Pelicans-Blues To 13.1.2005

  • 5 767
  • 48

Bandana

Jäsen
Pelicans-Blues To 13.1

Avataan nyt tästäkin sitten ketju kun kukaan ei sitä ole vielä tehnyt.

Yllättävän hyvillä fiiliksillä tähän peliin lähdetään tämän päiväisen tiedoituksen johdosta. Pelillisesti nyt ei ole mitään positiivista tapahtunut, mutta jospa nyt sitten?

Blues on jäänyt kuudessa viime pelissä neljästi nollille. Lassila, Vehanen, Thomas, Vokoun.. Onko nyt Stathosin vai Rämön vuoro?

Positiivinen seikka on se että Pelicans voitti Jokerit, joten joukkueella ei ole tappioputkea menossa. Blues kun häviää aina tappioputkissa uiville joukkueille. Ei sillä, häviäähän Blues kaikille muillekin.

Maalivahtikysymys on mielenkiintoinen. Oksa vai Myllyniemi? Rämö vai Stathos? Vaikea sanoa. Oksa on ollut koko talven vahva mutta Myllyniemi pelasi loistavasti tiistaina. Rämö taas oli liekeissä Hartwallilla mutta haluaako Pelicans kokeilla juuri saapunutta Stathosia?

Edelliset kohtaamiset. Pelicans voitti alkusyksystä Lahdessa rankkareiden jälkeen. Varsinainen peliaika 1-1. Blues voitti sitten myöhemmin Espoossa 5-1.
 

sammyc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jees.

Nyt olisi Espoon kannalta pakkovoiton paikka, mikäli uskalletaan edes säälipleijareista vielä unelmoida. Tehoja kaivattaisiin, muiltakin kuin Macleanilta, joka on kaksi bluesin viimeistä maalia tehnyt. En edes muista milloin joku muu olisi maalin tehnyt, saati millon oltaisiin edes sitä ennen maali tehty? Myöskin tuo tyhmien 10min. käytösrangaistuksien ottaminen saisi loppua tähän otteluun. Tulosveikkauksena 1-4 Bluesille, maalit tekeepi Maclean 2, T.Elomo ja Haakana.

Toivotaan parasta, Espoolaisten kannalta.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin, nyt on sitten yhdestä etapista päästy eteenpäin, tämän on pakko piristää joukkueen ilmapiiriä, ja paljon. Toivottavasti tästä eteenpäin nähdään vain iloisen näköistä kiekkoa.

Kyllähän tästä jos mistä pelistä ne kolme pistettä on pakko ottaa.
Kohnilta kaipaisin pitkästä aikaa kunnon onnistumista, vähintään kolmen pisteen peliä. Donitsilta kaivataan myös tehoja. Josko Wilsonkin saisi hanan auki nyt?

1-4 Bluesille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Asennetestiksi ovat Pelicansia viime aikoina väittäneet, mutta kyllä se vain niin on, että Bluesin kohdalla kyse on enemmästäkin. Tämä on matsi, jota ei saa missään nimessä hävitä. Eli vähän kuin SaiPa-matsi viime viikonlopulta. Sen tuloshan oli mitä mainioin, joten ellei joukkue pelannut jollain kierolla tavalla toimaria ulos, oli ko. tappio vain jengin huonoutta.

Niin tai näin, ehkä myös väärinpäin, on Meidän Blues tänään huomattavasti helpomman haasteen edessä. Vaikka kiekkoja poimisi kreikkalainen korkeakoulutettu, olisi hänen edessään kentällisen verran muiden liigaseurojen ylijäämäpelaajia estämässä maalintekoa. Vaan eipä silti, Pelicansin Jokeri-voitto osoitti jengin pystyvän kaiken natsatessa kohdalleen voittamaan myös kärkijoukkueita. Kun Bluesia näihin ei voi laskea edes hyvällä tahdolla tai Pyhällä Hengellä, ollaan tilaanteessa, jossa Blegin tappio on hyvinkin mahdollinen. Pelataanhan matsi vieläpä vieraskentälläkin.


Koska Sakic ei edelleenkään pelaa, en lähde katsomaan vierasmatsia. Sakiciton ja pian Ruututon Blues vie kuitenkin pelin lukemin 1-3. Meidän Bluesin maalintekijöinä toimivat Donitsi, Elomo ja Määttä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Nää on taas näitä pelejä mistä pitäisi ottaa helpot pisteet hyvällä pelillä. Ottelu tulee olemaan sekavaa kiekkoa ja tasaista vääntöä viimeiseen minuuttiin asti. Hienouksia ei tulla näkemään eikä kyllä Bluesin voittoakaan. Pelicans vie 3-2.

Tämä kaikki vain sen takia, että nyt tuntuu kerrankin hyvältä, kun organisaatio on menossa oikeaan suuntaan ja tunnelin päässä näkyy valoa. Sillon Blues pettää.
 

E-lomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESPOON BLUES, Carolina Hurricanes, SF 49ers
Joukkueiden kokoonpanot:

Pelicans:

31 Karri Rämö, Maalivahti
50 Dave Stathos, Maalivahti AK

1. kenttä
6 Olli Korkeavuori, Vasen puolustaja AK
92 Erik Kakko, Oikea puolustaja AK

19 Jussi Saarinen, Vasen laitahyökkääjä AK
94 Toni Koivunen, Keskushyökkääjä AK
40 Toni Saarinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
16 Antti-Pekka Lamberg, Vasen puolustaja
52 Topi Lehtonen, Oikea puolustaja

10 Tommi Hannus, Vasen laitahyökkääjä
24 Sami Salonen, Keskushyökkääjä
14 Daniel Widing, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
27 Mikko Mäenpää, Vasen puolustaja
62 Jani Honkanen, Oikea puolustaja

9 Petri Koskinen, Vasen laitahyökkääjä
34 Ville Hirvonen, Keskushyökkääjä
44 Ville-Matti Koponen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
2 Toni Kiren, Vasen puolustaja
26 Henri Heino, Hyökkääjä

28 Kari Sihvonen, Vasen laitahyökkääjä
91 Jesse Welling, Keskushyökkääjä
8 Mikko Niinikoski, Oikea laitahyökkääjä


Blues:

1 Jere Myllyniemi, Maalivahti AK
39 Mika Oksa, Maalivahti

1. kenttä
21 Tero Määttä, Vasen puolustaja AK
44 Mika Lehtinen, Oikea puolustaja AK

10 Donald MacLean, Vasen laitahyökkääjä AK
13 Markku Hurme, Keskushyökkääjä AK
17 Ladislav Kohn, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
32 Kari Haakana, Vasen puolustaja
22 Rami Alanko, Oikea puolustaja

49 Teemu Elomo, Vasen laitahyökkääjä
16 Olli Ahonen, Keskushyökkääjä
85 Niko Nieminen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
4 Janne Jalasvaara, Vasen puolustaja
42 Arto Laatikainen, Oikea puolustaja

12 Joni Töykkälä, Vasen laitahyökkääjä
78 Kari Kalto, Keskushyökkääjä
28 Lauri Tukonen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
24 Mika Niskanen, Vasen puolustaja
6 Tommi Pelkonen, Oikea puolustaja

19 Antti Pihlström, Vasen laitahyökkääjä
23 Jarkko A. Immonen, Keskushyökkääjä
82 Matti Näätänen, Oikea laitahyökkääjä
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
En voi kyllä tajuta pelicansin ajatuksia. Vuokrata nyt Hifkistä vähintääkin epävarma maalivahti ja pistää samantien ohi hyvin pelanneen oman junnun. Onko tässä nyt taustalla jotain mitä en tiedä, mutta näin kaukaa katsottuna ei jären häivää tuossa touhussa, kun taloustilannekin on mikä on.. Jokatapauksessa luotan Pelicansin "yllätykseen", vaikka uskoa tiputti tuo Stathosin peluutus. Onnea pelicaaneille!
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Dunkkuun Bluesille 3-1 Bluesin ainokaisen heittä Joe Sakic (Malone-Kolanos).


Hianoa on,ei voimuuta sanoa...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ja Jalasvaara taas säheltämässä siellä, voi luoja tuota pakistoa. Lintunen saisi pistää sieltä samantien 3 jätkää liitämään ja vaikka pari barrymorea tilalle.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Eddie
En voi kyllä tajuta pelicansin ajatuksia. Vuokrata nyt Hifkistä vähintääkin epävarma maalivahti ja pistää samantien ohi hyvin pelanneen oman junnun.

Rämö on hyvin nuori, tuskin täysi-ikäinen. Vaikka kundi on juuri nyt kuuma kuin hellakoukku, ei ole mitään järkeä peluuttaa junnua ihan loppuun. Stathosin pää jos kestää, niin ihan hyvä runkosarjaveskarihan se on.

Peli päättyy 3-2 rl. Voittorankkarin veivaa Widing.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Huono juttu että Stätoos on maalissa. Rämöllä 3 päivää edellisestä pelistä ja hyvä vire päällä, joten tuskin on tässä vaiheessa vielä väsynyt. Tänään Rämö ja seuraavassa pelissä Stathos, näin olisin ehdottanut. Stathos imee tänään muutaman helpon, 2 kuukauden tauko edellisestä pelistä ei voi olla näkymättä, jos Blues pääsee laukomaan maalivahtia kohti pelin aikana.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Eddie
En voi kyllä tajuta pelicansin ajatuksia. Vuokrata nyt Hifkistä vähintääkin epävarma maalivahti ja pistää samantien ohi hyvin pelanneen oman junnun. Onko tässä nyt taustalla jotain mitä en tiedä, mutta näin kaukaa katsottuna ei jären häivää tuossa touhussa, kun taloustilannekin on mikä on.. Jokatapauksessa luotan Pelicansin "yllätykseen", vaikka uskoa tiputti tuo Stathosin peluutus. Onnea pelicaaneille!

Kun kerran Stathos on nyt kuuden ottelun ajaksi IFK:lta saatu, kannattaa häntä varmasti maalillakin kokeilla. Rämö on pelannut loistavasti, mutta valmennusjohdossa on saatettu ajatella, että Stathosille on parempi paikka aloittaa kotona Bluesia vastaan, kuin lauantaina Tampereella. Tampereella saattaa sitten olla jälleen Rämön vuoro.

Koska Stathos hankittiin nimenomaan antamaan lepoaikaa Rämölle, niin nyt sitä annetaan. Jos Rämöä nyt peluutettaisiin joka pelissä, niin mitä hyötyä Stathosin lainaamisesti edes olisi? Luukkua osaa varmasti aukoa myös puolikuntoinen Suomalainen.

Taloustilanteeseen Stathosin vuokraamisella ei ole vaikutusta, sillä Pelicans ei maksa hänestä vuokraa euroakaan.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti Shejbal
Kun kerran Stathos on nyt kuuden ottelun ajaksi IFK:lta saatu, kannattaa häntä varmasti maalillakin kokeilla.
Koska lainan tarkoitus on antaa Stathosin näyttää myyntikelpoisuutensa, liittyy siihen varmaan ehto pelaamisesta (onko sitten kaikki kuusi ottelua vai vaikka vähintään neljä). Näin Pelikaaneilla ei ole oikein vaihtoehtoa.
 

EB#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
2-5 Espoolle ja Espoolaishyökkääjälle tällä kaudella täysin ennenkuulumaton kypärätemppu. Ei uskois, mutta totta on.
 

molari

Jäsen
Jep, pakko uskoa, että Ruutun fudut piristää peliä. Pikkuhiljaa täytyy lähteä Lahteen päin ajelemaan katselaan tätä spektaakkelia. 1-4 Bluesille, Kohnilta odottelen pitkästä aikaa tehoja. Missäköhän ex-tj:n lupaamat vahvistukset viipyvät.
 

JsL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Missä on Wilson?

Katsomossa pitämässä Joelle seuraa? Vai onko tili täynnä? Loukkaantuminen kenties?

Oli miten oli, tiukka peli tiedossa. Konttaus jatkuu vielä tämän pelin ja Pelicans vie rankkareilla 2-1. Maalin tekee Alanko.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Re: Missä on Wilson?

Viestin lähetti JsL
Katsomossa pitämässä Joelle seuraa? Vai onko tili täynnä? Loukkaantuminen kenties?

Oli miten oli, tiukka peli tiedossa. Konttaus jatkuu vielä tämän pelin ja Pelicans vie rankkareilla 2-1. Maalin tekee Alanko.

Wilson on selkävaivainen, itse asiassa ei pelannut HIFK-pelissäkään.

Ykköskenttä on tällä kokoonpanolla kohtuullisen hyvin koottu, kakkoseen olisin pistänyt Pihlströmin Niemisen tilalle.

Veikkaukseksi Bluesille 3-2-jatkoaikavoitto. Ratkaisumaalin tekee Määttä, muut maalit MacLean ja Tukonen.

Ottelun tuomarina tsekki Milan Minar, joka nähtiin mm. Karjala-turnauksessa marraskuussa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Meikä päätti sitten tehdä ex-tempore päätöksen ja lähteä Lahteen. Miksi, sitä en vielä tiedä itsekään. Hulluhan tässä on kun tuollaista sontaa katsoo mutta ehkä jopa saisi nähdä Bluesin voiton? Joka tapauksessa, Bluesin maalit tekee Määttä.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin Stathos aloittaa maalilla. Ei ole mitenkään varmaa että hän on siellä vielä ekan erän jälkeen.
Unessa nähtyä: Stathos pelaa, ja Blues voittaa 0-5.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Viestin lähetti Daespoo
Ja Jalasvaara taas säheltämässä siellä, voi luoja tuota pakistoa. Lintunen saisi pistää sieltä samantien 3 jätkää liitämään ja vaikka pari barrymorea tilalle.

Mitä HIFK pelissä Jalasvaara seurasin niin mielestäni oli aika selvästikkin Bluesin parhaita pakkeja. Ei oikeastaan pahoja hasseja, avaukset napsahtivat lapaan ja piti hyvin oman jätkän puolustuspäässä.
Minä ainakin peluuttaisin Jalasvaara nyt enemmän ja enemmän, potentiaalia mies mielestäni omaa kuitenkin enemmän kuin esimerkiksi Pelkonen.
Laittaisin parit niin että Laatikainen ja Lehtinen vaihtaisivat paikkoja. Jotenkin tuntuu että Ladan annetaan pelata vähemmän ja vähemmän kokoajan, mikä on sääli.
 

Bandana

Jäsen
39min 1-5 Bluesille. Hyvältä näyttää. Nieminen, Kohn(1+2), Kalto, MacLean(1+1) ja Ahonen(1+1) maalintekijöinä.

Ja kyllä! Tero Määttä 0+2! Viisaammat kertokoon, onko Tero nyt rikkonut uransa yhden ottelun piste-ennätyksen?

Nyt kun tästä pitäisi tulla 3 pistettä ja JYP jää pisteittä HPK:ta vastaan, nousee Blues kolmen pisteen päähän JYPistä ja playoffs-paikasta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mitähän joukkueessa on tapahtunut, vai onko Pelicans oikeasti noin huono, miltä tilanne kahden erän jälkeen näyttää? Ei kai tieto mistään muutoksesta voi vaikuttaa näin nopeasti ja näin positiivisesti.

Toinen pohdinnan aihe lienee se, onko Pelicansin alivoima noin huonoa, vai miten Bluesin yv-prosentti voi olla kahden erän jälkeen 75... Neljä jäähyä, joista kolme päättynyt maaliin. Aikaisempien pelien mukaan neljä yyveetä ei riitä edes kolmeen laukaukseen.

Ja jatkokysymyksenä, mikäli Pelicans on oikeasti noin heikko, mitä ihmettä Ilmalassa oikeasti tapahtui alkuviikosta? Niin pahasti jäätiin Jokerien jalkoihin omalla vierailulla. Vai onko se vain Stathos imuroimassa, mikä pelin tilannetta määrää?

Odotetaan vielä kolmas erä, mutta alkaa näyttää aika hyvältä jo ihan seuraaviakin pelejä ajatellen, varsinkin Niemisen, Kalton ja Ahosenkin onnistuttua taas. Olisko joku apina poissa taas olkapäiltä?
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Ei mene jakeluun, ei. miksi ne tuota Statoosia istuttavat maalilla (tilanne 1-5), kun Rämö on pelannut pirun hyvin?
Kyllähän jotain väsymyksestä ovat selitelleet, mutta silti.
Noooh. Odotan innolla, jatkaako statoosi vielä ensi pelissä aloittavana kassarina.
 

Bandana

Jäsen
Ja heti 3.erän alkuun 1-6. Maalintekijä Teemu Elomo. Niko Niemisen syötön myötä Bluesilla on nyt kuusi pelaaja joilla on vähintään kaksi tehopistettä tästä pelistä.

Tämän kauden yhden ottelun maaliennätys meni rikki. Yllättävää että se tapahtui heti ensimmäisessä ottelussa Ruuttu-tiedoituksen jälkeen...

edit: Ai niin se Ilves-voitto... Mitä pienistä.

edit2: 1-7 Kalto. Ennätykset kohta rikki?

edit3: 1-8 Lehtinen. Bäng bäng.

edit4: 2-8 Kakko. Me on hävitty tää peli.
 
Viimeksi muokattu:

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Jurvanen
Ei mene jakeluun, ei. miksi ne tuota Statoosia istuttavat maalilla (tilanne 1-5), kun Rämö on pelannut pirun hyvin?
Kyllähän jotain väsymyksestä ovat selitelleet, mutta silti.
Noooh. Odotan innolla, jatkaako statoosi vielä ensi pelissä aloittavana kassarina.

Itse jätin tänään menemättä peliin, koska olisin halunnut nähdä Pelicansin maalilla mielummin huippuvireisen Karri Rämön kuin jonkun Hifkin jämäveskarin, jonka viimeisen kuukauden pelituntuma on hankittu katsomossa hodareita popsien. Minusta Pelicansin valmennusjohto tuntuu välttelevän vastuun antamista oman seuran nuorten pelaajien kannettavaksi. Tämä huippuvireisen Rämön penkittäminen sen takia, ettei mies väsy liikaa, kuullostaa uskomattomalta. Etenkin, kun edellinen peli oli maanantaina eli kolme päivää sitten. Luulisi, että hyväkuntoinen nuori urheilija pystyisi siinä ajassa kyllä otteluväsymyksestä toipumaan.

Jaahas ja peli on sitten Bluesille 6-1. Pitäisiköhän laittaa Rämö maaliin ja antaa Stathosille VR:n menolippu (maitojunalla) takaisin Helsinkiin. Näköjään tarvitaan joko Rämö tai Nurminen, että pystytään voittoja ottamaan. Jaahas ja 7-1 helposti Stathosin puikosta sisään. Radio sitten kiinni ja telkkua katsomaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös