Pelicans kaudella 2012–2013

  • 905 398
  • 2 171

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Suikkasen niskaan teidän ei kannata tätä paskaa laittaa. Syy on täysin sen joka on joukkueen kasannut ja epäonnistunut täydellisesti pelaajahankinnoissa. Teillä ei ole rosterissa yhtään ykköskorin pelaajaa ja kun kaikki pelaajat ovat vielä Suikkasen vaatimalle pelityylille täysin vääriä niin tässä on lopputulos.

Joo se on selvää, että joukkueen kasannut henkilö on epäonnistunut. Itse olen kuitenkin ollut siinä uskossa, että yleensä päävalmentaja päättää pääsääntöisesti pelaajahankinnoista. Jos sinulla on semmoista tietoa, että Pelicansissa homma on mennyt toisin, niin kerro ihmeessä tarkemmin.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Suikkasen niskaan teidän ei kannata tätä paskaa laittaa. Syy on täysin sen joka on joukkueen kasannut ja epäonnistunut täydellisesti pelaajahankinnoissa. Teillä ei ole rosterissa yhtään ykköskorin pelaajaa ja kun kaikki pelaajat ovat vielä Suikkasen vaatimalle pelityylille täysin vääriä niin tässä on lopputulos.

Oletatko tosiaan, että SM-liigassa hankitaan joukkueisiin pelaajia, joiden hankintaa päävalmentaja ei olisi siunaamassa? Valoja päälle!

Kai Suikkanen on ollut rakentamassa tuota nippua, joten kyllä paska kuuluu hänenkin niskaansa. Ensin kasaa mieleisensä joukkueen, eikä sitten saa sillä tulosta aikaan. Moni päävalmentaja olisi saanut jo kenkää hänen tilanteessaan, mutta erinomainen viime kausi on tässä tilanteessa Suikkasen pelastus. Ja voi tuoda jopa jatkoa seurassa.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jos aletaan katsomaan pitkällä tähtäimellä niin samalla voitaisiin lyödä ensikaudelle jo ne kaverit kiinni, joiden pitämisessä on järkeä. Loppukausi voitaisiin pyhittää Juvosen sisäänajoon. Myllyniemi ja Kuusela on nähty.

Hyökkääjistä jatkoja Jormakalle, Paakkikselle, Sopaselle, Isomäelle ja Ritamäelle. Smolenak lähtenee muille maille aika varmasti. Pakeista Junlandille ja Hurrille jatkot. Seikola voidaan päästää muualle.

Näille kavereille sitten loppukaudelle isot minuutit.

Tuskaista on, joo. Voi olla, että on myös tukkoista tauon Suikkasen mankelin jäljiltä. Vaikka kuinka ketuttaakin, niin en silti pistäisi puolta joukkuetta pihalle. Muuten käy ensikin kaudelle samat mitä tällä kaudella kävi.

Maalivahdit:

Akuutisti tarvitaan ykkösvahti, eikä Juvonen ole sellainen. Todennäköisyys on todella pieni, että Juvosesta olisi ensi kauden komeetaksi.

Myllymäki on varmasti ensimmäisenä liipasimella. Ei ole oikein onnistunut tänä vuonna ja on sen verran vanha, että turha roikottaa mukana. Ei jatkosopimusta.

On makukysymys mitä Kuuselan kanssa pitäisi tehdä. Ei ole koskaan ollut mikään huippulahjakkuus, mutta toisaalta kehittynyt joka vuosi kovalla työnteolla. Jos ensi vuoden 2.vahtia mietitään, niin pitäisin ennemmin Kuuselan kuin Juvosen.

Oma arvio: Tämä kausi alkaa olla tässä, mutta viimeistään ensi kaudelle pitäisi kiinnittää "the ykkösvahti".

Puolustus:

Seikola elää hyökkäyspään tehoista. Viime kaudella Seikola pääsi loistamaan, tällä kaudella on ollut varmasti merkattu mies. Ei ihan riittävän hyvä ykkös YV-pakiksi, mutta jos jonkun saisi siihen rooliin, niin Seikolakin varmasti heräisi henkiin. En siis luopuisi miehestä mikäli saataisiin pakkien roolitus paremmaksi. Mahtuisi ainakin minun ensi kauden kakkospariin. Sopimusoptio ensi vuodesta taitaa olla Pelicansilla.

Richmond saa minun puolestani vaihtaa maisemia, vaikka kuinka petraisi keväällä. Voi olla, että vuoden totuttelun jälkeen dominoi euroopan kaukaloita, mutta on ainakin nykyisen valmentajan pelitapaan täysin soveltumaton ja ainakin omiin odotuksiini nähden ollut puolustajista suurin pettymys.

Toinen pettymys on ollut Korpikari. Hankittiin top-4 pakiksi ja on ollut samalla tavalla koomassa kuin koko muukin joukkue. Kertoi jossain antamassaan haastattelussa syksyllä, että asuu perheensä kanssa Espoossa. Vähän antaa sillä sellaisen palkkasoturi-kuvan itsestään. Missään nimessä ei ole täyttänyt ajateltua roolia. Loppukauden on mielestäni oman sopimuksensa kanssa tryout-tilanteessa ja mikäli parannusta ei tapahdu, niin vaihtakoon osoitetta vaikka onkin sopimus vuoteen 2014.

Pappa Latvala on aivan uskomaton. Nykyisessä joukkueessa aivan liikaa vastuuta kaikesta. Tämän kauden menee vielä 4.-5. pakkina, mutta ensi kaudella (mikäli jatkaa) niin selkeästi jo 3.parissa se kokeneempi, joka voidaan nostaa ylemmäksi paikkaamaan loukkaantumisia.

Junlandista hankala sanoa mitään. Pelasi vain muutaman pelin. Päättäköön ensi vuoden valmentaja tarvitaanko vai ei. Kevät toimii tietynlaisena tryoutina.

Ylönen, Juutilainen, Hurri ja muut kisaavat minun paperissani ensi vuoden paikasta 6. pakiksi. Näistä pitäisin mieluiten Hurria, koska on oma poika ja nuori.

Juutilaisen paikkaa joukkueessa en voi ymmärtää. Ylösellä on tiettyjä apuja, mutta totuus on, että hänet voi korvata oikeastaan milloin vain jollain koodinimi "tuukkamäkeläkunnossa"-pakilla, joka pitää oman tonttinsa puhtaana ja antaa helpon ensimmäisen syötön.

Oma arvio: Tälle ja ensi kaudelle pitää löytää 1. ja 2.pakki, jotka eivät petä. Sen jälkeen nykyisistäkin pakeista saa ihan eri tavalla irti.

Hyökkäys:

Jaa-a mistäköhän alottaisi:

Neloskentän rakentaisin Paakkolanvaaran varaan, joka on köyhän miehen Heino. Homma sujuu varmasti Pöyhösen kanssa ja toisella laidalla voisi vuorotella joku miehistä Isomäki, Ritamäki tai Joku-uusi-mäki Peliitoista tai omista junnuista.

Sekä Paakkolanvaara, että Pöyhönen paikkaavat loistavasti loukkaantuneita ylemmissä ketjuissa, jos on aivan pakko. Tärkeintä olisi kuitenkin varjostaa jompikumpi vastustajan kahdesta ensimmäisestä kentästä pimentoon.

Kolmoskentän keskelle on varmasti kaavailtu Immonen (sopimus 2014). Mielestäni erittäin riittävä siihen rooliin. Taitava ja luotettava. Tavi luultavasti tulisi viihtymään suurimman osan ajasta vierellä. Kolmas pelaaja kentällisessä on myös sementöimättä.

Tämän kentän ensisijainen tehtävä on hoitaa oma roolinsa +-0.

Ykkös- ja kakkoskentän kohdalla antaisin isoimman luudan lakaista. Tässä listani missä järjestyksessä haluaisin pelaajista eroon jo tämän kauden aikana:

1) Esposito. Itseluottamus on täysin kadoksissa ja hätäilee valtavasti kiekon kanssa. Tällä hetkellä SM-liiga on liian kova sarja. Pääsee kyllä maalintekomestoille, mutta siihen se jääkin. Ei missään nimessä nykyisessä kunnossa voittavan joukkueen ykkös- tai kakkossentteriainesta ja alempiin ketjuihin aivan liian köykäinen.

2) Pärssinen. Itselleni ainakin ollut kova pettymys. Voi olla, että on kevään lapsi ja on vasta saamassa itsensä kuntoon. Kahden vuoden suora sopimus on osoittautumassa järjettömäksi.
Nyt kun on kunnossa, niin voitaisiin saada jonnekin myytyä/annettua. Jos kuitenkin jatkaa ensi kaudella, niin sitten kolmoskenttään Tavin kanssa pelaamaan +-0 -roolia. Timo pystyy kuitenkin paikkaamaan loukkaantumisia ylemmissä kentissä, joten siltä osin voi olla jotakin käyttöä.

3) Pikkaraisen motivaatio ja liike on tuntunut hieman parantuneen, mutta samalla on ollut keskari-episodia niin kaukalossa kuin huhujen mukaan kaukalon ulkopuolella. Kuntoutus näemmä kestää ja kestää. Ei mitään asiaa kahteen ekaan kenttään ja liian kallis alempiin. Tuskin halutaan jatkavan ensi kaudelle, joten jos pleijaripaikka karkaa, niin voisin luopua.

Sitten lista pelaajista, jotka haluaisin jatkavan ensi kaudella kahdessa ensimmäisessä kentässä:

1) Jormakka ja/tai Vili Sopanen. Molemmista on hyötyä vain hyökkäyspäässä, joten ovat hyvin toistensa kaltaisia ja kilpailevat samasta pelipaikasta. Kumpikaan ei minusta kuulu ensisijaisesti ykköskenttään, mutta kakkosessa ovat kunnossa ollessaan hyvinkin käyttökelpoisia. Vili on kallis ja oikukas, mutta oma kasvatti. Jormakalla taas alkaa pysyä kiekko vauhdissa mukana ja on varmasti edullisempi. Molemmilla sopimus katkolla, joten jos hinta-laatusuhde kohtaa, niin jatkoa.

Näyttää melko pahalta, sillä muista tämän hetken 1.- ja 2. kentän pelaajista tuskin kukaan jatkaa - joko omasta tai Pelicansin halusta.

Oma arvio: Jotta olisi mitään toivoa tälle kaudelle, niin homma huutaa kahta dominoivaa sentteriä. Yksi sisään, yksi ulos -taktiikan mukaisesti tällöin Espositon sopimus luultavasti puretaan.

Sitten pitäisi saada Smolenak jatkamaan loppukausi. Radek osaa kuitenkin laittaa limpun todistettavasti rysään. Jos NHL-lakko jatkuu koko kauden, niin koittaisin päästä Pärssisestä ja Pikkaraisesta eroon ja hankkia kevääksi laidoille jotain oikeita vahvistuksia kahteen ensimmäiseen kenttään. Sillä ehkä saataisiin homma toimimaan. Painotus sanalla ehkä.

Kaiken kaikkiaan homma vaikuttaa melko toivottomalta. Jos tästä noustaan, niin talvisodan ihme on pientä.

Ensi kausi

Jos halutaan menestystä hinnalla millä hyvänsä (lue: mestaruus), niin kaikki lähtee siitä, että meillä on sellainen valmentaja, jolla nykyiset puutteet saadaan korjattua. Jos nykyisen tilanteen kääntää positiiviseksi, niin nyt jos koskaan olisi mahdollisuus ajaa kerralla jonkin valmentajan luottopelaajat avainpaikoille.

Nämä avainpaikat ovat 1. ja 2. sentteri, ykköspakkipari ja maalivahti. Tähän listaan voi vielä lisätä, että meilä on tilaa vielä muun muassa 1.kentän ratkaisijalaiturille ja valmentajalla on mahdollisuus tuoda vielä oman AV-spesialistin kolmoskenttään.

Koska rahaa ja kunnianhimoa on, niin sellainen kombo saattaa yhtäkkiä kiinnostaakin korkeammankin profiilin valmentajia.

Toinen tie on sitten lähteä ajamaan Bluesin ja Jokereiden tavoin koko organisaation pelitapaa junnuista lähtien, jolloin saattaa tulla muutama laihempi vuosi, mutta pitemmällä aikavälillä saataisiin pysyvyyttä aikaiseksi. Itse veikkaan, että tämä jälkimmäinen aletaan ajamaan sisään vasta muutaman kauden jälkeen.

Summa summarum:

Tämä kausi vaatii isoa korjausliikettä ja ehkä jättäisin sen jo tekemättä. Keskittyisin jo ensi kauden joukkueen kokoamiseen jo valitun valmentajan ympärille yllä mainituin ehdotuksin.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Suikkasen niskaan teidän ei kannata tätä paskaa laittaa. Syy on täysin sen joka on joukkueen kasannut ja epäonnistunut täydellisesti pelaajahankinnoissa. Teillä ei ole rosterissa yhtään ykköskorin pelaajaa ja kun kaikki pelaajat ovat vielä Suikkasen vaatimalle pelityylille täysin vääriä niin tässä on lopputulos.

Hei ei meilllä oo Virmasta täällä..ainakin haastatteluiden perusteella Suikkanen vaikuttaa sen verran suorapuheiselta kaverilta, että luulisi saavan suunsa auki pelaajahankinnoista. Kaitsu on ostanut paskaa tänä vuonna..olisko jopa eka kerta kun itse kasaa joukkueen?

Niin mahtava pelaaja kun Latvala onkin, niin alkaako tällä kaudella harhasyöttöjä ja koomailuita tulemaan vähän useammin?
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Suikkasen eväät on täällä katsottu, se on fakta,uutta valmennusta putkeen !

Mua alkaa pelottaa ajatuskin siitä, että joku muu luotsaisi tuota paskanippua. Varmat karsinnathan siitä seuraisi. Kun vielä tuo lockout kestäisi koko kauden, niin sieltä saattaisi joku TuTokin porhaltaa ohi...

Onneksi Kaarna ja hallitus päättävät päävalmentajasta, etkä sinä.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Mua alkaa pelottaa ajatuskin siitä, että joku muu luotsaisi tuota paskanippua. Varmat karsinnathan siitä seuraisi. Kun vielä tuo lockout kestäisi koko kauden, niin sieltä saattaisi joku TuTokin porhaltaa ohi...

Onneksi Kaarna ja hallitus päättävät päävalmentajasta, etkä sinä.

En itsekään usko, että Suikkasen kenkiminen auttaisi tilannetta juurikaan, mutta ei päävalmentajan vaihtaminen sitä voisi paljon heikentääkään. Kahdeksasta viimeisestä pelistä Pelicans on ottanut 3/24 pistettä. Kyllä päävalmentajallakin on syytä olla peili aika lähellä.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En itsekään usko, että Suikkasen kenkiminen auttaisi tilannetta juurikaan, mutta ei päävalmentajan vaihtaminen sitä voisi paljon heikentääkään. Kahdeksasta viimeisestä pelistä Pelicans on ottanut 3/24 pistettä. Kyllä päävalmentajallakin on syytä olla peili aika lähellä.

Niin potkitaan valmentaja pihalle vaan pelkästä potkimisen ilosta. Kyllä tuolta kentältä niitä johtajia kaivataan. Latvala on sellainen, mutta nykyisessä joukkueessa mies on auttamattoman yksin. Puhun nyt siis pelkästään pelillisistä johtajista.
 

miree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Niin potkitaan valmentaja pihalle vaan pelkästä potkimisen ilosta. Kyllä tuolta kentältä niitä johtajia kaivataan. Latvala on sellainen, mutta nykyisessä joukkueessa mies on auttamattoman yksin. Puhun nyt siis pelkästään pelillisistä johtajista.

Pisteiden valossa olisi täydet perusteet valmentajanvaihdokselle, mutta niinkuin Dvozak yllä kirjoittaa, ongelmat on kentällä. Kärkiosaaminen ja johtajuus on täysin kateissa, tai sitä ei ole ollenkaan. Ensijaisesti kurssia pitäisi saada käännettyä pelaajamuutoksilla, toisinsanoen ykköskorin äijiä sisään.
 

Fordél

Jäsen
Tätä Pelicansin soppaa on vaikea arvioida tarkemmin kun kaikki on mennyt totaalisen pieleen jo jengiä kasatessa. Oikeasti, en edes muista koska viimeksi olisi epäonnistuttu näin totaalisesti jengin kasaamisessa. Yksikään täksi kaudeksi hankittu uusi pelaaja ei ole onnistunut. Antti Ylönen taitaa olla paras hankinta, mutta yhdellä Ylösellä ei kovin pitkälle ratsasteta. Jopa niinkin varma nakki kuin Oskari Korpikari on epäonnistunut. Ei ole flopannut, mutta ollut pettymys.

Hyvä niin, koska flopanneiden lista on ilman Korpikariakin järkyttävä: Jere Myllyniemi, Danny Richmond, Angelo Esposito, Lee Goren (pelillisesti ok, mutta ilmeisesti muuten floppi), Ryan O´Marra, Jari Kauppila ja Timo Pärssinen. Eihän mikään jengi kestä sitä, että ykkösveska, kaksi kärkisentteriä, pari kärkilaituria ja kärkipakki floppaavat. Ei mikään. Edes Suikkanen ei pysty taikomaan tästä paskasta edes huonoa keskinkertaista konvehtia.

Eli en voi sanoa, että Suikkasen valmennuksellinen kupla on mihinkään puhjennut, koska sitä on täysin mahdotonta arvioida tämän katastrofin keskellä. Hän kuitenkin kantaa vastuun joukkueen kasaamisesta ja siinä on hän on mennyt aivan totaalisen metsään, tehnyt kera Saarisen, Kaarnan ja kumppanien jonkinlaisen Suomen ennätyksen. Pitäisikö sen takia kantaa vastuu ja erottaa Suikkanen, vaikea sanoa.

Helppo on kuitenkin sanoa, että ihan helpolla tätä katastrofia ei korjata. Jostain pitäisi lähteä liikkeelle ja se on ykkösveska. Myllyniemi pois ja tilalle ykkösveska. Tämä rauhoittaisi varmasti koko viisikon pelaamista. Sitten Espositon vaihto kunnon ykkössentteriin ja edes se Sopanen takaisin kokoonpanoon niin ehkä tästä voisi jotain vielä tulla.
 

kumiplus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siinä mennään pahasti metsään jos tämän hetken joukkuetta ollaan korjaamassa uudella maalivahdilla. Olihan meillä oli vähän aikaa Antti Niemi maalissa, ei auttanut yhtään. Hommataanko seuraavaksi Ryan Miller?

Hyökkääjistössä on pahoja puutteita tällä hetkellä. Myönnettäköön, että niitä puutteita ei ole helppo korjata. Uusi molari ei sen sijaan auttaisi tällä saralla yhtään. Bad habits away!
 

Fordél

Jäsen
Siinä mennään pahasti metsään jos tämän hetken joukkuetta ollaan korjaamassa uudella maalivahdilla. Olihan meillä oli vähän aikaa Antti Niemi maalissa, ei auttanut yhtään. Hommataanko seuraavaksi Ryan Miller?

Hyökkääjistössä on pahoja puutteita tällä hetkellä. Myönnettäköön, että niitä puutteita ei ole helppo korjata. Uusi molari ei sen sijaan auttaisi tällä saralla yhtään. Bad habits away!

Joonas Kuusela on pelannut ihan hyvin ja menee hyvänä aisaparina, mutta ei Joonaksella kuuhun mennä. Myllyniemestä ei näytä valitettavasti olevan mihinkään ja Juvoseenkaan ei voida vielä luottaa, joten joku sinne pitäisi mun mielestä hankkia. Toki ykkössentteri on kaiken a ja o ja kaikista tärkein hankinta.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lukko ja TPS korjasivat hyökkäyspään ongelmat palkkaamalla NHL-pelaajia. Jyp pysäytti tappiokierteensä palkkaamalla Errerin joka sitten heti toi 2 sarjapistettä. Pelicanssin pelaajamateriaali on tällä hetkellä yksinkertaisesti liian heppoinen sm-liigaan enkä käsitä miksei helpotusta haeta NHL-pelaajista, kun sellaisia on kerrankin tarjolla. Kauaa ei kannata odotella, koska säälipleijaritkin karkaavat hyvää vauhtia ja yleisökato tulee olemaan ihan konkreettinen. Vitkuttelu johtaa nyt siihen, että lompakko keveneekin yleisökadosta eikä pelimiesten palkoista.

Piste(et) Tapparapelistä vaatii ihmeen. Valmentajaa vaihtamalla ei voiteta mitään, heppoinen pelaajamateriaali ei muutu siitä miksikään. Kaikki energia ja raha täytyy nyt suunnata joukkueen vahvistamiseen ja nopeasti. Alkuunsa mielellään 2 kärkisentteriä tai sitten sena+laituri ja Immonen kokeilemaan kakkosen keskelle. Laidoille meillä on sentään heittää kavereita, joilla on jotain näyttöjä viimekaudelta ihan Pelsuissakin (Rade,Jormakka,Pikkis,Vili). Saarenheimo - Esposito ovat suht kevyesti liigan heikoin kärkisentteriduo. NHL ei tule alkamaan ihan heti, joten ei muutakuin haaskalle...
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Joukkueeseen tarvitaan nyt itseluottamuksen palauttajia. Niitä on tarjolla, vaikka sitten vain vähäksi aikaa.

Ei ole vaikea yhtälö. Tähän loppuun voisin kiroilla, harmi vain että kohtuullisen kelvollinen kotikasvatukseni estää sen.

Perkele.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Jossain määrin tekisi mieli herättää enemmälti keskustelua siitä (vaikka asiaa onkin ketjuissa sivuttu), miksi Pelicans -organisaatio tyri niin totaalisesti tämän kauden pelaajahankintansa. Seuran pelaajabudjetti kun ei kuitenkaan ole liigan pienimpiä.

O'Marra, Goren, Esposito, Pärssinen, Kauppila, Saarenheimo, to be continued....

Nukkuiko organisaatio onnensa ohi hopeahuumassa kun olisi pitänyt olla pelaajamarkkinoilla aktiivinen ja sitten jouduttiin tyytymään jämäpelaajin ainakin ulkkarivahvistusten osalta. Ja kuka yleensä vastasi rekrytoinnista. Vastasiko Suikkanen yksin vai kuiskutteliko joku korvaan? Jos esimerkiksi Goren on tiedetty "hankalaksi" persoonaksi senkin selvittäminen luulisi olleen yhden puhelinsoiton etäisyydellä. Miehelle kuitenkin haluttiin maksaa yli 200 000 euroa. En edes halua tietää mitä Pärssiselle maksetaan.

Huonoon tuuriin en usko. Epäammattimaisuuteen kyllä vaikka Suikkasen arvostelu jonkinasteinen tabu onkin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jossain määrin tekisi mieli herättää enemmälti keskustelua siitä (vaikka asiaa onkin ketjuissa sivuttu), miksi Pelicans -organisaatio tyri niin totaalisesti tämän kauden pelaajahankintansa. Seuran pelaajabudjetti kun ei kuitenkaan ole liigan pienimpiä.

Huonoon tuuriin en usko. Epäammattimaisuuteen kyllä vaikka Suikkasen arvostelu jonkinasteinen tabu onkin.

Kimi Räikkösen tapaan vanhojen asioiden kaivelu ei auta yhtään, vaan pitää keskittyä tähän hetkeen. Nyt tarvitaan vahvistuksia tätä ja mahdollisesti jo ensikautta ajatellen(toivottavasti ainakin toimistolla keskitytään toimintaan selittelyjen sijaan).

Ainoastaan toimisto ja valmennus voi kertoa mikä meni pieleen, täällä on oikeastaa aivan turha arvailla syitä. Keväällä voidaan sitten vetää yhteen mikä meni kaudella pieleen, jos meni sillä kaikkihan on vielä mahdollista, joskin kokoajan epätodennäköisempää.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kimi Räikkösen tapaan vanhojen asioiden kaivelu ei auta yhtään....


Mielestäni tässä ei ole kysymys vanhojen kaivelusta vaan nykyisten toimintamallien kyseenalaistimisesta. Esimerkiksi onko valmentaja oikea henkilö scouttamaan ja rekrytoimaan pelaajat vai pitäisikö siinä olla siihen tehtävään enemmän asioista perillä oleva. Korostan vielä sitä, että minulla ei ole tietoa kuka on vastuussa näistä lapasista jotka parhaillaankin pelaavat. Vahva epäilys toki.

Minulla ei ole tietoa kuinka muissa joukkueissa toimitaan. Sen tiedän että tällä kaudella tässä asiassa Pelicansissa epäonnistuttiin.

Mutta kuten jo totesin. Suikkasen osaamista ei millään osa-alueella näköjään saa kyseenalaistaa tai tulee mies laidan takaa ja pahoittaa mielensä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mutta kuten jo totesin. Suikkasen osaamista ei millään osa-alueella näköjään saa kyseenalaistaa tai tulee mies laidan takaa ja pahoittaa mielensä.

Ei tässä mieltä kukaan pahoita, mutta vaikka kirjoitat kirjan aiheesta niin ei se muuta enää mitään. Hankinnat meni pieleen ja sillä selvä. Toimistollahan tähän ongelmaan reagoitiin jo aikoja sitten, kun Saarinen palkattiin urheilutoimen johtajaksi, tavoitteena lienee hankintojen osumatarkkuuden parantaminen. Nokka on siis eteenäpäin ja toivottavasti saadaan uusia ja nimenomaan parempia pelaajia seuraavalla kerralla.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sen verran alkaa korpeamaan tämän hetkinen paska-kiekko mitä Pelicans esittää että ne surffailijat viimeisetkin helvettiin tosta joukkueesta.

Richmond - McBain ainoa pakkipari joka pelaa liigassa vaaditulla tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Jos Pelicansin umpisurkeasta tilanteesta haluaa kaivaa hyvät puolet esiin niin ainakin se on selvää että näin umpipaskan viikonlopun jälkeen Kaarnan on kyllä ihan PAKKO käyttää tuleva viikko sen liigapelaajan mitat täyttävän ykkössentterin etsintöihin. Ja sehän ei tietenkään riittäisi vaan vielä pitäisi metsästää toista varmaa nimeä hyökkäyspäähän.

Kauppilasta sen sijaan voisi jo luopua, mies on näyttönsä antanut ja niiden perusteella on pelkkä turhake meille. Samoin Espositosta olisi päästävä eroon mutta kuinka ihmeessä.

Ykkössentteri työsulkupelaajien markkinoilta ja toinen varma hyökkääjä jostain päin Eurooppaa. Siinä olisi toimistolle tavoite suoritettavaksi marraskuun loppuun mennessä

Kyllä kaikki paska lähtee tällä hetkellä siitä että avaavat syötöt pompahtelevat milloin luistimiin, millon ohi lavasta = tarvitaan pelinrakentaja, playmaker, köyhän miehen Lasch, you name it.

Toivon sydämestäni että toimiston puolella ei olla menty paniikkiin vaan nyt lähdetään määrätietoisesti kärkymään pelaajamarkkinoille niitä tekijöitä tähän saamattomaan ryhmään. Jotain on tehtävä, pelkkä positiivinen asenne ja harjoittelu ei enää riitä. Joukkueeseen on nyt tultava iso muutos tai muutoin loppukaudelle on turha asettaa minkään sortin tavotteita.

Noh, katsotaan miten tilanne tästä etenee... Näinkin surkealle syyskaudelle tää viikonloppu oli ehdoton pohjanoteeraus. Voiko tästä enää alemmas vajota?
 

freely

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Wolverhampton, Barcelona, FC Lahti...
Tuo Goren potkiminen tuntuu aina vain hölmömmältä tässä tilanteessa, kun tilalle ei heti saatu ketään! Ymmärtäisin tuon potkimisen jos olisi valmiiksi ollut kiikarissa "vahvistus", nyt joukkue lähinnä vain heikkenee lisää ja riveihin nostetaan Kauppila ja valitetaan ettei ole muita. Pojoja menetetään tasaista tahtia ja samalla säälirajakin alkaa karata yli kymmenen pisteen päähän.

Tuo Kenth:n toteamus puolen vuoden takaisesta osuu kuin nyrkki silmään. Loppukevät ja alkukesä ihmeteltiin kun ukkoa lähti tasaisesti joukkueesta, mutta tilalle ei ilmoitettu tulevan ketään. Jälkiviisaana voi vain ihmetellä mitä toimistolla puuhailtiin, kun lähes kaikki päästetiin lähtemään ja silti nykyinen pelaajabudjetti on sitä luokkaa että olisi varmasti pystytty kilpailemaan muutamista lähtijöistä rahan suhteen.

Silti on sanottava, että Pelicansin kriisistä vastuun kantavat Kaarna ja Suikkanen, jotka käsittämättömällä tavalla jättivät hyödyntämättä viime kauden loistavan pr-arvon siirtomarkkinoilla. Pelicans yksinkertaisesti myöhästyi ja nukkui onnensa ohi, peräti kahteen kertaan.

Kuulin omin korvin, kun eräänkin SM-liigaseuran tj hämmästeli Pelicansin tilannetta toukokuussa, kun Hodgmanin ja Luttisen lähdöt olivat jo selvät, Lasch ja Järvinen lähtökuopissa, Koskiranta ei kelvannut ja Wärnin kanssa sukset olivat menossa ristiin. Pelaajamarkkinat olivat jo kärkivonkaleiden osalta tyhjät ja Pelicansilla pakka täysin levällään. Kyseinen tj totesi, että hän ei ymmärrä, mistä Kaarna ja Suikkanen aikovat taikoa riittävän tasokkaat tuuraajat, kun parhaat on jo viety.

Jokainen voi myös miettiä, käytiinkö Timo Pärssisestä veristä kilpailua siirtomarkkinoilla. Tai Jere Myllyniemestä. Tai Jari Kauppilasta.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tappara pelin jälkeisiä mietteitä Suikkaselta:

"- Kyllähän tähän miehiä tarvittaisiin ja haluttaisiin. Se on ihan selvä asia. Tällä hetkellä ei vaan riitä, Suikkanen mietti pelaajavahvistuksia.

- Vahvistuksille on tehty tilaa. Kyllähän meillä on mennyt nämä ihan munilleen, mietti Suikkanen lock out-pelaajien hankkimista Lahteen."

Lienee siis NHL:stä apuja tulossa. Hyvä niin.

Esposito ei ollut tänään vahvuudessa enää mukana, pelit nyt jo vihdoin pelattu? Tosin jos Esposito on huhutun halpa mies niin meneehän se sitten reservissä.
 

Caston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jatketaan ilmeisesti siitä, että hallitus kokoontuu maanantaina aamulla. Mitä siitä sitten seuraa niin ei mitään hajua. Kuhan eivät Suikkasta ulostaisi, sillä mielummin nekin rahat laitetaan uusiin pelaajiin. Kyllä Kaitsu sitten hoitaa, kun ratkaisijoita saadaan kehiin.

Saas nähdä vieläkö McBain surffailee mukana tiistaina. Tai olisiko edes vähän ammattimaisempi ote paikallaan.

Onhan tässä yritystä ollut hankkia koko kauden vahvistuksia,mutta eivät ole ukot täkyyn tarttuneet (Lindgren,Somervuori). Nyt vuorossa NHL avut. Kyl tää tästä!
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Joo, toivottavasti eivät Suikkasta laita pihalle, koska nekin rahat voidaan sijoittaa parempiin pelaajiin. Kuten ylempänä sanottiin, niin paremmilla palikoilla Suikkanen luotsaa joukkueen parempaan iskuun ja tähän on vahva usko!
Kirjoittelen muuten ensikertaa jatkoaikaan, joten terve vaan kaikille kanssa kirjoittajille :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös