Pelicans kaudella 2004-2005

  • 60 333
  • 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

gilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Canadiens
Valmennusjohdosta puhuttaessa tämä Matikainen ei todellakaan tule kysymykseen.
A junnujen tilastojen katsominen pelkästään riittää, ei riitä äijän kyvyt edes a.ssa koko kaudeksi saatikka sitten liigassa rupusakin hinaamisessa playoff joukkueeksi.
A ei ole kai voittanut loppusarjassa kuin hännänhuippu Ässät, vaikka syksyllä pisteitä tuli kaikilta joukkueilta ja junnut olivat sarjassa aivan kärjen tuntumassa.
Tolvanen tai Kapanen penkin taakse, niin voidaan edes odottaa jotain ensi kaudelta.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Tänään oli taas mukava lukea ESS:ää ja miettiä Kaanien todella taitavissa käsissä olevaa tiedotuspolitiikkaa. Nykyinen päävalmentaja, joka ei jatka hommassaan, antaa kommnetteja siitä kuin mielenkiintoisia Pelicansin uudet valmentaja kuviot ovat. Ei siis voi olla näin hanuri meinikiä. Perusjutuilla tämä homma saataisiin kuosiin, mutta lausuntoja antaa koko kauden pilannut kaveri, jolla ei ole mitään uskottavuuden siementäkään. Joku roti näihin hommiin.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti laituri
Tänään oli taas mukava lukea ESS:ää ja miettiä Kaanien todella taitavissa käsissä olevaa tiedotuspolitiikkaa. Nykyinen päävalmentaja, joka ei jatka hommassaan, antaa kommnetteja siitä kuin mielenkiintoisia Pelicansin uudet valmentaja kuviot ovat. Ei siis voi olla näin hanuri meinikiä. Perusjutuilla tämä homma saataisiin kuosiin, mutta lausuntoja antaa koko kauden pilannut kaveri, jolla ei ole mitään uskottavuuden siementäkään. Joku roti näihin hommiin.

Samaa lueskelin minäkin. Miten Sihvonen pystyy edes antamaan tommosta kommenttia. "Odotettavissa on mielenkiintoinen ratkaisu, Sihvonen myhäili". Ei saatana! Tostohan voi kuvitella jo vaikka mitä. Sihvonen kakkonen ja joku muu ykkönen? Ei kai vaan Sihvonen ykkönen ja joku toinen kakkonen. Miten h********* sitä jätkää ei nyt saada sieltä mahdollisimman pikaisesti ulostettua pilaamasta koko hommaa.

Ei toi voi olla kyllä Kososellakaan ihan hanskassa. Sen verran sekaisin on koko organisaatio. Kuka rauhoittaisi tilanteen ja laittaisi perusasiat kuntoon?
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Viestin lähetti Fläppis
Ei toi voi olla kyllä Kososellakaan ihan hanskassa. Sen verran sekaisin on koko organisaatio. Kuka rauhoittaisi tilanteen ja laittaisi perusasiat kuntoon?

On kyllä tuntunut "amatöörien puuhastelulta" koko organisaation toiminta läpi kauden. Kävinpä oikein Pelicansin kotisivuillakin ja siellähän otsikoitiin mm. "Kärpät murskari Pelicansin", muttei mitään viimeaikaisista pelaajasiirroista (pl. Kauppila). Tiedotuskin on siis melkein kunnossa.

Nyt kyllä tarvittaisiin jonkin sortin bisnes-enkeliä pelastamaan lahtelainen kiekkoilu. Peräänkuuluttaisin tässä rahakasta uutta omistajaa tyyliin Abramovich, sillä ehkei tämä säästölinja tuo yleisöä halliin tämän kauden jälkeen.

EDIT: Juu olihan siellä silloin näköjään Philippin ja Lephartin siirto Kauppila-uutisen alla, muttei Koivusta saatikka Rämöä. Ehkä weppimaasteri ei ole sitten töissä viikonloppuina. Mutta haluan edelleen valittaa sivujen ylläpidosta :) Kärpät murskari löytyy edelleen.
 
Viimeksi muokattu:

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Viestin lähetti NallePyh


EDIT: muttei Koivusta saatikka Rämöä. Ehkä weppimaasteri ei ole sitten töissä viikonloppuina. Mutta haluan edelleen valittaa sivujen ylläpidosta :) Kärpät murskari löytyy edelleen.

Kylläpä nämäkin löytyy
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieman muuttunut tilanteet, kun viimeksi ensi kautta pohdin.

Sentteritilanne olikin jo hetken todella hyvällä mallilla. Nyt on asia toisin, kun Kauppila ei Pelicansissa jatkanut, ja Keinäsen paluutakin pitäisin aika epätodennäköisenä. Toni Koivusesta on kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta mieluummin siihen kakkosketjuun. Kolmoseen jättäisin Ville Hirvosen. Mies kuitenkin tehnyt kohtuulliset pojot melko pienestä roolista huolimatta. Nelosketjuun sitten omista junioreista kaveri.

Kahden ensimmäisen ketjun laitureita taitaa nykyjoukkueesta löytyä korkeintaan kaksi. Hannus ja suurella varauksella Daniel Widing. Toni Saaristahan varmaan sinne on kaavailtu, mutta eiköhän hänen taso ole jo nähty Pelicansissa, ei riitä. Kolmos- ja nelosketjun laitureita nykyisestä porukasta löytyy ensikin kaudelle.

Puolustus on sitten se osa-alue, joka vaatisi suuria muutoksia. Paappanen ja Heiskanen ilmeisesti nyt ovat ainoat ensi kauden sopimuksen omaavat kaverit, kuulopuheiden mukaan myös Grönholm. Myös Kireniä pitäisin varmana ensi kauden puolustuksessa. Korkeavuori ja Heino lienevät ensi kauden kaavailuissa. Näiden kuuden pakin eteen tarvitsisi löytää pari kovemman luokan puolustajaa. Vähintään yksi ja toinen sitten perusjyrä kakkosketjuun.

Maalivahdit pitäisin rahatilanteen huomioon ottaen nykyisinä. Siis, että Rämö tulee HPK:sta.

Sitten vielä se valmentaja. Jos vaihtoehdot ovat Tolvanen tai Matikainen. Niin ehdottomasti Tolvanen.

Yhteenvetona: Tälle kaudelle ei hankita, kuin laatua ja jämät otetaan jo valmiiksi Pelicansissa vaikuttavista kavereista.
Toivelistalla: LAATUVALMENTAJA, Laatusentteri, kaksi laatulaituria ja pari laatupakkia.
 

gusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Reipas, Reipas-Lahti, Pelicans
Mainitsit monta kertaa viestisi lopussa laatu sanan. Millähän ihmeen keinolla Lahteen saadaan laatua jos ainoa laatu mikä täällä vaikuttaa on Tiimari laatu? Kyllä tämä kausi on jo suurelta osin sössinyt tulevankin kauden. Kuka uskaltaa tulla pelaamaan seuraan jolle veikkaillaan jo tällä hetkellä konkurssia medioissa?

Laatua voidaan saada ainoastaan siten, että pyrimme värväämään esim. mestiksestä pelaajia joilla voisi olla jonkinlainen mahdollisuus nostaa itsensä jonkinlaiselle tasolle jopa liigassa. Näitä tuskin on ja jos on niin eiköhän vetovoimaisemmat seurat kuten jypht ja saipa vie nekin :)

Eli tätä rataa ensikauteen.

PS. Jos omistaisin kausikortin niin yrittäisin saada oman osani myydyistä pelaajista. Tuote ei vastaa yhtään sitä mistä alkukaudesta oli puhetta joten kuluttaja-asiamiehelle valittamaan! Kuka uskaltaa olla ensimmäinen? Mahdollisuus päästä "arvaajan" palstoille?
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Myönnettäköön, että ihan tämänluokan ulostusoperaatioon ei allekirjoittanut ollut varautunut. No toisaalta voisi ajatella, että säästettiin kaikki mitä pystyttiin. Ongelmana vaan on, että loppukaudeksi ei sitten ole lipputuloja kuin kausarin ostaneet ja epämääräinen (pieni) määrä muuta porukkaa. Siinä mielessä tapahtuneilla kaupoilla toivoo todella olevan myös taloudellista hyötyä seuralle.

Itse näkisin tämän hetkisen tilanteen sellaisena, että enää ei kannata hankkia yhtään kehityskelpoista toivotaan toivotaan tapausta. Tämä jo sen takia, että nykyisen organisaation avut moisten löytämiseen ovat heikon ja naurettavan välimaastossa. Toinen ko. linjaa vastustava tekijä on valmennuksen kädettömyys saada porukkaa edes omalle tasolleen. Nyt kun ensikauden valmentajakuviota edelleen haudotaan ja annetaan tämän hetkisen pellen antaa mitä ihmeellisimpiä lausuntoja, on enemmän kuin vaikeaa hankkia sitä uskottavuutta, jota ensikauden yhteistyökumppaneita hankittaessa olisi välttämätöntä omata.

Olettaen, että NHL:n lakko toteutuu, on enemmän kuin outoa todeta lähes suoraan, että ulkolaisia ei joukkueeseen välttämättä tule. Ilmeisesti luotetaan siihen, että mahdolliset NHL-ukot syrjäyttävät tarpeellisen määrän kotimaisia pelureita, jotta niiden joukosta saadaan valkattua rosteriin sopivat.

Jaa-a, syvällä kynnetään, joten nyt vaadittaisiin niitä visioita ja ajatuksia. Ensimmäisenä sinne rihkaman ja krääsän loisteenseen soisi saatavan selkeä kuva siitä, että edes Pehmosta päästäisiin pikimmiten eroon. Loisi jonkinlaista merkkiä siitä, että kurssia edes yritetään oikaista.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pekka Jalonen kirjoittelee taas hienosti lahtelaisen kiekkoilun puolesta Iltelehdessä. Miehellä taitaa olla jotain henkilökohtaisia kaunoja seuralle kun jaksaa kirjoitella noita kolumnejaan. Kyllä me vielä näytetään kaikenmaailman Jalosille. Yhtään ei ole pohtinut syitä huonoihin tuloksiin, yhtään ei ole pohtinut muuta kuin tätä kautta. Hän ei ole ottanut huomioon, että Pelicans on ollut kaksi kautta ilman kunnollisen ammattitaidon omaavaa valmentajaa.

Jalosen kannanotto oli suora vetoomus liigalle Pelicansin poistamiseksi sarjasta. Hyvä että näitä lyöjiä riittää. Hesalaisten seurojen kannattajana Jalosen on helppo toitottaa roskalehdessä mikä joukkue pitää ajaa pois liigasta. Itse uskon Pelicansin osalta parempaan huomiseen. Tehdyt pelaajakaupat ovat olleet nykysääntöjen mukaisia ja tähtäävät parempaan ensi kauteen.

Jalosen syvimmät tarkoitusperät eivät ole selvillä. Täytyy jättää omaan arvoonsa kyseisen herran juttelut. Taitaa miehellä olla todellinen pelko, että Pelicans nostaa vielä lähitulevaisuudessa "pojan" ylös. Lieneekö 6-2 voitto Jokereista kirvoittanut Jalosen kirjoittamaan taas mainoita juttujaan. Eihän mies sanonut mitään uutta jutussaan (vrt. viime viikon Veikkaaja). Lyödään lyötyä...onneksi on ihmisiä, jotka voivottelun sijasta tekevät asioille jotain.

Jos Pelicans menee konkurssiin niin sitten menee...Jalonen vain pelkää ettei menekään.
 
Viimeksi muokattu:

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No niin, sitten olisi aika päivitettyjen rosteri pohdintojen aika. Kaikki pelaajat joilla on myös ensikauden kattava sopimus löytyvät täältä: http://www.pelicans.fi/?id=lue_lisaa&uutinen=121

Puolustus:
Tärkein asia tällä hetkellä on, että Santeri Heiskanen jatkaa myös ensi kaudella. Hyvä niin. Tällä hetkellä näyttäisi, että vain Toni Kirenillä ja Tero Paappasella on myös ensikauden sopimus. Sille alueelle siis toivottavasti haetaan vahvistuksia. Paappasen tilanne on hieman kimurantti. Hän ja Aki Heino ovat molemmat saman tyylisiä pelaajia, joten tarvitaanko molempia myös ensikaudella? No, jos löydämme jonkun hyvän kiekollisen pakin niin molempia ei mielestäni kannata pitää, toisaalta eihän niitäkään ole koskaan liikaa... Grönholm luultavasti jatkaa kehitystään ja tarvitseekin pakkiparikseen jonkun kokoneen ja rauhallisen pelaajan (Kakko?). Piston ja Reimarin tarve puolustuksessa on vähentynyt Korkeavuoren tulon myötä. Joten pakki parit:

Mr. X - Mr. 2X/Heino/Paappanen
Grönholm - Kakko?
Heiskanen - Kiren
Korkeavuori - Heikkinen/Pisto/A-jun.

Eli kaksi tai kolme puolustajaa pitäisi jostain hommata. Ja mielummin sellaisia, jotka ovat urheilullisia, hyviä luistelijoita, kiekko pysyy lavassa, niittejä antavia ja myös hyvä kuti olisi plussaa. Näitähän löytyykin niin helposti, varsinkin kaaneille...

Hyökkäys:
Hirvonen, Hannus, Widing. Siinä tämän kauden parhaat onnistujat ja siitä hyvästä ensi kauden sopimus rehottaa taskussa. Toni Koivunen on joukkueen selkeästi paras sentteri, ainakin tällä hetkellä ja olisi hyvä saada hänelle joku taidoiltaan samaa luokkaa oleva kaveri jakamaan vastuuta. Jämsen saa jatkaa, koska pisteitä on tullut ihan hyvin ja muutenkin asenne kohdillaan, on motivoitunut pelaamaan Pelsuille. Eikä niitä laitureita olisi muutenkaan hirveästi Jämyn tontille tarjolla.
Ketjut:
Mr. 3X - Koivunen/Mr. 4X - Jämsen
Hannus- Koivunen/Mr. 4X - Widing/Mr. 5X
Jäske - Hirvonen - Widing/Niinikoski
Niinikoski - Makkonen/Ju./Je. Saarinen - Santavuori

Eli yhteenvetona tarvittaisiin 2-3 pakkia, 2-3 hyökkääjää ja maalivahti osastolle voitaisiin harkita vahvistuksia, joten työtä riittää Jormalla ja Kerttulalla...
 
Viimeksi muokattu:

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Ja HN lähde oli? IS Veikkaaja? Vai joku muu?
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Jep jep sieltähän sinä sen olet saanut tietää. Helkovaara kertoi siis sen AnuS aukkoselle ja se sitten sulle. Heräsitkö se jälkeen ja päästit kissan ulos?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
HN olet varmasti siinä suhteessa oikeassa, että seuran talous on enemmän kuin kovilla, eikä konkurssin uhkaa voida täysin sulkea pois. Tai mahdollista velkasaneerausta. Samoin yhtiö on hakenut kaiken aikaa lisärahoitusta tai omistajan vaihdosta ja täytyy toivoa vaihdoksen myös toteutuvan.

Pelicansin taustat (omistajat yms.) ovat vain siinä asemassa, että konkurssi ei oikeastaan ole vaihtoehto eli tarvittava lisäraha hoidetaan sitten jollakin keinolla sisään seuraan. Tässä voi myös sanoa että lähdettä ei valitettavasti voi paljastaa.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti laituri

Pelicansin taustat (omistajat yms.) ovat vain siinä asemassa, että konkurssi ei oikeastaan ole vaihtoehto eli tarvittava lisäraha hoidetaan sitten jollakin keinolla sisään seuraan. Tässä voi myös sanoa että lähdettä ei valitettavasti voi paljastaa.

Näin on, eli rahaa on muuallakin kuin Kososella. Ja sitä varmasti pumpataan seuraan jos ja kun tarve vaatii.

Mutta tilanne on synkkä, eihän sitä voi kiistää. Budjetista jäädään ja on jääty 25-30 tuhatta e per kotipeli, ja ukkojen vuokraamisesta tulevat tulot taitavat mennä kokonaisuudessaan tämän loven paikkaamiseen.
 

gusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Reipas, Reipas-Lahti, Pelicans
Pistähän HN kaikki tiedot samantien esille. Tämä on turhaa epätoivoisten fanien kiusaamista.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Paska puhetta

HN, voin kumota täydellisen ankan, jonka näppäimistäsi päästit. Puheet palkkaturvasta ovat täyttä paskaa. Nyt on hyvä aika vaihtaa tietolähteitä . Kaikki muu onkin ollut pielessä, muttei liksat.
 

Helge

Jäsen
Mikko Mäkelä palaamassa Suomeen (Kiekkolehti 5/2004)

Siinäkö ratkaisu Pelicansin valmentaja pulmaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti HN
Pelicansilla on lisäksi aika paljon pelaajapalkkoja maksamatta tältä kaudelta. Esimerkiksi Shayne Toporowski on joutunut asioimaan Palkkaturvan kanssa.

Mitä eikö Ilves maksa palkkoja ?

No kuitenkin myötätuntoa täältä suunnalta Lahteen. Koittakaa jaksaa. Täällä painitaan myös talouden kanssa. Vielä Lahtikin sieltä nousee.
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Re: Paska puhetta

Viestin lähetti HN
Toporowskilla on saatavia Pelicansilta, ja niin on muillakin pelaajilla.

Yleensä palkkoja ei makseta yhdellä kertaa, vaan osissa. Käytäntö on myös tuttu muualtakuin kiekkomaailmasta. Työssä olevat ihmiset usein tietävät tämän. Joten luultavasti Topon palkkoja ei kaikkia olla vielä maksettu, siihen uskon ja sulatan sen...
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Viestin lähetti HN
Whatever. Eihän mulla mitään tietoa ole ennenkään ollut...

Aikasempia "tietojasi" sen enempää kommentoimatta. Kuka tahansa voi lukea aina niin luotettavista iltapäivälehdistä kuinka
huonosti pelsuilla menee, ei siihen tarvita mitään luotettavia tietolähteitä sm-liigan hallituksesta.

Kapa76:lle kiitos sympatioista. Ainaista aaltoliikettähän tämä on.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aivan sama kellä on ja mitä saatavia. Eipä ole suljettuliiga tehnyt sitä mitä piti. Liiga auki ! (2075 <-we are realistic)
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uusi omistaja?

Radio 99:n tietojen mukaan Pelicans on asetettu myyntiin ja Kososen mukaan uusi omistaja löytyy idästä tai lännestä...

No, jaahas. Mitäköhän tästäkin pitäis ajatella? Noh, katellaan jos vaikka saatais jotain tietoo..
 

#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans.
Siis kertokaa miten on mahdollista, että Pelicans tekee tästä kaudesta niin isot tappiot kun nyt vaikkaajat sun muut roskalehdet toitottavat? Sm-liiga.fi:n mukaan Pelicansin kotiottelujen yleisökeskiarvo on tällähetkellä 3206 katsojaa, ja eikös tavoite ollut 3300 tai 3400 katsojaa? eikä tuo kovin paljoa kerkiä enää laskea. Jos pelaajakaupoista saatiin se reilu 200 000€ niin minkälaisen matematiikan mukaan tästä kaudesta tulee tappiota?

Eikös Ässät ollut vastaavassa tilanteessa viimekauden jälkeen, eli kaksi edellistä kautta oli mennyt taloudellisesti käsittääkseni vielä huonommin kuin kaaneilla ja vielä näyttäävät liigassa pyörivän.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Pohjoinen, itä, etelä, länsi.. koillinen, kaakko, lounas, luode..

Siinähän yrittävät myydä. Itse joukkuehan ei ole minkään arvoinen. Kunhan joku ottaa ne velat vastuulleen.

Hullu on se suomalainen, joka tuollaisen ottaa itselleen. Ei minkäänlaista pelaajapohjaa, organisaatio on hoidettu paskasti ja markkina-aluekaan ei ole paras mahdollinen.

Tietysti on mahdollista, että veli venäläinen tykkää lahtelaisesta jääkiekosta.. Siellähän vaikuttaa jo yksi ulkomaalainen pelaaja-agentti, jonka äijiä on viime aikoina paljon siirtynyt Venäjän liigaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös