Pelicans kaudella 2014–2015

  • 495 822
  • 1 477
Ei helvetti kuinka ollaan taas pelsufania jatkiksella, loppukauden parhaasta pelaajasta leivotaan ongelmaa. Huh huh, aina tämä jaksaa yllättää. Vaikka olettaisi että kaikki mahdolliset negailut on jo nähty.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laurilaan monet suhtautuvat täällä yllättävänkin negatiivisesti, minkä tietysti ymmärtää heikosti menneen kauden takia. Itse en kuitenkaan ole ollenkaan näin pessimistinen. Hän on kuitenkin osoittanut jo useammalla aiemmalla kaudella olevansa ihan pätevä liigatason puolustaja ja olen ymmärtänyt, että aiemmat kaudet Espoossa ja Kuopiossa olivat ihan mallikkaat? Minusta Hemu lähtee ensi kauteen ihan samalta viivalta muiden kanssa ja sitten katsotaan kenellä kulkee ja kenellä ei. Uusi valmennus ja varmaan uusi pakkipari voivat muuttaa asetelmia paljon. Minulla on ainakin täysi luotto siihen, että ensi kauden suoritus voi ihan hyvin olla perusvarma +-0 tehotilastossa ja siihen sellainen n. 15-20 pistettä päälle. Ja muutama näyttävä lämärimaali.
Piti käydä kurkkaamassa KalPa-kausien tilastoja. En olisi muistanut että pelasi vain vajaat 40 peliä molemmilla kausilla. 92 jäähyminuuttia taitaa kertoa ekasta kaudesta ja roolista puolustuksessa. Laurilan lämäriä odoteltiin ylivoimaan mutta turhan harvoin kovat vedot osuin maalia kohti tai sitten ne jäi matkalle. Luistelu on kankean näköistä eikä vauhdikkaammasta päästä. Kerran kaudessa soolomaali veivaten omasta päästä asti, hyökkäyssinisellä oli jo vauhtia sen verran että sai vielä hassutettua puolustajatkin sekä maalivahdin samalle kahvikupposelle. Oikein roolitettuna takuuvarma liigapakki!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toki omaa maalivahtia katsotaan usein hieman armeliaammin, varsinkin kun kyseessä on tietyllä tavallaan tunteella pelissä esiintyvä yleisön lemmikki, mutta kyllä mielestäni Jereä kohtaan on ihan aiheellista esittää vähän kritiikkiäkin.

Joo, kyllä todella armeliaalta tämä taas vaikuttaa. Myllyniemi on pelannut (kokonaiskuvassa) hyvin koko Pelicans-uransa, mutta silti saa paskaa niskaansa. Ei Myllyniemi liigan paras maalivahti ole, mutta hyvä, kokenut ja tasainen maalivahti, joka sopii hyvin Pelicansiin.

Kuten IcyPredator jo totesi, turha tehdä maalivahdeista ongelmaa.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Jere ja Janne muodostavat mielestäni ihan tarpeeksi toimivan maalivahtikaksikon Pelicans maalille ja itse maalivahtitilanteeseen kaipaisin muutosta ainoastaan peluutukseen, jotta saataisiin selvyys Janne kyvyistä pelata liigaa enemmän kuin 4 ottelua kaudessa. Myöskään tämän takia en näe mitään järkeä hakea Jerelle ykköstä tai saman tasoista kakkosta vaan kuormittaa maalivahteja järkevästi.

Itsellä on usko Jannen onnistumiseen ja hyvään tulevaisuuteen mikäli todellinen mahdollisuus annetaan ja annetaan myös mahdollisuus epäonnistumisiin.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nonniin. Nyt aikani mutusteltuani tuota Pelicansin sopimustilannetta ja yleensäottaen pelaajatilannetta, niin aika positiiviselta näyttää. Kaksi hankintaa tarvitaan vielä, jonka jälkeen tuo joukkue on todella uskottavan ja kilpailukykyisen näköinen, nämä olisivat kärkilaituri ja "Glenn". Sentteriosasto tulisi olemaan Pelicansin heikkous, mutta mielestäni kuitenkin ihan tarpeeksi hyvä, jos laiturit ovat huippuluokkaa. Kuitenkin mielestäni Pelicansilla olisi Sopanen, Smotherman, Hakulinen, Mustonen heittää kärkikenttiin laitahyökkääjiksi. Tähän vielä joku Laschin tyylinen "varma" hankinta niin johan on (ei siis välttämättä Ryan itse vaan joku samantyylinen halvempi kaveri). Redenbachin osaa jakaa kiekkoa ihan tarpeeksi hyvin, jos laiturit vaan ovat kohdallaan. Saarenheimo mielestäni menee vielä kakkossentterinä, Mustosen pelatessa sentterinä olivat otteet sen verran haparoivia etten laittaisi Joelia ainakaan ihan heti kauden alusta sentteriksi.

Pakisto näyttää melko modernilta, itse mietiskelin aikaisemmin jonkin oman pään pakin hankkimista mutta ei sellaista tarvitse olla, jos pelataan nopeaa kiekkoa, missä ei tällaisilla hitaamilla maalinedustapakeilla ole kykyä pysyä perässä.

Skenaario A Ketjulotto (Mustonen laidassa):

Mustonen - Redenbach - X
Smotherman - Saarenheimo - Sopanen
Hakulinen - Tyrväinen - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela

Skenaario B ketjulotto (Mustonen sentterinä):

Smotherman - Redenbach - Hakulinen
X - Mustonen - Sopanen
Tyrväinen - Saarenheimo - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela

Pakisto:

Leimu - "Glenn"
Latvala- Tuhkanen
Pietilä - Laurila/Manelius/Hurri

Myllyniemi(Juvonen)

Maalivahdeista jonkun verran puhuttu täälläkin, mutta kyllähän Myllyniemi on aivan riittävä liigantasolle. Väsymystä oli havaittavissa uskomattoman kovan pelikuorman alla menneellä kaudella, ja tämän takia Juvosta tulisi peluuttaa enemmän. Tietenkin Juvosen kehityksen kannalta peliaikaa tulisi saada.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Toimistolla on haku päällä vielä yhdestä pakista ja kahdesta kärkihyökkääjästä. Nuo on pelaajat joita tällä hetkellä etsitään. Näin ollen sinne tulee varmasti yksi laituri vielä, mutta sentterikään ei taida olla pois suljettu vaihtoehto. Aika näyttää. Aika luottavaiset fiilikset on jo tässä vaiheessa.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Skenaario A Ketjulotto (Mustonen laidassa):

Mustonen - Redenbach - X
Smotherman - Saarenheimo - Sopanen
Hakulinen - Tyrväinen - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela

Skenaario B ketjulotto (Mustonen sentterinä):

Smotherman - Redenbach - Hakulinen
X - Mustonen - Sopanen
Tyrväinen - Saarenheimo - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela

Kiitos visioistasi. Kuten näkyy meillä on vain yksi ns. hyökkäävä ja peliä tekemään kykenevä sentteri. Kaikki kunnia mm. Saarenheimolle joka on loistava alivoimadynamo ja jarrukentän keskushyökkääjä mutta ei hänestä parempaa kuin säälejä janoavan joukkueen kärkisentteriksi ja ylivoimaprimusmotoriksi ole. Mustonen tarvitsee toki vastuulista peliaikaa mutta maajoukkuekomennuksestaan huolimatta tässä vaiheessa se ei vielä pidä tarkoitaa kakkoskolmoskentän laituria merkittävämpää roolia.

Miten käy kun Redenbach loukkaantuu joka ei välttämättä ihan utopistinen skenaario historiansa huomioon ottaen ole.

Rosteri kaipaa yhtä kädellistä sentteriä ja mielellään maalinteko-orientoinutta. Näitä "kärki"laitureita meillä on jo ihan riittämiin.
 
Viimeksi muokattu:

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Meillä on tasan yksi "kärki"laituri ja se on Sopanen. Muut ovat enemmän tai vähemmän arpoja.
Rosteri huutaa nimenomaan sitä The Laituria.
Juurikin tämä. Sopasen lisäksi sinne toki ovat tyrkyllä Smotherman ja Mustonen, joiden uskon sieltä paikkansa ottavat, mutta he ovat kysymysmerkkejä. Hyvässä lykyssä noita on nuo kolme, joten vähintään se yks "the laiturin" paikka on auki.

Hakulinen kärkilaiturina ei lähtökohtaisesti voi kauteen lähteä. Anreista näin mututuntumalla tulee hyvin pitkälti Jesse Niinimäki mieleen ja hänen pitäisi nousta Niinimäkeä paljon tasaisemmaksi suorittajaksi mikäli meinaa paikan yläketjuista saada.

Sentterikaupoille lähtisin vasta kun laituriosastolla on riittävä määrä laatua. Saarenheimo on kahdensuunnan sentterinä iha hyvä ja muodosti mm. Sopasen ja Mustosen kanssa hyvän kakkosketjun menneellä kaudella yhteen vaiheeseen. Se voisi olla lähtökohtainen kakkosvitja tulevaisuudessakin.

Ihannetilannehan on toki että saadaan hyökkäykseen vielä "the laituri" ja kiekollinen sentteri, sitä en kiistä. Resursseilla on kumminkin rajansa.
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Resursseilla on kumminkin rajansa.

Vähän huono tilanne itsellä nyt syvälisempään pohdintaan, mutta onko kellään valaistunutta arviota/mutua kuinka paljon siellä resursseissa on tilaa? Jotenkin äkkiseltään laskettuna Saarisella pitäisi olla kohtuu mukavasti pelimerkkejä vielä käytettävissä kahden hyökkääjän ja pakin hommaamiseen.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itsehän en realistisesti usko kärkisentterin hankintaan. Sellaista on suurinpiirtein jokainen liigaseura metsästänyt viimeiset 2-3 kautta ja harva on sitä löytänyt. Sitten ku se löytyy niin KHL vie keskenkauden tai sitten viimeistään kauden päätyttyä. Olisihan se hienoa saada tänne joku taianomainen sentteri mutta en siihen usko. Muutenkin nykyrosteri vilisee senttereitä, tai sellaisia sentteri/laituri kavereita, niin voipi olla ettei Saarinen aktiivisesti edes hae "ykkössentteriä".

Redenbach
Saarenheimo
Paakkolanvaara
Mustonen
Tyrväinen
Hakulinen

Yhteensä Pelicansilla on 12 sopimusta hyökkääjien kanssa. 6 näistä on senttereitä, tai ainakin pystyy pelaamaan myös sentterinä. Puhtaita laitahyökkääjiä toi joukkue huutaa. Mieluiten sitä sateentekijä laituria.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Alkavan kauden joukkue - tai nyt lähinnä tämän hetkiset sopimuspelaajat (uusia vahvistuksia vielä odotellaan) - ovat aloittaneet kesäharjoittelunsa. Kolmen viikon pituinen loma on siis takana päin.
Suikkasen taannoisesta harjoittelufilosofiasta poiketen, tämä Lämsän ryhmä aikoo pitää jääharjoituksia jo toukokuussa (Sol-Areenalla).

Pelicansin kotisivuilla enemmän juttua joukkueen treeneistä. Linkki siihen: Näin treenataan kesällä | Pelicans
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Vähän huono tilanne itsellä nyt syvälisempään pohdintaan, mutta onko kellään valaistunutta arviota/mutua kuinka paljon siellä resursseissa on tilaa? Jotenkin äkkiseltään laskettuna Saarisella pitäisi olla kohtuu mukavasti pelimerkkejä vielä käytettävissä kahden hyökkääjän ja pakin hommaamiseen.
Joukkueesta poistuneet (hintansa mukaisessa järjestyksessä, tai vähän sinne päin):
- Pavel Rosa/Radek Smolenak
- Oskari Korpikari
- Jarkko Immonen
- Timo Pärssinen
- Ilkka Pikkarainen
- Jesse Niinimäki
- Kimmo Koskenkorva
- Tomi Pekkala
- Antti Ylönen
Lisäksi: Miikka Männikkö siirtyi Ilvekseen 10.2.2014 ja Tuomas Santavuoresta maksettiin jonkinlaista korvausta Kerholle 5.11.2013 alkaen.

Joukkueeseen toistaiseksi hankitut pelaajat:
- Jordan Smotherman
- Anrei Hakulinen
- Nico Manelius
- Mikko Lahtela
Lisäksi: Kauden aikana riveihin hankittiin tätä tulevaa kautta ajatellen Juhani Tyrväinen. Keväällä ilmoitettiin jatkot Pietilän, Tuhkasen ja Ritamäen kanssa, joilla kaikilla palkkaa nous(s)ee tuntuvasti, mutta eihän kukaan aikaisemmin näistä ollut kovinkaan kallis. Lisäksi jatkosopparin sai Redenbach.

Joukkueesta on lähtenyt pois kuusi kovapalkkaista tai vähintään kohtuullisesta (eli yli mediaanipalkan, joka oli kaudella 2012/2013 60 000-Euroa) tienaavaa liiga-pelaajaa. Uusista tulokkaista ainoastaan Smothermanin uskoisin menevän tuohon kategoriaan.

Mikäli pelaajabudjetti pysyy samana, niin kyllähän Saarisella pitäisi olla rahaa ihan hyvin kolmen lähtökohtaisesti kovan hankinnan tekoon.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans, Blackhawks
Skenaario A Ketjulotto (Mustonen laidassa):

Mustonen - Redenbach - X
Smotherman - Saarenheimo - Sopanen
Hakulinen - Tyrväinen - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela

Skenaario B ketjulotto (Mustonen sentterinä):

Smotherman - Redenbach - Hakulinen
X - Mustonen - Sopanen
Tyrväinen - Saarenheimo - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen/Lahtela


Ketjulotto on kivaa, vaikkakin uutta tiedotettavaa toimistolta ei ole vähään aikaan kuulunutkaan!

Yllä hyvää pohdintaa tulevan kauden ketjuista. Pohdinnoissa liikkuvana palasena, ketjuja "sekoittavana" pelaajana, voidaan pitää Mustosta. Kuitenkin voisi olla hyvä pitää Mustonen kasvamassa laiturina vielä ainakin vuosi? Muutenkin Mustosen ominaisuudet soveltuvat laituriksi paremmin kuin sentteriksi! En myöskään osaa pitää nuorempaa Tyrväistä menestyvän joukkueen sentterinä, vaan hänen ominaisuutensa tulevat paremmin joukkuetta hyödyttävään käyttöön ns. power forwardina!
Smotherman voisi soveltua Sopasen passien sisäänsurvojaksi, eli Radekin korvaajaksi?

Eli tässä OMA hahmotelmani ketjuiksi:

Hakulinen - Redenbach - Mustonen
Smotherman - XXX - Sopanen
Tyrväinen - Saarenheimo - Alanne
Ritamäki - Paakkolanvaara - Pöyhönen / Lahtela

Sitten vielä ihan heittona...
Jos me oikeasti haluamme omia junioreita mukaan joukkueesen, ja U20 kisoihin, niin heille pitää antaa mahdollisuuksia! Ilman miesten pelejä kisoihin ei taida olla asiaa...?
Viime kauden A.n kippari, Hannes Björninen, sopisi ominaisuuksiltaan tuohon kakkosen keskelle XXX:ksi! Nöyrä joukkuepelaaja, joka tekee hommia molempiin suuntiin! Ja ainakin panostaa lajiin tosissan! Pelasi muuten kevään U20 Tsekin turnauksessa yhden matsin pakkina, ja palkittiin ottelun parhaana suomalaispelaajana...!
 

Saucer

Jäsen
Sitten vielä ihan heittona...
Jos me oikeasti haluamme omia junioreita mukaan joukkueesen, ja U20 kisoihin, niin heille pitää antaa mahdollisuuksia! Ilman miesten pelejä kisoihin ei taida olla asiaa...?
Viime kauden A.n kippari, Hannes Björninen, sopisi ominaisuuksiltaan tuohon kakkosen keskelle XXX:ksi! Nöyrä joukkuepelaaja, joka tekee hommia molempiin suuntiin! Ja ainakin panostaa lajiin tosissan! Pelasi muuten kevään U20 Tsekin turnauksessa yhden matsin pakkina, ja palkittiin ottelun parhaana suomalaispelaajana...!

Hyvää pohdintaa! Björnisen suhteen ei tosin kannata liikaa osotuksia kasata, todella suuri juttu kaverille olisi jos tulevalla kaudella pääsisi edes Peliittojen kakkosketjun sentteriksi. Ehdottomasti näytönpaikkaa sopii antaa paikan tullessa, mutta vakkarirooliin on monella juniorilla vielä pitkä matka. Aikaa on.
 

Purezone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täällä lähes kaikilla (itseni mukaanlukien) noissa ensi kauden kokoonpanopyörittelyissä Smotherman on sijoitettu vasempaan laitaan, mutta viime kaudella kaveri pelasi vasemmalla sekä oikealla laidalla. Saa nähdä kummalle puolelle Lämsä kaverin sijoittaa, riippuu varmasti tuosta tulevasta The Laiturista. Tällä hetkellä voi vaikka pyöritellä tälläset kentät jo voimassa olevista soppareista:

Hakulinen - Redenbach - Smotherman
Mustonen - Saarenheimo - Sopanen
Alanne - Lahtela - Tyrväinen
Ritamäki - Paakkis - Pöyhönen
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun katselee näitä ketjukoostumuksia, niin mielestäni pelsuilla on todella mielenkiintoinen rosteri ihan valmentajaa myöden. Näin ei ollut viime kaudella tähän aikaan ja ensimmäinen kausari jäi tästä syystä ostamatta. Hallillakin tuli käytyä luvattoman vähän. Tänä vuonna täytyy kausari hankkia ja olla mukana harjoituspeleistä lähtien.

Hakulinen - Redenbach - Smotherman
Mustonen - Saarenheimo - Sopanen
Alanne - Lahtela - Tyrväinen
Ritamäki - Paakkis - Pöyhönen

Kun katsoo esim. tätä koostumusta, niin eihän tuo top-6 paikoista taistele millään, mutta se on silti mielenkiintoinen.

Ensimmäisessä kentässä on Redenbach, joka vaikuttaisi Lahdessa löytäneen tasaisuuden ja ammattimaisuuden. Onnistuessaan ja terveenä pysyessä 50 pistettä on realismia. Laidoilla on sitten kaverit joiden en ole koskaan nähnyt pelaavan, mutta paljon hyvää olen kuullut. Erittäin mielenkiintoisia seurattavia jo ensimmäisistä harkkapeleistä lähtien.

Toisessa kentässä on viime kauden yllättäjä Mustonen. Viime kesänä haastatteluissa kaveri mainitsi kauden tavoitteekseen murtautua pelsun rosteriin. Päätti kauden maajoukkue leiritykseen. Mikäli saa nyt terveenä treenata kesän ja sama kehitys jatkuu saadaan jouluna pelätä KHL-siirtoa tosissaan. Mustonen ja hänen kehityksensä ehdottomasti kauden mielenkiintoisempia asioita. Saarenheimo ei niinkään mielenkiintoa herätä, mutta Sopanen kylläkin. Pelasi pitkästä aikaa ehjän kauden ja otti askeleen kohti liigan eliittiä. Etenkin fyysisyys oli lisääntynyt merkittävästi edelliseen kauteen verrattuna. Onko kehitystä tapahtunut edelleen jollain osa-alueella ja tuleeko lopullinen läpimurto?

Kolmannessa kentässä tulee todennäköisesti pelaamaan Alanne ja Tyrväinen. Lahtela on täysin tuntematon kaveri, joten en osaa sanoa hänen mahdollisesta pelipaikasta mitään. Ehdottomasti mielenkiintoista seurattavaa jo kesästä lähtien. Tyrväinen on pelityyliltään viihdyttävä pelaaja joka uppoaa itselleni hyvin. Ärsyttämistä, raatamista ja kovia taklauksia. Alanne puolestaan on nuori ja nopea pelaaja. Siinä melkein kaksi tärkeintä ominaisuutta Liigassa pelaavalle yksilölle. Väläytteli viime kaudella maalintekotaitoaan. Nuori, nopea, kehityskelpoinen ja tämän vuoksi mielenkiintoinen tapaus.

Nelosessa on sitten Paakkolanvaara ja Pöyhönen. Paikkansa sementoineet ja takuuvarmia suorittajia. Hyvänä vastapainona näille kehittyville yksilöille ja voidaan laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Ritamäki on tässä kentässä se mielenkiintoinen tapaus. Pelasi hyvän kevään ja asenne tuntuu olevan kohdillaan. Löytyy myös nopeutta, kokoa ja röyhkeyttä ajaa maalille.

Tämä nyt on tälläinen alkukesän optimaalinen näkemys tämän hetken hyökkääjistä. Joukkue on jo nyt kiinnostava ja se on hyvä lähtökohta. Kokoonpano varmasti kokee vielä muutoksia ja toivonkin vain, että tulevat pelaajat eivät ole mallia Koskenkorva, Männikkö jne. jotka vievät paikan näiltä nuorilta tuomatta mitään lisäarvoa joukkueelle.
 

Purezone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jesse Rohtla saapuu pelicansin vahvuuteen tällä viikolla

Mikäli pitää paikkansa niin tässä sitten varmaan Lahtelan lisäksi se toinen rotaatiopelaaja. Tämän jälkeen pitäisi vielä olla 2-3 pelaajaa tulossa, eli Korpikarin korvaaja sekä ykköskorin laituri ainakin. Näiden lisäksi en pahoittaisi mieltäni kiekollisesta kakkossentteristäkään.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Tomi Lämsän mietteitä pelaajahankinnoista Etelä-Suomen Sanomissa.

Toteaa mm. että lopulliset päätökset saattavat siirtyä lähemmäs syksyä. Joukkueen tilannetta ja tarpeita tarkastellaan jokavuotiseen tapaan vielä pitkälle kevääseen.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahden Pelicans Oy on tehnyt 1+1 sopimuksen Tsekkipuolustaja Tomas Kudelkan (27-v) kanssa, sekä vuoden sopimuksen hyökkääjä Jesse Rohtlan (26-v) kanssa. Viime kaudella Kärppien A-nuoria edustaneen maalivahti Toni Eskelisen (19v) kanssa on tehty 2+1 sopimus.

Tomas Kudelka Pelicansiin | Pelicans
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös