Pelicans kaudella 2022–2023

  • 440 397
  • 2 387

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaikki synnit on annettu anteeksi.

Kauden arvosanat voitaneen jo jakaa tässä vaiheessa:
Valmennus: 10+
Pelaajat: 10+
Maalivahdit: 10+
Kannattajat: 10+
Turkoosi yhteisö: 10+
Lelu ja Nupe: 10+


Kohta joku tulee viisastelemaan, että ei Kivenmäet ja SakuSalmiset ansaitse kymppiä, mutta paskat kyllä koko JOUKKUE isolla JIILLÄ ansaitsee 10+ tästä kaudesta kävi finaaleissa miten kävi, mutta kirkkainta lähdetään hakemaan. Jokaisen panos on ollut jossain vaiheessa merkittävä vaikka välillä onkin ollut ailahtelua muutamalla pelaajalla. Ehkä em. kaksikko saisi oikeasti seiskan, mutta tänään he saavat kympin sillä me ollaan FINAALEISSA!
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Muistatteko vielä ne syksyn kommentit joissa ihmeteltiin miten tuolla pelaajabudjetilla voi kasata noin paskan jengin?

No nyt se paska jengi on finaalissa!

Olisin kieltämättä itsekin voinut lyödä vasemman kivekseni vetoa siitä ettei olla finaalissa, vaikka uskoinkin että neljän joukkoon voisi olla mahdollisuus kun vaan kaikki osuu kohdilleen. Nyt ei edes osunut ihan kaikki kun Enlund loukkaantui heti ja Andersson oli puolet kaudesta pois jne, mutta silti tästä kaudesta on tuomisina mitali, siis jumankauta, mitali, se on jo varma!

Historiallinen kausi jota muistellaan vielä pitkään, kuten edellistäkin finaaleihin päättynyttä kautta.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Historiallinen kausi jota muistellaan vielä pitkään, kuten edellistäkin finaaleihin päättynyttä kautta.
Monta kertaa törmännyt kommenttiin, joka alkaa seuraavasti: ”Silloin hopeakeväänä..”.

Nyt näitä keväitä on ainakin kaksi ja tulevaisuudessa varmasti lisää jos organisaatio jatkaa pitkäjänteisesti hyväksi koetulla linjalla. En yllättyisi mikäli Pelicansia nähtäisiin tiheämpään tahtiin mitalipeleissä tästä edespäin. Ylpee saa olla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Monta kertaa törmännyt kommenttiin, joka alkaa seuraavasti: ”Silloin hopeakeväänä..”.

Nyt näitä keväitä on ainakin kaksi ja tulevaisuudessa varmasti lisää jos organisaatio jatkaa pitkäjänteisesti hyväksi koetulla linjalla. En yllättyisi mikäli Pelicansia nähtäisiin tiheämpään tahtiin mitalipeleissä tästä edespäin. Ylpee saa olla.
En ole yhtään vakuuttunut, että hopeakeväitä on tämän kevään jälkeen yhtään enempää.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
En ole yhtään vakuuttunut, että hopeakeväitä on tämän kevään jälkeen yhtään enempää.
Tottakai kannuun tähdätään ja niin sen kuuluukin olla. Ei se joukkueessakaan hopea ole tavoitteena. Uskon vahvasti että meille on tässä tapahtumassa jotain suurempaa kuin pelkkä historian toinen finaalipaikka ja Tappara on oikeasti kaadettavissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Kyllä vituttaa hävitä näin. Jasekki sata alotusta putkeen turoaan kooälmannen erän lopulla. Ne kuuluisat alotukset....
 

Yukon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tyhjä olo, tätä se urheilu on. Mutta olihan tämä hieno kausi, ei kukaan olisi uskonut tällaiseen. Niistä lähtökohdista mistä lähdettiin, on hopeamitali huikea saavutus.

+ Kiitos Barto, Iikka & kumppanit jotka eivät Lahdessa enää jatka, hienoja muistoja jää!
 

Naruranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hirvittävä pettymys. Mieli tekisi kaikkea jossitella, mutta turhaa se kai on. Upea kausi. Eteenpäin. Seuraavalla kaudella on uusi mahdollisuus.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Ei jää valitettavasti Jasekkia ikävä. Tervemenoa. Siinä nähtiin ykkös senttereiden ero. Adjööö sweduihin. Oma nuoriso saa taputuksen selkään. Eteepäi
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Tämä vielä tästä kirkastuu, ei ehkä huomenna, mutta ensi viikolla varmaan tuntuu jo hyvältä. Nyt on vaan surullinen fiilis. Äijät anto kaikkensa ja niin pienestä oli kiinni, että oltaisiin jatkettu ylihuomenna kotona. Seuran kassakin olisi kiittänyt vielä yhdestä kotimatsista.

Nyt näin. Ehkä joku vuosi vielä päätyyn asti.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Todella hieno kausi. Ei olisi kyllä loppukesästä/alkusyksystä uskonut. Aivan uskomattoman huima tarina tuolla joukkueella kaikkinensa. Toivottavasti sitä seuraavaa mahdollisuutta ei tarvitse odottaa taas kymmentä vuotta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Suru oli pitkään päälimmäisenä tunteena, mutta nyt jäljellä on enää ylpeys.

Kiitos jokaiselle pelaajalle, valmentajalle, huoltajalle, muille taustajoukoille ja kannattajille.

Onnea jatkoon jokaiselle Pelicansista lähtevälle pelaajalle. Erityskiitos Bartosakille, Kangasniemelle, Jasekille, T Vilenille ja Eroselle.

Toiset erityiskiitokset aivan huikealle Tommi Niemelälle jo tähänastisesta.

Tää on mun jengi.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lyödään nyt tänne vielä muutama ajatus.

Joskus kesällä totesin, että ennemmin seuraan omien poikien projektia kuin muukalaislaumaa. Oli vähän paniikkia pystyssä kun rosteri näytti niin heikolta. En ollut ihan niin pessimistinen, mutta en kyllä tähänkään uskonut! Saatana mikä temppu!

Voi olla, että nyt ollaan päästy kiinni siihen mitä Lahti-kiekko on. Omaan identiteettiin. Raikkaita, taitavia jätkiä jotka pelaavat vauhdikasta lyhytsyöttöpeliä aivan perkeleen tiukalla puolustustahdolla. Tällaista kiekkoa katson tulevillakin kausilla mielelläni. Vaikka ensi kausi ihan hirvittää, kun lukee minkälaisia pumppuja muualla kasataan ja otetaan huomioon että ne muutkin keskikastin joukkueet pyrkivät parantamaan, niin silti on ihan helkkarin siistiä että me päästään tällä omalla sapluunalla haastamaan: lahtelaisilla jannuilla, rohkealla vauhtilätkällä ja kehittymiseen uskomalla. Meidän aika tulee vielä!!!
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Oli pakko rauhoittua ja nukkua yö ennen tuntojen purkamista. Siitä seuraukena seuraava sekainen kirjoitus.

Kausihan oli todellinen menestystarina ja kliseisesti huikea matka. Joukkue jolta kukaan ei odottanut mitään sai eilen hopeiset mitalit kaulaan. Vilpittömät onnittelut koko joukkueelle ja kannattajille.

Kaulassa on nyt toiset mitalit ja tälläkin kertaa hopeiset. Historia on kaikille tuttu, mutta silti kiinnostavampaa on tulevaisuus. Seura selvisi nyt vasta toisen kerran mitalipeleihin ja matka sinne on ollut vaaroja täynnä.

Pelillisesti Pelicans onnistui lähes täydellisesti tänä vuonna ja hyviä joukkueita on ollut aikaisemminkin olemassa rajallisista resursseita huolimatta. Edellisen finaalinäyttäytymisen jälkeen seuralla meni 11 vuotta päästä uudelleen mitalikantaan kiinni ja tämä on se seikka, joka nukutun yön jälkeen on itsellä mielessä päällimmäisenä.

Pelicans on joukkue, joka yleensä herättää tunteita puolesta ja vastaan, niin tänäkin vuonna. Ongelmana on, että usein näiden tunteiden takana on organisaatio, ei niinkään itse joukkue. Olisiko nyt seurassa löydetty se punainen lanka, jonka avulla pieni Pelicans pystyy hyödyntää taloudellisen nousun ja huikean junnutuotannon. Kohta jossa myös organisaatio pystyy kasvamaan ja kehittymään. Pystyykö seura nousemaan vakavasti otettavaksi mitalikandidaatiksi ja TOP-6 joukkueeksi seuraavien vuosien aikana. Osoittamaan samalla, että Lahti tarvitsee Pelicansia ja Pelicans tarvitsee Lahtea esim. uuden hallin muodossa. Ilman tätä symbiosia ei Pelicans tule operoimaan tulevaisuudessa riittävillä resursseilla.

Myös yksityinen sektori on saatava tähän isommin mukaan, Valtteri Bottas erittäin hyvänä esimerkkinä. Bottas voi myös olla se iso veturi yksityisen rahan löytämiseen esim. hallihankkeeseen. Tämä siis tarkoittaa myös omistuspohjan laajentamista ja seuran johtamiskulttuurin nykyaikaistamista.

Nyt pitää käyttää kaikki olemassa olevat palikat eli menestys urheilullisesti että taloudellisesti, lahtelainen jääkiekkohuuma, Niemelä, juniorituotanto, CHL ja mitä kaikkea näitä onkaan. Ei jäädä odottamaan 11 vuotta sitä seuraavaa mitalia!
 
Viimeksi muokattu:

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Tämän kauden matka tuli päätökseensä, mutta päällimmäisenä ihan mieletön ylpeys tästä joukkueesta. Haastettiin oikeasti Euroopan paras joukkue jokaisessa finaaliottelussa ja hieman paremmalla onnellakin sarja voisi olla yhä käynnissä, jopa Pelicansin sitä johtaessa.

Silti mitään ei jäänyt hampaankoloon eikä keltään olisi voinut vaatia yhtään enempää. Kausi ylitti aivan jokaiset odotukset ja tämä hopea oikeasti maistuu pirun hyvältä verrattuna 2012, kun jäi paljon jossiteltavaa, mm. Hovisen loukkaantumisen takia. Oltiin monissa papereissa altavastaajia jokaiseen sarjaan lähtiessä, mutta KalPa-sarjan seiskapelin klaaraus siivitti joukkueen uskomattomaan vireeseen.

9/12 tämän kevään osalta, mutta taakse jäi upeita tarinoita ja kaikkien aikojen sitkein Pelicans-joukkue, joka nousi joka ikinen kerta vaikeuksista voittoon ja lähes Suomen mestaruuteen.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Voisin yrittää kirjoittaa jotain loppuraporttia pelaajista tällä kaudella. En ole todellakaan mikään asiantuntija, mutta katsoin kaikki pelit tällä kaudella, joten ainakin jonkinlainen kuva jäi tän kauden pelaajista. Yritän kirjoittaa arvosanojen lisäksi jotain perusarvioita myös.

Maalivahdit:

Patrik Bartosak - 9+

Tosi hyvä kausi kaikenkaikkiaan. Oli suurimmaksi osaksi pudotuspeleissä aivan jäätävän hyvä, mielestäni hänen ansiostaan voitettiin Ilves-sarja ja päästiin finaaleihin. Vaihdettiin muistaakseni 3 kertaa maalilta playoffeissa, kerran Kalpaa, 2 kertaa Tapparaa vastaan. Hieno mies, hieno kausi. Välillä mielestäni tasaisuuden kanssa vähän hakemista runkosarjassa. Kaikkea hyvää Bartolle jatkoon, jäit kyllä monen fanin sydämiin.

Jasper Patrikainen - 9+
Todella hyvä kakkosmokke, liigan paras. Menee kokoajan eteenpäin, ja toivoisin, että saa hyvän kesän jälkeen itselleen ykkösmaalivahdin tontin, luottoa löytyy. Mielestäni runkosarjassa joukkue pelasi välillä jopa rauhallisemmin, kun Jasse oli maalissa. Nousee kyllä parin kauden sisään ihan Liigan eliittiin.

Puolustajat:

Teemu Eronen - 8,5

Leaderina ihan joukkueen ykkönen, tosi hyvä koppipelaaja, ja hyvä pumppaamaan joukkoja. Kertoo paljon, kun pidettiin penkillä Ipa sarjassa, vaikka oli rikki alussa. Kiekollinen pelaaminen ihan eliittiä. Mielestäni vaikka teki 32 pistettä, olisi voinut silti odottaa enemmän Ertsiltä. Pudotuspeleissä vain tehot 0+4, mutta yleispeli ihan timanttia. Mielestäni myös olisi saanut laukoa paljon hanakammin, niin hyvä kuti löytyy, meni liikaa yleensä neppailuksi varsinkin ylivoimalla. Tuskin jatkaa meillä, mikä on iso harmi.

Toppari Vilen - 9
Ihan tykkikausi. Aloitti todella tehokkaasti ja hyvin, kun palasi Jerseystä, sitten tahti hieman hiipui mielestäni. Oli kevätkaudella ihan jäätävässä vireessä. Peli meni viime kaudesta ihan jumalattomasti eteenpäin, pidän ihan takuuvarmana, että parin kolmen vuoden päästä on New Jerseyn kokoonpanossa. Rauhallisuus, kiekollinen peluu, yksinkertaisuus, ihan eliittiä. Oli pudotuspelien tokaks tehokkain pakki 4+5 tehoin, runkosarjassa meidän tokaks tehokkain puolustaja 17 pisteellä, vaikka pelasi vaan 41 peliä. Toivottavasti jatkaa vielä ens kaudella. Nyt voi vaan toivottaa onnea AHL taipaleelle.

Anton Mylläri - 8,5
Tosi hyvä haku. En odottanut oikeastaan mitään kun saapui meille. Tosi jämäkkää tekemistä, teki kivasti 15 pistettä vielä hyvän puolustuspelaamisen lisäksi. Toivottavasti jatkaa meillä.

Toni Utunen - 8,5
Noussut meillä kyllä tosi nopeasti liigan pakkien eliittiin, tai ainakin kolkuttelemaan ovia. Ei kovin tehokas, mutta yleispelaaminen tosi kovalla tasolla, mielestäni ihan potentiaalista, että saisi vielä Nhl sopimuksen kouraan lähivuosina. Miinus 7 tehotilasto playoffeissa, +22 runkosarjassa. Taitaa jatkaa ainakin ensi kauden vielä meillä?

Ben Blood - 8,5
Kuka olisi syksyllä uskonut minkä kauden Ben vetää meillä? Itse olin jopa turhautunut aluksi kun Rajaniemi lähti ja Blood tuli tilalle. Osoittautui äärimmäisen tärkeäksi hankinnaksi, varsinkin pudotuspeleissä. Todella hyvä ärsyttämään vastustajia, ihan kurko, ja ne maalit mitkä pisteli playoffeissa, kyllä tuli tuuletettua. Tapparaa vastaan näytti olevan jotenkin kusessa enemmän, mutta johtuu varmaan heidän nopeasta ja kovasta pelistä. Otti aika paljon jäähyjä Tapparaa vastaan. Toivottavasti jatkaa meillä, hieno mies kyseessä.

Petteri Riihinen - 8+
Runkosarjassa suurimmaksi osaksi tosi hyvä, en osaa oikein antaa sen suurempaa analyysiä, hieman hiipui ehkä runkosarjan lopussa. Hoiti mielestäni tonttinsa semi hyvin myös pudotuspeleissä, jossa pelasi Topparin kanssa hyvin yhteen. Laukausta ja alivoimapurkuja pitää kyllä harjoitella kesällä. Potentiaalia löytyy kyllä!

Saku Salminen - 7-
Hieman outo hankinta mielestäni. En oikein tajua miksi hankittiin. Vahvuudet ehkä luistelussa, ja yksinkertaisissa ratkaisuissa, joita kaivattiin välillä, kun meni liikaa neppailuksi. Ei oikein mitään analyysiä kyllä löydy kaverista. Ei vakuuttanut pudotuspeleissä, mutta tuskin olisi edes pelannut, jos Andersson olisi ollut kunnossa.

Peter Andersson - 7
Kokoajan rikki, pelasi vain 33 peliä runkosarjassa, ja 8 pudotuspeleissä. Playoffit menivät valitettavasti pilalle, kun törmäsi ikävästi Bloodin kanssa. Ihan jämäkkää puolustamista ja yksinkertaisia ratkaisuja, mutta ei oikein mitään muuta. En itse tekisi jatkosopparia kaverille.

Viktor Persson - 6
Pelasi vain 24 peliä, kausi päättyi jo hyvissä ajoin loukkaantumiseen. Ihan potentiaalinen kaveri mielestäni, toivottavasti saa hyvän kesän alle ja pääsee pelaamaankin.

Rajaniemi + Ronkainen + Käyhkö pelasivat alle 10 ottelua.

Hyökkääjät:

Lukas Jasek - 8,5

Pettymys kuitenkin viime kauden jälkeen. Ei saanut vierelleen Smejkyn kaltaista seppää, oli ajoittain ihan hukassa, ja neppailuja yms vitutti kyllä katsella. 39 pistettä runkosarjaan on pettymys. Pudotuspeleissä oli ihan kuin eri pelaaja, teki todella paljon hommia, vaikka välillä peliaika meni ihan liian suureksi. Kokonaispelaaminen meni paljon eteenpäin viime kaudesta. Teki kovat tehot 6+7 pudotuspeleissä. Jäi aika pimentoon Tappara sarjassa, Kalpaa vastaan oli ihan kurko muun ykköskentän ohella. Pääsi hyvin Ipan pelaajien ihon alle, ja suurimmaksi osaksi ei lähtenyt leikkiin mukaan. Jatkaa uraansa muualla. Kokonaisuudessaan tosi kova hankinta näiden kahden kauden otannalta. Laukkasen Tshekkihankinnat on yleensä rautaa!

Joni Ikonen - 8+
Alkukausi ihan tykki, taisteli jopa maalipörssin voitosta, mutta tahti hiipui loppukaudella, oliko jotain loukkia sitten? Tosi hyvä aloituksissa, ja veto ihan liigan parhaita. Ei päässyt ehkä ihan hyödyntämään kutiaan ylivoimalla, kun enemmän haettiin Jasekia vetoihin. Melko hidas. Pudotuspeleissä oli mielestäni aika näkymätön, vaikka olikin 4. tehokkain pelaaja Bryggmanin kanssa. Tuskin jatkaa meillä? Olisin kyllä pitänyt ihan mieluusti.

Aatu Jämsen 9,5
Aivan jäätävä kausi. Niin isoja steppejä viime kaudesta ettei sanat riitä. Taitelija, hieno persoona. 43 peliin 32 pistettä, olisi ollut kultakypärä jos olisi pelannut koko kauden ehjänä. Muodosti runkosarjan lopussa kovan junnukentän Eliaksen ja Tuksun kanssa. Massaa kun saa lisää, tulee olemaan ihan hemmetin kova pelaaja, tulee tekemään kovat pisteet kyllä. Sopimus -25 asti. Ei vielä änäri sopparia, mutta eiköhän se kohta jo tule.

Elias Vilen - 9
Myös tosi isoja kehitysaskelia. Rikkoi oman piste-ennätyksen ihan heittämällä, teki 31 pistettä runkosarjassa. Tosi hyvä aloituksissa. Oli kyllä tosi näkymätön pudotuspeleissä, oliko se KalPa pelaajan töötti sitten sen verran paha, että pelasi puolikuntoisena? Kaikenkaikkiaan silti tosi positiivinen kausi. Ajoissa tehty jo jatkoa vuoteen -25 asti.

Miika Roine - 8
Taistelun ruumiillistuma. Iso johtaja. Silti odotin kyllä enemmän Roistolta, varsinkin pudotuspeleissä, jäi aika pimentoon, eikä vieläkään tullut sitä uran ekaa pudotuspelimaalia. Kova syömään kiekkoa. Myös pitkä soppari vuoteen -25 asti.

Iikka Kangasniemi - 6 runkosarja - 9 pudotuspelit
Pakko laittaa erillinen arvio, koska oli aivan eri pelaaja pudotuspeleissä. Runkosarja tosi heikko, oli jopa katsomossa, vai oliko vaan loukkia? Tosi paljon ihme ratkaisuja, kunnon neppailua, ja yv:llä ihan lapanen. Sanoin ennen pudotuspelejä että toivottavasti ei pelaa yhtäkään peliä enää.
Onneksi pelasi! Oli ihan jäätävässä vireessä playoffeissa, tämä oli sitä vanhaa kunnon Iikkaa mitä odoteltiin!
Runkosarjassa vain 5 maalia, pudotuspeleissä meidän tehokkain 14 pisteellä. Hienoja maaleja teki, ja muutenkin hienoja suorituksia. Jatkaa uraansa muualla. Pelasi muuten meillä (tähän mennessä) 5 kautta, ja on jo seurahistorian 13. tehokkain pelikaani. Ja ainiin pudotuspelihistorian tehokkain, nousi Laden ohi! Hyvää jatkoa Iikalle.

Tyler Kelleher - 8,5
Tosi hyvä hankita. Ei mahtunut Tapparan kokoonpanoon, mutta oli meillä hyvässä vireessä. Teki 26 pistettä 38 peliin. Pudotuspeleissä 6+1 tehot, oli kyllä KalPa sarjan jälkeen ihan pimennossa. Fanit tulevat muistamaan 3. pelin Kalpaa vastaan ja Kelleherin maalit monen monta vuotta. Tuskin jatkaa meillä, mieluusti ottaisin. Jossain taisi olla huhu että menossa Brynäsiin Allsvenskaniin.

Otto Kivenmäki - 6
Teki uransa ennätyspisteet 24, mutta ei silti lämmitä hirveästi. Näytti pelaavan tosi löysällä munalla joidenkin sanojen mukaan. Olemuksesta paistoi usein pettymys, vitutus, mitä nyt onkaan. Ei lähtenyt ura lentoon meillä. Ei päässyt pelaamaan pudotuspeleissä, eikä olisi ansainnutkaan. Jatkaa uraansa muualla. Nuori kaveri vielä, aikaa on vielä vaikka kuinka, varmasti isossa ja oikeassa roolissa lyö läpi muualla.

Sakke Hämäläinen - 8
Kova taistelemaan ja vääntämään. Heikko aloituksissa edelleen. Tosi hyvä alivoimalla. Paransi piste-ennätystään 2 pisteellä, 24 pistettä. Vahvuudet kuitenkin muualla kuin pisteiden teossa. Ensi kaudeksi vielä soppari meillä.

Lars Bryggman - 8,5
Herra Ketsuppi. Nousi kyllä puolessavälissä kautta viimeistään yleisön suosikiksi. Sai paljon lokaa niskaan, ehkä kaavailtu rooli ja odotukset olivat väärät ja liian isot. Stora Lassen oli kyllä ihan kurko roolissaan. Tosi kova vääntäjä ja möyrijä, ja maalinedus pelaaja, ihan liigan parhaita. Teki lopulta kuitenkin hienosti 14 maalia, ja oli myös hyvä pudotuspeleissä. 9 pistettä joista suurin osa tuli Kalpaa vastaan. Hyvää yleistekemistä. Toivottavasti jatkaa meillä, oli tärkeä osa joukkuetta.

Leevi Tukiainen - 7-
Ei vieläkään sitä läpimurtoa mitä moni odotteli. Runkosarjan lopulla muodosti hyvän Kid-Linen Aatun ja Eliaksen kanssa. Pudotuspeleissä pelasi vain 6 peliä. Veto ihan eliittiä, ei pääse hyödyntämään sitä tarpeeksi, olisi kova ase ylivoimalla. Soppari -25 asti.

Aleks Haatanen - 7
En oikein tiedä mitä mieltä olen kaverista. En tiedä mikä hänen potentiaalinsa oikein on. Hyvä vääntämään ja taklaamaan kokoonsa nähden, mutta viimeistely aika tuhnua. Rouhija roolissa on ihan hyvä, mutta uran alku sai odottamaan hieman isompaa tuloksen tekoa. Soppari -24 asti.

Juuso Jämsen - 6
Ei oikein jäänyt mitään kuvaa, ei päässyt hirveästi pelaamaan. Tehnyt Peliitoissa ja junnuissa hyviä tehoja, ei ole saanut siirrettyä niitä miesten peleihin. Kaipailee kovasti maiseman muutosta.

Konsta Hirvonen - 9-
Uusi mancrush joukkueessa Lassen ja Bloodin lisäksi. Ei mässäillyt tehoilla, mutta roolissa kuin roolissa ihan jäätävän hyvä. Tosi hyvä luistelemaan, kovia taklauksia, tärkeä maali sinne tai tänne välillä, kaikkea mitä fani haluaa nähdä. Toivottavasti jatkaa meillä ensi kaudella, ei vielä sopparia.

Lenni Killinen - 6,5
Vaikka loppukausi oli semi hyvä, edelleen hieman ihmettelen miksi hankittiin. Runkosarja meni aivan ohi, pudotuspeleissä oli hyvä, yllätti kyllä itseni ihan täysin. Ensi kaudeksi soppari.

Niklas Nordgren
Ei arviota, kokoajan klesana.

Jesse Kiiskinen
Vakuutti kyllä sen pienen pätkän, minkä pelasi meillä. Tosi potentiaalinen kaveri. Kiinnostavaa nähdä, millä kierroksella menee änäri draftissa.

Olipahan työ tässäkin. :D Hyvää kevään jatkoa kaikille faneille.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Sekunnin päässä oltiin torstaina siitä, että nyt pelattaisiin juuri parhaillaan Isku Areenalla kauden viimeistä kotiottelua ja kuudetta finaalia. Olisiko Pelicans nyt voittanut Tapparan kotonaan ja siirtänyt ratkaisun vielä seitsemänteen peliin Tampereelle? No niitä voi spekuloida vaikka juhannukseen asti, mutta kausi päättyi torstaina, Pelicans hävisi finaalit mutta muuten oli kauden suurimpia voittoja.

Itse seuraan Pelicansia vähän "kauempaa", en siis kuuluu faneihin enkä läheskään jokaista peliä kauden aikana katso. Silti jos nyt liigajoukkueita listaa jonkinlaiseen suosikki järjestykseen, kyllä Pelicans siellä aika kärkipäässä on. Olen myös pitänyt Lahdesta jotenkin aina kaupunkina, niin ristiriitainen kuin maine onkin monen mielestä.

Ennen kauden alkua en itsekään Pelicansia kovin korkealle listannut, eihän jengi päässyt viime kaudella säälipeleistä edes jatkoon - tosin jännä oli ratkaisu Kouvolassa - eikä joukkue mitenkään ainakaan vahvistuneet.

Runkosarjassa joukkue kuitenkin paransi huomattavasti edelliskaudesta, vaikka itselläni meni jotenkin "tutkan alta" pelikaanin lento. Puhuttiin vaan tamperelaisten mahdollisesta finaalista, Kärppien ja HIFK:n vaisuudesta, Lukon sulamisesta...Mutta niin vaan Pelicans tuli neljänneksi runkosarjassa tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Lähellä silti ettei kausi olisi päättynyt jo puolivälieriin. Tiukka seitsemän pelin sarja KalPaa vastaan, mutta Pelicans osoitti venymiskykyä ja kesti paineet viimeisessä pelissä Isku Areenalla. Vaan ei se nyt niin kaukana olisi ollut, että Kuopio olisi mennyt siitä jatkoon ja Pelicans kesälomalle - ja silloinkin kausi olisi ollut menestys ennakkoasetelmiin ja edelliseen kauteen nähden.

Välierissä sitten Ilveksen piti mennä "varmasti" finaaliin - ja olisi nähty se monien kaipaama Tampereen paikallinen loppuotteluissa. Itsekin tietyllä tavalla olisin sitä toivonut, mutta jos vastakkain on Pelicans ja Ilves, valinta on 10 kertaa 10:stä Pelicans. Ja niinhän siinä kävi, että ylivertainen ennakkosuosikki suli paineisiin - ja toisaalta Pelicans pelasi varmaan kauden parhaat pelinsä juuri oikeaan kohtaan.

Finaaleissa Mansen ykkönen oli myös Suomen ykkönen - siitä ei kahta sanaa. Pelicans teki kuitenkin finaaleista ja varsinkin viimeisestä pelistä kunnon ja rehdin taistelun, mikään ylikävely nämä eivät Tapparalle olleet, vaikka Pelicans vain yhden voiton ottikin. Olisi ehkä ansainnut enemmän, mutta Tappara todennäköisesti silti sen neljä voittoa ensin ottanut.

Erityisen hienoksi Pelicansin tämän kauden teki se, että paitsi menestys oli jotain aivan muuta kuin ennustettiin (ja nimenomaan parempaan suuntaan), niin joukkueessa oli ja on poikkeuksellisen paljon omia pelaajia, jotka vieläpä olivat tärkeissä rooleissa koko kauden ajan.

Siispä - Pelicans, ansaitusti Suomen toiseksi paras seurajoukkue kaudella 2022-23, vain Euroopan ykkönen oli todistetusti parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös