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti alkuun voi todeta ettei tässä todellakaan ole mitään kriisiä tai hätää. Se, että Pekka Virran pelitapa from hell repii meiltä pisteitä ei ole mikään uutispommi. Mutta sitten viime mestaruuskauden, eilen oli HIFK pitkästä aikaa todella lähellä rikkoa tämän surullisen stigmatan.

Kolmeen asiaan kaaduttiin eilen mun mielestä:

- Kalpan pelityyliä vastaan ei perinteinen karvaus tuota tulosta. Nyt ihan turhaan siellä kävi yksi ukko aina hukkaamassa itsensä.

- Ekan erän jäähysumasta olisi pitänyt tehdä maaleja. Pelin luonne olisi muuttunut totaalisesti jos HIFK olisi ollut kuskin paikalla blaablaa jne. Kliseitä mutta silti totuuksia.

- Meidän top-ukkojen huono viimeistely. Ihan oikeasti, Zaborsky-Elkins-Puustinen triolle: Kuinka hyviä paikkoja pitää olla? Kuinka monta ennenkuin alkaa uppoamaan? Itse tuuletin jo eilen sitä tilannetta, missä 2-3min ennen loppua Elkins sai ihan veskan edessä kiekon karmeesta savolaisten hassista-> vitut.

Taipalus vuotaa verta alakerrassa sillä tavalla, että nyt alkaa jo haitata koko joukkueen peliä. Ne aiemmat 'oho, olipa lähellä karmea menetys' realisoitui eilen 'vittu nyt TULI karmea menetys' ja ihan joka kerta. Eilen ei tullu Latelta yhtään hyvää ratkasua. Oli paskaa tsägääkin mutta kyllä alkaa näkyä se, että tämä kaveri kantaa aivan liian isoa kiekollista taakkaa kun Söde on poissa. Propsit siitä että yrittää eikä pakoile vastuuta(se kaikkein pahin vaihtoehto mun silmissä) mutta vielä ei ole aika Taipaluksen pojan astua parrasvaloihin. Kannattaisi ihan oikeasti ottaa pari matsia ihan perusasioilla eikä koko yrittää olla mikään rafalksi vol 2. Korostan sitä, että itse nostan kuitenkin Taipaluksen kokonaiskuvan positiivisen puolelle(vaikka niin moni on jo suolannut alimpaan helvettiin, me HIFK-fanit ei vieläkään osasta hävitä JA:ssa) tässä vaiheessa koska meidän alakerran kiekollisuuden tila on helvetin surkea ilman Södeä ja Late on sitä paikannut vähintäänkin kelvollisesti.

Ramu on tällä hetkellä helvetin kovassa tikissä niin fyysisesti kuin henkisestikin mutta ihan snadin nyanssin tahtoisin tuoda esille: ne kerrat kun kaveri tuo kiekon riplaamalla yli sinisen vastassaan(parhaimmillaan) 3-4 vihollisen ukkoa...siinä vaiheessa olisi laitureiden oltava joko ihan Ramun iholla tai menossa vauhdilla kulmaan. Nyt Ramu lähtee yrittämään vielä sitä 'one more' riplausta ja silloin hyökkäys joko keskeytyy tai hidastuu puuroksi ja hyvä momentum menetetään. Stögön kannattaisi ohjeistaa tässä kohtaan olemaan suoraviivaisempi. Lisäksi Ramsted voisi yrittää yyveellä laukoa enemmän -> jos kerran meidän pakit miinus Taipalus ja top-laiturit ei halua uskaltaa ratkaista niin laukokoon sitten herra sentteri. Grilli sanoi sen erätauolla: "meidän pitää laukoa enemmän yyveellä" no aivan saatanan oikeassa on.

Lopuksi vielä Raskista. Ei kaverilla taida helppoa olla kun on vuoren kokoinen eläintarha jo gorilloja selässä. Mutta kovaa duunia jaksaa painaa ja mä alan vähän jo lämmetä tälle pörrivuori kakkoselle. Rask sentään menee sinne väleihin missä sattuu ja pyrkii toimittamaan kiekkoa eteenpäin kohti maalia, Somervuori se vaan pörräsi ilman mitään haluja mennä ottamaan osumaa. Rask voi olla meidän aavee-spesialisti Luttisen kanssa ja jaksaahan tuo tosiaan polkea aika paljolti läpi 60min. Mutta mielummin ottaisin esim. Lambergin kokeilemaan aina välillä top-kenttiin silloin(eli nyt) kun näillä top-ukoilla on ruuti märkää. Hajavaihtoja erässä niin ei vastustajakaan tiedä miten suhtautuu.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi todella surkean pelin eilen, ja ei mikään yllätys, että se oli juuri Kalpa, joka sai HIFK:n näyttämään noin aseettomalta. Eniveis, nyt oli ensimmäistä kertaa havaittavissa ''kuherruskuukauden'' loppuminen, ja HIFK:n pelaajistosta oli ensimmäistä kertaa havaittavissa homogeenisyyden mukana tuoma yksipuolisuus. Eli, kun Ramstedt on hyökkääjistä ainoa, joka osaa tehdä peliä, niin pelinrakentaminen hyökkäysalueella on todella mielikuvituksetonta puskemista, joka tulee ennemmin tai myöhemmin näkymään tehottomuutena. Zaborsky ja Puustinen menevät täysin hukkaan Elkinsin vierellä, kun molemmat veljeksistä elävät maaleista, ja ovat parhaimmillaan, kun he pääsevät maalipaikkoihin, eivätkä silloin, kun he joutuvat itse luomaan maalipaikkoja. Ramstedt niin ikään kaipaa vierelleen maalintekijän, niin jotenkin tuntuu hölmöltä, että näitä kolmea pidetään erillään, joskin kenttätasapaino järkkyy ehkä liikaa jos Ramstedt lyödään Puustisen ja Zaborskyn väliin.

Puolustuksesta ei ole apua ratkaisemaan hyökkäyksen yksipuolisuutta, kun kaikki pakit ovat edelleen kuin samasta muotista muovailtuja, pl. Taipalus, jolle sattui eilen todella huono päivä. Joukkueesta puuttuu roolituksen kannalta ainakin yksi kiekollinen puolustaja, yksi kovaa pelaava fyysinen puolustaja, ja kädellinen 1.-2. ketjun laitahyökkääjä, mutta nyt täytyy pohtia, onko enää tässä vaiheessa kautta järkeä lähteä roudaamaan noin montaa uutta jätkää palettiin mukaan.

Minä yrittäisin kasata Ramun ympärille uutta 1. ketjua:

- Partanen - Ramstedt - Puustinen, tai
- Zaborsky - Ramstedt - Puustinen
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt ymmärrä lainkaan näitä Kalpan pelityyliin tai Kalpa historiaan liittyviä juttuja liittyen eiliseen peliin. HIFK:n maalivahdilla oli 15 torjuntaa ja Kalpan maalivahdilla 42 torjuntaa. Laukaukset HIFK 61-31 HIFK:lle. Maalipaikat selkeästi HIFK:lle. Kalpalla taisi olla noiden maalien lisäksi se Taipaluksen lahjoittama läpiajo. HIFK silmämääräisestikin muutamia lyhyitä jaksoja huolimatta vei pelin virtausta. HIFK itse asiassa sai Kalpan yllättävänkin suuriin vaikeuksiin juuri karvauksellaan. Mikäli HIFK ja Kalpa pelaisivat nyt paras 7 sarjan ja pelin kuva olisi eilisen kaltainen, niin Kalpa saisi max. 2 voittoa. HIFK:n olisi pitänyt viedä eilinen peli maalipaikkoihin nähden suhteellisen helposti. Ymmärrän kyllä, että Kalpa on HIFK:ta pelillisesti vienyt monena kautena, mutta silloin HIFK ei oikeasti ole päässyt Kalpan kiekotteluun kiinni ja Kalpa on rakentanut myös HIFK:ta enemmän maalipaikkoja. Eilinen peli ei tilastollisestikaan ollut sen kaltainen. Itse tuskastuin lähinnä siihen miten munaton joukkue HIFK oli etenkin maalipaikoissa ja ylivoimalla.

Kerrankin olisi ollut hyvä sauma repiä kauden alussa kaulaa sarjan kärjessä ja pelata sellainen rento runkosarja ilman, että tarvitsee playoffs paikkaan rypistellä. Olen tyytyväinen tällä hetkellä siihen mihin suuntaan HIFK:n peli on joukkueena menossa, mutta kärkipelaajien suoritustaso etenkin tähän suhteutettuna on jopa surkeaa. Taipalus on esim. on ajoittain erinomainen kiekollinen puolustaja, mutta suoritustasoon tulee niin paljon täysin mustia hetkiä, että jo tämän takia HIFK on menettänyt pisteitä. Söderholmin kanssa YV-olisi todennäköisesti ratkonut muutaman voiton lisää.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoiman tehottomuus maksaa pisteitä tällä hetkellä, se on selvä. Yyvee on kuitenkin helpompi hieroa kuntoon kauden aikana kuin esim. viisikkopeli ja tässä kohtaa mennään selkeästi Stögön viitoittamalla tiellä. Ihan järkihommaa mun mielestä. Lukko ja SaiPa ovat molemmat saaneet jo pari kautta hieroa omaa runkoaan ja nyt ne hedelmät poimitaan. Lukon yyvee esim. on aivan eri sfääreissä tällä hetkellä kuin HIFK:n. KalPa+Virran mvp on taas sellaista ääriultralätkää mitä nyt voivotellaan mutta ei ole savolaiset sillä vielä kertaakaan menestyneet pleijareissa.

HIFK on ihmeellisenkin hyvin sijoittunut 1/6 runkosarjan aikana. Itse en odottanut edes tällaista menoa vielä, onhan tässä nyt Stögön eka kausi menossa ja koko jengi täysin uudestirakennettu. Ei sitä kukaan kiellä etteikö tossa porukassa olis vielä aukkoja ja Stögöllä tehtävää.

Puolustuksen aukot, yyveen+kärkiäijien tehottomuus. Siinä ne pahimmat reiät on tällä hetkellä. Esim. eilinen keräsen eka maali oli täysin J.Nyqvistin piikissä. Kokeneempi/vahvempi pakki olisi saanut keräsen pidettyä pois syötöstä.

Kannattaa antaa aikaa sinne verorajalle asti. Jos siellä ei ala tapahtua muutoksia tuon pakiston vahvistamisen suhteen niin sitten on jo syytä kaivaa Bismarckin patavartio esiin. Koskas muuten eka mj-tauko on? Sen jälkeen voisi olla aihetta odottaa paremppaa yyvee-peliä(kin).
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Aivan, kyllä noilla maalipaikoilla kaaduttiin siihen maalintekoon, aivan sama millä tyylillä vastustaja pelaa, jos ei saada kiekkoa oikein mistään sisään. Kyllä meidän maalintekijöiden täytyy ottaa enemmän vastuuta roolistaan, Zabon etunenässä. Viime peleissä Zabo ei ole päässyt oikein hyville paikoillekkaan, se on jo huonompi homma.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Eilen IFK:n paras oli mielestäni Grillfors, sitten Husso ja plussat vielä maalin värkänneelle triolle. Taipalus joutuu lopettamaan lukemattomat hasardinsa, jos aikoo pelata kauden loppuun pakkikuusikossa. Suurin ongelma ei ole puolustus vaan hyökkäyksen tehottomuus. Meillä ei ole kuin yksi pelinrakentaja sentteri ja hänkin pitää kiekkoa välillä niin pitkään, että menettää tai kaverit eivät ymmärrä enää odottaa syöttöä ja momentum menee ohi. Nykopp ja Elkins vielä pärjäävät, mutta Kuparinen ei saa peliä rakennettua yhtään. Laidoilla on liian vähän käsiä ja siksi on hyvä odottaa Kerästä mutta ellei hän tule, pitää hankkia vastaava niillä varatuilla rahoilla. Kieltämättä pakkipuolelta puuttuu myös pelinrakentaja, mutta puolustus toimii. Ei eilinen 1-2 varsinaisesti puolustamiseen kaatunut eikä päästetyt maalit myöskään sitä indikoi. Tehtyjäkin on kohtuullisesti, mutta silti, jos vastustajan mv torjuu 42/43, se kyllä kertoo tehottomuudesta.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ei kannatta liikaa jäädä vatvomaan tätä tappiota, Törmänen itsekin sanoi ensimmäisen 30 minuutin olleen luokatonta. Nyt kannattaa ottaa muistiin mikä tässä ottelussa meni vikaan ja vertailla sitä sitten kun nämä seuraavan kerran kohtaavat. Törmäsen vahvuus on reagoida oikeisiin asioihin, nytkin hieman pystyi siihen jo pelin sisällä. Huominen SAIK ottelu on kannsa hyvä vertailukohde edelliseen peliin miten IFK muuttaa pelaamistaan.

Runkosarja on sarja otteluita vastustajia vastaan, mutta vaikka olisit voittanut kaikki runkosarjan lopussa niin et ole vielä voittanut mitään. Nyt opiskellaan vasutustajien heikkouksia ja vahvuuksia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Runkosarja on sarja otteluita vastustajia vastaan, mutta vaikka olisit voittanut kaikki runkosarjan lopussa niin et ole vielä voittanut mitään. Nyt opiskellaan vasutustajien heikkouksia ja vahvuuksia.

Hyvin sanottu, tuskin kukaan keväällä muistelee kuinka IFK syksyllä kävi hakemassa Raksilasta kaksi voittoa parin viikon sisään jos playoffeissa porot nitistää meitä 4-0. Runkosarjassa omat odotukset joukkueelle ovat, että pelaa viihdyttävää lätkää ( varsinkin kotona ( toki Kalpaa vastaan tämä on haastavaa ) ) ja voittaa riittävästi, jotta saadaan suora playoff paikka, mieluiten toki kotiedun kera vaikka tästä ei ole kamalasti hyötyä ollut koskaan IFK:n kohdalla.

IFK on hyvällä tiellä tällä hetkellä, toki YV on kamalaa katsottavaa ja tähtipelaajat voisivat ottaa sitä vastuuta hieman myös.
 

Rohmari69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En tiedä onko tämä oikea ketju käsitellä CHL-matsia Skellefteaa vastaan, mutta kirjoitan kuitenkin tänne kun matsi tuli töllöstä seurattua ja tekstissäni käsitellään pelaajien otteita kentällä.

Hifk tosiaan voitti 5-3 lukemin ja teki ottelusta lopussa turhankin hankalan päästessään ruotsalaiset kolmen maalin takaa-ajoasemasta lopussa vielä maalin päähän. Tämä ei kuitenkaan lopulta harmittanut, sillä Elkins pääsi niittaamaan limpun tyhjiin saaden samalla hattutempun aikaiseksi. Tässä pienokaisesti ottelusta plussia sekä miinuksia suurinpiirtein ketju/pelaajakohtaisesti.

Elkins - Rask - Zaborsky: Tämä ketju niittasi pari maalia (+Elkinsin börsä tyhjiin lopun AV:llä) ja ketjun peli oli muutenkin kokonaisvaltaisesti erittäin hyvää. Rask pelasi odotuksiin nähden tosi hyvin ja tarjoili Elkinsille avopaikan Hifk:n ekaan maaliin oivaltavalla ja nopealla syötöllään. Toinen maali olikin sitten Elkinsin omaa showta, jossa hän kynäsi loisteliaasti ruotsalaispakin ennen kuin laukoi kiekon tyylikkäästi läheltä ylös. Maali ei olisi syntynyt ilman Raskin hyvää paikanhakua vasemmalta laidalta. Zabo pelasi kanssa ihan hyvin, mutta välillä oli omaan silmään selän suoristumisen merkkejä sekä hieman löysää pelaamista. Kiekko ei tunnu uppoavan hänellä nyt sisään oikein mistään, kun tyhjästä maalistakin veti tolppaan. Lasken ruotsalaisten viimeisen kavennusmaalin menneen myös hieman Zabon löysän pelaamisen piikkiin, vaikka ei viimenen puolustaja ollutkaan. Voisi kuitenkin olla vastuullisempi omissa papereissani myös puolustuspäässä.

Blomqvist - Ramu - Puustinen: Tuntui että ketju jäi varjojen maille eikä tainnut edes olla kentällä niin hirveän usein, koska sitä ei tullut huomioitua suureksi osaksi ollenkaan poislukien Ramun liekehtivää "Top Scorer" paitaa silloin tällöin. Ramu pelasi kuitenkin ok, vaikka tuntui että ketjukaverit söivät hänen parhaat eväänsä. En tiedä, mikä tässä oli syynä, mutta osoitan silti sormeani - nimittäin Juuso Puustinen oli mielestäni IFK:n surkein pelaaja.Ei tuntunut olevan ollenkaan pelin sisällä, eikä oikeastaan yhtään missään. Ei näyttänyt viime kauden maalikoneelta nro. 71. Hän näytti lähinnä laihdutuskuurissa käyneeltä hitaalta ja hajamieliseltä versiolta Joel Perraultista, joka ei taklaa eikä tappele. Onko hän ollut näin hukassa viime kierroksienkin aikana pelillisesti?

Partanen - Kuparinen - Leino: Partaselta taas yksi hieno soolomaali ja Kupariselta kanssa oivaa pelaamista läpi ottelun. Leino oli hieman pihalla välillä tai en ainakaan noteerannut häntä oikein missään hyvässä. Hieman pelin ulkopuolella kokoajan, mutta ei haitannut muun ketjun toimintaa samalla tapaa kuin Puustinen. Voin toki olla Leinosta liian kriittinenkin, tai sitten vaadin liikoja.

Luttinen - Nykopp - Ikonen: Tämä ketju, tai ainakin Ikonen, olisi voinut saada enemmänkin peliaikaa. Hienoa nähdä kuinka HIFK pelaaja ajaa röyhkeästi maalille ja viimeistelee huonosta paikasta kiekon sisään. Muutenkin ketjulta ihan ok suoritusta.

Lamberg: Ei ollut paljoa kentällä, mitä hieman ihmettelin. On kuitenkin positiivinen sparraaja, joka ansaitsisi enemmän peliaikaa. Kenen yli hän menisi roolituksessa, sitä en kuitenkaan osaa sanoa.

Taipalus - Grilli: He pelasivat tänään varsin hyvän ottelun. Eivät olleet esillä erityisemmin hyvässä kuin huonossakaan vaan pelasivat tasavarmaa pelaamista. Taipalus onnistui katkoa yhden läpiajon ottelun aikana tyylikkäällä loikalla, mutta muuten pelasi suht varmasti. Käsitteli omaan silmään kiekkoa vähemmän kuin aiemmissa näkemissäni otteluissa, mikä on joko hyvä tai huono asia. Kumpi se on, riippuu hänen pelituulestaan. Toivoisin toki hänestä kiekollista "liideriä."

Honkaheimo - Teppo: En muista mitään erikoista heistä. Pelasivat varmaan siis hyvin. Teppo ei kerennyt tänään taklaamaan paljoa ja taisi hieman mokata ruotsalaisten 4-2 maalissa, kun ei onnistunut sitoa kiekon maalin ohjanneen hyökkääjän mailaa.

Auvitu - Nyqvist: Auvitu otti välillä roolia kiekon kanssa ja toi sitä hyvin ylös. Ei kuitenkaan ole taidoiltaan tarpeeksi hyvä vastuulliseen kiekolliseen rooliin. Nyqvist pelasi mielestäni varmasti.

Salmi: Kiekollisesti aika lapanen ja suht hidas liikkeissä, mutta ei sössinyt kummemmin. Kerran leikisti löi vastustajan pelaajaa naamaan vihellyksen jälkeen.

Husso: Pelasi todella hyvän ottelun. Antaa joukkueelle itsevarmuuden toimia rutiininomaisesti ilman pelkoa helppojen maalien päästöstä. Torjui puolen tusinaa "läpiajoa" ja muutenkin koppaili kiekkoja varmasti. Maaileille ei oikein voinut mitään, tai ei ainakaan kahdelle viimeiselle. Eka meni ehkä maskin piikkiin, ehkä ei.


Kokonaisuudessaan ottelu oli varsin hyvä ja IFK:n paletti varsin hyvin kasassa. Ei suuria tasoeroja ketjujen pelitavallisten tyylien välillä, mikä on miellyttävää, sillä on jees että kaikki ketjut voi tehdä maaleja. Vaikka olen hieman kriittinen joitain pelaajia kohtaan, niin tämän ottelun perusteella kyllä meno on todella mieluista katottavaa. Toivoisin vain parempaa tulosta sekä peliä vielä joiltain yksilöiltä, kuten Puustiselta. Näen myös, että joidenkin pelaajien tasoa voidaan parempien ketjuroolitusten / kemioiden edetessä käyttää edelleen paremmin hyödyksi. Ja kyllä, Rask mahtuu tähän joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä huomioita Rohmarilta. Itse heivaisin Blomqvistin pois ja Lamberg tilalle, Blomqvist ei ole säkenöinyt hyökkäyspäässä ja Lamberg tekee kiekottomana paljon parempaa duunia.

Oli ajoittain hauskan näköistä kun ruottalaiset yritti rakentaa suht. hitaasti syötöillä peliä, ja IFK painoi hullun lailla päälle. Nyt oli Törmänen joukkueineen opiskellut vastustajan heikkoudet oikein.

Puustinen on ollut mystisesti vähän kujalla viime peleissä, luistelee ja karvaa paljon mutta se ei sniperille pahemmin riitä. Toivottavasti meidän uusi über hankinta saa Zabon ja Pudin heräämään, tai edes toisen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puustinen on ollut mystisesti vähän kujalla viime peleissä, luistelee ja karvaa paljon mutta se ei sniperille pahemmin riitä. Toivottavasti meidän uusi über hankinta saa Zabon ja Pudin heräämään, tai edes toisen.

Toivottavasti ei vaan pelaa lievästi loukkaantuneena tällä hetkellä? Juuso meinaan mielestäni selkeästi arastelee myös taklaustilanteissa jonkun verran, kun vertaa viime vuoteen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nyt kun Goldobin tulee, niin Puustinen voisi levätä hetken, ja hakea uutta vauhtia ensiviikon ke -pelissä, tai sitä seuraavassa.
 

Stigu

Jäsen
Hirveätä paskaa tuo HIFK;n yv.
Kyllä. Täytyy ihmetellä, että IFK:n viisikkopelaaminen on muuten OK, mutta ylivoima on aivan perseestä.

Pakeista täytyy kyllä sanoa, että Honkaheimo on ollut helvetinmoinen pettymys. Kaveri, jonka olisi pitänyt tuoda voimaa takalinjoille on aivan lapanen omassa päässä. Muutenkin IFK:n pakit ovat pulassa TPS:n isokokoisten hyökkääjien kanssa. Pari pakkia nyt takalinjoille, perkele!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
5 vs 5, homma toimii. Toka erä hyvin hallussa muuten kyllä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään alkoi tuntua ajoittain, että Salmi on parempi omassa päässä kuin Honkaheimo. Salmella löytyy vääntövoimaa ja kun piti pelin yksinkertaisena niin sehän toimi. Nyqvist alkaa olemaan aika väritön pettymys. Kyllä tonne Södeä kaivataan+1 hankintaa. Auvitu on nojaa- osastoa. Teppo on ookoo ja Grillistä ei voi olla pitämättä.

Puustisella alkaa olemaan aikamoinen apinalauma selässä.
 

Stigu

Jäsen
Ramu, Elkins, Puustinen, Partanen, Nykopp, Ikonen, Kuparinen, Luttinen, Goldobin ,Zaborsky.

Söde, Taipalus, Grilli, Auvitu

Husso, Lankinen

Tuossa jengi, joka on jo tähän asti osoittanut omaavansa potentiaalia mestaruujengiin. Hyökkäyksestä puuttuu kaksi pelaajaa, samoin pakistosta. Hyökkäyksen osalta tilanne on positiivinen, koska siellä potentiaalisia pelaajia ovat Lamberg, Rask ja Leino. Näistä sanoisin, että Leino on kuitenkin vahvimmilla, Lambergin ja Raskin viimeistelytaito on mallia paska.. Pakistossa tilanne on heikompi. Miihkali, Honkaheimo ja Salmi pelaavat pelistä toiseen, mutta kaikkiaen kolmen peliä leimaa se, että eivät ole hyviä oikeastaan millään osa-alueella. Vähintään yhtä, mielellään kahta pakkia tuo jengi huutaa. Mutta mikä positiivisinta (en jaksa korostaa tätä liikaa) : Viisikko- ja veskaripeli ovat kuosissa jo tässä vaiheessa kautta. Tämä on harvinaista herkkua meille IFK-faneille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös