Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 672 314
  • 3 844

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Outo fiilis katsoa valmentajahaastattelua, jossa valmentaja on todella freesin ja rentoutuneen oloinen. Tuollainen olemus kuin Stögöllä on, ei voi olla tarttumatta pelaajiin. Kontrasti lääkäri Heleniuksen määräämällä diapamkuurilla olevaan Raatoon on valtava!

Kaksi peliä ja kaksi voittoa! Hieno aloitus tälle kaudelle!

Muutama huomio pelistä:

- Oman alueen puolustaminen oli tiivistynyt ja parantunut huomattavasti torstaista. Parissa ekassa erässä Kärpät sai vaarallisia paikkoja jättämällä kiekon takaa tulevalle pakille, mutta Hude& co klaarasi nämä moitteettomasti.

- Honkaheimo oli huomattava parannus näihin meidän lapsitähtiin Salmeen ja Heikkiseen. Honkaheimo otti hienosti isännän roolia, ja kävi vielä muistuttamassa Suorantaa, joka taklasi Teppoa päähän.

- Teppo nostaa Taipaluksen ohella tällä hetkellä parhaiten hyökkäyksiä omasta päästä vahvalla luistelullaan. Teppo jatkaa jo viime kaudelta tuttuja vahvoja otteitaan, ja paikka pelaavassa kuusikossa on näillä otteilla selviö.

-Zabon maaleja on täällä kaipailtu, mutta tehot 0+3 kahteen peliin, on hyvä avaus. Kultainen potta Zabon päässä tiistaina.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvä vieraspeli tosiaan. IFK pelaa kyllä selvästi joukkueelle ja valmentajalle, minkä näkee monesta pienestä asiasta kentällä. Kyllähän tuollaista joukkuetta mielellään katselee, jossa vielä nuoret ovat saavuttamassa uutta tasoa! Ei muuta kun kaikki hallille ensi viikolla, ja jatketaan tästä!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tietenkin HIFK:n tapauksessa on uskaliasta tulla kahden matsin jälkeen sanomaan, että hyvältä näyttää. Mutta minkäs teet, hyvältä on näyttänyt. Tokihan tämä voi vielä angstiksi muuttua, mutta tähän mennessä Törmäsen meininki näyttää todella asialliselta. HIFK on löytänyt seuraavat kadoksissa olleet asiat:

-liike
-energia
-kaksinkamppailukyvyt
-peli-ilo
-erikoistilannepelaaminen

Tuossahan on itse asiassa loistavaa maalivahtipeliä vaille kasassa jääkiekon viistastenkivi. Mielestäni HIFK:n veskaripeli on ollut hyvällä tasolla, ei vielä loistavalla, joten jätin sen pois listalta.

Sanoisin näin: Jääkiekkoa on mystifioitu viime vuosina. Valmennuksessa on arvostettu pelikirjaa ja mitä monimutkaisempi sellainen, sitä hienompaa. Mun mielestäni Törmäsen peli-ideologia on freesillä tavalla vastavirtainen tähän huipputeoretisoituun pelikirjahypetykseen verrattuna. Törmänen kokoaa paketin pienistä osasista eli tuosta listasta, minkä edelle kokosin. Hänen filosofiansa mukaan näiden alueiden kunnossaoleminen on riittävä perusta voittavalle joukkueelle. Tietenkin tästä raffista pohjasta puuttuu täysin nyanssit, mutta niin niiden kuuluukin puuttua. Jos kaikki 5 edellämainittua osaa + loistava maalivahtipeli ovat kunnossa, pitkälle mennään. Nyanssit ovat kirsikka kakun päälle, ei itsetarkoitus. Zaborskyn ei tarvitse olla pelkkä maalintekijä, riittää että hän vaikuttaa jollain tavalla siihen, että joukkue voittaa. Kuten nyt syöttöjä jakamalla. Niin simppeliä jääkiekko pohjimmiltaan on. Mielestäni Törmänen on lähtenyt rakentamaan peliä peruspalikoista. Ei huippumonimutkaisista teorioista.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Loistava peli! Tekee itseluottamukselle nannaa! Kunhan pystytään jatkamaan tästä sporttia vastaa samalla röyhkeydellä, niin hyvä tulee. valtosella varmasti hampaan kolossa jotain narri ajoilta ja veikkankin että yrittää agresiivisesti ajaa ekan kympin pelistä.

Nykop pelasi tänää erittäin hyvän pelin, fiksuja ratkaisuja av:lla.
Leino kaksi maalia ja muutenkin tehokasta peliä.
Partasen hieno yksilösuoritus tärkeään paikkaa. Voimaa kun pienessä kylässä, parempi versio ahtolasta ja varmasti ei vielä kaikkea potentiaalia olla mitattu miehestä irti.
Ramsted pelasi puolustus suuntaa todella vahvan pelin, kiva nähdä että palle pelaa joukkueelle.
Husson ei tarvii venyä haamuihin, kun on koko ajan oikeassa paikassa.
Voisi tähän laittaa vaikka kaikista jotain hyvää, mutta joukkueena pelattiin niin hyvin että nuo sieltä eniten silmää pisti.

Tästä on hyvä jatkaa!
Artulle onnitelut 600 liiga pelistä ja maalista! Arttukin taas lähellä sitä parasta kuntoa!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kun ei jää luistelussa jalkoihin, niin on helpompi voittaa. Mikä parasta, kolmannen erän perinteistä paniikkipuolustamista ei nähty, vaan HIFK jatkoi hyväksi havaitulla pelillään loppuun asti. Hyvä valmennus saa aikaan tällaista.

Seuraava kehityskohde voisi olla kiekonhallinta , varsinkin yv:llä. Ja viivapommittaja olisi tarpeen, että saadaan vastustajan pakka rikkirevittyä. Söde tuo tähän asiaan oman vahvan panoksensa.
Nimimiehet Elkins, Puustinen ja Zabo hakevat vielä parasta teräänsä, joten hyvää on vielä tulossa. Ei nuo jannut tuolle tasolle taannu pysyvästi. Hussolla kyllä pärjätään, mutta vähän kadehdin esim. Kärppiä, jotka hankkivat mestaruuden torjuneelle nuorelle molarille laadukkaan kirittäjän. Noin juuri pitää varmistaa selusta pahan päivän varalle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hyvä vieraspeli tosiaan. IFK pelaa kyllä selvästi joukkueelle ja valmentajalle, minkä näkee monesta pienestä asiasta kentällä. Kyllähän tuollaista joukkuetta mielellään katselee, jossa vielä nuoret ovat saavuttamassa uutta tasoa! Ei muuta kun kaikki hallille ensi viikolla, ja jatketaan tästä!
Juuri näin. Mua suorastaan harmittaa, etten pääse tiistain Sport- matsiin, jotenkin tuntuu, että tuossa pelissä laidat ryskyy. Sport painelee nyt muna pystyssä, enkä usko Valtosen haluavan Helsingissä hävitä. Ja kuten todettua, nyt on joukkueessa sellainen draivi, ettei olla pariin vuoteen nähty. Toivottavasti kannattajat alkavat jo tajuta, että tätä joukkuetta kannattaa tulla katsomaan, ja saadaan yleisömäärätkin taas nousuun.

Hienoa myös se, että alku on ollut loistava, vaikka ykköspyssyt ovat olleet vielä märkiä. Zaborskylla toki 0+3 kahteen peliin, mutta paras terävyys on silti kateissa. Puustisesta ja Elkinsistä puhumattakaan. Ja paljon parjattu puolustuskin on pärjännyt ihan kivasti, vieläpä ilman kapteenia. No, ainahan alkukaudesta yllätysjoukkueet juhlivat, ja ehkä tämä on tällä kertaa sitä HIFK:n osalta, mutta kyllä kelpaa. Pari viime kautta ovatkin olleet täyttä tuskaa alusta loppuun.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Niinpä. Jos joukkue olisi epäbalanssissa hortoileva hapuileva lauma (ks. edellisten kausien joukkueet), Zaborskyn maalittomuus olisi katastrofi. Mutta kun kokonaiskuva on hyvä, asialla ei ole niin suurta merkitystä. Epäbalanssissa olevissa joukkueissa ollaan aina pelottavan paljon tiettyjen yksilöiden varassa ja heidän päivän kuntonsa ratkaisee isoja asioita. Parempi näin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietenkin HIFK:n tapauksessa on uskaliasta tulla kahden matsin jälkeen sanomaan, että hyvältä näyttää. Mutta minkäs teet, hyvältä on näyttänyt.
Ei minun mielestäni tarvitse yhtään aristella sanotakseen, että hyvältä näyttää. IFK on kuitenkin tahkonut virallisesti tätä kautta nyt 10 ottelua, 4 harjoitusmatsia, 4 CHL peliä ja 2 liigapeliä. Noista on voitettu 80%, eli 8 ottelua.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Outo fiilis katsoa valmentajahaastattelua, jossa valmentaja on todella freesin ja rentoutuneen oloinen. Tuollainen olemus kuin Stögöllä on, ei voi olla tarttumatta pelaajiin. Kontrasti lääkäri Heleniuksen määräämällä diapamkuurilla olevaan Raatoon on valtava!

Kieltämättä onhan tässä huikea ero siihen kummitukseen, joka viime kaudella ilmestyi haastatteluihin. Ja kyllä, olin itsekin tyytyväinen, kun Raato aikoinaan "saatiin". Mutta ehkä hänen metodiensa aika mennyt ohi Suomessa. Idässä voi vielä toimia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa että CHL mukaanlukien onnistumisia tullut laajalla kaarella. Kun joukkueessa on vielä läjä pelaajia joilta sopii odottaa selkeää tasonnousua (Elkins + Puustinen lähinnä), niin tässähän sopii odottaa ihan mukavaa kautta. Hieman heppoinen tuo puolustus vielä on ja odotamme takalinjoille koodinimeä "kanki", mutta kun peli kulkee niin silläkään ei ole suurta kiirettä kuten ei myöskään #67:n maalihanojen aukaisua.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni miellytti tässä pelissä se, että HIFK ei mennyt Kärppien vieraaksi selviytymään ja yrittämään maalivahdin 50-torjunnalla, rikkomalla ja jollain ihmeen pompuilla voittamaan peliä. HIFK oli koko pelin aktiivinen, agressiivinen ja hyvin liikkuva joukkue. Kärpillä oli todella vaikeata tuo pelinrakentelu, kun HIFK prässäsi kovaa ja silloinkin kun HIFK laski trapin alemmas, niin siinä oltiin aktiivisia. Monena kautenahan HIFK:n matala prässi on ollut sellainen, josta vastustaja purjehtii läpi. Lisäksi oli nautinto välillä kuunnella, kun Raksilan yleisö alkoi viheltelemään, kun HIFK taklasi agressiivisesti. Se on merkki siitä, että jotain tehdään oikein.

Yksi merkki siitä, että kiekollinen pelaaminen ei ole vielä ihan uomissaan on se, että meidän duunariosasto on voittanut nämä pelit HIFK:lle. Zaborskyllä on 0+3, mutta hänkin on suurimman osan lähinnä surffannut pelin ulkopuolella. Elkinsillä, Ramstedtilla, Puustisella, Zaborskyllä on vielä vähän hakusessa tuo pelaaminen ja kaikki kaukana parhaasta tasostaan. Nyt kun on tullut voittoja, niin tässä näkee pelkästään positiivisia seikkoja. Miten hyvä HIFK on sitten, kun nämä herrat pelaavat edes lähellä tasoaan? HIFK saa maalinsa joko YV:n tai kiekonriistojen kautta. Tässä sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta kauden edetessä on saatava tehoja myös organisoiduista suorista hyökkäyksistä, jolloin saadaan enemmän tehoja irti myös tältä taito-osastolta.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Tänään todella hyvä esitys ja mielestäni Honkaheimolla oli iso rooli kentällä. Vakaa pakki, joka toi sitä kaivattua fyysistä elementtiä kehiin. Hyökkäyksessä Zaborskyn maaleja vielä odotellaan, samoin Puustisen heräämistä, mutta todella hienoa, kun näitä nuoria vastuunkantajia astuu esiin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa tiistain matsiin.
 

20 steps

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
pari hajahuomiota:
- Partasen kakkoserän soolomaalia ei olisi voinut edes kuvitella viime vuonna. Nyt pelaajat saavat uskaltaa (ja epäonnistuakin) --> myös onnistumisia tulee
- eikös Puustinenkin aloittanut viime kauden 0+10 tai jotain, eiköhän Zabokin vielä saa maaleja tuupattua

Muuten samoilla linjoilla kuin yllekirjoittaneet - peli näyttää hyvältä ja vapautuneelta, tästä on oikeinkin hyvä jatkaa.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei oo muuten tän kauden liigassa tehty vielä yhtään maalia Hifk:n verkkoon tasaviisikoin. Vaikkakin Vasta kaks pelii pelattu mutta ne on kauden kaks ekaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei minun mielestäni tarvitse yhtään aristella sanotakseen, että hyvältä näyttää. IFK on kuitenkin tahkonut virallisesti tätä kautta nyt 10 ottelua, 4 harjoitusmatsia, 4 CHL peliä ja 2 liigapeliä. Noista on voitettu 80%, eli 8 ottelua.
Jep, turha lähteä nakkikaupoille vielä ja hyvät alut on ennenkin kustu paskoihin talviin, mutta nyt jengin peli näytti niin tasapainoiselta ja eheältä, että jotenkin uskaltaa ennustaa että pahimmilta romahduksilta todennäköisesti tällä kaudella vältytään. Tämä siis isommassa mittakaavassa, ei yksittäisistä matseista puhuttaessa.

Hyvä valmennus ja jengi sopivasti roolitettu ja motivoitu antamaan itsestään parhaan nykyiselle valmennukselle, uskon jo nyt näin varhaisessa vaiheessa tämän porukan pysyvän mukana sarjan ja kauden kärkikahinoissa.

Mutta en minäkään urpo ole ja turhia pilvilinnoja rakentele, kevääseen on vielä vähän helvetin pitkä matka. Kuitenkin luotto tähän jengiin on kova.
 

Stigu

Jäsen
Täytyy kyllä ihmetellä tuota IFK:n liikkeen määrää: Tänään erittäin korkealta karvaavaa träppiä melkein koko pelin ajan, eikä jengi hyytynyt ollenkaan. Okei, Kärpillä oli tietysti jalat hieman kohmeessa, mutta silti.

Mutta se isoin ilon aihe on, että CHL- ja liigamatseja katsoessa ei ole vielä kertaakaan tullut mieleen taktiset kuviot tai niiden puute. Milloinkohan viimeksi on ollut tällainen fiilis? Mestaruuskaudella joskus joulun jälkeen?

Jengistä paistaa nyt itseluottamus ja iloisuus, jonka Stögö ilmiselvästi on joukkueeseen istuttanut.

Silti jengissä on puutteita, varsinkin pakistossa. Esim. Moberg on ihan kehityskelpoinen pakki, mutta on alakerrassa täysi lapanen. Tietysti voittavaa jengiä on turha moittia, mutta pleijareita ajatellen alakertaan kaipaan kokemusta ja kovuutta. Seuraavassa matsissa oma mielenkiintoni kohdistuukin Sportin pakistoon , joka on varmasti yksi liigan isokokoisimpia.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Silti jengissä on puutteita, varsinkin pakistossa. Esim. Moberg on ihan kehityskelpoinen pakki, mutta on alakerrassa täysi lapanen.

Tämä pisti silmään muutamaan otteeseen, kun katsoin Taipaluksen olleen totaalikusessa Mobergilta tulleen syötön jälkeen. Potentiaalinen pelaaja kuitenkin, erityisesti hyökkäyssuuntaan. Söden paluuta odotellessa..
 

Skoger

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä pisti silmään muutamaan otteeseen, kun katsoin Taipaluksen olleen totaalikusessa Mobergilta tulleen syötön jälkeen. Potentiaalinen pelaaja kuitenkin, erityisesti hyökkäyssuuntaan. Söden paluuta odotellessa..
Jaa, minun silmääni Mobergin pelaaminen on näyttänyt ihan hyvältä myös puolustussuuntaan. Pieniä virheitä toki tullut, mutta ei mitään hasarderja.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hussolla kyllä pärjätään, mutta vähän kadehdin esim. Kärppiä, jotka hankkivat mestaruuden torjuneelle nuorelle molarille laadukkaan kirittäjän. Noin juuri pitää varmistaa selusta pahan päivän varalle.

Kaikki on tietenkin suhteellista - Karhunen täyttää tänä vuonna 25 v ja Tarkki täytti tänä vuonna 29 v. Mutta sitten peliesityksiin - jotenkin tuosta pelaamisesta paistaa läpi, että porukka tietää tasan tarkkaan joukkueen pelisysteemin ja kykenee noudattamaan sitä. Ja kyllä kyky lähteä omista nopeasti suunnanmuutoksella on nykylätkässä erittäin merkittävästi omaa pelaamista auttava. Oheisessa luonnollisesti auttaa se, että useampi puolustaja pystyy tuomaan kiekkoa suhteellisen pitkälle hyökkäyssuuntaan. Osa kärkipelaajiksi kaavailluista hakee vielä parasta virettään, mutta niinhän se on aina - katsokaapa vaikka parin viime kauden tilastoja. Selvästi tärkeämpää on se, että yhdenkään keskeiseen rooliin kaavaillun pelaajan osalta ei ole vielä muutaman matsin perusteella syntynyt sellaista mielikuvaa, että pelaa taitotasoonsa nähden gväärässä sarjassa. Viittaan tällä vaihderikkaaseen viime kauteen. Mutta - tästä on hyvä jatkaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aiva loistava peli, IFK jäädytti kotijoukkueen pelin siis ihan täydellisesti! Karvaus tai keskialueen träppi toimivat molemmat täydellisesti, jalka kulki ja taklauksia jaettiin aina kun siihen tuli paikka. Ei tuolta oikeen ketään voi negatiivisesti esille nostaa, Salmen paikka ei olisi kokoonpanossa, mutta muuten ihan jokaisella on joukkueelle jotain annettavaa, myös Blomqvist menee tuossa jonka näen hyvänä tuommoisena stunttina.

Ainut kyssäri tällä hetkellä on, että kuka istutetaan Elkinsin ja Puustisen kanssa samaan ketjuun? Kenties Leino voisi olla tämä puuttuva palanen kun Kuparinen palaa takaisin Raskin ja Zabon väliin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Tiedän, että kausi on vielä hyvin nuori, mutta kyllähän joukkueen tilanne näyttää erittäin hyvältä. Suurimpana kuvana tietenkin rennon oloinen ilmapiiri ja koutsina nuori kaveri, joka tulee pelaajien kanssa toimeen (vrt. Raato) ja joka on voittanut mestaruuksia missä ikinä on valmentanutkaan. Joukkueen pelihän näytti jo nyt valmiimmalta kuin kertaakaan viime kaudella.

Sitten näitä muutamia yksittäisiä huomioita ranskalaisin viivoin, huomioiden myös kauden aiemmat ottelut:

- Maalivahtiosaston kanssa ei ole hädänpäivää niin pitkään kuin Husso pysyy terveenä
- Muutamat yksittäiset nuoret pelaajat tuntuvat ottaneen tälle kaudelle niitä kriittisiä kehitysaskeleita. Etunenässä tietenkin Partanen ja Leino, jotka molemmat kykenevät tällä kaudella +30 pisteeseen kaiken mennessä nappiin. Moberg tulee olemaan kova nimi tulevaisuudessa ja toisaalta tälläkin hetkellä otteet näyttävät siltä, että tulee pelaamaan ainakin puolet matseista edarissa.
- Ne muutamat ns. kysymysmerkkipelaajat ovat esiintyneet varsin lupauksia herättävästi. Näillä pelaajilla tarkoitan lähinnä Ramstedtia, Kuparista, Raskia sekä Auvitua. Todennäköisesti jokainen heistä tulee parantamaan reilusti viime kauteen nähden.
- Elkins, Puustinen ja Zaborsky (tiedän että on tehnyt 0+3) eivät ole vielä pelanneet tasollaan. Toisaalta sekä Elkins että Zabo tulivat joukkueen mukaan melko viime metreillä, joten eivätköhän he petraa merkittävästi kunhan saavat pelejä alle. Tässä kolmikossa on valtavasti potentiaalia varastossa.
- Edelleen peräänkuulutan sitä vahvistusta puolustuskalustoon, sillä tällä hetkellä se ei kestä loukkaantumisia eikä mahdollista minkäännäköistä rotaatiota. Sekä Heikkinen että Salmi ovat aivan väärässä sarjassa tällä hetkellä.

Kun kaikki ovat terveinä ja se pakki hankittu, niin näillä menisin:

Zaborsky - Kuparinen - Rask
Leino - Ramstedt - Partanen
Luttinen - Elkins - Puustinen
Lamberg - Nykopp - Ikonen

Taipalus - Söderholm
Grillfors - "Oystrick" (<-NYT NYBARI HEREILLÄ)
Auvitu - Honkaheimo

Husso
Lankinen
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun kaikki ovat terveinä ja se pakki hankittu, niin näillä menisin:

Zaborsky - Kuparinen - Rask
Leino - Ramstedt - Partanen
Luttinen - Elkins - Puustinen
Lamberg - Nykopp - Ikonen

Taipalus - Söderholm
Grillfors - "Oystrick" (<-NYT NYBARI HEREILLÄ)
Auvitu - Honkaheimo

Husso
Lankinen

Olisikohan ideaa kokeilla Luttista Ramstedtin ja Partasen kanssa ja Leino samaan ketjuun Elkinsin ja Puustisen kanssa? Vai eikö kahta kovaa laitavääntäjää (Partanen ja Luttinen) kannata laittaa samaan ketjuun?

Pakkejahan voi nykyään laittaa 7 pelaavaan kokoonpanoon, Teppo ehdottomasti mukaan vähintään seitsemänneksi pakiksi. Pelannut molemmat matsit tällä kaudella vahvasti eikä jäädy tiukassakaan paikassa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Vai eikö kahta kovaa laitavääntäjää (Partanen ja Luttinen) kannata laittaa samaan ketjuun?

Tuo minulla oli noissa hahmotelmissa vähän taka-ajatuksena. Ja tietenkin se, että puolustussuuntaan tunnollisesti pelaava Luttinen toisi Elkinsille ja Puustiselle vapaammat kädet hyökkäyspäässä. Mutta sehän on vain ja ainoastaan positiivista, että kokoonpanosta löytyy Leinon ja Partasen kaltaisia ehkä yllättäviäkin onnistujia, jotka antavat mahdollisuuden muokata hyökkäysvitjoja monella tavalla. Tutkapareja lähtisin hakemaan kuitenkin akselilla Kuparinen - Zaborsky, Ramstedt - Partanen, Elkins - Puustinen ja Nykopp - Lamberg / Nykopp- Ikonen.

Pakkejahan voi nykyään laittaa 7 pelaavaan kokoonpanoon, Teppo ehdottomasti mukaan vähintään seitsemänneksi pakiksi. Pelannut molemmat matsit tällä kaudella vahvasti eikä jäädy tiukassakaan paikassa.

Totta tosiaan. Teppo pelasi tänään hyvin, mutta niin pelasi myös Moberg. He tapelkoot 7. pakin paikasta.
 

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
Kun kaikki ovat terveinä ja se pakki hankittu, niin näillä menisin:

Zaborsky - Kuparinen - Rask
Leino - Ramstedt - Partanen
Luttinen - Elkins - Puustinen
Lamberg - Nykopp - Ikonen

Taipalus - Söderholm
Grillfors - "Oystrick" (<-NYT NYBARI HEREILLÄ)
Auvitu - Honkaheimo

Husso
Lankinen

Zaborsky menee kyllä hukkaan Kuparisen kentässä, ja kuten joku jo mainitsi, niin minäkin uskon että Ramun kentässä voisi homma lähteä paremmin rullaamaan.

Muodostaisin hyökkäyskentät tähän muotoon(mikäli kaikki pelikunnossa):

Robert Leino - Corey Elkins - Juuso Puustinen
Mika Partanen - Teemu Ramstedt - Tomas Zaborsky
Joonas Rask - Matti Kuparinen - Matti Lamberg
Jasse Ikonen - Thomas Nykopp - Arttu Luttinen

Elkins ja Puustinen tarvitsee selkeesti käsiä tuohon heidän kenttään joten Leinoa olisi hyvä kokeilla heidän viereen.
Masa Lamberg ansaitsee paikan kolmosessa, sen verran hyvin on kaveri skulannu.
 
Viimeksi muokattu:
Sanoisin näin: Jääkiekkoa on mystifioitu viime vuosina. Valmennuksessa on arvostettu pelikirjaa ja mitä monimutkaisempi sellainen, sitä hienompaa. Mun mielestäni Törmäsen peli-ideologia on freesillä tavalla vastavirtainen tähän huipputeoretisoituun pelikirjahypetykseen verrattuna. Törmänen kokoaa paketin pienistä osasista eli tuosta listasta, minkä edelle kokosin. Hänen filosofiansa mukaan näiden alueiden kunnossaoleminen on riittävä perusta voittavalle joukkueelle. Tietenkin tästä raffista pohjasta puuttuu täysin nyanssit, mutta niin niiden kuuluukin puuttua. Jos kaikki 5 edellämainittua osaa + loistava maalivahtipeli ovat kunnossa, pitkälle mennään. Nyanssit ovat kirsikka kakun päälle, ei itsetarkoitus.

Hienosti sanottu. En muista, koska olisin nauttinut jääkiekon katsomisesta yhtä paljon, kuin tänään. Kärpät edustaa Lauri Marjamäen johdolla tätä tällä hetkellä ylisuuressa arvossa olevaa viivelähtöpeliä ja on vienyt sen vielä pidemmälle, kuin Jukka Jalonen. Tänään HIFK onnistui hyydyttämään Kärpät jo oman maalin taakse ja 5-5-pelissä Oulun "varmoilla tuplamestareilla" oli kyllä todella nihkeää. Tapa teki voitosta vieläkin maukkaamman. Olisi kyllä hienoa, jos Törmäsellä olisi taskussaan se ase, jolla tämä lähes koko liigaa ohjaava pelitapa tehdään täysin tehottomaksi. Jo CHL-pelien jälkeen Törmäsen jutuista pystyi päättelemään, että ensimmäisenä on mielessä tapa oppia reagoimaan oikein ja edistämään peliä, ei odottamaan ja pysäyttämään. Kaiken kaikkiaan HIFK pelaa tällä hetkellä hemmetin viihdyttävää kiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös